Keresés

Részletes keresés

Malinska2 Creative Commons License 2011.01.28 0 0 2329

sziasztok!

 

kis tanács kellene.  Nem olvastam vissza fórumban hogy volt-e erről szó. melyik végleges szőrtelenítés  ajobb? 

- Lumenis és a dióda lézer vagy

-Intense Pulse Light

klsderm Creative Commons License 2011.01.28 0 0 2328

Egy éves munka, 4 kezelés után egy fél év múlva

 

Kádárdr

Előzmény: lola18 (2324)
klsderm Creative Commons License 2011.01.28 0 0 2327

Előzmény: klsderm (2326)
klsderm Creative Commons License 2011.01.28 0 0 2326

Erre gondol?

 

Kádárdr

Előzmény: lola18 (2324)
lola18 Creative Commons License 2011.01.26 0 0 2325

Szia Mandi84!

 

2009 óta nem hallottunk rólad! Mivel én is hasonló problémával küzdök, mint te, érdekelne, hogy sikerült-e eltüntetni az álladról a szőröket, és ha igen, milyen módszerrel? Köszi a választ előre is!

Előzmény: mandi84 (2245)
lola18 Creative Commons License 2011.01.26 0 0 2324

Tisztelt Doktor Úr!

 

Az egész fórumot végigolvastam, mégsem tudom mi a legmegfelelőbb számomra.

Az államon két nagyobb kör alakban szőrcsomó alakult ki. Két évvel ezelőtt elmentem egy kozmetikába IPL-es kezelésre, ahol nagyobb mennyiséget legyantáztak a villantáshoz a kezelés előtt, mint amennyit kellett volna. Ennek köszönhetően elég nagy területre elterjedt a szőr az állam és nyakam területén. 14x voltam IPL-es kezelésen, a végeredmény sajnos egyenlő a nullával.

SŐT! Semmit nem segített, csak még több szőr nőtt ki rajtam! A bőrszínem és szőrzetem alapján a tökéletes kategóriába tartozom ( fehér bőr, vastag fekete szőrszálak). Nem tudom eldönteni, hogy melyik a legjobbkezelés számomra. Lézeres kezelés, ELOS vagy tűs epilálás. Sem energiám sem pénzem és időm nincs arra, hogy 1-2 év ismét elmenjen úgy, hogy nincs eredmény.

Mit tanácsol? Elos-szal illetve lézerrel általában hány kezelésre van szükség? Őszintén én bejelentkeztem tűs epilálásra, de féleg a hegektől illetve a fehér foltoktól, és ahogy tudom elég hosszadalmas. Hozzátenném, hogy csak áprilisig vagyok Magyarországon, tehát ezt is be kell kalkulálnom. Köszönöm segítségét! Lola

 

macska-kutya Creative Commons License 2010.11.24 0 0 2323

Az államon vannak fekete szőrok, és sok fehér pihe. Hova tudnék kezelésre járni, milyen megoldások lehetségesek.  Üdvözlettel Ildikó

Előzmény: klsderm (2321)
DealWithIt Creative Commons License 2010.11.16 0 0 2322

Kedves AaYoO!

 

Arc esetében én javasolnám az elektrolízises szőrtelenítést. Nem tudom, hogy milyen fájdalommal jár a lézeres szőrtelenítés, de az elektrolízis elviselhető. Én kb. másfél hónapja járok az áll és nyak kezelésére (elég erős fekete szőrökkel), heti rendszerességgel, eddig nem volt gondom és nagyon meg vagyok elégedve az eredménnyel.

 

Bár nagyon sok türelem és kitartás kell hozzá (nekem spec még szerintem olyan 2 hónap kell, amíg számomra elfogadhatóvá válik az arcom), szerintem nagyon jó alternatíva, na meg, hogy tényleg ez az egyedüli megoldás, ami véglegesen eltünteti a szőröket, hatalmas előny.

 

Először lehet egy kicsit ijesztően hangzik, hogy egyenként szedik ki a szőrszálakat és úgy égetik ki, de tényleg nem vészes, alacsony a fájdalomtűrő képességem és így is teljes biztonsággal megyek minden héten a kezelésekre.

 

Ha bármi kérdés van ezzel kapcsolatban, nyugodtan kérdezz.

Előzmény: AaYoO (2320)
klsderm Creative Commons License 2010.11.03 0 0 2321
Kedves AaYoO!

Nagyon sajnálom, hogy így alakult a sorsa. A technika változatlan, a hajhagymát meg kell „főzni „ a bőrben, ez pedig égő érzéssel jár.
A kezelések előre haladtával a hajhagyma tömege és mérete csökken, így csökken a hő felvevő képessége, és végső soron a fájdalom is. A kezelés fáj, ugyanakkor egy áll, bajusz kezelés 10 percen belül van, és nagyon ritkán szokták a kezelést a tűrhetetlen fájdalom miatt lemondani.
Ennyi adatból nem tudom visszakeresni, hogy elos diódával, vagy elos villanófénnyel kezeltem. Ha a diódát használtam, akkor jó hírem az, hogy az elos villanófény kevésbé fáj, ezzel lehetne a későbbiekben próbálkozni. Ha elos diódával, akkor marad a tűrés…

A pácienseim be szoktak venni néha-néha egy egyszerű nyugtatót (Xanax) vagy fájdalomcsillapítót (Algopyrin, Aléve, Cataflam). Ezek sokszor segítenek. Többen próbálták az alkoholt, nem sok sikerrel, de legalább végigröhögtük bepisilős fájdalmukban a kezelést.

Üdvözlettel: Kádárdr
Előzmény: AaYoO (2320)
AaYoO Creative Commons License 2010.11.03 0 0 2320
Tisztelt Doktor úr!

Én voltam Önnél 2 kezelésen több, mint egy éve.
Sajnos fel kellett hagynom vele, mert olyan erősen fájt közben, hogy képtelen voltam újra rávenni magam, (bajusz, áll kezelés). Nem akartam eltűnni, egyszerűen csak remegés tört rám, ha be akartam jelentkezni!
Nem vagyok egy nyafogós típus, de szó szerint bepisiltem fájdalmamban!
Azt mondta az első kezelés után, hogy a második kevésbé fog fájni, de nem így lett.
Ne értse félre, nem szemrehányásnak szánom, csupán szeretném megkérdezni, hogy bármilyen technológiai változás történt-e azóta, ami lehetővé tenné számomra is a kezelések folytatását vagy van-e valami kilátásom a közeljövőben, ami (ha nem is tökéletes, de megoldás lehet!).
Nem akarok olyan dolgokkal próbálkozni, amelyek ronthatnak a szőrmennyiségemen!
(Gondolok itt az Epilfree vagy a Silk'n megoldásaira! Vagy valamelyest ezek is használhatnak?)

Azt még leírnám, hogy napon sosem vagyok, mert 3 percig nem tudom elviselni.
100-as faktorú naptejet használok, ha még is ki megyek nyáron. Nem használok semmilyen krémet és gyógyszert sem szedek. Nem tudom, hogy miért volt az a két kezelés ennyire elviselhetetlen számomra.

Előre is köszönöm a válaszát!

AaYoO
withorwithout Creative Commons License 2010.11.01 0 0 2319
Tisztelt Doktor Úr!
Köszönöm válaszát, nagyon is segített.
Köszönöm!
Előzmény: klsderm (2317)
klsderm Creative Commons License 2010.10.31 0 0 2318
Tisztelt Gabor755!

Nincsenek jó híreim!

Az orvostudomány (szőrtelenítésnél etalon az FDA) ma a szőrszálak egyenkénti tűvel történő kiégetését (elektrolízis) fogadja el végleges, örök szőrtelenségnek. Az ügyes kezű kezelő egy vékony tűt szúr a bőrbe. Ilyenkor a hajhagymával együtt roncsolódik a szőrszál és az azt körülvevő gyökérhüvely, meg még egy kicsit a bőr is. Innen semmi sem fog kinőni a későbbiekben.

Lézerrel, villanófénnyel, ELOS módszerrel nem lehet véglegesen (örökre) eltávolítani szőrzetet.
Akkor – megelőzve a következő kérdést – a lézer és a többi fény nem pusztítja el a hajhagymát? De tartósan roncsolja, annyira, hogy abból csak pihe szőr nő ki. Ez a pihe nagyítóval is alig látszik, de azért ott van, és időközben visszaerősödhet szőrszállá. Miért? A szőrszál hüvelyében a faggyúmirigy beszájadzásánál (infundibulum) őssejtek várakoznak, melyek a hajhagymába levándorolva újraindítják a szőrnövekedést, az alvó hajhagymákat mintegy felébresztik. Ezek években mérhetők. És innen van a másik rossz hírem, a férfi háton ezek az őssejtek, ha nem is olyan aktívak, mint a mellkason, de időben elnyújtva, évtizedeken át dolgoznak (lézer nélkül is). Így a férfi hát szőrtelenítésnél egy kisebb vagyont kell rákölteni nemcsak az eredményért, hanem annak fenntartásáért is. Általában serdülőkor befejeztével a mellkason, majd a 30-as években a háton is elindul a szőrnövekedés. Ezzel egy időben a hajzat ritkulni kezd. Szép kilátások. Tehát nagyon-nagyon messzire kerültünk az örök szőrtelenségtől. A közvélemény (nők) a dús, szőrös mellkast a férfiasság egyik jeleként fogadják el, és sokan nem szeretik a „csupasz csigákat”, ugyanakkor a dús hátszőrzetet legtöbben elutasítják.

Férfiaknál az első vizit alkalmával egyfajta szőrzetritkításban egyezünk meg, fotókat nézegetve alakítjuk ki a várható eredményt. Tudom, hogy nehezen érthető meg, hogy egy csomó pénzt áldozva sem kap örök, végleges megoldást. Kb. 6-12 alkalmat kalkulálva, alkalmanként a hát-váll kezelése nálam kb. 100 000 Ft-ba kerül. Ez több mint egy évet ölel fel. A neten barangolva ennél talál lényegesen olcsóbbat és talál drágábbat is. Az eredmény garanciát sok helyen, sokféleképpen értelmezik. Érdemes az első alkalomnál, viziten megegyezni, milyen eredmény várható a kezelés befejezésekor és mi van, ha mégsem teljesül az ígért eredmény.

Jó egészséget:

Kádárdr
Előzmény: gabor755 (2314)
klsderm Creative Commons License 2010.10.31 0 0 2317
Tisztelt Withourwithout!

A kérdésem annyi lenne, hogy az ön módszere, gondolok itt az ELOS szőrtelenítési eljárásra, mennyire eredményes arcon (áll, bajusz)?

Nagyon eredményes.

A bőröm a fehér és nagyon barna árnyalat között van.

Nem tudom értelmezni.

Az eddig arc tájékon kezelt pácienseknek kb. hány százalékának szűnt meg a szőrösödés?

Közel 100%-nak megszűnt a problémája
(csak gondoljon bele, ha a páciensek 90%-ánál lenne eredményes, ami első látásra önmagában jó eredménynek számít, akkor 100 páciensből 10-nek nem sikerülne a kezelés. Akkor be lehet zárni a boltot. Ha jól akarunk dolgozni, úgy kell végezni a kezeléseket, hogy megpróbáljuk, hogy mind a 100 páciensnek eredményes legyen a kúra, akár szőke, akár vörös a szőrzet, akár fehér, akár barna a bőr).


És az arcon hány százalék az, ami visszanő pehelyszőr formájában ezen a részen?

100% (a lézeres, villanófény-ipl-, ELOS módszerből adódóan mindig marad valamilyen kis piheszőr, ami nagyítóval is alig látszik, másnak meg ez lehet erősebb is).

Remélem, tudtam segíteni

Kádárdr
Előzmény: withorwithout (2313)
szilvi1969 Creative Commons License 2010.10.31 0 0 2316
Kedves Fórum látogatók!

Van köztetek aki a Nannolight MP50-es (IPL) készüléket használja, illetve aki ezzel a készülékkel végeztetett kezeléseket, akár szőrtelenítésre vagy egyéb esztétikai problémák kezelésére? Mi a tapasztalatotok a kezelések hatásosságáról?
Minden hozzászólást, véleményt előre is köszönök!

Szilvi
szilvi1969 Creative Commons License 2010.10.31 0 0 2315
Szia!

Ez az első hozzászólásom ebben a témában. Szeretném megkérdezni, hogy ez a Scheffer KL. IPl kezelése? Mi a tapasztalatod a kezelés hatásával kapcsolatban?

Szilvi
Előzmény: Tündérpótló (310)
gabor755 Creative Commons License 2010.10.27 0 0 2314
Tiszteletem Doktor Úr!

Azt szeretném kérdezni, hogy ezzel a módszerrel valóban örökre eltűntethető a szőrzet? Nekem sajnos elég sok található a testemen, de ami a legjobban zavar, hogy az egész hátamon illetve a vállamon is elég sűrű és sötét (a bőröm színe átlagos). Hallottam már a lézeres kezelésekről, azt is tudom hogy több alkalmat is jelent. Azt szeretném kérdezni hogy egy teljes hát és vállak szőrtelenítése megoldható-e, végleges lesz-e az eredmény, valamint hogy időben mekkora intervallumot ölel fel a kezelés az elejétől a végéig? Illetve hogy ekkora terület nagyságrendileg kb. mekkora összeget emészt fel?

withorwithout Creative Commons License 2010.10.26 0 0 2313
Kedves Doktor Úr!

A kérdésem annyi lenne, hogy az ön módszere, gondolok itt az ELOS szőrtelenítési eljárásra, mennyire eredményes arcon (áll,bajusz)? A bőröm a fehér és nagyon barna árnyalat között van. Az eddig arc tájékon kezelt pácienseknek kb hány százalékának szűnt meg a szőrösödés? És az arcon hány százalék az, ami visszanő pehelyszőr formájában ezen a részen?
Válaszát előre is köszönöm!
VizslaPuppy Creative Commons License 2010.10.22 0 0 2312
Szia!

Én most voltam szerdán Kádár doktornál első teljes kar szőrtelenítésemen. Az árszabás testrészenként történik, és árlista formában olvasható a honlapon. De valamit majd vigyél magaddal, amire rá tudsz harapni fájdalmadban, miközben villognak rád. :)

Üdv,
Vizsla
Előzmény: Törölt nick (2311)
trancesound Creative Commons License 2010.10.19 0 0 2310
Sziasztok!

A szemöldökömet szeretném kiírtani teljes egészében, úgy 2 cm vastag ha hagyom kinőni.
Ez mennyibe kerülne/mennyi időbe telne?
Köszi!
klsderm Creative Commons License 2010.10.17 0 0 2309
Kedves Ainhoa!

Amikor azt látjuk egy táblázatban, hogy egy gyógyszer fényérzékenyítő, azt általában az UV fényre (280-400 nm) illetve a napfényre (a látható fényre 400-800 nm) értjük. Ezek empirikus adatok, melyeket a gyógyszer forgalomba hozatala után kapunk a betegek jelentéseiből, az orvosok által látott tünetekből.

Pajzsmirigy betegségnél az L-Thyroxin-ra van tapasztalatom. Ilyenkor a hagyományos villanófénynél és lézernél (rubin és dióda) a próbalövés után pár napot várunk. Az ELOS rendszerű szőrtelenítő gépeknél egyből tesztlövés után elvégezhetjük a kezelést.

Kádárdr
Előzmény: Ainhoa (2308)
Ainhoa Creative Commons License 2010.10.07 0 0 2308

 

Kedves Doktor Úr!

 

Pajzsmirigy autoimmun betegségre (Basedov kór) szedek Propycil (napi 1) és Huma Pronol (napi 2 x 1/4) tablettát. Lehet -e  lézerrel, villanófénnyel vagy elos módszerrel végleges szörtelenítést végezni ezek mellet?

 

Válaszát elöre is köszönöm!

 

klsderm Creative Commons License 2010.08.29 0 0 2307
Kedves Dcarter4!

Szeptember végétől dolgozunk. Legalább 4 hete már ne érje a kezelendő területet napfény és szőrösen jöjjön.

Üdülési csekket elfogadunk, és a mo-i egészség pénztárak többségével (KH Medicinával.) szerződésben állunk.

Várjuk szeretettel:

Kádárdr
Előzmény: dcarter4 (2306)
dcarter4 Creative Commons License 2010.08.27 0 0 2306
Kedves Doktor Úr!

Lassan készülnék Önhöz menni 4. kezelésre. Én abszolút elégedett vagyok továbbra is, de a combra és a fazonra még ráfér pár kezelés.

A kérdésem az lenne, hogy üdülési csekket elfogad? Illetve a KH Medicina Egészségpénztárral kapcsolatban áll?

Köszönöm!
Nitro1 Creative Commons License 2010.07.28 0 0 2305
Hali! Már majdnem végigolvastam a teljes topikot, de erről még nem találtam semmit: Epilfree. Ez állítólag egy szőrnövekedést gátló szer, a leírása alapján hitelesnek tűnik, bár a fórumot olvasgatva úgy vélem, az ilyen szerek nem túl hatásosak, szóval nem tudom, mit gondoljak. A neten magyar nyelvű oldalak között egyelőre nem találtam olyan helyet, ahol bővebben foglalkoznának az emberek ezzel a témával, valakinek van valami tapasztalata, vagy hallott róla valamit? A működését meg lehet találni az oldalukon. Linket nem írok, aki rákeres, úgyis megtalálja. hatásos lehet egy ilyen készítmény? Előre is köszi.
klsderm Creative Commons License 2010.07.22 0 0 2304
Kedves Meastus!


4 hét fényvédelem teljesen elegendő a kezelés sorozat kezdetekor. Az hogy milyen barna a páciens, azt próbalövésekkel teszteljük. Az ELOS rendszerű kezelőfejek nem a "látható" barnaságot tesztelik, hanem a fényelnyelést. Ez főleg a szerzett (napozott, szoláriumozott) barnaságnál érdekes. A veleszületett (kreol) bőr nem annyira "lézerérzékeny".


Kádárdr
Előzmény: maestus (2303)
maestus Creative Commons License 2010.07.22 0 0 2303
Kedves Doktorúr!

Köszönöm szépen a válaszát!
Akkor hamarosan jelentkezem Önöknél egy vizitre. A célterület hónalj, teljes láb, bikinivonal lenne.
Az lenne még a kérdésem, hogy én nem vagyok egy napra kifekvős, szénné barnulós fajta, de augusztusban azért megyünk nyaralni, de ez csak annyit jelent, hogy leszek a napon is néha. Attól még szeptember elején mehetek első vizitre? Általában nem szokott meglátszani rajtam, hogy nyaraltam...max egészségesebb lesz picivel a színem.
Szóval kérdésem lényege, hogy az első vizit előtti 1 hónapos napozási tilalom az csak a teljesen lebarnulásra vonatkozik, ugye?

Üdv,

m.
Előzmény: klsderm (2302)
klsderm Creative Commons License 2010.07.21 0 0 2302
Kedves Meastus!

Az optimális eredmény eléréséhez minden testtájékon egy személyre szabott kezelési menetet dolgozok ki. Az első viziten el szoktam mondani, hogy hány kezelésre, milyen eredmény várható, milyen lebontásban. Ettől nagyon sok esetben a kezelés során el szoktunk térni, leginkább azért, mert nem nőtt még ki a szőr a kezelés után.
A kezelési szám, a visszarendelési intervallumok nem kőbe vésett szabályok. Az egész kezelés sorozatra eredmény garanciát adok. De ez EMBERI léptékű és nem egy mérnöki számítás. Nem ír testrészt, de az arcszőrzet kivételével 3-4 kezelés után sok páciens már befejezettnek tekinti a kezelés sorozatot. Ilyenkor nagyobb szünetet tartunk. És természetesen marad a garancia. Van olyan páciensem is, aki anyagilag évi egy kezelést bír el, neki nem adok garanciát, de jön, mert így is a célhoz ér. Sok páciensem terhesség miatt megszakítja a kezelés sorozatot, de az sem szokta befolyásolni a garanciát, az eredményességet, ha az elején (3 kezelés) a kezelés menetét betartotta. Általában egy évben szoktuk megjelölni azt az időpontot, amíg jelentkezni kell. Azt bárki belátja, hogyha felvesz valaki egy kezelést, majd négy évre eltűnik, azt bizony elölről kell kezdeni.


Kádárdr

Előzmény: maestus (2298)
klsderm Creative Commons License 2010.07.21 0 0 2301
Kedves Fire9005!

A lézeres kezeléseknél a barna, kreol bőr számít nehéz diónak. A fehér, fényérzékeny bőr nem szokott problémát okozni. Ennek oka, hogy a lézersugár és a villanófény más hullámhosszon dolgozik, mint a látható fény.

Én is láttam több honlapon, hogy a kezelésekért kezelőfejenként vagy sugár fajtánként (ipl vagy lézer) külön kell fizetni, vagy régebben azt is láttam, hogy ha többször mennek végig a kezelőfejjel egy adott felületen, akkor többször is kell fizetni. Ez pillanatnyilag nagyobb bevételt hozhat, de hosszútávon nem kifizetődő.
Területre, testtájékra adom meg az árakat, és így adok garanciát, eredménygaranciát a munkámra. Azt, hogy egy vagy kettő, de van úgy, hogy négy kezelőfejjel hányszor megyek végig a területen, ezt az adott testrész, a munkafelület (mindenféle paraméterekkel) dönti el. Ez teljesen az én döntésem, ott abban a pillanatban. Erről munka közben tájékoztatom a pácienst. Sokszor megkérdezik, hogy „doktor úr, most láthatóan többet dolgozott, akkor most többet is kell fizetni?”. Nem. Minden testrész kezelésének van egy algoritmusa (kezelési menete), ahol még a pillanatnyi státusz is dönthet.
Mondom az Ön esetét látatlanban. Has csíknál gyakran van maradvány pigmentáció, néha még heg is az állandó gyulladás miatt. Ha tél van, és a gyulladás dominál, akkor ipl-lel kezdek. Itt három választásom van: 470-, 580-, 680-as kezelőfej. Ezt a vizsgálatkor döntöm el, melyiket használom. Később jöhet a lézer. Nyáron pont fordítva. Ha heg is van, akkor a 900 nm-es dióda fejjel megyek végig, ha nincs, akkor elég a 810-es is. A hasfal bőre szülés után kitágulhat, sokszor striák boríthatják, ezért ilyenkor még az infra fejjel is szoktam kezelni (az ár végig ugyanaz). Akinek így rendbe hozzuk a hasfalát, az később csak hozzánk jön vissza más testrésszel.
Nem tudom, hogy mennyire mélyedt bele, de ha visszaolvas 2-3 évet a fórumban, láthatja, hogy nagyon sokan beírtak, hogy „egy gombot elsütni” című munkához miért kell orvosi diploma. Vajon hányan kezelnek még közülük?

Az autoimmun betegség önmagában nem ellenjavallt, ilyenkor a gyógyszereket nézzük át.

Kádárdr
Fire9005 Creative Commons License 2010.07.19 0 0 2300
Kedves Kádár Doktor Úr,

Elnézést, hogy ennyi kérdéssel zaklatom Önt, de visszaolvasva a legutolsó üzenetem, rájöttem, hogy a legfontosabbat kihagytam belőle: Autoimmun betegség kizáró oka lehet a lézeres szőrtelenítésnek?

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel,

Fire9005
Csupasz Csiga Creative Commons License 2010.07.19 0 0 2299
Pont ugyanettől tartok én is:( mondjuk még csak a második kezelés után vagyok, és a harmadikat eltoltam őszre, hogy nyaralhassak nyugodtan, de egyelőre nem sok változást látok, és félek, hogy ez így is marad.
Előzmény: alkonyat7 (2287)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!