Keresés

Részletes keresés

NYUGDIJAS TROTY Creative Commons License 2020.05.20 0 0 27480

Ebben hol van ?

 

Előzmény: Hehe164 (27479)
Hehe164 Creative Commons License 2020.05.20 0 2 27479

A CFE-II-ben a NATO biza tett ilyen vállalásokat Európára nézve.

Különös tekintettel Finnország, a balti államok és Ukrajna NATO tagságára nézvést.

Plusz a zamerikai csapatok európai állomásoztatására nézvést.

 

Nem mondanám hogy ezeket a vállalásokat acélosan betartották volna.

Ez lett volna a lényeg, de változtak az idők...

Előzmény: NYUGDIJAS TROTY (27477)
NYUGDIJAS TROTY Creative Commons License 2020.05.20 -2 0 27478

"Te tényleg korlátolt vagy, vagy csak játszod a cél érdekében?"

 

Nem korlatolt hanem narcisztikus. Ja meg radar mernok es nemzetkozi jogasz is meg meg meg . Es ezt mind o allitja magarol. Az hogy a standard radar egyenlettel nincs tisztaban az mellekes.

 

:-)

 

Előzmény: Törölt nick (27474)
NYUGDIJAS TROTY Creative Commons License 2020.05.20 -1 0 27477

De nem errol volt szo. Az volt itt az allitas hogy van letezik egy egyezmeny amiben a NATO vallalta hogy nem fog keletre terjeszkedni.

 

Ilyen egyezmeny nem letezik.  Vagy te tudsz ilyenrol?

 

Előzmény: Hehe164 (27476)
Hehe164 Creative Commons License 2020.05.20 0 2 27476

Amerika biza megszegte mind az INF, mind a CFE-II szerződést. Illetve utóbbi végrehajtását mint a NATO vezető hatalma a NATO nevében megtagadta.

Az INF esetében a jó öreg Trump jelentette be a kilépést, a CNF-II esetében a zoroszok 2007.-ig vártak, és csak ekkor jelentették be a szerződés felfüggesztését, azaz még nem mondták fel. 

Előzmény: NYUGDIJAS TROTY (27475)
NYUGDIJAS TROTY Creative Commons License 2020.05.20 0 1 27475

"Aha, csakhogy volt egy bizonyos egyezmény, hogy a NATO nem terjeszkedhet korlátlanul."

 

Melyik is volt ez az egyezmeny?  Mert ugye azt tudod hogy semmifele ilyen egyezmeny nem volt. Csak utolag lett ez is kitalalva raadasul orosz hivatalos szerv sosem hivatkozott erre . Vagy lehet te tudod az egyezmeny nevet?

 

Előzmény: gaunt (27470)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.20 -2 0 27474

Te tényleg korlátolt vagy, vagy csak játszod a cél érdekében? Azért mert egy páran nem ratifikálták az egyezményt, az attól még hatályos. Az oroszok szíriai tevékenységével kapcsolatosan én inkább hiszek az ENSZ-nek, mint a te agyalgásodnak.

Egy kis írás arról, hogy a kazettás bombákat betiltották:

 

2008. május 30-án Dublinban 107 állam elfogadta a kazettás fegyverek tilalmáról szóló nemzetközi egyezményt.[2] Az egyezmény 2008. december 3-tól nyílt meg aláírásra, és a 30. megerősítő okirat letétbe helyezése után hat hónappal lépett hatályba. Nem csatlakozott az egyezményhez többek között az Egyesült Államok, Oroszország, Kína és Finnország.

Az egyezmény alapján tilos ilyen fegyver alkalmazása, gyártása, készleten tartása, illetve más államoknak való átadása, a létező készleteket pedig az azokat birtokló államoknak meg kell semmisíteniük.

 

Előzmény: Platon (27473)
Platon Creative Commons License 2020.05.20 -1 2 27473

Figyi nem kéne a dezinformációt és a propagandát terjesztened.

 

1, A cluster munition nem tiltott. Van egy  nemzetközi egyezmény amit pár állam aláírt, de egyetlen szuperhatalom sem. Sem az USA, sem az Oroszok sem Kína. A fürtös bombák nem tiltottak, nem bűn a használatuk, használja is őket kb. mindenki. 

2, Az oroszok egyetlen egyszer sem bombázták a civil lakosságot, éépen ellenkezőleg nagy fokú körültekintéssel jártak el hogy még a balesetet is elkerüljék, ami mondjuk az USA bombázásoknál nem szempont. Ők éppen simán kibombáznak egy kórházat vagy esküvőt ha egy "célszemélyt" akarnak likvidálni. Az atrocity propaganda persze éppen dübörög, csak épen bizonyítékok hiányoznak mögüle.

 

SzT:

 

1, Sem az Origó, sem a 168 óra nem rendelkezik forrásértékkel.

2, Ugyanez igaz a Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjára (OSDH) is, ami még csak nem is Szíriában van, egy Oszama nevű butikos gyártja az ellenőrizhetetlen álhíreket és a propagandát Londonban. 

 

https://www.sueddeutsche.de/politik/syrische-beobachtungsstelle-fuer-menschenrechte-ominoese-protokollanten-des-todes-1.1522443

 

A tanulság az hogy egy olyan végletesen átpolitizált témában mint az USA, Izrael és Szaúdi Arábia agressziója Szíria ellen, előbb tájékozódj mielőtt megszólalsz. 

 

Előzmény: Törölt nick (27472)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.20 -3 0 27472

Itt van az írás arról, hogy az oroszok állításoddal ellentétben bevetették a hadászati bombázókat Szíriában, ahol tiltott fürtösbombákat is felhasználtak.

 

https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjn84OggcLpAhUN6aQKHesKDMsQFjADegQIAxAB&url=https%3A%2F%2F168ora.hu%2Fkulfold%2Fero-teszt-profit-oroszok-sziriaban-5842&usg=AOvVaw1ihBZOS7jWp6DZmh7d0MTa

Előzmény: gaunt (27469)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.20 -3 0 27471
Előzmény: gaunt (27469)
gaunt Creative Commons License 2020.05.20 0 1 27470

Aha, csakhogy volt egy bizonyos egyezmény, hogy a NATO nem terjeszkedhet korlátlanul. Az ukrajnai puccs célja meg pontosan az volt hogy az amerikai hadsereget az orosz határra telepíthessék. Szóval ki is a szerződésszegő?

Előzmény: belic (27468)
gaunt Creative Commons License 2020.05.20 0 2 27469

Kína: nem a szovjetek exportálták oda a kommunizmust. Párhuzamosan alakult ki ott is.

Korea: Igen, tény az északiak támadták meg a délieket, de a déliek sem voltak ártatlanok. Az ottani rezsim sem volt jobb, ugyanúgy megvoltak a tömeges kivégzések ott is, sokszor az amerikaiak beleegyezésével.

Szíria: Konkrétan az orosz légierő semmiféle nagyvárost nem gyalult a földig. Különösen azért mert a szíriai hadsereg évekig a vidék felszabadításával volt elfoglalva, és ott volt legnagyobb szükség az orosz légi támogatásra. A legkevésbé pontos fegyverrendszereket, pl. a Tu-22M3 nehézbombázókat sosem vetették be az oroszok városok bombázására.

Ugyanakkor az amerikaiak PRECÍZIÓS fegyverekkel Rakkát tényleg földig rombolták. És ami a legfontosabb: konkrét bizonyítékok vannak rá, hogy a CIA robbantotta ki a szíriai polgárháborút, részben izraeli kérésre. Ugyanúgy ahogy a CIA hozta létre az iszlám államot is.

Afrikával meg nem érdemes foglalkozni, az ottani primitív, buta népeket mindenki kihasználta, és kihasználja most is, gazdaságilag a franciák még ma is gyarmatokat tartanak ott.

 

 

 

Előzmény: project640 (27467)
belic Creative Commons License 2020.05.20 -2 0 27468

Szia,

 

"a szovjeteket, és az oroszokat, ugyan úgy befolyást akarnak szerezni a világban mint az USA."

 

Hat szerintem nem: az USA legfeljebb cserbenhagyta azokat, akit nemzetkozi szerzodes szerint vedenie kellett (Del-Vietnam), de az oroszok siman megszalltak Kelet-Ukrajnat, miutan vallaltak, hogy az ukran atomfegyverekert cserebe megvedik Ukrajna kulso hatarait.

 

Szoval ha nem lennenek szerzodesszegok, akkor Moszkvara atomot kellene dobniuk!

 

Tehat az oroszok sokkal rosszabbul akarnak befolyast szerezni.

 

Bel

 

Előzmény: Törölt nick (27466)
project640 Creative Commons License 2020.05.20 -1 1 27467

Platon, egészen elképesztő, hogy mennyire egy szemüvegen keresztül nézed a világot. Elősször is nem akarom mosdatni az USA-t, de enegemet már az is rohadtul zavar, hogy a 'nyugat' ... mintha pl. Ausztria, vagy Finnország egyenlő lenne a britekkel, meg a franciákkal.

Azt én értem, hogy ma rohadt angy duvat egy masszaként kezelni a fejlett nyugati államokat, és mindenért őket okolni, csak ez egy teljesen torz kép ... had egészítsem ki a listádat:

 

Kína, pontosan a szovjet féle kommunista export mintapéldánya lett, ahol csak a kultúrális forradalom idején több millióan haltak meg ... ahol még a 80-as évek végén is ezrével gyilkolászták saját állampolgáraikat (légyszi mondj nekem olyan nyugati álalmot, amelyik ezrével ölte le saját állampolgárait)

 

Korea, ugye viccelsz! a kommunista Korea támadta meg, masszív szovjet segítséggel dél-koreát!!!!

 

Szíria, konkrétan az orosz légierő 'buta' bombák ezer tonnáitval gyalulta a földig a legnagyobb szír nagyvárosokat

 

Angola, ahol polgárháború volt ... odatenni egyik vagy másik oldalra igen nagy butaság .... kubaiak, szovjetek ezrei harcoltak ott ... az egész afrikai kontenens nyomorát úgy hívják, hogy AK-47

 

Szomália ... ez egy mocskos példát (ezen nagyon felháborodtam!!!!) ... pontosan a népírtás miatt avatkozott oda be az USA

 

szegény Afganisztán ... az is úgy kezdődött, hogy az USA be akart oda menni, szegény oroszok pedig csak erre válaszoltak .... ahhoz képest sikerült megölniük pár százeezr afgán embert!!!

 

..... ááá nem is sorolom tovább...

 

Tudod ... én tisztában vagyok azzal, hogy az USA mennyire szemét politikát folytat, és a támogatási rendzserén keresztül milyen szar országok, söpredék politikusait támogatja ...., de herótom van abból, ha valaki mentegeti az oroszokat ... herótom van attól, ha valak iegységes masszaként kezeli a 'nyugatot' .... és tudod mit .... 100x-szor vagyok inkább a nyugat szövetségese, mint az oroszoké!!! (mondom ezt félig oroszként) ... nézz körbe: Belorusszia, Transznyisztria, Moldávia, Abházia, hegyi-karabah, azerbajdzsán ,türkmenisztán...stb.... milyen országok kezek? ..ezek az un. peremterületei a Nagy-Szovjetuniónak ... és azok is maardtak

Előzmény: Platon (27465)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.19 -1 1 27466

Először el kellett volna olvasnod, mire reagáltam. Nem fegyveres agresszióról volt szó, hanem "demokrácia export"-ról. Bármennyire is mosdatni akarod a szovjeteket, és az oroszokat, ugyan úgy befolyást akarnak szerezni a világban mint az USA. Bár sokak fejében az agresszió fegyveres támadást jelent, ez korántsem csak így lehetséges. Nagyon hatásosak lehetnek a politikai, vagy gazdasági nyomásgyakorlások, amiket nyugodtan lehet agressziónak tekinteni. Nem véletlenül soroltam fel ezeket az országokat mert egy részükben mind az USA, mind a Szovjetunió/Oroszország megjelent az elmúlt évtizedekben, sokszor egymást váltva hogy érvényesítse politikai, és gazdasági hatalmát. Ez napjainkban is így van, és ha valaki nekem az orosz államot, és a politikusaikat ártatlan bárányoknak akarja eladni, azt én nem tekintem ép elméjűnek.

Előzmény: Platon (27465)
Platon Creative Commons License 2020.05.19 -1 1 27465

Ezt azért baromira benézted. Egy darab Szovjet agressziót nem sikerült hoznod. Nem mintha nem lett volna, egészen pontosan kettő darab 1956 és 1968, de ugye az nem jutott eszedbe. A felsoroltak mind nyugati agressziók voltak. 

 

Elég vicces kisérlet volt az USA rémtetteit a Szovjetunióra tolni. 

 

 

 

Kína. Ez ugye vicc akar lenni?

 

Koreát az USA támadta meg amikor bevatkozott a Koreai polgárháborúba, Kína

 

Szíria, Mikor is?

 

Kuba, ez megint az USA volt, a SZU sosem támadta meg Kubát

 

Vietnám, Laosz, Kambodzsa detto.

 

Csille az ebányászatban használatos eszköz, Chilében meg az USA szervezett puccsot, nem a szovjetek

 

Angolát az USA-val szövetséges Dél afrika támadta meg ez vezetett polgárháborúhoz

 

Líbiát az USA rombolta porig

 

Szomália detto,

 

Afganisztánt megint az USA támadtam meg pakisztánnal kozösen jóval a Szovjet beavatkozás előtt. Lásd Brzezinskinél.

 

Nicaragua megint USA agresszió volt, még a Hágai nemzetközi bíróság is elítélte őket érte jogerősen.

 

Egyiptomot a Britek és a Franciák 

 

Etiópiát max szomália támadta meg.

 

Jemen, az ugye Szaudi invázió USA támogatással.

 

Venezuela, hát ugye USA zsopldosok próbálkoznak, USA pénzen folyik a puccs kisérlet.

 

 

Előzmény: Törölt nick (27462)
Platon Creative Commons License 2020.05.19 -1 0 27464

https://en.wikipedia.org/wiki/CIA_Tibetan_program

 

UNGA 3314, ICC Rome statute, etc:

 

Aggression is the use of armed force by a State against the sovereignty, territorial integrity or political independence of another State, or in any other manner inconsistent with the Charter of the United Nations, as set out in this Definition.

 

../..

 

 

Any of the following acts, regardless of a declaration of war, shall, subject to and in accordance with the provisions of article 2, qualify as an act of aggression:


../...

 

g, The sending by or on behalf of a State of armed bands, groups, irregulars or mercenaries, which carry out acts of armed force against another State of such gravity as to amount to the acts listed above, or its substantial involvement therein.



 

Előzmény: project640 (27461)
Atis57 Creative Commons License 2020.05.19 0 1 27463

Szia!

 

 Látom az USA  csak 51  X  szerepelt .

Mig a Szovjetek 17 X  ez nagyon gyenge !

 

Mennyit hagytál ki belőle ? Egyiptom, Izrael..Palesztinok?     stb.

Előzmény: Törölt nick (27462)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.19 -1 1 27462

És az USA a demokrácia exportját a másik oldal, a szovjet elvtársak csak úgy tétlenül szemlélték? Szemezzünk erről a listáról a teljesség igénye nélkül, ahol a szovjetek/oroszok vastagon jelen voltak-vannak:

 

Kína, Korea, Szíria, Kuba, Vietnám, Laosz, Kambodzsa, Csile, Angola, Líbia, Szomália, Afganisztán, Nicaragua, Egyiptom, Etiópia, Jemen, Venezuela stb.

Na most akkor melyik a mocskosabb, az USA vagy az Oroszok? Egyik kutya a másik eb.

Előzmény: gaunt (27459)
project640 Creative Commons License 2020.05.19 0 0 27461

gyorsan átnéztem a listát

 

Tibet hogy a francba került a listára?

Előzmény: gaunt (27459)
project640 Creative Commons License 2020.05.19 0 1 27460

'katonák, nacionalisták'

 

a 45 utáni amerikai demokrácia-export az amerikai 'héjjáknak', magas beosztású katonáknak köszönhető ... nem Nixon ötlete volt pl. a karácsonyi bombázás .. és a disznó öböl sem Kennedy 'hisztézése' miatt valósult meg ..., de még sorolhatnám tovább

Előzmény: gaunt (27459)
gaunt Creative Commons License 2020.05.19 0 2 27459

,ahogy írtam korábban is: minden háborút a katonák nacionalisták kezdenek ..., de az elszenvedői soha nem ők!!!!!

 

Csakhogy ez sem igaz... 1945 után amerika feldúlta a fél világot. És semmi köze nem volt ennek a nacionalizmushoz. Sokkal inkább a nagyhatalmi, birodalmi érdekeknek. Itt a "demokráciaexport" eredménye 2011-ig:

Előzmény: project640 (27458)
project640 Creative Commons License 2020.05.18 0 1 27458

ukrán említettem, nem orosz-t .... ami kelet-ukrajnában van, az maga a horror!!!! 

elképesztően bizonyítja, hogy a háború, ill. az azt támogató emberek mennyire nem a normális emberekhez tartoznak

 

csak be kell írni a keresőbe, hogy donbass war, ... klikk a képekre ... és megkapjuk kelet európa nyomorát .. .az emberiség söpredékét ... a beteg, flusztrált, 'nemzeti' ukrán és orosz oldal egymásnak feszülésének következményét

 

,ahogy írtam korábban is: minden háborút a katonák nacionalisták kezdenek ..., de az elszenvedői soha nem ők!!!!!

 

előttem van egy Donyecki kép (soha nem felejtem) --- fiatal anya, leszakadt lábbal, kezében kisgyermekével ... az a kép minden nyomorúságát bemutatja az ostoba háborúknak, és az ostoba háború-fun emberekről

 

Előzmény: gaunt (27455)
ka_TARZI_s Creative Commons License 2020.05.17 0 1 27457

Jól egyben vannak a dolgok, de doktori értekezésnek ez eléggé összeollózott.

 

Ráadásul bosszantó kis hibák is vannak benne.

Előzmény: Hiryu27 (27426)
Biga Cubensis Creative Commons License 2020.05.15 0 0 27456

Mondjuk kicsit hasonló ott is a sztori, mint nálunk, ha a megszokott szarból és az új fosból lehet csak választani, akkor az emberek inkább a megszokott meleg szart választják. Azt nem tudhatjuk, hogy ha lett volna normális párt, akkor az ukrán emberek mit választanak. Ehhez Ukrajnának (is) még sokat kell fejlődnie, hogy ilyen alternatív erőket meg tudjon szülni.

Előzmény: Platon (27450)
gaunt Creative Commons License 2020.05.15 0 4 27455

és nincs az az ukrán fiatal aki ne az EU-hoz, Európához akarna tartozni!!!

 

Ez nem igaz. Ahogy Platon is említette, ukrajna lakosságának egy igen jelentős része orosz származású. Eszük ágában sincs az EU-hoz tartozni! Erre tökéletes példa a kelet ukrajnai konfliktus, ahol az orosz származásúak többségben vannak. Tudták, hogy az amerikaiak által létrehozott bábkormány mit akar. Ezért fogtak fegyvert. És akkor Putyin még sehol nem volt. De az ukrán származásúak között is sok van, akik az EU-t ugyanolyan rossznak tartják mint oroszországot, például a neonáci csoportok, pártok. Jobbszektor, OUN, Szvoboda, stb.

Előzmény: project640 (27449)
Hiryu27 Creative Commons License 2020.05.14 0 0 27454

thx, holanp ha hazaérek beleböngészek.

 

Előzmény: Platon (27453)
Platon Creative Commons License 2020.05.14 0 0 27453

Ah nem ezt akartam.

 

Ez a helyes.

 

https://anfenglish.com/latest-news

Előzmény: Hiryu27 (27451)
Platon Creative Commons License 2020.05.14 0 0 27452
Előzmény: Hiryu27 (27451)
Hiryu27 Creative Commons License 2020.05.14 0 0 27451

Várom a forrásaidat.

 

Előzmény: Platon (27448)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!