Keresés

Részletes keresés

rferi Creative Commons License 2012.09.17 0 0 263

:)

A lajosmizsei úton?

Az mindig olyan jó kis elhagyatott volt.

Engem is ott abajgatott a sógorom, megnézni mit tudok

Előzmény: halaloszto (260)
rferi Creative Commons License 2012.09.17 0 0 262

Amikor a légpuskámat legelőször fordítottam madarak ellen a céltábláról, mert a seregélyek felzabálták a cseresznyémet, akkor egyszerűen beledurrantottam a levelek sűrűjébe, mivel madarat látni nem lehetett.

Hát én voltam leginkább meglepve, mikor erre egy madár hullott holtan alá.

Ezzel be is fejeztem a madarak abajgatását.

Előzmény: Soká (259)
Soká Creative Commons License 2012.09.16 0 0 261

És a félkész vacsorát othagytátok? :)

Előzmény: halaloszto (260)
halaloszto Creative Commons License 2012.09.16 0 0 260

amikor hazavittem a jogsimat, a nagybatyam beultetett a zsiguliba, es kozolte, hogy akkor most elmegyunk autokazni, megnezi tudok-e vezetni. a varos szelen mar legelesztek a tyukok az arokparton, meg mindenutt. mondta nagy viccesen, hogy akkor a baloldalit kellene elcsapni. finom kormanymozdulat, kis gaz, kesz. aztan mondta hogy nem igy gondolta, meg hogy huzzunk mielott kijonnek a haziak.

 

Vajk

Előzmény: Soká (258)
Soká Creative Commons License 2012.09.16 0 0 259

Elfelejtettem lezárni a mikrohullámú sütő történetét: egy hetes késéssel válaszolt a szervizes emberke, és azt írta, hogy minden valószínűség szerint a ventilátor elé kerülhetett valami (vezeték?) és az okozza a kereplő hangot, vagyis könnyen gyógyítható a gép. Ez így jól hangzik.

Előzmény: Soká (256)
Soká Creative Commons License 2012.09.16 0 0 258

Ez is igaz...

Nekem voltak nagyobb unokatestvéreim, akiktől eltanulhattam a csibészséget, a fiamnak, úgy látszik nincs...

Egyébiránt, az első leckét Keresztapámtól kaptam, ami aztán örök emlékű családi "tragédiába" torkolt, mert az előtört vadászösztöne úgy sült el,  hogy rögtön az első lövésével leterített egy kis madárkát (nyilván nem hitte, hogy eltalálja) mindezt a család nőtagjainak jelenlétében, amiből aztán jókora perpatvar kerekedett, miután vigasztalhatatlanul sirattam szegény madárkát...

Előzmény: Törölt nick (257)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.16 0 0 257

Bocs hogy csak most, ritkán járok erre...

 

Valamit félreértettél. Az apák dolga hogy tiltsák a csúzli használatot.

Viszont az is feladata, hogy gondoskodjon valami ismerősről (ha nincs rokon) aki ezt megteszi, és ne vegye észre az erre utaló jeleket :-)

Előzmény: Soká (245)
Soká Creative Commons License 2012.08.24 0 0 256

Köszönöm a tippet, holnap talán sikerül meghallgattatnom a szervizes emberkével is, aztán majd meglátjuk...

Előzmény: rferi (255)
rferi Creative Commons License 2012.08.23 0 0 255

Ez tutira mechanikus hang, és a magasságából ítélve a motoron levő fogaskerék ledarálta a nagyobb hozzá kapcsolódóról a fogakat.

Az összes többi kapcsolódási ponton alacsonyabb lenne a hangmagasság.

Szerintem

Előzmény: Soká (254)
Soká Creative Commons License 2012.08.23 0 0 254

Köszönöm a válaszokat, itt egy pici hangfájl, ez alapján Feri talán meg tudja mondani a probléma okát. Én már teljesen elbizonytalanodtam :)

Itt.

Közben utánajártam, az Orczy nem játszik, 0 alkatrészük van orion mikróból. A forgalmazó végül egy práter utcai szervizt javasolt, délután lesz bent az illetékes emberke...

A fő problémám, hogy ez a nyomorult mikro 250km távolságban van, akkor romlott el, amikor már fullra megpakoltuk az autót, indulnunk kellett haza és már nem volt időm, módom sem elhozni, sem szétszedni, ránézni, stb.  És ami kellemetlen a dologban, hogy egy idős nagynénié a cucc, aki szintén csak nyaralni jár néha-néha ebbe a közös használatú nyaralóba. És jövő héten vinnék őt éppen... Mi meg már csak jövőre megyünk.

Ha apró hibáról lenne szó, akkor azt mondanám, bírja ki most mikró nélkül, jövőre megcsinálom én, ha ottleszünk. Persze ha problémás a javítás, akkor veszünk neki egy újat, csak tudom, hogy neki "jó lenne a régi" és ha újat veszünk, akkor problémázni fog az elfogadással... de ez már részletkérdés, csak azért írtam le, hogy érthető legyen: vagy tutira diagnosztizálható a hiba így távolból, hang alapján, vagy felejtős...

rferi Creative Commons License 2012.08.23 0 0 253

A kerregő hang becsaphat, nagyon hasonlót produkál az is, ha az említett csillámlap áthúz, de nem a sütőtér felé, hanem a házhoz, és azt nem látod.

Egy csavarhúzóval vedd ki a csillámokat, pucold ki ami mögötte van (lesz dzsuva, biztosítalak), és újra kapcsold be csillám nélkül.

Ha megint kerreg, akkor tényleg a forgató halt be valahol.

Előzmény: Soká (251)
halaloszto Creative Commons License 2012.08.23 0 0 252

hat ha a lemezjatszo a rossz, nem biztos hogy erdemes. az orczy-nal kaphatsz motort, de ahhoz kellene tudni hogy konkretan mi a baja, es milyen ami van benne.

 

Vajk

Előzmény: Soká (251)
Soká Creative Commons License 2012.08.23 0 0 251

A hibajelenség: melegíteni kezdtem egy tál ételt, mire olyan zörgő hangokat adott, mintha az üvegtányér excentrikusan lenne feltéve. Meg is állítottam, próbáltam megigazítani, de a zaj maradt, aztán pár másodperc múlva átváltott a zaj egy hangos gyors kerregésbe, amit én ahhoz tudnék hasonlítani, mintha fogaskerekek darálnák egymást. Akkor azonnal leállítottam a kütyüt. Összesen vagy 20mp-ig tartott ez a melegítési kísérletem és ezalatt nagyjából meg is melegedett az étel, amiből azt a következtetést vontam le, hogy talán a lemezforgató mechanizmus romlott el.

Még újabb 2-3mp-re bekapcsoltam a gépet, a hibajelenség zaját felvettem mikrofonnal, ha kell feltölthetem. Azt sajnos nem figyeltem meg, és rövid is volt az idő hozzá, hogy rendesen forog-e a tányér? Az biztos, hogy megmozdította a motor tálcát, éppen csak nem tudtam eldönteni, hogy rendesen forog-e, vagy csak akadozva döcög?

Előzmény: halaloszto (250)
halaloszto Creative Commons License 2012.08.23 0 0 250

orczy.com

 

de ha leirod a hibat, megkerdezem olyantol, aki regen ebbol elt.

 

amugy a mikrojavitas tok egyszeru. ha nem fut egyaltalan, akkor a bolondbiztossa tevo ezer ajtocsukas erzekelo valamelyike elkopott/elallitodott. ha fut de szikrazik, akkor koszos a csillamlap ami a magnetron es a sutoter kozott van. ultrapucolni kell, esetleg cserelni. majdnem minden mas esetben nem javithato gazdasagosan.

 

Vajk

Előzmény: Soká (249)
Soká Creative Commons License 2012.08.22 0 0 249

Nagyon off :) de hátha...

Tudtok esetleg olyan márkaszervizt, ahol Orion névre keresztelt olcsó kis mikrohullámú sütőhöz alkatrészt árusítanak?

A készülék 250km-re "tartózkodik" vidéken egy kis nyaralóban, hozni-vinni nagyon macerás lenne, de ha akad szakember, aki a hiba ismertetésével meg tudná mondani, hogy mit kellene cserélni benne (lehet-e, érdemes-e?) akkor a legközelebbi utazásnál vinnénk az alkatrészt és megjavítanám. Ha ez nem megy, akkor marad az új gép...

 

halaloszto Creative Commons License 2012.07.05 0 0 248

aki egy elmeleti problemaval elboldogul, az ha muszaj, akkor a gyakorlatival is. csak neki kell ulnie, kielemeznie, elvonatkoztatnia.

 

viszont a hetkoznapi eletben es a munkaban is elengedhetetlen (legalabbis nagyon hasznos) ha az ember reflexbol kepes "muszakilag" gondolkozni.

 

pl vegigmegyek a tescon, pakolok a kosarba, es a vegen 10%-on belul tudom mennyit fogok fizetni. anelkul hogy kozben erre koncentraltam volna. ugyanigy, nekiallok szetszedni a zuhanykabint, es emlekszem milyen nehez az uveg, es erovektorok rajzolgatasa nelkul tudom merre fog akarni eldolni ha kiveszem a csavart.

 

lehet ezek nelkul elni, csak sok lesz a meglepetes, a sorsszeru esemeny, ami a gyakorlatiasabb gondolkodasuak szamara egyaltalan nem sorsszeru, hanem jol tervezheto, kontrollalhato.

 

vajk

Előzmény: GPF (247)
GPF Creative Commons License 2012.07.04 0 0 247

Természetesen lehetne sokkal jobban tanítani. Lehetnének elkötelezett, lelkes, mindig megújuló pedagógusaink.

 

Egyébként gyereke válogatja :) Az enyémek biztos idegbajt kapnának, ha ennyire gyakorlatias problémával zargatnám őket. Viszont egy szép elméleti problémáért tudnak lelkesedni.

Előzmény: Soká (241)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.04 0 0 246

Nekem még mindig megvan a gyerekkoromban rongyossá olvasott sok indiános könyv, megvan a Nagy Indián könyvem is. :) Az unokám még csak 3 éves, túl fiatal még az olvasáshoz, úgyhogy most úszni tanítgatom inkább a medencében.

Előzmény: Soká (245)
Soká Creative Commons License 2012.07.04 0 0 245

Tudod mit horgásztam elő nekik, de még nem adtam oda: 60-as évekbeli Fiúk Évkönyveit :) Majd belelapozok, kíváncsi vagyok mennyire lesz nosztalgikus vagy kiábrándító. Annak idején - én is már örököltem őket -  szerettem.

Nagyon sokat olvasnak a gyerekeim szerencsére, de például az előbb említett fiamat nem sikerült még rávennem, hogy olvasson indiános könyveket :( És szégyen gyalázat, hogy az apja nem adott még egy csúzlit a kezébe! :) Persze engem nem az Apám tanított meg, hogyan kell be (vagy nem belőni) a szomszéd ablakát :)

Előzmény: rferi (243)
Soká Creative Commons License 2012.07.04 0 0 244

Részletkérdés, de a medence csak 2m átmérőjű, nem 3.

És már ez is megviccelte a fiamat, mert ugyebár a kör alapterülete ebben az esetben éppen pivel "azonos", és megijedt a furcsa eredménytől. :)

 

Na, mindegy, csak most jöttem rá, hogy gyakorolni kell a gyerekekkel, mert még nem épült be az arányrendszerükbe, hogy mondjuk minek mekkora súlya lehet, miközben ha megtanulják, hogy 1liter vízhez, 1kg kristálycukorhoz, stb. mekkora tömeg is társul, akkor már könnyebben belátják, hogy egy földön heverő fatörzs, kődarab, stb. mekkora súlyú lehet.

Előzmény: halaloszto (242)
rferi Creative Commons License 2012.07.04 0 0 243

Javaslom, kezdd el venni a Fülest.

Nem vicc!

Én annak idején mindig a koromnak való rejtvényeket oldottam meg belőle, volt és van benne nekik való is. Anyám veszi ötven éve, állandóan skandizott, így ott volt az orrom előtt.

Nagyon sokat javít a szövegértésükön, és a feladatmegoldó képességükön.

Eleinte majd sűrűn lapoznak hátra, de az ritkulni fog.

A képregény miatt meg könnyebben megfogja őket is az ujság!

Előzmény: Soká (241)
halaloszto Creative Commons License 2012.07.04 0 0 242

mikozben gondolkoztam a medenceden, rajottem, hogy en pl fejbol tudom hogy 1.5^2 az 2.25. vajon ez par generacio mulva mennyire altalanos? szorozva pivel az kb 7, annak a 0.6szorosa az kb 4m3.

 

neha azt gondolom, hogy egyszeruen gondolkozni nem szokas manapsag. szoval az agytorna minden formaja jo, de az olyan ami kapcsolodik a valosaghoz, az kulon fontos lenne.

 

 

 

vajk

Előzmény: Soká (241)
Soká Creative Commons License 2012.07.04 0 0 241

Áthoznám ide a témát, ha már könnyelműen offolni kezdtem odaát...

 

Szóval, az oktatásban engem csupán az zavar, hogy nem azzal az élményszerű módszerrel tanítanak, ami pedig érdekessé teszi a témát. Kit érdekel az, hogy egy geometriai henger mekkora térfogatú, viszont ha abból indulunk ki, hogy ebben a hőségben töltsük meg a medencét vizzel, számoljuk ki, hány liter víz fér bele, hogy az a víz mennyibe is kerül, és hogy ha percenként 10liter víz jön ki a csövön, akkor mennyi ideig kell tartani a slagot?

 

A történelmet azért emlegettem, mert látom a gyermekeimen, hogy gyerekfejjel mennyire bizonytalan még az idő fogalma. Képtlenek érzékelni 10-100 vagy 1000 évet. A dinoszauruszos mese semmivel nincs régebben nekik, mint mondjuk Asterix. Egy levél megírása még nehézségeket okoz, miközben azt tanulják hetedikben, hogy mi a különbség az ok-, mód-, cél- és még nem tudom hányféle határozószó között.

Nem gondolom, hogy a világvége, ha olyasmit tanulnak, amit elfelejtenek, hiszen agytornára szükség van, de azért sokkal életszerűbben is el tudnám képzelni az oktatást.

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.02 0 0 240

Nemrégiben írtam egy pár sort a Malév csődjével kapcsolatban, hogy szerintem mi vezetett a csődhöz. 

Na most atláltam egy cikket ugyanebben a témában, nem vagyok jobbik rajongó, de ezt jól látják ők is.

 

http://hvg.hu/itthon/20120701_jobbik_feljelentesekmalev_csod

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.19 0 0 239

" Ha valaki negyven évig dohányzik, akkor ne az utolsó csomag cigi eladóján kérje számon a tüdőröntgen gyanús foltjait."

 

Ez egy nagyon jó hasonlat. Nehéz is rá válaszolni kapásból.

Talán csak azt a hasonlatot tudnám válaszolni, hogy a régi alkotmány olyan volt mint  ahogy cigisdobozra ráírták, hogy a dohányzás öl.... stb. A mostani alkotmány meg azt mondja, hogy nyugodtan gyújts rá, sőt, minnél többet bagózz, elöbb megdöglesz és akkor nem kell nyugdíjat fizetni neked. Persze ez is csak 1 hasonlat, a valóságban mást mondanak és mást cselekszenek. De ez szinte mindegyik rezsimre igaz volt eddig. De ennyire cinikus hozzállásra nem is nagyon emlékszem, hogy a történelemben valaha előfordult volna. Talán csak Hitler haláltáborainak a bejárata fölötti üzenet "Arbeit macht frei" volt egyedül ilyen cinikus. 

 

Elég sok kollegám elárulta, hogy kikre szavazott, nálunk talán a társaság 30-40%-a vallotta be, hogy a fideszre szavazott, sokan csak azért, hogy tünjenek el a "kommunisták" végre. 1-2 embr kivételével szinte mindenki megbánta már, hogy így szavazott, azok viszont megrögzött elvakult fideszesek, mást nem is várhatunk tőlük. Sokan arra hivatkoztak, hogy nem volt választási alternatíva, kire szavazhatott volna. Ezzel csak azt ismerte el, hogy nagyon felületesen ismeri a poltikát, az egyes pártok programját. Sajnos volt olyan csoport aminek igencsak szépen kidolgozott választási programja volt, mégsem jutott be a parlamentbe mert az emberek azt sem olvasták el, sokan nem is tudtak róluk, hogy egyáltalán léteznek. 

 

Soká Creative Commons License 2012.05.16 0 0 238

Kedves Repülőgépépítő!

 

Ez ugyan offtopik, de azt hiszem a politika még itt is off. Sajnos. A tapasztalatom az, hogy nem egy szaktopik baráti légkörét tette már tönkre az, amikor kiderült, hogy politikai kérdésekben nem értenek egyet az emberek. Jómagam úgy vagyok vele, hogy addig jó, amíg nem ismerjük egymás ebbéli véleményét. Sajnos.

 

A sok sajnosnak egyszerű oka van: kishazánkban a politika zsigeri kérdéssé vált, érzelmek vezérlik az embereket és minden tényt kiragadnak a folyamatból.

Én is láttam a Juszt műsort és a vitapartner nélkül maradt szakértő úr meggyőzően riogatta a nézőközönséget, amely nyilván nem eléggé jogász ahhoz, hogy megerősítse vagy cáfolja a felmerült jogértelmezést. Függetlenül attól, hogy igaza van-e vagy sem, engem például más dolgok agasztanak. A szakértő  4millió nyugdíjasról beszélt (amiben ma még remélem volt némi túlzás) viszont érdemes elgondolkodni azon, hogy miféle társadalomban élünk, ahol a populáció egynegyede próbálja eltartani a teljes közösséget? Hogyan jutottunk ide?

És hogyan jutottunk oda, hogy ma kishazánk minden lakosára jut 2millió forint visszafizetendő kölcsön? Szoktatok-e azon gondolkodni, hogy ezt nekünk kell visszafizetni? Nekem van négy gyermekem (és egy feleségem) vagyis a mi családunkra 12millió forint jut a közös adósságból. Nekem nem esik nehezemre, hogy ezt a terhet sajátomként éljem meg, ugyanakkor az is tény, hogy ezt a terhet én sehogy másként nem tudnám kifizetni, csak úgy, ha eladom a fejünk felől a lakásunkat és a maradékból valahol az ország keleti végein veszek valami elhagyott akármit. Azzal én most nem akarok foglalkozni, hogy ki vitte bele ilyen mérhetetlen adósságba az országot, de csak azért nem mert, attól nem lesz jobb nekünk és mert nem akarok aktuálpolitizálni. Viszont merre vezet a kiút?

A Te élethelyzetedet nem ismerem, de gondold el, nekem úgy "van" 12millió forintos adósságom, hogy soha életemben nem vettem semmit kölcsönből. De nem azért mert olyan jó dolgom van, hanem mert "kibírom" hogy tömegközlekedem, hogy 8 éves a számítógép amin pötyögök, hogy 6 éves a mobilom, hogy mióta megszülettek a gyerekeim nem voltam külföldön, és folytathatnám a sort.

Da van 3 felsőmaróm :) - hogy visszatérjek a témához.

Remélem, nem volt túl dierkt politikai témájú, amit írtam, viszont részben válasznak szántam arra, hogy vajon az új alkotmánytól kell-e féltened a nyugdíjadat, vagy valami mástól? Ha valaki negyven évig dohányzik, akkor ne az utolsó csomag cigi eladóján kérje számon a tüdőröntgen gyanús foltjait.

Előzmény: Törölt nick (234)
egyteles mv Creative Commons License 2012.05.16 0 0 237

 

Üdv!

Amit nem értek,hogy hol a kétharmad?

Ha kocsmában,boltban,piacon,munkahelyen beszélgetünk mindenki szidjaEZEKET,de senki nem vállalja,hogy rájuk szavazott!Én Ezt nem értem!

A riportalany ajánlotta,hogy olvasni kéne az alaptörvényt.(ÉN sem olvastam).

Azért 360 törvény egy év alatt(365 nap)kb 100 ülésen nem semmi! Lehet gratuálni a fiúknak!

Gyula

 

Más:van egy gérfűrészem ami erős rántással indul,hogyan lehetne finomabb indulást kicsikarni belőle?(1000 watt)

 

Előzmény: Törölt nick (236)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.12 0 0 236
En probalom naprakeszen kovetni az esemenyeket, de ezzel most szembesultem en is. Az biztos, hogy ezt a huzast sokan nem fogtak fel, ahogy en sem. Elfelejteni pedig nem fogom, ugyanugy, mint a manyupom lenyulasat. [bocsi az ekezetek hianyaert, GPS-rol potyogok]
Előzmény: 409 (235)
409 Creative Commons License 2012.05.12 0 0 235

Azért van ebben némi csúsztatás. Anno az ellenzék többször, több helyen elmagyarázta ezt, főleg akkor volt hetekig téma amikor járulékról adóra "keresztelték", amely jogilag komoly,  a tömegek számára hátrányos különbség. :-((

Előzmény: Törölt nick (234)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.11 0 0 234


Tárgy : köpni-nyelni nem tudtam

Akár mennyire nem akarja az ember elolvasni az orbáni alaptörvényt, mégis kell rá időt szakítani.

Furcsa hogy baloldali jogászok sem foglalkoztak ezzel?


EZ VÉGKÉPP AZ A PILLANAT, AMIKOR NAGYON KELLENE AZON GONDOLKOZNI, MERRE
SZALADJUNK, A NAGYVILÁGNAK MELY SZEGLETÉBE.

Szó szerint drága kormányunk 365 törvényt fogadtat el évente, erőltetett menetben, ami követhetetlen. EZ A KORMÁNY NAGY TAKTIKÁJA!!!

Ha meghallgatjátok Juszt minapi műsorát, abból világosan kiderül, hogy MINDÖSSZE 10-15 ember tudta, amikor megszavazta az új alkotmányt, hogy KIVETTÉK BELŐLE A TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS JOGÁT!!!!


Ez azt jelenti, hogy bármikor csökkenthetik, tetszés szerint a nyugdíjadat, és az egészségügyi ellátáshoz sincs alkotmányos jogod. Ezért van az, hogy életmentő ultrahangos és egyéb vizsgálatokra IS hónapos előjegyzések vannak. Addig szenvedjen, és haljon meg a beteg, legalább kevesebb az éhes száj. Vagy mehetsz a méregdrága magánszektorba gyógyulni.

Tudom, hogy nem hiszitek, ezért szájbarágósan megismétlem:
A lényeg TEHÁT, hogy az új Alaptörvényből kivették az alkotmányos jogok közül a Társadalombiztosítást, ami azt jelenti, hogy adó formájában fizetünk nyugdíjadót és egészségügyi adót, de ezért cserében NEM JÁR semmi, sem nyugdíj, sem ingyenes egészségügyi ellátás.
A kormány biztosít valamit, amennyit éppen kedve tartja és simán megvonhatja bármikor és hozzányúlhat az eddigi nyugdíjakhoz is. Nincs alkotmányos garancia semmire, nincs kihez fordulni, mert törvénysértést nem követ el a kormány, hiszen az Alkotmányból kivették ezt a jogot.
Ergo a teljes kiszolgáltatottság állapotában teljesen védtelenek az állampolgárok, különösen a 4,5 millió nyugdíjas.

NAGYON FONTOS!!!!
Ezt bizony nem elég látni, de terjeszteni kell!!!

  http://atv.hu/videotar/20120430_mihalyi_peter_2_resz

A kijelző 10.percétől nézd a műsort! (a számláló hátralévő időt mutat, tehát az utolsó 10 percet keresd!)
Ha felocsúdtál a döbbenetből, továbbítsd minél több embernek!




 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!