Keresés

Részletes keresés

landsmann Creative Commons License 2006.03.11 0 0 69

Sajnos az elhalt agyszövet nem fog újratermelődni. Az agy más területe némileg pótolja a kiesett agyterület funkcióit, de maradéktalanul nem tudja. Viszont nagyon fontos lett volna az eset utáni mozgás. Az nagyban segíthette volna az elhalt terület funkcióinak átvételét. Főleg azért, mert éppen a mozgáskordinációs területet érintette a baj. Szerintem még most sem lenne késő elkezdeni a tornáztatást, hiszen fél év talán még annyira nem nagy idő, de tovább nem lenne szabad várni. Még ha fájdalommal jár is a mozgás, tornáztatás, meg kellene próbálni, amennyire csak lehet. Ellenkező esetben az izmok leépülnek, sorvadnak, izületek mozgathatósága csökken (mozgáshiány miatt az izmos sorvadnak, hiszen nincs rá szükség, ízületeknél esetleg összenövések lehetnek, mivel nem mozog). Amennyiben ez bekövetkezik, akkor már visszafordíthatatlan lesz az állapot.

Persze ez csak az én magánvéleményem.

Előzmény: mary62 (68)
mary62 Creative Commons License 2006.03.11 0 0 68

Üdvözlet Mindenkinek,aki olvassa!

Az anyukám fél évvel ezelőtt stroke-on esett át,aminek következtében a

bal oldala lebénult: nem mozog a bal lába,bal karja,nem lát balra.

Sajnos  teljes gondozásra szorul,mert nem tud felállni,felülni,állni,menni stb.

A diagnózis szerint az agyának egy 4 cm-es darabja elhalt, és ezen műtéti

úton nem lehet segíteni.A kezelőorvosa szerint ez az állapot már örökre így

marad.(Az anyukám 66 éves.)Amikor a betegsége elején próbálták gyógy-

tornáztatni,nem bírták,mert nagyon fájt a bal válla és a bal térde.Később még

egy trombózis is volt a bal lábában.

Azt szeretném megtudni,hogy valóban gyógyíthatatlan-e ez az állapot?Mit

lehet ilyen esetben tenni a gyógyulás érdekében?

Köszönöm.

 

v1tamas Creative Commons License 2006.03.03 0 0 67
Jó napot mindenkinek. Sziasztok. Most találtam rá eere az oldalra. Tamás vagyok Kecskemétről. 30 éves vagyok. 28 éves koromban kaptam stroke-ot. A jobb felem lebénult. A beszédem elment. Újra kellett mindent tanúlni. Járás, beszéd stb.... Rá 1 év alatt még kettőször lett stroke-om. Újra kezdődött a harc az életemért. Most jelenleg rokkant nyugdíjas vagyok. Teljesen felépültem. Ezt azért írtam le, hogy ha valakinek ilyen problémája van akkor ebből erőt meríthet...
landsmann Creative Commons License 2006.01.08 0 0 66

Szia!

 

Ha még aktuális a probléma, bár látom régebben írtál, akkor keress itt meg. Érintett vagyok az ügyben én személyesen. Talán tudnánk eszmét cserélni.

Röviden leírom miről van szó. Agyi keringési zavart jelent. Magyarul agyi érszűkület. Ettől már kaptam agyi infarktust is. Két helyen látszott az MR képeken infarktus. A vertebrális artéria látja el vérrel az egyensúly-érzékelő szerveket. Mivel ezek sem kapnak megfelelő mennyiségű vért, így kissé hibásan működnek. Szinte folyamatosan úgy érzem, mintha ittas lennék. Nagyon szar érzés tud lenni. Lassabb a gondolkodás, nehezebben jutnak eszembe nevek, szavak, egy hosszabb összetettebb mondat megértése hallás után lényegesen több időt igényel mint korábban, tehát lassabban fogom fel, ha egyáltalán megértem, mert olyan is van hogy teljesen értelmezhetetlen. Felejtek. De olyan dolgokat is, amit évek óta naponta milliószor csinálok.

Előzmény: nahiszen (53)
európai Creative Commons License 2005.12.02 0 0 65


Szia ! Nem akarlak rémíszteni , de esetem ott történt. Ne aggódj, ott is vannak,
jó szaktudásu, rendes emberek. Sajnos én " kifogtam ". :-(((((((
Előzmény: shamrock (64)
shamrock Creative Commons License 2005.12.02 0 0 64

Ez elég szörnyű, amit leírtál. Valószínűleg úgy gondolják, ha aláíratatják veled a papírt, minden alól mentesülnek? Sajnos vannak lelkiismeretlen orvosok.

Budapesti vagy? Akkor ajánlhatnám azt a dokit, akit nekem is ajánlott a neurológus orvos, aki kezelt. Az Amerikai úton dolgozik.

 

Előzmény: európai (63)
európai Creative Commons License 2005.12.02 0 0 63

Sziasztok !

Neked legalább elmondták a műtét kockázatait, így legalább döntési helyzetben voltál. Én rosszabbul jártam, nekem elbagatelizálta az idegsebész a dolgokat, a kockázatokat sem mondta el, a műtétbe beleegyező nyilatkozatomra a kockázatok olvashatatlan kézírással vannak beírva stb. Megműtött, és egy életre tönkre tett.
Most " mossa kezeit "- . persze ami velem történt az az adott műtét kockázatai között nem is szerepel. Az egyszerű gondatlanság miatt következett be. NYilvánvaló , de
mire én ezt bebizonyítanám "ingem, gatyám " rámenne, lehet, hogy életben sem
maradnék addig.
Sajnos ott tartok, hogy hiába megyek másik orvoshoz, mindegyik azt tanácsolja,
menjek vissza ahhoz aki a műtétet végezte, ő tudja mit csinált a műtőben .
Mindenki ki akar maradni a dologból, nehogy állást kelljen foglalni az ügyben,
a beteg meg szenvedjen tovább. Milyen jó, hogy az orvosnak kötelessége a beteg fájdalmainak csökkentése. Ezt kimondja az EÜ TÖRVÉNY. Az meg, hogy a gyakorlat-
ban meg hogy van, kit érdekel........ Orvosi etika ? -hol van ?
Előzmény: shamrock (62)
shamrock Creative Commons License 2005.12.02 0 0 62

Sziasztok!

 

Tulajdonképpen örülök, hogy nem mozdul a topic. Ez akár azt is jelentheti, hogy nincsenek problémák. Bár ennyire naiv nem lehetek. Azért leírom, mi van velem, hátha valaki olvassa...

Szóval az idegsebész elmondta nekem, hogy ez a cavernoma olyan mély rétegekben fekszik, hogy a műtéti eltávolítása jelentős kockázattal járna. Annak viszont megvan az esélye, hogy újra bevérzik. Ennek az esélye 1% évente. Én inkább ezt a variációt választottam. Műtét egyelőre nem kell, ha szinte 100%, hogy lebénul a jobb oldalam. A szememet a kialakult kettőslátás (a bal szemem a jobb szemzugba fordult és balra nem nagyon hajlandó mozogni) miatt most próbálják "javítgatni".Kedden megyek a II. Szemklinikára, ahol is kapok egy szúrit, ami talán segít a balra húzó izmokat újra munkára bírni.

shamrock Creative Commons License 2005.11.11 0 0 61

Sziasztok!

 

Holnap megyek idegsebészhez. Drukkoljatok! :))

 

shamrock Creative Commons License 2005.10.20 0 0 60

Tamiegér!

 

Szorítok Neked!

Előzmény: Tamiegér (59)
Tamiegér Creative Commons License 2005.10.18 0 0 59

 

 

 

 

Szia shamrock!

 

 

Köszi a választ!.

 

Sajnos nekem nem múlt el ilyen "könnyen". Én is jártam masziroztatni 50 alkalommal és voltam egy természetgyógyász klinikán is.Ott 15 x akupunktúráztak meg elektromos akupunktúrát is kaptam,de sajna ennyi maradt még mindig.

 

A műtétet még nem javasolják,igazán nem is vállalnám mert nagyon rettenetes már úgy elmondva is.Én vagyok a 100 ból az 1 akinek nem gyógyul meg 100%-ra.

 

Nagyon boldog lehet a főnököd,hogy ilyen szerencsésen felgyógyult!

 

Még reménykedek hát ha jobb lesz.Végűl is 2 évet adtak a gyógyulásra.

 

Mégegyszer köszi!!

Előzmény: shamrock (58)
shamrock Creative Commons License 2005.10.18 0 0 58

Szia Tamiegér!

A főnökömnek volt ilyen, de neki egy jó fél év alatt elmúlt. 2002. novemberében jött ez ki neki, mára már nyoma sincs. Ő járt masszíroztatni is, meg akupresszúrára. Sajnos, mivel itthon vagyok, pontosan nem tudom megkérdezni, hogy is történt, mert én már nem emlékszem. De ő 100%-ig meggyógyult.

 

Előzmény: Tamiegér (57)
Tamiegér Creative Commons License 2005.10.13 0 0 57

 

 

Sziasztok! Én még nagyon új vagyok itt.Szeretném megkérdezni,hogy van-e esetleg valaki a topikon vagy ismertek e olyan embert akinek arcidegbénulása van,vagy volt.

Nekem májusban volt 1 éve,hogy van.

Már elég sokat javult,de még mindig nem tökéletes.Sok mellékmozgás tapasztalható,pl a szemem spontán könnyezik,vagy "kacsintok" ha ha eszem.Illetve a szám jobb oldala nem"mosolyog".

 

Szeretném megkérdezni tőletek,hogy várható e még további javulás ha esetle valaki jártasabb ebben a témában.

 

Előre is köszi a segitségeteket.

citizeninsane Creative Commons License 2005.10.09 0 0 56
Sziasztok. Lenne egy kérdésem. Vagyis inkább egy szakértő segítségét és véleményét kérném. Édesapámnál toxicus encephalopathia-t diagnosztizáltak , illetve a koponya CT athropia cerebri-t mutatott ki. Igyekszem pontosan idézni a zárójelentés szövegét, sajnos nincs nálam, de ezeket leírtam. Nincs semmilyen orvosi ismeretem, de a latinnal picit boldogulok és utána is jártam, tudom hogy a toxicus encephalopathia mit jelent. Ő most 63 éves, a szíve, a fizikuma a korához képest rendben van, mindig is nagyon erős ember volt..de most az utóbbi időben pillanatok alatt romlott az állapota..ma láttam, nem vagyok benne biztos, hogy elsőre megismert. Beszélni tud, azonban néha összefüggéstelenül és mozgáskoordinációs problémái is vannak. A CT eredménye szerint(és most megpróbálom idézni, sajnos nincs nálam, nem a szüleimmel élek) kontrasztanyag felhalmozás nincs, maradandó neurológiai deficit nincs, incantrinális vérzés nincs. Csak az athropia cerebri. Nem értem, hogy az orvosok miért nem tartották benn a kórházban, hiszen pár napos kezelés alatt elképesztően sokat javult, de amint hazaengedték, azonnal romlott az állapota. Az lenne a kérdésem, hogy mi ez pontosan és hogy a máj állapotának javulásával, ha ez megtörténhet, az agyműködés is javulhat-e még vajon, illetve visszafordítható -e valamelyest ez a folyamat? Remélem sikerült a lehetőségeimhez és a képességeimhez mérten átlátható képet alkotnom a helyzetről. Ha valaki érdemben tud válaszolni, kérem tegye meg.
shamrock Creative Commons License 2005.10.03 0 0 55

Sziasztok!

 

35 éves nő vagyok. Aug. 30-án agyvérzésem volt. Jelenleg is betegállományban vagyok, okt. 27-én kell visszamennem kontroll MRI-re. A mostani panaszom, ami a vérzésből adódott a kettőslátás, jobboldali zsibbadás és fülzúgás. Ahogy a februári hozzászólót olvastam, én még szerencsésnek mondhatom magam. Nekem is azt mondták, hogy valószínűleg egy érgomolyag.

Szeretném, ha írna olyan, aki ebből 100 %-osan felgyógyult.

 

nahiszen Creative Commons License 2005.09.06 0 0 53

Hello!

 

A vertebro-basilaris syndromáról érdeklődék. Ismerettségi körömben felmerült, és akárhol keresek, "hétköznapi nyelven" leírást nem találok róla... Mi ez tulajdonképpen?

 

Köszönöm!

afintha Creative Commons License 2005.02.23 0 0 51

Amilyen hosszu idot csak lehet, valaki mindig legyen mellette (amikor csak megengedik a noverek, reggeltol estig), es folyamatosan beszeljen hozza. ez az egyik leghatasosabb nyugtatoszer, legzes frekvenciajabol, mozgasbol, pulzusszambol nagyon jol lehet ezt latni.

 

Ahogyan javul az allapota, ugy kell majd ujabb es ujabb technikakat bevetni a rehabilitacio erdekeben. Errol majd kesobb.

Előzmény: 0Bigyoo0 (49)
afintha Creative Commons License 2005.02.23 0 0 50

Alapvetoen fontos:

 

A komaban levo ember sok mindent megert, ami a kornyezeteben tortenik, csak nincs lehetosege arra, hogy ezt kifele kommunikalja. Kepzeld ugy, mintha csukott szemmel mozdulatlan vegtagokkal, neman fekudnel az agyon, de mindent hallsz, es nem tudsz sem beszelni, sem a szemedet felnyitni.

 

Emiatt nagyon fontos az elso napokban, hogy a csalad reszerol a kommunikacio igy szoljon:

"Itt vagyunk, es tudjuk, hogy hallasz bennunket, meg ha nem is tudsz valaszolni most, tartsal ki, es nyugodjal meg."

 

Ebben az idoszakban ugyanis a komaban levo ember ugyanugy panikol -szerintem- , mint normalis ember, ha valami sulyos baleset vagy tragedia tortenik vele.

 

Ez alatt az ido alatt kiderul, hogy eletben marad-e a baratod vagy sem.

 

 

Ha igen, ugy tovabbra is folyamatosan kommunikalni kell vele. Ez a kommunikacio 1 iranyu, mert o nem tud valaszolni. Ez a kommunikacio azonban - szerintem - alapvetoen befolyasolja azt, hogy eletben marad-e vagy sem.

 

 

Tudni kellene tobb adatot, hogy mi tortent pontosan, mit mond a neurologus, es a mutet utan az amerikai utrol hova viszik majd.

 

Az eletveszely elharulta utan neki kell allni:

OPNI honlapjat atnezni, koma, agyverzes utani rehabilitacio cimszavakra kell keresni masutt is.

Megkeresni, hogy agyverzeses betegeknek tarsasaga, alapitvany van-e, milyen intezmenyek foglalkoznak rehabilitacioval.

 

Kiszamithatatlan, hogy mikor fog "felebredni", a verzes helye es a roncsolodas alapjan lehet valoszinusiteni bizonyos mertekben, hogy most mekkora esely van kommunikaciora, mi az ami serult, es milyen kommunikacios modot lehet hasznalni amint lehet, azonnal (gondolok itt kezszoritras, szemlecsukas, sohaj es hasonlo nonverbalis modokra). Ha ezt a kommunikacios modot megtalaljatok, es tud jelenzni legalabb igen-nem modon, az mar nagyon jo, onnantol kezdve megvan a kapcsolat. tehat amint lathato, a kapcsolat felvetele most a feladat, kitalalni hogy milyen modon lehete kommunikalni vele.

Előzmény: 0Bigyoo0 (49)
0Bigyoo0 Creative Commons License 2005.02.22 0 0 49

Hello mki!

 

Tudnátok segíteni? Agysérüléssel, agyvérzéssel, kómával kapcsolatos információkat keresek. Ha tudtok vmilyen weboldalt a témával kapcsolatban, kérem írjátok le.

 

Egy barátom nem ébredt fel reggel. Kiderült, hogy egy veleszületett ércsomó (vagymi) volt a fejében, agyvérzést kapott. Megműtötték az Amerikai úton, most kómában van. Még csak 20 éves!!!

 

Ha van információtok, tapasztalatotok ilyennel kapcsolatban, szívesen meghallgatom!

 

  Köszönöm!

 

     JoE

KataMama Creative Commons License 2005.02.17 0 0 48

Quizas,

OFF

Én még soha nem jártam a Vaterán, ezexerint van más is hasonló néven a neten...

ON

 

Én is köszönöm mindenki segítségét.

Előzmény: quizas (47)
quizas Creative Commons License 2005.02.16 0 0 47
KataMama,
OFF
Te vagy a Vaterán is? Kérlek, a mailemre válaszolj! Köszönöm!
ON
quizas
Előzmény: KataMama (38)
narvál Creative Commons License 2005.02.12 0 0 46

Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget!

 

Üdv: narvál

giklav Creative Commons License 2005.02.11 0 0 45

Kedves narval!

Dr.Major Főorvos Úr! Úgy tudom szerdánként rendel az Amerikai uti ambulancián!

(Egyébjént tapasztalataim szeint mindegyik orvos, nővér maximálisan jó szakmailag és emberileg is.)

Az a baj, hogy sokat kell várni, mert nagyon sok a beteg.

Minden jót Neked!

Üdvözöllek:giklav

Előzmény: narvál (41)
afintha Creative Commons License 2005.02.11 0 0 44

Meg lehet meg probalni az OPNI-t. Orszagos Pszchichiatriai es neurologiai intezet., valamint barmelyik egyetemi neurologiai klinikat.

Előzmény: Boszorka (39)
narvál Creative Commons License 2005.02.11 0 0 43
Köszönöm kataMama a segítséget!
Előzmény: KataMama (38)
narvál Creative Commons License 2005.02.11 0 0 42

Tudsz-e ottani orvost, akihez fordulni lehet? Mert gondolom ott sok jó orvos van, de nekünk a legjobb kell.  

Előzmény: Boszorka (39)
narvál Creative Commons License 2005.02.11 0 0 41
Köszönöm kataMama a segítséget!
Előzmény: KataMama (38)
robicsek Creative Commons License 2005.02.10 0 0 40
Pontosan, és nagyon rendesek is.
Előzmény: Boszorka (39)
Boszorka Creative Commons License 2005.02.10 0 0 39
Idegsebészet, Bp. Amerikai út. Jobb Maon biztos nincs.
Előzmény: KataMama (38)
KataMama Creative Commons License 2005.02.10 0 0 38

Sziasztok!

Kedves barátom helyett nyitom a topikot, ő még most regisztrálja csak magát, ha minden igaz, "narvál" nickkel fog működni.

 

Tehát: narvál egyik barátja néhány hete leesett egy ló hátáról, agyrázkódást szenvedett, vérrög keletkezett az agyában. A beteg néha tudatánál van, de inkább nem, javulást nem nagyon tapasztalnak nála. Jelenleg az egyik vidéki kórházban ápolják, de szeretnék őt szakintézetbe átvitetni. Sajnos (hála az égnek) nem ismernek megfelelő helyet hozzá, ebben kérjük a kedves Törzsasztalosok hatékony segítségét.

 

Köszönjük!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!