Keresés

Részletes keresés

elekferi Creative Commons License 2002.08.22 0 0 651
Szia BB,

mi sajnos nem ejtőernyőztünk, de ne izgulj, élve megúszod :))) Egyébként egyedül is mehet a párod, ha teljesen elfog az ejtőernyő-manó :)))

Már csak egy napot dolgozol? Ez nem igazság!
Vigyázzatok magatokra!

Mindenkinek jó utat, aki a hét végén vág neki a nagy kirándulásnak!

Pápá, Elek

Előzmény: BellyButton (643)
KABI25 Creative Commons License 2002.08.22 0 0 650
Kőkapu!

A csúszdaparkot nem szabad kihagyni!!! Két éve Spanyolországban csúsztam le két csúszdán, mert féltem. De itt nagyon sokat kipróbáltam. A fekete lyuk nagyon klassz!!! Azt feltétlenül próbáld ki.

Köszi a gratulát. Már majdnem egy hónap eltelt azóta:-))))

Előzmény: Kőkapu (646)
Mateosz Creative Commons License 2002.08.22 0 0 649
Bocs, az előbb Sidari helyett Nisakit írtam. Tehát helyesen:
"Sidari partja első látogatásunk alkalmakor gyönyörű volt, ám pár nap múlva, mikor erős hullámzás volt ott, már nem úgy nézett ki (nem is igen fürdött senki)."
Kérdezzetek, tudok térképet is küldeni, + hetven fényképet készítettünk.
Mateos
Mateosz Creative Commons License 2002.08.22 0 0 648
Beszámoló Korfuról
Tegnap érkeztünk haza Korfuról, tíz napot töltöttünk ott. Triesztig motorral utaztunk, aztán komppal mentünk tovább Korfura. A szigeten ezer km.-t motorozgattunk, elég sok helyet megnéztünk. Öt vagy hat kempinget néztünk meg, szerintem Dassia előtt a Dionüsszosz volt a legjobb, mi is ott laktunk. (Bungaló két személyre naponta 16 €.)
Nem volt túl nagy élmény Moraitika, Mesogi, Benitses, viszont nagyon tetszett Paleokastritsa, Sidari, Glifada, Pantokratoras csúcs, Achilleon, Korfu város. Szerintem a legszebb partszakaszok északkeleten vannak, Barbatitól Kassiopiig Itt kellemes a víz hőmérséklete, és erős szélben sincs nagy hullámzás. Nissaki partja első látogatásunk alkalmakor gyönyörű volt, ám pár nap múlva, mikor erős hullámzás volt ott, már nem úgy nézett ki (nem is igen fürdött senki). Paleokstritsa OK., de kicsit hideg volt a víz – ennek ellenére mindenkinek ajánlom, ugyanúgy mint a Pandokratoras hegységet, hihetetlen kilátás van az egész szigetre. Azon a környéken Új Perithiában van egy kihalt falu, ami a csúcsról látszik is, félelmetesek voltak a lakatlan házak (a falu Loutses felől közelíthető csak meg).
Nagyon tetszett Nisaki, Agios Stefanos. Nissakiba kétszer is visszamentünk úszkálni, búvárkodni.
A Korfuiak tényleg kedves emberek, imádtuk a kis hegyi falvak kisbolttal egybekötött kávézóit, ám nem árt résen lenni, kétszer is elég jól át akartak verni minket.
Összességében szerintem jóval drágább Korfu, mint Magyarország, de nagyon nagy különbségek vannak még a nagy szupermarketek árai között. A legolcsóbbat Aleppou-ban találtuk (Korfutól talán 5 km.-re) Pelekas felé az út bal oldalán kék MARKETO felirattal.
Szép volt a Sziget, nagyon jól éreztük magunkat. Mindenkinek csak azt tudom ajánlani, hogy utazzon Korfura, frissítse fel az Angol (esetleg német, vagy olasz) tudását, és igenis menjen el ha már ott van minél több helyre!
Mateos
BellyButton Creative Commons License 2002.08.22 0 0 647
Igen Moraitikára megyünk, de mi 26-án indulunk,mert ugye a busz kicsit lassubb:-)) de ezt választottuk, hogy maradhassunk két hétig:-))))
Fakultativ kirándulásnak a BBQ-s hajókázásra megyünk, az egész napos, kajával.....máshova nem, mocit bérelünk azzal eljutunk ahova csak akarunk, pl az Aquaparkba 17Euro a belépő, az utazási iroda meg elkér érte 25Eurot is...a Sissy kastélyhoz is oda találunk, délelött megy minden buszos csoport nagy tömeg van, maradunk ebben is az egyénileg megoldásnál:-)))
Gyógyszerek nálam is betankolva:-)))
Pussz
Előzmény: Kőkapu (644)
Kőkapu Creative Commons License 2002.08.22 0 0 646
Hát akkor legalább az átalakítót nem kell cipelni.

Kabi, ezennel üdvözlöm a klubban a párodat, engem is kiborít az évi egy darab hullámvasutazás :-)

Ennek ellenére a csúzdaparkra nagyon készülök, mert bár felmerült már bennem a dolog, hogy úgysem merek majd semmin lecsúszni, de biztató, hogy itt többen is mondták, hogy félőseknek is vannak csúzdák, meg azért a gumival csúszókban reménykedem.

És gratulálok az esküvőtökhöz, nagyon bájos, gyönyörű menyasszony voltál!

Előzmény: KABI25 (645)
KABI25 Creative Commons License 2002.08.22 0 0 645
Szia Kőkapu!

Mi Benitsesben voltunk, ott normál konnektor volt. Szerintem máshol is ilyen van.

A repcsi miatt ne izgulj! A párom a vidámparkban semmire nem mer felülni, a repülést viszont nagyon élvezte. Olyan gyorsan elmegy az a másfél óra. Kaja, újság és már ott is vagy.

Előzmény: Kőkapu (642)
Kőkapu Creative Commons License 2002.08.22 0 0 644
Hali!

27-én megyünk Sidariba, Vadcicékkal egy helyre :-)

Én is már csak ma dolgozok, meg holnap. Minden félórában a fórumot kuksizom, írt-e valaki valamit. Kétszeresen is izgulok: egyrészt Korfun sem jártam még, másrészt repülőn sem ültem eddig. Tegnap meg ugye megnéztem az Airport filmet :-)

Már be vagyok totál zsongva, ma feltöltöttem a gyógyszeres készletünket, de még pár dolgot amúgy is be kell szerezzünk.
Ti Moraitikára mentek, ugye?
Mentek valamilyen fakultatív kirándulásra?

Pusssz

Előzmény: BellyButton (643)
BellyButton Creative Commons License 2002.08.22 0 0 643
Sziasztok! Kőkapu én ugy tudom rendes konektoruk van, úgy értem olyan mint nálunk, ugyhogy emiatt nem kell aggódnod....Te mikor is mész Kőkapu?
Még 1,5 nap melo, már azt se tudom mit csináljak, még valami tanács? utálnám, ha itthon maradna valami....Feri mit is mondtál ti ejtőernyőztetek? Én attól ugy félek, de a párom menni akar:-))

BB
Előzmény: Kőkapu (642)
Kőkapu Creative Commons License 2002.08.22 0 0 642
Sziasztok!

Pár nappal indulás előtt még lenne egy kérdésem.
Korfun milyen konnektorok vannak?
Kell vinni átalakítót, vagy simán be tudom dugni mondjuk a mobilom töltőjét?

Jajj, már olyan izgatott vagyok :-)

elekferi Creative Commons License 2002.08.21 0 0 641
Ó, BB nem is tudod mennyire irigyellek... Még a könnyem is kicsordult... hüpp hüpp...
A hozzászólásokat olvasva, végigfutott emlékezetemben a nyaralás...
Igaz, hogy most olyan csóró vagyok, hogy a fenekem is két darabból van, de MEGÉRTE!!!!!!!
Legyetek jót, használjatok ki minden lehetőséget, és ne sajnáljátok az energiátokat!
Aztán mi lenne ha Korfu rajongók találkoznánk valahol, és múlatnánk egyet? Kis fényképnézegetés, szörp, miegymás, hm? Persze csak ha már mindenki itthon van :)))
Jó utat, puszi
Előzmény: BellyButton (640)
BellyButton Creative Commons License 2002.08.21 0 0 640
Sziasztok! Jó nyaralást Szabi...., bár gondolom már Korfun henyélsz:-)) Én rám még két nap melo vár:-((( Aki visszaért jöhet a beszámoló:-)
Előzmény: szabi_bodza (639)
szabi_bodza Creative Commons License 2002.08.20 0 0 639
Neked is köszi.
Akkor így kezdünk öltözni és lassan indulni...
Előzmény: TUNDUR (638)
TUNDUR Creative Commons License 2002.08.19 0 0 638
Kb. 18-20 C fok van. Vigyetek pulcsit is!
Jo utat.
Előzmény: szabi_bodza (637)
szabi_bodza Creative Commons License 2002.08.19 0 0 637
Még mindig lenne kérdésem: azt hallottam, hogy a repcsin nagyon hideg van? Tényleg? Vagy azért ki lehet bírni az utat rövid újjúban meg rövid nadrágban?
szabi_bodza Creative Commons License 2002.08.19 0 0 636
Köszi Fiúk (márha...)!!!

Azért még mindig izgulok, de legalább már nem a technikai részletek miatt :)

Előzmény: vandor1 (634)
sz.lacix Creative Commons License 2002.08.19 0 0 635
Hello!

Annyi kimaradt az elejéről, hogy a repülőjegyedet a repülőtéren kapod meg az utazási iroda kiküldött emberétől. Itt ajánlatos sietni, mivel minél előbb van nálad a repülőjegy annál előbb tudsz sorba állni a check-in pultnál, ahol a beszállókártyát kapod. Ha nagyon a végén állsz a sorban, előfordulhat, hogy nem egymás mellé kapjátok a helyeteket, lévén hogy ezek a charter gépek tele szoktak lenni.
Korfun mi busszal mentünk az épületig, de előfordulhat gyalog is, mivel nincs nagy távolság.
Fényképezni lehet, kamerát használni csak utazási magasságon.

üdv. Jó nyaralást

vandor1 Creative Commons License 2002.08.19 0 0 634
Ja, még valami: értéket ne hagyj abban a csomagban, amit leadsz a "becsekkoláskor". Útlevél, repülőjegy, voucher, pénz, ékszerek, fényképezőgép, videókamera, stb., stb. legyen a kézipoggyászban, vidd fel magaddal a gépre. Gépen mobiltelefon kikapcs. Törékeny dolgot jól csomagold be, nem bánnak mindig finoman a poggyászokkal a gépbe való ki- és bepakoláskor. Ha a leszállás után a te poggyászod nem jelenik meg, a poggyászjeggyel tudod igazolni, hogy melyik volt a tied. Nem kell kétségbe esni, be kell jelenteni, és legkésőbb másnap már utánad hozzák (ha véletlenül egy másik gépre tették fel). De ez igen valószínűtlen, nem kell emiatt izgulni, csak tudjál róla.
vandor1 Creative Commons License 2002.08.19 0 0 633
Szia,

gyorsan az "ügymenet":

Repülőtér. Odamész ahhoz a "bejelentkező" pulthoz (check in), ahol a te járatod számát látod. Ferihegyen az indulási teremben a nagy táblán az összes fel van sorolva, oda van írva a pult száma is. Ha pl. a pároddal mész, és szeretnétek egymás mellett ülni, együtt(egyszerre) menjetek a pulthoz. Odaadjátok az útleveleteket és a repülőjegyet a hölgynek/úrnak, a csomago(ka)t, amit nem visztek fel magatokkal a fedélzetre, felteszitek a pult melletti futószalagra. Megkapjátok a beszállókártyát, azon lesz a poggyászjegy is. A beszállókártyán rajta van, hogy melyik kaputól indul a gép, mi a járat száma, melyik szék a tietek a gépen. Ezután útlevélvizsgálat (Ferihegyen a check in pult mellett bemész). Utána átmész a biztonsági kapun (a kézipoggyász, stb. a kapu melletti futószalagra feltesz, miután átmentél a kapun, utána felvesz). Ezután megkeresed azt a kaput, ahol a beszállás lesz, és szépen vársz... :) A beszállás megkezdésekor kinyitják a kaput, a beszállókártyát kell az ott megjelenő, a beszállást felügyelő hölgynek/úrnak odaadni. A beszállókártya két részből áll, az egyiket visszakapod (hogy tudjad, hova üljél, plusz igazold vele, hogy te arra a gépre való vagy...). Ezután vagy a folyosó közvetlenül a gépre visz, vagy levezet egy buszhoz (vagy közvetlenül a "betonra" jutsz ki és gyalogolsz). Ez utóbbi esetbe buszra fel, várakozás, ha mindenki megjött, busz el a repülőhöz, ott lépcsőn fel, hely kikeres, becsatol, és izgul... :)
Valamilyen kaja mindig van a gépen, az utazási időpontnak megfelelő (reggeli v. ebéd v. vacsora). Turista osztályon az előtted levő szék háttámláján van a te lehajtható asztalod. Business class esetén a széked karfájában (felhajtod a "fedelét", és kiemeled). Úgy tudom, fényképezni lehet a repülőn, legalábbis még senkit nem láttam, akire rászóltak volna ha fényképezett (ránk sem).
Leszállás után busszal v. gyalog be az épületbe (ha jól emlékszem Korfun gyalog), útlevélellenőrzés. Utána a poggyászok jönnek egy idő után ki egy körkörös futószallagon (Baggage claim) - ha több ilyen is van, felette egy tábla mutatja, hogy melyik járat poggyászai jönnek ki az adott helyen. Lekapod róla a sajátodat, és mehetsz. Gondolom megkeresed a váróteremben az idegenvezetődet.

Remélem jól írtam le, és kicsit világosabb lett a dolog. Jó utat, kellemes nyaralást!

Előzmény: szabi_bodza (632)
szabi_bodza Creative Commons License 2002.08.18 0 0 632
Sziasztok,

kedden indulunk repülővel Korfura, de még sosem ültünk ez előtt repcsin. Tudnátok némi jótanáccsal szolgálni erre vonatkozóan?
Hogy egyáltalán mi történik ott? Leadjuk a csomagot (hova?), aztán megnézik az útlevelet és aztán? Hogy jutunk fel a repülőre? Lehet ott fényképezni? Egy Korfu hosszúságú úton adnak valamit a repcsin? Ha odaérünk, hogy találjuk meg a saját csomagunkat?
Meg ha még van hasznos tudnivaló - nagyon köszi, ha valaki válaszol, mert úgy tűnik mindenki elment Korfura, vagy már túl van rajta és már nem érdekli a téma...

vadcicfbi Creative Commons License 2002.08.15 0 0 631
Sziasztok!

Kabi :Bocs,de annyi minden történik az életemben,hogy néha a pár perccel előbbi dolgokat is elfelejtem.De ennek van jó oldala is:mindenre újra rá tudok csodálkozni!

BB:Hát nagyon sajnálom,de remélem attól még nagyon tuti lesz a ti utatok is.És utána kérjük a ti beszámolótokat is.Mi lent ülünk a soför mögött(csak ott volt már hely)Azt hiszem ha felülről nézed akkor a bal oldal(sofőr oldala ) a tietek.De nem tuti.

BellyButton Creative Commons License 2002.08.15 0 0 630
Sziasztok!

Elekferi mi 26án hétfőn indulunk:-)))) még másfél hét.....nekünk azt ajánlották, hogy amikor elmegyünk BBQ hajókázásra, oda a szigethez jön egy banános fickó és 8Euroért visz banánozni...majd meglátjuk, tandem ernyőzni is szeretnénk........
Olyan jó azoknak akik ott vannak, bár amikor megjönnek haza nekünk lesz jó, mert mi meg ugye akkor megyünk:-) vili voltam?.-)))
vadcic ugy tűnik nem találkozunk, mert a Sidaris busz másfele megy, ti hol ültök a buszon, nekünk az emelet 51-52 szék, nem tudjátok az melyik oldal a sofőrmögötti vagy pont nem?
Feri vagy valaki Moraitikán kellene egy jó moci bérlő hely, 10-11 napra kéne moci kb 120-150eurot szánunk rá....
köszi

Előzmény: elekferi (626)
KABI25 Creative Commons License 2002.08.15 0 0 629
Vadcic!

De igen, én vagyok! Azt hiszem egyszer már kérdezted is ebben a topicban.:-)))))

Előzmény: vadcicfbi (628)
vadcicfbi Creative Commons License 2002.08.14 0 0 628
Köszi mindenkinek a gyors és tök jó infókat!

Kabi25:Te nem az esküvő.hu-s Kabi vagy?

KABI25 Creative Commons License 2002.08.14 0 0 627
Szia Vadcicfbi!

Mi múlt hét kedden jöttünk haza Benitsesből, de elautókáztunk Sidariba is.

Az árak:
Banán- 10 euro/fő
Ernyő- 35 vagy 38 euro/fő
Páros ernyő- 55 euro/2 fő

Van valami kedvezmény is ha legalább három cuccot vesztek igénybe.
Mi egy Benitsesben lévő disco árát hallottuk, oda 4 vagy 5 euro volt a beugró, de adtak érte egy ingyen italt.

Ha esetleg van még valami szívesen válaszolok.

Ja, mi júli 30.-án mentünk. Másnap szakadt az eső ami állítólagag Korfun, nyáron soha nem szokott. Azt mondta egy srác, hogy az előttunk lévő turnusban 7 napból 4 napig esett.
Egyik éjjel meg olyan vihar volt, folyamatosan szinte megszakítás nélkül dörgött az ég.

Még valami. Ha valaki az ET-vel megy Benitsesbe. Nem feltétlenül kell az ő általuk ajánlott autó/motorkölcsönzőbe bérelni járgányt. Velünk kicsit undokok voltak. Kiakadtak, hogy miért előző nap jut eszünkbe, hogy kocsit akarunk másnapra, mikor ezt egy héttel előtte már lefoglalják. Kértük, hogy ajánljanak másik kölcsönzőt, erre nekünk estek, hogy ők mással nem állnak kapcsolatban. Végül találtunk egy jó helyet ahol beszélt a lány magyarul, jobb feltételekkel, sokkal olcsóbban béreltünk szinte vadiúj kocsit. Akik ajánlották ezt a kölcsönzőt szintén ET utasok voltak. Ők motort akartak bérelni az ET-on keresztül, de azt mondták olyan szakadt, régi motorok voltak, hogy az első sarokig nem ment volna el.

Előzmény: vadcicfbi (624)
elekferi Creative Commons License 2002.08.14 0 0 626
Szia Vadcicfbi!

Sidariban van banán is meg ernyő is, nem a kis öblökben, hanem a nagy strandon... Az árakat nem tudom, Acharaviban a Banán 10€ volt, Paleokastritsa-n 5€/fő... Az ernyő 30€/fő, vagy 50€/tandem... Érdemes kipróbálni, (költségtakarékosabb, és nagyobb élményt nyújt, ha együtt mész a pároddal fel :)))

Mikor mentek? Már nem emléxem :)))
Elek

Előzmény: vadcicfbi (624)
elekferi Creative Commons License 2002.08.14 0 0 625
Hello Shane99!
Nem tom, hogy válaszolt-e már valaki neked a kérdéseidre, most pár szót szólanék én is. Attól függően, hogy mit szeretnél:
ha csendes pihenésre vágysz, amit nagyon javaslok az egész napos megpróbáltatások után úgy fogsz az ágyba zuhanni, mint egy kőzsák... csak ha zajonganak körülötted, akkor bizony az elalvás nehezen megy... bár embere válogatja... szóval ha nyugodt éjszakát szeretnél, akkor feltétlen javaslom Almirost. Az általad felsorolt apartmanokból a Loula-t ismerem, pont szemben volt velünk... Elég közel van a tengerparthoz, kb. 5 perc kényelmes séta... A kilátás nem olyan fantasztikus, de nincs túl nagy gáz vele. Acharavitól 5 perc mocival (figyelem, ha utcsó este visszaviszed a robogót, vitesd magad haza!, ja és az inter-ride-ot javaslom moci bérlésre, ez az első rent Achariba Almirosból beérve, balra :))
Ha viszont a nyüzsire vágysz, akkor javaslom Acharavit, nincs akkora mozgás, mint mondjuk Sidariban, de szerintem bőven elég. Feltétlen javaslom Acharaviban azt a tavernát, amelyiknek egy vízesés az egyik fala, és egy ilyen kis hídon kell átmenni. 8 előtt érdemes érkezni, mert utána sorba kell állni :)))

Irigylem azokat, akik ma mentek repülővel... És sajnálom azokat, akik ma jönnek haza, nagyjából ezekben a percekben :))) grrrr mint egy természeti csapás...

BellyButton!
Nektek is közeleg az idő, ha jól emléxem, augusztus 24??? Remélem jól fogjátok magatokat érezni!
Elek

Előzmény: Törölt nick (596)
vadcicfbi Creative Commons License 2002.08.13 0 0 624
Sziasztok Korfu-fanok!

Pár infót még szeretnék kérni,ha tudnátok segíteni.

Sidari a fő kérdés helye:-láttatok-e vizi banánt és mennyibe kerül?
-discóba mennyi a beugró vagy mennyi a kötelező fogyasztás?
-siklóernyő?

Csak ilyen apró kérdéseim lennének.

Köszi a válaszokat.
Meg ha esetleg a táblázatot kitudnátok egészíteni még más árakkal,akkor azokat is várom.

Kőkapu Creative Commons License 2002.08.13 0 0 623
Helló CatEye!

Jó utat, és jó nyaralást!

Most nagyon irígy vagyok, hogy nemsoká magatok mögött tudhatjátok ezt a ronda időt!

Viszont amikor Ti jöttök haza, mi akkor indulunk :-)

Előzmény: CatEye (621)
quequecc Creative Commons License 2002.08.13 0 0 622
Jó utat! Mi "csak" a jövő héten megyünk, már nagyon vájuk.

üdv.

Előzmény: CatEye (621)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!