Keresés

Részletes keresés

Ormótlan Creative Commons License 2010.03.30 0 0 704
Köszi szépen, attól tartok, az uramnak nincs bátorsága feltenni ilyen kérdéseket a háziorvosnak.
Én meg nem engedem, hogy szedje, míg neurológus nem javasolja... (nem ok nélkül teszem)
Előzmény: afintha (703)
afintha Creative Commons License 2010.03.30 0 0 703
Ezeket a kerdeseket a haziorvossal/neurologussal kellene megbeszelni elsosorban. Fontos lenne, ha tudna a haziorvos, hogy a ferjed nem szedi a felirt gyogyszert.

A leirt tunetek jellemzoek a tartos szamitogephasznalat soran jelentkeznek, ha az alkar kemeny feluleten/asztalszelen fekszik fel.

Neurologus velemenye feltetlenul fontos ebben a helyzetben.
Előzmény: Ormótlan (702)
Ormótlan Creative Commons License 2010.03.30 0 0 702
A következőben kérnék véleményt. A férjemnek kb. 2 hete mindkét kezén (jobb oldalon erősebben - jobbkezes) a kisujja, kissé a gyűrűs ujja valamint a kézfej külső éle ujjak alatti részen zsibbad, csökkent érzékelésű lett. B-vitamin komplexet elkezdett szedni. Elment a háziorvosához tegnap, aki Milgammát írt fel kétnaponta adandó injekció formájában, valamint 200mg-os Tegretolt. A Milgammát értem, de a Tegretolt nagyon nem.
A diagnózis cubitalis alagútszindróma (ez valószínű stimmel), de neurológus nem látta még, csak májusra kapott időpontot (sürgősséggel).
Tudomásom szerint a Tegretol elsősorban antiepileptikum, illetve erős fájdalommal járó idegzsába, perifériás neuropáthia esetén adható, fájdalomcsillapítási céllal.
A férjemnek egyáltalán nem fáj a keze/karja, a könyöke belső oldalán nyomásra érzékeny, nyomás esetén fokozódik a zsibbadás (ez megfelel a diagnózisnak). Vizsgálat során semmi más elváltozást nem talált a háziorvos se nyaki, se gerinci területen.
Én azt mondtam neki, hogy ne vegye be a Tegretolt, mert bár nem vagyok orvos, egyáltalán nem látom indokoltnak az orvos által leírt diagnózis illetve a tünetei szempontjából. Azt hiszem, hogy ez esetben a Tegretol mellékhatásai nem állnak arányban az alkalmazási céllal (már ha van ilyen).
A fentiek mellett magas vérnyomással kezelik hosszú évek óta, sikeresen, mivel folyamatosan jó értékeket mutat a gyógyszerei (Minipress, Accuzide, Betaloc) mellett a vérnyomása.
40 éves, raktárosként részint kétkezi munkát végez, ami sokszor monoton kézmozdulatokból áll, a tünetei is egy megerőltetőbb kézhasználattal járó munkanap után jelentkeztek először. Targoncát is vezet. Emellett sokat ül számítógép előtt (átlag napi 6-8 órát, de van, hogy jóval többet, munkában és szabadidőben is használ számítógépet), ami valószínű szintén nem tesz jót a kezének, karjának...

Közben bejelentkezett maszek neurológushoz, jövő szerdán megy.

Abban kérnék segítséget, hogy milyen indokkal írhatta fel a háziorvos a Tegretolt, van-e bármi valós alapja ennek a fentiek alapján, főleg neurológus szakorvos vizsgálata nélkül? Előre is köszönöm a választ!
Vivy22 Creative Commons License 2010.03.29 0 0 701
Van valakinek valami tapasztalata a Wörishofeni Nervenpflege nevű cuccal? Alkalmas ez a bigyó.. bogyó ;) pl nekem, aki elég stresszelős típus vagyok? Minden kis hülyeségen képes vagyok izgulni.
Marcesz Creative Commons License 2010.02.25 0 0 700
Egy neurológus tudna nekem segíteni, hogy röviden leírja, hogy praktikusan milyen lépésekből az alábbi vizsgálatok?

12267 A látópályarendszer neuroophtalmológiai vizsgálata
12268 A központi idegrendszer szemmozgató idegének vizsgálata
12054 Extrapyramidális mozgásszabályozás vizsgálata
12031 Afázia neurológiai vizsgálata

Ezeket állítólag elvégezte rajtam egy rezidens a 8 perces rendelői vizsgálat alatt, én erősen kétlem.
afintha Creative Commons License 2009.12.29 0 0 698
scanneld be, emailben kuldd el az eredmenyeket, hatha van valami otletem.
Előzmény: frauzini (697)
frauzini Creative Commons License 2009.12.29 0 0 697

Sziasztok.

 

Segítséget szeretnék kérni, illetve tanácsokat a tapasztaltabbaktól. lassan 1 éve van folyamatos 37,4 - 37,8 közötti hőemelkedésem, mellette szédüléses egyensúlyzavarom, fejfájásom, stb....

Az orvosok minden irányban vizsgáltattak, de többnyire belgyógyászat irányába mentek el, pedig minden eredményem jó lett.

 

A napokban olvastam hogy a központi idegrendszer betegségek is okozhatnak ilyen tüneteket, illetve hasonló tüneteket....??

Tud erről valaki valamit, esetleg van valakinek hasonló tünete és mellette felállított diagnozísa??

 

Megjegyzem, hogy az orvosok erre nem is gondoltak, de ennyi szenvedés után, mindenképpen szeretnék választ kapni erre a felmerült feltételezésemre.

 

Hozzászólásaitokat előre is köszönöm, minden jót.

Reni 9 Creative Commons License 2009.12.27 0 0 696
Nem tudom, hogy tudományosan be van-e bizonyítva, de egyértelmű hogy összefüggés van. ezt te is tapasztalhattad, ha esetleg volt már pánikbetegséged, vagy egyszerűen gondolj csak a stresszre, mint olyanra.

Mondjuk gondoljunk a jó stresszre. Rágondolsz a lányra, akibe szerelmes vagy, és 1 óra múlva találkoztok. Elképzeled hogy hogyan fog megölelni, megcsókolni, és máris a vegetatív idegrendszered felviszi a vérnyomásod, kicsit gyorsabban lélegzel, a véred oxigéndúsabb lesz, és az agyadban elkezdenek termelődni a dopamin, szerotonin, stb. Tehát a gondolat hatott a vegetatív idegrendszeredre.

De ez ugyanígy van más helyzetekben is, a gondolataidra mindenképp reagál a vegetatív idegrendszered. És gyakorlással ezt tudatossá is lehet tenni.

ha lány vagy, akkor fiúval gondold el a példát . :-) /
Előzmény: paradigmaváltás (695)
paradigmaváltás Creative Commons License 2009.12.27 0 0 695
Segítséget kérek eligazodni abban, hogy a tudomány legfrisebb álláspontja szerint milyen átfedés van a szervi-zsigeri működésünk irányításáért felelős (vegetatív) agyi hálózatok és a gondolati-kognitív képességeket szabályzó agyi területek között.
Tud-e valaki arról, hogy történt-e műszeres alapú kutatás (pl. fMRI diagnosztika) e kérdés tisztázására? Messzemenőkig érdekelne, hogy a gondolataink teremtő erejéről szóló tanítás tudományosan megalapozott-e.
Reni 9 Creative Commons License 2009.12.27 0 0 694
Ennek nagyon örülök. Meglásd, lesz ez még ennél jobb is. :-)
Előzmény: Törölt nick (693)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.27 0 0 693
Valamivel jobban erzem magam. A meleg es a pihenés, meg a kenőcs jót tett.
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.17 0 0 692

Köszönöm mindkettőtöknek a hozzászolását.

Reni 9 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 691
Nekem háromnegyed év alatt múlt el a zsibbadás, úgyhogy nem rövid folyamat . Szerencsére én folytathattam a munkámat, mert a bal kezem zsibbadt könyékig. A jobb kezemmel végeztem a bal kéz munkáját is. Nálam megröntgenezték a nyakam, és megállapították, hogy beálltak a nyakam körüli izmok, és ez elnyomta a kezem. Sok sok gyulladáscsökkentő,fizokoterápia , és ipari mennyiségű magne B6, B1,és B12, után fokozatosan állt vissza az eredeti érzékenységre a kezem.Már csak a kisujjam zsibbad kicsit, de az abszolút nem zavar. Hasonló korú vagyok egyébként mint te.

Remélem hamarosan meggyógyulsz. :-)
Előzmény: Törölt nick (686)
Falco Alba Creative Commons License 2009.12.11 0 0 690
Ebben az esetben a Dulcamara C9 és a Bryonia C9, vagy 12-t használnám, és esetleg valami speciális tornát is bevetnék, pl a 8 brokáttekercs valamelyik gyakorlatát, a 3; 5; 6; és 8., valamelyiket ezek közül, de már a Dulc. Bry párostól is jó eredményt várnék, persze ennek sikere függ az adagolástól. A dulcamarával kezdenék, 4-5 napig szedném napi egy adagban, aztán 3-5 napig a Bryoniát. Aki tudja, milyen módon kell ezeket a szereket használni, csak az vágjon bele, persze könnyedén utána lehet nézni:

http://homeopatia.freeblog.hu/categories/Homeopatias_szerek_szedes/

Előzmény: Törölt nick (689)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.09 0 0 689

Igen, az orvos javasolta.

Nálam a sérülés igy történt: vágtam szeget, harapófogóval és ugy látszik igen megerőltettem a tenyerem a szorításnál. Éreztem, hogy egy erős szorításnál, megrendült és megfájult a kezem. Fájni nem fáj, viszont a bal tenyeren kisujja és alatta el van zsibbadva és nincs erő a tenyeremben. Pl. még a körömvágót is alig tudom. Nehézkesen mosakszom, öltözködöm.

Köszi, hogy figyelsz. Isten áldjon.

Előzmény: afintha (688)
afintha Creative Commons License 2009.12.08 0 0 688
a neurologus irta fel a milgammat? mit javasolt?
szamitogep hasznaloknal, programzoknal gyakori, hogy az asztal ele belevag az alkarba, es ekkor az idegek serulhetnek. ez a kisujj zsibbadasaval var altalaban.
Előzmény: Törölt nick (687)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.07 0 0 687

Jartal-e mar neurologusnal?

Igen


hasznalsz-e szamitogepet?

Igen


Mi a munkad?

asztalos


Miota vannak ilyen tuneteid?

kb 1 hónapja, amikor megerőltettem a kezem


hany eves vagy?

40


Milyen gyogszert hasznalsz?

Milgamma N

Előzmény: afintha (685)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.07 0 0 686

Igen. Voltam orvosnál. "Milgamma N" ez az orvosság amit szedek. Hármat egy nap.

Egyáltalán nem használ és drága is. Egy hónapra irta fel. Már két hete szedem és semmi javulás.

Előzmény: greenwood (684)
afintha Creative Commons License 2009.12.07 0 0 685
Jartal-e mar neurologusnal?
hasznalsz-e szamitogepet?
Mi a munkad?
Miota vannak ilyen tuneteid?
hany eves vagy?
Milyen gyogszert hasznalsz?
Előzmény: Törölt nick (683)
greenwood Creative Commons License 2009.12.07 0 0 684
egyáltalán milyen gyógyszereket szedtél a zsibbadásra? látott már orvos? mert ha felírt valamit, akkor valószínűleg látott...ha a zsibbadás és gyengeség sokáig tart, szoktak javasolni MR vizsgálatot.
Előzmény: Törölt nick (683)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.06 0 0 683

Jó egészséget mindenkinek!

Az egyik kisujam elzsibbadt és a tenyerem erőtelen.

A gyógyszerek nem használnak.

Mi tévő legyek?

Köszönöm.

János

 

 

landsmann Creative Commons License 2009.11.16 0 0 682

De így, hogy már tudják mi a baj, már könnyebben tudnak rajtad segíteni.

Én tűrhetően vagyok, csak gyakran fájdogál a fejem. Nem erősen, csak úgy tompán és ez zavar. Bár az is lehet, hogy azért, mert olvasok egy könyvet és igen aprólékos betűvel van írva, ráadásul a szöveg is eléggé régies stílusban íródott, így aztán nehezebb értelmezni. Egyszerűbb lett volna, ha azt írom, hogy az Egri csillagokat olvasom, de rovásírással nyomtatták. :)

Előzmény: Vivy22 (681)
Vivy22 Creative Commons License 2009.11.16 0 0 681
Hát remélem... :S ma megint annyira rosszul lettem, hogy már ott tartottam, hogy bevitetem magam az ügyeletre.... pedig az utóbbi időben már egészen jól voltam...
Azt mondják, a Candida nem csak a cukrot meg a szénhidrátot szereti zabálni, hanem az idegrostokat vagy mit is, és emiatt vannak ezek az idegrendszeri tünetek. Hát nem tudom ! Holnap megyek vissza neurológiára kontrollra, majd megkérdezem a dokit, mi a véleménye...
Te hogy vagy mostanában?
Előzmény: landsmann (680)
landsmann Creative Commons License 2009.11.16 0 0 680
Ahha, akkor talán szerencsésebb vagy. Azt a gombát csak ki lehet írtani valahogy.
Előzmény: Vivy22 (679)
Vivy22 Creative Commons License 2009.11.15 0 0 679
Rossz volt a neurológiai irányban való tapogatózás. Az összes tünetemet a Candida okozza.... pff... tavaly már volt, 3 hónapig diétáztam, és most megint előjött, de durvábban. Úgy látszik, túlérzékeny vagyok....
Vivy22 Creative Commons License 2009.10.19 0 0 678
Hát most per pill azt mondta, hogy valószínűleg lelki eredetű, és mivel mondtam neki, hogy mostanában elég sokat szorongok, hogy mi okozza, miért nem múlik, meg hogy már 4 hónapja tart... kaptam Frontint. 3x1, a legenyhébb gyógyszer. Nem vagyok egy nagy gyógyszeres, csak legritkább esetben szedek be bogyókat, de ezt most szedem, hátha..... Mindenesetre a szívdobogásom megszűnt tőle, és kicsit nyugodtabb is vagyok. Ennyiért mér megérte :)
Előzmény: landsmann (677)
landsmann Creative Commons License 2009.10.17 0 0 677

Velem különösebben nincs semmi. Hol fáj a fejem, hol nem. :) szedem a gyógyszereket, aztán amjd lesz valahogy, sokkal több mindnet nem tudok csinálni.

Ha azt mondta a doki, hogy nem lényeges az az eltérés, akkor valószínűleg tényleg nem lényeges. Bár azért  a rosszulléteknek csak van valami oka. MOndjuk ez lehet akár lelki eredetű is.

Előzmény: Vivy22 (676)
Vivy22 Creative Commons License 2009.10.16 0 0 676
Nos.... koponya MR negatív. Egy icipici rendellenesség van, ami a neurológus szerint nem jelent semmit........ azért idegesít, hogy nem magyarázta meg, mi az, ami a papíron van.. :S nem értek belőle semmit.
Szemészeten se találtak semmit. Most ott tartunk, hogy kaptam egy nagyon enyhe szorongásgátlót, mert már pszichésen is .. hogy mondjam.. szóval túl sokat rágódok ezen az egészen, hogy nem tudják, mi okozza a hányingert, nem mondanak semmit, meg stb, és nagyon sokat gondolkodok rajta (tudom, nem kéne), meg ilyenek. Most szedem a Frontint, kíváncsi leszek, használ-e... amúgy az utóbbi hetekben mintha javulna a dolog, kevesebb a rosszullét.
Veled mizu mostanában?
Előzmény: landsmann (675)
landsmann Creative Commons License 2009.09.16 0 0 675
Így utólag visszagondolva végülis nem ez volt az első eset, de azok enyhébbek voltak. No meg nem "káprázott" a szemem. Ez viszont újdonság volt mindenképpen, mint ahogy az is, hoyg rohadt nehezen szabadultam meg a fejfájástól. Ráadásul így kellett dolgoznom. Jó pofát kellett vágni a vevőknek. Nem mondom, hogy nem esett nehezemre. MÉg úgy nem kínozott meg fejfájás mint akkor.
Előzmény: Vivy22 (674)
Vivy22 Creative Commons License 2009.09.16 0 0 674
A migrén az nagyon durva :( nálunk a családban volt 1-2 migrénes.... nem irigylem őket :S reméljük, tényleg nem lesz nálad ebből rendszer.
Előzmény: landsmann (673)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!