Keresés

Részletes keresés

Levendula Creative Commons License 2001.07.01 0 0 111
A nagy golgotámat átültettem 43 cm cserépbe, tápoldat, vízben áll, holnap táprúd, van rajta két gyümölcs, 10-12 bimbószép nagy! Remélem jól fogja érezni magát! (csak helyzetjelentés)
Tozatu Creative Commons License 2001.06.30 0 0 110
Sziasztok!A vadszőlő biztos megmarad,mert nálunk alig lehet kiírtani,az épített garázsalap alól kihajtott.Ha netán többre van szükséged küldök szívesen,mert már bozótvágóval szoktam ritkítani.Az igért földed már tárgytalan,mert kénytelen voltam a dugványokat elültetni petúniának való földbe,mivel a kisebbik trónörökös eltörte az üveget.Azért kösz:Tozatu
Előzmény: Levendula (109)
Levendula Creative Commons License 2001.06.30 0 0 109
Variaga! Ajánlom a gyökereztetô port, mert gyakorlatilag 100% megeredtek a dogványok. Persze a második körben. Most vadszôlôt szaporítok, remélem hasonló sikerrel. De ez már OFF.
Előzmény: variaga (106)
c_bogi Creative Commons License 2001.06.27 0 0 108
Én is köszönöm, megpróbálom.
Előzmény: variaga (106)
Levendula Creative Commons License 2001.06.27 0 0 107
Megint tanultam!:) Kösz!
Előzmény: variaga (106)
variaga Creative Commons License 2001.06.27 0 0 106
Az a tapasztalatom, hogy minél hanyagabbul bánok egy dugvánnyal, annál szívósabban megered. Akkora szárdarabot vágok le, hogy két levélszemnyit a földbe dughassak (nyilván a levelet levágom róla) a harmadik meg kiáll a cserépből. A levélszemnél elég hamar megjelenik az új hajtás. Csak arra figyelj, hogy majdnem mindig vízben álljon a cserép. Az 5-6 cm átmérőjű cserépbe olyan mélyen dugok le akár 5-6 a szárdarabot is, hogy a cserép alját elérje, az alátétben 0,5-1 cm-es vizet tartok. Kb. 2 naponta kell utánatöltenem, néhány órányi száraz időszakot is hagyok. Kicsit megpocsolyásodik így a föld, de ha nem szaglászod mindig, akkor nem fog aggasztani. Kb. a fele szokott tényleg kihajtani, menet közben további veszteségek vannak, de egy jó metszés után annyi szárdarab van, hogy még ki is dobok belőle. Lassan nőnek erős virággá, ha kiülteted a kertbe az őszi dugványt, akkor már nyáron virágot hozhat, de volt úgy, hogy símán kipusztult. Itt is az a megfigyelésem, hogy minél kevesebbet kell aggódni miatta. Az a jó, ha a kutya letapossa, a szél többször megtépi.:-))
Legutóbb annyira nem bíztam a dugványozás sikerében az egyik fajtánál, hogy csak simán az anyanövény cserepébe szúrkáltam le, alighogy kihajtottak a kicsikék (3-4 hét), már ki is tettem a cserepet a déli erkélyre - kb. a fele itt is megmaradt. (A dugvány olyan hosszú volt, hogy leért a cserép aljára, az állandó min. 1 cm-es lábfürdőt itt is igyekszem biztosítani.)
Gyökereztető port még életemben nem láttam, de már gondoltam rá, hogy bevethetném azt is. Persze az is igaz, hogy a tavaszon táprudacskákat dugdostam (pireisz nyomán) a cserepekbe - talán épp ezzel függ össze, hogy kivirágzott a pirosvirágú Racemosa, és már 2,5 cm-es az óriásg. bimbója.
Lefényképeztem, csak lassú az átfutás.
Előzmény: c_bogi (102)
ensingmosing Creative Commons License 2001.06.09 0 0 93
Kedves Variaga!

Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen nálad a citrina golgotának a fejlődési tempója? Mert olvastam hogy neked már virágzik, nekem viszont azóta hogy megkaptam hiába ültettem át őket szinte egy tapottat nem mozdultak. Sőt, valamelyik el is száradt. Pedig öntözöm, és az átültetésnél hozzákevertem a földjéhez azokat a balkon-tápgolyócskákat. Úgyhogy a virágzás a táprúdon már nem múlik. Te hogy gondozod őket? Emlékszem az én caeruleam a múlt évben úgy nőtt és virágzott, hogy nem győztem futtatni a gyűrűjére. Amikor ősszel visszavágtam és fejtettem le a hajtásokat, akadt köztük 3-4 m-es szár is. Szóval szeretném ha megmondanád hogy mi a hibám.

Kösz! Ensingmosing

Előzmény: variaga (92)
variaga Creative Commons License 2001.06.05 0 0 92
Képzeljétek virágzik a Citrinám, tele van aprócska bimbókkal az Óriásgolgotám, és ugyancsak virágozni készül a piros (Racemosa) fürtös golgotám!
Pireisz, megfogadtam a tanácsodat, táprudacskákat szúrkáltam mindenhová - lehet, hogy ettől a vad virágzási kedv. Már csak attól cidrizek, hogy a bimbócskákból tényleg virág legyen. (Dobálta már le a szemem láttára a bimbókat a Racemosa.)
Levendula Creative Commons License 2001.05.10 0 0 91
Igen, csak rövid ideig virágzik.
greeencat Creative Commons License 2001.05.10 0 0 90
Tavasszal átültettem a golgotámat három cserépbe. Az egyik rögtön virágzott is, de csak egy napig tartott:( Sajnos nem is láttam a virágot, mert reggel még nem nyilt ki, este mire hazaértem már be is csukódott. Ez normális? Csak egy napig tart a golgoták virágzása?
A másik kérdésem, hogy lehet őket tűző napra, de ablak mögé tenni? Kettő most ott van, de kicsit sárgulnak a leveleik. Nem érzik jól magukat?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!