Keresés

Részletes keresés

nyúlszív Creative Commons License 2013.02.25 0 0 3635

Nekem az a tapasztalatom, hogy fürdőszobába meg konyhába amúgy se megy be, legfeljebb bekukkant, hogy meg vagy-e még? Szeretnek a tacsik a sajtá helyükön szunyókálni. Pontosan leveszik, hogy mikor érsz rá vele foglalkozni, mikor van itt a játék ideje...írtó tanulékonyak, még az idősebbek is, gondolom a fiatalok még inkább.

Előzmény: GPS (3634)
GPS Creative Commons License 2013.02.25 0 0 3634

 

"....hálót kerüljük, kanapéra nem kunyizzuk fel magunkat (ezt már tudja), fürdő wc konyha kerülendő hely, étkező asztal kerülendő (ez eddig nem volt gond)."

 

Nem túl sok ez a tiltás - egy hangyányit?

 

Ugyan miért ne járkálhatna bárhol a lakásban? Milyen kárt, vagy rosszat tesz ezzel?

 

Hogy az ágyba bebújhat-e a paplan alá...vagy sem - arról lehet beszélgetni. Na de hogy a fürdőszobába se mehessen utánad, amikor reggel készülődsz... háááátttt.....

.

Előzmény: Babetta72 (3631)
Babetta72 Creative Commons License 2013.02.25 0 0 3633

" Az hogy a saját vackán kívül vannak még kedvenc helyei az normális. Ha ez nem a kapané vagy a fotel, akkor nagyon örüljetek!"

  Köszönöm megnyugtató válaszod, mi is igy gondolju, és örülünk! :)

 

"Azt viszont nem értem, hogy miért ne mászkálhatna szabadon a lakásban, amikor otthon vagytok?" Ezt szerintem félreértetted, mi is azt akarjuk és csináljuk hogy amikor otthon vagyunk "mindent" szabad, szóval nincs "helyedre!" meg ilyenek...

 

"Éppen ezért az alvás is olyan szerintem, hogy a saját kosarában, de valakinek a közelében lenne jó aludnia." 

 Az alvás, és a helyedre, viszont muszály hogy az előszobába történjen, mert ha elmegyünk vagy ha alszunk, vagy ha olyat csinálunk, ahol nem kell hogy ott legyen velünk, az előszoba lesz az ő helye, igy ezt szoknia kell!! (de feltételezem ez igy rendben van...)

 

"Én nem is bírnám hallgatni a sírását (amíg kicsi)." Ezt nem tudom melyikre érted, de az esti sirásra minden könyv, és minden gazda azt mondja hogy türelem, és sirás, mert ha odamész és babuzsgatod, rég el van rontva, és azt nem szeretnénk, életerős aktiv kutyust szeretnénk, nem egy nyafogós Ölebet..., akit csak táskába és ölbe lehet hurcibászni...

 

"Kutyaszőr szempontjából meg hiába nem engeditek bizonyos helyekre, mert szőr az úgysi lesz mindenhol! " Ez nem gond, se most se később! És a bizonyos helyeknek sem higéniai okai vannak hanem hierarchiai okai! :) Lsd kanapé, ágy hálószoba ágy, stb... (de javitsatok ki ha tévedek!)

 

Köszönöm a váalszotokat és minden épitő jellegű tanácsot, hisz csináljuk mi ahogy olvastuk hallotuk hogy célszerü, de a visszaigazolás tapasztalat alapján mindig hasznos!

 

Köszönöm!

Előzmény: nyúlszív (3632)
nyúlszív Creative Commons License 2013.02.25 0 0 3632

Egy tacskónak legnagyobb büntetés, ha nem lehet együtt a családdal. Az hogy a saját vackán kívül vannak még kedvenc helyei az normális. Ha ez nem a kapané vagy a fotel, akkor nagyon örüljetek! Azt viszont nem értem, hogy miért ne mászkálhatna szabadon a lakásban, amikor otthon vagytok? Ő nem házőrző kutya, hogy kinnt legyen a bejáratnál! Éppen ezért az alvás is olyan szerintem, hogy a saját kosarában, de valakinek a közelében lenne jó aludnia. Én nem is bírnám hallgatni a sírását (amíg kicsi).

Kutyaszőr szempontjából meg hiába nem engeditek bizonyos helyekre, mert szőr az úgysi lesz mindenhol! Pl a saját ruhátokkal is széthordjátok.

Előzmény: Babetta72 (3631)
Babetta72 Creative Commons License 2013.02.25 0 0 3631

:P  :) Ha a babzsákra gondolsz, azzal lenne is egy kérdésem... a lakásba egyenlőre elég sok NEM hangzik el... hálót kerüljük, kanapéra nem kunyizzuk fel magunkat (ezt már tudja), fürdő wc konyha kerülendő hely, étkező asztal kerülendő (ez eddig nem volt gond). Viszont a babzsákot ő kiválasztotta, hisz a legjobb bujható vacok... és ezzel tanácstalanok vagyunk a párommal hogy hagyjuk vagy sem??? Imádja, és nem is kunyizza magát, nem dúr le onnan senkit, egyszerüen csak befészkel ha nem ül ott senki, illetve (ezt ma reggel tapasztaltuk) bele ássa el a finom csemegéit :D Az esetek nagytöbségében elmegy a helyére is ha mondjuk neki, illetve szereti azt is (ez kint van az előszobába egy kosár).... de tanácstalanok vagyunk hogy most tiltsuk neki vagy sem? ugyanis mi ugy szeretnénk hogy napközbe nem kell a helyén vesztegelnie, hisz nem azért vettünk kutyust hogy egész nap csöndbe üljön az előszobába.. napközbe lehet akárhol a lakásba (a lehetőségek közül) estére viszont a helyén a helye! Szerintetek!? Merthát ugye mindent nem tilthatunk... :/

GPS Creative Commons License 2013.02.25 0 0 3630

 

Ohh, hát látszik az már a képeken is, hogy mennyire "rendkívül szigorú" tartásra rendezkedtetek be :-))))))

Előzmény: Babetta72 (3629)
Babetta72 Creative Commons License 2013.02.25 0 0 3629

Sziasztok! Megvan végre a várva várt pici! A zsebi névre hallgat, 10 hetes, vadászó törpe apától, és anyától. Elképzelhető hogy lesz pár kérdésem annak ellenére hogy a fórumot már töviről hegyire végigolvastam.

 

Elsőként kérlek nyugtasatok meg hogy azt jól csináljuk hogy az esti előszobába szeparált nyüszinél 1*1* kopogunk egyet hogy csend (hogy jelezzük hogy azért itt vagyunk a lakásba) és hagyjuk hogy hisztizzen!? Mert ugyan nehéz, de kitartóak aakarunk lenni, mert szófogadó kutyát szeretnénk, nem olyat aki a fejünkön alszik... csak nehéz elhinni hogy ez igy jó lesz... persze tudjuk a babuzsgatás a legnaggyobb hiba lenne...

 

szomojsza Creative Commons License 2013.02.23 0 0 3628

Én is kipróbáltam a májas finomságot,mi csak így hívjuk,nagyon imádják a csajok! :) De csak 2-3 alkalommal eszik meg egymás után,megunják idővel. A mieink is finnyásak,leginkább az izlik nekik,amit mi eszünk. Bár nem vagyok híve az ilyen etetésnek,de ki tud ellenállni azoknak a csodás szemeknek??? Nagyon nehéz lehet nektek,hogy itt hagyott benneteket Rudi,sajnálom nagyon,átérzem a fájdalmatok!! Kitartás!

Előzmény: GPS (3627)
GPS Creative Commons License 2013.02.23 0 0 3627

 

Hehe, örülök, hogy neked is bevált a recept - és főleg annak, hogy a te kutyusod is szereti.

Sajnos, nekem itt van még vagy 15 adagom, amit szegény Rudika már nem ehetett meg.

 

Ezt már a végén csináltuk neki... hát ha megeszi... de hát tudjátok....

 

Nem is tudom mit kezdjünk vele - szinte nem is jön, hogy kihúzzuk azt a mélyhűtő fiókot, amiben van - mert mindig Rudika jut eszünkbe róla. Mennyire szerette ő is, Istenem.

.

Előzmény: ncsk (3626)
ncsk Creative Commons License 2013.02.23 0 0 3626

A vízkivonás tényleg jó tartósító, de ebben a tápban kukoricaliszt meg ilyenek voltak és baromfi liszt! ami szintén száraz. Az eltarthatóság meg csak zárt csomagolásra érvényes, ha megszedi magát vízzel, egy idő után ez is megromlik, de mivel csak max 26% a fehérjetartalma és 15 körül a zsír, így nem történik ez olyan gyorsan, főleg, hogy a fehérjét a szárított kukorica, meg rizs veszi körüli. Vanak azért tűrhetőbb összetételű kaják is, de tényleg ennek előnye azt leszámítva, hogy minek egyen egy kutya kukoricát és nincs benne rendes hús, hogy nincs agyon adalékozva. Mondjuk az minden elmond, hogy a lazacosban 6% lazac van...

 

A mi kutyánk sem eszi meg az olcsó tápokat, inkább éhezik, de a drágát szereti és sajna a virsli párizsi és társai dolgokat is imádja, pedig abban aztán minden sz...r van.

 

Viszont gyakran adok neki GPS féle májas rizsest, a héten is kétszer azt kapott és még van lefagyasztva jópár adag :))))) Ez a kedvence :))

Előzmény: GPS (3625)
GPS Creative Commons License 2013.02.23 0 0 3625

 

Egyezünk már meg valamibe:

 

Az a (főleg hústartalmú) élelmiszer (bármi is legyen az) -  amelyik túlsózás illetve füstölés nélkül hónapokig eláll szobahőmérsékleten (!) - az hadd adjon némi okot a gyanakvásra, hogy abban azért van még ez-az, ami nem igazán "vitamin".

 

Tudom, mondják, hogy azért áll el, mert száraz. Egy nagy fenét. A levegő saját páratartalmán úgy megenné a fene hetek alatt, szobahőmérsékleten - mint a sicc.

Most konkrétan 98% páratartalom van nálunk, itt a mérő előttem. Na nemáááá.

 

És hogy az a "valami" a kutyakajákban az nagyon is egy konkrét anyag (vagy anyag-cslád) arra tanúság a megboldogult Rudika - amelyik ezt méterekről megérezte és még korgó gyomorral sem ette meg.

 

És ez érvényes volt ugyanígy a silány minőségű emberkajákra is (pl. tescós virsli, tróger minőségű olcsószalámi, ilyesmik) - amelyeket soha, egyetlen egyszer sem evett meg az évek alatt - még véletlenül sem.

Ahogy megérezte az ótvart a kaja tartalmában - már fordította is el a fejét.

 

Emblematikus volt az a jelenet, amikor át akartuk verni azzal, hogy vegyesen karikáztunk fel neki egy szál, megmaradt, 1.600 Ft-os juhbeles virslit... egy másik szál, valami 2-300 Ft-os tescóssal.

 

Azt látni kellett volna, ahogy előbb a tescósokat egyenként, az utolsó darabig kirakta a tálja mellé a földre (hogy még a látvány se zavarja)...és megette a megmaradt juhbelest.

Pedig az árcédulát se mutattuk meg neki. Akkor honnan tudta, hogy melyik az ótvaros?

 

Na hogy is van ez akkor? Miért is nem ette meg SOHA a bóti kutyakaját - mindegy melyiket?

 

A párom vagy 10 félével próbálkozott: a száraz már startból elbukott, de vett neki kutyaszalámit, konzervet (löncshús-szerűt, de az aszpikos, pörköltszerűt is)... de még szuperfinom macskakonzervvel is próbálkozott - hát ha....?

 

Egy nagy túróst: egytől egyig mindet a szomszéd kutyája ette meg - igaz, azt soha nem az eszéért szerettük.

.

Előzmény: ncsk (3624)
ncsk Creative Commons License 2013.02.22 0 0 3624
Nem ismertem ezt a tápot, de utánanéztem. A reklámja jó, de az összetétel elég gyenge. Szinte csak baromfiliszttel dolgozik, sőt valamlyikben gabonából volt a legtöbb benne. Fura, hogy nincs hozzáadott vitamin feltűntetve. Viszont előnye, hogy nincs túladalékanyagozva. Több hússal és éppen hogy nem baromfival jobb lenne, meg ha lenne benne halolaj pl. Tudnám még részletezni, mert szakmámba vág :) Lehe, hohy egy agyonbonyolított tápnál így is jobb választás, de én a minőségibb fehérje és zsiradék pártján állok.
Előzmény: Babetta72 (3623)
Babetta72 Creative Commons License 2013.02.22 0 0 3623

Sziasztok!

 

sok szó esett a tápokró... josera tápról vélemény???


szomojsza Creative Commons License 2013.02.21 0 0 3622

Sziasztok! Szofikánk 8 hónapos,még nem tüzelt,kicsit tartok tőle,de tapasztalat az van,mert a másik lánykánk Tamara már 8 éves. Vele nem volt gond,bírja a bugyit is ,nem ellenkezik. De azt biztosan tudom állítani,a lányok nagyon ragaszkodók,bújósak,nem jelölgetnek,nem pisilnek össze mindent. ' évben 2 szer tüzelnek,szerintem azt ki lehet bírni,nállunk kb 10 nap a pöttyözés,de nem túl erős. Bízom benne hogy Szofikánknál is így lesz!

Előzmény: Babetta72 (3615)
oroszanett Creative Commons License 2013.02.21 0 0 3621

Ma kimentün egy kicsit sétálni, banyek ez a gyerek iszonyatosan fél, mindentől. Bezzeg a kertben meg rohangált, mint akinek km hiánya van :)

SzentK Creative Commons License 2013.02.20 0 0 3620

ÁÁÁÁÁÁÁ az így nagyon "kellemes" dolog lehetett! Jól döntöttél szerintem, hogy megszüntetted a 'problémát'.

Rozka még nem tüzelt egyszer sem (lassan 7 hó) . Gondolom nemsokára mi is várhatjuk. Hát kíváncsi leszek. A nagykutyunk is lányka volt, neki nem volt vészes. Ahogy GPS írta max 1 hét és pár csepp. A fiúk meg nem nagyon környékezték. Mondjuk nem is vittük ki , akkor a zárt kertből. Remélem ez most sem lesz másként! :-)

 

Mia és Pletyka nagyon kis szépek!!! Megdögönyözném őket szívesen! :)

Előzmény: ncsk (3617)
oroszanett Creative Commons License 2013.02.19 0 0 3619

Amikor én anno ivartalanitattam a lányokat Bianka még 1szer tüzelt, aztán annyi, Danának meg rövidebb és kevesebb volt a tüzelés, bár neki azért volt igy, mert rendelenesen ffejlödött a petefészke. Amugy ha tudod már 6 hónapos koráig ivartalanisd, az a tuti. Nekünk hála istennek nem volt soha álvemhesség. Használtunk tüzelőbugyit, de szépen arrébb rángatták, ugyhogy b@szhattuk, de nem volt olyan sok vér. Talán közepesnek mondanám.

ncsk Creative Commons License 2013.02.19 0 0 3618
Amúgy nem riogatni akarok, de nálunk így volt :)) előny viszont, hogy szuka kutya nem hugyozza ki a növényeket és nem pisili le más emberek cuccait. Esti uccsó pisi kb 30 másodperc, nem jelölgetnek feleslegesen ;)
Előzmény: ncsk (3617)
ncsk Creative Commons License 2013.02.19 0 0 3617
Még hogy pár csepp vér? Meg 1 hét? Francokat, mint a disznóölés. Sokat kell takarítani, szoőnyeget felszedni, kanapét letakarni. Még így is voltak balesetek, mert bebújt a pléd alá a kanapén. Ja és 20 nap, nekünk hozta a papírformát. Utolsó héten az összes kan kutya meg volt őrülve. Ja és a tüzelőbugyi kidörzsöli a jól megdúzzadt pérát, plusz fertőzést okozott, így maradt a takarítás. 3 évig csináltam, de megszületett a fiunk és már nem mertem bevállalni még egy tüzelést. Most műttettük meg. Minden tüzelés után kb. 60 nappal jött az álvemhesség, iszonyú sok teje volt és semmi nem használt csak a hormoncseppek. Lehet, hogy ez csak nálunk volt így, de gondoltam megosztom. Kanok durván nyomulnak a vége felé, kocsinkat, teraszajtót összekaparták.
Előzmény: Babetta72 (3615)
GPS Creative Commons License 2013.02.19 0 0 3616

 

"sok riogatót olvastam neten, valamint a kutyák "havi" bajártól."

 

Ugyan, nem veszélyes. Elcseppent egy-egy foltot - amit arra az 1 hétre ráadott bugyival ki lehet védeni. És azt se havonta, ugyebár.

.

Előzmény: Babetta72 (3615)
Babetta72 Creative Commons License 2013.02.19 0 0 3615

Sziasztok!

 

Köszönöm a válaszokat (várom még)!! :)

 

Én igazából a tüzeléstől , és a vele járó egészségügyi problémáktól illetve az álvemhességtől tartok kicsit... sok riogatót olvastam neten, valamint a kutyák "havi" bajártól... de lehet csak rossz oladalon olvastam utána.

 

(ui: a fórumot itt már végig olvastam, de nem sok irást találtam a tüzeléssel kapcsoaltban)

 

Nagyon szépen köszönöm a segítő válaszotokat!

Törölt nick Creative Commons License 2013.02.19 0 0 3614

* 5 hónapos, na :))

Előzmény: Törölt nick (3613)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.19 0 0 3613

Az is kérdés, hogy pontosan mit szeretnél a kutyádtól :) Egy fiú tacskóval szerintem komoly harcot kell vívni az alfahím szerep megszerzéséért... kemény dió. Annak idején a vizslánkkal jártuk meg, hogy nem figyeltünk oda kellőképpen, benne kialakult, hogy ő a főnök és ez így is maradt :). Tacskós barátokat kérdeztem én is, mielőtt kislány tacskót fogadtunk haza :)... könnyebb a lányokkal, bújósabb, finomabb, kevésbé harcos és gyorsabban simul és alkalmazkodik a lehetőségekhez...

Ő itt Pletyka, 5 hetes kislány tacskó és máris szobatiszta, jól tűri a délelőtti egyedüllétet (ha hétvégén itthon vagyunk, akkor is alszik, nem szokta meg, hogy olyankor társasága van..), úgy működik mint egy atomóra (hétközben 6:00-kor kelek... szerite hétvégén is akkor kell kelnem...). Biztosan ugyanígy szeretnék egy fiú tacskót is, de Pletykát nem adnám semmiért :)

 

és ahogy nem figyelek oda kicsit, máris ez történik :)))

(jó, na, tudom, csak a képeket nézegeti... de akkor is.. :D)

Előzmény: Babetta72 (3611)
GPS Creative Commons License 2013.02.19 0 0 3612

 

A lány-tacsik okosabbak. Ez komoly.

.

Előzmény: Babetta72 (3611)
Babetta72 Creative Commons License 2013.02.19 0 0 3611

Sziasztok!

 

Egy egyszerű, és fontos kérdéssel állnék elétek, nagyon hálás lennék a válaszokért! Megkérnélek titeket hogy soroljatok pár előnyt, és hátrányt a (legyen az egészségügyi, vagy viselkedési) fiú, és a lány tacsik között!

 

Nagyon fontos lenne! Nagyon szépen köszönöm!

 

 

oroszanett Creative Commons License 2013.02.18 0 0 3610

Köszi, a beillesztés hiányzott :) Na szóval ő Mia :)

oroszanett Creative Commons License 2013.02.18 0 0 3609

SzentK Creative Commons License 2013.02.18 0 0 3608

+ a 'beillesztésre' is rá kell kattintani :)

 

NCSK, örülök, hogy alakul a kapcsolat a "gyerekek" között. :)

 

A szomszédunkba új lakók költöztek. 3 kutymorgóval. Nem tudom eldönteni, hogy Rozi örül nekik vagy bosszankodik miattuk... Amint kiengedem pisilni, rohan a kerítéshez és veszettül ugatja őket (hol farkat csóválva, hol nem)!  Remélem barátság lesz a vége :) Mondjuk azok a kutyusok ügyet sem vetnek rá.

Előzmény: szomojsza (3607)
szomojsza Creative Commons License 2013.02.17 0 0 3607

Szia,ha képet akarsz feltenni a kutyusodról,át kell méretezni,nekünk is úgy sikerült. :)

Előzmény: oroszanett (3605)
oroszanett Creative Commons License 2013.02.15 0 0 3606

..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!