Keresés

Részletes keresés

martin masahiko Creative Commons License 2002.02.19 0 0 244
nos 1. Veszprémi! még gondolkozom, de ha családdal mész, akkor mi már nem férünk el, nekünk pedig nincs kocsink)o: , de köszi az infókat
2. ANNYIRA, DE ANNYIRA BOLDOG VAGYOK, HOGY NYERTEK A NÉMETEK!!! Persze, a finneket én is sajnálom, mert Risto az egyik kedvencem, bár benne volt ö egyáltalán a csapatban? mert magát a versenyt sajna nem láttam )o:
1 tized potn, oké, de emlékezzetek csak, talán a tavalyi csapat vb-n(?) ue volt a különbség, akkor az osztrákok javára, és megint szegény finnek voltak a hunyók. K90-n lesz csapat? vagy ne adj Isten volt már? mondom, "kissé" le vagyok most maradva...)o.
Előzmény: Zombie (242)
Ciani Creative Commons License 2002.02.18 0 0 243
Ez (szerencsére) nem az a sportág.

De így elbukni az aranyat... :-(((((

Előzmény: Zombie (242)
Zombie Creative Commons License 2002.02.18 0 0 242
Szerintem a finnek koveteljenek maguknak aranyat, most ez a divat.
Előzmény: Ciani (241)
Ciani Creative Commons License 2002.02.18 0 0 241
1 tized :-(((((((((((((((((((((((((((((((((

Nagyon csalódott vagyok (Veli Matti gyenge volt, persze utólag könnyű mondani, hogy Nieminen kellett volna)

Veszpremi Creative Commons License 2002.02.18 0 0 240
Ha nem lesz nagyon sz@r idő, akkor megyek családostul mindenestül, de csak vasárnapra, mert nincs több idő, azaz hajnalban indulva és este érkezve (Veszprém-Planica 400 km, 4 óra, reggel 4kor indulva a legelejétől lehet látni a teljes programot). Planica a térképen se nagyon van rajta, gyakorlatilag a SLO-ITL-AUT 3-as határon van Kranjska Gorától nyugatra , majdnem az olasz határon már. Így vinni nem tudok senkit, de árakról tudok 1 napi belépő, 14 év alatt ingyen, 14 felett 1500 tolár ~ 2000 HUF lehet, mert 2 éven át ennyi volt mindig. Parkolás ingyen. Klagenfurt felé pályán (matrica!) kell húzni egész Villach-ig sőt kicsit többet, Villach után pár kilométerre jelzi tábla a pályán balra a Wurzenpass-t, 1km magas hágó, fent a határátkelő (ott lehet lóvét váltani, mikor átmész a szlovén oldalra). Út onnan kitábláza, profin irányítva, pillanatok alatt a parkolóban leled magadat és szemben ott a világ legnagyobb sánca! Jegyet a helyszínen a kocsiból kiszállva már árulják a srácok, ott érdemes, mert pl. határon üzér áron lenyúlnak. Valami site biztosan van/lesz, bár nem szoktak ilyesmivel kényeztetni. Verseny után a tömegtől függő, hogy 1-2 óra alatt ki lehet érni a parkolóból. Kaját célszerű vinni, persze lehet ott is kajálni, nem F1-es árak vannak, elviselhető. A hely murvás, így sár alig lehetséges melegben is. Ha van kérdés, tegyétek fel, beszéljünk még róla!
Előzmény: martin masahiko (239)
martin masahiko Creative Commons License 2002.02.18 0 0 239
te mész a planicai versenyre? hát lehet, hogy betársulnánk páran, már ha tudsz vmi konkrét "árajánlatot" mondani...
ja és hajrá DSV!!!! szívem szerint 3 aranyat osztanék csapatban: egyet a németeknek, egyet a finneknek, mert hatalmas tehetségeik vannak, s egyet meg az osztrákoknak, akiknek a tehetség mellett hatalmas szívük van, nem?
Előzmény: Veszpremi (237)
martin masahiko Creative Commons License 2002.02.18 0 0 238
azért Hanni nem ilyen gyorsan ugrott a csúcsra, és azt se feledjük el, hogy Schmitt nem 16 évesen nyert világkupát, azaz, annyit nem változhattak a paraméterei...
igen, Peterka gyerek sajnos ilyen problémákkal küszködött(?)
Veszpremi Creative Commons License 2002.02.18 0 0 237
Biztos sántít az elméletem, de tán valami igazságalapja van. Malysz kicsit nehezen illeszkedik a képbe, mert az o paraméterei csak jó pár év alatt értek be, lehet, hogy most viszont sokáig meg tudja orizni (kialakult alkat)? Nekem úgy tunik mikor ugrik, mint egy kamikaze, bomba módjára zúdul alá és csapódik be. Peterka a sikerek után teljesen lezüllött, nem is indult pár évig, legfeljebb az idényzárón Planicán szedték elo közönségcsalogatónak, hogy a szivem szakadt meg azért az iszonyatos tehetségért, amit elveszve látni fájó volt! Ki feledné, mikor anno Peterka beült a beülore és a combjára csapott kettot, aztán ugrott egy hatalmasat, hogy mindenki csak leste! Most hogy örült a kis sikernek is! Szép színfolt volt az olimpián szerintem, bárcsak mégegyszer tudna nyerni, de szép ajándék lenne neki, aki így újra fel tud állni, legyozve önmagát is. Talán csapat 3. hely kijön nekik! Az alkohol áldozata lett Jaroslav Sakala is, akinek még valami csempészés ügye is lett, és nem is sikerült visszatalálnia, pedig próbálkozott.

De nézzünk a jövobe! A csapatra a szlovének is tényezové válhatnak, Kranjec, Peterka, Zonta, Fras. Jó verseny legyen! Valahogy az olimpia szakmailag nem olyan értékes, mint egy világbajnokság!

Lindtröm most önmagát cáfolta, t.i. o tipikus repülo, így nem egészen értheto a mostani szereplése, persze az paraméterei még változnak. Ezek szerint elég dinamikus is. Szakmailag semmit sem lehetett megtudni a közpsáncról, de mintha azt mondták volna, hogy nagyon nehezen ugorható sánc volt az, talán rövid az asztal, v. fene tudja az okát.

Tippem csapatra: 1. GER, 2. AUT 3. FIN 4. SLO. De bármi más is lehet, SLO lehet 3. is, és nyerhet az elso 3 bármelyike. Jó verseny legyen! Ha a nagysán egyénit összeadjuk (Lindström szorozva 2-vel), akkor ez lett volna: 1. GER 965 2. AUT 947,6 3. FIN 927,9 4. SLO 926! 5. JAP 878,7 (Kasai x 2)

Kicsit odébb van még, de hamar itt lesz: Planica! Nem jöttök? Jó buli mindig. Most mi lesz majd ott, Hannawald, Malysz, Ammann tüzijáték, és a többiek... 230 méter? Ünnepelni a sztárokat és elsiratni az évadot.

Előzmény: Ciani (234)
Ciani Creative Commons License 2002.02.14 0 0 236
Én Ahonenre gondoltam, aki már nagyon régóta a világ élvonalába tartozik (igaz idén eddig gyenge volt, de most újra feljavult).
De ez a kétéves ciklus túlzás, főleg Malysz és Peterka esetében (abban az évben egyértelműen Funaki volt a legjobb)

De érdekes lesz, hogy Amman meddig húzza? :-)

Előzmény: Zombie (235)
Zombie Creative Commons License 2002.02.14 0 0 235
Mar egy ideje ket eves ciklusok vannak a VK-ban, eloszor volt Peterka, utana Schmitt, aztan Malysz. Legutoljara Goldberger nyert 3 VK-t (elotte meg Nykanen 5-ot).
Előzmény: Ciani (234)
Ciani Creative Commons License 2002.02.14 0 0 234
Ebben szerintem sok igazság van! De azért lehetne egy-két kivételt mondani (tényleg nem sokat), akik tartósan jó formában tudnak/tudtak lenni, bár tényleg nem kiemelkedőben.

Malysz és Hannawald is ugyanilyen hirtelen ugrott a világ tetejére, csak Amman még náluk is jobban időzített :-)

Lindström érdekes: középsáncon nagyszerű, nagysáncon pocsék...

Előzmény: Veszpremi (232)
Svejci kislány Creative Commons License 2002.02.14 0 0 233
Komoly, hogy alkesz a Peterka? Ezt nem tudtam. Ezért tűnt el pár évre? Kár érte...
Előzmény: Veszpremi (232)
Veszpremi Creative Commons License 2002.02.14 0 0 232
Hát igen! Furcsa, de nem volt kétséges, most azt se mondhatjuk, hogy felpontozták/lepontozták. Nekem van egy olyan elméletem, miszerint minden ugrónak van egy olyan időszaka az életében, amikor optimálisak az adottságai. Az adottságba sok minden tartozik, de nyilván a kondíción túlmenően (ezt elvileg bármikor ki lehet alakítani jóra) pl. a súly, a légellenállási dolgok ("a fajsúlya")... stb. és ez sok paramétertől függ. Mivel a korral a paraméterek változnak, így ez a fajta adottság is változik, azaz pl. szerintem szép lassan a Schmitt paraméterei is elmásznak/tak olyan irányba, hogy nem nagyon, ill. nehezen fog tudni nyerni. Az Ammann gyereknek meg ezek, de persze a technikája is most érett össze, érte el a csúcsközeli helyzetet. Itt van a Peterka, aki persze az alkoholizmus iatt így nehezen mérhető, de szerintem az ő paraméterei is annyira elmentek már, hogy nem tud a spitz-re felmenni újra. Ide sorolom Goldi esetét is. SZVSZ, saját elmélet. Persze van egy csomó egyéb szükséges dolog is emellett, megfelelő pszichikai állapot, technika, légmunka, dinamikusság, jó felszerelés... jó vax...!
Előzmény: martin masahiko (230)
Ralph Lauren Creative Commons License 2002.02.14 0 0 231
Vigasztalásodra elmondom, hogy én az M1-en láttam a síugrást utána Euron ismétlést. Vitray kb öt klasszissal múlta alul a Eurosportot.

Amúgy is, a Vitray-Gyulai páros valami hihetetlen hozzánemértésről tett tanúbizonyságot - halvány foggalmuk nincs a téli sportokról, ráadásul a stílusok fölött is elrepültek már az év(tized)ek - a névből pedig nem lehet megélni...

Előzmény: Veszpremi (226)
martin masahiko Creative Commons License 2002.02.14 0 0 230
most én mit szóljak? én az absz Hanni-drukker? Nekem azért furcsa, hogy ez az Ammann hirtelen ilyen jó lett, hogy elveri a Malyszt, mindenkit. Mert jó, idény közben is muatott már dolgokat, de ne mondja nekem senki, hogy 2 hét alatt annyit fejlödik, hogy tönkreveri az egész világot. Én a verseny alatt éppen a Vasas-Fradi vízilabdamérközésen ültem, ahol is kikapott a Vasas, pedig én nekik szurkolok, úgyhogy "marha jó" napom volt tegnap.
És szerintem, bármennyire is utáloom, akkor már a Malysz jobban megérdemelt volna egy olimpiai bajnoki címet, nem?
Tyschen Creative Commons License 2002.02.14 0 0 229
Helló!
Én is sajnáltam Hannit,bár kétségtelen, hogy Amman bombaformában volt.Malysztól többet vártam volna(nekem ő a kedvenc) de itt csak ennyi volt benne. Nem baj,jön a VK megint...Sovány vígasz:)
Nekem semmi bajom nem volt a kommentárral és én nem hallottam,hogy tévesztett volna a riporter.Sőt szerintem igen prímán felkészült és jól nyomta.
Veszpremi Creative Commons License 2002.02.13 0 0 228
Hannawaldot én is sajnálom, de nekem Ammann nem szimpatikus, olyan idétlen gyerek, nem tud magával mit kezdeni (szvsz). Nagyon hiányzott egy arc, aki nélkül nekem nem az igazi a dolog: Goldi! Valahogy a színt hiányoltam a versenyből, olyan izzadtság szaga volt, görcsölés a győzelemért, lehet, hogy csak én láttam így???
Előzmény: Ciani (225)
Zombie Creative Commons License 2002.02.13 0 0 227
Igen, mai napon a 4. nemet, Uhrmann a 16. volt, ha jo napja van a Hannawald/Schmitt/Hocke/Uhrmann negyesnek, megszorithatjak a finneket.

En remelem, hogy az osztrakok is feljonnek, hogy 3 csapat kuzdhessen az aranyert, ne csak a biztos bronz jusson az osztrakoknak.

Előzmény: Veszpremi (226)
Veszpremi Creative Commons License 2002.02.13 0 0 226
Hát nem vagyok boldog, pedig egy elég jó versenyt láttunk, ilyen az olimpia, a pillanatnyi forma, az időzítés számít. Kétség nem fér Ammann győzelméhez, 2 éve figyelem a srácot, már a 2000-2001-es idény eljén bontogatta szárnyait, és most beért. Az osztrákok valamit nagyon elszúrtak, sajnálom őket és nagyon drukkolok nekik a csapatban. A közvetítés gyengeségét nem lehet elhallgatni. EUROSPORTON láttam, ismét gyenge kommentárral. Ha nem ismeri a versenyzőt, akkor ne próbálkozzon (Hautamaeki ugrást mond, mikor Ammann ugrik, Widhölzlt összetéveszti Zontával...). Csapatban is szoros lesz, mert az más, mint az egyéni, van ki ott megtáltosodik. Finn-német küzdelem, esetleg osztrákok is feljöhetnek...
Előzmény: Zombie (223)
Ciani Creative Commons License 2002.02.13 0 0 225
Igen, de a 2. hely simán meglett volna, ezért sajnálom.
De Ammannak nagyon örülök! Első nem finn, akinek tiszta szívből tudok drukkolni. Azt hiszem tiszteletbeli finnt kell belőle csinálni :-)
Osztrákok javultak (Widhölzl kivételével), finnek kicsit gyengébbek voltak (mondjuk volt honnan visszaesni, 6 között 3 finn...), de még így is jók, főleg, hogy Ahonennek is az első ugrásánál a landolás miatt úszott el 2-3 hely. Jussilainen nem volt túl meggyőző (egyáltalán nem volt az)
Jó kis csapatverseny lesz!
Előzmény: Zombie (223)
Zombie Creative Commons License 2002.02.13 0 0 224
1 AMMANN, Simon 140.5 (1) 140.9 (1) 281.4
2 MALYSZ, Adam 137.3 (3) 132.4 (2) 269.7
3 HAUTAMAEKI, Matti 129.1 (4) 126.9 (3) 256.0
4 HANNAWALD, Sven 140.5 (1) 114.8 (11) 255.3
5 HORNGACHER, Stefan 123.5 (9) 123.7 (4) 247.2
6 KUETTEL, Andreas 125.0 (8) 120.6 (6) 245.6
7 FUNAKI, Kazuyoshi 128.7 (5) 116.8 (9) 245.5
8 KOCH, Martin 126.3 (7) 118.2 (8) 244.5
9 AHONEN, Janne 119.2 (16) 122.3 (5) 241.5
10 SCHMITT, Martin 127.3 (6) 113.1 (13) 240.4
11 KRANJEC, Robert 118.1 (17) 119.5 (7) 237.6
12 HOCKE, Stephan 123.5 (9) 113.4 (12) 236.9
13 ZONTA, Peter 121.2 (12) 113.0 (14) 234.2
14 HOELLWARTH, Martin 122.3 (11) 111.0 (18) 233.3
15 PETERKA, Primoz 120.9 (13) 112.1 (17) 233.0
16 UHRMANN, Michael 120.2 (14) 112.2 (16) 232.4
17 KOBELEV, Valery 115.3 (19) 116.2 (10) 231.5
18 JUSSILAINEN, Risto 116.7 (18) 109.5 (20) 226.2
19 CECON, Roberto 113.0 (23) 112.6 (15) 225.6
20 HARADA, Masahiko 115.1 (20) 107.7 (21) 222.8
21 WIDHOELZL, Andreas 114.9 (21) 107.7 (21) 222.6
22 FRAS, Damjan 119.9 (15) 101.3 (25) 221.2
23 DESSUM, Nicolas 110.3 (27) 109.8 (19) 220.1
24 MIYAHIRA, Hideharu 108.6 (29) 106.8 (23) 215.4
25 BARDAL, Anders 110.3 (27) 102.6 (24) 212.9
26 INGEBRIGTSEN, Tommy 110.7 (25) 97.1 (26) 207.8
27 FREIHOLZ, Sylvain 110.4 (26) 95.4 (27) 205.8
28 CHEDAL, Emmanuel 111.3 (24) 93.6 (28) 204.9
29 MATEJA, Robert 108.6 (29) 93.6 (28) 202.2
30 FILIMONOV, Stanislav 114.9 (21) 82.5 (30) 197.4
31 KIM, Hyun Ki 108.5 (31) 108.5
32 LJOEKELSOEY, Roar 107.2 (32) 107.2
33 SANTIAGO, Remi 106.1 (33) 106.1
34 ALBORN, Alan 105.4 (34) 105.4
35 FATKULLIN, Ildar 103.1 (35) 103.1
36 MAZOCH, Jan 102.7 (36) 102.7
37 LINDSTROEM, Veli-Matti 102.1 (37) 102.1
38 BYSTOEL, Lars 99.4 (38) 99.4
39 TAJNER, Tomislaw 98.4 (39) 98.4
39 CHVYKOV, Dimitry 98.4 (39) 98.4
41 KASAI, Noriaki 97.5 (41) 97.5
42 JONES, Clint 94.4 (42) 94.4
43 POCHWALA, Tomasz 93.9 (43) 93.9
44 JANDA, Jakub 91.3 (44) 91.3
45 STEINAUER, Marco 87.2 (45) 87.2
46 CHOI, Yong Jik 86.7 (46) 86.7
47 KANG, Chil Gu 83.2 (47) 83.2
48 POLUNIN, Maxim 83.1 (48) 83.1
49 SALUMAE, Jens 78.9 (49) 78.9
50 BELOV, Alexander 66.7 (50) 66.7
Zombie Creative Commons License 2002.02.13 0 0 223
Azt hiszem, ezuton kerek elnezest Simon Ammann-tol amiert ketelkedtem a magabiztossagaban :))

A tobbiek is jok voltak... Hannawald-nak nem volt szerencseje, de tiszta landolassal sem nyert volna.

lao-ce Creative Commons License 2002.02.12 0 0 222
222!
Előzmény: Ciani (221)
Ciani Creative Commons License 2002.02.12 0 0 221
Ammant többször hallottam nyilatkozni, és elég determináltan mondta, hogy ő olimpiai bajnok akar lenni, nem hinném, hogy meglepte volna saját magát is, azt biztos tudta, hogy jó formában van, és mentálisan is topon volt, nem idegeskedte el, ez nagyon nagy dolog egy olyan embertől, aki eddig nem nagyon volt ilyen helyzetben (sőt egyáltalán nem volt)

De az igaz, hogy a favorit Hannawald, de nem olyan toronymagasan. Ammannal, és (kicsit elfogultan) Ahonennel is számolni kell még szerintem. Matti is jó, bár én többet vártam tőle, talán majd a nagysáncon. Schmitt nem tudta átlépni saját árnyékát, azt hiszem ő már nem fog több világversenyt nyerni (bár ez kicsit bátor kijelentés).
De szerintem az osztrákok is feljavulhatnak, bár továbbra is tartom, hogy nem volt túl jó ötlet a Japánban való versenyzés.
Funaki egész jó volt, tőle gyengébbet vártam, és Harada is (nem hiába elnyűűűhetetlen :-) )

Csapatban az Ahonen-Matti-Lindstroem-Nieminen/Jussilainen finn csapat szerintem verhetetlen, osztrákoknak nagyot kell javulniuk, németeknél továbbra sincs négy jó ember (érdekes lesz, hogy Hocke vajon kimarad-e a csapatból is?)

Már nagyon várom a szerdát :-) (kár, hogy a kommentár élvezhetetlen)

Előzmény: Zombie (220)
Zombie Creative Commons License 2002.02.11 0 0 220
Nagysancon meg mindig Hannawald a fo eselyes. Kerdes, hogy Ammann mennyire tudja magat osszeszedni a (szerintem szamara is) varatlan gyozelem utan. Matti is jo formaban van, ha o nyerne az sem lenne nagyobb meglepetes.
Malysz nagyon stabilan ugrik tovabbra is, de hianyzik az a plusz ami regen ott volt. Szerintem eremeselyes, de gyozelemre nem.

Ha mas nyer, az mar meglepetes :)

Csapatban finn, nemet, osztrak harmas nagy kuzdelme varhato.

Előzmény: Ciani (219)
Ciani Creative Commons License 2002.02.11 0 0 219
A nagysánc tényleg egész más lesz, de azért sokatmondó volt ez a verseny a formákat illetően. Az osztrákok szerintem nagyon elnavigáltak ezzel a Japánba utazással
Kitartok Matti mellett :-)
Előzmény: Veszpremi (218)
Veszpremi Creative Commons License 2002.02.11 0 0 218
A nagysánc más lehet, showgorok is feljöhetnek, remélem jó verseny lesz a csapat!
Előzmény: Ciani (217)
Ciani Creative Commons License 2002.02.10 0 0 217
Hát Vitray tényleg nagyon gyenge (de ez Knézy kivételével az egész csapatra elmondható)
Ammanra még december végén esélyesként tekintettem, de a sérülése után valahogy én se bíztam benne, de nagyon jó volt, megérdemelten nyert.
Ahonen szerencsére igazolt engem :-) Örülök neki, hogy felküzdötte magát, azt hiszem a csapatot nehéz lesz elvenni a finnektől
Előzmény: Veszpremi (216)
Veszpremi Creative Commons License 2002.02.10 0 0 216
Hát ez volt a 90m, a nagysáncon a sógorok feljöhetnek, de az is lehet, hogy nem tett jót nekik a japán turné, meg túl korán voltak iszonyatos csúcsformában. Innauer elszámolta volna magát? Meglepne! A csapat is nagysáncon lesz, nem? Nekem az egész közvetítés valahogy nem tetszett, kevés infót kapott az ember mind képen, mind hangban. Vissza nekünk Dávid Sanyát! És a sánc is meglehetősen fura volt a versenyzők véleményei alapján. Hát ez az olimpia, kicsit lutri mindig.
Előzmény: Zombie (215)
Zombie Creative Commons License 2002.02.10 0 0 215
A legjobb osztrak, Horngacher csak a 11. !
Előzmény: Zombie (214)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!