Keresés

Részletes keresés

Zimacharles Creative Commons License 2023.12.27 0 0 499

Valószínűleg nem véletlen, hogy a hairhungary-hez többen jelentkeznek. Én is őket választom, még ha drágábbak is. Mondjuk a 7 hónap várakozás tényleg kenény, de én inkább kivárom, mintsem beérjem kevesebbel (mondjuk Sikos személye nekem sem megnyerő egyáltalán). 

 

Gondolom a Sikos mondta az 1 év különbséggel lévő műtéti ajánlatot. 

 

Köszi a visszajelzést, egybevág az itt tapasztaltakkal, a Hairhungary a legjobb minőségben, aztán a Sikos. 

Előzmény: willychicci (497)
techtoreview Creative Commons License 2023.12.27 0 0 498

Discover the world of smartphones equipped with the legendary  Carl Zeiss Optics . Learn about the origins of this groundbreaking optical lens invented by German Industrialist Carl Zeiss, and its partnership with Nokia. Explore a comprehensive list of Nokia phones that showcase Carl Zeiss Optics for exceptional photography. Discover how this remarkable feature has evolved over time and its impact on Nokia's journey.

willychicci Creative Commons License 2023.12.25 0 0 497

Sziasztok,

 

először is szeretném megköszönni azt a rengeteg hasznos infót, amit itt, a fórumban összeszedhedtem.

Másodsorban pedig megosztanám veletek a saját tapasztalataimat: az elmúlt pár hétben voltam a HH-nál és Sikosnál is.

A HH-hoz kb 3-4 hónapra adtak konzultációra időpontot, Sikoshoz 2 héten belülre. A HH-hoz a legkorábbi foglalható időpont 7 hónap, Sikoshoz 3 hónap múlvára volt. Mindkét klinikán azonos graft ajánlatot kaptam: ~ 4.500 graft. Az egyik helyen két egymást követő napon (egy részletben), míg a másiknál az első egynapos műtét eltelvével 1 év múlva lenne a második része a beültetésnek. Mindkét konzultáció ok volt, bár a Hh-nél kicsit tüzetesebben megvizsgáltak, Sikos nem nagyon nézegette már személyesen (egy előzetes, emailen beküldött képeken már “látott”). Amit még ki kell emelnem az az egyéb, támogató műveletek: HH előtte-utána terápiák (kb addig, amíg meg akarjuk tartani a maradék hajunkat), míg Sikos az itt, a fórumon is olvasott gyógyszeres és hajszesz kombót javasolja.

Az árajánlatokban viszont már nagyon durva differenciák vannak: 3,5 a HH, míg 2 a Sikos. Azért ez a 75% körüli difi tartalmát nem értem és érzem és felmerül bennem a kérdés, hogy akkor a lefoglaltságuk alapján miért sokkal felkapottabb a HH? 
Kellemes Ünnepeket!

Csufor Attila Creative Commons License 2023.12.17 0 0 496

Szia , tudsz nekem a gyógyszer beszerzèsère infót adni?

Előre is köszönöm 🙂

Előzmény: AmazingGecko (399)
Csufor Attila Creative Commons License 2023.12.17 0 0 495

Aragorn13 "Én külföldön szerzem be, napi 1 mg finaszteridet szedek"

Segítenèl kèrlek , pontosan milyen módon tudod ezt megoldani?

 

Köszönöm ès várom megtisztelő válaszod!

Gabivagyok11 Creative Commons License 2023.11.12 0 0 493

A minoxidil használat elején lévő shedding nagyjából 6 hétig tart (+-), ha először 2%-os minoxidilt használsz (1-2 hónapig), azután váltasz 5%-osra, akkor ez az átmeneti hullás csökkenthető.

Előzmény: Sturmwehr (492)
Sturmwehr Creative Commons License 2023.11.10 0 0 492

Hali!

 

Köszi, megtaláltam a korábbi hozzászólásod.

Kérdésem elsősorban azokhoz szólna akik próbálták már a finastridet, és a minoxidillt. Nektek mennyire segíített, vált be? Tartós maradt a hatása?

Tudtok-e jó oktatóvideót a dermalores minoxidil felvitelre?

 

 

Olvastam itt azt is a fórumban, hogy a minoxidil használatát követően elkezd jobban hullani a haj. Ez mennyi ideig tart, és mennyire látványos? Csak mert nekem szerintem nagyon kezdődő (I-II közötti) a kopaszodásom, csak nagyon sűrű és szép hajam van, ezért próbálnám kicsit visszafordítani a folyamatot, amennyire lehet.

Előzmény: Gabivagyok11 (468)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2023.11.02 0 0 491

A magyar hajbeültetés facebook csoportot egyáltalán nem érdemes objektív fórumként használni, reklám majdnem minden bejegyzés, egy-egy poszt számol be reális eredményekről. Ráadásul a török reklámügynökök, és az olcsó hazai klinikák ott is elkezdték a promóciót feltéve a szép eredményeket, ez sajnos nem mutatja meg a valóságot. 

 

Volt egy újságírónő is, aki az egyik itteni akciót hirdető helyen volt, nagyon elrontották a haját (erős, több hajszálas graftokat ültettek be előre, ráadásul ritkán, miközben hajszálban számolták az árat persze..), az volt ott is a cél, hogy a klinikát reklámozza, azután eltűnt, az ilyen posztoknak lenne értelme, de ezeket levetetik, hogy az elrontott eredmények ne kerüljenek nyilvánosságra, csak a szép eredmény.

 

Külföldi fórumokat érdemes olvasni (főleg angol nyelvű) minél nagyobb számban, és lehetőleg minél több oldalról kell nézni a lehetséges eredményeket, kimenetelt. 

Előzmény: Zimacharles (490)
Zimacharles Creative Commons License 2023.10.31 0 0 490

Semmiség, szerintem aki hajbeültetésre akar vállalkozni, az kb. kezet csókolhat neked, mert veszed a fáradságot, és összefoglalod a témát időről-időre.

 

 

Van ez a facebook csoport is, ahol elvileg hajbeültetésről számolnak be emberek, de ugyanaz a reklámszöveg megy egy-egy embertől, egyértelműen látszódik, hogy melyik klinikát reklámozzák. Ami a legrosszabb, hogy a moderátor simán hagyja az összes sales-hozzászólást, 0 moderáció. 

Így lesz egy facebook csoport teljesen hiteltelen. 

Előzmény: Gabivagyok11 (489)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2023.10.30 0 0 489

Köszi a posztot, ezt kb. 2 éve foglaltam össze, sokmindenben nem változott a török piac.

 

Annyi észrevehető az utóbbi egy évben, hogy a fórumokon egyre kevesebben ugranak bele a csomagos ajánlatokba, és többen választják a közép árú török klinikákat

Egyébként érdekes, hogy a nagyobb nevektől is vannak negatív beszámolók bőven (Cinik, Erdogan pl.), de ezek általában a nagyobb költséghez kötött magasabb elvárásokból adódnak, így is ég és föld a különbség, és általában ezek a hibák elenyészőek a csomagos, olcsó minőségű műtéteknél tapasztalt félrevezetés, becsapás kategóriához képest (a túlharvesztált donor, és a teljesen random graftbeültetés pedig sajnos alapvető az olcsó eljárásoknál, mert ott 1 nap alatt, "ami belefér" elven "műtenek"). 

Előzmény: Zimacharles (488)
Zimacharles Creative Commons License 2023.10.29 0 1 488

A gond az ilyen lesből reklámozókkal (mindegy, hogy török klinikát tolnak, vagy magyart), hogy egyértelműen az a céljuk, hogy meggyőzzenek embereket, hogy megműttessék magukat az olcsó, és gyors elv alapján, és közben betesznek néhány látszólag szép eredményt (minden hely a szépe eredményeket reklámozza), vagy megkérik az ügyfelet, hogy tegyen be eredményeket, a lényeg ugyanaz, nem az valóságot mutatják be.  

 

 

Gabivagyok egész jól összefoglalta a lényeget, bemásolom:

 

 

"

Itt egy nagyon jó videó-összefoglaló egy MattDominance nevű sráctól, aki Törökországban csináltatta meg a haját (mondjuk nekem nem tetszik a hajvonala, de ez magánvélemény), ő az egyik, ha nem a leghíresebb vlogger hajbeültetés témában, jól összefoglalja a 3 típusú hajklinikát Törökországban (de egyébként ez nem csak Törökorszgra érvényes, csak jelenleg ott van a legnagyobb "gáz" a szabályozatlanság miatt). 

 

  1. Csomagajánlatos klinikák: ide tartozik a Törökországban lévő klinikák 80%-aSok a reklám, nagyon szép review-k a klinikáról (jó értékelések, nyomják a marketinget), és röviden: gyenge, megbízhatatlan eredmények átlagban. Általában a fiatal, szűkös anyagiakkal rendelkező férfiak választják őket.. A két legnagyobb veszély: 
  • Túlharvesztálják a donor területet, magyarul túl sok graftot vesznek ki, és nem követik a sebészi mintázatot,  aminek egyszerű az oka, ahogyan a srác egyértelműen leírja, az, hogy ún. technikusok végzik a műtéteket, az orvost pedig csak a marketing, és az engedélyek miatt mutogatják, és azért, hogy ahogy a vlogger fogalmaz "You can trust us", azaz, hogy a jelentkező bizalmát elnyerjék, természetesen a műtétben gyakorlatilag nem vesz részt. Erről írtam korábban, és a trollok ezért is támadtak, köszönöm a megerősítést valaki hiteles ember szájából, aki nem reklámoz :). 
  • A másik jellemző kép, hogy nem válogatják megfelelően a graftokat, és a hajvonalat egyáltalán nem a természetes módon alakítják ki, hanem egy erős (3-4 hajszálas graftokból), természetellenes hajtömeget ("hairwall") ültetnek be (amit később általában korrigálni kell, ha marad donor rész). 
  • Ezeken a klinikákon a konzultációt egy (jó esetben) angolul tudó orvos végzi, majd ezután jön a műtét, ami orvost nyomokban tartalmaz csak, ez már sokszor kiveri a biztosítékot a pácienseknél, csak hát addig már fizettek, és ugye a műtőasztalon fekszenek. Csak mondom, ezt is leírtam korábban. :)
  1. Biztonságos klinikák alsó rétege: ez már egy közép-magas árfekvésképzett orvosok, de az orvosok nem tudnak minden módszert (motor vs. kézi kivételi eszköz), és itt még egy nagy részét a műtétnek technikusok végzik, szóval nagyobb a hibalehetőség, mint a 3. csoportban. Lényegesen jobb döntés, mint a csomagos klinikák, de ez egy közép-jó minőség.
  2. Ténylegesen biztonságos klinikák Törökországban: ez a 3., és legköltségesebb csoport, azonban itt minden műtétet az orvos végez, nincsenek tömeges műtétek naponta, és az orvos ISHRS/IAHRS tag. Szóval ők is a vállalat részei :)). Nem akarom leírni, hogy erről papolok már hetek óta :). 

Ez a rövid összefoglaló, de sok hiteles anyagot talál mindenki a neten, csak nézzen körül, és ne higgyen a túl szépnek tűnő reklámnak. Beszéljen az orvossal, és győződjön meg róla, hogy jó kezekben lesz a műtét után is végig.

 

12 perces videó, érdemes végig nézni:

 

https://www.youtube.com/watch?v=KVXEdAmNTug

 

 

A slusszpoén: a srác egyértelműen elmondja, hogy sok klinika végez strip eljárást ma is (FUT=strip), ennyit arról, hogy azt már nem végzik, mert elavult. Olvasni kellene, nem reklámozni a butaságot. 

 

Nem akartam magamnak semmit igazolni ezzel, csak böngészgettem, és folamatosan jönnek a megerősítések, nyugaton már rég tudják, hogy ami rövid távon olcsó, az bizony hosszú távon nagyon-nagyon drága tud lenni. Az mostanra egyértelmű, hogy itt a fórumon időről-időre felbukkannak egyrészt nem szakmai alapú itthoni klinikák bérencei, vagy olyan ügynökök, akik török "budget" klinikákhoz akarnak kicsábítani embereket. 

 

Amit javasolhatok, és már korábban is leírtam, gyűjtsetek minél több információt, ne döntsetek hirtelen, és semmiképp sem kizárólag/elsődlegesen az ár alapján, mert könnyen lesz rémálom, a tervezett álomból. Itt a fórumon (még) van néhány nyerészkedő emberke, aki lesben áll, és butaságokat ír be szándékosan, hogy ferdítsen, csak a pénzeteket akarják. Ha valaki pongyolán fogalmaz, erőszakos, és a tényeknek nem néz utána kellően, az csak árusít vmi olcsó portékát.

 

Aki pedig leírja, hogy nem kell orvosnak lenni, annak sajnos a szellemi belátóképessége vhol életében vagy elveszett (magyarul van baj a fejében bőven), vagy nem is volt soha, de ez azt hiszem mindenki számára gyorsan világos lett. 

 

 

Mindenki vigyázzon a hajára! :)"

Előzmény: ForceHunter (487)
ForceHunter Creative Commons License 2023.10.28 0 0 487

Törölték is a török reklámozókat :)

Előzmény: Zimacharles (486)
Zimacharles Creative Commons License 2023.10.28 0 0 486

Igaz, nem kellene reagálni sem, de azért lényeges, hogy meg legyen cáfolva egy rejtett reklámtevékenység. Arról nem beszélve, hogy az olcsó török helyek nem véletlenül olcsóak Törökországban, vagy tovább keletre (persze józan ésszel ezeket ki lehet következtetni), de ezeket Gabivagyok kb egy éve már kifejtette, ha lesz időm, újra bemásolom, de böngészve meg lehet találni. 

 

A gond az, hogy reklámoznak, és közben úgy tesznek, mintha objektív információkat osztanának meg. 

Előzmény: ForceHunter (485)
ForceHunter Creative Commons License 2023.10.28 0 0 485

Zimacharles, szerintem ne foglalkozz velük, korábban is próbálkoztak Törökországba csábítani embereket, nemcsak ezen a fórumon, általában utánanéznek az emberek, és arányában kevesen mennek Törökországba, vagy Indiába megműttetni magukat. Azt olvastam valamelyik külföldi fórumon, hogy főleg a fiatalabb, és még relatív kevés pénzzel rendelkező srácok ugranak be, általában egyszer. Magyarországon jobban meggondolják az emberek, általában az vág bele az olcsóba, akinek nincs más választása, és nem hajlandó félretenni.  

Előzmény: Zimacharles (483)
Zimacharles Creative Commons License 2023.10.28 0 0 483

Azt kellene megérteni, hogy ez nem reklámoldal, nincs szükség arra, hogy egy már bemutatott piacot reklámozzanak, ez egy FÓRUM. 

Előzmény: Aladin17 (480)
Zimacharles Creative Commons License 2023.10.28 0 0 482

Isztambul gyönyörű város, de amikor vagy a Nagy-Bazár környékére, vagy piac közelbe keveredik az ember, ugyanezt az agresszív nyomulást látja, és ott még csak vázát próbálnak az emberre tukmálni. 

Zimacharles Creative Commons License 2023.10.28 0 0 481

Az előző google-translate-et használó török reklámot eltávolították, itt az újabb, eszem megáll....

Gabivagyok11 Creative Commons License 2023.10.28 0 0 478

Érthető, hogy irritáló, ha valaki reklámoz, ezért kell több forrásból olvasni.

 

Egy török klinika még nem feltétlenül rossz döntés, a lényeg, hogy ne az ár döntsön egyértelműen. Persze ha valaki Angliában, vagy az USA-ban csináltatná, az sem feltétlenül ésszerű - mégha a szakmai szabályok valószínűleg jobb védelmet adnak a műtét során -, mert a 15-20.000 fotos vagy dolláros árak nem Kelet-Európai mércéhez vannak szabva.

 

Ettől függetlenül valahol a nagyon alacsony árfekvés (1500 EUR) és a (szerintem) felduzzasztott (15.000 EUR) között lehet (logikusan)  megtalálni a megfelelő klinikát. Ami fontos, hogy az átültetett graftoknak megfelelően kalkuláló klinikát érdemes választani, ez szimplán józan ész, hiszen mindenkinek más.

 

Ettől függetlenül szimplán az ár szerint dönteni nem éppen felelősségteljes dolog. Hasonló, mint a RU58841 használata, amiről nem derült ki, hogy milyen mellékhatásokat okozhat, egyéni döntés. 

Zimacharles Creative Commons License 2023.10.28 0 0 475

Ami egyébként az irritáló, hogy ez egy fórum kellene, hogy legyen, ahol magánszemélyek beszélgetnek tapasztalatokról, vagy tesznek fel kérdéseket és időről-időre felbukkan egy reklámember (mostanság vagy török, vagy ezek az akciós klinikák), aki megpróbálja rábeszélni az itt lévő embereket, hogy a gagyi, nem is az, mert itt van Feri (kitalált személy), neki is milyen szép lett a haja. És még jön a csodálkozás, hogy ez miért zavar másokat. Az a gond, hogy akinek érdeke van abban, hogy valahová irányítsa az embereket, már induláskor sem objektív. Persze ezt mindenki tudja, de azért próbálkoznak, hátha valakit rá lehet venni, az "olcsó, és szuper lesz" dumával, mivel az embereknek sokszor nincs annyi pénze, ami egy ilyen műtéthez kell.  Persze ezt mindenki maga dönti el, és inkább spórol picit többet, vagy bedől az ilyen újonnan regisztrált ügynököknek. Na ennyi, peace :)

Zimacharles Creative Commons License 2023.10.28 0 0 474

"Apa, kezdődik...", megjelentek a török reklámemberek...

 

Minden lényeges információ (külföldi páciens beszámolók alapján) itt van a fórumon, vagy reddit-en. Mindenki használja a józan eszét, és ne dőljön be marketingeseknek (nem orvosoknak, marketingeseknek). Amikor az egész hisztéria kb. 10 éve elkezdődött a UK-ban, akkor is ezekkel jöttek, meg a szép eredményekkel, amiket feltesznek netre. A csomagklinikákat kell kerülni, Törökországban is vannak minőségi klinikák, de azok nem fognak marketingeseket küldeni fórumokra, és általában nem adnak "package price"-t.

Gabivagyok11 Creative Commons License 2023.10.28 0 0 472

A RU58841-et még nem engedélyezte egyik gyógyszerellenőrzési hivatal sem, egyelőre az alapkutatások mellett egyéni beszámolók vannak a neten. Amiről gyakran írtak redditen korábban, az erős szívverés használat után pár perccel, valamint izomgörcs. Ez lehet allergiás reakció is, de valószínűbb, hogy amint bekerül a szer a véráramba, a szíven lévő androgén receptorokat aktiválja, ami komolyan megfontolásra érdemes a használat.

 

Szerintem nem ésszerű addig használni, amíg nem tesztelték nagyszámú embercsoporton, de mindenki maga dönt, a neten beszerezhető, viszonylag megbízható beszerzési forrást írtam korábban. 

Előzmény: Gaucso01 (469)
ForceHunter Creative Commons License 2023.10.28 0 0 471

Sikos nekem sem volt szimpatikus, még pár hónapja nézelődtem, iszonyat nagyképű faszi, nagyjából 15 percet tudtam vele beszélni, nálam off.

 

A Hairpalace nekem ilyen "kirakatklinikának" tűnt annó, a képek jók a honlapon, de valahogy az az ember érzése, hogy inkább üzlet, mint rendes orvosi hely, hasonló, mint ez a himg, csak kevésbé ellenszenves (a hírességek túltolása miatt is).

 

Egy haverom volt konzultáción annál az orvosnál, akiről írsz, elsőre szimpatikusnak tűnt a konzultáció, de végül az alacsony ár ellenére inkább elment egy másik klinikára, mert egyrészt kicsit reklámszagúnak tűnt, amiket mondott pl., hogy nála az egy hajszálasok (gondolom a hajegységek) azok tényleg egyesek, és nem kimondva, de arrogánsan beszélt más helyekről (haverom szerint kicsit olyannak tűnt, mint aki a semmire nagyképű). Amikor megkérdezte a haver, hogy ő szakorvos-e, akkor pedig nem adott egyértelmű választ (neki nem volt egyértelmű). Annyi kiderült, hogy a Hairhungary-nél dolgozott, szóval valószínűleg jó helyen tanult, de megértem, hogy inkább olyan helyet választ, ahol több év tapasztalattal rendelkeznek. Annyiban egyetértek, hogy a szimpátia is fontos. 

Előzmény: pinkcloud (470)
pinkcloud Creative Commons License 2023.10.28 0 0 470

Sziasztok! Például van egy személyes tapasztalatom néhány klinikával a múlt évből. Feltételezem, hogy Sikos jelvileg ó orvos lehet, de az előadásmódja teljesen irreális. A Hairpalace-nak jó a promóciója, de élőben láttam két ügyfél eredményét, akik a weboldalukon vannak, és közel sem olyan jók, mint ahogy azt bemutatják, így úgy döntöttem, hogy oda megyek, ahol a legjobban éreztem magam. Dr. Soltesz személyes megközelítése és természetes hajvonalának súlya természetesen hozzáadódott, ezért mindenkinek, aki ezt az eljárást tervezi Magyarországon, csak ajánlani tudom.

Gaucso01 Creative Commons License 2023.10.27 0 0 469

Sziasztok! 
ru58841-nek vannak komolyabb mellékhatásai? 

Gabivagyok11 Creative Commons License 2023.10.09 0 0 468

5%-os minoxidillel kombinálva, kezdődő hajhullásnál szép eredményeket hoz (sokkal látványosabb mint a minoxidil magában). Korábban már írtam egy posztot erről, a higéniára figyelj (bőrt, rollert rendszeresen tisztítsd). RU-val is használják, de azzal én vigyáznék. 

Előzmény: Sturmwehr (467)
Sturmwehr Creative Commons License 2023.10.04 0 0 467

Sziasztok!

 

Dermaroller otthoni használatáról mik a tapasztalatok? 

Zimacharles Creative Commons License 2023.08.31 0 0 465

Rendszerint aki eltűnik a fórumról, már megtalálta a megoldást, de én is kíváncsi vagyok, bár a Hairhungary-vel eddig kb mindenki meg volt elégedve itt a fórumon. 

Előzmény: Zimacharles (459)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2023.08.27 0 0 464

A thekaneshop nevű oldalon lehet rendelni (nemzetközi elsődleges domain végződés..). A használat előtt azonban fontos különböző forrásokból olvasni a lehetséges mellékhatásokról. 

Előzmény: Gaucso01 (463)
Gaucso01 Creative Commons License 2023.08.05 0 0 463

Sziasztok! 
Sok jót hallottam a ru58841 termékről hajhullás visszafordítása terén de nem tudod egyszerűn biztos forrásból beszerezni.Tudnátok esetleg segíteni merre induljak ? Előre is köszi.

Manfanatics Creative Commons License 2023.08.03 0 0 462

Szia!

 

Voltál végülis a Hairhungary-nál? Ha igen, akkor milyen véleménnyel vagy róluk?

Előzmény: kukkerbakter (433)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!