Keresés

Részletes keresés

Kőkapu Creative Commons License 2002.07.23 0 0 501
500

Hajrá KORFU!!!

Kőkapu Creative Commons License 2002.07.23 0 0 500
Hello Moxee!

Szerintem, ha bírjátok jól a buszt, és az esetleges kényelmetlenségeket, akkor be lehet próbálkozni a busszal.
Először mi is azzal akartunk menni (mi is aug. végén megyünk, Sidariba), de hát én hosszabb távon (60 km+) nem bírom a buszt, rosszul vagyok benne, és máshol is és itt is, nem ajánlották, hiszen az út szerpentines, és az utak minősége sem a legjobb.

Különben az utazási formákról Steve honlapján sokat olvashatsz: www.korfu.at.hu

Innen elég jól eltájékozódhatsz.

Szóval két lehetőség van:
- repcsivel mentek, és ott spóroltok kajával, stb..
- busszal mentek, és Korfunk kényelmesen lehettek (hiszen kb. 70-80 ezret megspórol két ember), étteremben ehettek, járgányt bérelhettek, stb, stb

Szerintem, ha bírjátok a buszt, akkor válasszátok a másodikat, akkor az éri meg.

Egyébként biztosan nagyon szép Evia is, de ha Korfu az álmod, akkor oda menjél inkább!!!

Majd írd meg, hogyan döntöttetek!

Előzmény: moxee (497)
Petibaba Creative Commons License 2002.07.23 0 0 499
Üdv!

Szerintem azért fikázta a buszos utat mert nekik csak repülős van. Ami nem is rossz annak akinek van rá pénze hogy dupla annyiért utazzon. Mi tavaly kereken 24 órát utaztunk amiből 22 óra volt a busz 2 óra a komp, igaz mi Macedóniának mentünk. Szerintem 30 óránál Bulgária felé sem több. Ha nagyon el lennék eresztve anyagilag akkor én is repcsiznék de nem vagyok marad a busz. Pénteken indulunk Spanyolországba és oda is busszal.
Szóval szerintem az Eurotoursos busszal ki lehet bírni és 30 egynéhányezerért eljutsz egy csodálatos helyre. Mi "meseszigetnek" hívtuk annyira tetszett.

Temesvári Péter
www.extra.hu/aviatika

FLaci Creative Commons License 2002.07.23 0 0 498
Hi,

A 40 órás út szerintem enyhe túlzás. Inkább 30-32 körül lehet. Hogy milyen busszal menni? Egyszer ki lehet bírni, kalandnak se rossz, de azért még egyszer inkább nem neveznék be...

Ciao, L.

Előzmény: moxee (497)
moxee Creative Commons License 2002.07.23 0 0 497
Szia mindenki!
Kb. egy hete olvasgatom a Korfus fórumot, nagyon jónak és hasznosnak találom. Mi aug.végén készülünk (készülnénk) Korfura, busszal, csak az egyik irodában elriasztottak a buszos úttól. Bementem, mondtam hogy Korfura akarok menni busszal, erre azt válaszolták, hogy náluk buszos út nincs, ők nem akarnak 40!!! órát utaztatni, menjek az Eurotourshoz, ha egyáltalán ők még csinálnak buszost, szerintük nem kéne.Azt mondta a fickó, hogy 2éjszakát kéne az úton tölteni, egyet a buszon, a másikat a kompon, ez nem éri meg, menjek repülővel, majdnem ugyanannyi. Kérdeztem, hogy ez a "majdnem ugyanannyi" nála mit jelent? (ugyanis előtte jártam az Eurotoursnál, ahol 34.900ra mondták busszal, a repülős meg, ahogy eddig nézegettem az árakat, akciósan is min.55 körül van).Kiderült, hogy repülővel 65ért tudnának ajánlani, ekkor már lelepleztem háttérinfóimat, mondtam, hogy épp most voltam az ETnál, 40alatt van busszal.
Mi a véleményetek erről a kérdésről? Milyen busszal menni? Mennyi az út ténylegesen?
Eviát ajánlották volna Korfu helyett, mondva hogy sokkal közelebb van. Megnéztem térképen, szerintem olyan sokkal nincs közelebb,+én már évek óta Korfura akarok menni, 5 éve ez a fő vágyam! Az Evia-Korfu összehasonlításból melyik kerül ki szerintetek győztesen?
Még egy utolsó kérdés:Messonghi-Moraitika mennyire jó, milyen a tengerpart? Én Paleokastritsára akartam volna menni, de oda csak repülős van az ETnál.Köszi a választ, mindenkinek jó utat, aki mostanában utazik!
elekferi Creative Commons License 2002.07.23 0 0 496
Szia Yossarian,

háááát nem egyszerű. Nekem speciel nem nézték, csak pecsételtek de az előttem állónak kb. 5 percig nézte az útlevelét, beszkennelte stb. szerintem valami helyi nénit kérdezzetek meg, tudok egy telefonszámot is: Varga Gabi, 0030976183309, ha Colossussal utaztok akkor külön nyerő, mert ő a kinti idegenvezető... Szerintem fog tudni tanácsolni valamit...

Elek

Előzmény: Yossarian25 (493)
kisnul Creative Commons License 2002.07.22 0 0 495
Köszi!
Előzmény: Sonny Black (492)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.22 0 0 494
Kedves Yossarian

A nem EUországokból jövő utasokat, sokkal szigorúan ellenőrzik. MEgnézik, bescannelik.
Az EU-sokat meg se nézik csak átengedik.

Hát én nem lennék túl nyugodt a helyetekben...

Hogy nem vettétek ezt észre?

Adept

Előzmény: Yossarian25 (493)
Yossarian25 Creative Commons License 2002.07.22 0 0 493
Sziasztok

Egy fontos kérdéseben kérném a segítségeteket, szerdán utáznánk Korfura, és Görögországben 3 hónapos érvényes útlevéllel kell megérkezni elvileg, azonban a barátnőmnek csak 2 hónapig érvényes mennyire veszik ezt ott komolyan.

Repülővel mennék, 1 hétre befizettett út stb.

segítségeteket előre is köszi.

Sonny Black Creative Commons License 2002.07.22 0 0 492
Szia!

A szupermarketek (a nagyobbak) kb akkorák, mint itthon egy kisebb Spar, vagy Profi stb. Az áraikra már nem igazán emlékszem, de azért vmivel drágábbak, mint itthon. (Azért lehet kapni mindent.)
A fürdőszoba átlagos. Csap, wc, zuhanyzó. A tulaj kétnaponta takarít, úgyhogy tisztaság van folyamatosan, de ha vki maga szeretne takarítani, akkor azt is megteheti.
Többek között a búvárkodást is kihagytuk.
Tudod mi inkább pihenni mentünk, ezért aztán úgy vélem, hogy két hét alatt 3 kirándulás éppen elég volt. A többi nap csak strandoltunk, sétálgattunk, esténként mentünk étterembe, bárokba, egyszóval nyaraltunk. De azért unatkozásról szó sem volt.
A pénzzel kapcsolatban: attól függ, hogy mit akartok bérelni, hova akartok menni, étterembe jártok-e stb. Sztm kb. 40e Ft/fő/hét, de ebben akkor nem sok extra van.(kirándulások, bérlés stb)
Szia

Előzmény: kisnul (488)
BellyButton Creative Commons License 2002.07.22 0 0 491
Adept! Ugy emlitetted a képeket, hogy azt hittem fenn vannak valahol a neten vagy ilyesmi:-)))
De mindenre kiváncsi vagyok, még 1 hónap mire mi utazunk:-(
Előzmény: Törölt nick (483)
elekferi Creative Commons License 2002.07.22 0 0 490
Szia Adept,

a benzin kerdesben abszolut igazad van, emlekszem 12 Eurot koltottunk osszesen benzinre, es tobb mint 500 km-ert mentunk vele, es az utcso este mar nem tudtunk mindent kimotorozni belole... Az Unleaded benyó 0,75-0,78 Euro kozott van, ez tenyleg nevetseges... Szoval ne ijedjen meg senki, hogy a gatyajat is benzinre fogja kolteni kint :)))

1,5€-s ásványvíz???? Akkor téged megint csak átvertek :))))))))
Elek

Előzmény: Törölt nick (489)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.20 0 0 489
Szia Feri!!!!!!!!

Már mér haragudnék...:)

Amikor az árakról beszéltem, természetesen azokat értettem rajta amiket mi eszünk. Borról, husről stb nem tudok nyilatkozni...
Az éttermet továbbra is olcsonak tartom, beleszámolva a szubjektiv élményt is.
A naperőnyben és a nyugágyban természetesen nem tudok vitatkozni. Annyi volt, amennyi. Erről én sem gondolom hogy olcsó, bár inkább adom a 7-8€-t mint hogy szénné égjek és hogy a kövek szétnyomják a hátamat...

De pl. a benzin 0,72-0,80€.

Persze ez az egész árasdi szubjektiv dolog. Ha én ugy godolom hogy valami megéri nekem, akkor és ott, mert szükségem van rá, akkor olcsó. Függetlenül attól hogy mennyi itthon.
Amikor marta a só a nyakamat, akkor 1,5€-s ásványvízzel mostam le magam. Drága zuhany volt, de mennyei megkönnyebbülés.

Üdv
Adept

Előzmény: elekferi (484)
kisnul Creative Commons License 2002.07.19 0 0 488
Kösz, hogy válaszoltál. Egy-két kérdésem még lenne:
írtad, hogy van 2 szupermarket. Ezek melyik itthoni boltmérethez hasonlóak? Emlékszel még az áraikra? Márcsak hogy mennyire érdemes kaját vinni magunkkal, vagy ott is van tényleg minden és nem is sokkal drágább.
Milyen volt a fürdőszoba?
Nem voltatok búvárkodni?
Lehet, hogy indiszkrét a kérdés: 2 hétig voltatok és csak 3 kirándulásra mentetek el, akkor mit csináltatok a többi napon? Bár, írtad, hogy nászúton voltatok...
Ja és még egy dolog: összesen (csak nagyjából) mennyi pénzt költöttetek? Nem szeretnék keveset se, de túl sokat se vinni és a sok "apró" árból elég nehéz kiszámolni, hogy kb. mennyit vigyünk magunkkal.
Bízom benn, hogy ismét válaszolsz...
Előzmény: Sonny Black (486)
Sonny Black Creative Commons License 2002.07.19 0 0 487
OFF!!!
Mielőtt még valaki megszólna!
Tudom, hogy az együtt az egy "gy".
Előzmény: Sonny Black (486)
Sonny Black Creative Commons License 2002.07.19 0 0 486
Szia!

Az apartman felszereltsége átlagos. Mi kétfős szobában voltunk, úgyhogy két tányér kávéscsésze, villa, kanál stb. A tulaj kétnaponta megy takarítani. Van hűtő, sütő, főzőlap.
Egy nagy ruhásszekrény, egy fésülködőasztal, illetve a konyhában is egy asztal, de ezt mi bevittük a szobába, mert úgyis mindig a teraszon reggeliztünk.
Ágynemű tekintetében csak nem kell izgulni, mert takarózni egészen felesleges, bár azért van erre a célra lepedő. Ha fázós vagy (a 30 fokban), akkor van pokróc is, de sztm még a lepedő is sok.
A kirándulásokra ott fizettünk be. 3 kirándulásra mentünk, a 3 eggyütt kb 150 euro volt kettőnknek.
Ha valaki 3 kirándulásra fizet be, akkor kap azt hiszem 5 % kedvezményt.
Úgy látom többen vannak itt akik a Marios apartmanba mennek, úgyhogy mindenkit megnyugtatok, hogy nem kell aggódni, jó helyre kerültök!:-) Még az is lehet, hogy valakik egy időpontban mennek.
Nekünk sajnos nem volt ilyen szerencsénk. Mi egy kicsit furcsa társasággal voltunk együtt az első héten, a második hét már jó volt.
Ha van még vmi kérdésed írjál nyugodtan.

Előzmény: kisnul (485)
kisnul Creative Commons License 2002.07.19 0 0 485
Írnál egy keveset az apartmanról? Mi is oda megyünk, aug. 20-án? Milyen a felszreltsége? (szoba, konyha)
A kirándulások mennyibe kerültek? Az irodának fizettétek?
Előzmény: Sonny Black (475)
elekferi Creative Commons License 2002.07.19 0 0 484
Adept
ne haragudj, és remélem a jószomszédi viszony megmarad közöttünk, de azzal az allitasoddal nem ertek 1et, hogy olcsobb vagy ugyanannyi... Biztos vagyok benne, hogy tapasztaltabbak vagytok az ottlétben mint mi voltunk, és tudtátok, hogy hova kell menni, hogy olcsóért egyetek, de:
26 euró több mint 6500 Ft, szerintem ennyi pénzért mi itthon egy közepes színvonalú pizzériában úgy esszük tele magunkat, hogy még haza is vihetjük a felét. Abban a Tavernában, amit ti ajánlottatok, 20 Euróért ettünk, két főétel, egy előétel (amit ráadásul nem is kértünk, hanem automatikusan kihozták, és felszámolták), 4 kóla volt benne. És nem mondom, nagyon finom volt, de nem mondhatom, hogy olyannyira jól laktam volna tőle.
Napi 7.5 Euro volt 2 napágy, és egy napernyő. szerintem az is elég magas, főleg, hogy mi pl. nem is mindig ugyanazon a strandon voltunk egy nap... Egy palack bor 3€-nál kezdődik... itt 750 Ft-ért már igen finom borokat lehet kapni... (Az ottani 'finom bor' kategória 8-10€ volt :)))
Szóval általános megállapításunk az volt, hogy azért egy picit drágábbak, mint mi vagyunk... Nem vészesen drágábbak, de semmiképpen sem olcsóbbak!
Hát így.
Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom, nagyon szép hely, nagyon jó... Csak egy dologra vigyázzatok... BORZASZTÓ ÉRZÉS HAZAJÖNNI!!! ;))
Előzmény: Törölt nick (483)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.18 0 0 483
Kevdes Bellybutton

Megnéztem a képeket és a legtöbbön én és a párom vagyunk. Az is érdekel?;))

Már harmadszorra mentünk ugyhogy a programokat kihagytuk. Akik voltak dicsérték (kalozhajó, aqualand)

Minden napra volt moci. Általában minden nap más partra mentünk. A kedvenceink Acharavi, Kaminaki, Kalami, Agios Georgiu.
Reggel kelés, szendvicskészités, aztán irány a part. Döglés, fürdés, napozás, olvasás, csak semmi aktivitás!!! Aztán irány haza, vacsi. Este pedig a városban flangáltunk, shoppingoltunk és sültkukoricát ettünk. És ezt ismételtük 13szor.

Az árakról:
a magyar alatt vagy azzal egy szinten vannak. Ritka az a dolog ami
drágább ott mint itt...
Egy pizzériában ketten 26 euroért kajáltunk (1pizza, 2 tészta, 2 sali,
oliva, 2ásványviz), egy éteremben pedig öten 58 euroért.

Kérdezz bátran
Üdv
Adept

Előzmény: BellyButton (482)
BellyButton Creative Commons License 2002.07.18 0 0 482
Sziasztok! Adept, képeket hun láthatjuk? vagy titkosak? miket néztetek meg? mindennapra volt robogótok? Mit ettetek? jó időtök volt? milyen programokra fizettetek be? mesélj mesélj....
Ezmárcsakjolesz köszönöm igen lejebb is megtaláltam az árakat, és a mostaniak is jól jönnek:-))) Köszönöm már nagyon várom a nyaralást azt se tudom még mit kérdezzek itt már annyi mindent kibeszéltetek:-))))
ezmarcsakjolesz Creative Commons License 2002.07.18 0 0 481
Mi is onellatok voltunk Moraitikan, es nem volt gond. Persze mindenkinek mas a penztarcaja, de a kovetkezoket tudom mondani a junius vegi arakrol.

Mi vittunk ki magunkkal keves kajat is. Kenyer arak, kb fel kilosak ugy 0.6-0.8 EUR kozott mozognak. Margarin egy hetre elegendo egy doboz ugy 2 EUR. Felvagott szalami kb 8 szelet 1.5-2.5 EUR kozott mozog. Supermarketek kozott egyebkent akar 10-20 szazalekos elteres is akadhat. Vettunk egy sargadinnyet is, ha jol emlekszem 1.3 EUR volt, es szep nagy. Gorogdinnye kiloja 0.3 EUR volt. Irtam mar lentebb is arakat mas termekekrol (sor, asvanyviz, gyros, stb.), nezd meg azt is.

Előzmény: BellyButton (476)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.17 0 0 480
Kedves Korfurajongók

HAzajöttem! Eltelt a két hét...:((

Acharavi mellett, Almirosban voltunk, egy csendes kis hegyoldali apartmanházban. Jogsi nélkül kaptunk egy 150cc-s motort 180€ -ért. Szuper volt minden...

Vannak képek is.
Kérdezzetek nyugodtan!!

Üdv
Adept

sagia Creative Commons License 2002.07.17 0 0 479
Én most kezdtem csak el olvasni a forumot, de nagyon örültem, hogy többen irtátok, hogy augusztus 26-án, vagy 27-én mentek. Mi is 26-án indulunk az Eurotours-sal, csak mi Ipsos-t választottuk. Még nem voltunk Korfun, tavaly Asprovaltán nyaraltunk. Ipsosról nem talaltam túl sok infot itt a forumon. Esetleg tud valaki valamit róla?
vadcicfbi Creative Commons License 2002.07.17 0 0 478
Technikai o vagyok.De megtaláltam!
vadcicfbi Creative Commons License 2002.07.17 0 0 477
Sonny Black!

Kellen az emilcímed mert nem találom.

Előzmény: Sonny Black (475)
BellyButton Creative Commons License 2002.07.16 0 0 476
Sziasztok!
Mi is aug. 26-án megyünk busszal két hétre Moraitikára:-)) Korábban irtam ide is, hogy mivel önellátóak leszünk kicsit tartok az áraktól és, hogy hogy oldjuk meg....de itt annyi szépet hallottam, hogy márcsak a várakozás izgalma van bennem....szivesen olvasnék még beszámolokat, szép helyekről, kis kalandokról cserébe én is jövök beszámolóval igérem:-))
Sonny Black Creative Commons License 2002.07.16 0 0 475
Sziasztok!

Mi pont egy hete jöttünk haza a kéthetes nászutunkról Sidariból. A Eurotours-szal voltunk a Marios apartmanban.

Maga Sidari nagyon szép, hangulatos kis falu, nyüzsgő éjszakai élettel, viszonylag kevés magyarral, ellenben rengeteg angol van. Aki oda megy, annak érdemes az angol tudását kicsit felfrissítenie. Ha vki hozzászokott Görögországban a magyar nyelvű étlapokhoz az itt felejtse el. Talán egy helyet láttam, ahol van magyar nyelvű étlap.

Az apartmanok többségén nincs szúnyogháló, úgyhogy mindenféle szúnyogriasztót mindenképpen vigyetek.

A fakultatív kirándulásokra mi ott fizettünk be.
1. Aqualand: csúszdapark. Nem hiszem, hogy erről bármit is kell írni.
2. BBQ hajókirándulás: Paleokastritsából induló kis halászhajón mentünk a partok mentén, közben zene szól, illetve az idegenvezető mesél különféle legendákat, illetve valós eseményeket. Itt van lehetőség barlangfürdőzésre is, mindenképpen érdemes kipróbálni, nagyon király volt. A hajókázás után kikötöttünk egy olyan helyen, amit csak hajóval lehet megközelíteni. Itt kavicsos a part, de azért elviselhető. A hajóról adnak napernyőt is. Közben csirkehúst grilleznek, majd ezt szolgálják fel kenyérrel és salátával. Persze közben lehet iszogatni is, volt üdítő és bor.
3. Nagy szigettúra: ha valaki robogót vagy autót bérel (mi nem tettük), akkor ezt nyugodtan kihagyhatja. Busszal visznek végig. Először Paleokastritsánál mentünk egy monostorba, majd pedig felvittel a Bella Vista nevű kilátóhelyre, ami egyben kávézó is. Innen nagyon szép kilátás volt Paleo partjaira. Innen, ha jól emlékszem a Sissi kastélyba mentünk. Tömeg hegyek, csak az alsó szint látogatható, a kert nagy része le van zárva. Ezután ebédelési lehetőség. Ezután még Kassiopiban álltunk meg egy kis időre, de szerintem mi erős csúszásban voltunk, úgyhogy itt nem maradtunk sokáig, majd vissza Sidariba.
(Az egyik buszsofőrnek patikája is van, úgyhogy időnként megállt, felszaladt a domboldalra és elkezdett gyógynövényeket gyűjteni, egyébként jó fej volt)

Az éttermekben a főételek 4-8 euro közöt mozognak általában. Italok: kóla 1,50 euro, sör: 2,80 euro.

Sidariban a különböző bárok, illetve apartmanok nagy részénél van medence is, ide bárki bemehet, ingyen van a napágy és a napernyő is (a parton 2 euro/db), maximum annyit várnak el, hogy a bárban fogyasszatok vmit.

Sidariban a falu elején van két nagy szupermarket. Ezekben a legkedvezőbbek az árak. A Merkato-ban nagyobb a választék, a Diellas viszont egy kicsit olcsóbb.

A faluban van még egy mini csúszdapark (3 csúszda + 2 a gyerekeknek). Ezt úgy hírdetik, hogy ingyenes. Namármost a belépés, a napágyak, napernyők ingyenesek (azért itt is elvárják, hogy vmit fogyasszál), de a csúszdákért fizetni kell. Ez fejenként 7,50 euro egész napra. Adnak egy karszalagot és akkor ezzel aznap csúszkálhatsz, amennyit csak akarsz. Azért senki ne számítson olyanra, mint Aqualand.

Sidariban hosszú homokos strandok vannak (kisebbek, nagyobbak), valamint lehet strandolni a szikláknál is. A sziklákról nem szabad ugrálni, de természetesen ez megoldható. Időnként járkálnak a lifeguard-ok, de amikor nincsenek a közelben, akkor bátran lehet ugrálni. Páran ezt meg is teszik. Azért érdemes jól kiválasztani, hogy hol ugráltok, mi elég jó helyet választottunk :-)

Természetesen van lehetőség vizibicikli, kajak, motorcsónak bérlésre is, valamint vannak a vizi játékok is (ejtőernyő, banán stb.).

Ha valaki nem is az az igazán bulizós fajta, akkor is érdemes késő este bemenni a faluba, ugyanis nagyon hangulat uarlkodik mindenhol, bárok egymás után, mindenhol zene.

A bárokban délutánonként, illetve kora este filmeket vetítenek (angolul). (Ottjártunkkor pl. Csillagok háborúja 2., vmi új Stalonne film, szóval nem 1-2 éves filmeket lehet nézni, hanem újakat)

Hát egyenlőre ennyi jutott eszembe, de ha vkinek kérdése van, tegye fel bátran, ha tudok válaszolok.

Vadcic! emil ment!

Sziasztok

vadcicfbi Creative Commons License 2002.07.15 0 0 474
Sonny Black!

Várjuk a NAGY beszámolót!(Remegve!)

vadcicfbi Creative Commons License 2002.07.15 0 0 473
Helló Kőkapu!

Akkor ti a barátnőmékkel együtt repültök majd.Ők is 27-én mennek Sidariba(Eurotours?)mi pedig busszal megyünk utánuk!Tök jó!Akkor fogunk találkozni.Már sokat olvastam tőled itt is meg az Esküvő.hun is.Ugye ott is ez a neved?

Kőkapu Creative Commons License 2002.07.15 0 0 472
Jaj, úgy irigyellek benneteket!

Mi augusztus 27-én megyünk, repcsivel, Sidariba.
Már nagyon várom, és olyan messzinek tűnik még az a másfél hónap. De előszezonban nem akartunk menni, és a nyári zsufit is meg akartuk úszni valahogy, nomeg a nyár vége volt az elsődleges ráérzés.

Viszont legalább most tanulok úszni. Már két hete járok, és egész jól megy, a héten már mélyvízbe is megyek.
Ez nekem nagyon jó, mert eddig még egy kis csúzdán sem mertem lecsúszni, de most az eddigi két hét úszástanulás alatt nagyon megszerettem a vizet, szóval mostmár készülök az Aqualandra is :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!