nekem kicsit tul edes, de en tenyleg csak a nagyon fekete csokit szeretem igazan. a mousse belül nagyon kellemes allagu, es egeszen icipicit sos. ez kicsit ellensulyozza az edesseget.
A Lidlben zsákmányoltam csokis aszalt barackot, van még alma és étcsokis szilva is, J. D. Grossék szabadították őket az emberiségre, be kell gyűjteni, mielőtt baj lesz.:( Most meg így korán reggel találtam szép verseket a Molyon:
Laár András: A csokihóhér dala
Ej, ti bûnös csokik! Gyertek csak közelebb! Most legyetek bátrak, ahogy megjelenek!
Nagy, komplett talpammal felétek csattogok, így hallassátok hát édeskés hangotok!
Ropogósak vagytok?! Nugátok, nápolyik?! Nagy vagány töltöttek? – Most melyik, hova bújik?!!
Gyön a csokihóhér!!! – ez a tényálladék. Szájam katlanában már gyûlik a nyáladék.
Hamm! – mondja egy hang. – Talán az enyimé? – Találja ki bárki, a csokit lenyelim-é.
Laár András: Döglött csoki
Ez a csoki döglött, vagy valami efféle. Aggódva szemlélem már öt perce, hogy él-e.
Hátha ad valami pici életjelet, pl.: "Emberek én élek nehogy megegyetek!"
De úgy látom ez döglött. – Kerülget a sírás – Gyászos, nagy szent szájam néki örök sírt ás.
Hát a gyártástechnológiát nem ismerem, de az olcsóbb csokik jellemzően tele vannak tömve a kakónál jóval olcsóbb "töltelékanyagokkal". Épp a napokban olvastam egy levlistán a kérdést, hogy mi a szerepe a gluténnek a csokigyártásban... hát szerintem olcsó töltelékanyag a liszt. :-(
Miért van az, hogy a kakaómasszás csoki az abszolute alsókategóriás, míg a magas kakaótartalmúak általában minőségi csokik? Mi a különbség a kétfajta gyártástechnológia között?
Mikulásra kaptam egy számomra eddig ismeretlen csokit, ami nagyon ízlik.
La Perla di Torino Fondenté Extra Bitter 75%
Nagyon erőteljes kakaózamatú, kissé bumfordi állagú csoki. Száraz a tapintása, vhogy az az ember érzése, mintha a szájban se olvadna el egyhamar. De nekem ízlik.
egeszen nagyon jo minöseg! tenyleg ajanlom. es olyan helyes kis tablacskakban van kiporciozva, h nem is lehet belöle sokat enni ... mondhatnam teljesen fogyokuras csoki. ha van praline ebböl a fajtabol az is JO!
eddig csak a "classic"-ot kostoltam. nagyon nagyon finom! sürgösen beszerzem a többit is. ez is ugy van csomagolva, h egy karton dozozben 5-6 pici tabla. nagyon praktikus.
Tegnap bűnbe estem egy tábla Lindt narancslikőrös csokival. Valami isssteni volt! Korábban ugyanebből a társaságból kóstoltam vilmos körtéset és meggyeset, valamint konyakosak, azok is tetszettek. Nagyon kellemes a valóban folyékony, nem "ízű" töltelék és a lágy csoki együtt.
Kérlek segítsetek.Karácsonyra szeretnék bon-bonokat gyártani.Az lenne a kérdésem hol tudom nem horror áron jó minőségű csokoládét venni nagyobb mennyiségben?Tudtok ilyen boltokat Budapesten?
Ma vettem óvatosan egy négydarabost és nem vártam különleges élményt, csak olyan átlagos csokisat..de ez komoly...ahhoz képest pláne, hogy "tömegcsoki" -szóval nagyon-nagyon-nagyon!
arra vigyazz, h a magas kakaotartalmu csokoladet jobban kell aranyaiban cukrozni es tobb zsiradek is kell hozza, mert egyebkent kakaopor izu akarmi lesz, nem csokis