Keresés

Részletes keresés

széles tamás Creative Commons License 2003.02.10 0 0 388
Nem, egyszerűen már elvonási tüneteim kezdenek lenni.
Előzmény: BZoltan (387)
BZoltan Creative Commons License 2003.02.10 0 0 387
ezt ironiabol mondod?
z
Előzmény: széles tamás (386)
széles tamás Creative Commons License 2003.02.10 0 0 386
Irigyellek is az ottani időjárás miatt piszkosul! :-)
Előzmény: BZoltan (385)
BZoltan Creative Commons License 2003.02.10 0 0 385
Nap mint nap ahalat adok az egnek, hogy nem Magyarorszagon ejtoernyozom...
Komolyan, hurra, hurra es hurra.

z

széles tamás Creative Commons License 2003.02.09 0 0 384
Mit ne mondjak? A mai meteor sem a legjobb? Tegnap ilyent kívántál? Mi van a hóval a hangárajtó fölött?

Sz.T.

Előzmény: Both L.RAIRFLY (383)
Both L.RAIRFLY Creative Commons License 2003.02.09 0 0 383

Bocsánat az előző dupláért, véletlenül igy sikeredett.
Remélem átmásztok és átjelentkeztek a www.eje.pont-hu-ra. Ezen gyülekezik a krém, ezen itt kevesen vagyunk.Ott a levlistára kell feliratkoznotok, az itiner adja.
1-ségben az erő! mondották vótt!
Nem feltétlenül fontos és kötelesség ott sem mindenbe beleszólni, de az ejtőernyőzésről, annak alakulásáról a mindennapi infót ott kapod, hála, a Sziklai Zsolt, "NYÁL"-nak. Ő az év ejtőernyőse!
Az előző levelemre a Marcin válaszolt és lehet hogy igaza volt.
Itt küldeném olvasásra a reagálásomat.

Kedves Marcin!

Válaszolok, a reklám, a legenda és az image építés, általad fogalmazott keverékének, személyem által képviselt módszerének életbetartása, talán úgy is fogalmazva, az imágóm írott és verbális formában, a néha „bosszantó” jelentkezésem esetleges további sikere és megtartása érdekében :))))))

Szeretném kifejezni abbéli véleményemet, hogy Téged mindig is tiszteltelek és kedveltelek, kultúrált, intelligens kommunikációs készségedért, az ejtőernyőzés szeretetéért és távol áll tőlem, hogy Veled egy pillanatra is konfliktusba kerüljek!
Próbálom magunkat „könnyebben venni „ahogyan kéred!
Megköszönöm a reklám részéhez történő hozzájárulásodat, igyekszem a folyamatos fluktuáció során, esetenként hosszabb-rövidebb ideig megmaradó „párszáz” aktív ejtőernyős számára azért valahogyan elmesélni azt is, hogy nem csak Szlovákiában, meg kint máshol van menő ejtőernyős élet, hanem „volt itthon is” meg merem remélni, hogy lesz újból.
Na látod! Ezt nem nosztalgiának nevezik, hanem a szándék és remény folyamatos életbemaradási szükségszerűségének. Az itthoni változtatást jelenleg szubjektív és objektív okok befolyásolják. Reményeim szerint az eddigi 1-3 év stagnálás után fordulat fog bekövetkezni és én ebben bízom!
És képzeld, Gödöllőn még a múlt évben még facsemetét is ültettem, és ez jelenhet még valamit?

Valószínűleg én is a vén seggek közé tartoztam, de arra mindig büszke voltam, hogy azt nem engedtem nyalni, azzal együtt, hogy a nemzeti színeinkre, intenditásunk esetlegesen zászlófelhúzással történő kifejezését én személy szerint helyeseltem. Igaz, hogy ezt a kommunizmusban nem „sikerült elérnem rendszerességgel” az agymosás átkos következményei miatt, de annak örültem, hogy a hangárajtót legalább sikerült átfestenem a „BÉKE” ocsmányul megideologizált világoskék színéről, „NEMZETI” színűre.
Aztán Marcin! Amikor a nemzeti trikolórra, a zászlóra tekintünk, akkor nekem a HIMNUSZ is az eszembe jut!
Nézzél át a messzi szomszédba, USA-ba. Hogy a francba lehet, hogy ott képesek a polgárok összeállni, (sorbaállni) és amikor a zászlóra rátekintenek és felhúzzák, akkor talán még könnyeznek is.
( A lengyel-magyar sors mennyire hasonlít, nemde? Mindig tiszteletem a lengyelek hazaszeretetét, azonosságuk megtartása érdekében vívott küzdelmüket)
Ezt pont Neked meséljem?
Ennyit a nosztalgiáról-legendáról az imidzsem építéséről, a felbőszült nacionalista érzelmeimről
Továbbiakban az „etnikum”emlitése során egy bizonyos etnikumra gondoltam, ha rasszista, ha nem, én mindig is ki mertem mondani, hogy a lopók többsége cigányember!

Jól esik egyébként „így is” beszélgetnünk, legalább a levlista téli állóvize egy kissé érdekes is lehet
Itt megismerhetik mások is, akár a Marcin, akár a Both Lajos ejtőernyőzés tekintetében kialakult filozófiáját, elképzeléseit, habár egyikünket sem kell bemutatni.
Téged és engem is szeretnek is meg nem is ! És az egy a helyes!

„Nyálügyben” a poént lehet, hogy elértettem, kedves játékként és gesztusként küldött szándékodat, esetlegesen részemről komoly ügyként történő feltüntetéséért ne haragudj.
Írod, hogy arbitrális beszólásként, holmi döntőbíráskodóként, vagy békitőbiráskodásként beleszólnék, illetve tetszelegnék!
Távol áll tőlem, hiszen senki sem veszett össze és senkit sem szeretnék összeveszíteni.
Azzal együtt jó volt eszmét cserélni!

Lazításképpen remélhetőleg Gödöllőn találkozni fogunk sok barlangi sassal, szárazföldi polippal, üregi elefánttal, fakúszó vakonddal, kitinfedeles kurtagilisztával, mocsárlakó erszényes törpe zsiráffal és patás zápfogú lepke bivallyal. : -))))))))))))))))))))))))))))))))
Jut eszembe? benevezel a sífutó célbaugró versenyre?
A Győriek már belelkesedtek, a paramacska csapata jönne, ha lennének mások is.
Az Opitz csapat is játszik a gondolattal, a RAIR természetesen az első lesz a versenyben, mivel sífutólécüket naponta waxolják.

Ölellek Téged is meg mindenkit, akik levélváltásainkban az igazi jó szándékot próbálják felfedezni.
Both Lajos

Előzmény: Both L.RAIRFLY (382)
Both L.RAIRFLY Creative Commons License 2003.02.08 0 0 382
T.topik lakói! Nemtom, hogy ?-an vagytok most itt. A többség az "ejeponthu"-n lakik.Volt azon egy érdekes pengeváltás egy pár pasas között, amelyhez füztem egy kiegészitést. Ha érdekel olvassad el. Üdv. BL.

Kedves vitatkozó partnerek, lengyel barátom CM, valamint Zsolti, alias Nyál!

Távol áll szerény személyemtől, hogy a leírtak tekintetében, azoknak a komolyságáról, vagy nem komolyságáról, az érintettek mentális állapotáról, vagy humoros - reggeli ébredés közben kibuggyant becsmérlő szösszenetéről tanulmányt készítsek. Nem is feladatom, nem is szeretném, mivel általában „megnyilvánulásaimat” vagy nagy csend, vagy magába fojtott „szülőzés” követi, de azért lenne néhány megjegyzésem, ha tetszik ha nem!
Meglepett Marcin elemzése a „magyarokról” és szeretném sokunk nevében szerényen megjegyezni, lehet, hogy van valóság tartalma a néha igen csak a szűk etnikum által elkövetett üzleti lopásoknak, de sértő- és főleg abban a tekintetben, hogy ez az ejtőernyőzés kapcsán merült fel az ejeponthun!
A külföldi „feliratkozásos csalafintaságot” nem hasonlíthatjuk össze a lopással, a két történet nagyon messze áll egymástól, de figyelemreméltó, főleg abban a tekintetben, hogy a hazai ejtőernyőzés aktív létszáma lecsökkent véleményem szerint a bűvös 200 fő alá!
Ebből a létszámból az egyharmad jár ki ugrani külföldre, tehát kiszűrhetők a lejáratást elkövető személyek és meg is van a megoldás ! Csak kakiltok egymástól?
Egyébiránt nekem mindig Gödöllő jut az eszembe, amikor még régi szép idők voltak, emlékeztek rá? Mit gondoltok, mi a szarért ültem mindig a „csicsergőben?
Nem azért mert nagyon jó esett, hanem azért hogy a csalafintaságokat ki lehessen védeni, hiszen ha egy sima autszájdert ültetek be, talán még ma is a gépbeosztást variálnátok, azzal együtt, hogy mindig boldogság volt utólag elmesélni egyesek által, hogy hol lettem átkefélve.
Úgy tűnik külföldön is honos ez a szokás és jó hogy a „táblás, vagy matricás ember” nem érti a magyar anyázást!
Barátaim! Mi sosem fogunk megváltozni? Ezek miatt is mondottam volt többek között, hogy hiányzik ez nekem? Nem! Egy nagy szart! Talán e miatt is állt meg a „nagy közös Gödöllő.”
Hadd kérdezzem meg! Ebben az évben szeretném a nagygépes világot is visszavarázsolni, a szlovák árakat megtörni! Hát, hogy is mondjam? Szkeptikus vagyok!

Szarjad le és dolgozzál, mert amit elkezdtél, az körülbelül összehasonlítható a Kastély Sanyi
Zsolti! (Nyál) Érzed a leveledre történő válaszok után a düht, a tehetetlenséget? által végzett tevékenységhez, amikor is a mi kis bunkó szocialista agyunkat ellepte azokkal a külföldi fordításokkal és anyagokkal, az EJTŐERNYŐS TÁJÉKOZTATÓ-val, amiből még a mai napig is a tájékozódás tekintetében derekasan meg lehetne élni, nagyon sokan akik szerették megérteni az ejtőernyőzés nyugaton meghonosodott értelmét és kultúráját, még ma is előveszik és forgatják!
Ne adjad fel! Igaz, hogy nem szavaztam, de simán kiérdemled az ÉV EJTŐERNYŐSE megtisztelő címet! Annak ellenére, hogy nem lesz eredményhirdetés, én annak tartalak!
Lehet, hogy ezzel semmire sem mész, de vagyunk mi annyira barátok, hogy ez most neked többet fog érni!
Marcinnak!
Írod: „hogy mellesleg kit akarsz összefogni? Azokat, akik megélni akarnak az ejtőernyőzésből, vagy akik élnek az ejtőernyőzésért?”
Ez egy érdekes megvilágítása részedről a magyar ejtőernyős történetnek!
Lehetne most új ideológiát és szlogeneket gyártani, de szerintem aki megélni akar az ejtőernyőzésből, az nyilván ejtőernyős, tehát élnek az ejtőernyőzésért!
Kis hazánkban is meg lehet élni az ejtőernyőzésből, ha valaki okosan műveli és leszarja az irigyeket! Nem szabad Őket bántani, hiszen ŐK GYÁRTJÁK A TÖMEGET, ami kell ahhoz, hogy TE ÉLHESS AZ EJTŐERNYŐZÉSÉRT !
És akkor nem csak „200” aktív ejtőernyős lesz ebben a hatalmas hazában !

Mellesleg Marcin ! OPITZ NÁNDOR kiemelkedő egyénisége volt a magyar sportrepülésnek. Ő volt az első gyémántkoszorús vitorlázó pilóta, kiváló oktató és rendkívüli EMBER volt.
Valamikor nekem főnököm is volt, szerettük, mert az ejtőernyőzés is sokat köszönhetett neki.
Talán neve összehasonlítható a Gyulai Györgyével, vagy Hüse Kareszével, csak azzal a különbséggel, hogy neki sikerült „ágyban párnák közt meghalni” amíg az említettek talán „szebb” halált értek meg.
Én egyébiránt nagyon örülnék, hogy a klubom elnevezésében egy ilyen sokszínű és rendkívüli személyiség neve is szerepelhetne.
Lehet, hogy te ezeket nem tudtad: mikor úgy írtad, hogy Opics Nándor…,az a pics..ba a nevével klub stb-stb, kit és mit takar, így ezennel szerettem volna ezt a dolgot számodra megvilágítani, de ismétlem nem haraggal!
Üdvözlettel mindenkinek: Both Lajos

Előzmény: BZoltan (379)
Both L.RAIRFLY Creative Commons License 2003.02.08 0 0 381
T.lakók! nemtom hányan vagytok ezen a topicon, de az eje többség valszeg az "ejeponthu"-n időzik.Lehet, hogy ti nem vagytok rajta. Volt egy érdekes pengeváltás, melyhez füztem némi mellékletet. Ha érdekel, olvassátok el.
Üdv: BL.

Kedves vitatkozó partnerek, lengyel barátom CM, valamint Zsolti, alias Nyál!

Távol áll szerény személyemtől, hogy a leírtak tekintetében, azoknak a komolyságáról, vagy nem komolyságáról, az érintettek mentális állapotáról, vagy humoros - reggeli ébredés közben kibuggyant becsmérlő szösszenetéről tanulmányt készítsek. Nem is feladatom, nem is szeretném, mivel általában „megnyilvánulásaimat” vagy nagy csend, vagy magába fojtott „szülőzés” követi, de azért lenne néhány megjegyzésem, ha tetszik ha nem!
Meglepett Marcin elemzése a „magyarokról” és szeretném sokunk nevében szerényen megjegyezni, lehet, hogy van valóság tartalma a néha igen csak a szűk etnikum által elkövetett üzleti lopásoknak, de sértő- és főleg abban a tekintetben, hogy ez az ejtőernyőzés kapcsán merült fel az ejeponthun!
A külföldi „feliratkozásos csalafintaságot” nem hasonlíthatjuk össze a lopással, a két történet nagyon messze áll egymástól, de figyelemreméltó, főleg abban a tekintetben, hogy a hazai ejtőernyőzés aktív létszáma lecsökkent véleményem szerint a bűvös 200 fő alá!
Ebből a létszámból az egyharmad jár ki ugrani külföldre, tehát kiszűrhetők a lejáratást elkövető személyek és meg is van a megoldás ! Csak kakiltok egymástól?
Egyébiránt nekem mindig Gödöllő jut az eszembe, amikor még régi szép idők voltak, emlékeztek rá? Mit gondoltok, mi a szarért ültem mindig a „csicsergőben?
Nem azért mert nagyon jó esett, hanem azért hogy a csalafintaságokat ki lehessen védeni, hiszen ha egy sima autszájdert ültetek be, talán még ma is a gépbeosztást variálnátok, azzal együtt, hogy mindig boldogság volt utólag elmesélni egyesek által, hogy hol lettem átkefélve.
Úgy tűnik külföldön is honos ez a szokás és jó hogy a „táblás, vagy matricás ember” nem érti a magyar anyázást!
Barátaim! Mi sosem fogunk megváltozni? Ezek miatt is mondottam volt többek között, hogy hiányzik ez nekem? Nem! Egy nagy szart! Talán e miatt is állt meg a „nagy közös Gödöllő.”
Hadd kérdezzem meg! Ebben az évben szeretném a nagygépes világot is visszavarázsolni, a szlovák árakat megtörni! Hát, hogy is mondjam? Szkeptikus vagyok!

Szarjad le és dolgozzál, mert amit elkezdtél, az körülbelül összehasonlítható a Kastély Sanyi
Zsolti! (Nyál) Érzed a leveledre történő válaszok után a düht, a tehetetlenséget? által végzett tevékenységhez, amikor is a mi kis bunkó szocialista agyunkat ellepte azokkal a külföldi fordításokkal és anyagokkal, az EJTŐERNYŐS TÁJÉKOZTATÓ-val, amiből még a mai napig is a tájékozódás tekintetében derekasan meg lehetne élni, nagyon sokan akik szerették megérteni az ejtőernyőzés nyugaton meghonosodott értelmét és kultúráját, még ma is előveszik és forgatják!
Ne adjad fel! Igaz, hogy nem szavaztam, de simán kiérdemled az ÉV EJTŐERNYŐSE megtisztelő címet! Annak ellenére, hogy nem lesz eredményhirdetés, én annak tartalak!
Lehet, hogy ezzel semmire sem mész, de vagyunk mi annyira barátok, hogy ez most neked többet fog érni!
Marcinnak!
Írod: „hogy mellesleg kit akarsz összefogni? Azokat, akik megélni akarnak az ejtőernyőzésből, vagy akik élnek az ejtőernyőzésért?”
Ez egy érdekes megvilágítása részedről a magyar ejtőernyős történetnek!
Lehetne most új ideológiát és szlogeneket gyártani, de szerintem aki megélni akar az ejtőernyőzésből, az nyilván ejtőernyős, tehát élnek az ejtőernyőzésért!
Kis hazánkban is meg lehet élni az ejtőernyőzésből, ha valaki okosan műveli és leszarja az irigyeket! Nem szabad Őket bántani, hiszen ŐK GYÁRTJÁK A TÖMEGET, ami kell ahhoz, hogy TE ÉLHESS AZ EJTŐERNYŐZÉSÉRT !
És akkor nem csak „200” aktív ejtőernyős lesz ebben a hatalmas hazában !

Mellesleg Marcin ! OPITZ NÁNDOR kiemelkedő egyénisége volt a magyar sportrepülésnek. Ő volt az első gyémántkoszorús vitorlázó pilóta, kiváló oktató és rendkívüli EMBER volt.
Valamikor nekem főnököm is volt, szerettük, mert az ejtőernyőzés is sokat köszönhetett neki.
Talán neve összehasonlítható a Gyulai Györgyével, vagy Hüse Kareszével, csak azzal a különbséggel, hogy neki sikerült „ágyban párnák közt meghalni” amíg az említettek talán „szebb” halált értek meg.
Én egyébiránt nagyon örülnék, hogy a klubom elnevezésében egy ilyen sokszínű és rendkívüli személyiség neve is szerepelhetne.
Lehet, hogy te ezeket nem tudtad: mikor úgy írtad, hogy Opics Nándor…,az a pics..ba a nevével klub stb-stb, kit és mit takar, így ezennel szerettem volna ezt a dolgot számodra megvilágítani, de ismétlem nem haraggal!
Üdvözlettel mindenkinek: Both Lajos

Kedves vitatkozó partnerek, lengyel barátom CM, valamint Zsolti, alias Nyál!

Távol áll szerény személyemtől, hogy a leírtak tekintetében, azoknak a komolyságáról, vagy nem komolyságáról, az érintettek mentális állapotáról, vagy humoros - reggeli ébredés közben kibuggyant becsmérlő szösszenetéről tanulmányt készítsek. Nem is feladatom, nem is szeretném, mivel általában „megnyilvánulásaimat” vagy nagy csend, vagy magába fojtott „szülőzés” követi, de azért lenne néhány megjegyzésem, ha tetszik ha nem!
Meglepett Marcin elemzése a „magyarokról” és szeretném sokunk nevében szerényen megjegyezni, lehet, hogy van valóság tartalma a néha igen csak a szűk etnikum által elkövetett üzleti lopásoknak, de sértő- és főleg abban a tekintetben, hogy ez az ejtőernyőzés kapcsán merült fel az ejeponthun!
A külföldi „feliratkozásos csalafintaságot” nem hasonlíthatjuk össze a lopással, a két történet nagyon messze áll egymástól, de figyelemreméltó, főleg abban a tekintetben, hogy a hazai ejtőernyőzés aktív létszáma lecsökkent véleményem szerint a bűvös 200 fő alá!
Ebből a létszámból az egyharmad jár ki ugrani külföldre, tehát kiszűrhetők a lejáratást elkövető személyek és meg is van a megoldás ! Csak kakiltok egymástól?
Egyébiránt nekem mindig Gödöllő jut az eszembe, amikor még régi szép idők voltak, emlékeztek rá? Mit gondoltok, mi a szarért ültem mindig a „csicsergőben?
Nem azért mert nagyon jó esett, hanem azért hogy a csalafintaságokat ki lehessen védeni, hiszen ha egy sima autszájdert ültetek be, talán még ma is a gépbeosztást variálnátok, azzal együtt, hogy mindig boldogság volt utólag elmesélni egyesek által, hogy hol lettem átkefélve.
Úgy tűnik külföldön is honos ez a szokás és jó hogy a „táblás, vagy matricás ember” nem érti a magyar anyázást!
Barátaim! Mi sosem fogunk megváltozni? Ezek miatt is mondottam volt többek között, hogy hiányzik ez nekem? Nem! Egy nagy szart! Talán e miatt is állt meg a „nagy közös Gödöllő.”
Hadd kérdezzem meg! Ebben az évben szeretném a nagygépes világot is visszavarázsolni, a szlovák árakat megtörni! Hát, hogy is mondjam? Szkeptikus vagyok!

Szarjad le és dolgozzál, mert amit elkezdtél, az körülbelül összehasonlítható a Kastély Sanyi
Zsolti! (Nyál) Érzed a leveledre történő válaszok után a düht, a tehetetlenséget? által végzett tevékenységhez, amikor is a mi kis bunkó szocialista agyunkat ellepte azokkal a külföldi fordításokkal és anyagokkal, az EJTŐERNYŐS TÁJÉKOZTATÓ-val, amiből még a mai napig is a tájékozódás tekintetében derekasan meg lehetne élni, nagyon sokan akik szerették megérteni az ejtőernyőzés nyugaton meghonosodott értelmét és kultúráját, még ma is előveszik és forgatják!
Ne adjad fel! Igaz, hogy nem szavaztam, de simán kiérdemled az ÉV EJTŐERNYŐSE megtisztelő címet! Annak ellenére, hogy nem lesz eredményhirdetés, én annak tartalak!
Lehet, hogy ezzel semmire sem mész, de vagyunk mi annyira barátok, hogy ez most neked többet fog érni!
Marcinnak!
Írod: „hogy mellesleg kit akarsz összefogni? Azokat, akik megélni akarnak az ejtőernyőzésből, vagy akik élnek az ejtőernyőzésért?”
Ez egy érdekes megvilágítása részedről a magyar ejtőernyős történetnek!
Lehetne most új ideológiát és szlogeneket gyártani, de szerintem aki megélni akar az ejtőernyőzésből, az nyilván ejtőernyős, tehát élnek az ejtőernyőzésért!
Kis hazánkban is meg lehet élni az ejtőernyőzésből, ha valaki okosan műveli és leszarja az irigyeket! Nem szabad Őket bántani, hiszen ŐK GYÁRTJÁK A TÖMEGET, ami kell ahhoz, hogy TE ÉLHESS AZ EJTŐERNYŐZÉSÉRT !
És akkor nem csak „200” aktív ejtőernyős lesz ebben a hatalmas hazában !

Mellesleg Marcin ! OPITZ NÁNDOR kiemelkedő egyénisége volt a magyar sportrepülésnek. Ő volt az első gyémántkoszorús vitorlázó pilóta, kiváló oktató és rendkívüli EMBER volt.
Valamikor nekem főnököm is volt, szerettük, mert az ejtőernyőzés is sokat köszönhetett neki.
Talán neve összehasonlítható a Gyulai Györgyével, vagy Hüse Kareszével, csak azzal a különbséggel, hogy neki sikerült „ágyban párnák közt meghalni” amíg az említettek talán „szebb” halált értek meg.
Én egyébiránt nagyon örülnék, hogy a klubom elnevezésében egy ilyen sokszínű és rendkívüli személyiség neve is szerepelhetne.
Lehet, hogy te ezeket nem tudtad: mikor úgy írtad, hogy Opics Nándor…,az a pics..ba a nevével klub stb-stb, kit és mit takar, így ezennel szerettem volna ezt a dolgot számodra megvilágítani, de ismétlem nem haraggal!
Üdvözlettel mindenkinek: Both Lajos

Kedves vitatkozó partnerek, lengyel barátom CM, valamint Zsolti, alias Nyál!

Távol áll szerény személyemtől, hogy a leírtak tekintetében, azoknak a komolyságáról, vagy nem komolyságáról, az érintettek mentális állapotáról, vagy humoros - reggeli ébredés közben kibuggyant becsmérlő szösszenetéről tanulmányt készítsek. Nem is feladatom, nem is szeretném, mivel általában „megnyilvánulásaimat” vagy nagy csend, vagy magába fojtott „szülőzés” követi, de azért lenne néhány megjegyzésem, ha tetszik ha nem!
Meglepett Marcin elemzése a „magyarokról” és szeretném sokunk nevében szerényen megjegyezni, lehet, hogy van valóság tartalma a néha igen csak a szűk etnikum által elkövetett üzleti lopásoknak, de sértő- és főleg abban a tekintetben, hogy ez az ejtőernyőzés kapcsán merült fel az ejeponthun!
A külföldi „feliratkozásos csalafintaságot” nem hasonlíthatjuk össze a lopással, a két történet nagyon messze áll egymástól, de figyelemreméltó, főleg abban a tekintetben, hogy a hazai ejtőernyőzés aktív létszáma lecsökkent véleményem szerint a bűvös 200 fő alá!
Ebből a létszámból az egyharmad jár ki ugrani külföldre, tehát kiszűrhetők a lejáratást elkövető személyek és meg is van a megoldás ! Csak kakiltok egymástól?
Egyébiránt nekem mindig Gödöllő jut az eszembe, amikor még régi szép idők voltak, emlékeztek rá? Mit gondoltok, mi a szarért ültem mindig a „csicsergőben?
Nem azért mert nagyon jó esett, hanem azért hogy a csalafintaságokat ki lehessen védeni, hiszen ha egy sima autszájdert ültetek be, talán még ma is a gépbeosztást variálnátok, azzal együtt, hogy mindig boldogság volt utólag elmesélni egyesek által, hogy hol lettem átkefélve.
Úgy tűnik külföldön is honos ez a szokás és jó hogy a „táblás, vagy matricás ember” nem érti a magyar anyázást!
Barátaim! Mi sosem fogunk megváltozni? Ezek miatt is mondottam volt többek között, hogy hiányzik ez nekem? Nem! Egy nagy szart! Talán e miatt is állt meg a „nagy közös Gödöllő.”
Hadd kérdezzem meg! Ebben az évben szeretném a nagygépes világot is visszavarázsolni, a szlovák árakat megtörni! Hát, hogy is mondjam? Szkeptikus vagyok!

Szarjad le és dolgozzál, mert amit elkezdtél, az körülbelül összehasonlítható a Kastély Sanyi
Zsolti! (Nyál) Érzed a leveledre történő válaszok után a düht, a tehetetlenséget? által végzett tevékenységhez, amikor is a mi kis bunkó szocialista agyunkat ellepte azokkal a külföldi fordításokkal és anyagokkal, az EJTŐERNYŐS TÁJÉKOZTATÓ-val, amiből még a mai napig is a tájékozódás tekintetében derekasan meg lehetne élni, nagyon sokan akik szerették megérteni az ejtőernyőzés nyugaton meghonosodott értelmét és kultúráját, még ma is előveszik és forgatják!
Ne adjad fel! Igaz, hogy nem szavaztam, de simán kiérdemled az ÉV EJTŐERNYŐSE megtisztelő címet! Annak ellenére, hogy nem lesz eredményhirdetés, én annak tartalak!
Lehet, hogy ezzel semmire sem mész, de vagyunk mi annyira barátok, hogy ez most neked többet fog érni!
Marcinnak!
Írod: „hogy mellesleg kit akarsz összefogni? Azokat, akik megélni akarnak az ejtőernyőzésből, vagy akik élnek az ejtőernyőzésért?”
Ez egy érdekes megvilágítása részedről a magyar ejtőernyős történetnek!
Lehetne most új ideológiát és szlogeneket gyártani, de szerintem aki megélni akar az ejtőernyőzésből, az nyilván ejtőernyős, tehát élnek az ejtőernyőzésért!
Kis hazánkban is meg lehet élni az ejtőernyőzésből, ha valaki okosan műveli és leszarja az irigyeket! Nem szabad Őket bántani, hiszen ŐK GYÁRTJÁK A TÖMEGET, ami kell ahhoz, hogy TE ÉLHESS AZ EJTŐERNYŐZÉSÉRT !
És akkor nem csak „200” aktív ejtőernyős lesz ebben a hatalmas hazában !

Mellesleg Marcin ! OPITZ NÁNDOR kiemelkedő egyénisége volt a magyar sportrepülésnek. Ő volt az első gyémántkoszorús vitorlázó pilóta, kiváló oktató és rendkívüli EMBER volt.
Valamikor nekem főnököm is volt, szerettük, mert az ejtőernyőzés is sokat köszönhetett neki.
Talán neve összehasonlítható a Gyulai Györgyével, vagy Hüse Kareszével, csak azzal a különbséggel, hogy neki sikerült „ágyban párnák közt meghalni” amíg az említettek talán „szebb” halált értek meg.
Én egyébiránt nagyon örülnék, hogy a klubom elnevezésében egy ilyen sokszínű és rendkívüli személyiség neve is szerepelhetne.
Lehet, hogy te ezeket nem tudtad: mikor úgy írtad, hogy Opics Nándor…,az a pics..ba a nevével klub stb-stb, kit és mit takar, így ezennel szerettem volna ezt a dolgot számodra megvilágítani, de ismétlem nem haraggal!
Üdvözlettel mindenkinek: Both Lajos

v

Előzmény: BZoltan (379)
széles tamás Creative Commons License 2003.01.21 0 0 380
Ha tök jó kép volt és egy kedves pasi küldte Neked akkor az csak én lehettem! :-) (Thomas Frei?)
Előzmény: Törölt nick (378)
BZoltan Creative Commons License 2003.01.21 0 0 379
Ezek a ejes s pilota temetesek szomoru dolgok... ahogy beleoregszik valaki a legisportokba, ugy egyre tobb es tobb ilyen elmenetelt lehet latni.

Amikor portugaliaban egy sporttars odaverte magat egy rosszul sikerult hook-turn miatt... az 5000+ ugrasos 20 eve aktiv ejtoernyos mentorom sirva mondta azt, hogy nem ez az elso alkalom, hogy elmegy valaki...de eehez nem lehet hozzaszokni, a szbadeseshez, a foldetereshez, a kero szagahoz hozzalehet, de a tragediakhoz nem.

En azert tisztelem azokat akik regota toljak a sport szekeret es mindig ertetlenul allok az elott amikor anyazast es furast faragast tapasztalok.

z

Előzmény: incerfa (377)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.21 0 0 378
Kaptam mélben egy tökjó képet, csak nemtudom, melyikőtök küldte (nem bírtam beazonosítani emailcímről).

Segíccség.

(csak halkan mondom, mint Micimackó, mert senkit se szeretnék megzavarni) :-)

incerfa Creative Commons License 2003.01.20 0 0 377
Látod Zoli ! Itthon ezeket a nagy halakat néha semmibe sem veszik és alig maradtunk egy páran.
Sajnos az itthoni világ más világ, Ezt a szerencsétlen nemzetet nem csak a TURÁNI ÁTOK sújtja,hanem tagjait 1 megmondhatatlan kisértet is beárnyékolja, ami az örök életre fejünk felett fog lebegni, szinte génjeinkben hurcoljuk, nemzedékről nemzedékre.
Gondold végig a magyar történelmet, néha szomorú.
Hát igen ! Itthon is van eje. meg rep. történelem.
Éppen most lesz a temetése jövő héten hétfőn egy rendkivüli nagy arc pilótának.
Úgy hivták, hogy Wittinger Kálmán bácsi ! Hihetetlen nagy alakja volt a repülésnek.
Emlékszem még, kopasz ejés voltam, Ő vezette az Ancsát, fehér kesztyűben, ez 1 életre megmaradt az emlékezetemben.
Egyébként elmegyek a gépemmel, úgynevezett "kegyeleti repülésre" Ez azt jelenti, hogy a temetés alatt 1 páran, öreg csókák, akik ismertük, a temető felett leróvunk 1 pár kört.
Természetesen mindezt ingyen, mert a tisztesség igy kivánja.
Sajnos már sok ilyen repülésen vettem részt, repülősöknél és ejéseknél is.
Volt 1X, hogy egy srác szolnokon belehalt a hookturn-ba. Itthon pesten volt a temetése.
Jó srác volt, mert valaha a növendékem is volt.
Egyszerűen úgy gondoltam, hogy úgy ahogy voltam fehér ing, zakó, belevágodtam az Ancsába és úgy mentem el a temetésére.(természetesen az engedélyeket a levegőben intéztem, meg az APPROACH-os srácok mind ismertek, gond nem volt.)
Leróttam egy jó pár kört, aztán haza Gödöllőre.
Édesanyjától kaptam 1 olyan szivhez szóló pár sort, mikor kideritette, hogy ki volt az ancsás pasas, amilyet csak egy anya tud irni, mikor elemegy a fia !
Na, ez is történelem !

Előzmény: BZoltan (376)
BZoltan Creative Commons License 2003.01.20 0 0 376
ugy ertem, itt vagyok enis aki nem tudok szabalkyosan stilusozni...a zsugorom total gaz, persze buntetes nelkul 16 masodperc alatt azert meg tudnam csinalni, de ez a relos 360-as gyorsfordulonak koszonheto.. meg annak, hogy azert freefly-oltam a relo elott :)

Nalunk finnorszagban amugy nem kap az ember ejtoernyos jogositvanyt ha nem biznyitja, hogy l etud nyomni egy stilusszeriat :) pedig ez a nyugat :) es meg itt is tisztelik a regi dolgokat, bar az is igaz, hogy a mi klubbunkban senki nem stilusozik. Visoznt az orszagos bajnoksgara mindig osszejon 20-30 stilusozo arc.. foleg az oreghalakat komalom.. azonak ottvan a fejukbe az egesz eje tortenelem :) azokkal mekkora jo dolog sorozni vagy szaunazni.. kesz egyetem minden perc beszelegets azokkal a halakkal :)

z

Előzmény: incerfa (375)
incerfa Creative Commons License 2003.01.20 0 0 375
Zoli !
Jól látod, igazad van.
Egyébiránt garatulálok, ha valóban jól tudsz stilusozni, marha klassz dolog.
Valaha m.on (civilben) én készitettem el az első olyan videószobát,és videórendszert (kamera stb) aminek szinte a szoc. világban csodájára jártak.
Ha beszélsz öreg gödöllőiekkel, Ők még emlékeznek rá! De hát sajnos ez már a múlté.
Azt hittem a szivem + szakad, mikor szét kellett barmolnom.
OK. Zoli, mára befejeztem, holnap megyek a haverokkal (Qrva jó srácok, repülőmérnökök és szerelők, nekeik köszönhetem a gépparkom életbentartását)úgynevezett "pinceszerre"
Nők, pia, drog, fegyver, lóvé dögivel lesz, csak gyözzűk !
Előzmény: BZoltan (374)
BZoltan Creative Commons License 2003.01.20 0 0 374
"Tudok olyan relóst, aki az életben nem tudna 1 tökéletes "stilust" letekerni, mint amilyet a
a hagyományos versenyző letud. "

jaja.. itt vagyok mindjart en is :)

amugy lehet gyors kupolaval is celbazni... csak nyilvan mas szabalyokkal... az is egy erdekes sport.

Egyebkent a gyors kupolak nagy menosege eleg sok kart okozott a sportnak szerintem. Van nehany magyarorszgon ejtoernyozo baratom akik amikor meg olcsobb volt a sport es porgott az elet akkor amint lehetett rakattantak valami gyorsabb kupolara, aztan ahogy elszaladtak az arak, nem volt zsetonjuk arra, hogy magasrol ugorjanak.. az 1000meterrol ugralgatas gyors kupolaval meg nemtul nagy elemeny. Akik meg celbazassal kezdtek azok meg vigan elcelbazgatnak 900 meterrol :) meg elvsielheto aron.

Valahogy vissza kellene szerezni a celbazasnak a menoseget...

z

Előzmény: incerfa (372)
incerfa Creative Commons License 2003.01.20 0 0 373

Nos kedves Kisjány ! (NJ.) közben hogy felviditsalak, bővitettem az állatkertünket az alábbi élőlényekkel:
Barlangi sas,szárazföldi polip,üregi elefánt,fakúszó vakond,ormányos boxer,kitinfedeles kurtagiliszta,mocsárlakó erszényes törpezsiráf,patás zápfogú lepkebivaly!
Na, mit szóltok hozzá?
Előzmény: incerfa (372)
incerfa Creative Commons License 2003.01.20 0 0 372
Na látom Zoli, közbe beugrottál!
Hát erről lehetne egyébként dumálni !
Itthon szeretnek a srácok célbázni, de főleg a kevesebb lóvéval rendelkezők, azok közül is inkább azért, mert még a célba verseny nevezési diját esetleg a klubtól ki lehet sajtolni.

A másik ok, meg az ernyő ! Szóval gyors ernyővel nem igen lehet célbát ugrani,ezt te is tudod !
A menőknek többségében gyors ernyőjük van, a szegényebbeknek meg marad a régi, levetett.
A régi"csapat" már nehezen tanul meg úgy relózni, mint a mai újak, nem is szivesen akarnak megtanulni.Néhányuk konzekvensen ragaszkodik a
célbához + a stilushoz.
Tudok olyan relóst, aki az életben nem tudna 1 tökéletes "stilust" letekerni, mint amilyet a
a hagyományos versenyző letud.
Egyébként nekem (klubomnak) van 5 db. PARA-FOIL-ja, ami a világ legsikeresebb célbaernyője.
6 évvel ezelőtt vettem őket, csak a kupola volt 1400 USD/darab.
+ aztán pl. a hazai hagyományos eje sportnak, mondhatnám azt is, hogy az újaknak talán nem is az a neve, hogy sport. EZ KINLÓDÁS, AMIÉRT NEM MI VAGYUNK A FELELÖSEK !

Ez hosszú, mint a szenvedés................

Előzmény: BZoltan (371)
BZoltan Creative Commons License 2003.01.20 0 0 371
"panganak a témák"

n akkor csereljunk eszmet :) de ne ejtoernyos belpolitikarol, hanem masrol...

peldaul arrol, hogy miert nem szeretnek celbazni a mai ejtoernyosok? Hiszen elvileg az az aga az ami olcso, sok levegoben ejtoernyo alatt toltott idot lehet vele eltolteni, biztonsagosabb meg ilyesmi?

Miert megy kifele a divatbol?

z

Előzmény: incerfa (370)
incerfa Creative Commons License 2003.01.20 0 0 370
Szia édeskislány! (NJ)
panganak a témák, hideg van meg mi1-más.
Megaztán megint elhagyot a barátném ! :-(
Tragédia mi? De nem baj, ahogy mondotta az öreg pikulás: van másik!
Néha nézzél be a polg. rep. he. most-ba!
Megy a csörte és jó a buli, van sok humor,+ élc + enyhe célzás, hogy ki tud nagyobbat és néha hülyébbet mondani ("hazudni")
Ha nézed, van egy fazon, aránylag normális a pasi, ő most a repülési szakmát felügyelő államigazgatási szervezet igazgatója.
(most úgy hijják, hogy PLH)
Ha most gonosz akarnék lenni, úgy forditanám a PLH-t, hogy.... Na majd ezt esemesben megirom, mert még e miatt is el fogják a szakszóimat venni.
Egyébként jogászként mit szólasz ahhoz, hogy a MP.
m.elnökhöz beszóltak valamit, aztán a pasast le is kapták azonnal?
Te, doktornő! Mi is járhatunk igy,1 beszólás után?
Egyébiránt lesz pótszilveszter, csak javuljon ki az a szemét idő.
puszil(ná)lak !
Előzmény: Törölt nick (369)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.20 0 0 369
Incerfa,
én itt kóbászolok, csókolom, jelentkezem!
Időnként benézek, megnézni, mit firkálnak a zejtőernyősök (semmit), mikor lesz pótszilveszter Gödöllőn (soha), mi a "Lili" név magyarázata (semmi), ki kibe köt bele (senki senkibe) :-)))

BZoltan Creative Commons License 2003.01.19 0 0 368

" Akikkel itt levelezgetsz (a teljeség igénye nélkül, és nem mindenkire vonatkozik), azok már máshol is bizonyitották, mekkor nagy szájhősök."

Legalabb merned megnevezni, hogy kire es milyen szajhosssegre celzol...

z

Előzmény: -Nlyál- (367)
-Nlyál- Creative Commons License 2003.01.19 0 0 367
BUÉK tőlem is. Lajos ne hagyd magad, én remélem meg tudod valósitani amit tervezel. Sok a szájhős, akik pont semmit se tesznek az ejtőernyőzésért, csak a szájukat, illetve kezüket jártatják. Én elismerem amit tettél az ejtőernyőzésért, sok jót és sok rosszat, de hibázni csak az tud aki tesz is vmit. Akikkel itt levelezgetsz (a teljeség igénye nélkül, és nem mindenkire vonatkozik), azok már máshol is bizonyitották, mekkor nagy szájhősök.
BZoltan Creative Commons License 2003.01.18 0 0 366
széles tamás,

:) minden varosi telefonos gyerek tudja, hogy Lajos a telefonos meseszolgalat telefonszmat adta meg :)

z

Előzmény: széles tamás (365)
széles tamás Creative Commons License 2003.01.18 0 0 365
Incerfa!

Teljesen igazad van, néha az ember bonyolult dolgokat keres az egyszerüek mögött.

A telefonszámmal a sztorit még akkor megetették velem, amikor még hatjegyüek voltak a pesti telefonszámok.

El tudom képzelni, hány topic olvasó hívta azóta fel.

Na, kék eget!

Előzmény: incerfa (364)
incerfa Creative Commons License 2003.01.17 0 0 364
Tamás ! Köszi az okitást, de hát ezt én eddig is tudtam ! Igaz, tudod olyan golyós számitógépem van, ahol a golókat kell tologatni,
(hasonlit a szovjet boltokban lévőkre)
Te képzeld, pont a "kedvencek" golyó hibádzik, igy nagyon nehéz rátalálni a megfelelő topikra!
De azért néha eltalálom (szerencsére !)
Képzeld, most találom kitaláli az úgynevezett
logikai négyzet jelentőségét.A négyzet felismerése során az alany és állitmány esetében az alábbiak derültek ki:
-Minden ember okos
-Egyetlen ember sem okos
-Néhány ember okos
-Néhány ember nem okos.
Aztán nem szeretnék belebonyolódni a logikai viszonyok alakulásába, de a végére megállapitható az asszertórikus itélet, mely a valóságot állapitja meg. Tehát tökfej vagyok !
A problematikus itélet viszont nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy valóban lehetek tökfej is.
Na mit szól eme magvas önkritikai okfejtéshez?
A vége gondolom én, a közvetett következtetésként megállapitható: minden ember halandó !
Hát ez a sorsunk !
Na jóccakát !
P.S. Visszatérve az agyafúrt történetre, hát az van, nem is 1.Majd mesélek.
Jut eszembe, sikerült felhivnod a számot?
Tudod miczymaczkó 2X !
Előzmény: széles tamás (363)
széles tamás Creative Commons License 2003.01.17 0 0 363
Üdv Drága incerfa!

1.) Bocsánat, megkövetlek, valóban nem öregszel, csak az idő múlik. :-)

2.) Azt a korábbi hosszászólásodból tudjuk, hogy a lányod Krisztina, de be kell, hogy valljam, valami agyafúrtabb történetre számítottam (számítottunk normával) Lili-t illetőleg. :-(

3.) Ha az általad látogatott topicoknál a bal oldalon lévő kis négyzetre kattintassz, akkor ott egy "pipa" lészen, ezt követően meg kell nyomni az OK feliratú gombot. Ezzel az adott topicot "betetted" a kedvencek közé. Ha a kedvencekben lévő topicban új hozzászólás lészen közzé téve, akkor a topic cím (jobb oldalt fent) pirosra változik és időrendben felülre kerül. A kedvencekben lévő de szürke színű topicokat nem szükséges megnyitnod, mivel az nem tartalmaz új hozzászólást az utolsó látogatásod óta.

Remélem a hét végén sok új örömmel fog megajándékozni a kis Adél. A VFR időig kitartás, én is várom már, hogy elhagyhassam az anyaföldet. Kérlek intézz jó időt a jövő hétre, mert a drága és jó wörösborossal már nagyon szeretnénk elemelkedni a földtől.

Sz.T.

Előzmény: incerfa (361)
BZoltan Creative Commons License 2003.01.17 0 0 362
elek virulok... a napokban terevzek ugrani nehany bemelegitot, igy hogy +2 fokra felszaldt a higany, :)

na meg lelkiekben keszuulok a florida utra :)

z

Előzmény: incerfa (361)
incerfa Creative Commons License 2003.01.17 0 0 361
1/ Az országút öregszik ! Pl. a EMHÁRMAS, pedig fizetünk is neki !

2./ A Krisztina keresztelte el Lilire, Ő a lyányom, nó meg a pap keresztelte meg, ha jól emlékszem.
Úgy látszik a családnak elég volt abból, hogy mindig az én akaratom érvényesül, hát igy lett Lili.
Az új unoka pedig Adél lett, pontosabban lány lett,és Adél nevet kapta. Nemtom érted é ?

Egyébirát a topikokat keresztbe + kasul szoktam járni, csak most nem volt kedvem ejtőernyőzni, mert arra mostanság hideg van.
Egy szösszenet: hivjad fel az alábbi számot:
3171-888.érdekes dolgokat lehet ott hallani, rám lehet hivatkozni. Jelszó: Micimackó 2x !
Kiváncsi vagyok, hogy most ki figyel? merre jártok?
B. Zoli, Norma ! Quo vadis ?

Előzmény: széles tamás (360)
széles tamás Creative Commons License 2003.01.17 0 0 360
Szia Norma Jane!

Úgy látszik tényleg igazad lesz, már ami incerfa válaszadási készségét illeti. Ebből látszik, hogy roppant mód öregszik, mert egyszerre csak egy topicra tud koncentrálni. :-)

Egy ideig a polgári repülés topicban volt fellelhető, aztán itt, most megint ott olvasható. Valaki mutassa már meg neki, hogy kell bejelölni a kedvenceket és akkor talán több topicot is át tud fogni!

kék eget!

Sz.T.

Előzmény: Törölt nick (358)
széles tamás Creative Commons License 2003.01.13 0 0 359
Ajajajajajajaj!

Szőke? És NŐ?

Akkor tényleg lódított ez az incerfa! :-) Gyanítottam én, hogy itt valami turpisság lappang, mert TÉNYLEG superlativuszokban beszélt rólad, de most már tudom, hogy csak újévi tréfa volt! :-)

Lö pá

Sz.T.

Előzmény: Törölt nick (358)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!