Keresés

Részletes keresés

Gyalogk Creative Commons License 2001.06.10 0 0 132
Előzmény: steve24 (130)
Gyalogk Creative Commons License 2001.06.10 0 0 131
Úgyhogy marad a sóvárgás, meg talán 1 hét Rodosz, augusztusban.

Meg kell a szivnek szakadni. :)

Előzmény: BlueBird (128)
steve24 Creative Commons License 2001.06.10 0 0 130
Augusztus 1-től 2 hét... :-)
Jöhet a link
BlueBird Creative Commons License 2001.06.08 0 0 129
Ha eljutok másodszorra is Korfura, akkor május végén vagy június elején szeretnék menni, mert 2 évvel ezelőtt augusztus végén voltunk, de akkorra a vendéglátok meg a sziget is eléggé le volt harcolva. Idén a vizsgák miatt nem jött össze.
Előzmény: BlueBird (128)
BlueBird Creative Commons License 2001.06.08 0 0 128
Pontosan, piszok dolog volt. Úgy szeretnék én is visszamenni, legalább 1 hónapra, de az sajnos nem lehetséges (sem anyagilag, sem munkahelyileg).
Úgyhogy marad a sóvárgás, meg talán 1 hét Rodosz, augusztusban.
Előzmény: Gyalogk (127)
Gyalogk Creative Commons License 2001.06.08 0 0 127
OFF
Steve,

galadsag volt berakni ezt a linket. Megneztem a kepeket, es osszeszorult a gyomrom. En is akarok menni, es nekem inkabb jarna, mert en meg csak ketszer voltam. :)

(Az okfejtes ugyanaz, mint amikor bebizonyitom, hogy en fontosabb vagyok masoknal, hiszen belolem csak egy van, masok meg olyan sokan vannak. :) )

Nagyon kiraly a site, en tavaly talaltam teljesen free gorog nyelv oktato site-ot, sok sok oranyi tanulnivaloval, letoltheto hanganyaggal, nagyon profi, ha be akarod linkelni, utananezek, valahol meg kell lennie a linknek.

Előzmény: steve24 (122)
qwer1234 Creative Commons License 2001.06.07 0 0 126
Ha valakit érdekel néhány kép Korfuról :
www.misimokus.com-on is elérhető
Ezeket még 1999-ben csináltam, azóta lehet hogy már nincs isKorfu, mert elsülyedt... :)
qwer1234
luc72 Creative Commons License 2001.06.07 0 0 125
Na jul.4.töl meg nézzük az aquarist.
steve24 Creative Commons License 2001.05.24 0 0 124
Nincs mit, szivesen :-)
Előzmény: dookie2 (123)
dookie2 Creative Commons License 2001.05.24 0 0 123
Köszi az infókat steve24! A honlapod nagyon profi, kinyomtatva utikönynek is megfelel majd :-)) Köszi mégegyszer!
Előzmény: steve24 (122)
steve24 Creative Commons License 2001.05.23 0 0 122
Szia Dookie2!

Szerintem nem kell parázni a busztól, igazán kibírható az út. Mi már 6-szor voltunk Korfun, ebből 5-ször busszal és eddig még mindíg túléltük:-)
Nem azt mondom, hogy kicsit sem strapás, de amikor odaérsz, egy pillanat alatt elfelejted a fáradtságot, nem beszéve arról, hogy a fent említett "kedved"-ből is lényegesen több marad ha busszal vágsz neki.

Az Eurotours-szal eddig semmi bajom nem volt, pedig 7 éve őket strapáljuk, de az eddigi tapasztalatok alapján semmi negatívum. (legalábbis nem olyan negatívum amit normál ember ne tudna elviselni, hiszen az, hogy az út hosszú és fárasztó nem az Ő hibájuk)

Ha érdekel, készítettem egy lapot ami a szigetről szól és még ugyan nincs teljesen kész, de pár fényképet így is találsz rajta. (kb 130-at)

www.korfu.at.hu

Remélem segítettem. Ha esetleg valami infóra lenne szükségd csak írj nyugodtan az emilemre.
steve24@freemail.hu

Egyébként idén is oda utazunk Augusztus 01-től, ismét Eurotuours-szal

-bye-

Előzmény: dookie2 (121)
dookie2 Creative Commons License 2001.05.21 0 0 121
Sziasztok!

Aug. közepén, szeptember elején tervezünk a barátnömmel ketten egy Korfu-i utat az Eurotours-al. Valszeg buszos lesz, bár én inkább a repcsi felé hajlok, de majd a "kedvünk" eldönti. Valakinek van tapasztalata ezzel a céggel kapcsolatban?

Köszi!

markameggy Creative Commons License 2001.05.16 0 0 120
Azért Korfun (Kavos) az angolok a legdurvábbak.Egy éjszakai kirándulás ott és vagy szexelsz vagy összevernek.Más lehetőség nincs.Kb. igy váltakoznak a főutcán a házak: disco,kajálda,elsősegély...disco,kajálda elsősegély....
Józsi bácsi Creative Commons License 2001.05.15 0 0 119
Korfu rulez.
Idén megyünk 4edszer... Jön valaki 07.04.-től Peramába??????

Ebben a topic-ban is elég sokat olvastam arról, mekkore tuskók vagyunk mi magyarok külföldön... Elég sokáig ebben a hitben éltem én is, de rá kellett döbbennem, tul.képp semmi baj nincs velünk.... Paros-on a hollandok, vagy Zakinthos-on az angol bányászok -Made in Csillag, Szeged szinvonalú- tetkóikkal rosszabbak nálunk .....

markameggy Creative Commons License 2001.05.15 0 0 118
Sziasztok!Én a tavalyi szezont korfun dolgoztam végig,ha segítség kell,kérdezzetek bátran!Márkameggy
luc72 Creative Commons License 2001.05.15 0 0 117
Sziasztok

Holnap indul az első gép, tehát beindult az idény.
Én május 30-án kerekedek fel a Travel Service gépével.

luc72 Creative Commons License 2001.04.21 0 0 116
Fiuk Lányok

Indul az idény.

lanina Creative Commons License 2000.09.12 0 0 115
Hali mindenkinek!
MI is hazajottunk, bar nem a JT-vel mentunk ki, hanem azzal az osztrak ceggel..Nekunk miert kellett fel nappal korabban jonni maig nem ertem, talan egy gep jott csak haza aznap?? /09.08/ Persze jogos, hogy fel napert ne vergodjek, mikor valakinek a naszuta uszott el, de engem erdekelnek az informaciok, amiket nem kaptunk meg..
Az volt meg nagyon verlazito, hogy kikuldtek egy 767-es boinget, amivel kijott 4 emberke ket Tv-tol, es meg igy sem volt tele a gep!!! 160-an jottunk haza a 193-as gepen....szep szervezes..
Stronci Creative Commons License 2000.09.10 0 0 114
Hali!
Szoval mi az eljegyzest tartottuk Korfun, Kreta vol naszut. Poen: mi mindig Kosra akartunk menni :-).Amugy velunk normalis volt a JT.
Off. Nem tudom de egy felszamolas alatti cegnel talan e) vagy f) kategoria lesz talan a koveteles a ceggel szemben-ha van vmi vagyona egyaltalan, de a sorban elorebb all az Apech es a bankok is :-(
Udv!
DeepBlue Creative Commons License 2000.09.08 0 0 113
Korfu rulez!
Robogozas rulez!
Esesek rulez! :)
Gyalogk Creative Commons License 2000.09.08 0 0 112
daass: ők ígérik, mindent megtesznek, hogy kártérítést kapjunk a HTC-től.
Ki az a HTC? Talán szerződtél valamire a HTC-vel, amit nem váltottak valóra? Szerintem Te a Jorgossal szerződtél, ezért ha valaki kártérít, az a Jorgos. Ők meg verjék le azon, akin akarják. Ha pl. túlszámlázott volna nekik a matáv annyival, amennyivel neked lógnak, akkor azt mondhatnák, hogy mindent megtesznek, hogy kártérítést kapjatok a matávtól?

Vandor1: ha jol emléxem, a szőke PR gyerek négy éve még idegenvezető volt, hatalmas dumával, ami egy PR managernek sem jön rosszul. Ezek szerint konfliktus-helyzetben rosszul vizsgázott. Szerintem sem túl humoros.

Nemrég a csigakettőn volt egy műsor, egy fiatal srác mesélte, hogy hogyan fog perelni, és ott volt az ügyvédje is. A srác igen magabiztosan, de túlzott ifjonti hévvel adta elő az amúgy tök kézenfekvő dolgait. És vagy háromszor elmondta, hogy az ügyvéd a család barátja. Vérciki volt. Az ügyvéd meg olyan kifejezéseket használt csődbe ment cégek emlegetésekor, hogy "megdőlt, megborult". Úgy láttam, hogy ők azt gondolják, hogy ha megnyerik az ő elsőnek tárgyalt perüket, akkor az ítélet automatikusan minden kárvallott Jorgos ügyfélre is vonatkozik.

Nem tudom, hogy a póruljárt majd 2000 utas szerveződik -e valahogy, de ha én köztük lennék, nem biztos, hogy ezekre bíznám magam.

Sajnálom, hogy ez történt, idén Korfuról hazafele jövet azon tanakodtunk barátaimmal, hogy jövőre melyik falut válasszuk. Az fel sem merült, hogy más irodával.

vandor1 Creative Commons License 2000.09.07 0 0 111
Sziasztok!

Újra itt vagyok...
Hát, ami a részleteket illeti:

26-án utaztunk el, és az elso hét nagyon jól telt el. Eléggé ledöbbentünk, amikor péntek este 9-kor a telepített idegenvezeto meglátogatott minket (csodálkoztam, hogy jé, biztosan jött érdeklodni, hogy minden rendben van-e, stb., szóval milyen rendesek).
Na ekkor közölte, hogy baj van, a Pannon Airlines nem repül többé, és ezért másnap haza kell mennünk. Tekintettel arra, hogy ez így nem tetszett, mivel gondoltam, ha csak ennyi lenne a probléma, akkor legfeljebb bérelnének Malév vagy akármilyen gépet, faggattam egy kicsit még a hölgyet (aki egyébként tényleg kedves, és bár megpróbálta védeni a mundér becsületét, o is legalább olyan rosszul járt, mint az utasok...), pl. hogy jönnek-e még csoportok stb., így azért kiderült, hogy a HTC-vel is vannak bajok.
Ezért úgy gondoltuk, hogy tekintettel arra, hogy ha az utazásszervezo ment csodbe, akkor a szállások sincsenek valószínuleg teljesen kifizetve, a visszaút sem garantált (ezt az idegenvezeto is beismerte), szóval mindaz igaz, ami most beigazolódott, ezért inkább a hazaút mellett döntöttünk. A mostani fejlemények ismeretében nagyon örülök, hogy így döntöttünk, mindazt a kellemetlenséget megúsztuk, amit most a kintmaradtak átélnek (szállás, buszos hazautazás stb.). Egyébként egészen addig nem kaptunk semmilyen infot, hogy problémák lennének, sot, csütörtökön még elfogadták a következo keddi fakultatív programra szóló befizetésünket... Na, legalább ezt sikerült visszaszerezni a repülotéren...
Egyébként nem minden kéthetest hoztak haza, mert nem volt annyi hely a repülon, illetve egy párról tudok, akik nem voltak hajlandók hazajönni (nem tudom, azóta kirakták-e oket a szállodából...).
Természetesen megígérték, hogy a második hétre járó pénzt visszakapjuk, ezt ott jegyzokönyveztettük is, de itthon már mossa a kezét a Jorgos, hogy majd a HTC, a HTC a tértivevényes levelemet még nem vette át, irodájuk bezárva, már a hazautaztatásokra sincs elég pénzük, tehát a pénzre már keresztet vetettünk (ami azért elég érzékenyen érint, hiszen sok pénzrol van szó, mivel nászútról lévén szó, gondoltuk most még megadjuk a módját, utána kuporgatunk...). Most már csak némi kellemetlenséget próbálok szerezni Havas úréknak, megindíttatok mindenféle vizsgálatot ellenük, hátha bebizonyosodik a vezeto tisztségviselok személyes felelossége, így teljes vagyonukkal ok is felelnek.
Ja, a legundorítóbb egyébként a Jorgos PR-managere/szóvívoje/stb., tehát a TV-ben is látható szoke f...kalap volt, ugyanis szombaton 7.40-kor összegyujtöttek minket, és kivittek a repülotérre, úgy, hogy nem is volt repülo, s ott dekkoltunk csomagokkal a váróterem közepén, o is ott volt (nem tudom, hogyan jutott ki...) sokan kis gyerekekkel, és amikor szóvá tették, hogy talán szerezzen már legalább a gyerekeseknek egy szobát, ahol tisztába tehetik oket, stb., ne az ajtóban kelljen várakozni, egy félmosollyal csak annyit mondott, hogy menjenek arréb akkor két métert, és már nem az ajtóban várakoznak...

Z-M-an Creative Commons License 2000.09.06 0 0 110
Nemrég értünk haza (nem azzal a céggel utaztunk). A déli részen laktunk, de annyit mondhatok: a Korfutól délre, a Keleti oldalon lévo strandok (Benitses, Messongi, Moraitika) szvsz sokkal gyengébbek az északi ill. a nyugati oldalhoz képest.
Ami szerintem nagyon szép: Nissaki (a hotel és a falu között meredeken le), Sidari, Glifada, Agios Georgios (mindketto), Agios Gordis, Issos, Mirtiotissa...

Jetski ügyben: 15 percre 7000-15000 között mozog helytol és géptol függoen, ezért nem próbáltam ki.

Aqualand király, aki szeret csúszdázni ne hagyja ki. 5000/nap. Érdemes nyitásra (10ó) odamenni, akkor még nincs tömeg.

Motor ügyben iszonyú szerencsések voltunk: egy 100-as Yamahát kaptunk, ami zsír új volt, alig 2500 km-t futott. Remekül ment és meg is tudott állni! 30000/7.5 nap, fullos biztosítással.

Láttunk erdotüzet is, szinte az egész szigeten meglátszott a füst a panorámaképeken :-(
A végére eloltották, szept. elején már sokkal szebb volt!

Yoo Creative Commons License 2000.09.03 0 0 108
Elég vicces, hogy a korrektségüket emlegeted, épp most.:))
Előzmény: mici (107)
mici Creative Commons License 2000.09.03 0 0 107
Szasz!
Sidari az igen!!!
Mi is két éve voltunk nagyon tetszett, az apartmann neve nem ugrik be, de a főutcán volt egy bááral szemben és arról kapta a nevét, nagyon király volt. A terasz egy patakra nyílott ami tele volt teknősökkel, ahogy kiléptél már jöttek is kaját kunyerálni.
Mindenkinek ajánlom a szigetet egyszerűen csodálatos.
Mi is a Jorgos-szal voltunk és elég korrektek voltak.

OFF
Ha valaki még egy ilyen zöld szigetre vágyik öneki ajánlom Lefkadát ( Korfu alatt 80 km).
Még talán szebb mint Korfu, ott található Onassis magánsziget (Skorpio) is.
De ne az Andromédával menjetek.
END OFF

Mici

Előzmény: bettike (103)
daass Creative Commons License 2000.09.03 0 0 106
Lehet, hogy ti jobban jártatok, mint mi. Legalább egy hetet nyaraltatok.
Nekünk szeptember 10-től van befizetve - szintén a Jorgosnál - két hetes Korfu-i nyaralás. A pénteki HTC-csőd hírére mi is bementünk a Jorgos irodába, ahol közölték, hogy sajnos ez van, a HTC fizetésképtelen, az idei utak elmaradnak, de ők ígérik, mindent megtesznek, hogy kártérítést kapjunk a HTC-től. Semmi jóra nem számítunk ezek után.
Adél
Előzmény: Yoo (105)
Yoo Creative Commons License 2000.09.03 0 0 105
És hazajöttél??????
Miért? A szállás sem volt tovább fenntartva nektek? Én biztos nem jöttem volna haza félidőben.
Tulajdonképpen egyszer utaztunk a Jorgossal Görögországba, és akkor is volt velük gond, pedig még újak voltak. Két hétre fizettünk be, utazás előtt 2! nappal értesitettek, hogy nincs helyünk a visszaútra, csak 3 nappal későbbi gépre. Azt kérték, fizessünk ki még 3 napot. Gondolhatod, hogy nem fizettünk. Bájosan közöltük velük, hogy a 3 napra kérünk némi költőpénzt, mivel mi nem ennyire számitottunk, és ez meghaladja az anyagi lehetőségeinket.:)) No és, mivel egyoldalúan módositották az utazást, el kell gondolkodnunk némi kárpótláson is, hiszen nem tudunk dolgozni menni időben, stb. Igy nem fizettünk többet, igaz, ők sem, de 17 napos lett a nyaralásunk, kaptunk 3 napot ajándékba. Az irodában nagyon udvariatlanok és morcosak voltak. Ezek után a kinti irodában, akárhányszor betértünk, tudatosan és nyiltan lebeszéltünk mindenkit a szervezett programokról, és megosztottuk tapasztalatainkat az újakkal, ott helyben, az idegenvezetők és Jorgos úr (ott tanyázott) legnagyobb bosszúságára. Mivel trehány népek vagyunk, időnként éjszaka felkeltettük Jorgos úr szüleit is, hogy elhagytuk a kulcsot, és engedjenek be az apartmanba. Ez nem volt szándékos, csak igy esett. A görögöket viszont nagyon szerettük, és ők is minket.:)) Jorgos úrék viszont...
Örültek, amikor hazajöttünk.:)))
Előzmény: vandor1 (102)
bettike Creative Commons License 2000.09.03 0 0 103
Volt vki Sidarin?
Én kb két éve voltam, és az volt az egyik legszebb nyaralásom. Vmi Sofoklis apartmanban laktam, ami egész jó lett volna, ha nem a Jorgos szervezi az egészet. Utolsó nap ugyanis kb 6-7 órát vártunk a tűző napon, hogy vissza tudjunk jönni, mivel 9-től már nem volt szállásunk, és csak délután indult vissza a busz. Ja, és persze kifogtuk azt a három napig tartó forgószelet is, ami évente csak egyszer van Korfun. De ezeket leszámítva jó volt.
vandor1 Creative Commons License 2000.09.02 0 0 102
Remélem nem Jorgos-HTC-Pannon Airlines kombinációval szerettél volna menni, mert akkor gondolom most otthon ülsz...
Egyébként minket ma hoztak vissza nagy bonyodalmak után (Malév géppel), ezáltal a két hetes nyaralásból egy hetes lett (ja, és ez a nászútunk volt...), és még örülhettünk, hogy csekély hat órás várakozás után jött egy gép, ami elvitt...
Na szóval, nem teljesen így képzeltük a korfui utazásunkat.

Bánatos üdv mindenkinek.

Előzmény: lanina (101)
lanina Creative Commons License 2000.08.30 0 0 101
Pénteken indulunk Korfura! Utolsó jótanácsok? :)
Az Aqualandbe csak belépő van és utána free minden csúszda? Hol van ez pontosan? Glifadha felé?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!