Keresés

Részletes keresés

cruciferous Creative Commons License 2012.01.18 0 0 2171

Szerencsére már nincs szükség a férjem "leleményességére". Most jött haza nem régen és közölte "átadja a munkaügyi felügyelőség a nyomozó hatóságnak" mert már túl nagy horderejű lesz a dolog, azoknak meg 100% joguk van arra, hogy elemezgessék a felvételeket.
Tényleg! Egy fontos kérdés! Már olyan sok időt eltöltöttem a pennynél, nem emlékszem, annak idején szerződésbe vagy bármibe aláírtunk mi a kamera rendszernek? Lehet, a "frissebb" dolgozók igen, de ma néztem a szerződésem abban még nem volt ilyen. De már tényleg nem emlékszem.
Mindenekelőtt az elsődleges cél: hogy maga a német tulajdonos értesüljön a Magyarországi viszonyokról és a megkoronázatlan tv kiskirályságokról.
A kapitalista szemlélet egyébként is az, ha elégedett a dolgozó több a haszon! Ha másért nem, legalább ezért vonják majd őket felelősségre.
A nyolc évem alatt kétszer ha találkoztam a némettel. Nem tudták, de még a régi NDK-s kinti munkámból adódóan igen csak jól beszélem a németet és meglepő beszélgetéseket kaptam el, amikor a RV beszélgetett vele és kísérgette.
Egyébként gondoljatok bele! Szerintem a RV-tők sem minden esetben tudnak a tv-k viseltes dolgaikról. Mert ha jött hozzánk egy RV akkor jött ám a húúúú meg a háááá úgy puccba kellett vágni az üzletet, hogy szinte a padlóról lehetett enni. Ja és nem mellékes, hogy oda sem lehetett volna menni hozzá az ügyes-bajos dolgainkkal.
Mondván - "erre vannak a tv-k". De ha alkalmatlan a feladatra?
Na mindegy! Lesz ami lesz és végig csinálom, mert nem is gondoltam volna, de nagyon volt és még mai dolgozó is beállt a hátam mögé! Nem visszakozok! Ez a mi országunk és mi vagyunk itthon, amit tanultunk azt már nem vehetik el tőlünk és megvívjuk a "csatát"!
Még egy nagyon fontos! NEM A PÉNZÉRT CSINÁLOM HA NEM A TÖBBI VOLT ÉS OTT MARADT KOLLÉGÁÉRT!

Előzmény: etikett (2170)
etikett Creative Commons License 2012.01.18 0 0 2170

sziasztok... támogatom az ötleteket de csak akkor szabad lépni ha már valóban kézben van a megfelelő de erős bizonyíték. Sajnos cruciferous a te megjegyzésedhez annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ne ilyen módon buktasd le a céget mert ezzel a férjed nagy bajba kerülhet mégha meg is nyered a pert, hisz ezzel hogy belekotoszkált a penny kamerarendszerébe súlyos büncselekményt követetett el... Sok sikert neketek... Sajnos

Előzmény: cruciferous (2166)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.18 0 0 2169

VÉGRE VALAKI!! aki megmeri lépni ezt azt egészet, nagyon ideje lenne már , hogy kiderüljön mi  folyik itt és ez országos viszonylatban igaz!! Néhány üzlet kivételével !!!!!....valóban nagyívben le.....ják, hogy mennyit dolgozol, úgyis csak annyit igazolnak le, hogy a keretet ne lépjék túl!! Nagyon jól jöhet az a video felvétel, de ha megnézik , hogy pl. a pénztáros mikor lépett be és mikor zárták le...nos, ez is bizonyíték, ill a jelenléti ív, amibe ugye te magad írod be az érkezés és távozás időpontját, (ha átírják az már okírathamisítás)!!! Sok sikert és kitartást, remélem nem hátrálsz meg!!!!!

 

Előzmény: cruciferous (2166)
cruciferous Creative Commons License 2012.01.18 0 0 2168

Igazad van!...sajnos... Ennél a cégnél legalábbis Magyarországon nincs becsülete a szakértelemnek, a vevőkkel való kedves bánásmódnak és a tudásnak. Azon gondolkoztam így az ötven felé, hogy amikor még én tanultam a kereskedelmet, ez minden számított és egy - egy munkahelyen alapkövetelmény volt.
Viszont van egy érdekes hírem. Sőt, kettő is.
A munkaügyi felügyelettel karöltve, meg persze megfelelő jogász illetve ügyvéd segítségét igénybe véve találtak a jogszabályok között egy kiskaput, amivel a munkáltatót kötelezhetik a biztonsági kamera felvételeinek átadására. Tudjátok mivel foghatóak? A saját korlátolt hülyeségükkel! Mivel ez egy zárt - belső rendszerű kamera rendszer. Itt a "mi" ugró deszkánk!
Nem kell bizonyítgatni, hogy mire is kényszerítenek bennünket (engem már ugyan nem), hogy írjuk a jelenléti íveket. Képzeljétek el, ha megyénként egy boltnak elviszik a felvételeit.....hogy mossák ki magukat abból, hogy milyen körülmények között dolgoztattak és dolgoztatnak bennünket.? Nem kell már jelenléti, tökéletesen látszik a saját kamerájuk felvételén, hogy a dolgozó mikor érkezett és mikor ment el. Ja és a nagyszájú kis szánalmas tv búcsúzóul a következőket mondta:
"senki nem fog melléd állni és ki merné megkockáztatni, hogy elmondja a jelenléti ívekkel való "huncutkodást" egyből a dolgozó is hibás lenne"
Na persze! Furcsa lesz a felvételek alapján, hogy minden dolgozó, minden egységben egységesen huncut....
A másik, az egyik tehetős jogász aki állítólagosan együtt szokott a penny egyik német vezetőjével vitorlázni vagy mit, megígérte, hogy részletesen tájékoztatja a tulajt a Magyar viszonyokról.
Kíváncsi leszek a sok tv-nek az arcára ha a német megtudja a viselt dolgaikat.

Előzmény: Vona (2167)
Vona Creative Commons License 2012.01.18 0 0 2167

Nagyon okos vagy, csatlakozom, ha tudsz valami jót, irok. Tőlem 2 havi prémiumot vett el a tv, 1 akkora értelmetlen dolog végett, hiába nem irtam alá az irásbelit, akkor is megkaptam.De sebaj, nem baj ha elmegy 1 több éves dolgozó, majd jön újabb aki sza...k az egészre de az a jó.Te minden vagy, tolvaj, nagy szájú, hát ez a becsülete 1 régi dolgozónak.Tényleg fellehetne világositani a Német urat.

Előzmény: cruciferous (2166)
cruciferous Creative Commons License 2012.01.17 0 0 2166

Nos hosszú eltöltött éveim után én is úgy gondoltam, hogy elbúcsúzok a pennytől. Ne nem fogom megsiratni, sőt, összefogtunk ez idáig négy város volt dolgozói és megpróbáljuk, ha nem is jogi útra, de megfelelő média felé a penny viselt dolgait.
Én úgy érzem, ha valaki munkáltató annak még nincs joga Istent játszani!
Szerencsére a férjem informatikus és a penny belső kamera rendszeréről letudta szedni még 2011 elején a kamera rendszer felvételeit amivel gyönyörűen lehet bizonyítani a 12 - 16 órás munkát! Idáig nem hagytam, hogy használja, de elegem lett! Kis semmiházi tv-k akiknek leghalványabb fogalmuk nincs a kereskedelemről, próbálják magukat érvényesíteni de nem az ész ha nem az ordítozás színvonalán! Kikerülnek a főiskoláról, de legtöbbje (tisztelet a kivételnek) halvány fogalma sincs a kereskedelemről.
Kifizettetik az árukárt, de az arut nem vihetem haza...már amikor lejár a szavija és ez a büntetés!
Nem tudom van e Magyarországon igazság, de ha igen, akkor a bemutatott felvételek alapján kérhetjük az elmaradt munkabért kamatostul és a számtalan megaláztatást valamilyen szinten visszatudjuk adni ennek a "kedves" munkáltatónak mind azt, ami szemetet a nyolc év alatt lekellett nyelnem és a munkatársaimnak!
Egyébkén, már arra is gondoltunk, hogy először a némettel kellene a felvételeket és a problémákat szembesíteni, mert ebben is úgy véljük, hogy erről a Magyar szemét viszonyokról tudomása sincs és lehet, "nagy" fejek hullanának a porba, ha ennek részletesen híre menne.

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.14 0 0 2165

Sajnos igazad van!!Tényleg az van, ha felmered emelni bármi ellen  a szavadat, onnantól kezdve véged van, már csak arra kell várnod, mikor milyen indokal íratják alá veled a kilépődet, ha másképp nem megy tesztvásárlással megbuktatnak és ennyi..vége a pennys pályafutásnak!!!..folyton azt haljuk mi is, ha nem  tetszik valami ellehet menni ,van helyetted másik legalább száz jelentkező!!....hát ennyire van megbecsülve a dolgozó!!!!És az a kevés fizetés jövőhónaptól mégkevesebb lesz, legalábbis nem hallottam ezidáig semmilyen bérkorrekcióról. Köszönjük orbánviktor!!!!

Előzmény: horgász a pácban (2164)
horgász a pácban Creative Commons License 2012.01.13 0 0 2164

A szék azért van, hogy legyen ott,amikor szükség van rá, de nem azért, hogy leülj!!

A sógorékat pedig ne számoljuk magunkhoz, ott kapitalizmus van itt pedig vad kapitalizmus, itt te vagy az akit el lehet adni, mert elméséz bagóért melózni, hogy legyen mit enned, elmész 4-6 órába melózni, csak legyen valami, és lehúzol,napi 2-3 órával többet!!

Ennyi az egész. Sszabolcsban örülsz ha egyáltalán be vagy jelentve és van egy pici biztos fizud, s nem gondolkozol, mert ha te nem mész megy más, van helyetted legaláabb 50-100 ember a cég pedig bolond lenne nem kihasználni. mivel a drága kormányunk ezt meg is engedi!! Miért NE!!

Előzmény: Törölt nick (2163)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.10 0 0 2163

Több éve állok fél lábon és, valóban embertelen..Az, hogy  a vezetők nem foglakoznak vele, nos nálunk nem így van.Szék az ugyanis van, mert ha esetleg kijön egy munkaügyis, nehogy gond legyen...de  ülni azt nem lehet!!!!

Sógoréknál a pénztáros fehérkesztyűben dolgozik, a boltan halk zene szól, kellemes környezet, nyugodt légkör.... néhány kilométer a magyar határtól és ekkora különbség..elgondolkodtató!!!!

Előzmény: casu (2161)
Vona Creative Commons License 2012.01.10 0 0 2162

Minden elismerésem a Tiéd. Végre átlátod a helyzetet, sajna, a fenti vezetők sok mindenről nem tudnak, vagy nem is akarnak. Te szolga vagy, végezd a munkát. úgy is az van amit, a tvez., vagy a bvez mond.

Előzmény: Törölt nick (2156)
casu Creative Commons License 2012.01.06 0 0 2161

TÖKK jó. Én kb 9évig. A testedbe, minden ér meg van erőltetve, de ezzel a vezetők nem foglalkoznak. Németországban a pénztárosok ülnek, a kassza fölött tükör, és bele látnak a bev.kocsiba. Ja, és 5-ször annyi bérért.

Előzmény: horgász a pácban (2160)
horgász a pácban Creative Commons License 2012.01.06 0 0 2160

Álltál már egy lábon 8 órát? A másikkal a pedált nyomva? Én 5 évig napi 8 órában Ajánlom próbáld ki!!!

 

Előzmény: Törölt nick (2157)
Il portinaio Creative Commons License 2012.01.02 0 0 2158

Az illedelmességről beszélhetnénk ! Olyan lekezelők néha a dolgozók ,hogy levegőt is alig kapok !Egy bevásárlás alkalmával éppen hallotam a boltvezetőt az eladótérben káromkodni!

Aztán kérzeztem tőle valamit és azt válaszolta honnan a Fas...ból tudjam keresse meg !Modhatnám szép és IQ semmi .Elég gyakran járok az üzeltben és ismerem a dolgozókat is részben ,mert mire megismerném kirugják őket !!

horgász a pácban Creative Commons License 2011.12.29 0 0 2155

3 hetet dolgoztam szabadnap nélkül 12-14-be egyszuszra, szólt a tv ne hogy beírd mert téged is, engem is kirúgnak

szép volt az a 21 nap egyszuszra. túlórát vatikáni valutában megkaptam. már a pad tele van vele, lefolyik a létrán.

Ez a cég sunyi is rendesen, hiába írod be a túlórát, vagy a boltvezetőd írja át, vagy a tv. erről ennyit. Tőlük tovább

úgy sem jut az egész. Reméllem arra költik amire gondolok, szegre.

 

Ficzek Úr Creative Commons License 2011.12.26 0 0 2154

Bocs a duplázásért,már nem az első hogy egy fórumra többször küldöm el akaratlanul az írást.

Ficzek Úr Creative Commons License 2011.12.26 0 0 2153

Mint régebben írtam,boltvezető voltam a cégnél.A felvételinél közölték hogy más kereskedelmi cégekhez képest azért alacsonyabbak a bérek,mert a Penny az alacsony árakat úgy éri el,hogy alacsonyan tartja a költségeket.Mivel a bérköltség a legnagyobb költség,így érthető hogy minden fillér kiadást kétszer is meggondolnak,legyen az jutalom vagy bár mi.Az hogy puszira túlórázol,az már tíz éve is így volt.Sőt,akkor a leltárt sem fizették ki,pedig reggel 6-tól dolgoztam hajnali 3-ig,a területi vezető vitt haza mert buszom se volt.Ez 21 óra,ha levonom a kötelező nyolcat akkor 13 marad ami túlóra lett volna,de egy büdös fillért sem fizettek ki.Ennél a cégnél komolyabb rabszolga tartással nem nagyon találkoztam,de jó sajtója van mert a tescoról hetente írnak,a Pennyről soha.Ha jól értelmezem az új munka törvénykönyve az ilyeneket fogja segíteni,úgyhogy jobb aligha lesz a helyzet.

Előzmény: mon amour (2144)
Ficzek Úr Creative Commons License 2011.12.26 0 0 2152

Mint régebben írtam,boltvezető voltam a cégnél.A felvételinél közölték hogy más kereskedelmi cégekhez képest azért alacsonyabbak a bérek,mert a Penny az alacsony árakat úgy éri el,hogy alacsonyan tartja a költségeket.Mivel a bérköltség a legnagyobb költség,így érthető hogy minden fillér kiadást kétszer is meggondolnak,legyen az jutalom vagy bár mi.Az hogy puszira túlórázol,az már tíz éve is így volt.Sőt,akkor a leltárt sem fizették ki,pedig reggel 6-tól dolgoztam hajnali 3-ig,a területi vezető vitt haza mert buszom se volt.Ez 21 óra,ha levonom a kötelező nyolcat akkor 13 marad ami túlóra lett volna,de egy büdös fillért sem fizettek ki.Ennél a cégnél komolyabb rabszolga tartással nem nagyon találkoztam,de jó sajtója van mert a tescoról hetente írnak,a Pennyről soha.Ha jól értelmezem az új munka törvénykönyve az ilyeneket fogja segíteni,úgyhogy jobb aligha lesz a helyzet.

Előzmény: mon amour (2144)
karát-párizsi Creative Commons License 2011.12.25 0 0 2151

kellemes ümnnepeket és jo pihenést kinánok én is igaz kidolgoztuk a belünket is bocsi a megnyilvánulásért

kelet006 Creative Commons License 2011.12.24 0 0 2150

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk mindenkinek! Keletnek, Nyugatnak, Délnek, Pestnek!:) Szép volt ez a hét!

mazsola101 Creative Commons License 2011.12.20 0 0 2149

Már olvasom egy ideje a hozzászólásokat!

Nem értem miért van felháborodva a 15 éves dolgozó hiszen sehol nincs leírva hogy járna nekik valmilyen jutalom.

 

A kollktív szerződésben benne van hogy az 5 és 10 év után jár hűségjutalom.

 

A 15 éves dolgozók majd részt vehetnek egy vacsorán ez lesz a cégvezetés ajándéka.

drinkycitrom Creative Commons License 2011.12.18 0 0 2148

PennyM-nek szólt. A felháborodás jogos, de amit írt az az ő szegénységi bizonyítványa!

Előzmény: mon amour (2147)
mon amour Creative Commons License 2011.12.17 0 0 2147

Mármint melyikönk ? De látom te nyugott szível viselnéd ha te nem kapnád meg azt a meg ígért plusz pénzt !

Előzmény: drinkycitrom (2146)
drinkycitrom Creative Commons License 2011.12.14 0 0 2146

Gratulálok a megnyilvánulásodhoz. Saját magadat minősítetted ezzel a hozzászólással.

Előzmény: pennyM (2145)
pennyM Creative Commons License 2011.12.12 0 0 2145

Teljesen igazad van  nálunk is ez volt/van. Egyik vezető köcsögebb mint a másik!! Remélem családjuk temetésre költik a ki nem fizetett jubileumi pénzeket!

Előzmény: mon amour (2144)
mon amour Creative Commons License 2011.12.10 0 0 2144

Sziasztok!

Mit szóltok a Penny legújabb húzásához amit így karácsony előtt megcsinált a legrégebbi dolgozóival akik szerintem nagyon sokat tettek ezért a cégért.Kiszúrta a szemüket egy laminált lappal hogy köszönik szépen a munkájukat a hozzá járó hűségprémiumról valahogy érdekes módon megfeledkeztek.De az 5 és 10 évesek megkapták!!!Így akarják rá kényszeríteni ezeket az embereket hogy elmenjenek mert ezt a békát nagyon nehezen lehet lenyelni mert ez gusztustalan és még arra sem képesek hogy magyarázatot adjon valaki.Bezzeg nyáron amikor rákérdeztem hogy kapunk-e azt a választ kaptam a "kedves"ter.vezemtől elég flegma stílusban hogy az oklevelet most kapod meg a prémiumot majd decemberben.Hát jól megkaptam nem győzöm haza vinni!!De most bezzeg a karácsonyi hajtásban elvárja hogy munka időn kivül csak úgy puszira ott maradjak.Félre értés ne essék nem azoktól sajnálom akik megkapták mert úgy gondolom ők is keményen megdolgoztak érte de vagy mindenki kapjon vagy senki.Vagy eleve nem kellett volna még azt az oklevelet sem adni mert valahogy az az ember érzése 15 év után ennyit érsz ennek a cégnek!Ilyenkor hol van a Dóka?Neki kellene kiállnia a dolgozókért és azok jogaiért. Várom a véleményeket mindenkitől akiket ez érint vagy van valami véleménye ! vagy ebből kaptak új autókat a tervezek a hizott seggük alá amit a dolgozoktól el csaltak a köcsögök !!!

kelet006 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 2143

Azon ne görcsölj, hogy sok a mikulás+a csomag, országszerte így van úgyhogy ezért csak nem fognak lebaszni senkit!  A többi amit írtál nálunk nem nagyon probléma. A német revizortól 2-est kaptunk pl.! Csak azért nem egyest mert az csak egy nyitó boltra lenne találó szerintem. Erre nem tudok mit mondani, csak talán annyit, hogy mi Karcagról kapjuk az árut nem Némediből és biztos ezért van szőlőnk is és citromunk is. Vagy mit tudom én, hogy ez min múlik! Kitartást és jó munkát(még a végén összehaverkodunk!):)

Előzmény: No1user (2142)
No1user Creative Commons License 2011.12.05 0 0 2142

Tisztelt kelet006. Egy darabig tényleg ezen a véleményen voltam, el hiheted és ha a korábbi bejegyzéseimet olvasod ez így is van. Csak van amibe már bele fáradtam a cégnél, lehúztam már jónéhány évet, de ílyent még nem pipáltam ami itt folyik. Gondolok itt a zöldségre, van egy pár termék aminek az a ck száma amióta itt vagyok miért nem jó az majd keresgethetem a fogyásokat össze vissza mire mejd eltalálom a rendes rendelési mennyiséget. Mi az hogy elírnak valamit azt nem történik semmi, Én meg vagy mi meg elfelejtünk valamit aztán zutty egy írásbeli azért nem kellene elgondolkodni? Mi lessz itt megint karácsonykor már bele se gondolok, mennyi mikulás csomag meg maradt, bezzeg mikor mondtuk, hogy ez sok lesz akkor nem hallgattak ránk, remélem, szerdán selejtezni kell majd, minek van a zöldséges diszpon a szőlő mikor nincs? Nem tudjátok már kitalálni mennyi legyen egy rekeszben minden héten valamit görcsöltök. Bezzeg ha valamit eltolunk Á olyan nem lehet. És mi nem egy termék csoportért felelünk, hanem az egész boltélt, jön a revizor hehe már hiányzik 5-terméked - x%. Lehet nekünk is értékelni kellene a központot? Néznének egy kicsit, nem ám az a baj ha folt lett a saláta mellet a padozaton hanem az, hogy meghirdetünk valamit azt nincs. Talán most kapunk elég citromot? Azt a nagy figy fügy mári fenét. Majd a Lidl-ben megveszik. Csak elmondom hogy lássad a cégért vagyok és dolgozom már nagyon rég óta de az hogy múlt héten xxx.000 ezerért nem jött meg zöldség amit rendeltem az felháborító. Na erről ennyit. Megyek mert holnap miki.

Előzmény: kelet006 (2141)
kelet006 Creative Commons License 2011.12.05 0 0 2141

Miért fáj neked az ha nálunk tényleg ilyen a hangulat és a csapatmunka? Most komolyan? Azért mert neked rossz legyen rossz mindenkinek????? Egyszer összehoznék azért egy ilyen fórum találkozót!:)

Előzmény: No1user (2137)
No1user Creative Commons License 2011.12.04 0 0 2140

Tisztelt olvasóink vigyázzatok mert nem tudok helyesen írni, előre is köszi. Már megint több hibát elkövettem, ez valóban így is van és így is lesz.

No1user Creative Commons License 2011.12.04 0 0 2139

Amúgy meg legalább valaki el kezdett válaszolgatni mert már többször irtam be jót és rosszat is, és senki nem válaszolt, de ha ez kellet, hogy valaki íroj arra amit írtam akkor már megérte. Na hali.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!