Keresés

Részletes keresés

Nicsinyo Creative Commons License 2008.12.11 0 0 topiknyitó
Kezdhetjük Magyar Adorjànnal, aki azon tudosok közé tartozik, akik ösnépünket: a "magyari" népek ôsét a Kàrpàt-medencéböl inditja màr az utolso Jégkorszakot megelözö idöktöl fogva.
Népünk (és a környezö népek) regéinek, népmeséinek aprolékos vizsgàlata, a magyar (és több europai nyelv) egyes szavainak alapos elemzése és összehasonlitàsa alapjàn jut arra a következtetésre, hogy a magyari nép öshonos Europàban, s öshazàja a KM., ahol màr az eljegesedés elött is létezett, s utàna is fennmaradt.
Következtetései megdöbbentöek, de okszerüek. Ö az un. finn-ugor nyelvek magyarral összeegyeztethetô elemeit is felhasznàlja.
(Mindez megtalàlhato: Az ösmüveltség c. hatalmas müvében.)
Egy dologban téved azonban (mely abbol adodhatott, hogy az àzsiai nyelveket nem ismerte, nem tanulmànyozta), hogy a magyari népek soha nem jàrtak volna Azsiàban.
Miutàn tudjuk, hogy màs tudosok, köztük pl. Zajti Ferenc (aki személyes, helyszini kutatàsokat végzett Indiàban) a magyarorszàgi hely és csalàdnevekhez hasonlo, sokszor megyegyezö folyo- hegy- személynevek sokasàgàt gyüjtötte itt össze.
(Zajti Ferenc: Magyar évezredek)
Màsik tudosunk, aki szintén a KM-böl eredezteti népünket: Dr. Nagy Sàndor. Ö a következö forràsok behato tanulmànyozàsa folytàn jutott ugyanarra a következtétésre:
Fejér György : A magyar kiràlysàg egyhjàzi és vilàgi oklevélgyüjteménye (42 kötet)
Wenczel Gusztàv: Arpàdkori ujokmànytàr (12 kötet)
Hazai Okmàntàr (8 kötet)
Hazai Oklevéltàr, Zalai Oklevéltàr, Pannonhalmi Oklevéltàr és a Zichy-csalàd okl.tàra.
Dr. Nagy elutasit bàrmiféle vogul öseredetet, azzal is indokolva, hogy a XX.sz.-ban 5000 föt szàmlàlo vogulok talàn kb. huszan lehettek az id. e.-i idökben.
Ö szerinte az östelepes nép egy része innen kiindulva jut el Mezopotàmiàba, ahol magasszintü müveltséget alapit. Neki Arpàd "hongfoglalo" magyarjai egy turk-török hodito nép, mely csak nevet ad az orszàgnak, de kisebb szàmban lévén beolvad annak màr ittlévô lakossàgàba, àtvéve az öslakosok (sumir) nyelvét is.
Dr. Bobula Ida, Badiny J. Ferenc a mezopotàmiai "kiindulàs" hivei. Bobula nem zàrkozik el a finn-ugor népekkel valo nyelvi rokonsàgtol sem, hasonloan Zajtihoz, aki fönti könyvében megemliti, hogy többezer éves történelmük folyamàn két esetben is lehetôsége lehetett a hun-kun-avar-szkita népnek szomszédsàgba kerülni az u.n. finn-ugor népek ôseivel. Tehàt egymàsra kulturàlis hatàssal lehettek.
Ki mit tud hozzàtenni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!