Van valakinek ötlete, h mit lehet csinálni 6 db gesztenyével? Olyan recept érdekel, amihez kevés kell, mert kár lenne kidobni, ha már megküzdöttem értük a tüskékkel. Tudom, dobjam be a sütőbe, de nem vagyok oda se a gesztenyepüréért, se a sült gesztenyéért.
Azért látott az olívabogyót, csak pl. a Bertolli olaszként árulja az olívaolaját, közben meg Észak-Afrikában vásárolja fel az olajbogyót (ahol ugye azzal permeteznek, amivel akarnak, stb. stb...…).
Az enyém felkockázott füstölt-főtt sonkával (tarja, csülök, stb. is jöhet) volt, karikára vágott főtt tojással, némi vékonyra gyalult lilahagymával. Öntetnek a klasszikus vinaigrette az alap, de lehet "bővíteni" némi kis mézzel-mustárral, és még esetleg egy leheletnyi fokhagymával.
Mégis lett meggy, bár nem olyan szép és nagy szemű, mint szokott. Azért csak betessékeltem a lekvárosüvegbe, ill a fagyasztóba. Ma pedig a barackot intéztem el.
Most jön az, hogy nem éri meg, olcsóbb a teszkóban, pedig pálinkát is lehetne belőle főzni...