Keresés

Részletes keresés

Hiryu27 Creative Commons License 2020.05.14 0 0 27451

Várom a forrásaidat.

 

Előzmény: Platon (27448)
Platon Creative Commons License 2020.05.14 0 2 27450

Tudod az van hogy az Ukrán választók többsége elutasította az USA "barát" pártokat. Az Ukrajnában szokásos nagy arányú választási csalások ellenére az ellenzéki Janukovics nyerte a választásokat 2010-ben. Valójában ezek a pártok soha egyetlen választást sem tudtak nyerni, még azokat sem, amiket ők maguk szerveztek.

 

Szerintem ez éppen mindent elmond arról, hogy Ukrajna népe mit is akart. A Maidani zavargások lehet nagynak tüntek de egy 40 milliós országban 400 ezer szélsőségest összeszedni nem nagy sztori, az kb olyan mint nálunk egy százezres tüntetés. Nehéz ráfogni hogy az lenne a többség.

 

A bizonyított tény az az, hogy a Maidant az USA szervezte, és a hatalomváltást (puccsot) is az USA vitte végbe. Az EU elég nagy felháborodására, ha még emlékszel a Fuck EU botrányra.

 

Az egy dolog hogy te mit szeretnél, de egyrészt az EU sosem akarta Ukrajnát tagnak, másrészt Ukrajna lakosságának majdnem a fele orosz ajkú volt, és az Ukrán gazdaság ezer szálon kötődött az Oroszhoz. Mindenki tudta mi lesz, ha elvágják a szálakat. Egy biztos. Ukrajnának soha egy pillanatig sem volt érdeke megtámadni az Oroszokat. Az Oroszok eltűrték a Krím illegális Ukrán annexióját ( bizony sosem szerezték meg azt jogszerűen, csak fenntartották Hruscsov jogtiprását) egészen addig a pillanatig, amíg az amerikai érdekek mentén az USA báb puccsisták nem akarták elvenni Oroszország egyetlen meleg tengeri kikötőjét. Amit amúgy még Hruscsov sem adott nekik, az (Szevasztopol) ugyanis nem volt része a Krím a Szovjet alkotmányt is lábbak tipró jogsértő átruházásának.

 

Obama elnök a korábbi linken egész jól elmagyarázza, ha elolvasod, hogy szó sem volt arról, hogy Putyin tervezett volna bármi gazságot, ő csak reagált az USA agresszióra. Nem én mondom, Obama.


Ennyi a sztori. Az USA agresszió - mert a puccs szervezés bizony fegyveres agressziónak számít a nemzetközi jog szerint - okozta a térség de-stabilizálódását, és Ukrajna balkanizálódását. 

 

És innentől lehet köpködni az oroszokat, de az ugye csak pótcselekvés a tényekkel való szembenézés helyett. 

Előzmény: project640 (27449)
project640 Creative Commons License 2020.05.14 -1 0 27449

tulajdonképpen mi is a forradalom, mi is a puccs? csak nézőpont kérdése

 

mivel anyai ágon Ukrajnából származom, és bőven ismerek oroszokat, ukránok -- egyet biztosan kijelenthetek: az ukránok rühellik az oroszokat, és nincs az az ukrán fiatal aki ne az EU-hoz, Európához akarna tartozni!!!

 

szóval lehet itt feszengeni, lehet itt titkos CIA pucsokról képeket, youtube felvételek hozni .... az nem PUCCS! amit az ország többsége akar ... magyarán EU tagságot

 

ezt Oroszország akadályozta meg! ... és Ukrajna belekerült egy vég nélküli háborúba :-( 

 

aki meg itt annyira imádja az oroszokat, azokank kívánok egy fincsi moldáv, belorussz álampolgárságot, akik a Szovjetunió szétesése óta csak egyhelyben toporognak

 

... ahogy írtam korábban ez az ország 40 évig arra készült, hogy a 'szemét' nyugattal háborúzzunk ... egy iyen háborúban, magyarságom ellenére, teljes erőmmel a nyugat győzelmét kívántam volna

 

nincsenek illuzióim, de egyet biztosan kijelenthetek: 100szor inkább a nyugat, mint az oroszok

Előzmény: Platon (27447)
Platon Creative Commons License 2020.05.14 0 0 27448

Khm.

 

A török veszteségek óriásiak, csak nem sietnek az orrodra kötni. De a kurdok rendszeresen posztoljak a kilőtt török harckocsikat. Valahányszor a törökök offenzívát kezdenek, rögtön láthatjuk is a lángoló Leokat és a többi török vasat.  

 

 

Előzmény: Hiryu27 (27423)
Platon Creative Commons License 2020.05.14 0 1 27447

Figyi.

 

Kár ezt erőltetned, amikor az USA államtitkár asszony megbeszéli az USA nagykövettel, hogy ki legyen Ukrajna új vezetője, és erről hangfelvétel van aminek a hitelességét konkrétan el is ismerték, vagy amikor Obama a CNN-en nyiltan beismerte hogy Ő szervezte a hatalomváltást Ukrajnában, akkor bizony te vagy az aki Fake Newst terjeszt.

 

Az van tudod hogy amikor valaki külföldről hatalomváltást szervez, azt per definitionem úgy hívják hogy coup de etat. 

 

And since Mr. Putin made this decision around Crimea and Ukraine, not because of some grand strategy, but essentially because he was caught off balance by the protests in the Maidan, and Yanukovych then fleeing after we'd brokered a deal to transition power in Ukraine.

 

http://transcripts.cnn.com/TRANSCRIPTS/1502/01/fzgps.01.html

 

 

Ukrajnában USA puccs történt, ez egy POTUS által személyesen megerősített tény. A Fake News az az, amivel a te fejedet tömték a forradalomról. 

Előzmény: project640 (27440)
gaunt Creative Commons License 2020.05.14 0 2 27446

Aha. Oké. Magyarul semmit nem tudsz felhozni. A youtube-os "videón" (hangfelvétel) konkrétan a bizonyíték van arra, hogy amerika műve volt az ukrán puccs. A másik cikkben meg szintén megtalálod a linket az észt külügyminiszter és az EU-s Catherine Ashton telefonbeszélgetését, szintén kőkemény bizonyítéka az amerikai beavatkozásnak. A szerinted "jelentéktelen" képen meg John Mccain látható a NEONÁCI Oleh Tyahnybok-al pózolva, a majdanon... Biztosan semmi jelentősége nincs amikor egy amerikai szenátor látogat el egy ilyen megmozdulásra ... aha... 

Arra sincs semmiféle bizonyíték, hogy az oroszok bérelték volna fel a tüntetőket és rendőröket válogátás nélkül lemészárló orvlövészeket. Ellenben egy olasz dokumentumfilmből viszont kiderült, hogy az elkövetők Miheil Szakasvilivel kapcsolatba hozható grúzok voltak... Ugyanez a Szakasvili nem sokkal később Porosenkótól állampolgárságot kapott... biztos véletlen... No meg az is, hogy a lövések a tüntetők által irányított területről jöttek...

Nos, mivel úgy látszik te is a szélsőbalos tábort erősíted, akkor itt van neked egy cikk a balos guardiantól, még szerintük sem az oroszok műve volt az ukrán puccs:

https://www.theguardian.com/commentisfree/2014/apr/30/russia-ukraine-war-kiev-conflict

 

 

Látod ez a különbség közted és köztem. Te semmiféle bizonyítékot nem tudsz hozni az orosz agresszióra. Én viszont tudok bőven arra, hogy az egész puccs az amerikaiak műve volt. Az, hogy később az oroszok beavatkoztak, még közel sem agresszió. Az érdekeiket védték.

Előzmény: project640 (27440)
jkoenig Creative Commons License 2020.05.14 0 0 27445

Dehogy fizetnénk többet, nálunk az igények csak addig tartanak amíg nem kell értük fizetni. :-)

Előzmény: project640 (27444)
project640 Creative Commons License 2020.05.14 0 0 27444

Az, hogy a politika hergeli az embereket, és ennyire gusztustalan módon, az egy teljesen újszerű dolog :-( sajnos :-(

 

ezt csináljuk mi is, ezt csinálja a román politikus is ... ja, és ezt csinálja a kisember is (pl. idősebb vagyok , mint szlovákia pólóval) :-(

 

DE, hogy ebből valaki fegyveres küzdelemt vízionál, az még az alapvető harcászati,logisztikai dolgokkal sincs tisztában! Mégis mivel támadna Románia? Pontosan tisztában vagytok akár egy gépesített ezred megmozgatásával micsoda logisztikai rémálom? Sem Románia, sem Magyorország nem rendelkezik olyan támadóerővel, mely képes akár egy megyényi terület elfoglalásával, megszáásával.

Miért? ... pont, ahogy írtam .... a magyar néphadsereg, mely rendelkezett ilyen potenciállal olyan mértékben igénybe vette az ország teljesítőképességét, hogy belerokkantunk!!! ... nemhiába, hogy a kormányok ma keveset költenek a katonákra ... mert rohadt sok pénz!!! 

 

Ezért gondolkodik mindenki egy köztes megoldásban- mondjuk egy közös EU haderő ---- és miért kell ebben gondolkodni? Mert ez EU-tól keletre van Oroszország, aki folyamatosan fegyverkezik, és be is veti azokat :-(

 

A fent megírt nemzeti hergelés meg egészen gusztustalan .... sajnos ebben a román politikus is nagyon érdekelt, lévén egy korrupt, szar ország jelenleg is ... és ebbe az uszításab tapsikolva vesznek részt az ország állampolgárai is :-(

 

A sors fintora, hogy a nemzetek közötti uszításnak pont mindig az a társadalmi réteg a legkapósabb, akiktől egyébként a legtöbbet elvett a saját 'nemzeti' politikusa :-(

 

Tegyétek fel magatoknak a kérdést: fizetnétek több adót, több ÁFA-t, több szociális hozzájárulást azért, hogy mondjuk legyen 300-400 leo2-esünk, min. 100 db. támadó repülőgépünk, és legalább 150-200 modern önjáró tarackunk + legalább 25-30ezer szerződéses harcoló állomány????!!!!!

Előzmény: Biga Cubensis (27441)
Hehe164 Creative Commons License 2020.05.14 0 0 27443

Dehát az ország már 25 éve itt áll letolt gatyával.

És szélesre tárt seggel.

Előzmény: Biga Cubensis (27441)
Atis57 Creative Commons License 2020.05.13 0 0 27442

Szia!

 itt OFF! De 

 

......, de a román politika (és nem a román emberek többsége) valóban ráér minket provokáln----

 

Sajna  nagyon megváltozott  a nemzetiségek(magyarok) hozzáállása 80 óta. 

 

Sem Szlovákiában ,sem Erdélyben ..de még a Vajdaságban sem olyan már a megitélésünk manapság mint régebben ! S mindegy , hogy magyart  v a többsségit kérdezed.

 

Ukrajna meg kész utálat -mind a 3 fél részéről.(magyar,ukrán orosz )

 

Tehát sokkal valósabb a veszély a szomszéd-baráti?  EU tag ? részről.

 

S valóban  készülni kell, nehogy" baráti látogatás" legyen belőle!

 

 

Tavaly Kassán 

meg Szabadkán találkoztam ilyen gesztussal; Van képed idetolakodni, menj a.......

 

De bárkinek  másabb tapasztalata véleménye ?

 

 

Előzmény: Biga Cubensis (27441)
Biga Cubensis Creative Commons License 2020.05.13 0 2 27441

én sem értek vele egyet több kérdésben, de a román politika (és nem a román emberek többsége) valóban ráér minket provokálni. erről még gaunt kolléga által liberónak hívott index is aggodalmasan számol be:

https://index.hu/kulfold/2020/05/13/romania_trianon_emleknap_torvenyjavaslat_szavazas/

nyilván én is azt szeretném, ha ez a kérdés valamikor a jövőben valamilyen erdélyi autonómiával zárulna közös egyetértésben, de ettől függetlenül a hadsereg feladata, hogy minden akár kicsiny valószínűségű dologra is felkészüljön és ne álljon az ország teljesen letolt gatyával, ha meglepő események következnének be.

abban is igaza van sajnos, hogy a NATO-nak nem feladata a tagországai közötti konfliktusoknak a megoldása. pont ezért nem árt egy legalább annyira "elrettentő" magyar haderő, hogy ne lehessen csak úgy benyomulni órák alatt egy másik tagország területére és addig kitartani, míg a lassú NATO v EU bürokrácia egyáltalán lép valamit.

 

Előzmény: project640 (27440)
project640 Creative Commons License 2020.05.13 -2 0 27440

hát.. ne haragudj ,de komolyabbank gondoltalak

 

idelöksz egy youtube videót

egy képet

plusz a 'rightwing'-es, elég megbízhatatlan website cikkét

 

és 2020-ról beszélünk, amikor kb. 3 perc alatt tuduk neked felvonultatni cikkekekt, videókat , hogy az magyarok a sziriuszról származnak

 

Ma az információ megszűrése mindenek felett a legfontosabb. Tőlünk északra ezt már tantárgyak keretében tanítják. Szerintem pont az a nehéz, hogy a milliónyi infóbol kigyűjteni az igazat. 

 

Amikor az orosz szeparatisták lelötték a malaj gépet, akkor a napnál világosabb volt, hogy ők voltak, és véletlen volt. Azt a fajta gusztustalan tereést, amit utána az orosz média művelt, attól legszívesebben hánytam volna!!! Ártatlan emberek szerettei haltak meg, és még csak oda sem engedték egyből őket!!!! Az orosz médiáról megvan a véleményem. 

 

Persze 'fake news' minden honnan jön, de ezt profi szinten az oroszok kezdték.

 

Sajnos azt tapasztalom, hogy ma az emberek nem az igazságra kiváncsiak, hanem van egy hitük, és ahhoz keresnek híreket ..., ahogy a fenti példában te is tetted :-(

 

nem akarok itt egy komplex elemzésbe fogni, hogy miért nem azt gondolom ,amit te ... és ezt nem a majdan téri teóriádból szűrtem le igazán, hanem abból, hogy Romániát tartod ma Magyarország legnagyobb ellenségének :-(

Előzmény: gaunt (27439)
gaunt Creative Commons License 2020.05.13 -1 0 27439

Oké. Akkor kezdésnek adj magyarázatot ezekre:

 

1,

https://www.youtube.com/watch?v=WV9J6sxCs5k

 

2,

 

3,

https://www.fort-russ.com/2015/02/the-paet-ashton-transcrip/

 

Ééééérdekes, nem? Mind biztosan véletlen egybeesés? Ja, nem...

Előzmény: project640 (27437)
NYUGDIJAS TROTY Creative Commons License 2020.05.12 -1 0 27438

Innentol ha akarod ha nem mar "komcsi" vagy. Erveid tenyeid nem szamitanak.

 

Igy jartal pajtas! Udv a klubban :-)

 

Előzmény: project640 (27437)
project640 Creative Commons License 2020.05.12 -2 0 27437

Nem gondoltam volna, hogy van valaki aki komolyan gondolja a 'majdani CIA puccs' teóriát.

 

Románia ellen fegyverekezni kérdéskör felhozatal meg már olyan komolytalanná teszi a válaszodat, hogy szinte biztos vagyok benne, hogy szándékos trollkodásról van itt szó :-(

Előzmény: gaunt (27436)
gaunt Creative Commons License 2020.05.12 0 3 27436

Semmiféle orosz aggresszióról nincs szó. A kelet ukrajnai háború nem az oroszok, hanem a nyugat, elsősorban az amerikaiak műve volt. Ők (CIA) szervezték a puccsot Janukovics ellen, ők szervezték a majdant, meg a többit. Az, hogy az oroszok (teljesen jogosan) visszavették a krímet, nem ide tartozik.

 

Nekünk elsősorban a románok ellen kell fegyverkezni. Nincs még egy olyan állam amelyik ennyire gyűlölne minket, és csak az alkalomra várnak. És ahogy az unióban mennek a dolgok, ahogy halad az unió az összeomlás felé, ez az alkalom előbb utóbb el fog jönni. Ostobaság a NATO-ban bízni. Nem fognak megvédeni minket! Lásd görög-török konfliktus. Vagy éppen a szíriai török-amerikai szembenállás.

 

 

Előzmény: project640 (27435)
project640 Creative Commons License 2020.05.11 -3 0 27435

a kérdést viszont fel kel tenni:

- milyen fegyveres konfliktusokban vehet rész az állam (ez egyrészt politikai kérdés, ha távoli harcokról beszélünk ... másrészt egy elemzői kérdés, hogy az államot érheti e direkt támadás)?

- a kialakuló, feltételezett jövőbeni konfliktusokat milyen fegyverekkel akarjuk megvívni, vagy milyen fegyverek szükségesek a megvívásához

 

ha a fenti két kérdést átgondojuk, akkor szükség van e pl. egy pzh2000 -hez hasonló fegyverrendszerekre? ... 

 

a feltevésedet nagyon kiélezve, feltehetjük a kérdést, hogy miért nincs anyahajónk? ... a válasz egyszerű: nincs tengerünk, nincs ehhez errőforrás potenciálunk, nincs hozzá semmilyen tapasztalat, szakértelem, .. ill. Magyarország semmilyen tengereken vívott konfliktusban nem fog részt venni előreláthatólag

 

kérdés: magyarország részt vehet olyan jövőbeni konfliktusba, ahol gripenek , pzh2000-esek kellenek .... elvileg nem, de Oroszország folyamatos agresszivitása az EU-t sajnos fegyverkezésre készteti ... il. a NATO egyre jobbani széthullása egy közös EU katonai szövetséget indokol

 

ezzel tökre egyetértek ... de azért őszintén megjegyzem, hogy miközben naponta szapuljuk Brüsszelt, és Putyin évenete idelátogat, ... közben azért fegyverkezünk, mert Európa nem akar lehúzott gatyával lenni, ha esetleg Oroszország még jobban bekeményít :-(

 

persze tudjuk, hogy Oroszország nagyon szeret amolyan kis 'piszkos' háborúkat vívni, és ezekben a háborúkban általában katonák ölnek civileket .... idáig terjed a tudásuk!!!!!

 

Krím elfoglalása: egyetlen puskalövést is tett egyetlen ukrán katona? Egy egész életen át a civilek azért adtak fizetést, fegyvereket az ukrán tiszteknek, hogy ha majd kell, akkor háorúzzanak.  ... aztán amikor kellett, akkor az ukrán tisztek elsunnyogtak

Előzmény: Cs_ (27434)
Cs_ Creative Commons License 2020.05.11 0 1 27434

A hadsereg az egy olyan dolog, ami békeidőben közel teljesen értelmetlen valami. Az értelmét akkor nyeri el, amikor tényleg szükség van rá. S mivel nem lehet igen rövid idő alatt a semmiből létrehozni, ezért békeidőben is kell vele foglalkozni.

 

Előzmény: project640 (27432)
project640 Creative Commons License 2020.05.11 0 0 27433

ez egy doktori értekezés? ... ez egy összeóllózott munka :-( .... viccesek azért ezek a katonák tollából kikerülő phd, doktori, diploma, stb. munkák :-)

Előzmény: Hiryu27 (27426)
project640 Creative Commons License 2020.05.11 -1 0 27432

miért is nem ? ... a magyar honvédség pénzt , paripát nem sajnálva költötte a lóvét egy tömeghadsereg kiépítésére ... miért is? .... hogy legyőzzük a gaz nyugatot? .... 

ma ott tartunk, hogy veszünk Leo2-eseket ... miért is? ... hogy a német hadiiparnak megrendelést adjunk, és akkor jobban el van nézve Vitya EU ellenes kiszólása? ... mert miért kéne Leo2? vagy Pzh2000? ... ja az orosz fenyegetés ellen? akik a legnagyobb barátaink? .... hát miért is aggódunk a békeszerető orosz néptől? .... 

 

csak a Sztálingrád című film-ben lévő jelenetet tudom imsételni: - ti tisztek, még náluk is rosszabbak vagyok! 

 

a katonák háborúra készülnek egész életükben ... félelmetes pénzbe kerülnek ... aztán a háborúkat a, katona nyelven mondva, 'mocskos' civilek vívják meg :-(

Előzmény: Hiryu27 (27422)
Hehe164 Creative Commons License 2020.05.11 0 0 27431

Volt azért téglafal, betonfal, páncéllemez is. :-)

Előzmény: Tankiszt (27430)
Tankiszt Creative Commons License 2020.05.10 0 0 27430

Ja, a nagy disznó cupákok kiakasztva, meg satöbbi. Lehetett nézni a csontok, a hús roncsolásait.

Én a szerződéses időszakban már nem emlékszem hasonlókra.

Előzmény: Hehe164 (27429)
Hehe164 Creative Commons License 2020.05.10 0 0 27429

Erről jut eszembe.

 

Ma vajon megismertetik a szerződéses állománnyal a fegyverzettechnika lehetőségeit?

Sorkatona koromban volt "hatásbemutató" (gépkarabély, ugyanez hangtompítóval, géppuska, RPG, harckocsi lövészet amikor bemutatták a különböző lövedékek hatását), + volt tűzakadálypálya napalmmal.

Előzmény: Törölt nick (27428)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.10 -1 0 27428

Olyan szépen nyílvántartod mindenki írását, keresd csak meg azt, amit egyszer neked írtam, az van benne, hogy hasamra csapva írtam neked, mert amíg a választ keresed addig sem vagy itt a fórumon. Ez a válaszom arra, hogy mennyire érdekel mit gondolsz rólam. Vagy annyira bizonyítási kényszeres, hogy minden hülyeségre ráugrasz.

Nagyon szeretnéd, ha azt írnám, hogy csak bokorugró lövész vagyok, aki csak az AK-t ismeri. Nem megy gaunt, mert én olyat nem írok, ami nem igaz. Én gaunt olyan haditechnikai eszközöknek voltam közelében, amit esetleg csak képeken láttál, de élőben sohasem. Én még nem fizettem élménylövészeten, vagy élményvezetésen azért, hogy közelébe legyek a hőn szeretett haditechnikai eszköznek-nekem fizettek azért, mert ott voltam a közelükben, és elvégeztem a rám háruló feladatot. 

Előzmény: gaunt (27427)
gaunt Creative Commons License 2020.05.10 -1 1 27427

Jó, legyek amatőr. De te mi vagy? Aki, ahogy lejjebb írtam görcsösen ragaszkodik a téveszméihez. Ugyanúgy te voltál az aki szerint a kurszki csatában T-34/85-ösöket használtak elvtársaid... Nem tudom mire vagy annyira büszke. Biztos voltál katona, de legfeljebb egy egyszerű gyalogos. 1 évben voltál egyszer, talán kétszer lövészeten, párszor elsütötted az AK-t, és ennyi. Komolyabb technikának a közelében sem voltál, legfeljebb képeken láttad. Írásaid bizonyítják. 

Előzmény: Törölt nick (27425)
Hiryu27 Creative Commons License 2020.05.10 0 0 27426
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.09 -1 0 27425

Majd én eldöntöm gaunt, hogy melyik topikra írjak. Egyenlőre csak egy amatőr vagy, akit nem kell komolyan venni, főleg nem fegyverzettechnikai kérdésekben. 

Előzmény: gaunt (27424)
gaunt Creative Commons License 2020.05.09 -1 0 27424

Te, nem kellene szennyezned ezt a topikot. Bőven elég neked a másik is a sok mocskos elvtársaddal együtt. Olyan nekem ne dumáljon aki görcsösen ragaszkodott hozzá, hogy a 125mm-es harckocsilöveget a D-30-ból fejlesztették ki, ami meg aztán a D-44 alapján épült... 

Előzmény: Törölt nick (27419)
Hiryu27 Creative Commons License 2020.05.08 0 0 27423

Meg benne van a másik fél harckocsinemtudása.  Nem tudom feltűnt-e neked, hogy anno törökök a Lleo-2seikkel beleszaladtak pár méretes pofonba, Levonták a tanulságot, alkalmazkodtak, most is ott vannak a harckocsijaik szép számban, veszteség viszont kb zéró. (ld még Saluki-vádi 2006, csecsenek kiosztotta orosz pofon, szír hadsereg taktikavéltésa, etc etc etc)

Előzmény: project640 (27407)
Hiryu27 Creative Commons License 2020.05.08 0 0 27422

A holland kollégád kicsit finoman szólva nem ért a dologhoz, de mindegy,,,,

Előzmény: project640 (27418)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!