Keresés

Részletes keresés

ásítósmacska Creative Commons License 2019.05.03 0 1 606

NDR-t nézek, utifilmet. :) 

Előzmény: gitana19 (605)
gitana19 Creative Commons License 2019.05.03 0 0 605

OFF

Macseeeeek

Kamaravirtuózok?

ON

ásítósmacska Creative Commons License 2018.10.29 0 1 604

Megint találtam egy jónak ígérkezőt..

 

https://sobors.hu/2018/10/27/parmezanos_sult_repa

ásítósmacska Creative Commons License 2018.10.15 0 1 603

Ez de jól hangzik! Index címlapján vigyorgott rám. :) 

 

https://varosikonyha.blog.hu/2018/10/15/egyiptomi_voroslencse_leves

ásítósmacska Creative Commons License 2018.10.10 0 0 602

Sajnos passz....

 

Esetleg valami ilyesmi, csak kisebb mennyiséggel..? 

 

http://www.lajosmari.hu/recept/940/gesztenyes-sertespecsenye

 

Vagy olyasmi tölteléket csinálni belőle - pl. csirkemellbe, zsebes módszerrel :) - amit a nagy pulykákhoz szoktak? 

 

http://www.mindmegette.hu/gesztenyes-pulykatekercs-afonyamartassal.recept/

 

http://gaultmillau.hu/receptek/pulykasult-gesztenyes-toltelekkel

(sok pgdwn után, a lap alja felé ott a töltelék receptje)

 

 

Előzmény: gitana19 (601)
gitana19 Creative Commons License 2018.10.10 0 0 601

Van valakinek ötlete, h mit lehet csinálni 6 db gesztenyével? Olyan recept érdekel, amihez kevés kell, mert kár lenne kidobni, ha már megküzdöttem értük a tüskékkel. Tudom, dobjam be a sütőbe, de nem vagyok oda se a gesztenyepüréért, se a sült gesztenyéért.

kinetikus Creative Commons License 2018.09.03 0 1 600

Na kedves hölgyeim a csigázásomat be lehet fejezni.

én csak az általam termelt cuccokat tudom, h mivel permetezem.

lehetőségem a büdös életben nem lesz a multiszaron kívül másra

Előzmény: gitana19 (596)
ásítósmacska Creative Commons License 2018.09.03 0 1 599

Azért látott az olívabogyót, csak pl. a Bertolli olaszként árulja az olívaolaját, közben meg Észak-Afrikában vásárolja fel az olajbogyót (ahol ugye azzal permeteznek, amivel akarnak, stb. stb...…). 

 

 

Előzmény: kinetikus (595)
kinetikus Creative Commons License 2018.09.03 0 1 598

Na akkor ez nekem felejtős

Előzmény: ásítósmacska (597)
ásítósmacska Creative Commons License 2018.09.03 0 3 597

A helyben vett olívaolajak (nuku multi márka) mindig sokkal finomabbak. Legyen az Görögország, Spanyolország, vagy Olaszország... 

Ráadásul lehet kóstolni is. 

Előzmény: gitana19 (596)
gitana19 Creative Commons License 2018.09.03 0 3 596

A portugál vagy spanyol olajbogyó is finomabb, mint a görög. Legalábbis nekem jobban bejön.

Előzmény: kinetikus (595)
kinetikus Creative Commons License 2018.09.03 0 2 595

A lányunk volt gyerekcsősz hamburgban és a puccfrau mivel portugál volt, vitt  olivaolajat annak egész más íze volt

Sajnos amit itt lehet kapni az akkor látott olajbogyót, mink én Kamcsatkán fókát

Előzmény: gitana19 (591)
kinetikus Creative Commons License 2018.09.03 0 1 594

persze a ribizlilekvárunkért egymást ölik

Lujza hozott erdei szamócalekvárt házik kurvajó

Előzmény: gitana19 (554)
kinetikus Creative Commons License 2018.09.03 0 0 593

Nálunk tavaly a seregélyek szedték le, de vettem riasztók és az hatott

Előzmény: gitana19 (579)
kinetikus Creative Commons License 2018.09.03 0 1 592

Na 1 kiló paradicsomlé, 1 kiló pritaninpaprika leszelve, ezt főzzük jó 1 óráig , adunk hozzá 4 babérlevelet és 6 szem szemesborsot.

ekkor adunk hozzá 1 deci étolajat és egy evőkanák 10%os ecetet

eztet kimérjük 2-3 decis  üvegekbe és 1 késhegynyi szalicilt teszünk rájuk

Szárazdunsztba rakjuk és amikor kell sült husikhoz etc felhasználjuk

 

Úgy tom ahol élsz ott van eredeti olivaolaj, na azt rakjál bele.

A paradicsomot pdarálón daráljuk le, vagy megabálva paszírozzuk

Előzmény: gitana19 (581)
gitana19 Creative Commons License 2018.05.26 -1 0 591

10 és fél üveg eperlekvár. Egy darabig nem lázadunk.

ásítósmacska Creative Commons License 2017.12.31 0 1 590

A füstölthúsos-tojásos szerintem prímán elkészíthető hagyományos lencséből is. Akár virslivel is a sonka helyett....

 

 

Előzmény: gitana19 (589)
gitana19 Creative Commons License 2017.12.31 0 0 589

Köszi, hát ma már nem megyek boltba, az tuti, de elteszem, mert jól néz ki nagyon.

Előzmény: ásítósmacska (587)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.12.31 0 0 588

Affenébe, elszállt.... :(   Na megpróbálom újra leírni...

 

Sajnos nem találom "azt a bizonyos" receptet, amit anno elkészítettem. 

Ez se hangzik rosszul.... :) 

 

http://chiliesvanilia.blogspot.hu/2011/12/lencsesalata-granatalmaval-es.html

 

 

Az enyém felkockázott füstölt-főtt sonkával (tarja, csülök, stb. is jöhet) volt, karikára vágott főtt tojással, némi vékonyra gyalult lilahagymával. Öntetnek a klasszikus vinaigrette az alap, de lehet "bővíteni" némi kis mézzel-mustárral, és még esetleg egy leheletnyi fokhagymával. 

 

 

ásítósmacska Creative Commons License 2017.12.31 0 0 587

Ezt most a friss posztok közt találtam, nagyon ínyencül hangzik... :) 

 

http://tetovainyenc.cafeblog.hu/2017/12/31/beluga-lencsesalata-fetaval-granatalmaval/

 

 

Előzmény: gitana19 (585)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.12.31 0 0 586

Huhh... mindjárt utánanézek! Volt egy remek és látványos beluga-lencsés salátám, de lehet, hogy nem mentettem le a receptjét..

 

Nálunk egyébként ilyenkor vöröslencséből van leves. Kókusztejjel, kicsit indiaira véve az ízesítést. 

 

 

Előzmény: gitana19 (585)
gitana19 Creative Commons License 2017.12.30 0 0 585

Macska!

Az újévre való tekintettel nincs lencsesaláta-recepted?

ásítósmacska Creative Commons License 2017.09.19 0 1 584

Ez valami zseniális! 

 

http://fromjuci.blog.hu/2017/08/31/gyomberes_kortes_sos_karamellas_galette

 

Hétvégén megsütöm. :) 

gitana19 Creative Commons License 2017.06.28 0 0 583

Nem csak kenyérrel él az ember:

http://www.epa.oszk.hu/00000/00022/00484/14962.htm

ásítósmacska Creative Commons License 2017.06.13 0 1 582

van az a mondás, hogy a lekvár a pálinka abortusza... :)))

 

 

Előzmény: gitana19 (581)
gitana19 Creative Commons License 2017.06.13 0 0 581

Mégis lett meggy, bár nem olyan szép és nagy szemű, mint szokott. Azért csak betessékeltem a lekvárosüvegbe, ill a fagyasztóba. Ma pedig a barackot intéztem el.

Most jön az, hogy nem éri meg, olcsóbb a teszkóban, pedig pálinkát is lehetne belőle főzni...

(Mondjuk ez utóbbi legalább valódi érv)

Előzmény: ásítósmacska (580)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.04.26 0 0 580

:-(

 

Talán  nem mindenütt az országban, és a piacon tudsz majd venni...

Bár biztosan drága lesz.

 

Viszont annyira finom a meggydzsem, hogy minden pénzt megér. :)

 

 

Előzmény: gitana19 (579)
gitana19 Creative Commons License 2017.04.26 0 0 579

Pont a virágzáskor jött a hó.

Előzmény: ásítósmacska (578)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.04.26 0 0 578

elfagyott?

 

 

Előzmény: gitana19 (577)
gitana19 Creative Commons License 2017.04.26 0 0 577

Attól tartok, idén meggyre nem lesz gondom. :(

Előzmény: ásítósmacska (576)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!