Keresés

Részletes keresés

szederinda.. Creative Commons License 2017.03.26 0 0 18590

Most rendeltem én is még 30db.ot a 200-250g-osból.Szerintem ez ideális a camembertnek árban is itt a legjobb.

 

Kérdeznék akik használják a swing geo cd 10u-os. üveges kultúrát /remélem jól írom/ rendeltem, hogy kell használni?

A camemberthez tettem chn22.t meg a swing pctt033 ha jól írom.

Egyébként nagyon jól sikerültek majd teszek képeket mihelyst lesz úgy időm.A vásárlók nagyon szerették.

 

Meg csak megrendeltem a birodalomtól megint a kultúráimat hátha elküldenék.Érdekel a feta mennyivel jobb ezzel a kultúrával.Rendeltem másokat is csak még nem vagyok járatos a nevükben.

 

Elkezdtem használni a kalciumot is...hát....eszméletlen mennyivel jobban alvad a tej,pedig nekünk saját takarmány van lucerna, széna mindent esznek és mégis....

Előzmény: Redlidike (18562)
szederinda.. Creative Commons License 2017.03.26 0 0 18589

Innen rendeltem:(

Valahogy jelezd,hogy küldjenek smst.

Gondold el egy hétig ott volt a kultúra a postán most hogy rendeljek megint innen?:( 

Nem kaptam semmi értesítést,hogy csomag jött.Ez nagyon nem jó így:(

Előzmény: Redlidike (18587)
kljr Creative Commons License 2017.03.26 0 0 18588

Egyhónapos kékpenészes kecskesajt.

Redlidike Creative Commons License 2017.03.26 0 0 18587

Én is most akarok rendelni Danisco kultúrát, ezt az oldalt ajánlották:

http://www.beerodalom.hu/11-sajtkulturak

 

Te honnan rendelted? Mert itt is ahogy néztem csak postán lehet átvenni és ha nem szólnak gáz lesz nálam is, mert nálunk a faluban csak délelőtt van posta.

Előzmény: szederinda.. (18586)
szederinda.. Creative Commons License 2017.03.25 0 0 18586

sziasztok!

szeretném megkérdezni,hogy honnét lehet rendelni a danisco kultúrákat?

én rendeltem egy helyről vártam,hogy megérkezzen a postára és nem kaptam értesítést,hogy küldeményem jött...majd egyszer nézem az emailt és akkor már visszaküldték. :( nem értem hogy nem kaptam semmit,hogy csomagom jött ,legalább egy sms.t.

nem nézek mindennap emailt nincs rá időm...de ilyen szerencsétlenül járni. :(

 

segítenétek honnan rendeljek?

elefada Creative Commons License 2017.03.25 0 0 18585

A leeresztőcsapos kényelmesebb :-)

Előzmény: Redlidike (18584)
Redlidike Creative Commons License 2017.03.25 0 0 18584

Tegnap a Metróban ilyet találtam, le van árazva, kiárusítás alatt van. Ez szerinted jó?

http://legally.hu/hu/termek/melegentartok-chafingek/bartscher-vizfurdos-melegentarto-200-230#

Előzmény: elefada (18582)
elefada Creative Commons License 2017.03.25 0 0 18583

Azt ne pocsékold el erre! 

A grillnek akármilyen mezo vagy termo jó, szerepe csak annyi, hogy a megindult savanyodás az alvadékot stabilizálja. Úgysem hagyunk időt a lesavanyodásnak, hiszen főzzük a sajtot. Ha megvárod, hogy lesavanyodjon, szétfolyik, nem lesz grill. Végül is akár kultúra nélkül is készítheted,( Kriszta nem tesz  bele) csak akkor óvatosan, törd, ne menjen sok fehérje a savóba. Készíts így is úgy is, aztán válasz, neked melyik szimpi.

Előzmény: Redlidike (18575)
elefada Creative Commons License 2017.03.25 0 0 18582

http://www.gasztroapro.hu/konyhagepek/melegentarto/melegentarto-etel/306-gazos-melegentarto-16730.htm

Csapj le rá, ehhez csak egy belevaló műanyag GNSedény kell.

Csak kádmunkára, melegentartásra használom, de isten áldása, soha nem hül le a sajtom, nem akad meg a savanyodás.

 

Előzmény: Redlidike (18574)
portos150 Creative Commons License 2017.03.25 0 0 18581

Szívesen.

 

Arra vigyázz, hogy a kólis puffadást ne keverd össze, a szén-dioxidos puffadással. A kólis már a savanyodás során jelentkezik és a sajt nyomja magából a savót ...szuszog-pöfög, ha megnyomod, olyan mint egy szivacs.

Sólében, vagy utána keletkező puffadás jó esetben finom trappista- ementális jellegű sajtra utal és olyankor nincs savóeresztés, külseje szépen szárad, "kivirágosodik".

Előzmény: Margó67 (18580)
Margó67 Creative Commons License 2017.03.25 0 0 18580

köszönöm, ezentúl így fogok eljárni.

 

portos150 Creative Commons License 2017.03.25 0 0 18579

Forralni nem szabad, mert akkor már nem lesz belőle sajt. Felviszed szép lassan 63 fokra a tej hőmérsékletét, majd 30 perc múlva visszahűtöd beoltási hőmérsékletre, magyarán termizálod.

Utána azonnal kultúrázás, oltás, ahogy szoktad.

Előzmény: Margó67 (18578)
Margó67 Creative Commons License 2017.03.25 0 0 18578

Igen, valóban volt puffadás, gondolom ez esetben akkor inkább dobjam ki ezt a sajtot. 

Ezt a bacit forralással el tudom tüntetni? Forralás után lehet még a tejből sajtot készíteni? Nekem sajnos nincs állatom a kitől tejet tudnék nyerni így rá vagyok kényszerülve a vásárlásra. A tejet tejboltból vettem. 

portos150 Creative Commons License 2017.03.25 0 0 18577

Ezek a lyukak és a repedezettség kóli-fertőzésre utalnak. Az a gyanum, hogy volt itt némi puffadás is, amit vagy nem vettél észre, vagy normál szén-dioxid termelésnek néztél.

Előzmény: Margó67 (18576)
Margó67 Creative Commons License 2017.03.24 0 0 18576

Sziasztok!

 

A segítségeteket szeretném kérni: most vágtam meg az első trappista sajtomat és a belseje repedt, lyukacsos, az íze pedig kissé savanykás ementálira emlékeztető. Szerintetek mi lehet a probléma, illetve ez így fogyasztható?

 

A válaszokat előre is köszönöm!

 

 

Redlidike Creative Commons License 2017.03.24 0 0 18575

Elefada,

A CHOOZIT FT 001 amit feta sajthoz ajánlanak akkor az jó grillsajthoz is?

Köszönöm!

Redlidike Creative Commons License 2017.03.24 0 0 18574

Találtam képet erről a melegen tartóról, anno mikor Krisztánál volt tali akkor fotóztam.

Nekem nem kellene 10-20 liternél nagyobb, úgy sincs olyan sok tejem naponta. Ha jól gondolom valamilyen szinten ez az edény azért megkönnyíti az ember munkáját. Mert ha igen inkább beinvesztálnék egy ilyen edénybe mindenképp.

Ha valamit benne fel kell melegíteni pl. 63 fokra és visszahűteni 30 fokra azt ebben az edényben hogyan oldható meg? A beállított hőfokot visszaveszem és automatikusan elkezdi hűteni a benne lévő ételt (jelen esetünkben tejet)?

Ezt így árulják ezzel a műanyag belsővel vagy azt külön kell megvenni?

Most már sajnálom, hogy akkor nem csináltam több képet erről az edényről, nem tudom sem a márkját, sem azt, hogy mekkora. Segítenél benne, hogy mit keressek a neten? Köszönöm!

 

 

 

Előzmény: elefada (18566)
Redlidike Creative Commons License 2017.03.24 0 0 18573

Elefada, ha jól értem akkor a feltört alvadékot benne hagyod a kádban ami neked egy melegentartó ha jól emlékszem. Meg tudnád mondani, hogy hol és mennyiért vetted ezt az edényt?

Előzmény: elefada (18566)
becőke73 Creative Commons License 2017.03.22 0 0 18572

Ahogy mondod feltöretlen volt az alvadék.

Előzmény: perika53 (18552)
becőke73 Creative Commons License 2017.03.22 0 0 18571

Félre nem értettem, legfeljebb félrefordíthatták.

A savót sem szedték le az alvadélkról, úgy ahogy volt elkezdte belekanalazni a formákba...

Nemtom. Ki kell próbálni hátha műxik.

 

Pussz!

Előzmény: elefada (18551)
becőke73 Creative Commons License 2017.03.22 0 0 18570

Legalábbis ezt mondták. Egy nagy fazék alvadék volt ahogy láttam (kb. 50 vagy 100 liter lehetett) és rengeteg forma. Tehát sztem mire az utolsóba is beleszedett 1 merőkanállal, kezdte előről az egészet. De ezt a részt már nem mutatták, csak azt, ahogy elkezdi a feltöretlen alvadékot a formákba merni, és megtölt (nem tele, csak 1 merőkanállal) kb. 4-5 formát.

Előzmény: Manyabanya (18550)
becőke73 Creative Commons License 2017.03.22 0 0 18569

Képzeld nem volt feltörve, a merőkanállal egyenesen szedte a formába, kívülről befelé haladva körbe-körbe..

Én biztos kipróbálom...

Előzmény: perika53 (18549)
becőke73 Creative Commons License 2017.03.22 0 0 18568

Szia,

 

Ment mail. Ma veszem meg...

 

Neked is Manyabanya!

 

Puszi!

Előzmény: perika53 (18539)
Redlidike Creative Commons License 2017.03.22 0 0 18567

Köszönöm :)

Még az jutott eszembe, hogy amit a fetához vennék kultúra az jó ebben az esetben is grillsajthoz?

Előzmény: elefada (18566)
elefada Creative Commons License 2017.03.22 0 0 18566

Ezekkel dolgoztam,csak pozitív élmény!

Szezon végére referálok a többiről :-)

Star 26: 40 fokon, 60 perc érlelés, édes tejből  oltás norm. alvadás 40 perc. Feltörés, 2l savót le a karamellnek.

még egyszer feltörni, pihi, savó le, hagyom a kádban, melegen. 1X2X leontom a savót róla, kb innét 2,5-3 ó és nyújtható. Fontos a melegen tartás, ha nincs, lassabb.

Előzmény: Redlidike (18561)
elefada Creative Commons License 2017.03.22 0 0 18565

A 200-250 grammos.

 

Előzmény: Redlidike (18562)
perika53 Creative Commons License 2017.03.21 0 0 18564

Mind a kettő jó! Én nem MTKI-s formát használok, amibe a camit merem az 73 mm-es, de csináltam már a 90 mm-esbe is. Átmérőt értek alatta. A nagyobb nálam a lágysajt mérete.

Előzmény: Redlidike (18562)
perika53 Creative Commons License 2017.03.21 0 0 18563

Még kétszer végigolvastam figyelmesen, de fontos részletek nincsenek benne. Pl. az alvadékot feltörik-e (ez már Becőke leírásában is kérdés volt) aztán, hogy hány fokon tartják a formában sózás előtt, hogy ennyi idő alatt nem savanyodik túl. Most hirtelen ennyi, de ha ez alapján szeretném megcsinálni, biztos lenne több kérdésem. 

Tudom, hogy Te szoktál camit csinálni, így készíted?

Előzmény: Raidx (18560)
Redlidike Creative Commons License 2017.03.21 0 0 18562

A camemberthez szeretnék formát venni az MTKI-tól, de nem tudom, hogy melyik lenne jó:

http://mtkiwebáruház.hu/hu/productdisplay/sajtforma-9570mm-200-250g-10-db

http://mtkiwebáruház.hu/hu/productdisplay/sajtforma-7254mm-150g-10db

 

Melyik méretűt használjátok camemberthez?

Köszönöm!

Redlidike Creative Commons License 2017.03.21 0 0 18561

Kedves Elefada!

Lassan nálam is kezdődik a kecskesajtozós szezonom :) Mivel tavaly év végére kifogytam a kultúrákból így most rendelek újakat de a Danisco féléket mert olyan jó szívvel ajánlottad kecsketejhez. Visszaolvastam a topikot illetve megnéztem a webáruházat, hogy milyenek vannak készleten.

Csak pár félét rendelnék, mert nincs olyan sok tejem:

- Choozit FT001: krémsajthoz és fetához. Olvastam, hogy az MA11-et jobban preferálod krémsajthoz de sajnos még nem találtam meg a kínálatban.

- Choozit STAR 26: kecskenyicához (hú erre nagyon kíváncsi vagyok)

- Choozit MM100: friss sajt, lágy sajt, gomolya, fűszeres sajt (szóval minden amihez eddig CHN22-t használtam, ha jól gondolom)

Ezeket rendelném, jól írtam, hogy melyiket mihez? Illetve ezen kívül van még olyan amit kecsketejhez nagyon ajánlasz?

Köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!