Keresés

Részletes keresés

Lilaketo Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6321

Megpróbáltam visszaemlékezni a kérdésekre, aki volt akkor ez a Svájcról szóló laboron, jó lenne , ha megerősítene : valóban ezek voltak a kérdések?:

2010. nov. ffok, magnószöveg – SVÁJC

 

  1. Svájc miért gazdag és szegény ország egyszerre?                            5p.
  2. A földterület milyen arányban és mire használható?                        4p.
  3. A lakosság mekkora részét képes ellátni a helyi mezőgazdaság?     1p.
  4. Hogyan tud megélni a nép ilyen szegény földön?                           5p.
  5. Mit okozott Svájcban a nagy népsűrűség?                                       2p.
  6. Miért kellett sok svájcinak katonaként szolgálnia külföldön?          3p.         Ö.20p.

HA más is igy emlékszik, akkor elkezdem keresni a szöveget, ennyi információ alapján lehet hogy meg is találom :)

Lil.

Előzmény: Kitticica75 (6308)
Lilaketo Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6320

Küldtem az emailedre egy feladatsort, várom a megoldást :) Lil.

Előzmény: vicky2 (6307)
Lilaketo Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6319

A levélírásnak is az a kulcsa, ha gyakorlod! Ugy nem szabad elmenni vizsgára, hogy a vizsgán irja az ember az első levelét....Nyílván te gyakoroltál, de lehet nem eleget. Abban tudok segíteni, hogy adok irányítási szempontokat (vizsgajellegű), megírod és elküldöd, én javítom. Ha megírsz 10-12 különböző témájú levelet, akkor már lesz olyan rutinod, hogy bármilyen levéltémával elboldogulsz majd az éles vizsgán! :) Lil.

Előzmény: hofizoli (6303)
umea-- Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6318

Szerintem szóbelit fellebbezni még 1-2 pont különbség esetén sem érdemes. A vizsgáztatók (legalább 2-en vannak) döntésüket (a pontozást) nem fogják megváltoztatni.

Más a helyzet írásbelinél. Ha valóban csak 1 vagy 2 pont hiányzik  az eredményes vizsga eredményből, akkor ott érdemes fellebebzést benyujtani. Ilyenkor fellebbezés esetén megadott időpontban egy meghatározott időtartamban át lehet nézni a beadott dolgozatot. Nagyon figyelmesen és sorrol sorra kell átnézni a teszteket, a beírt válaszokat, és a többi irásos anyagot.

Megemlítem, hogy kérésre Bp-en egy tanulóval kérésére én is átnéztem az irásbeli anyagot. (5 pont hiányzott az eredményességhez.) Sajnos eredménytelen volt a fellebbezés. Még ha 4 pontot a javára irnak, az sem segített volna.

ITK-ba egy plusz főt be lehet vinni és együtt átnézni.

Üdv. umea

Előzmény: Gabika27 (6316)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6317

40pontot kaptam a szóbelire! :D

Kár, hogy a magnóm tuti nem sikerült... :(

 

Önéletrajzot nem kértek, a barátnőmről beszéltem és, hogy hogy szoktam tölteni a szabadidőm. A kép egy tengerpart színes házakkal a parton, sok emberrel, a szituáció, hogy a barátom jönne hozzám, de felújítjuk a házat így nem szállásolhatom el nálunk, találjak ki megoldást és kérjem hozzon magával újságot mert tanulni akarom a nyelvet.

 

Kedvesek voltak, segítőkészek én nem is tudom miért jár az a hír, hogy Nyíregyházán rosszindulatúak a vizsgáztatók, EZ NEM IGAZ! Aki készül rá nem érheti baj és, ha valamit nem értessz körülírják, segítenek, kedvesek és nincs sem lenézés, sem szájhúzogatás!

 

Ez az én tapasztalatom.

Sok sikert mindenkinek!!! 

Gabika27 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6316

Sziasztok!

 

Ma voltam szóbelin, Nyíregyházán.

Salga A-nál.

Mit mondjak, nem volt egyszerű nagyon sokáig voltam bent és nekem nehéz volt.

Amire számított az nem jött be, mármint arra értem, hogy még az önéletrajzomra sem voltak kiváncsiak, se hobbi semmi ilyen egyszerű kérdés.

31 pontot kaptam, nem tudom mire lesz elég, de bizok a laborban, hátha.

Azt szeretném tudni laborral kapcsolatban a kakóbabos, hogy szóról-szóra az a szöveg hangzott el, amit ide valaki beilesztett?

MÁr egy páran megnéztük és nem igazán hallottuk az elején a rabszolgákat, nyúlakat stb..., de lehet, hogy csak mi voltunk figyelemtlenek.

Ha esetleg valaki ezt pontosan tudja, kérem jelezze.

Meg szeretném azt is tudni, hogy ha 1-2 pont kellene, akkor szeretném megfellebezni.

Szerintetek van esély rá, érdemes?

Tudodm, hogy meg kell próbálni, mert az én érdekem, de előszokott fordulni, hogy magtalálják azokat a pontokat?

 

Köszönöm

 

 

pöttömke88 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6315

Első kérdésdés: hol lakom. Mondtam hogy Miskolcon Diósgyőrbe a vár mellett. Na akkor kezdjek el beszélni a vár történelméről. (magamba gondoltam: ANYÁD!!! )  Na ez nem ment. Akkor mondtam hogy szeretek festeni, na akkor megkérdezte ki volt az a festő aki Miskolcon élt. Pasz. Köv.: tudom-e hol van vaskapu... Na akkor elterelte a szót a természetre. Szeretem-e a természetet. Hát persze hogy szeretem. Na és hogyan óvom a természetet?

A kép az egy esküvő volt éppen a templomban, 5 emberke volt rajta. És folyamatosan kérdezett, hogy van e fátyla az arának, meg hogy mi van a nyakába, meg hogy ez egy étteremben készült kép...

Szituáció: v.mi külföldi emberke Mo-ra költözött és segíteni kellett neki már nem tudom miben. Na én megkérdeztem evett-e már magyar kaját, mikor érkezet... a tanár meg végülis annyit mondott hogy meghívna engem a szülinapi partijára. Ez még úgy ahogy elment ez a beszélgetés.

 

Labor: Néztem hogy v.ki felrakta a megoldásokat, hát a 8 pont talán megvan.

Na a labornál nem tudom hogy amúgy kerek egész mondattal kell-e válaszolni vagy elég ha csak simán lényegretörően leírtam a választ.

 

Chilly44 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6314

Pöttömke

 

Gratulálok a sikeres szóbelihez a magnót, hogy érzed sikerült?

 

Üdv: Chilly

Előzmény: pöttömke88 (6312)
Chilly44 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6313

Szia!

Mi volt a képed, és milyen szituációd volt? Én is miskolcon szeretnék majd szóbelizni, ha nem nagy kérés írd már le részletesen milyen volt a vizsga, és a magnó.

Előre is köszönettel: Chilly

Előzmény: pöttömke88 (6312)
pöttömke88 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6312

Sziasztok!

Túl vagyok a szóbelin! Sikerült! De nem tudom hogy. Semmi nem jutott eszembe, amit előtte begyakoroltam. Arra senki ne számítson hogy felmondhatja az önéletrajzát mert kb 5 másodpercenként kérdeznek, ha mást nem akkor azt hogy értetted-e a kérdést. Nekem konkrétan a diósgyőri várról annak történelméről kellett volna beszélnem, aztán mivel szeretek festeni a festőkről kérdeztek hogy tudom-e ki lakott Miskolcon közülük meg csupa irodalom, és történelem. Hááát szerintem ez majdnem felsőfokot is súrolt. Az egyik vizsgáztató nem volt épp túl kedves, ha hülyeséget beszéltem gúnyolódott meg húzta a szemöldökét...  Pontozáskor viszont humánusak voltak mindenkivel. Amíg én ott voltam addig mindenki átment. Nem egy budapesti volt közöttünk, állítólag Miskolcon érdemes szóbelizni. Hát lehet, mert átmentek. Megszívtanak de átengednek. (:

umea-- Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6311

Szia!

Én is küldök Neked sok anyagot az írásbelihez.

üdv. umea

Előzmény: vicky2 (6307)
hofizoli Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6310

Köszönöm a diáklevelezés-könyv megvan.

Előzmény: Törölt nick (6305)
pitykinsz Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6309

Sziasztok!

 

Choli Daróczi lovari cigány nyelvkönyv érdekelne tudna bent valaki segíteni?

 

szép napot

Kitticica75 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6308

Sziasztok!

 

A márciusi felsőfokú labor szövegét nem tudja valaki hogy hol található? Svájról volt szó benne: idegenforgalom, katonák meg ilyenek. De régebbi felsőfokú szöveget is szívesen fogadok!!!

Köszi

vicky2 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6307

Szia! Júniusban megyek írásbelire. Ha tudsz légyszi küldj feladatokat, amivel lehet gyakorolni!( fordítás, szövegértés ) Előre is köszönöm!

vargaviktoria2@freemail.hu

Üdv: Viki

Előzmény: Lilaketo (6281)
evelin68 Creative Commons License 2011.05.11 0 0 6304

Szia Cica!

A szóbelin úgy volt, hogy olyan 4-5 ember után kirakták az ajtóra az eredményt, tehát elég hamar meg lehetett tudni. Én hamarabb odamentem, mert volt aki még később jött mint én de előttem volt a névsorban, így várnom kellett.... de ment ügyesen, és nem sokáig nyúztak bent. Ne tudd meg hogy fogalmam sem volt, hogy mit kereshettek a határon. Azon gondolkoztam, hogy azt kellene mondanom, hogy valami tiltott dolgot, de persze ez nem jutott eszembe. A Tanár úr segített, hogy nem véletlenül cigit keresnek és alkoholt.....

mondanom sem kell, hogy majd elsüllyedtem, hogy ez nem jutott eszembe, amikor én is itt lakok a határ mellett. Erre az eszembe jutott, hogy de az én autómban nem volt cigi mivel én nem dohányzok. :) és a sebesség korlátozásra azt írtam, hogy 80!!!!! mi ez autópálya milyen sebességkorlátozás a 80????? Erre kérdezte a Tanár úr, hogy ez hol van ez a sebességkorlátozás városon belül vagy kívül, ekkor már tudtam, hogy jó  nagy marhaságot mondtam, és mondtam hogy a városon kívül..:) Na mindegy de beszéltünk.....

HÁt ez volt Cica..

Egy kalappal...

Szia, és kérdezz nyugodtan

Éva

 

Előzmény: Törölt nick (6289)
hofizoli Creative Commons License 2011.05.11 0 0 6303

Sziasztok!

Tudna nekem segíten valaki, hogyan tudnék felkészülni levélírásból? Bármilyen ötlet, segítség jól jönne.

Ha a dátumot egyszerűen írtam vizsgán az súlyos hibának számít ugye? Sajnos megszokás miatt lehetett, irodában dolgozom és utólag jutott eszembe hogy biztos elírtam.:(

 

Nelete Creative Commons License 2011.05.11 0 0 6302

Sziasztok!

 

Ha nem elektronikusan adom be a jelentkezésemet, hanem papír alapún, akkor a beérkezés határideje vagy a postára adás dátumát veszik figyelembe?

esperas Creative Commons License 2011.05.11 0 0 6301

Sziasztok!

 

Valaki esetleg nem tudja a Seppik szöveg magyar fordítását?

Elég lenne csak nagyjából!

 

Előzmény: TucsiDb (6228)
pöttömke88 Creative Commons License 2011.05.11 0 0 6300

Nekünk Miskolcon nagyívben letojták mit használsz. V.ki (nem hazudok) pl. angolból 6 db szótárt rakott ki az asztalra. Nem nézték meg hogy mi az.  Eszperantóból pedig volt aki 4-et , közötte a Dr. Salga féle szótárt aminek a vége tele van nyelvtannal

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.11 0 0 6299

Érdekes, Nyíregyházán lehetett!

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.11 0 0 6298

4 nappal ezelőtt mi még használhattuk a tematikus szótárat!

Előzmény: Törölt nick (6294)
Stotoro55 Creative Commons License 2011.05.11 0 0 6297

Ez így igaz. Most szombaton sem lehett már temetikus szótárat használni.

Előzmény: Törölt nick (6294)
pöttömke88 Creative Commons License 2011.05.11 0 0 6296

Óóó köszönöm a segítséget v.mi ilyesmiket firkáltam én is. Köszönöm, igen első baba (:

Miskolcra megyek szóbelizni.

Egy kalappal mindenkinek! Majd írok mi volt.

umea-- Creative Commons License 2011.05.11 0 0 6293

graveda a helyes szó

Előzmény: Kszanadu (6290)
umea-- Creative Commons License 2011.05.11 0 0 6291

Szia!

6-hetes terhes vagyok= Mi estas  6-semajna gravedulino

pár napja tudtam meg.= Antau kelkaj tagoj  mi eksciis tion

a gyerek most fontosabb, mint az esküvő= la infano estas nun pli grava, ol la geedzigxfesto.

Mindegy, hogy milyen nemű lesz.= Estas indiferente (egale), kian sekson ghi havos.

Üdv. umea

Előzmény: pöttömke88 (6285)
Kszanadu Creative Commons License 2011.05.11 0 0 6290

Pöttömke, gratula!

 

Nem írtad, hogy hanyadik gyerek, de gondolom, az első. Ezért ezt is belevettem a fordításba:

 

 

Antaŭ  kelkaj tagos mi eksciis, ke mi estas ses semajnojn gravida. Mi tre ĝojas,  ĉar li aŭ ŝi estos mia unua infano! Estas egale, ĉu li aŭ ŝi estos knabo aŭ knabino, mi kaj mia amiko estas feliĉaj. Mi pensas, ke la infano estas nun pli grava ol la geedziĝo.

Ilyesmire gondoltál?

 

Előzmény: pöttömke88 (6285)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.11 0 0 6289

Kedves Éva! Azt szeretném kérdezni, hogy a szóbeli után mikorra tudtad meg az eredményt ott Nyíregyházán?

A szituáció amit írtál, hát az tényleg gáz lehetett még addig oké, hogy megkérdezed mit keresnek s meddig kell várni na de az, hogy van-e a határ túloldalán sebességkorlátozás... Ezt én biztos nem tudnám megkérdezni, vagy csak körbeírva hasonlót kérdezni de az izgulástól nem hiszem, hogy túl nagy értelem kerekedne ki :D.

Te egyébként korábban érkeztél, mint ahogyan az időpontod volt megadva?

Sokáig "nyúztak" bent?

Bocsi a sok kérdésért! :)

Előzmény: evelin68 (6275)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.11 0 0 6288

Pöttömke! Én nem tudok neked segíteni (vagyis tudnék csak nem biztos, hogy pontos lenne), csak azt szeretném kérdezni, hogy hol fogsz vizsgázni? Mert én is holnap megyek. Gratulálok a babához és sok sikert a vizsgához!

 

Köszönöm mindenkinek a tapasztalat átadásokat! :)

Előzmény: pöttömke88 (6285)
jamjam90 Creative Commons License 2011.05.11 0 0 6287

Az eszperantó 16 alapszabálya magyarul (meg nem számoltam még hány nyelven :-) )

 

http://hu.wikipedia.org/wiki/Eszperant%C3%B3_nyelv

 

persze eszperantóul is ott van, bal oldalt lehet választani a nyelvek közt, ha vki nem ismerős a wikipédián.

Előzmény: Lilike76 (6261)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!