Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.14 0 0 174

Igen:) Sztem jól teszed, hogy alaposan meggondolod, mi van Istentől, és mi nem. Az életed múlik rajta, komolyan. Én is próbálok így tenni, mert az enyém is.

Előzmény: Törölt nick (172)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.14 0 0 173

Most én kérek időt:) Abszolút megértem, hogy így látod, és feltolult bennem egy csomó emlék is, amit átéltem. Szeretném átgondolni, hogy mit írhatok le, megzavarni téged pedig semmiképp nem szeretnélek:) 

Tudod, ami a HGy repertoárjából megjelenik, az nem a teljesség, a youtube-on sem, és más csatornákon sem. A tanítások összessége sokkal kiegyensúlyozottabb, nem csak szabadulás, démonok, gyógyulás a téma, hanem az élet minden területe. Sztem a szabadulás témája nagyon fontos, látod, te is felvetted a fonalat. Kapkodni meg nem kell, nem lehet mindent egyből befogadni, elfogadni, ami Istentől van. Főleg, ha sok minden keveredik. Nem tudom, Flaisz Endre mondandója mennyire volt új neked. Nekem ezek az állítások választ adtak arra, hogy mik történtek korábban az életemben. Az az ima pedig nagy és pozitív változásokat hozott bennem és a családomban annak idején. Végighallgattam a prédikát, mint egy szobor, itthon, egyedül, aztán elmondtam az imát, aztán bőgtem és szabadultam egy órán át. Isten adott erre egy fél szabad napot akkor. És az utána következő időkben az eredmény is mutatkozott, tartósan. De ha te nem tudtad pontosan, 100%osan, hogy Istentől van, jól tetted, hogy hátraléptél. Na, hát ilyesmik tolulnak fel bennem, nagy tömegben, szeretném jól átgondolni.

Előzmény: Törölt nick (171)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.14 0 0 172

Van a Máté Evangéliumának egy 7. fejezete; biztos akartam lenni abban, hogy rossz szándék nélkül fogom írni, amit válaszoltam, hát olvastam, és olvastam.  Tudom, hogy olvastad te is; én sem most először, de most (is) nagyon kapóra jött nekem. :) 

Előzmény: Törölt nick (167)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.14 0 0 171

 

Hát én rohadt sokat gondolkodtam, Füge. Vártam, mert akartam, hogy a lehető legkevésbé legyek elfogult a gyülivel szemben. A M. H. - s videóban én nem láttam igazat. Az a nő, a Biblia alapján nem restell biztatni embereket imádkozni Istenhez - gazdagságért, vagyonért. Nem hiszek neki, és nem hiszek a jelenlévő tagságnak sem; azoknak a - ha már azonnal nem hatott a bűbáj - későbbi gyógyulásoknak sem, amiket a nő idéz elő. Láttam azoknak az arcát, akik azt mondták, hogy kigyógyultak egy-kettő a komolyabbnál komolyabb problémáikból, betegségeikből. Füge, én abszolút hiszek a Biblia igazságában, sőt: tudom az igazságát (egyszerűen csak tudom, mert biztos vagyok abban). Egyetlen apostolt olvasván sem kételkedem, mert nincs miért, pedig nem látom őket. Barátsággal próbáltam nézni ezeket a gyülis nagyságokat, de meggyőződésem, hogy ordít a hamisság belőlük. Ezt a nőt láttam, láttam N.S.-t, láttam a Pajort bólogatni, láttam/hallottam amint a gyüli "táncolt az Úrnak", és azt mondom, hogy szemmel látható a képmutatás. Becsapott emberek. * Aztán hallgatni kezdtem a Flaisz Endrét, és felkaptam a fejem, mint egy ló, mert azt hittem - a hangja alapján, hogy végre "találkozok" egy emberrel, akit nem találok szennyesnek. Attól tartok, hogy F.E. valóban hisz abban, amit mond. Abban, hogy kreál egy imát, és mindenkit - aki vele mondja azt - megszabadít mindenféle bajaitól. Túlságosan sokat foglalkozik a gyüli a Sátánnal, és annak "termékeivel", szerintem, és aki átkok közé keveredik, azt megeszi az ördög - szerintem.
Füge, én majdnem elmondtam vele azt az "imát", mert hinni akartam annak az embernek. Aztán inkább bocsánatot kértem. Amiket leírtam most neked; azokat valóban és teljesen így érzem, így élem meg. Mindenféle indulatok nélkül, és előítéletek nélkül, és ítélkezés nélkül. Olvasom egy ideje (ma is) a gyülit vitató ex-gyülisek topikját, és látom, hogy miféle gyümölcsöt terem a Gyüli. Szerintem tudod, hogy miről beszélek.

 

*

https://youtu.be/dVlvtKHw1qc

 

 

Inkább megkérdezlek: szerinted mennyire valós jelenség az amit ebben látni lehet? 

Előzmény: Törölt nick (167)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.14 0 0 170

Megfürdök, aztán este lesz. 

Előzmény: Törölt nick (169)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.14 0 0 169

Ez lyooooó, teccik! Mármint a pengetés:)

Előzmény: Törölt nick (168)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.14 0 0 168

Estig biztos forrongok, addig adj időt! 

Adok én is:

 

https://youtu.be/plR57mfNphU

Előzmény: Törölt nick (167)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.14 0 0 167

Rendben, majd időnként idenézek borrá vált-e már a mustod:)

Előzmény: Törölt nick (166)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.14 0 0 166

Nyomoznom  a Bambi tragédiája miatt kell; emez ügyekkel kapcsolatosan inkább a kapkodást kerülöm. 

Most is van véleményem, de most must még. Ha borrá lesz, rögvest lököm neked. :) 

Előzmény: Törölt nick (165)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.13 0 0 165

Oké:) Mindennek rendelt ideje van (Prédikátor 3.1), akkor válaszolj, ha kedved van, nem sértődöm meg, ha soha:) Asszem, nem keveset borítottam rád, bocs, ha túlterheltelek. De azért tényleg kíváncsi lennék, hogy ezeket te minek látod, hogy látod. Csak nyomozz, abból nem lehet baj, legfeljebb kiderül az igazság:)

 

Hátugye ez a klippedli se túl áhítatos:) Majdnem ideböktem 1 kriscsön black metal hardkor rémséget büntiből, de mintha a pokol kapuja nyílt volna meg, brrrr... inkább majd keresek valami rendesebbet eccer:)

 

 

Előzmény: Törölt nick (164)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.13 0 0 164

Erősen gondolkodom, Füge, várom, hogy dőljön rám az a fa - még a világosságban, no meg nyomoznom is kell. 

 

https://youtu.be/1tzOEjEgXTI

 

Egyszer úgyis válaszolok, nem igaz? 

Előzmény: Törölt nick (163)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.12 0 0 163

Hámonnyukez nem annyira körösztyéni:)) 

Előzmény: Törölt nick (162)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.12 0 0 162

Megnézem majd, amit küldtél. 

 

Addig hallgatgass, nézegess te is videót! 

 

https://youtu.be/q5rkwxc6MHg

 

Én jó ideje kedvelem.  :) 

Előzmény: Törölt nick (161)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.12 0 0 161

De, az:) Tudom, sokaknak nagyon bántja a szemét a nagy összegű gyűjtés. 

Előzmény: Törölt nick (160)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.12 0 0 160

Nem ő az, akit az "antihágyés" topisban pénzgyűjtőként lett megemlítve tegnap? 

Előzmény: Törölt nick (159)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.12 0 0 159

Igen. Nyakat tenném rá, hogy igazat szól. 

Előzmény: Törölt nick (157)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.12 0 0 158

Nagyon kedves:)

Előzmény: Törölt nick (156)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.12 0 0 157

Igaz embernek találod? 

Előzmény: Törölt nick (154)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.12 0 0 156

Az este környékén majd megnézem őket; addig is: ciki a Hiki, vagy kedves neked ő? 

Előzmény: Törölt nick (154)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.12 0 0 155

Ez csak dal, az a fíling, mint mikor én megtértem:

https://www.youtube.com/watch?v=1cQ4Nv0NK14

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.12 0 0 154

Nem vagy lassú, nem kerget a tatár, ráérünk, nem? Én kicsit sokat beszélek, meg talán csapongok is, bocsi! 

Marilyn Hickey egy szuper női prédikátor, sokszor járt és jár a HGybe, sztem érdemes meghallgatni, de azért ez nem "a" HGy volt egészen, az előtte szólókkal együtt sem, illetve kevésbé volt "ütős", mint amiről áradozok.

Itt egy olyan prédika (Flaisz Endre prédikál, ő HGY-s pásztor és tanító, nekem nagyon sokat adtak a tanításai), ami tényleg sorsfordító volt nekem akkor, mikor először hallottam, 10+ éve. Aztán mikor itt ezt megtaláltam a YT-n, ez nem a 10+ éves, hanem annak az "újraprédikálása", megint csak nagyon nagy hatással volt. Nem tudom, végig bírod-e, mert kemény eledel, elég kemény, a hívő ismerőseim közül nem mindenki fogadta jól. De ez pl. olyasmi, ami miatt nekem a HGY megarulez. Hát, próbáld meg:) Keresek még egy másikat is, remélem, fönn van még valahol, sajnos le szokták szedetni:(

 

https://www.youtube.com/watch?v=zksSQT0SMxM

Előzmény: Törölt nick (153)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.12 0 0 153

Füge, én lassúnak tűnhetek,- ami a válaszaimat illeti általában, de tudom, hogy ha kések, akkor azért, mert az úgy van jól. 

 

https://youtu.be/YHbkjB5GdRE

 

 - Talán nem újdonság neked ez a videó; én tegnap láttam először (nem direkt választott), és azóta még néhányszor. 

Ez kb. "hitgyülis érzés", szerinted? Mármint ez a videó. 

Ha esetleg ez nem pont, akkor küldj nekem egy olyat, ami pont, oké? :) 

 

A többit még rágom. 

Előzmény: Törölt nick (152)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.12 0 0 152

Naszóvalkérem:

Igazad van, a Bibliában minden benne van, tanítani bárki próbálkozhat, de nem kell és nem jó bárkit követni, aki tanít. És ellenségesnek sem látlak:) 

Nem ismerem NS-t személyesen, nem ismerem az életvitelének nagyobbik részét. Az, hogy gazdag, engem abszolút nem zavar. A tanításainak nagyobbik részét hallhattam 1995-2009 közt, olyanokat is, amikhez nem juthatott hozzá bárki. Az istentiszteleteken való történéseket, amiknek tanúja vagyok, ismerem, meg ugye amit közhírré tettek. Amiket csak hallottam, azt hagyjuk, az vagy igaz, vagy nem. Vannak még személyes nagyon gáz tapasztalataim is, bár nem NS a szereplője. Ezek alapján mondtam, mondom, hogy HGy rulez, gigarulez. Nos, NS tanításaiban és az istentiszteletekben tapasztaltakban ott volt az az Isten (akit a Biblia bemutat, mint kiderült számomra), akivel én Biblia, NS, HGy nélkül találkoztam először. Abszolút bizonyosság van bennem erről. Azok a tanítások az életet jelentik. Isten hozott engem olyan helyzetekbe, HGy-n kívül és belül, hogy kipróbálhattam, igazak-e. És igen, igazak. Anélkül a hit nélkül, amit azoknak a tanításoknak alapján szedtem össze a különféle próbák alatt, most nem valószínű, hogy egyáltalán élnék. Azok nélkül az átélések, gyógyulások, szabadulások nélkül, amit azok alatt az évek alatt tapasztaltam, nem éltem volna túl a HGy-s korszak utáni megpróbáltatásokat sem, nemhogy az akkoriakat, és nem jutottam volna hozzá az új csodákhoz, megtapasztalásokhoz, Isten olyan közelségéhez, amin csak tátom a számat, hogy is lehet ez, ki vagyok én, vagy egyáltalán. 

Isten szólt és szól a gyülekezethez és az emberekhez NS-on keresztül, akkor is, ha sok minden gáz és elfogadhatatlan körülötte. Tudod, Jézus is azt mondta a farizeusokról, papokról, aki a népet tanították Isten dolgaira, hogy amit tanítanak, megtartsák, de a bűnös cselekedeteiket ne cselekedjék. 

A Biblia ír tanítói ajándékról, amit Isten ad, én úgy gondolom, hogy nekem nincs ilyenem, a többségnek nincs. Akinek van, az viszont képes úgy meglátni összefüggéseket, üzeneteket, és képes át is adni a hívőknek, ahogyan mások nem, hiába olvassuk ugyanazt a Bibliát. Tapasztaltam sokszor, hogy egy-egy jól sikerült tanítás, prédikáció alatt szinte megnyílt a Menny, mintha Isten egyenes adásban beszélt volna hozzánk a tanítón, prédikátoron keresztül, NS-on kersztül, és most, hosszú évek múlva tudom, kipróbáltam, hogy tényleg igazságok hangzottak el, amikre szükségem van ma is.

 

Mindezzel nem azt mondom, hogy mindenki legyen HGy-s, mert különben nem ismerheti meg igazán az Istent, dehogy. Isten mindenkit a maga útján terelget, nem mindenkinek a HGy a legjobb tanuló és szolgálati hely. Azért alapjáraton elég erősnek kell lenni ott, asszem:) Bár, aki hisz, azt Isten bárhol megtartja. Ott kell lenni mindenkinek, ahová Isten valóban vezeti, és ha ez nem gyülekezetet jelent egy adott életszakaszban, akkor nem ott. Csak vigyázni kell a többi hely és ember megítélésével. 

Tegnap hallgattam egy bizonyságtételt leszbikusok szabadulásáról, egy videón. 30 évükbe került, de megvan. Én meg nem értem, egy csomó tiltakozás van bennem, Isten meg azt súgja, nyugodjak le, és várjak, míg megérthetem, mi tartott ilyen sokáig és hogy lehet ez. Ugyanis ellenkezik a saját élettapasztalatommal szabadulások terén, meg még sok Biblia vers eddigi értelmével. Isten pedig egyszerűen leállította az ítélkezésemet. Sztem adj esélyt a HGynek és NSnak:)

 

 

Előzmény: Törölt nick (145)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.12 0 0 151

Szégyenkezés nélkül is lehetséges levetkőzni. :) 

 

Várom azt a meglátást! :) 

Előzmény: Törölt nick (150)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.12 0 0 150

Nincs ellenszenvem feléd, te:) 

Előzmény: Törölt nick (148)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.12 0 0 149

Na, írtam egy szép választ NSról, meg arról, én hogy látom, és elszállt:( Majd délután megint leírom, nem úszod meg, Piti:)

Előzmény: Törölt nick (148)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.12 0 0 148

Szerinted? 

Ha alvás előtt levetkőzted az ellenszenved is (a felém keletkezettet), akkor alhattam nyugodtan. :) 

Előzmény: Törölt nick (147)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.12 0 0 147

Köszi, megvót:) Remélem, neked is:)

Előzmény: Törölt nick (146)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.11 0 0 146

Szép álmokat, Füge! :) 

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.11 0 0 145

A Biblia és a Sátán sem ütik egymást; semmi sem, senki sem üti a Bibliát, vagy annak mondanivalóját, hanem minden összhangban van azzal.

Füge, én szeretném elhinni azt, hogy pl. a hitgyüli valóban Istenért lett/van, hogy Jézus követésére tanít! 

Emiatt kértelek, hogy mutasd be nekem N.S. azon tulajdonságait, amelyek Krisztust követők. 

Szinte bárki próbálhat tanítani a Bibliából; a Biblia tanításait bölcs dolog követni, de nem minden - Bibliából tanító személy követése számít bölcsességnek, vagy egyáltalán jónak, helyesnek. 

Én nem vagyok N.S. ellensége. Egyetlen ember sem ellenségem, és én egyetlen ember ellensége sem vagyok. 

 

 

Előzmény: Törölt nick (143)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!