Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Herbie_ Creative Commons License 2003.10.31 0 0 36
Nem klubtag is köthet?

Tegnap kaptam a postán egy prosit miszerint létezik már olyan is, hogy Magyar Posta Biztosító.
Lehet, hogy eddig is létezett, no mind1, nekem új. Szóval náluk is lehet kötelezőt kötni. A honlapjukon (www.mpb.hu) a prosi szerint holnaptól megtekinthető a díjkalkuláció. Kíváncsi vagyok.

Előzmény: lakos (35)
lakos Creative Commons License 2003.10.31 0 0 35
Az autoklubnál is lehet most kötelező biztosítást kötni.
Megnéztem a számítást, nekem évi 13 ezerrel lenne olcsóbb náluk mint a mostani, ami amúgy a legolcsóbb netrisken így is.
Rookiecoupe Creative Commons License 2003.08.04 0 0 34
hi

a topicnyitóhoz hozzáfűzve...

eccer nekemtolatott szinte gyök2vel valaki ,még renccccámom sem sérült ,megnéztük...semmi gond , (mert semmi nyoma)

Pár nap múlva már zörgött rendesen a lökös alatt valami ,pedig szinte hozzá sem ért. Tehát van ilyen is. Ha valaki csak rálehel az autómra ,akkor is betétlapot fogok kérni (vagy cash-t :)))

Előzmény: Laci (-)
hkr Creative Commons License 2003.08.04 0 0 33
DON:

Hát, nekem AXA biztosítást kellett kötnöm a szalonban, és utána szinte rögvest kiderült, hogy az egyik legdrágább. Régebben a Providenciánál voltam, ott adtak volna kedvezményt, de a legolcsóbb az Európa volt. Így végül náluk kötöttem egy újat, az Axának meg írtam egy szép felmondó levelet.

Axa: a levelemre válaszul küldtek egy sablonlevelet, amiben azt írták: a kért változtatások "életbe léptek" és a következő csekken már nem volt kötelező, csak Casco. Mindenesetre elég furcsa, írhattak volna rövid választ, hogy mit is változtattak meg, mert így eléggé kurta-furcsa volt.

Európa: igen érdekes ügyfélszolgálati iroda egy panelház földszintjén. Úgy fogadtak, mintha még soha nem láttak volna ügyfelet. Tulajdonképpen nagyon kedvesek és udvariasak voltak, de minden olyan rögtönzöttnek tűnt. Viszont, ami nagyon tetszik: befizettem csekken a biztosítási díjat, és postafordultával minden kérés nélkül jött a nemzetközi zöldkártya is! Sosem értettem, a többi általam próbált biztosítónál miért nem így csinálják ha már úgy is küldenek levelet minden befizetés után. Ez tehát profi.

Nem tudom, milyen rossz dolgokat hallottál az Európáról, engem is érdekelne. Laikusként azt gondolom, nekem itt az a lényeg, minél olcsóbb legyen nekem, a többi meg érdekelje a MABISZ-t.

Előzmény: DON-1 (31)
HornetBuzz Creative Commons License 2003.06.17 0 0 32
Hali,
Próba hátha valaki olvassa ezt a topicot és ért is hozzá. Kis segítség kellene nekem. Nem tudja valaki véletlenül, hogy ha magam rendezem a kárigényt, amit a másik fél simán elismert, akkor van-e valami határidő ami alatt a biztosítónak rendezni kell az ügyet, mert leadtam nekik az árajánlatot a szervízből, de csak ide-oda toszogatják a papírokat hetek óta.
Köszi.
DON-1 Creative Commons License 2003.06.16 0 0 31
Én a kereskedőtől Hungáriás biztosítással vettem át az autót, ami elég drága. (1500 cm3, A0, nem vagyok 30 éves, nagyvárosban lakom így a szorzóim is elég rosszak) Más biztosítónál viszont negyedéves szinten akár 6.000 Ft-tal is olcsóbban köthetek.
Az AxaColonia és az Euróba Brt. árai lényegesen jobbak, de az Európáról sok negatív tapasztalatot hallottam már.
Az Axával van valakinek jó/rossz tapasztalata? Melyiket válasszam, melyik a jobb? (Vagy a kisebbik rossz?)
szkeg Creative Commons License 2003.06.06 0 0 30
Van normális megoldás. Én még mielőtt átvettem volna az autót megkötöttem a cascot és a kgfb-t is (ráadásul utánajárás nélkül, online). A www.netrisk.hu oldalán az összes ajánlat megtalálható és rögtön meg is kötheted a szerződést.
Előzmény: hkr (29)
hkr Creative Commons License 2003.06.06 0 0 29
A szalonban rögvest meg kellett kötni a biztosításokat (Casco, KGFB). Aztán igen gyorsan kiderült, hogy a helyben megkötött KGFB közel duplájába kerül mintha mással kötné az ember. Azért évi ötvenezer forint differenciára háklis lesz az ember. Így hát gyorsan kötöttem egy másik biztosítást is ugyanarra az autóra. Azt tanácsolják a "hozzáértők", hogy az első társaságnak ne fizessek semmit, ha pedig ők felmondják nemfizetésre hivatkozva, akkor helyrekerül a dolog. Vagy van ennél normálisabb módszer is? Miért nem lehet év közben biztosítót váltani?

promanbt Creative Commons License 2003.03.09 0 0 28
CASCO
Mercedes ML 430- as új ára kb.: 25M
Ha ellopják az egy hónapos autót a kár 20,6M. ( 25M - 10% önrész, és az egész éves díj)

Mihez képest kell kapaszkodni?!

(A vagyon nem csak elönyökkel jár, hanem költségekkel is!)

Előzmény: LanciasEmber (27)
LanciasEmber Creative Commons License 2003.03.07 0 0 27
Esi

Megerösíteni tudom én is. Megkérdeztem a biztosítási bróker ismeröst. Ugyanezt mondta. Tehát. 2004.01.02töl valszeg B7 "leszel".

Meg mondott embe,r még 1 "jót". Igaz CASCO, nem KGFB.

Találós kérdés(ként, teszem fel):
Egy lezsírozott Mercedes ML430-nak, mennyi a havi cascója Bp.n?

Na????

...Megkapaszkodni: ...160 :-))))

Előzmény: ESI (25)
netrisk Creative Commons License 2003.03.06 0 0 26
Hali ESI!

A bonus/malus rendszer szempontjából a megfigyelési időszak az adott biztosítási évet két évvel megelőző év július 1-től a következő év június 30-ig terjedő időszak. Tehát a 2002 októberében vásárolt és azóta kárt okozott gk. még 2004,01,01-ig mindenképpen A0 besorolásban lenne. Az eladott gk. B9-es bonuszát átvezetheted, de 2004,01,01-től 2 bonus fokozatot vissza fognak léptetni a károkozás miatt.

Részletes információért katt ide!

Előzmény: Precursor (23)
ESI Creative Commons License 2003.03.06 0 0 25
?
Előzmény: ESI (24)
ESI Creative Commons License 2003.03.05 0 0 24
Sziasztok!

Volna egy találos kérdésem, hátha tudjátok a választ:

Van egy autom bonus 9be. tavaly oktoberben vettem egy masikat, az A0-rol indul. Eddig ok. De: Az A0-ban levovel osszehoztam egy koccanast, mar ertesitettek is, hogy megy az auto Malus 1-be. A Bonus 9-esre pedig most jott vevo, el is vitte a kocsit.
Kerdes: ha megvan a bonus 9esem bonusigazolása és becaplatok vele az immár malus 1es biztositojahoz, akkor mire számíthatok? Mennyit fognak atirni?
Elore is koszi!
ESI

Precursor Creative Commons License 2003.02.14 0 0 23
Rövid sztori:
2003.01.31-én vettem egy másik használt kocsit, régi még megvan. Régi autó KGFB OTP-Garanciánál kötöttem évekkel ezelőtt. Gondoltam betartom az átírási határidőt, 2003.02.12-én elmentem a Garanciához, hogy megkötöm a biztosítást. Közlik, hogy 8 napnál régebbi az adásvételi, ezért - belső utasításuk alapján - szemlézni kell a járművet, szemle legközelebb 2003.02.20-án. Na, ekkor viszont tényleg kicsúsznék az átírási határidőből! Honnan kellett volna tudnom a belső utasításukról? Mi értelme van annak, hogy 8 napot állapítanak meg, amikor az átiratási határidő 15 nap. Biztosítást megkötöttem ÁB-Aegonnál - olcsóbb, mint az OTP Garancia - és átírattam az autót. Eszembe sem jutott volna másik biztosítót keresni, ha nincs ez a kretén belső utasításuk. Ők kényszerítettek arra, hogy máshoz menjek. Hol itt az üzleti szemlélet?
candle Creative Commons License 2003.02.14 0 0 22
"Szóval könyörgom, ne csak az árat nézzétek, amikor biztosítást köttök, mert duplán toltok ki az esetleg vétlen féllel!!! "

teljesen egyetértek, de nem tudsz mo-n olyan biztosítót, amelyik korrekt lenne

Előzmény: tux (19)
candle Creative Commons License 2003.02.14 0 0 21
"Az Allianz-hungária viszont olajozottan müxik (középár). "

ellenvéleményem vam. többször írtam már be ide is. rakés sz.r a hungária is

Előzmény: LanciasEmber (18)
LanciasEmber Creative Commons License 2003.02.14 0 0 20
tux

Nyilvánvaló, a saját eset mindíg nagyobb súlyal esik latba, az alany számára, mint a másé. Én is tudok rossz példát, mondjuk a Generali-Providenciáról.
Ismerösnek lezuzta a Puntoját egy Barkasos. Kár: 600ezer. Egyértelmü volt a felelösség. A vakegér letojta a jobbkéz szabályt. Rendöri intézkedés(szonda egyebek), jegyz?könyv. Nagy büdös NULLA!
Naná, hogy elöre saját pénzböl kellett javíttatni. (6 kiló cash !!) mert a mocsadék biztosító, hallani sem akart elöleg fizetésröl, mondván nincs lezárva a rendörségi vizsg. Az meg hivatalból (kivárják) 60 nap. Addig rohadjon el a törött kocsi??? Az autót három hét múlva megcsináltatta az ember (örjöngve, mert pénzkeresö eszköze). Ezek után,(+30nap) kijött a rendörségi határozat is. És a faken biztosító, még vitatni kezdte az összeget, amit a "saját" kárfelvevöjük kalkulált. (a bizt. által elfogadott cégnél történt a javítás) 4 hónap után perrel fenyegetve öket, végülis (tutti bukta lett volna nekik jogilag) fizettek. A Puntos cimbi meg addig kölcsönkért mint állat.

Úgyhogy, sz@r ez az egész "kötelezö" rendszer, ahogy van. Kényszer. Olyan is!

Mellesleg nekem, hungáriással volt ügyem. 3 hét alatt lezajlott. Csak elölegezni kellett addig egy 100ast nekik.
Ez pest.

Előzmény: tux (19)
tux Creative Commons License 2003.02.14 0 0 19
Én az Európáról sok rosszat hallottam és TAPASZTALTAM. Európással ütköztem, mindkettőnk hibájából. Kerek perec elhajtottak, hogy ők ösztott felelősség esetén nem fizetnek, NE IS ÁLMODJAK, mondták szó szerint. Ezekután mindenkihez fordultam akihez tudtam, kiderült, hogy a leg sóherebb biztosító, nem tehetek semmit, max beperelhetm őket. Attól olcsó, hogy nincs rendes ügyfélszolgálat és igyekeznek nem fizetni, ha kicsit is árnyalt az eset. Közben kiderült, hogy az én biztosítóm, a Hungária símán fizetett a másik félnek, így újra megkerestem őket és folyamatban van az ügy. Nem lehet őket telefonon felhívni, legjobb esetben telefon ügyeletre fut a hívás, ahol adatokat rögzítenek és visszahívást ígérnek, de semmi érdemi infót nem tudnak adni. Én napok óta ilyen visszahívásra várok.
Ordénáré módon beszélnek az emberrel, pl. a szemlés nem időpontot egyeztetni hívott fel, hanem közölte mikor jön, ha az nem jó nekem, akkor egy hét múlva.

Szóval könyörgom, ne csak az árat nézzétek, amikor biztosítást köttök, mert duplán toltok ki az esetleg vétlen féllel!!!

tux

Előzmény: LanciasEmber (18)
LanciasEmber Creative Commons License 2003.02.12 0 0 18
Nethiéna

Itt: http://www.netrisk.hu/gepjar/gepjar.htm lehet online játszani, az KGFB ajánlatokkal.

Az Európáról kevés rosszat halottam.(van ügyvéd ismer?söm) A legolcsóbb is ö lett idén aláment az Argosznak. A hírhedten nemfizet?, az az OTP-Garancia. Ráadásul bitang drága. Az Allianz-hungária viszont olajozottan müxik (középár).

Előzmény: nethiéna (14)
kocian Creative Commons License 2003.02.12 0 0 17
Zizi,

Szerintem sürgősen be kellene vonni az ügybe a Biztosításfelügyeletet.

üdv

Előzmény: zizi (15)
LanciasEmber Creative Commons License 2003.02.12 0 0 16
zizi

Relax, sajnos ez így van, évek óta. Mehetsz viszont a saját biztosítodhoz is (az is Garancia?). "Leverik" majd ök az ürgén, a kárt.
Két MOCSKOS bizosító ügyvédjei, majd anyázzák egymást.
Viszont mese nincs, jobb ha te keresel kivitelez?t a javításhoz. Fizetni is sajna neked kell, elöre. (van persze összeghatár) Majd visszautalják.
Ha ök ajánlanak javítót, a gyereked (ha van) Nintendóját is ott fogod hagyni, annyiba kerül. És amíg kész lesz???

Nethiéna

Olcsó kell, vagy mindenképp fizet?? Vagy a kettö közt?

Előzmény: zizi (15)
zizi Creative Commons License 2003.02.12 0 0 15
7fon reggel a haz elott parkolo automba belecsuszott egy taxis (aki mellesleg rendes volt /vagy csak nem merte megkockaztatni, hogy meglep, mert a szomszed hazban lakik - rosszindulatu megjegyzes volt, elismerem/), betetlapot adott, elvileg minden rendben, Garancia Biztositos.

1. a Garanciat keptelenseg felhivni, a megadott tizenvalahany szambol egyet sem vesznek fel
2. a weboldalukon szerepelnek a szerzodeses javitok, cimmel, de kerulet megjelenitese nelkul (Ady Endre u. spec. vagy 10 van Bp-en)
3. cserebe egy reszuknek nem jo a telszama vagy nem is foglalkozik ilyesmivel
4. aki igen az vagy markaszerviz, tehat javitast gyak. nem csinal, az uj alkatresz felet nekem kene kifizetnem vagy
5. kerekperec kozli, hogy a Garanciaval nem foglalkoznak, mert az a csod szelen all es nem fizet ki semmit

ergo : en, mint vetlen intezzem a karfelvetelt, keressek magamnak szerelot, majd fizessem ki a javitast es mondjak le arrol, hogy valaha is egy fillert kifizetnek nekem

talan elnezheto, hogy az a velemenyem : a qrva edesanyjat mindenkinek, akinek koze van annak engedelyezesehez, amit nalunk biztositas cimen muvelnek ez a rohadekok

nethiéna Creative Commons License 2002.12.24 0 0 14
Hol hössek Kötelező biztosítást?
1600 ccm3 diesel személyautó :)
cs_geza Creative Commons License 2002.11.29 0 0 13
Ha kifizeted az okozott kart a biztositonak, akkor nem megy malusba, igy valtanod se kell.
Előzmény: ID (12)
ID Creative Commons License 2002.11.29 0 0 12
lécci
ID Creative Commons License 2002.11.29 0 0 11
helyesírás vazze: váltsunk.

remélem érthető voltam. ha nem váltok: M2-ben leszek. ha váltok kerülhetek A0-ba?

Előzmény: ID (10)
ID Creative Commons License 2002.11.28 0 0 10
először is:
aki biztosítót akar jövőre váltani, legkésőbb ma mondja fel a jelenlegit!

személyes kérdésem:

hogyan váltsuk biztosítót úgy, hogy ne vigyük tovább malus besorolásunkat? :)

elég szarul jött ki ugyanis a dolog, egy db 22e forintos kár miatt kb ugyanennyivel emlkedett az éves díjam 2003-ra, akkor meg mi a francnak fizettem eddig?

namármost van másik bizti, ahova ha A0-val kötnének nekem 2003-ra, akkor tulképp nem emelkede az éves díjam.

elvileg ha nem viszek igazolást, akkor az új biztosító utánéz annak, hogy milyen besorolásban voltam. de ide fog besorolni? kötelezően esetleg? hogy van ez?

ha valakinek van ilyen tapasztalata, előre is köszi!!!!

Törölt nick Creative Commons License 2001.12.14 0 0 9
Találtam egy tök jó oldalt 2002-es díjak összehasonlítására!

www.netrisk.hu

kötelező kalkulátor ITT

mmoncsi Creative Commons License 2001.11.19 0 0 8
én is oda készültem átkötni a kötelezőket, de most valóban fény derült ilyesmire, hogy amint aláírod a szerződést, taggá is válsz a vagyonoddal felelsz mások káráért is..tehát ha beesik valami hatalmas kár, akkor ha kevés a díjakból befolyt összeg, a tagok fizetnek...
úgyhogy meggondolandó hogy megkösse-e az ember...
Előzmény: Gyedmaroz (5)
cs_geza Creative Commons License 2001.11.19 0 0 7
Van kulonbseg, a KOBE egylet, a biztositottak egyben tagok is, igy felelosseggel tartoznak a biztosito tevekenysegeert. Ld. Auto-motor KOBE topicja.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!