Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

farriss Creative Commons License 2001.01.10 0 0 19
Sziasztok,

Ha az alap Renault Thalia (1.4 75 LE, kétoldali légzsák, szervókormány) tényleg 2.2 millió lesz, azzal ütni fogja a Suzuki Swift Sedant. Magáért beszél a két légzsák, plusz az, hogy a Clio kicsit biztonságosabb mint a Swift. Én legalábbis inkább már ezt a Renault-ot venném, ha döntenem kellene a kettő között (megjegyzem, Swiftem van, egy 1.3-as GLS)

jobbhorog Creative Commons License 2001.01.10 0 0 18
Egyértelmű, hogy az árat és a felszereltséget tekintve az egyetlen újautó-alternatívája a Suzuki Sedannak, sőt jobb is annál, mert a felszereltsége azonos ár mellett magasabb: (+szervo, +színezett üveg, +jobb motor +nagyobb csomagtartó, +távirányítós közp. zár, +rádió). Kicsit bánom már, hogy tavaly elsiettem a Suzuki megvételét, mert most biztos, hogy a Renault mellett döntenék.
Nem hiszem, hogy a török összeszerelés gyenge minőséggel párosulna, ezt egy cég sem engedheti meg magának.
avantage Creative Commons License 2001.01.09 0 0 16
Ma lattam 2 db-t egy autoszallito kamionon. Sajnos nagyon gyorsan mentem, alig lattam oket.

A torokoknel miert lenne rosszabb az osszeszereles minosege? Az osszes nemet autogyarnal torok vendegmunkasok dolgoznak.
Emellett a franciak meg ugy gyarmatositanak, hogy mindig legyen az adott kulfoldi gyarban francia "helytarto".

Zool Creative Commons License 2001.01.08 0 0 15
Hali!

Amit eddig ki sikerült nyomoznom:

Clio Symbol néven jelent meg a típus, így található meg a www.renault.com-on, vagy törökül tudóknak a www.renault.com.tr címen. Tudomásom szerint csak törökországban csinálják.

Nyugaton azért nincs rá igény, mert ott még egy segédmunkás is meg tud fizetni egy Golf-kategóriájú autót a családnak, a kiskocsikat pedig bevásárlásra, városi rohangálásra, második kocsinak használják. Ehhez viszont nem kell a puttony, csak akadályoz a parkolásban. Brazíliában, kínában, meg a közel-keleten viszont nagyon sikeresek ezek a családi kiskocsik, pl. a Fiat Palio pont erre lett kifejlesztve (világautó), de az Opel Corsának is van limuzin és kombi változata, amit Dél-Amerikában árusítanak.

A Renault már régebben is csinált hasonlót, volt a 70-es években egy csak spanyol piacra, Spanyolországban készített típus, a Siete (spanyolul 7-es, tehát R7), ami az első szériás R5 négyajtós, puttonyos változata volt. Néhány éve még láttam ilyet Barcelonában.

Itthon jó alternatívája lehet a Suzuki Sedannak. Végre valaki észreveszi, hogy itt bizony kevesebb az átlagfizetés, mint nyugatabbra. Az Opel és a Fiat is követhetné a példát.

Zool

I. Blasius Creative Commons License 2001.01.08 0 0 14
Nem tudja valaki, hogy mikor lesz/volt a sorsolása a puzzle játéknak, ahol a Tháliát kellett kirakni?
Remélem megnyerem, bár gondolom a 75 lovas verziót sorsolják ki.
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.08 0 0 13
Kiba. infláció, 2.2 milla egy csúnyácska török kisautó:-(((
1993-ban 1.99 milla volt egy Audi 80.
Előzmény: zotya_ (12)
zotya_ Creative Commons License 2001.01.08 0 0 12
Igy mar ertem ! Majd en is elmegyek megnezni ..

Zotya

Előzmény: Aszpirin (9)
Aszpirin Creative Commons License 2001.01.07 0 0 11
Aszpirin Creative Commons License 2001.01.07 0 0 10
Aszpirin Creative Commons License 2001.01.07 0 0 9
Akkor rosszul fogalmaztam, bocsánat. Nem a motrára vonatkozott a megjegyzés. Én egy ekkora motor 98 lóerejét korszerű teljesítménynek tartom. A "motorizáció szempontjából fejlettebb országok" alatt jobban motorizált országokat értettem, azaz több, jobb, magasabb kategóriájú autóval, magasabb autókultúrával rendelkező országokat, ahol az emberek jobb anyagi helyzetük vagy egyéb okok miatt többet hajlandóak költeni autókra. Mint a fejlett Nyugat-Európa, Észak-Amerika, stb.
Az Autómánia szerint, ha jól emlékszem, a Thaliát kifejezetten nem ezen országoknak szánták, ellenkezőleg.
Ennek ellenére megismétlem véleményemet: az autót magát mind alakjának, mind teljesítményének, min pedig árának köszönhetően nagyon vonzónak találom, és ha jelenleg új autót szándékoznék vásárolni, igen komolyan számításba jönne. Persze előbb kipróbálnám.
Előzmény: zotya_ (8)
zotya_ Creative Commons License 2001.01.07 0 0 8
Hello !

Nem egészen értem. Mi bajod van a 98 lovas motorral ?

Zotya

Előzmény: Aszpirin (7)
Aszpirin Creative Commons License 2001.01.07 0 0 7
Nos, a tegnap este láttam az RTL-klubon, az Autómániában a bemutatóját.
Szimpatikus autó, tényleg a Clio sedan változata. Marha nagy csomagtere van! Több mint 500 liter, azt hiszem ezzel bajnok a kategóriájában.
Kifejezetten a "fejlődő országok" számára készítik, ez is mond talán valamit. Motorizáció szempontjából fejlett országokban szinte nincs is rá igény.
Kunci Creative Commons License 2001.01.06 0 0 6
Az ára tényleg nagyon jó. Szinte Suzuki árban az alap modell 2 millió körül, míg a full-extrás 16V-s változat 2.5 millió. Komolyan gondolkodom, hogy 2-3 hónap múlva a jelenlegi kocsimat lecseréljem egy Thalia-ra, várom a tapasztalatokat, ha esetleg valaki rendelkezne ezzel a típussal. Az ára tényleg jó, de azt hallottam, hogy a hazánkba kerülő típusokat Törökországban szerelik össze. Jelenthet ez valami gondot? (műszaki állapot, stb.)
stevie wonder Creative Commons License 2000.12.26 0 0 5
Ket motorvaltozat: 1.4 75LE, 1.4 16V 98LE. En Romaniaban es Bulgariaban sok-sok ilyen autot lattam, szerintem a minoseggel nincs semmi bajuk. Az aruk nevetsegesen alacsony, verik a Suzuki Sedant (ha a felszereltseget is nezzuk).

delej, drukkolunk a sorsolashoz :-)

rostockol Creative Commons License 2000.12.25 0 0 4
Csá!
A Totalcar-n (www.totalcar.hu) néhány napja volt egy rövid cikk róla. Keressétek a hírek közt.

Üdv,
ROstockol

cosmic Creative Commons License 2000.12.20 0 0 3
Budakalászon van néhány darab. Aranyosak kár, hogy török összeszerelés... kicsit
aggasztó:(((( Ottaniak mondták, hogy nem rossz, de nem ugyan az (ők se vennék meg maguknak) de azért érdemes jobban megnézni, hátha nincs azzal olyan nagy baj.
cosmic
zotya_ Creative Commons License 2000.12.19 0 0 2
Hello !

A Thalia valoban a Clio lepcsos hatu valtozata. A csomagterte 500 literes (!!!), es allitolag vetelarra lesz kihegyezve a gep. Az indulo ara allitolag 2.2M, ket legzsakkal szervoval. Ha igaz januartol kaphato lesz.

Zotya

delej Creative Commons License 2000.12.19 0 0 1
A képen a hársó ajtó alapján nekem is Clio-gyanús volt. A Clio mindig szimpi kocsi volt, így Sedan formátumban meg főleg, valahogy nekem a Sedan alakú kocsik tetszenek a legjobban.
Kérdés, mennyibe kerül és milyen motorokkal lesz kapható.
Mindenesetre leadom a kirakós játékot, hátha megnyerem, bár erre annyi esélyem sincs, mint Szálasinak a főtárgyaláson...
Előzmény: I. Blasius (0)
I. Blasius Creative Commons License 2000.12.19 0 0 0
Szó volt pár hónapja egy Clio Sedanról. Szerintem ez az, legalábbis hátulról nekem teljesen úgy tűnt a képen. az elejét gondolom azért nem mutatták, mert az tökugyanolyan mint a Cilonak. Végül is egy 95 LE-smotorral jó alternatíva lehet akár még egy Mégane helyett is.
Előzmény: delej (-)
delej Creative Commons License 2000.12.19 0 0 topiknyitó
Egy székesfehérvári áruházban nyomtak kezembe egy kirakós játékot, amivel Renault Thalia gépkocsit lehet nyerni (Ha még a héten elmegyek egy Renault-márkakereskedésbe.)
Az érdekes az, hogy eddig még semmilyen újságban egy kis hírt sem olvashattunk erről a kocsiról. Vagy igen? Ki tud róla?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!