Keresés

Részletes keresés

Capibara2 Creative Commons License 2024.03.11 0 0 16233
egy hazafi Creative Commons License 2024.03.11 0 0 16232

Már az 1990-es marosvásárhelyi magyarellenes pogromokra, a Fekete Márciusra is alig emlékszik valaki, alig törődnek vele.

Ezeket mintha szánt szándékkal akarnák kitörölni a magyar emlékezetből a többi tragédiával, vagy éppen pozitív emlékkel.

Az oláhoknak bezzeg az ókori dákokig terjed a nemzeti emlékezet...

Előzmény: Ec pec kimehecc a (16230)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2024.03.11 0 0 16231

Teljes egészében törölni kívánják a lengyel alaptantervből a Piast-dinasztia történetét és a kereszténység felvételét, illetve annak kulturális hatásait a lengyel népre, a Német Lovagrend elleni 1410-es győztes grünwaldi csatát, a XIV. és XV. századi lengyel-magyar kapcsolatokat, Báthory István erdélyi fejedelem, lengyel király uralkodását és teljes életművét, a napóleoni háborúk idejéből a Lengyel Légiók létrejöttének történetét és a Varsói Nagyhercegség történetét. Ugyancsak kiiktatnák az 1846-os krakkói felkelést, és annak a lengyel népre gyakorolt hatását, az 1848/49-es európai forradalmakat és szabadságharcokat, az I. világháború utáni független Lengyelország határainak létrejöttét és a szilézai felkelést, a sztálini terrort, 1956 és 1968 eddig ismert narratíváját, II. János Pál pápa életét és hatását a lengyel társadalomra valamint a Varsói Szerződés felbomlását és Lengyelország szuverenitásának elnyerését:

https://maszol.ro/kulfold/Kulturharc-folyik-Lengyelorszagban-fontos-magyar-vonatkozasu-reszeket-huznanak-ki-a-tortenelemoktatasbol ...

Előzmény: egy hazafi (16229)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2024.03.10 0 0 16230
egy hazafi Creative Commons License 2024.03.10 0 0 16229

Mindenki úgy hamisít/módosít/ír át történelmet, ahogy tud és akar.

Nekünk a magyar jogrendből kellene kitépni a trianoni és párizsi rablódiktátumok területelszakító passzusait. Utána már magától menne az egész a szomszédaink hisztériázásai miatt, ugyanis ezzel ők csinálnák helyettünk az ingyenreklámot Trianonról, nekünk csak szorgosan hozzá kellene tennünk a nagyvilág nyilvánossága előtt az igazságot.

A mi kis hólabdánk Trianon nyilvános elutasításával elindítaná azt a lavinát, amely újabb, nekünk kedvező történelmi lehetőségeket eredményezne a revízióra.

Előzmény: Eklatáns Béla (16228)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2024.03.10 0 1 16228

A lengyel alaptantervből kiveszik Báthory István uralkodását, és módosításra kerül az 1956-os forradalom bemutatása is. Magyar Tudományos Akadémia Magyar–Lengyel Történész Vegyesbizottsága tiltakozását fejezte ki:

https://index.hu/kulfold/2024/03/08/bathory-istvan-kerettanterv-lengyelorszag/ ...

egy hazafi Creative Commons License 2024.03.05 0 0 16226
Eklatáns Béla Creative Commons License 2024.02.27 0 0 16223
Előzmény: egy hazafi (16216)
Laja73 Creative Commons License 2024.02.19 0 0 16222

azért méltók a Hazatért falu címre, mert őrzik a közösséget, annak értékeiket, megtartották a hűséget a hazához, és felmutatták, hogy magyarságuk mindennél fontosabb.

 

 

Érdekes, hogy akkor miért ezzel tökéletesen ellentétes a mai nemzetrpolitika? Már megint a nagy szavak a múltról mintha ma nem ugyanez lenne a helyzet. Tessék menni Csallóközbe, Erdélybe bíztatni az ottani közösségeket hasonló állásfoglalásra.

Előzmény: egy hazafi (16221)
egy hazafi Creative Commons License 2024.02.18 0 0 16221

És ez a díszfideszes merészel pampogni Somoskő és Somoskőújfalu Magyarországhoz való visszacsatolásának centenáriumi ünnepségén, aki még az autonómiát is sajnálja az elszakított magyarságtól:

"Szili Katalin a Somoskő és Somoskőújfalu Magyarországhoz való visszacsatolásának centenáriumi ünnepségén úgy fogalmazott: a Csehszlovákiától száz éve visszacsatolt, Nógrád vármegyei települések azért méltók a Hazatért falu címre, mert őrzik a közösséget, annak értékeiket, megtartották a hűséget a hazához, és felmutatták, hogy magyarságuk mindennél fontosabb.

Felidézte, hogy Somoskőújfalu és Somoskő a trianoni döntés következtében négy évig volt a szomszéd állam része. Hozzátette, az elcsatolt települések lakosainak meg kellett tanulniuk egy másik ország részeként élni.

Szili Katalin beszédében kiemelte:

Somoskő és Somoskőújfalu szerencsések voltak, mert voltak olyan emberek, akik hittek abban, hogy lehet változtatni, még akkor is, amikor Európa elfelejtette a békekötés művészetét."

https://magyarnemzet.hu/belfold/2024/02/szili-katalin-voltak-olyan-emberek-akik-hittek-abban-hogy-lehet-valtoztatni

 

Igen, voltak és vannak olyanok, akik hisznek abban, hogy lehet változtatni a trianoni igazságtalanságokon. Viszont Szili és fideszes gazdái nem ilyenek, hanem gyalázatos módon beletörődnek a magyarnyomorító trianoni gúnyhatárokba, és politikájukat ahelyett, hogy ennek megváltoztatásába vetnék latba, inkább ők is hozzájárulnak a magyar erő, akarat, remény leépítéséhez. Tehát ők hazaárulók, a nemzet ellenségei, a megszálló területrablók bérencei, de van pofájuk magukat "nemzeti oldal"-nak beállítani. Szégyen!

Előzmény: Laja73 (16220)
Laja73 Creative Commons License 2024.02.14 0 0 16220

ettől a szótól a szomszédjaink közül mindenki görcsbe ugrik

 

 

Ja hát ez nagyon fontos ám, az ellenfél lelki világát a követeléseink elébe helyezni. Ez olyan hungarikum, nem? van én iléyen balfasz nemzet? Mi különbözteti meg a Fideszt az MSZMP-től, kérdhetnénk, ha nem tudnánk a választ már rég.

Előzmény: egy hazafi (16219)
egy hazafi Creative Commons License 2024.02.14 0 0 16219

"Trianon után a magyarok egy része a saját szülőföldjén, önhibáján kívül más országba, kisebbségi sorba kényszerült. Emlékeztetett arra, hogy a székelyek ma is küzdenek függetlenségükért, akárcsak a felvidéki magyarok a kulturális autonómiáért.

Nem kell ezt autonómiának nevezni, mert ettől a szótól a szomszédjaink közül mindenki görcsbe ugrik. Mi a kisebbségi közösségek regionális közigazgatásának és döntéshozatalának a létrejöttét szorgalmazzuk – mondta Szili Katalin."

 

Persze, már még autonómiáról sem szabad beszélnünk, hanem használjunk rá valami más kifejezést, mert megfájdul tőle a tót, oláh, rác valamije. Adjunk csak lejjebb az igényeinkből, míg el nem érjük a 0-t, meg az összes határon túli magyar eltűnését.

Gyáva nyomoroncok ezek, Káslerrel meg a többi fideszessel, nem politikusnak valók.

Előzmény: Eklatáns Béla (16217)
egy hazafi Creative Commons License 2024.02.14 0 0 16218

Szili egy senkiházi és ezt akkor csak alátámasztja, hogy nem akar területi revíziót. Ettől függetlenül párbeszédelhet a nagy semmiről, akivel csak akar.

Mindenesetre ő is az élő példája annak, hogy a mostani magyar politika - kevés kivételtől eltekintve - milyen hazaáruló módon megalkuvó, ami a területeink és nemzetrészeink hovatartozását illeti.

Nyugodtan kimondhatnák az elszakított magyaroknak, hogy jó helyen vannak ott, ahol most élnek, a lényeg, hogy Orbánékra szavazzanak.

Kicsit hasonlít ez a politika az 1957-es kádári beszédre az erdélyi magyaroknak, dehát ez az Orbánékat képviselő Szili Katalintól jön, úgyhogy biztosan megérti az a 1,5-2 milliónyi elszakított magyar, akiket el lehet kápráztatni bármivel, amit a Fidesz nemzeti színekbe csomagol.

Előzmény: Eklatáns Béla (16217)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2024.02.14 0 0 16217

Szili: területi revízió nem, párbeszéd igen

 

https://magyarnemzet.hu/kultura/2024/02/szili-katalin-800-eves-az-andreanum ...

egy hazafi Creative Commons License 2024.02.08 -1 0 16216

Egy másik agymenés Ungváry Krisztiántól, pontosabban kettő is, ami témába vág "A Mindszenty-mítosz" című videójából:

https://youtu.be/nKCbKuXl5To

 

Az egyik belőle, hogy Ungváryt zavarja, hogy az 1941-ben hazatért Muraköz nem magyar nemzetiségű lakosságát elkezdték magyarosítani, köztük Mindszenty is, ami szerinte szembe megy a "népek önrendelkezésével".

Ezzel kapcsolatban annyit, hogy a horvátok nyugodtan önrendelkezhettek a határon túli Horvátországban, másrészt a magyarosítás (vagy inkább a terület visszamagyarosítása?) messze nem volt olyan erőszakos, mint amilyen bánásmód alá került az elszakított magyarság, illetve nehogy már nekünk előírja bárki is, hogy a határainkon belül mit csináljunk, hogy elvárjuk az idejött más nemzetiségektől a magyarságba való beilleszkedést!

A másik, hogy az is zavarja Ungvárykámat, hogy Mindszenty következetesen Felső-Magyarországnak nevezte Szlovákiát és nem bírta elviselni annak különválását.

Hát még szép, hogy magyarként zavarta, hiszen engem is zavar és én meg Felvidéknek hívom azt az elszakított országrészünket.

 

Szóval az rendben, hogy 1989 után szabadon beszélhetünk Trianonról, de az nem, hogy nincs ezt illetően innen előrelépés a revízió felé, még az ún. "nemzeti" Orbán-kormány alatt sem. És az főleg nincs rendben, hogy ilyen hibbantak szórhatják a hülyeségeiket, mint ez az Ungváry. Ha elszigetelt jelenség lenne, az még úgy-ahogy elmenne, de sokan vevők a baromságára.

Szerencsére azért vannak ellenpéldák is, mint: https://youtu.be/3csc3NULf_A

Előzmény: barkasarja (16215)
barkasarja Creative Commons License 2024.02.04 -1 0 16215

Az az érdekes, hogy Ungváry néhány korábbi írásával még egyet is értettem, de ez a nyilatkozata teljesen megdöbbentett és felháborított. Nagyot csalódtam benne, mert a korábbi írásai alapján úgy tűnt, hogy eléggé normális, tárgyilagos történész, aztán jött ez a teljesen agyament nyilatkozata. Ezzel ő is ahhoz a sunyi, cinikus bandához tartozik, akik ahelyett, hogy a tudásukkal valóban a magyar nemzeti öntudatot erősítenék, esetleges jó külföldi kapcsolataikkal a valós magyar érdekeket szolgálnák (mint pl. teszik ezt a szomszédaink), minden eszközzel éppen az ellenkezőjét csinálják. 

Lehet, hogy ez durván hangzik, de csak abban lehet reménykedni, hogy egyszer kihalnak, és helyettük tényleg fölnevelkedik egy olyan nemzedék, akinek valóban fotos lesz a hazájuk sorsa... 

Előzmény: egy hazafi (16214)
egy hazafi Creative Commons License 2024.02.04 -1 0 16214

"Kb. arra a szintre süllyedt mint Ungváry, aki azt találta mondani, hogy a trianoni gaztettel jól jártunk... "

 

Kíváncsi vagyok, hogy ez az "Uzhorody" és eszmetársai belekóstolnának-e a kisebbségi magyar létbe vagy csak az anyaország biztonságából osztják az észt és gáncsolják annak törekvéseit, hogy visszaszerezzen elszakított országrészeiből valamennyit, legalább a még magyar többségű területeket?

Előzmény: barkasarja (16207)
egy hazafi Creative Commons License 2024.02.04 -1 0 16213

Pedig akinek van egy kis józan esze, az Raffay-kötetek nélkül, a történelem(tan)könyvek átolvasása által is beláthatja, hogy a britek és úgy általában véve az angolszászok a világ egyik legnagyobb szarkeverői, akik saját érdekeik védelméért bármire hajlandók, még más országok belügyeibe való beleszólásra, azok bomlasztására is.

Előzmény: Törölt nick (16206)
barkasarja Creative Commons License 2024.02.04 -1 1 16212

Igen, tényleg jól emondtad a semmit, de azért, ha lehetséges, ne csinálj belőle gyakorlatot... 😊

Előzmény: Törölt nick (16211)
Törölt nick Creative Commons License 2024.02.03 -1 1 16211

Na ugye, mondtam én .... 

De még mindig jobb, mint időt pocsékolni a le-megbukott szánalmas politikusok hosszú fércműire.

Akkor ezen gyorsan, röviden túlestünk :D

Előzmény: barkasarja (16210)
barkasarja Creative Commons License 2024.02.03 -1 1 16210

Aha!

Szóval akkor csak egy bő lére eresztett semmitmondással lettünk "gazdagabbak"... 😊

Előzmény: Törölt nick (16209)
Törölt nick Creative Commons License 2024.02.03 -1 1 16209

Ha én most ide leírom, hogy kiknek a munkássága hordoz valódi történelmi értéket is,

akkor jön a szokásos fórumos jelzők használata mindkét oldalról, elindul egy "vetélkedési" menetrend, 

ami nem az én műfajom, csak azért mert éppen most ráérek.

 

Trianonnal könnyű "packázni" folyamatosan, remek üzlet-hírnév a sarlatánoknak, visszaélve, hogy az esemény

indulatokat válthat ki napjainkban is. Trianon minden oka, előzménye stb pontosan dokumentált, és hozzáférhető

bárki számára 1989 óta. Nincs semmi "rejtelmes" új, ez nem egy ásatás, ahol megtaláltak egy ősembert :D

Előzmény: barkasarja (16208)
barkasarja Creative Commons License 2024.02.03 -1 1 16208

Aha, Raffay a sarlatán!

Elmondanád, hogy ez miben nyilvánul meg?...

Előzmény: Törölt nick (16206)
barkasarja Creative Commons License 2024.02.03 0 0 16207

"Kemény szavakkal utasította vissza Orbán Viktor, hogy Ukrajna külügyminisztere magyarpártinak nevezte őt, pedig Kuleba ezzel épp azt a vádat utasította el, hogy a magyar vezetés oroszpárti lenne."

 

Ha ez igaz, akkor Döbrögi efti tényleg megzakkant és kezelésre szorul.

Kb. arra a szintre süllyedt mint Ungváry, aki azt találta mondani, hogy a trianoni gaztettel jól jártunk... 

Előzmény: Laja73 (16203)
Törölt nick Creative Commons License 2024.02.03 -1 1 16206

Raffay aki már többször is megbukott mint politikus, most a sarlatán írásait próbálja meg eladni.

Jellemző nálunk manapság, hogy azok könyvei kiadhatóak akiknek pénze van, így az értéktelen fércművek

is piacra kerülhetnek. Akit érdekel Trianon valódi története, forduljon a magyar történelem (tankönyvek) felé

az önjelölt bulvár sztorisok helyett.

Előzmény: Ec pec kimehecc a (16205)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2024.02.03 -1 0 16205

"Mivel szolgáltunk rá Trianonra? Ekkora méltatlan büntetésre? És miért éppen mi, magyarok? Máig keressük a választ."

Nem szolgáltunk rá - más tervek voltak velünk.

 

A Trianonhoz vezető út olyan részletei bontakoznak ki Raffay Ernő Mr.Trianon (2023) könyvében, amelyeket még soha senki nem vizsgált.
Seton-Watson(Mr.Trianon) az évek során a magyarok legkártékonyabb rágalmazójává vált, hazug propagandája egész Nyugat-Európa közvéleményét megfertőzte, személye később a trianoni határok megalkotásában is komoly szerepet játszott.
https://www.magyarmenedek.com/products/18277/Mr__Trianon_-_Raffay_Erno.htm
Mr. Trianon
Raffay Ernő
Scotus Viator, a magyarok legnagyobb ellensége


Az 1867-es kiegyezés utáni évek mindmáig a boldog békeidők korszakaként vannak ábrázolva a meghamisított magyar történelemkönyvekben. Valójában a liberális politikusok árulása révén Magyarország az akkori globális tőke kizsákmányoló, gyarmatosító törekvéseinek lett az áldozata.

Az évek folyamán a magyarság fokozatosan szorult ki a gazdasági pozíciókból, a korabeli politikai elit pedig jelentős mértékben járult hozzá a magyar kézben lévő földbirtokok elveszítéséhez.

Ezzel párhuzamosan az országunk területén élő nemzetiségek a pánszlávizmus hatására mind tudatosabban fogalmazták meg államellenes törekvéseiket, a liberális országvezetés pedig ezt is tétlenül nézte.

Ebben a légkörben érkezett hazánkba egy skót származású személy, aki később a brit kormány kémkedéssel foglalkozó szervezetének lett az ügynöke. Fő célja a Magyar Királyság fölbomlasztása volt, azért, hogy a brit külpolitika érdekei mentén egy szláv érdekszövetséget hozzon létre a Monarchián belül.

Seton-Watson az évek során a magyarok legkártékonyabb rágalmazójává vált, hazug propagandája egész Nyugat-Európa közvéleményét megfertőzte, személye később a trianoni határok megalkotásában is komoly szerepet játszott.

A Trianonhoz vezető út olyan részletei bontakoznak ki Raffay Ernő új (2023) könyvében, amelyeket még soha senki nem vizsgált.

Előzmény: egy hazafi (16202)
egy hazafi Creative Commons License 2024.02.03 0 0 16204

"Ezeréves magyar államról ne mondják meg nekem itt a szomszéd szlávok, hogy mi kik vagyunk, majd azt mi eldöntjük."

 

Helyes, de mit szól ehhez pl. Robert Fico, mint szomszéd szláv és Orbán barátja?

Előzmény: Laja73 (16203)
Laja73 Creative Commons License 2024.02.02 -1 0 16203

Ez az ember hivatalosan is beteg, megbomlott az agya. Sürgős ellátásra szorul mielőtt romba dönti az országot (remélem azért a szűk körében van valaki, aki képes kényszerzubbonyt tenni rá, ha eljön az idő)

 

 

Nem kell a szomszéd szlávok kóserpecsétje

 

A kérdező ugyan arról beszélt, hogy az ukrán külügyminiszter kijelentette, szerinte nem oroszpárti a magyar vezetés, hanem magyarpárti, Orbán mégis vehemensen visszautasította Dmitro Kuleba szavait, amelyeket a Telexnek mondott azután, hogy hétfőn Ungváron Szijjártó Péter külügyminiszterrel tárgyalt. A békülékeny hangú nyilatkozatról Orbán kijelentette:

 

„Nem érdekel a véleményük ebben a tekintetben. Oda azért nem süllyedhet az ország, hogy a Magyarország miniszterelnökéről és külügyminiszteréről valaki más mondja el, hogy az milyen. Ha mégis erre vetemednék, itt ez történt, akkor azt figyelmen kívül hagyjuk. Ilyen nincs. Mi egy szuverén ország vagyunk. Nem tartunk igényt az országok kóserpecsétjére, hogy úgy fogalmazzak. Hogy ők mondják meg, hogy mi mik vagyunk. Hát jól nézünk ki. Ezeréves magyar államról ne mondják meg nekem itt a szomszéd szlávok, hogy mi kik vagyunk, majd azt mi eldöntjük.” 

 

https://telex.hu/belfold/2024/02/02/orban-viktor-kossuth-radio-pentek-eu

egy hazafi Creative Commons License 2024.01.30 0 0 16202

Egy nagyon szép és igaz írás; olvassátok el figyelmesen: https://drsoregistvan.lapunk.hu/trianon-sebei-ujsagcikk-a-magyar-nemzetbol-1197443

egy hazafi Creative Commons License 2024.01.30 0 0 16201

Kíváncsi vagyok, hogy egy esetlegesen szétesett Ukrajna hogyan lenne képes megakadályozni azt, hogy belőle Kárpátalja visszatérjen a magyar anyaországhoz?

Egyébként Szíjjártó is azt hálálta meg a mézesmázos "tiszteletbentartjukUkrajnaterületiegységét" kijelentésével, hogy végül is nem robbantották ott fel, mint ahogy beígérték? Ha a Fidesz-KDNP minden szomszédunk területi egységét tiszteletben tartja, akkor minek Trianonoznak? Ugyanolyanok, mint annakidején az MDF meg az MSZP-SZDSZ kormányok, amelyek sietve belevették az alapszerződésekbe a területeinkről történő lemondást, holott senki nem kérte őket erre.

Előzmény: Ec pec kimehecc a (16199)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!