Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.10 0 0 3859

Na a szárítógép azért jó, mert amíg szárítod a micsodádat a nőnél, addig a gatyáidat megszárítja. A nőknek nem kell erről tudniuk. :)

A párátlanító masinának van annyi esze, hogy a beállított páratartalmat magától figyeli, így nem kell kapcsolóórával sem játszanod. (de lehet, hogy ne unatkozz)

Tegyél egy páramérőt ablakon kívülre és egyet ablakon belülre is, pontosan ugyanazt a típust. Ha kint eleve magas a páratartalom, mint most is, fölösleges a gépet gyilkolni, (főleg ilyenkor használd a ruhaszárítót) ha meg alacsony, mint télen hóesés után, akkor megint ne gyilkold a gépet, viszont szellőztess.

Előzmény: help_kene (3858)
help_kene Creative Commons License 2016.05.10 0 0 3858

:-D

 

Vettem egy hygro és thermo métert, hogy lássam mi is a helyzet pontosan.

Bent az irodában 40%-os páratartalmat mutatott és 25 fokot (tök ideális értékek ezek.)

 

Viszont, mikor hazaértem a műszer kapásból felment 60%-ra és kis idő elteltével több mint 75%-ra. A hőmérséklet meg lement 20 fokra.

 

Úgy, hogy elkezdtem közben szellőztetni és kinyitottam az összes ajtót meg ablakot tárva nyitva. (de nem igen változott semmi :)

 

Bár ugyebár eső után vagyunk és a kinti friss levegő is tök párás, tehát csak a szellőztető rendszer nem fogja megoldani teljesen a problémát, mert a benti párát le kell csapatni. és ahhoz kell egy gép szóval mégis veszek egyet :-)

 

Arra gondoltam, hogy van ilyen időkapcsolós konnektor amivel lehet szabályozni, hogy a gép mikor kapjon áramot és amíg nem vagyok itthon beállítom majd, hogy párszor menjen 1-1 órát és tüntesse el a párát. Vagy legalábbis csökkentse a mértékét.

 

Meg veszek egy izzószálas melegítőt és az is be lesz állítva, hogy melegítsen egyszer vagy kétszer 1 órát.

 

Most persze a konvektorok ki vannak kapcsolva, mert ilyen hőmérsékletnél már nem fűtök. Minek ? egyik nap poló is elég másik nap pulóver kell. de hát ilyen a tavasz.

 

Szóval azért ez mégsem annyira egyszerű kérdés. Majd összerakok magamnak egy saját rendszert ami szellőztet is meg párátlanít is meg melegít is. A három egyszerre már hatékony kell, hogy legyen.

 

Most, hogy van egy ilyen mérőm máris előrébb vagyok, mert tudom, hogy a probléma megoldása nem olyan egyszerű.

 

Nekem egyébként most pont nem kell nő. Örülök, hogy nincs itt egy se és nem basztat a faszságaival.

Ha nő kell, majd inkább én megyek el hozzá :p Szárítógép nélkül is lennének jelentkezők.... :)

Előzmény: Törölt nick (3857)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.10 0 0 3857

Koma, hát mi a gond? Dobd a mosógép tetejére, ott a legszuperebb helye. Pont oda van kitalálva, hajlonganod se köll. A kettő közé pedig tegyél egy kihúzhatós tálcát és ráboríthatod kivételkor.

 

Felejtsd el azt a nyamvadt szárítózást, a masina komolyan bevonzza a nőket, és ha már ott lesz, akkor a nőt kell kiteregetni a konvektor elé amíg a gépben szárad a bugyija, nemdebár? De.

Előzmény: help_kene (3855)
help_kene Creative Commons License 2016.05.10 0 0 3856

Esetleg ha tud valaki céget aki ilyennel foglalkozik (ez nem egy több szintes családi ház) ilyen méretekben, akkor szívesen veszem, ha ajánl valakit . És megköszönöm persze. (A neten nagyon sok cég van és kibogaraszni ezekből, hogy ki alkalmas a feladatra nem egyszerű...)

help_kene Creative Commons License 2016.05.10 0 0 3855

Köszi a linkeket. Csak nem tudom hova tenni ezt a szárítógépet - pedig biztos hatékony.  Szobában hülyén nézne ki a fürdőben meg már ott van egy ugyanekkora mosógép. :-) Meg amennyi ruhám van, azt rárakom egy sima szárítóra és odateszem a konvektor mellé (télen) úgysincs otthon senki napközben. estére meg is szárad (ha fűtök)

 

Igen a megoldás valami szellőztető rendszer lesz. Van még a fürdőn egy faablak, azt is kicserélem hőszigetelősre és akkor a szigetelési probléma megoldva. A hőcserélős szellőzést meg megcsináltatom ősszel ez most ráér.Addig kérek pár árajánlatot pár cégtől akik ezzel foglalkoznak.

 

 

Előzmény: Törölt nick (3854)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.10 0 0 3854

Aha, akkor oda valami rendszeres szellőztetőrendszer hiányzik. De a ruhaszárítót mindenképpen vedd meg, a nőket is bevonzza.

Előzmény: help_kene (3851)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.10 0 0 3853

"Sokkal olcsóbb, és hosszú távon eleve gazdaságosabb megoldás egy megfelelő léghozamú és teljesítményű elszívó ventilátort vásárolni, és beszereltetni. Szerintem."

 

Persze, HA megoldható. De ha nem?

Előzmény: Petya79 (3850)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.10 0 0 3852

Pölö: Szárító 80e és be is dobják neked. Ezekből az egyszerűbb típusokat kell megvenni, amelyek nem okoskodnak.
http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_candy-gvc-d813b-s-kondenz%C3%A1ci%C3%B3s-sz%C3%A1r%C3%ADt%C3%B3g%C3%A9p-1180955.html

 

57e
http://bonairshop.hu/midea-mddg-20den3-digitalis-automata-paramentesito/4552
De at számold bele, hogy ez 1m2 -es helyet foglal el, mivel körülötte lyuknak kell lennie, tehát ezek a cuccok a látszat ellenére nem 30 ×30 centisek, hanem sokkal nagyobbak.

Olcsóbb is van, használt is van. Itt is hirdetett valaki nemrég 20e-ért.

Előzmény: help_kene (3849)
help_kene Creative Commons License 2016.05.10 0 0 3851

Sokkal olcsóbb, és hosszú távon eleve gazdaságosabb megoldás egy megfelelő léghozamú és teljesítményű elszívó ventilátort vásárolni, és beszereltetni. Szerintem.

Értem. Akkor ha megpróbálom összefoglalni a szellőztető rendszer a lényeg. Mert ha meleg van vagy hideg, tök mindegy, ha van rendesen keringtetve a kinti benti levegő, akkor nem kell a pára elszívásáaval foglalkozni. Jól értettem?

 

Akkor viszont fölösleges minden párátlanító vagy elszívó, mert a szellőztető rendszer lényege, hogy állandóan keringeti a levegőt.

Ha az lesz, akkor nem kell párátlanító eszköz.

 

A fűtési probléma csak részben kapcsolódik ide.  Ajtót le fogom cserélni egy másikra a két ablak meg eleve szigetelt. A 35 cm-es fal szerintem nem a leggyengébb láncszem itt inkább a pince... (Rátehetek még 10 centit de nem hiszem, hogy ez a fő ok.

Viszont, ha a radiátor csak erre jó, akkor nem kell van egy sima izzószálas melegítőm azt bekapcsolgatom ha úgy érzem, hogy kell, meg ha le lesz cserélve az ajtó ű8mert most azon jött be télen leginkább a hideg) akkro elvileg a két konvektorral befűtöm az egész lakást konyhástul fördőszobástul és annyi. (Szellőztetni se kell majd, mert azt elintézi a szellőztető rendszer)

 

Mikor itt fával fűtöttek és régi hagyományos fa ablakok ajtók voltak (azokon eleve volt mindig kis légmozgás) akkor nem jött elő a penész probléma. ez ezóta van, amióta az előző tulaj feltett műanyag nyílásszárókat és emiatt totál megállt minden légmozgás.

 

Ez esetben a szigetelés helyett inkább egy rendes szellőztető rendszer beszerzése a kulcs. És ez is ráér őszre megcsinálni, mert addig folyamatosan szellőzik a lakás mivel bukóra mindig nyitva az ablak.

 

Köszi szépen a választ, azt hiszem, hogy látom már, hogy mi lesz a megoldás a problémámra.

Előzmény: Petya79 (3850)
Petya79 Creative Commons License 2016.05.10 0 0 3850


"ez mitől jobb, mintha lenne egy páramentesítő gép?"

A konyhai páraelszívót egyáltalán nem tudja helyettesíteni egy páramentesítő.

Az fürdőszobai elszívó ventilátort némi kompromisszum árán ki tudod váltani egy páramentesítővel, de a közvetlen elszívó egyszerűbb és olcsóbb megoldás. Hozzáteszem: erre a célra pillanatnyilag mi is páramentesítő gépet használunk. Viszont amint lesz egy elérhető árú, és könnyen karbantartható egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető, amivel már van egy hosszabb távú tapasztalat (a megbízhatóság tekintetében), akkor abban a pillanatban kiváltom vele.  A Marley MEnV 180 szimpatikus lenne, de tudom, hogy az elődje (MEnV 150) elég megbízhatatlan volt, erről az újabb típusról pedig még nincsenek hosszabb távú tapasztalatok.

Az elszívó ventilátor legnagyobb előnye, hogy a párás levegőt (legalábbis annak nagy részét) közvetlenül kivezeti a szabadba. Nem foglal helyet, van időzíthető és/vagy páraérzékelős változata, kapható egészen csendes kivitelű is, és viszonylag alacsony a teljesítményfelvétele.

Ha mégis páramentesítő gépet használsz, akkor érdemes azt legalább negyed-fél órával a zuhanyzás előtt elindítani. Attól függően pedig, hogy a zuhanyzást követően mekkora lesz a helyiség páratartalma, utána még úgy ~1-3 óra hosszáig kell a gépet járatni (vagy időzíted, vagy olyan típust választasz, ami adott páratartalmat elérve automatikusan kikapcsol). A páramentesítő gép előnye, hogy mobilis, és hogy - bizonyos esetekben - nincs szüksége külső levegő utánpótlásra.


"Fürdőszobába mást mit tudnék feltenni ami befűtené a helyiséget?"

Felszerelhetsz erre a célra egy elektromos törölközőszárító radiátort, de azt tudnod kell, hogy ezeket nem folyamatos fűtésre találták ki. Ha fűtőpatronos törölközőszárítót vásárolsz, abból a legkisebb teljesítményű úgy 300-400 wattot zabál. De egy drágább, infrás változat is minimum úgy 200-300 wattos. Arra tökéletesen megfelel, hogy a zuhanyzás előtt egy picit felfűtsd a helyiséget (persze ez azért időt vesz igénybe), vagy hogy a vizes törölköződ megszárítsd vele, esetleg kiegészítő fűtésre használd. De folyamatos üzemben, önálló fűtésként használva még ha "bírja is", a gazdaságtalan fogyasztás miatt nem éri meg foglalkozni vele.

 


"Ha többet fűtök és melegebb van az hatékonyabb lehet nem?"

Mire célzol? Az tény, hogy melegebb lesz, de más tekintetben nem feltétlen vagy előrébb.

 


"miután a szellőztető meg a párátlanító már ki lett próbálva... Lehet, hogy nem is fog kelleni."

Plusz ráfűtéssel megoldani a falakon lecsapódott pára kérdését, szerintem nagy butaság. Sokkal olcsóbb, és hosszú távon eleve gazdaságosabb megoldás egy megfelelő léghozamú és teljesítményű elszívó ventilátort vásárolni, és beszereltetni. Szerintem.

Előzmény: help_kene (3848)
help_kene Creative Commons License 2016.05.09 0 0 3849

szia,

 

Szárító 100körül, páralecsapató 50 körül.

Konkrét termékeket vagy márkákat tudnál ajánlani? utánanéznék...

 

200 ezer még mindig jobb mint 500 :) és lehet, hogy nem is kell szigtelni mert nem ez a probléma.

 

ezt a lakást vagy 100 éve építették. Kémény is van benne tehát eredetileg fával vagy szénnel fűtötték.

Ha akkor jó volt, akkor csak fel tudom fűteni most is gázzal mindenféle külső szigetelés nélkül... nem?

Előzmény: Törölt nick (3845)
help_kene Creative Commons License 2016.05.09 0 0 3848

szia, köszi a hozzászólást!

 

Ha valóban csak a főzéskor, zuhanyzáskor felgyülemlett pára jelenti a problémát, akkor első lépésben vegyél egy páraelszívót a konyhába, meg egy időzíthető elszívó ventilátort a fürdőbe.


ez mitől jobb, mintha lenne egy páramentesítő gép? És az napközben be lenne kapcsolva (mikor nem vagyok otthon?) csak kérdem, nem értek a témához... Vagy ez az? bocs ha hülyéket kérdek. :)

 

Hygrométerből én minden helyiségbe vettem egy Millenium MN9311-et. Anno a Tescoban cirka 1000 Ft-ba került, aztán egy időre eltűnt a polcokról. De nemrég újra lehetett kapni náluk.

Ok, köszi erre rákeresek.

 

A törölközőszárító radiátor jó dolog, de az elsősorban arra való, amire a neve is utal; meg esetleg kiegészítő fűtésre.

Fóürdőszobába mást mit tudnék feltenni ami befűtené a helyiséget?

 

előre is köszi a segítséget.

 

(ki tudok fizetni 5 kilót a hőszigetelésre nem ez a probléma. Csak nem hiszem, hogy ettől meg fog oldódni a dolog, mivel alulról és felülről is hül a lakás.... Ha többet fűtök és melegebb van az hatékonyabb lehet nem?

 

mondjuk a gázra elköltök télen 20 ezret egy hónapban. ha 30 lesz, még akkor is az a plusz 10 ezer ha hozzá márem az 500 ezerhez, akkor 50 hónap alatt hozná be az árát... az 4 év. Meg ezt megcsináltathatom akármikor. miután a szellőztető meg a párátlanító már ki lett próbálva... Lehet, hogy nem is fog kelleni.

 

öt kilót azért nem költök el ilyen könnyen.

Előzmény: Petya79 (3844)
help_kene Creative Commons License 2016.05.09 0 0 3847

Hú köszi nagyon sok mindent írtál :)

 

Másik lakásba költözés: ez most nem opció. Nem tudok máshova költözni. (meg nem is akarok. vannak olyan előnyei a lakásnak amiről nem szívesen mondanék le)

 

Vagy szigeteld le a pince felől olyan vastagon amennyire csak tudod, a falak ha alulról vizesednek azt is meg kell szüntetni valahogyan.

 

Oké, ezt hogy kell érteni? Nem vagyok építész kifejtenéd ezt egy picit részletesebben ha szépen megkérlek? A pince alattam van. hogy szigeteljem le afelől? alul parketta van, azt nem szedném fel.

 

Mi ennek a módja? Ki tudja megcsinálni és milyen anyagokkal?

 

Vegyél egy kompresszoros ruhaszárító gépet, és máris sokkal kevesebb lesz a párád télen, mert nem fog örökké száradni=párologni minden gatyád.

 

Bocs ha hülyeségeket kérdezek, de ha van páraelszívó meg szellőztető rendszer akkor ennek mi értelme? Úgy értem, hogy ha úgyis van párátlanító akkor ez mit ad hozzá a kérdéshez?

 

Vegyél egy fürdőszobai páralecsapatót is, ezt szükség esetén konyhába is ki tudod vinni, de ha kell, oda is vehetsz egy másikat.

Oké de mi ez? :) bocs, de tényleg nem tudom, hogy mi az a pára lecsapató. Párátlanító gép?

Vagy hogy keressek rá?

 

Cseréld ki a gázsütőt induktívra éselektromos sütőre, hogy ne legyen nyílt lángod, mert az is páragyár.

 

Egy héten kb egyszer főzök szóval ezt tutira nem cseréltetem ki, mert minek? Mikor főzök, otthon vagyok és akkor tudok szellőztetni.

 

Ha van lehetőség, csináltasd meg a konyhai páraelszívót, és a lakásnak is legyen páraelszívása a fürdőben, wc-ben, konyhában, bár ahol pincés, nem biztos, hogy van.

 

Ezt nem is igazán értem. Milyen páraelszívó? Sima párátlanító berendezés nem elég???? amelyik leszedi a levegőből a nedvesség tasrtalmat?

Minek kéne oda még páraelszívó? Bocs, ha hülyeségeket kérdek, de nem igazán értem ez most.

 

ha veszek egy párátlanítót amilyet belinkeltem akkro minek kéne még egyéb párátlanító eszközöket beszerelni? az nem elég?

 

Ha nincs rendess kereszthuzatod, akkor szereltess be egy kényszerszellőzős rendszert, ami időközönként magától megforgatja a levegőt télen-nyáron, éjjel-nappal.

Ilyen kell. Erre hogy lehet rákeresni a neten? Kényszerszellőző gép? vagy tudsz ajánlani konkrét típust?

 

olvasd vissza a fórumot, sok okosságot fogsz találni. A penésznek is az életfeltételeit kell megszüntetni, legyél tisztában vele, hogy hol miért van, mit eszik, stb.

A penészről már könyveket kiolvastam, úgyhogy pontosan tudom, hogy miért van.

 

A falaim 35 cm széles tégla és van rajta kívülről valami hungarocell borítás (ezt még az előző tulaj gányolta rá - gondolom ő is tett lépéseket a lakhatóság érdekében.

Ez nem egy panel ami 10-20 cm széles. 35 cm téglának csak kéne valamennyit szigetelnie....

 

ha az a lényeg, hogy fűteni kell kicsit jobban (hogy ne legyenek hőhidak) akkor azt meg tudom oldani. Legfeljebb kicsit több lesz a gázszámla. Így is minimális egyébként.

 

Ha ez a módja, hogy belülről meleg legyen a fal, akkor ezt a gázkonvektorral meg egyéb fűtőeszközzel szerintem meg tudom oldani.

 

A gond az, hogy minden irányból támad a hideg: alulról a pince, (a fal szigetelés ezt nem oldja meg - szerintem.) körbe a légüres tér, és felülről is hül a lakás mert a tető szigetelés se a legjobb.

 

Ha a lényeg az, hogy meleg legyen, akkor inkább fűtök majd többet Még így is olcsóbb lesz a számla egész évre kivetítve mint a központi fűtéses lakásokban.

 

Nyáron nem is költök a gázra, mert pár köbméterrel el vagyok több hónapig, mivel egy héten csak egyszer van időm főzőcskézni. A sütő meg villannyal megy.

 

Nagyon szépen megköszönném, ha felhomályosítanál azokban a kérdésekben amit felvetettem. Tök laikus vagyok, szóval úgy mondd el, hogy meg is értsem :-)

 

Ha fűteni kell kicsit jobban, nem érdekel azt kibírom. Nehogy már 35 centis téglafal kevés legyen... ez nem egy panel.

 

Üdv és köszi az észrevételeket.

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (3842)
Petya79 Creative Commons License 2016.05.09 0 0 3846

Indukciós főzőlap 10 ezerért? Ennyiért legfeljebb valami hordozható kivitelű, 1 zónásat kapsz, "Hunyadi Mátyás" márkajelzéssel. Koleszba, vagy egyedülállóaknak, egyfogásos ételek készítéséhez talán megfelel. De mindennapos főzőcskézéshez kevés lesz, ahhoz ki kell még pótolni legalább 50-60 ezerrel. Aztán elkél mellé egy vastag falú edénykészlet, meg talán az elektromos hálózat is problémás lesz (régi bérházról beszélünk), főleg egy szárítógéppel kiegészítve.
Ez utóbbi (szárítógép) elhelyezése pedig lehet, hogy gondot fog okozni, mivel a lakás még mindig csak 48 m2-es. Nem állítom, hogy nem hasznos dolog, de egyáltalán nem létszükséglet.

Előzmény: Törölt nick (3845)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.09 0 0 3845

Ha tetszik neki, megoldja, ha nem, hülyeségre is elköltheti. Nekem hótmindegy. Főzőlap 10eFt, sütő, olyan 50e, de nem is biztos, hogy süt. Szárító 100körül, páralecsapató 50 körül. 200e lenne max az egész, és minden vadi új. Szárítógépet alapból javaslok mindenkinek, nem csak neki.

Előzmény: Petya79 (3843)
Petya79 Creative Commons License 2016.05.09 0 0 3844

Ha valóban csak a főzéskor, zuhanyzáskor felgyülemlett pára jelenti a problémát, akkor első lépésben vegyél egy páraelszívót a konyhába, meg egy időzíthető elszívó ventilátort a fürdőbe.

 

Hygrométerből én minden helyiségbe vettem egy Millenium MN9311-et. Anno a Tescoban cirka 1000 Ft-ba került, aztán egy időre eltűnt a polcokról. De nemrég újra lehetett kapni náluk.

 

A törölközőszárító radiátor jó dolog, de az elsősorban arra való, amire a neve is utal; meg esetleg kiegészítő fűtésre.

Előzmény: help_kene (3841)
Petya79 Creative Commons License 2016.05.09 0 0 3843

Szárítógép, indukciós főzőlap, elektromos sütő??? Ne viccelj!
Olvastad a hozzászólását? Egy régi építésű, bérház mellé felhúzott épületrészről van szó, ami mindösszesen 48 m2. Ez már önmagában arra enged következtetni, hogy a pénzügyi lehetőségei korlátozottak. Ezt a tényt csak megerősíti azzal, amikor azt írja, hogy a cirka félmilliós homlokzati szigetelésre nem futja.

Előzmény: Törölt nick (3842)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.09 0 0 3842

"Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mi lenne a lejgobb megoldás."

Költözz el normális lakásba. :)

 

Vagy szigeteld le a pince felől olyan vastagon amennyire csak tudod, a falak ha alulról vizesednek azt is meg kell szüntetni valahogyan. Külső hőszig csak ezek megléte után jöhet szóba. Vegyél egy kompresszoros ruhaszárító gépet, és máris sokkal kevesebb lesz a párád télen, mert nem fog örökké száradni=párologni minden gatyád. Vegyél egy fürdőszobai páralecsapatót is, ezt szükség esetén konyhába is ki tudod vinni, de ha kell, oda is vehetsz egy másikat. Cseréld ki a gázsütőt induktívra éselektromos sütőre, hogy ne legyen nyílt lángod, mert az is páragyár. Ha van lehetőség, csináltasd meg a konyhai páraelszívót, és a lakásnak is legyen páraelszívása a fürdőben, wc-ben, konyhában, bár ahol pincés, nem biztos, hogy van. Ha nincs rendess kereszthuzatod, akkor szereltess be egy kényszerszellőzős rendszert, ami időközönként magától megforgatja a levegőt télen-nyáron, éjjel-nappal.

 

+ olvasd vissza a fórumot, sok okosságot fogsz találni. A penésznek is az életfeltételeit kell megszüntetni, legyél tisztában vele, hogy hol miért van, mit eszik, stb.

Előzmény: help_kene (3841)
help_kene Creative Commons License 2016.05.09 0 0 3841

Sziasztok, elnézést, hogy nem olvasom vissza az összes hozzászólást (később visszaolvasok, mert biztos van egy csomó hasznos infó)

 

A véleményeteket szeretném kikérni.

 

Van egy régi építésű földszinti tégla lakás ami nagyon penészedik. A külső szigetelésre kértem árajánlatot, az igen húzós (több mint félmillió forint lenne.) úgyhogy még töprengek, hogy megcsináltassam-e.

 

A lakás úgy néz ki, hogy egy bérházban van, de egy külön hozzáépített épületrész. alatta pince van, 3 oldalról levegő veszi körül és egy oldalról egy mellette lévő ház fala.

 

úgy helyezkednek el a helységek, hogy ha belépek a bejárati ajtón, akkor egyből a konyhában vagyok és vele szemben van egy kisebb helység ahol a fürdő és a wc van. ezekben jelenleg nincs semmilyen fütési lehetőség. A konyhából balra nyílik a nagyobb szoba (nappali) és attól ha belépek a szobába szemben van a hálószoba. Ha a szoba bejáratánál állok, akkor mindkét szobán jobbra van 1-1- ablak. Azok alatt van a gázkonvektor.

 

Ilyenkor nem párásodik a lakás meg ilyenkor különben is nyitva van bukóra az ablak.

 

télen viszont a konyhában és a fürdőben is hideg van és ha főzök vagy fürdök akkor nagyon felmegy a páratartalom.

 

Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mi lenne a lejgobb megoldás. Terveim szerint lehet, hogy veszek a fürdőbe egy törölköző szárítós bordás villanyradiátort. Ez nem tudom, hogy mennyit fogyaszt... Meg, hogy ez-e ide a legjobb megoldás.

 

Felmerült még a belülről való szigetelés ötlete, de nem tudom az mennyit segítene és a fürdő az tetőig van csmpézve ott nem is lehetne megcsinálni. (vagy de?)

 

A konyhában tudok fűteni a gáztűzhellyel vagy nyitva hagyom mindenhol az ajtót és akkor egyforma hőmérséklet lesz a lakásban.

 

Az egész lakás kb 48 m2.

Gondolkodom páramentesítő gépen meg valamilyen szellőztető berendfezésen is.

 

Venni szeretnék egy páratartalom mérőt is. Valami olyat ami megbízható és olcsó. Erre is várnék javaslatot, ha tud valaki ilyet. Meg én is nézelődöm a neten, de jobb lenne olyan amit már valaki kipróbált és elégedett vele.

 

Páramentesítőre is érdekelne javaslat. Kinek milyen van? Egy ilyet nézegettem, nem tudom ez elég lenne-e nekem.

http://bolthely.hu/paramentesito/id/00014_Trotec_TTK_50_E_Paratlanito_-_peneszmentesito_50_m2-ig_-_16l_nap

 

A nappaliba tenném, ott van elég hely egy ilyen gépnek.

 

Szellőztetője van valakinek? Ha igen, akkor milyen és hogy, hova van felszerelve? (és mennyibe kerül egy ilyen eszköz?)

 

A külső szigetelés jó dolog, de a párásodást nem hiszem, hogy megoldja. Úgyhogy még nem döntöttem el, hogy az meg lesz-e csináltatva.

 

Előre is köszönök minden javaslatot, ötletet. Biztos vannak olyan ötletek amik nekem eszembe se jutnának, pedig működőképes megoldások lehetnek.

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.08 0 0 3840

A vízszigetelést jobb lenne előbb megcsinálni.

A gardróbba tegyél ventillátorokat ami megkergeti a ruhák mögül a levegőt, ha nem lenne örökké nyitva be is dohosodhatna. Páramentesítő nézése csalós dolog, ha zárva lenne az ajtó akkor lenne kb 30m3 légtér amire tudnál gépet venni, de így sokkal sokkal több a légköbmétered, és a 30m3-re vetített masina nem fog érdemben funkcionálni, plusz nonstop működhet. Ha központi fűtésed van, kanyaríts be csöveket a gardróbbba a ruhák és a fal közé, az is nagyon sokat segít.

Előzmény: kingoftailor (3839)
kingoftailor Creative Commons License 2016.03.08 0 0 3839

Nem találtam erre jobb topikot, ezért itt kérdeznék.

 

A házunkban mostanában átlagosan 50% körül van a páratartalom, kivéve a gardróbot, ahol olyan 60-65%. A gardrób a pince felett van és elég hiányos a vízszigetelése a falnak.

 

Szerintetek érdemes oda beállítani egy páramentesítő gépet? Jó lenne, ha az egész házban olyan 40-45% körül lenne a páratartalom.

 

A gardrób 10m2, de az ajtó mindig nyitva van. Mekkora teljesítményű gép kellene, ha kell? 

budaine Creative Commons License 2016.02.27 0 0 3838

Mi naponta kb 10-12 órát használjuk. Éjjel kb 11-05 között megy a nappali,fürdő résznél, mert azt nem halljuk a hálóban. Reggel 06-tól megy egy olyan hálószobába, ahol mindig újratermelődik a pára. Beállítom a normál jelzés előtt kb fél centire, így időnként ki és bekapcsol. Így hagyom, elmegyek dolgozni. Mire hazaérek tele van, pirosan villog. Magától lekapcsol, ha tele van. Nincs vele gond. Nem tudom mennyi lesz tőle a villanyszámlám. Állítólag max teljesítménynél eszik 300-at óránként. Egyszer kiszámolva max 1200 Ft-tal lesz több az átalányom. De ez nem biztos. Engem nem igazán érdekel, mert csak télen kell és megér minden pénzt, hogy nincs penész. Ha visszaolvasod a hozzászólásaimat, láthatod, hogy nehéz eset a lakásom. 18 éve lakunk itt, már bútor, ágy ment a szemétbe a penész miatt. Most már csak mosolygok, nyugodt vagyok. Ettől függetlenül kb napi 8x 1-2 perces kereszthuzatot azért alkalmazok.

Előzmény: kökörcsin13 (3833)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.23 0 0 3837

Oppá, akkor ezek a tényleges használat közben nem is olyan kicsik :)

Előzmény: kökörcsin13 (3833)
Petya79 Creative Commons License 2016.02.23 0 0 3836

Kb. 220-240W a teljesítményfelvétele.

Előzmény: kökörcsin13 (3833)
NAND708 Creative Commons License 2016.02.23 0 0 3835

Azért egy W adat csak van rajta, abból meg nem nehéz a havi fogyasztást számolni..

Előzmény: kökörcsin13 (3833)
lucabrazi Creative Commons License 2016.02.23 0 0 3834

Nekem Midea van, ilyenkor nem is használom mert a pára nem megy 65% fölé.

Én inkább tavasszal és ősszel használom.

Éjjelre nem kapcsolom be mert hangos,fogyasztása szerintem brutális,egyedül nem hagyok semmilyen elektromos cuccot magára.

Nekem ez a véleményem.

Előzmény: kökörcsin13 (3833)
kökörcsin13 Creative Commons License 2016.02.23 0 0 3833

Nekünk ma érkezett meg Trotec 75E párátlanítónk. Tanácstalan vagyok a működtetését illetően. Akinek van már tapasztalata a géppel vagy hasonló géppel kapcsolatban érdekelne, néhány dolog. Naponta hány órát működtette? Éjjel is érdemes bekapcsolva hagyni, illetve szerintetek biztonságos úgy hagyni ha elmegyünk otthonról? A leírás szerint minden irányban 50 cm távolságot kell hagyni a gép mellett. Emiatt és a működési zaja miatt elsőre csalódott vagyok, halkabbra számítottam és a távolságok betartásával lényegében több mint 1 m2 helyet is elfoglal az amúgy is kicsi lakásunkban. Kiszámolnám azt is hogy egy hónapnyi folyamatos működtetés esetén nagyjából mennyivel fog növekedni az áramszámla, de nem találok a gépre vonatkozó kWh adatot. 

Törölt nick Creative Commons License 2016.02.16 0 0 3832

Maradjunk a "legjobb tüneti kezelés"-nél.

Előzmény: budaine (3831)
budaine Creative Commons License 2016.02.16 0 0 3831

Ez önkormányzati bérlakás!. Nem tudom ott hagyni, mert nem tudok máshova menni. Hőszigetelni kívülről érdemes, amit megint nem tudok megtenni, egyrészt pénz miatt, másrészt 1 emeleti lakás. Ezért írtam, hogy akinek kevés pénze van, legjobb megoldás a párátlanító. Tényleg nincs látható penész és penész szag, rossz levegő.

Előzmény: Dunit (3830)
Dunit Creative Commons License 2016.02.16 0 0 3830

Azt írod hogy :

 

 

 Előtte szörnyű volt. Régi kism. téglás ház és nincs se fennt, se lennt, se oldalt szomszéd."

meg hogy kisméretűtéglából épült.

Hát mivel hidegek a falak, penész mindig lesz.

 

Hőszigetelni kell a falakat !

 

 

Előzmény: budaine (3810)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!