Keresés

Részletes keresés

karamma Creative Commons License 2004.03.06 0 0 201
kihagyod a sikeres "edesseget a hutobol" anyukat, meg a Centrumos meno uzletasszonyt:)

amugy a ferfiak milyenek? szerencsetlen, szemuvegesek, akiknek mosogatni kell, izomagyuak, akiket vetkoztet a biztonsagi kapunal a beengedo lany, elhizott izzadt allatok, akik fogyni akarnak, vagy folyton sorozo alkoholistak. egyre jobb, nem?

Előzmény: hatalmas aranyos (200)
hatalmas aranyos Creative Commons License 2004.03.06 0 0 200
Hát szívesen végigizgulnék néhány merevedési zavarról szóló Kandász-filmet!
Én attól vagyok kiakadva, hogy a reklámokban a nők kétfélék lehetnek: vagy szájbarúgnak egy pasit egy TV-újság birtoklásáért, vagy a másik véglet, a pasit csak a pénzéért szerető, majdhogynem k. Valahogy ezen a kettőn kívül nemigen találkoztam másfajta nővel. Ja, kimaradt a "hülye liba, nem használ Calgont, pedig nem is kéne nekije!" típusú.
Az pedig szerintem nem emnber, aki azt hiszi, attól lesz menő csávó, hogy hangoztatja, ő már rúgott szájba nőt. Valszeg qrták már farba, de legalábbis remélem, hogy fogják!
Előzmény: kalibanga (198)
karamma Creative Commons License 2004.03.05 0 0 199
erdekelne, hany ferfi nezi a Szuloszobat, plane rendszeresen. ezenkivul valszeg ezeknek a noknek senki nem nyomott puskat a veknyaba, hogy szerepeljen:) en azert orulok a musornak, mert "elesben" nezhetek meg egy csomo korhazat a szulesem elott.

(amugy ki az a nagy ember, aki "rugott mar szajba not"?)

figy, ha engem ennyire idegesitene a teve, inkabb olvasnek, az ugyis megnyugtato:) en pl imadom Victor Hugo A neveto ember c. konyvet, olyan meghato, ahogy a vak lany szereti az elcsufitott fiut. ciganyt meg negert pedig lehet mondani, csak megfelelo hangsullyal es szovegkornyezetben. legalabbis en igy lattam:)

Előzmény: kalibanga (198)
kalibanga Creative Commons License 2004.03.05 0 0 198
Kedves Judit és Mindenki!
Tulajdonképpen én csak fórumot keresek, hogy megbeszélhessük, hogy kinek mi a véleménye arról, hogy manapság a média milyen képet fest fel a nőkről, és kiváncsi vagyok Judit véleményére is, mint szociológus, hogy ő, hogyan látja ezt. Én, részemről teljesen fel vagyok háborodva, egszrészt azért, mert ugyan nagyon pici (politikailag korrekten) kell fogalmazni, tehát nem lehet cigányt, vagy négert mondani, de olyat igen, hogy én rugtam már szájba nőt, és az aki ezt mondja, napról-napra a tv.-ben, mint Ąnagyszerű ember" szerepel. Jó, jó ere lehet azt mondani hogy ne nézzem, de attól ez még benne van a levegőben. Ezen kívül engem még ez a "Szülőszoba" címú műsor is kikészít. Lehet, hogy én vagyok túl érzékeny, de én hatásvadásznak tartom, és úgy érzem, hogy kiadja a női nemet, és közszemlére bocsájtja hétről-hétre a szenvedésüket, amit mindnki csipsszel a kezében fotelből nézhet. Nem tudom a férfiak mit szólnának, ha prosztata problémájukról, vagy merevedési zavaraik kezeléséről, esetleg vesekő problémiról készítenének egész estés heti rndszereséggel jelentkező finomkodó hangvételű műsort. Most a reklámok sugallta sztereotípiákról nem is beszélek, meg a sör reklámokról amiktől szintén a falra mászom.
Regős Judit Creative Commons License 2004.03.05 0 0 197
Kedves Tutpok!

Univerzilális választ sajnos nem tudok arra adni, hogy mikor ideális abbahagyni a munkát egy terhes nőnek. Mindenki másképpen viseli a terhességét, és ehhez képest kell mérlegelni. Ezen kívül persze az is fontos, hogy ki milyen munkát végez. Nyilván kevesebb testi megterheléssel járó munkát tovább lehet végezni. Azt írod, hogy úszóedző vagy, tehát nyilván elég sokat mozogsz, ami jó, és ha a jól vagy, szerintem, figyelembe véve a megváltozott körülményeket, tehát vigyázz nehogy felfázz, vagy elcsússz a vizes kövön stb, szerintem nyugodtan dolgozhatsz majdnem a terhesség végéig.Az szerintem nagyon fontos, hogy bármit is csinálsz beszéld meg a magzatoddal, hogy ő is tudjon róla. És minden nap iktass be legalább kétszer fél órát, amit csak vele foglalkozol. Ilyenkor kényelmesen helyezkedj el, tedd a kezed a hasad arra a pontjára, ahol gondolod, vagy érzed, hogy a baba legfeljebb eső része van. Koncentrálj rá, és akár beszélgethetsz is vele. Most még nem fogsz változást érezni ilyenkor, de később (főleg, ha már érzed a mozgását) meglátod, milyen lelkesen reagál majd rá, ha vele foglalkozol. A magzatok leginkább reggel 10 -11 felé és du. 5 felé a legaktívabbak. Érdemes ilyenkor beiktatni egy kis relaxációt. Ha ezt elmulasztod észre fogod venni, hogy amagzat türelmesen vár egész nap, és este mikor hulla fáradtan aludnál egy jót, akkor jelentkezik és kéri az idejét!
Én azt javasolnám, hogy azért legkésőbb 1 hónappal a szülés előtt hagyd abba a munkát, és adj magadnak időt a lelki átállásra is, mert így sokkal jobban el tudod majd viselni a korai gyerekágyas időszakot, amikor szinte megszűnik a külvilág.Ha hírtelen csöppensz bele egy számodra teljsen új maximum gyereksírástól hangos, de amúgy pörgés mentes világba, nehezebben fogod venni az akadályokat!
üdv.J

Előzmény: tutpok (188)
Regős Judit Creative Commons License 2004.03.04 0 0 196
Kedves Szupics!

Teljesen megértelek, hogy eleged van már ebből a hosszúra nyúlt télből. Nekem is, hidd el! Vígasztaljon, hogy már biztos nem tarthat túl sokáig, és akkor egy új világ nyílik meg előttetek! Meglátod egész más lesz lágyan símogató napsütésben, madárcsiripelést hallgatva sétálni Lucával. Leülni egy padra, akár ott megszoptatni őt! Élettanilag, legaláb 6 hónapos korig nagyon ajánlják a szoptatást. 1 éves korig, mint fő táplálék fontos az anyatej, 2 éves korig, mint mellék táplálék ajánlott.
üdv.J

Előzmény: szupics (187)
Regős Judit Creative Commons License 2004.03.04 0 0 195
Kedves Sony!

A kiváncsiság az szuper! Nagyon jó egy gyereknek, ha kiváncsi a mamája. Ez azt is előfeltételezi, hogy a gyerek is kiváncsi lesz! Szépen ki fog alakulni, hogy milyen tevékenység lesz a legjobb neki . Pl. van egy barátnőm, aki imád úszni és már egész pici kortól jártak bébiúszásra a kislányával, de sajnos a baba utált úszni, így a barátnőm nagy szomorúan abba hagyta. Most 2 éves a gyerek és imádja a zenét, ügyesen rajzol és tornázik, de úszni azóta se szeret igazán!
üdv.J

Előzmény: Sony (194)
Sony Creative Commons License 2004.03.04 0 0 194
Oké-zsoké, igyekszem, csakhogy nehéz eldönteni, mi a sok, mi a kevés. Jelenleg lényegében az összes ismerősönek gyereke van, de csak pontosan egy, és így mindannyian a sötétben tapogatózunk. Én sajna mindig ilyen voltam. Kíváncsi :)
Tücsökzenézni már hívtak, a Manómuzsika pedig vonzóan közel van hozzánk, úgyhogy biztosan elnézünk majd :)
Előzmény: Regős Judit (191)
karamma Creative Commons License 2004.03.04 0 0 193
ertem. magyaran akkor legbolkapott hulyeseg, hogy a hanyos no igy meg ugy veszelyezteti a gyereket. csak erre voltam kivancsi, koszonom.
Előzmény: Regős Judit (192)
Regős Judit Creative Commons License 2004.03.04 0 0 192
Kedves Karamma!

Élettanilag sajnos én nem tudok arra választ adni, hogy milyen hatása van ezeknek a dolgoknak a babára. Azt tudom, hogy az első 12 hétben normálisnak mondható egy bizonyos mértékű hányás. Ezt te nyilván akár jobban is tudod, mint én. Van olyan, hogy vészes hányás, ilyenkor fenn áll a kiszáradás veszélye, de ezt nyilván az orvos figyeli nálad. Biztos tudja ő is a problémádat. Ha nem, azért jó, ha elmondod neki.

Előzmény: karamma (189)
Regős Judit Creative Commons License 2004.03.04 0 0 191
Kedves Sony!

Biztosan nagyon hasznos az a könyv is amit Csupaszabo ajánlott, én azonban néhány dolgra felhívnám a figyelmedet. Nagyon fontos, hogy most az elején ne ess abba a hibába, hogy azért, mert a szomszéd szerint ide meg ide kell járni, mert különben ez meg az lesz, vagy a neten ezt meg azt írták, ezért ezt meg azt kell csinálni különben ..., te is gyorsan ide meg oda kezded el hurcolni szerncsétlen csemetét, mert azzal oda jukatsz ki, hogy 6 évesen már angol, német, ének, kézműves, ökó, torna, sakk stb. oviba és suliba fog járni, biztos egy zseni lesz, de nem biztos, hogy kiegyensúlyozott és boldog. Ebben a mai információ dömpinges és alternatívákkal teli világban, szerintem nagyon fontos, hogy ne hagyjuk magunkat sodorni az árral, hanem válasszunk ki egy két dolgot, amit jónak tartunk a gyerekünknek, és figyeljük közbe, hogy ez neki is jó-e. Az jó, ha tájékozódsz, hogy milyen lehetőségek vannak, és azt is értem, hogy szeretnél a lehető legtöbbet és a legjobb időben megadni a babádnak, de hidd el néha a kevesebb több! Nem tudom, hogy hol laktok, de Budapesten nagyon sok helyen van un. Tücsökzene, ami már 5-6 hónapos kortól élvezetes a gyerekeknek. Különböző mondókákat tanulnak a gyerekek és a szülők. A Millenáris parkban minden hónapban van un. Manómuzsika, ami komolyzenei alapokra közös játék a gyerekekkel. Ide már akár terhesen is lehet járni. Jó a mamának és a babának is. A legközelebbi március 14.-én fél 11-kor lesz! Vannak baba-mama klubbok is, és lassan itt a tavasz lehet játszózni is !
Csak óvatosan, ne vegyél be semmi olyat, hogyha ezt meg azt nem csinálja, akkor ez meg az lesz, oké-zsoké?
üdv.J

Előzmény: Sony (184)
Regős Judit Creative Commons License 2004.03.04 0 0 190
Kedves Jancsak!

Szerintem egyáltalán nem baj, ha vágysz egy kis "pörgésre". Szerintem nincs annnál nagyobb pörgés, mint gyereket nevelni. Majd meglátod, tök sok dolgot lehet vele csinálni, akár táncolni is. De komolyra véve a dolgot, mit szólna a feleséged, ha kérnél egy-egy szabad napot amikor elmennél bulizni, vagy akár együtt elmennétek kikapcsoldni? Attól, mert apuka lettél még nem nem kell lemondanod a bulizásról! Aztán, ha egy kicsit nagyobb lesz a baba együtt is utazgathattok. Majd meglátod milyen nagy élmény megmutatni a saját gyerekednek a te világodat. Szóval ne aggódj, bíztos belejössz az apa szerepbe!

Előzmény: jancsak (183)
karamma Creative Commons License 2004.03.04 0 0 189
szia Judit,
akkor kerdeznek: mi a kulonbseg akozott, hogyha a kismama az elso 12 hetben allando hanyingerrel kuszkodik, nem eszik, neha hany, es ettol fogy 8 kilot es akozott, hogyha teszem azt teleeszi magat, majd kihanyja, es ugyanennyit fogy ugyanennyi ido alatt?
tutpok Creative Commons License 2004.03.02 0 0 188
Kedves Judit!

A múlt héten töltöttem be a 12. hetet. Köszönöm szépen az eddigi segítségedet, nagyon szimpatikus a nődoki akit ajánlottál, egy kicsit sokat kell várni rá, de megéri, mert tényleg alapos és kedves is. Még a férjem is bejöhetett a 12. heti uh-ra. Neki és nekem is nagy élmény volt látni, ahogy mozgolódik bennem egy kis lény. Tényleg felemelő. Igazából nincs nagy problémám, csak annyi, hogy én szeretnék végíg dolgozni június, júliusig a terhesség alatt, de a férjem szerint már minél előbb abba kellene hagynom az oktatást (úszóedző vagyok), de én nem akarom cserben hagyni a gyerekeket, és az egyesületet sem. A férjem szerint többet kellene foglalkoznom a kicsivel. Én sokat gondolok rá, de nem tudom mit lehet foglalkozni egy 7 centis magzattal? Neled mi a véleményed, mikor ideális abba hagyni a munkát?
köszönettel: P.

szupics Creative Commons License 2004.03.02 0 0 187
Kedves Judit!

Újra jelentlezem sirámaimmal. Szóval, szoptatok, szoptatok, de valahogy még mindíg nem élvezem. A tej ugyan visszajött, ahogy mondtad, úgy csináltam, és tényleg 3 nap alatt még több tejem is lett. Luca még mindíg gyakran nyűgös, most már a vendégség sem segít. Én is már olyan vagyok, mint a mosott ... Ja, hogy vannak még ilyen problémák, hogy szex meg buli, pörgés stb. Én egy jót szeretnék aludni!!! Ez az összes vágyam. Tehát kérdésem a következő, hogy szerinted meddíg kell még szoptatnom? Vagyis testileg és lelkileg mikortól nem viseli meg a babát, ha tápszert kap. Egyáltalán meddíg kell tápszert kapnia, és mikor kaphat már gyümölcsöt és főzeléket? Vagy ez az egész hülyeség és nem is a szoptatással van a baj? Az az igazság, hogy már ezt a r... telet se nagyon bírjuk. Bocs a rád öntött depiről, egy kicsit máris jobb!

csupaszabo Creative Commons License 2004.03.02 0 0 186
Van egy szenzációs jó könyv, a címe:
Anya játssz velem!
Minden időszakra a baba fejlettségi szintjének megfelelő játékos foglalkozási gyakorlatok gyűjteménye.
Előzmény: Sony (184)
csupaszabo Creative Commons License 2004.03.02 0 0 185
Majd az idő múlásával megérsz. Mire őszülő szakállú dédnagypapi leszel, már nem fog izgalomba hozni a pörgés, inkább csak a pisilés.
/Na jó, ez vicc volt, nehogy megint 1 hét bünti legyen!!!/
Előzmény: jancsak (183)
Sony Creative Commons License 2004.03.01 0 0 184
Kedves Judit!

Bocs, kicsit komolytalan voltam. Azért, mert kicsit zavarba jöttem a többi kérdéstől, amit hozzád címeztek - nem is tudtam, annyira kevéssé fajsúlyos témával zavarhatlak-e még, mint a gyerekjátékok.
Arról van szó, hogy a hétvégén hallottam olyasmit, hogy a babáknak nagyon fontosak ebben a korban a kerekecske-dombocska tipusú játékok, ahol a versike mellett mindenfélét csinálunk a kezükkel-lábukkal, mert ez nagyon jót tesz a beszédfejlődésnek. Másrészről olyasmit is olvastam a neten, hogy jó ötlet elvinni őket úszni, mert ez jót tesz az egyensúly érzéküknek, az immunrendszerüknek, stb.
Én lelkes vagyok, szeretek a babámmal játszani, de az én fantáziám sem határtalan, ezenkívül nem kutattam a témában. Azért gondoltam, hogy tőled kérek tippeket, mert te tapasztalt anyukaként és szakemberként biztosan tudod, mi az, ami jót tesz egy ilyen pici babának :)
Nehogy kiderüljön a végén, hogy elengedhetetlenül fontos a bal fülcimpájának az összeérintése a jobb lábujjacskáival, különben nem mászik, és diszlexiás lesz! (No nem ilyen durván, de ezt a verziót például már hallottam, valahogy így: Hörr, te nem tornáztatod célirányosan a bébit, hogy megszokja az ellentétes végtagok használatát! Nem fog mászni, és amelyik bébi nem mászik, az később d... lehet!)

Üdv: Sony

Előzmény: Regős Judit (182)
jancsak Creative Commons License 2004.03.01 0 0 183
Kedves Judit!
Köszönöm, hogy segítettél, és a többi hozzászólónak is örülök, hogy megnyilatkozott a témában. Legalább nem vagyok egyedül. Nyilván kissé türelmetlen vagyok magammal, magunkkal szemben. Ezt a dolgot, mármint a kívánás hiányát még az is erősíti, hogy mi a terhesség előtt elég intenzív életet éltünk abban az értelemben is, hogy sokat buliztunk, szerettünk táncolni, nem jelentett gondot kocsiba pattani és elugrani a Balatonra, ha éppen ránkjött a bulizhatnék. Ez persze most nincs, de nagyon vágyom egy kis bulizásra, valami pörgésre. Vagy ez éretlenség? Lehet, hogy még nem értem meg az apaszerepre? Attól is félek, hogy ebből a dologból a gyerek fog később kijönni vesztesen.
Örülnék neki, hogyha valaki, akinek hasonló problémája volt, megírná, hogyan tette ezen túl magát. Hogyan lehet érettebbé válni?
Regős Judit Creative Commons License 2004.03.01 0 0 182
Kedves Sony!
Bár nem teljesen értem, hogy mit értesz megelőzésen és később (esetleg játék okozta?), nevelési nehézségen, azért szívesen ajánlok egy pár "kezdő" játékot. Ilyen korban általában az un. motoros tevékenységek érdeklik a piciket, tehát olyen játékok a jók, amelyek mozgásra sarkallják őket, amelyeket meg lehet fogni, különböző érdekes felületük van, hangot adnak, és persze szájba lehet venni őket! Szóval széles a skála. Julcsa (ő az én lányom)egy műanyag állványról lelógó különböző gömböket, gömkbökben forgó, csörgő macikat tartalmazó játékot szeretett a legjobban. Mi kölcsön kaptuk azt, de biztos lehet kapni nagybb játék boltokban. Ugyanilyet láttam plüssből is, de az nehezen tisztítható. Első játékai között voltak még színes állat figurák, amikkel kádban is lehet játszani. A játék kiválasztásánál a legfontosabb, hogy ne legyenek rajta lejáró, lenyelhető darabok, illetve éles kiálló részek. Igazából ilyen korban a gyerekeket elbűvöli akár egy fényes kanál feje, vagy egy műanyag doboz is. De a lagfontosabbak a testkontaktus játékok. Fejfölé emelés, lábon hintáztatás, pici lóbálás, haspuszi, egyebek! Olyen egy éves kortól kezdik el az un. játékok érdekelni őket, akkor meg ki kell figyelni, milyen az érdeklődési körük. Ma már nagyon jó fejlesztő játékok vannak! Persze ügyelni kell arra, hogy ne halmozzuk túl a gyereket jétékkal, mert az csökkenti a koncentrációs képességüket.( Persze ez nem mindíg sikerül!)
üdv. J.
Előzmény: Sony (176)
Regős Judit Creative Commons License 2004.03.01 0 0 181
Kedves Jancsak!

Szerintem nagyon sok férj, újszülőtt apa érzi azt amit te, csak nem biztos, hogy meri vállalni az érzéseit, úgyhogy ne érezd cikinek. Először is, el kell, hogy keserítselek egy kicsit, már semmi sem lesz ugyanolyan, mint azelőtt volt! Ezt jobb, ha elfogadod. Ha te is szeretted volna ezt a babát, és a születése a te döntésed is volt, úgy ezt bizonyára hamar megérted. Az persze természetes, hogy értelem és érzelem nem mindíg jár együtt, de ha te is akarod hamar egymásra találhat! Először is végíg kell gondolnod, hogy semmi sincs veszteség és erőfeszítés nélkül. Ez ugyanígy van az apává vállásnál is. Egy kicsit most át kell engedned a feleségedet a babának, és ez biztos nehéz, de a másik oldalon nyertél még egy kisembert aki szeret téged! Próbálj meg aktívan résztvenni a gyerek körüli teendőkben, így nem érzed majd magad annyira kirekesztetnek, bár az tény, hogy az első idő valóban az anya-gyermek duálunióról szól, és ezt jól érzed, hogy ez egy kicsit kirekesztő lehet egy apa számára. Véleményem szerint fogadd el azt, hogy átmenetileg szünetelhet az a fajta szexualitás, ami csak rólad és a feleségedről szól, hiszen a szoptatás miatt is és érzelmileg is ő most szinte szimbiotikus kapcsolatbasn van még a babával. Ezt te veszteségként élheted meg, de nem a szexuális érdeklődésed elvesztéséről van szó, hanem átmeneti átértékelésről. Azért az intim pillanatok nem kell, hogy elvesszenek az életetkből, és lehet, hogy ha ezt elfogadod észrevétlenül megoldódnak a problémáid. Én nem hiszem, hogy a szülés miatt éreznéd ezt, azzal kapcsolatban inkább az a véleményem, hogy nem tudtad mi ott a szereped és ezért nem találtad a helyedet, és ez kellemetlen érzéseket váltott ki belőled! Ha érdekel majd leírom, hogy mi lehet egy apa szerepe a szülésnél!
üdv. J.

Előzmény: jancsak (173)
Regős Judit Creative Commons License 2004.03.01 0 0 180
Minden Kedves Olvasó!

Lehet, hogy már a topic indulásakor le kellett volna írnom ezeket a gondolatokat, de mentségemül szolgáljon, hogy kezdő vagyok az interaktív tanácsadásban.
Ahogy az már az eddigiekből kiderült, ebben a topicban, egyes emberek könyebben vagy nehezebben megoldható problémáival foglalkozunk. Olyan emberekével, akik veszik a bátorságot és megtisztelnek vele másokat (engem mindenféleképpen!) hogy megosszák másokkal ügyes-bajos gondjaikat, vagy akár mélyebb lelki bajaikat, kapcsolati, vagy élethelyzeti nehézségeiket. Én most nem akarok, ilyen banalitásokat leírni, hogy figyeljünk mások érzékenységére stb., hanem csak azt szeretném mindenki figyelmébe ajánlani, hogy mindíg azzal van a baj, aki másokat "piszkál", aki másokat akar megváltoztatni! Ezzel remélem lezárhatjuk ezt témát, én továbbra is várom, és köszönöm mindenkinek, hogy megosztja velem problémáit!
üdvözlettel: R.J.

Előzmény: karamma (179)
karamma Creative Commons License 2004.03.01 0 0 179
ertsd mar meg, hogy nincs ellened semmi kifogasom:) majd osszeszedem a gondolataimat es irok:)
Előzmény: csupaszabo (178)
csupaszabo Creative Commons License 2004.02.29 0 0 178
Pedig ígérem, nem fogok hozzászólni!!!
Előzmény: karamma (177)
karamma Creative Commons License 2004.02.29 0 0 177
jaj, nem celozgattam, nem rad gondoltam!! csak a problema termeszete olyan, hogy sok emberbol eleve haragot es elitelest valt ki, mint pl ha valaki azt irja, hogy a csecsemojet vegetarianus etkezesre szoktatja, vagy ilyesmi. es igazan nem celom, hogy ebbol a jo kis topicbol megint csatateret csinaljak.
Előzmény: csupaszabo (175)
Sony Creative Commons License 2004.02.29 0 0 176
Kedves Judit!

Megelőzést vállalsz? :)
Ha igen, akkor légyszíves adj tippeket, hogy mik azok a játékok, amik egy 5 hónapos, de inkább fél éves babának fontosak lehetnek! Akár a fejlődése szempontjából, akár csak azért, mert egyszerűen imádná.
Ezzel megelőzheted, hogy később nevelési problémákkal zargassalak :)

Köszi: Sony

csupaszabo Creative Commons License 2004.02.29 0 0 175
Én max. csak ketten vagyunk!
Előzmény: karamma (171)
hatalmas aranyos Creative Commons License 2004.02.29 0 0 174
Egyáltalán nem elítélendő, amit leírsz.
Te mnagad is jól látod, hogy most a pici a legfontosabb. Gondolom, emiatt van is Benned egy kis féltékenység. Aki eddig csak a "Tiéd volt", most hirtelen osztozni kell egy kis jövevénnyel rajta, ráadásul a fontossági sorrendben sem Te vagy az első. Kicsit olyasmi érzés lehet, mint "a mór megtette a kötelességét, a mór mehet."
Pedig nem erről van szó. Te most is ugyanolyan fontos vagy, ha nem fontosabb, mint a baba érkezése előtt, csak még bele kell rázódni az új szerepbe. Neked is apává kell válnod, és ez nem megy egyik pillanatról a másikra.
Feleségednek hatalmas teher a gyerek ellátása, szoptatása. Aki még nem szoptatott, az nemigen érti, miért vesz ki annyi erőt és energiát a nőkből ez a természetes folyamat. Pedig kivesz.
Amit tenni lehet:
Próbálj meg minél többet segíteni a feleségednek a házimunkában, a gyerek körüli teendőkben. Ha van külső segítségetek, azt is vegyétek igénybe minél többször. Ha csak teheti, lazítson egy kicsit a feleséged, dőljön le ebéd után egy kicsit, a mosogatás megvárja!
Az butaság volt, hogy bennmaradtál a szülésnél, ha Benned nem volt meg erre a belső igény. Az is lehet, hogy kicsit sokkoltak a látottak, a párod szenvedését látva talán tudat alatt felelősnek érzed magad a szülés fájdalmaiért. Nem lehet, hogy ettől óvnád meg?
Amíg szoptat, nagyon kicsi az esélye arra, hogy teherbe essen. Persze nem elképzelhetetlen.
Vagy a feleséged alakja változott nagyon meg? Ez is természetes, a szülés előtt a nők általában tartalékokat képeznek, hogy majd legyen miből leadni a szoptatás első heteiben, hónapjaiban.
Szóval türelem, visszatér a kedv, ha lesz hozzá egy kis nyugalom, és nem lesz feleséged sem annyira fáradt. Azért 1-1 szál vörös rózsa csodákat tesz ilyenkor is!
Előzmény: jancsak (173)
jancsak Creative Commons License 2004.02.29 0 0 173
Remélem, hogy nem zúdúl rám népharag, de nekem van egy problémám. Elég ciki, de mióta megszületett a gyerekem, most 3 hónapja, nem kívánom a szexet a feleségemmel. Bent voltam a szülésnél, bár nem nagyon akartam, de a feleségem ragaszkodott hozzá. Valahogy azóta megváltozott minden. Úgy érzem a feleségem már nem is az enyém, eltávolodott tőlem. Csak a gyereknek él, folyton szoptat, és fáradt. Szégyenlem magam ezért az érzésekért, és nem is merem őket senkinek elmondani, mert tudom, hogy most nem én vagyok a fontos, és ezért szeretném, hogy megváltozzanak ezek az érzések. Tud valami módszert javasolni, hogy újra olyanok legyenek a dolgok , mint régen voltak?
Regős Judit Creative Commons License 2004.02.29 0 0 172
Kedves Karamma!

Megértem, hogy néhány hozzászólás nem esett jól, amit a múltkor egyesek írtak neked, azért én a továbbiakban is szívesn segítek neked,ha tudok és szükséged van rá!
üdv: Judit

Előzmény: karamma (171)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!