Kaptam katalógust tőlük a Prenor faiskolai börzéjén, abban a tavalyi kiállítás szerepelt, lévén 2002-2003 tavaszi a kiadvány. Telefonon érdeklődtem egy kedves ismerősöm miatt és akkor mondták, amit lentebb írtam. Egyszer szívesen megnézném őket otthon... Csak baromi messze vannak innen...:(
de, a monsztéra idővel nagy lesz, egyelőre egy db levél van gyökereztetve, de az is van vagy fél méteres. ha kap elég fényt és vizet, elég terebélyes tud lenni.
hogy megkönnyítsem a dolgodat: választhatsz többet is! :)
verdin, én is arra dolgozom :-) a szent lászló szegedi u sarkán, és 16:20-ig de változó, úgyhogy 17 körüli időpont lesz jó. még gondolkodom, hogy mit válasszak. talán a monsztéra? nem túl nagy?
tényleg nem lesz... :-( de honnan tudtad?
már úgy készültem... csalódottságomban el is mentem az Oázisba, de nem volt annyira jó... most várhatok eg hónapot.
huhh, ez nagyon erdekes, tuti elmegyunk. megbeszelem apjukkal, bar a 11 ora lehet, h korai :-))) (mormota csalad)
de megbeszelem telleg.
ha megsem, akkor jovo heten utba tudnal ejteni minket? (mennek en is, de egy 2,5 honapos gyerekkel viszonylag nehez a logisztika:-)
"sajnos", a hétvégét a Balatonnál töltöm, így nem megyek a kiállításra a Várba, de a városban találkozhatnánk vmelyik délután (5-ig dolgozom a Domus környékén - XIII. ker., de kocsival vagyok, és az egész városon át kell mennem...)
2003. augusztus 23-25 Budapest-Vár Önálló kiállításunk a budai Várpalotában a Nemzeti Galéria udvarán a Savoyai szobornál, több száz négyzetméteren. Gyűjteményünk legteljesebb, méltó bemutatója, melyre ezúttal is szeretettel meghívunk minden érdeklődőt. Itt egyedül mi állítunk ki, csaknem a teljes katalógus választékát. Van hely és idő a növényekkel való mélyebb megismerkedésre, a gyűjtőkkel való elbeszélgetésre.
iricc,
Én is csak a növénykatalógusukból tudom, amugy nem nagyon hirdetik... a Rappaiék lesznek, ha ez mond valamit... interneten több helyen is fent vannak, pl a husevonoveny.hu-n ha beírod a keresőbe, hamar meglesz "Rappai Kertészet"
pl.:
http://members.tripod.com/~huflorix/zomba.htm
ez egy frissebb:
http://www.husevonoveny.hu/venuszpark/rendeles/rendeles_rappai.html
asszem szombat délelőtt megyünk, mondjuk legyen akkor 11 óra? vagy vasárnap délelőtt ugyanígy?
a hetvege jol hangzik, nem tudtam, h lesz kiallitas, de akkor szvsz kikukkantunk a parommal.
te mikor mesz kb?
ha az megsem jonne ossze, akkor irok neked pontos cimet es utvonalat, h idetalalj.
iricc! hazafelé munkából tudok arra menni, bár nagyon nem ismerem a környéket, van valami jó könnyű tájékozódási pont? Ez ugye kb. csütörtökön lehetséges, és úgy 17 óra körül... Vagy hétvégén a várban lesz virágkiállítás, amit amúgy is érdemes megnézni :-) ott is megejthetjük.
Sziasztok,
csak egy pillanatra ugornék be, mert sajna golgotavirágom nincsen, viszont egy OFF padlizsánkrém-receptem annál inkább:
kerti tűzrakónkban szoktuk parázson, héjastól megsütni, majd lemosni és a héját lenyúzni. A megpuhult, tisztított darabokat kisebb üvegekbe tömjük, majd felforralt sós-ecetes vízzel felönteni, ezután az üvegeket lezárva gőzölni.
Felhasználása: sűrű tartármártást készítek, néhány fokhagyma-gerezddel együtt az egészet turmixolom, majd pirítósra kenve veszekszik érte a család ill. a vendégek. Remek mártás szabad tűzön sült húsokhoz is...
ez remek, koszi szepen :-)))
nekem kek van csak, abbol viszont egy csomo, mivel az oazisban szemtelenul olcson adtak, es nem tudtam ellenallni a kisertesnek :-)))
hogy tudnank megejteni a cseret? merre lax? (en bp, pannonia utca, a lehel piacnal)
iricc!
ezek a bizonyos kis, rózsaszín virágú, bársonyos levelű golgoták. csokrosindám, koleuszom nekem is van köszönöm, akkor csere nélkül is odaadom akár, nem emléxem, hogy Neked csak kékgolgotád van-e, vagy más is? abból most csak egy kis hajtás volt, azt is most ültettem be, de az még nem indult meg.
szia
gratula :-)))
ezek az ismeretlen golgotak, v a kekek? mert kek az most van nekem boven, az ismeretlen erdekelne.
ha bartal erdekel, sajna kulonleges dolgokat nem tudok sajna felajanlani, mert a golgotan kivul a leghagyomanyosabb "gazok" erdekelnek, nem szeretem a csodanovenyeket.
ezert hat fel tudok ajanlani csungo csokrosindat sanzaverat es koleuszt
iricc! vagy akit érdekel.
meg van gyökerezve a golgota! be is van ültetve, és él.
plusz van 3 újabb vízben amik szintén gyökeret eresztettek.
szóval van pár...
:-)))))
nnnyammmiii :-)))
igazan jol hangzik, es az eloadasmood is igen szorakoztato :-)))
feltetlenul ki fogom probalni, a tel egyik vonzereje szamomara a piritosra kent padlizsankremben rejlik :-)))
kinyilt a 3. golgotaviragom is az elso szamu golgotamon. :-))))
az ujak egyenlore csak stagnalnak. olyanok, mint akik meg nem tudjak eldonteni, h most megsertodjenek-e azon, h megvettem oket, vagy ne.
szoval ha eldol a nagy kerdes, akkor megtudom, h lehullik-e a sok bimbo, vagy kinyilik.
Áthoztam neked a Kerti finomságok-ból a másik receptemet.
Padlizsános tészta saját kútfőből.
Lekapok egy (vagy két kisebb) szép kb. félkilós padlizsánt és ugyanakkor egy csokor vadmajorannát meg egy paradicsomot, evvel beiszkolok a konyhába, mert ott ugyi elviselhetőbb a hőmérséklet.
3-4 szép gerezd fokhagymát kis kockázva olivaolajon megpirongatok, erre jön a paradicsom kockázva, só, kis levet enged, majd a padlizsán szintén kockázva (nem hámozom meg, csak mosom, azt is csak a sárfelverődés miatt. BIÓÓÓÓ!)
Ezek így együtt fedő alatt elsündörögnek kicsit, aztán bele a vadmajorannát, kis bors, még só, ha kell és a végén beleforgatok (szárazon negyed kilo) kifőtt spagettit. Átforrósítom és mehet a tányérra! Ott még kis piros arannyal ízesítem, de csak magamnak, mert a többiek nem szeretik a csípőset.
Húúú ez nem az igazi (melyik az igazi?) padlizsánkrém, hanem egy olyan lecsóskás változat. Nekünk mindenesetre nagyon ízlik. :))
Odaát a konyhaasztalon vannak receptek, olyan süsd faszénparázson kezdetűek.
Az én receptem: Padlizsán maszat.
Egy fej vöröshagyma kockára, ezt négy-öt kanál olajon megpárolom, ezután 2-3 paradicsom, só, 1 szép husos paprika, 4-5 gerezd fokhagyma és 1 kilónyi padlizsán (héjastól) megy rá, mindez kockázva. Fedő alatt 20-25 perc alatt megpárolódik. Kis bors, majoranna, (nálam vadmajoranna, van a kertben, ebből ízlés szerint szoktam tenni, mikor milyen kedvem van). Kihülés után, kicsit szétnyomkodom krumplinyomóval, a szomszédasszony turmixolja és tesz bele kis mustárt is. Én szeretem, ha kicsit darabos marad. :))
Kipróbáltam: a fagyasztóból kivéve a hűtőben alul felengedett, másnap piritósra kentem, teljesen jó. Kis erőset,ha szeretitek elbír. Gyerek esetén, a kenyéren erős piros arany a megoldás.
Köszönöm, de nem az én érdemem!
Én csak kiültettem a szabadföldbe és locsolom a többi "zöldséggel" együtt. :))
Igen paradicsom és idén van padlizsánom is, tavaly kaptam belőle és receptet is hozzá, megszerettük, már rakom a fagyasztóba a maszatot.
Milyen jó lesz télen a hidegben pritóskenyérre kenve enni a nyári ízeket. :))
jmoon, khm... öööö... ha esetleg sikerul egy parat meggyokereztetni, es neked tul sok lenne...
hmmm szoval akkor kunyizhatnek belole? :-))) (esetleg bartel? :-)))