Keresés

Részletes keresés

feketefelho Creative Commons License 2018.11.06 0 0 118592

EZEN az oldalon találod a legrészletesebb infókat.

Ez pl. Hurghada, de lehet más települést is választani, az oldal tetején lévő menüben (ha esetleg nem °C jelenne meg a hőmérsékletnél, azt is itt tudod beállítani).

 

Valamikor olvastam egy személyes tapasztalatot is erről az időszakról, azt írták, hogy az az oldaluk, amit sütött a nap leégett, ami árnyékban volt, az meg fázott....

A víz tényleg kicsit hűvös ilyenkor a tartós fürdéshez, búvárkodáshoz, bár elég frissítő.

 

Nem véletlenül ilyenkor a legolcsóbb Egyiptom.

Kirándulni viszont ez a legjobb idő. 

Előzmény: JackieMoon (118590)
mzoli75 Creative Commons License 2018.11.06 0 0 118591

A Makadi Spa szerintem jó választás, elhelyezkedés, és kiszolgálás szempontjából is. (Bár kíváncsi lennék, hogy a téli-off seasonban-időszakban is olyan fullos e az ételválaszték, mint a pl szeptemberben-mi akkor voltunk.

 

A víz hőmérsékletét-attól függően melyik oldalon nézem- kb 20-22 fokra mondják. Ha én mennék, előtte a Decathlonban tutira körülnéznék a vízi-sport osztályon egy neoprén ruháért. Van 1-2-és 3mm vastag, csak alsó, csak felső, vagy egész testet takaró is. Azt csak Ti tudjátok, hogy mennyire vagytok fázósak.

Előzmény: JackieMoon (118590)
JackieMoon Creative Commons License 2018.11.05 0 0 118590

Sziasztok!

 

Január közepén v február elején mennénk Egyiptomba (hidegből a melegbe). Olvastam az elmúlt pár napban itt és máshol is sok mindent. Kérdésem, és nem a 'bullshit érdekel', hogy ezidőtájt a tengerben lehet-e fürdőzni (tüdőgyulladás megszerzése nélkül), illetve valóban elviselhetetlenül szeles az idő? Esetleg valami elfogadható árú utazást, irodát, helyet tudnátok ajánlani. Én ezeket nézetem(leginkább a fűthető medencék miatt): Hotel Makadi Spa, Hotel Jaz  Aquamarine

Segítségeteket köszönöm! Üdvözlettel: Moon

Sharm.El.Sheikh Creative Commons License 2018.11.04 0 0 118589

Nagyon korrekt.

Köszönjük szépen!

Megjegyzés : mindig alkudni kell s az ajánlott ár 10%-nál kell kezdeni.

Ki kell menni az üzletből a következő ajánlatnál s akkor egy a reálishoz közeli árat mondana.

Fix árak a Carrefour-ban ill az Elezaby nevű gyógyszertárban vannak.Utóbbiban nem kereskedők hanem gyógyszerészek a kiszólgálók!.

Antenál 21EGP és nem több. Én láttam,h egy magyar fiúnak 150EGP -ért adott el egy üzleti alapú patika.

Mindenkitől megkérdezik s az adott válasz függvényében tesznek ajánlatot.Nem érdemes megmondani honnan van az ember.

Előzmény: 1-2 hét nyár (118588)
1-2 hét nyár Creative Commons License 2018.11.04 0 3 118588

Sziasztok!

Kissé szégyenkezek, hogy csak most írok, pedig már rég hazajöttünk...

A Grand Hotelben voltunk, október közepén, 11 napot.

Utazás: Érkezéskor a tömeget követve vízumot 25 dollárért vettünk a"banknál", nem 28 euróért az irodától. Aztán az utazási irodák standjainál kértünk belépési papírt, amit míg az ablakhoz értünk ki tudtunk tölteni. Miután megkaparintottuk a bőröndöket rástartoltam a netkártyára. Izgultam megtalálom-e a "boltot", de nem lehet eltéveszteni. Balra volt az Orange, ahol elfogytak a kártyák ezért mindenki a jobbra található Vodafone pulthoz ment. A 2,5 gb elfogyott - vagy csak azt mondták??? - ez 5 dollár vagy 4 euró lett volna, így 4,4 gb-ot vettem 9 euróért/ 10 dollár.

!! Apropó !! A 4,4 gigából 2-t sem fogyasztottam el. Sajnos nem tudom meddig lehet felhasználni, aki tudja az esetleg megírhatná. Nagyon szívesen odaadom valakinek, Pécsen.

Kicsit elment az idő ezzel a vételezéssel; amikor kijöttünk az épületből kérdezték honnan jöttünk, és egy buszhoz irányítottak. Ott aztán valamiért azt hihették németek vagyunk és a kiosztott tájékoztató füzetre írt időpont ennek megfelelően a német nyelvű összejövetel időpontja volt. Nos másnap mi kicsit korábban érkeztünk a Lobbyba, épp akkor ért véget a magyar nyelvű informálás és már a programok ajánlása zajlott. Az utitársak faggatásán túl nagyjából magunk jöttünk rá mi hogy van. 

 

Szoba: Először egy főépülethez közeli 2. emeleti szobát kaptunk. A szomszédos, szemközti szobák erkélyére láttunk és a köztes növényzetre. Sem a felkelő, sem a lemenő nap nem járt arra, valahogy "sötétnek" éreztük. Jójó tudom, van aki előre gondoskodik a jobb szobáról, de olvastam olyat is, hogy ennek ellenére sem sikerült megfelelő szobához jutni. Szóval lementem a recepcióra és elmondtam mit szeretnék. Tengerhez közeli földszinti szobát kaptunk, állagra azonos volt az előzővel. Ibrahim odatelefonált, érdeklődve megfelel-e, mondtam igen és kis pakolódás után visszamentem a recepcióra 10 dollárral... Volt légkondi, de igen elavultnak találtuk ezért nem használtuk. Mivel földszinten voltunk nem mertük nyitva hagyni éjszakára a terasz ajtót :( így elfogyott a levegő reggelre, jobb lett volna egy 1. emeleti szoba. De a kiterített törölközők, ruhák, kint hagyott papucsok mindig megvoltak. 

 

Ellátás: Pékáru, tojások, vaj, sajt, paradicsom. Ezeket ettük reggelire  7-10 óra közt.

.Az ebéd ( 12-14 közt ) és vacsora (17.30 - 21.00 ) nagyon hasonlónak tűnt, igaz az ebédet többször kihagytuk. Nos az az igazság, hogy nem hittem volna, hogy ennyire nem tudok mit választani :(  Nem maradtunk éhen, de nekem nagyon sok volt az arab fűszerezés. Nyitott is vagyok új ízekre, szóval nem bigott rántotthúsevő vagyok, de egyetlen jóízű étel számomra a sárgaborsó leves volt. A hal is mindig olyan egyformának tűnt, nem tehetek róla, de a csirkét, marhát kevésbé szeretem, és egyáltalán nem volt csábító a máj. Párom a marha vagdaltat, töltött csirkét meg a pörköltes marhát szívesen ette, nekem nem volt jó íze ezeknek. Sok meghagyott ételt láttam mindig, ez mondjuk dühített. Mi eleinte mindig kevés különböző fajtát vettünk, aztán megkóstoltuk egymásét és így elfogyott, mégha nem ízlett egyikőnknek sem. Aztán hamar kiderült, hogy kis variációval ugyanazon ételek forognak. Olvastam én ilyenekről! Ott helyben csinált pastát egy legény. Egyszer ettem egy paradicsomos sajtost, annyira savanyú volt a szósz, hogy csak mérgesre sózva tudtam megenni. A korábban említett tájékoztató hiánya miatt csak későn vettem észre az emeleti tésztázót. Így ott egyszer ettem tonhalas tésztát, ami finom volt, bár csak kicsit tonhalas :) A recepcióval szemközti étteremben étlapról lehet választani 4 féléből, ott is ettünk egyszer.

Amikor a teraszos grillnél próbálkoztunk koftét vagy valami grillezett húst enni mindig elhajtottak minket, hogy odabent ki van rakva, ami van. Hát ott nem volt. Így mi főként a benti fő étteremben eszegettünk. Az édességek voltak e kedvenceim! Délben és vacsoránál is voltak több variációban, persze mind a jól ismert édes fajta!

A tengerparti pizza igen egyszerű, a nekem savanyú paradicsomossággal :(  a rá kerülő felvágott - ami reggelinél is megtalálható világos-csirkés és sötétebb-marha féle, sosem kóstoltam, nem volt bizalomgerjesztő - nem sok vizet zavart.  A hamburger viszont jó volt, és a sült krumpli is tetszett bármilyen furán is hangzik ez egy AI ellátás esetén.

A medence partján 3x is ettünk gofrit és ittunk kávét, kapucsínót. Itt csészében adták, ellentétben a tengerparttal, ahol, mint az italokat a repedezett műanyagpohárba. Háacécépé nem járt arra sosem :)   az biztos, de sokan bőszen jártak újratöltetni a poharaikat: sör, kóla ( Pepsi, petpalackból frissen) rum-kóla... Mi sört, kólát / bevallom utóbbiból ennyit egész életemben nem ittam meg és nem is fogok :)  a sört meg nem én ittam / fogyasztottunk, a bort vacsoránál kóstolta párom, de többet nem kért belőle...

 

A tenger és a part: A hajók felől mindig olajos volt a homok, aztán az utolsó napokban reggelente mindenféle volt a parton, elég kiábrándító. Azt hiszem ez sokfelé probléma... Ettől függetlenül a víz tisztának látszott és szabad szemmel én magam is láttam halakat, cukik voltak. A napágyaknál hagyott dolgokért nem kellett izgulni. Ez annyira jó volt!!! Teljes nyugalomban pancsoltak az emberek, míg kulcsok, telefonok, tabletek, napszemüvegek, ... himbálóztak a napernyők oszlopain esetleg a kis asztalokon felejtődtek cigaretták, ez-az.

 A víz elég meleg volt és a levegő is, de az első napokban erős északi szél fújt meg bennünket, amit nem vettünk észre csak  ébredéskor derült ki, hogy nem hajlik a derekunk. Aztán szélfogós napágyat választottunk.

A kedves cicák nagyon szépek, barátságosak, de a homokba ürítenek ............

 

Vásárlás: Első utunk a patikába vezetett. Bár volt kenőcsöm, tapaszom, a derekam nagyon fájt, nem hajlott. Mondtam a patikusnak, hogy Diklofenák. Már vette is elő a jó öreg Voltaren tablettát. Vettünk még Antinált, mert jelek mutatkoztak... és altatót meg a Vebix nevű krémet és kifizettük, amit mondott. Később megtudtuk, hogy a alkudni ott is lehet. Kell.  ??? Hihetetlen ez az alkudozás, nem az én világom és nem vagyok oda a mindenkivel való kézfogásért sem. Nehéz elkerülni anélkül, hogy bunkónak érezném magam.

Cigarettát vettünk, egyiptomit akartunk szuvenírnek. 300 font volt a 10 doboz - a reptéren ugyanez 6 dollár volt, ez kb 102 font :)! - tukmálta, hogy vegyünk még valamit, nem akartunk. Csak mondta. 4 hűtőmágnes volt egy csomagban, kérdeztem mennyi? 200 font volt, de nekem 150-ért odadja. Kerekedett a szemem, mondta 100. Én meg mondtam, hogy 50, nem több. Odaadta 50 fontért. Máshol 1 euróért (= 20 font ) mondtak 4 mágnest. Én drágábban vettem, amiket addig vettem. Persze nem mondhatom drágának így sem! Ugyanakkor nem tudom mi lehet a valós ár. Az első napokban 3 felbélyegzett képeslapot vettem 90 fontért, nem alkudtam feltételezem borsos áron, és ráadásul eleddig meg sem érkezett :(

Megtaláltuk a Carrefourt, ott nyugiban nézelődtünk és vásároltunk. Nagyon finom szezám szeletet árulnak kimérve, és a guava dzsúz is finom.

Volt egy botlásom, az étteremben lecsaptam egy piros gyümölcslére, amit árultak ~ 2 dl= 50 font volt, azt hittem gránátalma. Sajnos eper volt. Azt hiszem nem kellett volna meginni, nem a reggeli paradicsom mosatlan vagy mosott volta hozott rám átkot, hanem ez az eperturmix. Viszont 1 szem Antinál és gond egy szál sem.

Kevesen írtak a szúnyogokról, legyekről meg azt hiszem senki. Pedig vannak! Őrjítő kicsi, szemtelen legyek. A foglalat függőlegesen van, így ne folyadékos riasztót vigyetek.

Hú hát nagyon hosszan írtam, és biztos kimaradt pár dolog, ne haragudjatok rám ezért. De mivel kérdezősködtem indulás előtt, és szívesen olvastam személyes tartalmú beszámolókat talán lesz, akinek van valami hasznos az én általam leírtakban is.

Meglehet, hogy nem tűnik túl lelkendező beszámolónak, de természetesen jól éreztük magunkat, jó volt tengerben úszkálni, kicsit más levegőt szívni, pihentető volt! És ez volt a cél!

Mindenkinek jó élményeket kívánok! Zsófi

Sharm.El.Sheikh Creative Commons License 2018.11.02 0 0 118587
Sharm.El.Sheikh Creative Commons License 2018.11.02 0 0 118586

Az általam megadott adatok Vodafone feltöltőkártyásra vonatkozik

Előzmény: Losicica (118584)
terelasz Creative Commons License 2018.11.02 0 0 118585

Miért jó ilyen csúnya beszélgetésbe belekezdeni? Elbeszéltek egymás mellett, sértegetitek egymást. Mellesleg találni a kínálatban 3*-s szállást magasabb áron, mint az 5*-os. Kár általánosságban leszólni az embereket, minősíteni a választott szállás alapján. Nem érdemes sárba döngölni egy hülyeségeket írkáló hozzászólót, mert rontja itt a hangulatot.

Előzmény: tibor 41 (118577)
Losicica Creative Commons License 2018.11.01 0 0 118584

Gondolom csomagfüggő is, pontosan megtalálható a T weboldalán vagy telón elmondja az ügyfélszolgálat (1430, ingyenes) 

 

Nekem szintén T-mobile-ra: 

hívásindítás: 768 ft

hívásfogadás: 301 ft

SMS: 194 ft

Előzmény: Sharm.El.Sheikh (118582)
Tala bay Creative Commons License 2018.11.01 0 0 118583

Nagyon köszönöm!!

Sharm.El.Sheikh Creative Commons License 2018.11.01 0 0 118582

Tegnap jöttünk haza.

Nekem ezt írta ki a mobilom,mikor beléptünk:

Onnan indított híváas : 859Ft

Ott fogadott hívás: 539 Ft

SMS küldés onnan: 239 Ft

SMS fogadás ingyenes

Egyébként nincs 2 hete,h láttam valamelyik egyiptomi fórumban

Előzmény: Tala bay (118581)
Tala bay Creative Commons License 2018.11.01 0 0 118581

Sziasztok! 

Tudnàtok segìteni? Holnap indulunk Makadiba...mennyibe kerül Egyiptomból hazatelefonàlni? Jobb ha kinti kàrtyàról megy vagy az inkàbb csak a net miatt kell? Nem nagyon talàlok percdìjat sehol...egy 2014-es link szerint t- mobil 770Ft/ perc kifelè. De mennyi ha kinn vagyok? 

Köszi

VBné Creative Commons License 2018.11.01 0 0 118580

Sziasztok!

Mi most jöttünk haza a Grand Makadiból.Hát van bennem némi csalódás.A szobák a földszinti szinte börtönszerű,ha ki is látnál a teraszról előtte van a buja gyönyörű növényzet,de nem nézelődhetsz.Mi népi pénzecskével is olyan szobát kaptunk,ami olyan mint a börtön,befalazva a terasz,csak kokucskálva látsz ki.A területe gyönyörű,de a fürdésre alkalmatlan.A stég mellett van 1 kis rész amit láttam,hogy használtak,de kb térdig sem ér a víz.Csak a szoba és az éttermek medence és a stég közötti járkálás napi 4,5 km.A pincérek jönnek állandóan kérdezve,hogy mit fogyasztanál,a tisztaság kifogástalan,állandóan takarítanak,de a szobában rongyos az ágynemű,a hűtő nem működött,1 nagy takaró van a 2 személyre,első délután ezeket kértük javításra,na ez nem történt meg.A berendezés szörnyű állapotú,kopott,törött,szerintem nem,hogy 5 csillag,de megkockáztatom,hogy még a 3-at sem érdemli meg.A vízi világ viszont nagyon szép,és az egész területe.A medencét csak a németek használták,elég hideg volt a víz.Az idő jó volt,nem volt dög meleg,ideális volt.

Borsmustár Creative Commons License 2018.11.01 0 0 118579

Sziasztok!

 

Jó lenne beszámolókat olvasni a téli nyaralásokról Egyiptomban. Mi is tervezzük, hogy január, február körül elmennénk.

Milyen az idő, az ellátás, a kirándulások stb.

Szerintem, lehet, hogy kellemesebb télen kirándulni, nézelődni, mint a legnagyobb hőségben-

Sharm.El.Sheikh Creative Commons License 2018.10.29 0 0 118578

Nézd rosszindulatot feltételezni azért,m vki azt meri írni,h a betegség úgyis sok gondot okoz s szerinte jobb lenne az egyszerűbb megoldást választani s visszaadni az utat hát mit mondjak érdekes.

Persze aztán lehet vitatkozni azon,h melyik szálloda mikor kinek jobb hát egyéni ízlés kérdése,de már ne haragudj turkálni emberek zsebében,h ki a szegényebb s ki nem  hát kissé furcsa.

Én addig még sajnáltalak,amíg ilyen durva dolgokkal nem jöttél elő.

Most már voltbull1-nek adok igazat,m még csak engedményt sem adtál hanem a full áron akartad eladni az utat mondván az drágább lett közben.

Úgy tűnik nem hallottál arról,h nem mindenkinek éri meg az AI,m

1.nem akar  inni alkoholt, egyiptomit meg pláne nem!

2. nem akar buborékos cukros üdítőket inni,

3. nem akarja csak evéssel, ivással tölteni az időt ( mondjuk,m reggel elmegy búvárkodni s csak este jön vissza )

4. mondjuk azért,m azt szeretne inni, ami neki kell ( pl. 100% juice-okat, v , olyan juice-t -guava,gránátalma, mangó -ami pl Egyiptomban sokkal olcsóbb)

Emellett tudja azt,h 300m-re van egy Carrefour.

Hogy is írta Csokonai?

"Csak maradj magadnak, bíztaton valál, hittem szép szavadnak Mégis megcsalál..."

 

Előzmény: tibor 41 (118577)
tibor 41 Creative Commons License 2018.10.28 0 1 118577

Azért az elég nagy rosszindulat, ha valakinek betegség jött közbe, és felár nélkül próbálja eladni az üdülést, és valaki ezt szándékosan megpróbálja megakadályozni.

saválló Creative Commons License 2018.10.28 0 0 118576

Nekem abszolút, de nem az jött le, hogy rosszindulatú, gonosz hozzászólás lett volna, végül is csak az igazat írta.

 

Utazás előtt 30 nappal lemondható az utazás, és úgy ahogy írta minimális veszteséggel, 10 %.

 

Egy utat azért adni teljes áron mert az majd még megy majd-talán feljebb is nem reális elvárás, de szerintem nem is lesz aki teljes áron átvenné hanem inkább jelentősebb engedménnyel, de lehet tévedek.:)

 

 

Előzmény: tibor 41 (118575)
tibor 41 Creative Commons License 2018.10.28 0 0 118575

Én csak a voltbull1 Gonosz, irigy, rosszindulatú cikkére reagáltam.

saválló Creative Commons License 2018.10.28 0 0 118574

Érdekes meglátás főleg abból a szempontból, hogy az egyiptomi 5* köszönőviszonyban sincs az egyiptomi besorolásokkal. = Érdekes meglátás főleg abból a szempontból, hogy az egyiptomi 5* köszönőviszonyban sincs az európai besorolásokkal.

 

 

Előzmény: saválló (118573)
saválló Creative Commons License 2018.10.28 0 0 118573

" 4 csillagos Szállodával, ahol 100 métert kell begyalogolni egy stégen, hogy a korallok között megtudjon merűlni.A befizetés félpanzióra szól, ital nincs benne, úgyhogy naponta szaladgálhatsz az űzletbe italt venni. Ilyen Szállodába mindegy, hogy milyen összegeket találsz ki, csak csak szegényemberek mennek űdűlni. "

 

Mondjuk ez a kijelentés téged is minősít, csóró embernek csak 4*-osra telik?

3*-osba meg csak hajléktalanok mennek?

 

Érdekes meglátás főleg abból a szempontból, hogy az egyiptomi 5* köszönőviszonyban sincs az egyiptomi besorolásokkal.

 

A Grand Resort 10 éve sem volt igazán 5*-os színvonalon nem hogy még mostanában.

 

Még mielőtt engem is leszegényeznél voltam a Resortban is, de voltam 4*-osokban is, és voltam olyan 5*-osban is ami nehogy 4*, de még a 3*-ot sem érte el semmiben sem.

Előzmény: tibor 41 (118572)
tibor 41 Creative Commons License 2018.10.28 0 0 118572

voltbull1. Ilyen rosszindulatú, irigy hozzászólást még nem olvastam a Forumon. Szégyentelenül össze - vissza hazudozol, csakhogy másoknak kellemetlenséget okozzál. Valaki beszerzési áron el akar adni 2 főre űdűlést 223 ezer ft-ért, ami azóta 288 ezer ft-ot ér. Ennek oka bármi lehet, de Te nem tudod felfogni, hogy valaki nem akar nyerészkedni, azért adja ilyen olcsón. Előjőttél egy Lepusztult, 4 csillagos Szállodával, ahol 100 métert kell begyalogolni egy stégen, hogy a korallok között megtudjon merűlni.A befizetés félpanzióra szól, ital nincs benne, úgyhogy naponta szaladgálhatsz az űzletbe italt venni. Ilyen Szállodába mindegy, hogy milyen összegeket találsz ki, csak csak szegényemberek mennek űdűlni. Pitiánerségből beirtad, hogy nem kell 25 dolláros vizum. Ezzel szemben a Resort 5 csillagos Hotel, all inclusive ellátással, ami azt jelenti, hogy reggeltől - estig korlátlanul ehetsz, és ihatsz. A szomszéd Szállodán átmenve 150 méterre van a homokos tenger, ingyenesek a nyugágyak és napernyők, és a parton is lehet étkezni, és italozni. A Hotel szobában stradtáskában 2 strandtörölközővel várják a vendégeket, a Szálloda medencéjét pedig 27 fokra felfűtik. A Szállodánál kezdődik a parti sétány, ahol üzletek, szórakozóhelyek, és látnivalók vannak. A 2 Szálloda között annyi a kűlőnbség, mint a Mercédes és a Trabant között. Próbáljál meg az irigységeden uralkodni, takarékoskodjál, és akkor Te is eljuthatszt egyszer egy 5 csillagos Szállodába, és nem kell ennyit hazudoznod. Szégyelned kellene Magad, de Te újabb hazugságokkal fogsz előrukkolni, ahelyett, hogy eltűnnél a Fórumról és nem molesztálnád az embereket.

voltbull1 Creative Commons License 2018.10.25 0 2 118571

Tekintettel arra,h mindkét hotelben voltunk van összehasonlítási alapom, m te valószínűleg kifelejtetted írni,h a Grand Resort nem közvetlen tengerparti szálloda ellentétben azzal,amit írtam.

Természetesen vettem,h jó 6 héttel kívánod eladni, erre komoly okod lehet.

Azt viszont nem értem,h miért adsz "ilyen nagy engedményt" hiszen 30 nappal az indulás előtt 10% bukással lemondhatod.

Minek ideírni hiszen lehet elég gondod enélkül is.

Add vissza az ügynöknek , még nyersz is rajta.

Előzmény: artiro65 (118570)
artiro65 Creative Commons License 2018.10.25 0 1 118570

Az ár egyáltalán nem borsos,mint írtam,jelenleg 144.000/fő a listaár és ez még drágább lesz ahogy fogynak a helyek.Amit te írtál,félpanziós,és valószínűleg 4 csillagos,bár azt kifelejtetted építő jellegű ,jóindulatú hozzászólásodból.Ez pedig 5 csillagos,all.incl ellátással.A vízumot mindenki tudja,hogy Sharmon nem kell,de csak ha ki sem lépsz onnan.Hakirándulni szeretnél,akkor ott is ugyanúgy kell.Nem beszélve arról,hogy nem jókedvünkből adjuk át az utat,hanem betegség miatt.Nekem biztos nem jutna eszembe valakinek a szövegéhez ilyen negatívan hozzászólni,részemről több időt rád nem szánnék...

Előzmény: voltbull1 (118569)
voltbull1 Creative Commons License 2018.10.25 -1 0 118569

Az ár egy kicsit borsos hiszen Sharm-ba ( nincs 50USD vízumdíj!)  szintén decemberben 2 hétre 2 főre igaz HB,de közvetlen vízparti hotelben 782 EUR ez ma 253.300 Ft

Előzmény: artiro65 (118568)
artiro65 Creative Commons License 2018.10.25 0 0 118568

December 9-16-ig lenne átadó üdülésünk Hurghadába a Gran Resort hotelbe betegség miatt.2 főre 223.000 ft előfoglalási árban (most 288.000 ft)mindennel együtt,teljes áron, átvehető 38.000 ft előleggel.Tartalmazza a szállást az 5 csillagos hotelben all.incl.ellátással ,a repülőjegyet és az összes járulékos költséget is.e-mail: arnold65@citromail.hu

Sharm.El.Sheikh Creative Commons License 2018.10.24 0 0 118567

Mi idén január 29-február 12 között voltunk Hurghadaban, Grand Resort. Az első héten a Níluson voltunk hajón, a második héten a hotelben.

25-28C volt, a tender 22-23C, a Grand Hotel nem fűtött medencéje nekünk jéghideg, a íGrand Resort fűtött medencéje 25-26C.

Egyébként a második héten mindennap napoztunk a Grand Resortban, igaz nagyon meleget fogtunk ki s ráadásul a hotel építészetileg véd a széltől, így tökéletes volt.

A neten megtalálhatók az előző évek hőmérsékleti adata, az segíthet az eligazodásban

2019 január 30- fenruár 13 között ismét megyünk. Igaz most SSH-be.

Előzmény: aqua.mannn (118566)
aqua.mannn Creative Commons License 2018.10.24 0 0 118566

Sziasztok!

 

A nyári hónapokban már sokszor voltunk Egyiptomban, viszont most szeretnénk kipróbálni a téli hónapokat is. Január végén vagy februárban mennyire jót ötlet kimenni? A Makadi öbölben esetleg tudtok javasolni nagyon jó minőségű és fűtött medencés hotelt? Egyáltalán napozásra és parton pihenésre, heverészésre alkalmas az idő ilyenkor? Esetleg a tengerben lehet sznorkelezni egy shorty-ban?

 

VBné Creative Commons License 2018.10.19 0 0 118565

Köszi.

Előzmény: Losicica (118564)
Losicica Creative Commons License 2018.10.19 0 0 118564

Jó pihenést, ne aggódj csak élvezd :) 

 

Ha biztosra akarsz menni gyomorilag, kövesd a régi jó tanácsot: bármi jó, amit előtted főztek/sütöttek :) De komolyra fordítva, akkor ne egyél fagyit (kivéve ha látod dobozosból van), jeges italokat, nyers salátát, szószokat, bármit amit vízzel lemoshattak. 

Bár ha bevált szállodába mentek nem lehet gond. Út közben ismeretlentől ne vegyél semmit csak ásványvizet/üdítőt. 

 

De én hiszek a karmában, ha nem stresszelsz rajta elkerül Benneteket és szuper utatok lesz! 

Előzmény: VBné (118563)
VBné Creative Commons License 2018.10.19 0 0 118563

Hát igen.A mai világban amikor kifizetsz mindent,és nem jön semmi igazolás róla jön a para.

Na de ennek az útnak nagyon jónak kell lennie ennyi ügyintézés után.

Nekem ez lesz az utolsó külföldi utam,a gyerekekkel megyek,mert a párom sajna már nem tud utazni.

Köszi mindenkinek a válaszát,és aki útnak indul,nagyon kellemes nyaralást kívánok.

És még annyit,hogy aki teheti időben anyagiakban az menjen,mert 1 pillanat alatt megváltozhat az élet.

Előzmény: wongkok (118562)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!