Keresés

Részletes keresés

totoo Creative Commons License 2002.07.25 0 0 531
aquaparkban a medencek olyanok mindenhol, hogy a gyerekek labai is leerjenek. szoval max 100cm kb. uszni nem tudok is mehetnek. sot a 'free fall' nevu csuzda nem is medencebe vezet, hanem egy nagyon hosszu 'kicsuszo' resze van, ahol megallsz. azt nem szabad kihagyni!! mondjuk 10 emberbol 1 meri kiprobalni kb. nem olyan veszes. lentrol sokkal felelmetesebb. egy jo tanacs: ha a free fallhoz maszol fel, nyugodtan tolakodj elore a sorban, mert ott a tobbiek csak a sarga meg a kek csuzdara allnak sorba, attol felfele mar szabad az ut. (ha ott leszel, meglatod mire gondolok. a lenyeg: tolakodj pofatlanul - de csak ott!) egy olyan medence van, ha jol emlexem, amiben csak uszkalni lehetett, de az sem volt melyebb 1,5-2m-nel. de ott semmi csuzda nem volt.

valutat vigyetek, ne csak eurot! yugoba nem kellett nekik az euro. egy nagyon szinvobalas es tiszta benzinkutnal alltunk meg (az utaskisero szerint a legjobb egesz szerbiaban) es nem fogadtak el az eurot.
de ez meg semmi. asszem a bolgar-yugo hataron a yugo oldalon van egy fizetos budi, es azt is csak ugy tudtuk hasznalni, hogy az idegenvezeto eloszor valtott eurot at olyan szerb izere es azzal fizette ki az egesz csoportnak...

az ET buszok bulgariaban nem allnak meg, gorogorszagban meg mar euro a franko ugye.

az ET buszos megallok 20-30 percesek, tehat a WC-zes utan is tudsz meg vasarolgatni.

benitsesben kajat a foteren levo elelmiszer uzletben talatunk legolcsobban. a foterrol felfele meno utcvatol jobbra. de meg fogod latni. ott tesz le elotte a busz is. a falu legolcsobb gyros-at is itt talaltuk. induljatok el a foterrol felfele es kb 20m utan bal oldalt (meg a kanyar elott) lesz egy szerenyebb kinezetu bufe. nagyon finom a gyros, nagy adagot kapsz es a bacsi komalja a magyarokat is.
a legfinomabb pekseg szinten arrafele talalhato. ugyanezen az utcan az elso kanyar utan, az utca vegen balra van. nagyon finom! a cheese pie-t ne hagyjatok ki. meg az osszes tobbit se!

nagyon jo nyaralast mindenkinek,
Andras

Kőkapu Creative Commons License 2002.07.25 0 0 530
Ja, ha már itt tartunk.

Többen írtátok, hogy a szállodák medencéjéhez be lehet menni. Ott milyen mélyek a medencék?

Kőkapu Creative Commons License 2002.07.25 0 0 529
Aquaparkot megjárt emberkék, kérdésem lenne!

Mekkora víz van a medencékben?

Csak azért kérdezem, hogy úszni nem tudo emberkék is mehetnek? Tehát: én pl. 160 cm vagyok, a párom 180, tehát miattam max. 140-es víz jöhet szóba.

A párom egyébként a bátrabb, de ő sem tud úszni, én vagyok az ijjedősebb, de én viszont egész júliusban úszni tanultam, és már egész jól boldogulok. Na ezt inkább úgy mondanám, hogy ahol _tudom_ hogy leér a lábam, ott már jól úszok, de a mélyvízzel még csak most ismerkedem.

Na akkor most, hogy ilyen jól körülírtam a problémámat, várom a válaszokat :-)))

ezmarcsakjolesz Creative Commons License 2002.07.25 0 0 528
Meg valami, talan hasznos info lehet.

Visa kartyaval, Alpha Banknal 50 EUR kivetele eseten az Otp ugy 800 forint kezelesi koltseget von le. Szoval csak annak erdekes akinek
- Visaja van,
- Alpha Banknal vesz ki penzt,
- Otp bankszamlaja van.

Azert talan erdekes info. Nem hiszem, hogy nagy elteresek lennenek mas parameterekkel.

quequecc Creative Commons License 2002.07.25 0 0 527
ephrajim Creative Commons License 2002.07.25 0 0 526
Koszi a válaszod, a segítséged. Még valami eszembe jutott. Mi igaz abból, hogy görögország, főként a szigetek, megdrágultak? Alapesetben mennyivel kerül többe az élet ott, mint itt? Azt persze gondolom, h a felkapott szórakozóhelyeken többet elkérnek valamiért, mint beljebb, így van ez siófokon is. De mégis, szidariban tud valaki vmi jó és elfogadható - magyrán: a mi pénztárcánknak is megfelelő - árú helyeket?
előre is kösz
Előzmény: elekferi (514)
bacee Creative Commons License 2002.07.25 0 0 525
Csak Eurot vigyél. Mindenhol jó, legalábbis a jugóknál biztos(Bulgáriában nem voltam).
Előzmény: BellyButton (523)
ITDEPT Creative Commons License 2002.07.25 0 0 524
Szia BB.

Busszal megyünk, és Budapesten szállunk fel indulás am 6.00.
Remélem ti is Pesten szálltok fel.

Zoli

Előzmény: BellyButton (521)
BellyButton Creative Commons License 2002.07.25 0 0 523
Sziasztok! Eszembe jutott még valami....buszos utazók vittetek magatokkal más pénzt is ugy értem jugoba pl dinárt,vagy jó az euro? ha megálltatok volt idő pl egy benzinkutnál ott venni valamit? Vagy a kártya fizetés ott is simán ment? (Feri tőled ezt nem tudtam megkérdezni, mert ugyi ti repcsiztetek:-))) )
moxee Creative Commons License 2002.07.25 0 0 522
Szia quequecc!

Légyszi nekem is küldd már el azokat a címeket, OK?, ugyanis minket is érdekelne Ipsos!
Előre is köszi!

Előzmény: quequecc (519)
BellyButton Creative Commons License 2002.07.25 0 0 521
Szia Zoli! Mi is aug. 26-án megyünk, bár nem Benitsesbe, hanem kicsit délebre Moraitikára, busszal jöttök? Hol szálltok fel? Üdv BB
Előzmény: ITDEPT (517)
bacee Creative Commons License 2002.07.25 0 0 520
Hali Gyequecc!!
Jöhet minden...
bacee@freemail.hu

Előre is kösz

Előzmény: quequecc (519)
quequecc Creative Commons License 2002.07.25 0 0 519
Szia bacee!

Nem sokat tudok, de azt megosztom. :-)

Ipsos egy - a magam agg 29 éves korával mondom - a fiataloknak való hely. Sok éjszakai bár, diszkó van, keskeny a tenger partja, de nagyon szép.
Szóval sok olyat hallottam, ami elriaszthatna, ám nem csüggedek!
Igazából, nem szeretném a kedvesemmel az időt végig Ipsoson tölteni, bérelünk robogót vagy valami járgányt, aztán mászkálunk minden fele.

Internetes címeim vannak, ha kell küldök azon is van, igaz másfajta info.

üdv.

Előzmény: bacee (518)
bacee Creative Commons License 2002.07.25 0 0 518
Heloo Cateye!

Már negyedik éve járok több hétre görögbe(repcsi - busz), és még sose volt vele probléma. És ebben volt már három hét is(igaz akkor csak buszjegyet vettünk az ET-nél - de szívesen adtak volna szállást is hozzá, csak nem kellett). Voltunk az ET-vel, a West-tel, és az F&F-fel. Soha semmilyen probléma nem volt. Sőt kérdeztem a Dias-t, a Neckermann-t, és a Colossust is és ők is adtak ajánlatot. Tavalyelőtt még Rodoszra mondták, hogy a három hét már gázos lenne - a repcsi miatt, de megoldható(sajna csak 2 hét lett belőle). Csak ilyenkor már egyre nehezebb ezt megoldani, főleg a kevés megmaradt repjegy miatt. De kitartás, próbáld végig az összes irodát.

Guequecc!!
Tudsz valamit Ipsosról? (A 24 busz+2hét szállás???)
Itt mindenki csak Benitsesről, Sidariról, na meg Moriatkaról regél. Ugyanakkor megyek, jó lenne valamit tudni a helyről. Az irodában nagyon ajánlották.
bacee

Előzmény: CatEye (515)
ITDEPT Creative Commons License 2002.07.25 0 0 517
Sziasztok

Mi aug.26 -án megyünk nyaralni Korfura (Benitses) az ET-al. Nagyon örülök hogy ilyen sok rajongója van Korfunak ,és ez a szám mindig csak növegszik.
Két éve voltunk már Korfun és akkor is nagyon megkapott a szépsége e csodálatos szigetnek.
Elolvastam lehetőség szerint minden hozzászólást és ha van valaki aki ekkor utazik írjon bátran mivel párosan is szép az élet de negyesben vagy hatosban jobban el lehet tölteni az időt.

Elsősorba arra lennék kíváncsi hogy hol érdemes élelmiszert vásárolni Benitses környéken?

Előre is köszike..

Zoli

Előzmény: totoo (516)
totoo Creative Commons License 2002.07.24 0 0 516
sziasztok!

ma este ertunk haza Korfurol. eloszor jartam ott, es teljesen beleszeredtem a szigetbe :))

Benitsesben laktunk, a Sofiaban. haaat... studio apartman es ennyi. amugy korrekt, tiszta, modern, minden nap takaritjak, de pici.

Benitses partja keskeny es kavicsos, de legalabb a tenger tiszta. ott csak elso meg utolso nap furodtunk. ki lehetett birni.

Bereltunk 5 napra autot. legkondis citroen saxo kis alkudozas utan 140eu.

autoval mar joval mobilabbak voltunk. minden nap masfele mentunk. altalaban megneztunk vmi helyi nevezetesseget reggel vagy este, napkozben meg strandoltunk vmi szep helyen.

arakrol mar annyian irtak masok is, hogy most nem faradozok ezzel. ha vkinek olcso helyek kellenek benitsesben, szivesen ajanlok parat.

eurotours-szal utaztunk. haaat... odafele ut eleg gazos volt. kb reggel 8 korul (nem az indulas napjan, hanem masnap, amikor mar gorogorszagban jartunk) elromlott a legkondi. alltunk ket orat, amig javitgattak, de nem sikerult. delutan negykor erkeztunk meg Benitsesbe es addig nem mukodott a legkondi. NEM MUKODOTT A LEGKONDI! majdnem meghaltunk. remalom volt. emeletes busz felso szintjet utaztunk. szoval tragedia volt, es az utaskisero srac annyit sem tudott benyogni, hogy 'bocsi'. ez kocsogseg volt.
viszont a szigeten nem tudtak megjavitani tobb orai munka utan sem, ezert akik hazafele mentek azzal a busszal, este 9kor tudtak elindulni es vegig legkondi nelkul... belegondolni is rossz!
mire mi mentunk haza mar megjavitottak (meg szep!)
visszafele viszont egy nagyon kedves lany volt az utaskisero, minden elmondott tok korrektul, es nagyon aranyos es segitokesz volt.

az ut odafele 30 ora volt (Szegeden szaltunk fel), de ebbe benne volt a ket oras szereles is meg ezert a kompot is lekestuk. ja es a hatarokon is sokat kellett allni (1-3 orat).
hazafele mar jobban nyomtak a soforok, igy 24 ora alatt itthon voltunk Szegeden.

mindent osszevetve nagyon jo volt, de megfogadtuk, hogy
1. busszal tobbe soha. vagy repcsi, vagy sajat kocsi.
2. ket hetre. akarhova is megyunk, mindenkeppen ket hetre megyunk. egy het borzaszto keves volt.

es vegul, amit SEMMI keppen ne hagyjatok ki:

- repter (en teljesen beleszerelmesedtem. kimentunk arra a beton gatra, es orakon keresztul elveztem, ahogy a leszallo repcsik elhuznak a fejem felett. jobb mint barmilyen dolby surround! egyszeruen nem lehet betelni vele
- a repter melletti festoi szepsegu peramai kolostor. gyonyoru! erdemes felmenni az etterem melle a hegyoldalba. onnan remek kepeket lehet rola csinalni. naplementrekor a latvanya pedig egyszeruen leirhatatlan...
- mirtiotissanak van a leggyonyorubb partja az egesz szigeten. oriasi hullamokkal. a kocsit meg a fenti parkoloban tegyetek le, lejjebb csak terepjaroval menjetek (nem vicc!). erre legalabb egy napot erdemes raaldozni. gyonyoru, gyonyoru!
- paleokastritsat is erdemes megnezni, egy hajoutra, ami elvisz titeket a barlangokba, mindenkeppen fizesstek be. megeri. de erre a hajoutra komolyab fenykepezogepet vagy videokamerat nem erdemes vinni. (en vittem es nem nagyon tudtam elvezni a barlangokat, ugyanis vegig a gep miat aggodtam). a kolostorba a hegyteton mindenkeppen menjetek fel.
- sidari homokkosziklait is latni kell. de en mindenkit ovatossagra intenek. ne nagyon ugraljatok. vagy csak nagyon esszel.
a szerencsetlenul jart fiatal magyar fiu emlektablaja mellett ne menjetek el csak ugy.
a sziklak es a kis oblok latvanya viszont telleg lenyugozo.

na ennyi. barmilyen kerdesre nagyon szivesen vallaszolok.

Andras

CatEye Creative Commons License 2002.07.24 0 0 515
Elekferi

Ma megkaptam a választ egy utazási irodás ismerősömtől, hogy miért nincsenek ill. miért kevés a 2 hetes út Korfura. Mert üresjáratban jönne vissza egy hét után a repülő, az meg elveszett haszon az irodának. Nekik az egy hetes a biznisz. Azért reménykedek, hogy marad még útjuk aug.14-től 2 hétre.

elekferi Creative Commons License 2002.07.24 0 0 514
ephrajim!

Szidari nagyon szép hely. Sok a magyar, de azért nem elviselhetetlenül... A dübörgés. Hmm. Esténként valóban kicsit zajos a hely, de általában ez teljesen természetes. Értelemszerűen jó, ha egy olyan apartmanban vagytok (vagy szállodában) ahol csöndesen lehet pihenni éjszaka, és ha zajra vágytok akkor bemásztok a városba. Egyéne válogatja, hogy mi a szintpatikusabb. Persze ez elég lutri, mert Szidari elég jól be van népesülve.

A pénz kérdés. Véleményem szerint ott a forinttal nem érdemes mit kezdeni, vigyél magaddal Euro-t bőséggel, és természetesen szinte mindehol fizethetsz kártyával, illetve használhatod a bank automatákat. Jó nyaralást, ne izgulj, nem fogsz csalódni!

Előzmény: ephrajim (511)
elekferi Creative Commons License 2002.07.24 0 0 513
Hello CatEye,

érdekes dolgot mondasz, mert én pont az n-dik Utazási Irodát megnézve a Colossusban fogadtak bennünket emberhez méltóan... A másik, mi északon voltunk egy apartmanban, és ismerek valakit aki pont 2 hétre jött ugyanezzel az utazási irodával, ugyanoda.
Adept, te mit szólsz ehhez??? Lehet, hogy már nem tudnak két hétre fogadni?

Mindenesetre érdekel a végeredmény.

Előzmény: CatEye (508)
quequecc Creative Commons License 2002.07.24 0 0 512
Szia moxee!

Mi a barátnőmmel ET-vel megyünk Ipsosra busszal aug 19-én, ~24 eFT személyenként az út, így plusz 1 hétig maradhatunk.
itt olvashatód a buszinfokat, hogy hol áll még meg.

Tudna valaki segíteni, mert ez a hűtőtáskacipelés nem túl szimpi nekem, hogy mirelit húsok, félkész mirelit húsok kb. mennyibe kerülhetnek?

Előzmény: moxee (509)
ephrajim Creative Commons License 2002.07.24 0 0 511
Sziasztok. Segítség, tanács kéne!
Most megyünk először Korufra, Szidardi a végcél. Átolvastam a fórum idevágó hozzászólásait, és azt vettem ki, elég sok arrafele a magyar. Ez egy bizonyos szintig nem zavaró, hiszen egy nyelvet beszélünk vagy mi, de aki már járt arrafele, annak mik a tapasztalatai? Zavaróan? Pihenni lehet, vagy csak dübörgést hallgatni?

Még egy dillemma: kp vagy kártya a jobb? Épp most mondta valaki, h még a forintot is jobban váltják ott kint, mint ha itt vennék eurót.

Segítségeteket előre is köszönöm.
Mindenjót mindenkinek.

bacee Creative Commons License 2002.07.24 0 0 510
Hello Cateye!!
Pont ezen kritériumok alapján keresgéltem hónapokig. Összesen a Diast, és az Eurotoursot találtam, legalábbis ezek tetszettek legjobban. De most már egyre kevesebb hely maradt a repcsiken. Ugyhogy igyekezz...
Előzmény: CatEye (508)
moxee Creative Commons License 2002.07.24 0 0 509
TUNDUR!
Köszi a tippet, már fel is hívtam őket, de sajna nem sokra jutottam. Az Apollon-nál azt mondták, nincs buszos Korfujuk, csak É-Görögbe mennek busszal, a Dias-nál van ugyan, de sokkal drágább mint az ET! Úgyhogy azt hiszem lemondok Paleoról, megyek Ipsosra v.Benitsesre az ET-szal!
Azért köszi még egyszer a segítséget!
Előzmény: TUNDUR (507)
CatEye Creative Commons License 2002.07.24 0 0 508
Sziasztok !

Tudtok korrekt utazási irodát ajánlani aki Korfura utaztat (repülővel) ? A másik igényünk, hogy északra ajánljanak apartmant, mert dél-Korfu nekünk nem jött be. A Colossusnál próbálkoztunk, de nincs 2 hetes útjuk, és nagyon kelletlenül válaszoltak, így nem érdemlik meg, hogy oda vigyük a pénzünket !

Köszi
CatEye

TUNDUR Creative Commons License 2002.07.23 0 0 507
Szia MOXEE,

Buszos utat keresel Korfura? Az Apollon Travelnek es a Dias Zeus Travelnek is van buszos utja Korfura. Sot! Az utobbinak Paleokastritsara is van ajanlata. Es a busz megall Szegeden is, ott is fel lehet szallni (igy valamennyi idovel kevesebbet kell buszozni). Szoval buszra fel!!

Előzmény: moxee (497)
bacee Creative Commons License 2002.07.23 0 0 506
Legjobb hely lenn az utolsó sorban.
majdnem teljesen hátranyomhatod az ülést(nincs mögötted senki aki rinyálna), és te szállsz ki először és szállsz be utolsónak(kifejezetten üdvözítő amikor 50 C-nél kikapcsolják a légkondit)...
Emellett minden buszozónak jó tanács: indulás előtti este menjetek el bulizni, null alvás után végigaludtam az utat (4 éve a 20 órából kb. 16-ot)
FLaci Creative Commons License 2002.07.23 0 0 505
Eehhh, azok a hűtőtáskák!!! Magyar ember sehova se indul el kétheti hideg élelem nélkül. :-))) Én nem a 20 órás út alatt alig ettem meg 2 szendvicset...

Egyébként ha lehet előre helyet foglalni akkor az emeletes buszon a felső szint első sort ajánlom. Király kilátás és kicsivel több hely kinyújtózkodni. Csak kiszálláskor gáz mert mindig Te leszel az utolsó.

Bye, L.

Előzmény: bacee (504)
bacee Creative Commons License 2002.07.23 0 0 504
Hali mindenki!
A busz kicsit rázós.
Azért a 30-36 óra nem kevés. Tavaly a húsz órás Asprovaltai út alatt malydnem meghaltam. Igaz hogy kicsit magasabb vagyok az átlagnál(196) de akkor is. A kedvencem az volt, hogy mindenki hozott hűtőtáskát. Igazán izgalmas volt így a ki és beszállás. Ezen felül az idő haladtával mindenki egyre idegesebb lett. Kezdődtek a jó kis veszekedések, emellett pedig a mögöttem ülő folyamatosan próbálta kirugni a gerinvelőmet a helyéről. Innen is áldom a családját. De legalább az útiköltségen annyit spóroltam, hogy egy héttel tovább maradtunk.
Így viszont felejthető volt minden megpróbáltatás.

Végre leelőlegeztem a korfui utamat. Állítólag az utolsó négyágyas volt az Eurotoursnál, egész Korfun. És csak hárman leszünk. Mondhatni keleti kényelem. Itt üzenem mindenkinek aki a lásztminitre vár, hogy huszadikai repcsin már csak 8 hely maradt(tehát nem lesz repcsis lásztminit).
Ki tud részletes infókat, na meg jó tanácsokat Ipsosról?? Volt már valaki a Balaskas aprtmanban??...
Előre is köszi az infókat, és minden szerencsés versenyzőnek jó utazást....

Petibaba Creative Commons License 2002.07.23 0 0 503
Üdv!

Benitses nagyon jó hely (olvasd el a régi hozzászólásokat egy csomót irtam róla) de ha strandolni akarsz és ez a fő célod akkor ne oda menj. Moraitikán és Messonghiban egész jó a strand de onnan macerásabb kirándulni. A legjobb strand Glyfadán, Sidariban és Roda környékén vannak de Roda egyébként nem túl jó hely...

Temesvári Péter
www.extra.hu/aviatika

moxee Creative Commons License 2002.07.23 0 0 502
Kedves Kőkapu, Petibaba és FLaci!
Köszi a megnyugtatást, maradunk a buszos megoldásnál. Pontosan azt gondoltam én is a dologról, amit Te írtál, Petibaba! (azért szólta le, mert nekik nincs). Már csak a helyet kell kiválasztanunk. Nekem Sidari tetszene, de az egy kicsivel drágább+oda csak Bp-ről menne busz, Debrecenből nem, szóval az is még +költség lenne, de hát szerintem megérné.
Aki volt már Benitsesen, mit tud mondani,a környékén sincsenek jó strandok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!