Keresés

Részletes keresés

SzentK Creative Commons License 2013.01.12 0 0 3515

Sziasztok!

 

Nekem is van egy 5 hónapos fekete-cser tacskó  kutyim. Rozinak hívják. Egyszerűen imádjuk! 5 hetes múlt , amikor hozzánk került (sok kézen keresztül) szegénykém. Talán ezért olyan bizalmatlan mindenkivel. A többi kutyusoknak felesel, de az emberektől úgy látom nagyon is fél. Nálunk teljes jogú családtag :). 

Múlt héten találtam ezt a fórumot, és képzeljétek az egészet elolvastam. Amint este lefektettem a gyerekeimet (3), azonnal olvasásba kezdtem. Köszönöm nektek ezt a sok sok élményt ;-) Úgy érzem mintha ismerném mindanyiótokat és a kutyusaitokat. 

 

Nagyon elszomorított, amit Rudiról írtál! Sokszor eszembe jut. Hogy van?

szomojsza Creative Commons License 2013.01.12 0 0 3514

Hát,az biztos hogy egy egyéniség a drágám,akaratos,de csak imádni lehet!!! :) Valóban akkor történnek jobban a balesetek,mikor elmegyünk,de hát muszáj dolgozni,ez nem kedv kérdése! Nagyon bízom benne,hogy változni fog a dolog,mert mikor itthon vagyunk,tartogatja a "dolgokat",és ügyesen kint végzi el! Úgy emlékszem a másik kutyusunkal nem volt ennyi gond,de semmi pénzért nem mondanék le Szofikámról,szét tudnám zabálni a pofiját,meg az okos szemét!! Csak ajánlani tudom mindenkinek,egy igazi élmény ilyen kutyát tartani!!! :D

Előzmény: GPS (3513)
GPS Creative Commons License 2013.01.12 0 0 3513

 

Azt figyeld meg, hogy ez előfordul akkor is, ha otthon vagytok - vagy csak akkor, ha el vagytok menve?

 

Mert ha az utóbbi, akkor hidd el nekem, hogy ez a bosszú. Ezt halálkomolyan mondom.

 

Ezt megcsinálta nekem a sokéves, abszolút lakás-tiszta, akár félnapokat is visszatartó kutyám is - ha otthonhagytam.

 

Vagyis ilyenkor  tüntetően odakakált az ebédlő közepébe - amit egyébként soha se csinált volna, inkább  kipukkant volna, de ilyet nem.

De ha galád módon otthonhagytuk, akkor ez volt a bosszúja - néha még fél óra távollét után is ez az "üzenet" fogadott a helység közepén.

 

Hehe, azt nem mondták neked, hogy a tacskókhoz egy külön használati utasítás jár?

Pedig jó lett volna, mert az "Általános kutya-kezelési könyv" rájuk nem nagyon érvényes? :-)))))

.

Előzmény: szomojsza (3512)
szomojsza Creative Commons License 2013.01.11 0 0 3512

Sziasztok! Augusztusban lettünk gazdijai egy csodaszép törpe tacsi lánynak Szofinak. Nagyon imádjuk,próbáljuk nevelgetni,okosítani ,amiben nagy segítség a 8 éves másik kutyusunk ,Tami ,aki nagyon okos,szófogadó,szobatiszta. Már eljutottunk a kicsivel addig,hogy 1-2 nap nem történt baleset,de aztán olyan mintha nem tanult volna semmit,újra pepisil,bekakil. Kb. 4-5 óránként ki visszük őket,kivéve,ha dolgozunk,sajnos akkor van hogy 8 órát is ki kell bírniuk. Tamival semmi gond,ő akár 12 órát is kibír,de a kicsi sokszor még 1 óra alatt is képes bepisilni. Lehet hogy felfújom a dolgot,de mindenki mást mond,ír,jó lenne tudni mikor fog már tényleg szobatiszta lenni,még csak 6 hónapos múlt,tehát nem aggódom nagyon,csak ezek a visszaesések idegesítenek kicsit. Soha nem bántottuk,max erősebben rászoltunk,tehát ez biztos nem lehet ok. Kérlek titeket,ha van jó ötlet,vélemény írjátok meg!! Köszi előre is!

nyuszibarát Creative Commons License 2013.01.10 0 0 3511

Veszprém legjobb állatorvosa Dr Rőber Edina!

Hozzá vittük el Rudit, miután két (férfi doki) különböző gyógyszerekkel hónapokig "mérgezte" a kutyánkat, amitől nem hogy nem javult, hanem egyre roszabbul lett. A vtemedintől amit a szívére kapott anorexiás lett, a carporxtl véreset pisilt, az Ednittől meg egész nap csak aludt. 27-én azt mondta a párom, hogy elég volt ebből, nem adunk a kutyának semmit! De attól még sajnos nem jött rendben. Ekkor mondtam, hogy keressünk egy női dokit! Meg is találtuk. A Dr nő csináltatott röntgent. Kiderült, hogy szívnagyobbodása van (amire ez a gyógyszer amit kapott kifejezetten ártalmas). Egyéb baja is is vannak pl. légyszőtágulat...de ő ki merte mondani, hogy ha már meggyógyítani nem lehet, "legalább ne ártsunk neki." Adott egy fájadlomcsilapító3 gyulladáscsökkentő folyadékot és lásatok csodát! A kutya másnap el kezdett enni, sokkal élénkebb és már lépcsőz ni is akar. Amit persze nem engedünk neki.

Szóval nagyon örülönk, és hálásak vagyunk a doktornőnek!

Aneka Creative Commons License 2012.12.31 0 0 3510

Bizony, igazi ördögfióka! Vérbeli tacskó, a nagy skót juhászunknak szemrebbenés nélkül kiszedi a kaját a szájából.

Előzmény: nyuszibarát (3509)
nyuszibarát Creative Commons License 2012.12.31 0 0 3509

még a szeme sem áll jól! :)))

Előzmény: Aneka (3508)
Aneka Creative Commons License 2012.12.31 0 0 3508

Sziasztok!

 

2 hete lettünk gazdái egy tündérke tacsi babának. Igen elhanyagolt, oltáshiányos, félős kutyus, de kezd feloldódni. Menhely elől mentettük, ezért a szüleiről semmit sem tudunk, csak annyit, hogy tacskók voltak. Tudnátok abban segíteni, hogy a tacskóbénulást mivel tudjuk megelőzni. Van-e esetleg spéci vitamin, táp, bármi, ami erősíti a gerincét és ezt a rettegett betegséget elkerülhetjük? Most Brit juniort eszik (a mini változatot). Gyerekkoromban a tacsinkat 2x műtötték, a harmadikat a doki már nem vállalta....

 

Odi fiúnk

 

 

Az biztos, hogy a paplant már megtalálta, szerkesztettünk neki egy feljárót az ágyra :)

 

 

Qkorica Creative Commons License 2012.12.31 0 0 3507

Vigyétek el ide:

 

http://www.mestervet.hu/

Előzmény: nyuszibarát (3506)
nyuszibarát Creative Commons License 2012.12.30 0 0 3506

Nem veszik jó néven! Ugyanakkor ők is csak találgatnak. Ugyanúgy mint mi! De akkor minek kell 6 évig egyetemre járni?

Vagy legalább a gyógyszerismrtetőt illene elolvasni nem?

Előzmény: ncsk (3505)
ncsk Creative Commons License 2012.12.30 0 0 3505

Az a baj, hogy a szívbetegségnek is sok típusa van, az egyiknek meszesedés, a másiknak billentyűprobléma, stb és ennek megfelelő gyógyszert kell szedniük. A lenti az oldalon most olvasgattam, hogy többféle szív és keringési rendellenességre való gyógyszer van a javallatok között hátha találtok olyat ami Rudinak jó lehet, bár kétlem, hogy az állatorvos jó néven venné, ha konkrét gyógyszerkívánsággal mennétek hozzá. Mondjuk ebben van igazság, mert hiába az internet azért laikusok vagyunk. A dokinak kéne nyitottnak lennie és a kérésünkre gyógyszer cserélnie (embereknél is így történik ha mellékhatás van).

 

http://www.petpharma-allatpatika.hu/component/virtuemart/?page=shop.browse&category_id=53

 

Előzmény: nyuszibarát (3504)
nyuszibarát Creative Commons License 2012.12.30 0 0 3504

van valaki akinek a kutyája szívbeteg? Mit szed rá?

Mi elvittük Rudit két orvoshoz is. Sajnmos azonban mindegyiket spon zorálta valamilyen gyógyszerforgalmazó. Igaz a vetmedintől a köhögése megszűnt, viszont olyan anorxiás lett, hogy majdnem elfogy. Ennek ellenére a doki azt mondja, hogy csak adjuk neki tovább! Akkor láttam, hogy a leleten rajta van a vetmedin logoja. A másik a carproxot nyomatja (milyen jó frájdalomcsillapító!), csakhogy attól meg tömény vért pisilt. Neten olvastam, hogy szívbeteg kutyáknak nem adható(!). Most azt mondja a párom, hogy nem adunk neki SEMMI gyógyszert. Hát...nem tudom. A szívére azért kéne valami.

Mág szerencse hogy van internet. Igaz ennek az orvosok nem annyira örülnek.

nyuszibarát Creative Commons License 2012.12.28 0 0 3503

sajnos van gerinc is. Az egész kutya úgy el van fedúlve, mint egy kifli. Bal mellső lába után van egy daganat (most vettük észre) és lehet hogy az okozza az összes problémáját. Nem tudom, hogyan lehetne megtudni, hogy vajon rosszindulatú-e? Orvos ius csak találgat. Mindenesetre altatásos műtét nem jöhet szóba a szive miatt.

Lába régóta fájdogál, izületi gyulladásos már. Most rendeltem neki porcvédő táplálékkiegszítőt. Vajon ez használ valamit? Van valakinek ilyen tapasztalata?

Előzmény: ncsk (3502)
ncsk Creative Commons License 2012.12.26 0 0 3502

Sajnos én nem tudok ebben segíteni, de az azért jó, hogy legalább eszik. A vizeletvisszatartási probléma mitől van? Van gerincproblémája?

 

Kellemes ünnepeket mindenkinek! A tacsiknak finom falatokat meg sok simogatást, játékot, vagy sétát, kinek mi a kedvence :)

Előzmény: nyuszibarát (3500)
marcsi089 Creative Commons License 2012.12.26 0 0 3501

Sziasztok!

Keresek Törpe Tacskó kiskutyákat.

1fiú 1lány kellene!

Aki tud kérem írjon egy emailt:mariann_balassa@freemail.hu

Köszönöm előre is!

nyuszibarát Creative Commons License 2012.12.24 0 0 3500

sziasztok! Szereztünk egy csodafolyadékot, amit rácsöpögtetünk a kajájára és akkor megeszi!!!

Viszont újabb probléma: nem tudja tartani a vizeletét, állandóan és a legváratlanabbul bepisil. Vettünk neki eldobható pelankát, de nagyon drága, ezért kérlek benneteket, ha tud valaki olcsóbb megoldást (tenna betét esetleg?) vagy bármi mást, kérem írja meg!

nyuszibarát Creative Commons License 2012.12.21 0 0 3499

próbálkozunk mindennel, gondolhatod! Most azt találtam ki, hogy esetleg aqadunk neki valami porcvédőt (ami nem gyógyszer) hátha attól nem fáj annyira a lába és eszik.

Kösz az együttérzést!

Előzmény: ncsk (3498)
ncsk Creative Commons License 2012.12.21 0 0 3498

Esetleg még azt lehetne tesztelni, hogy ha kap fájdalomcsillapítót, akkor jobban eszik-e aznap, mert akkor biztosak lehetnétek benne, hogy valamilyen fájdalom miatt nem eszik.

Előzmény: nyuszibarát (3495)
ncsk Creative Commons License 2012.12.21 0 0 3497

Gyógyszerkkel kapcsolatban nincs ötletem.

Viszont (csak találgatok én is) nem lehet, hogy valamelyik foga fáj és azért nem eszik olyat amit rágni is kell meg rostos is?

Remélem azért javul majd a helyzet. Simi neki!

 

Előzmény: nyuszibarát (3495)
nyuszibarát Creative Commons License 2012.12.21 0 0 3496

Még azt szeretném kérdezni, hogy hol lehet esetleg megmaradt gyógyszerekre keresni, mert valahol láttam, hogy van ilyen lehetőség?

nyuszibarát Creative Commons License 2012.12.21 0 0 3495

Sajnos Rudika nincs jobban!

A véres vizelet elmaradt (még az is lehet hogy a carprox+ a vetmedin együttesen okozta). Most már nem adunk neki mást csak szívgyógyszert. Így viszont fáj a lába. lehet hogy ezért nem akar enni? Régóta izületi gyulladása van.

Van valami ötletettek, hogyan lehetne a fájdalmát csillapítani, ami nem zavarja a szívgyógyszert?

Két orvosnál is voltunk, mindegyik csak találgat. Csináltattunk teljes vérképet is, minden eredménye jó!

Kizűrólag csak "szelőmájast" eszik. Nem tudom jó-e ez neki (bár amúgyse tudnánk megetetni mással) Viszont így nem tud kakűálni, mert nincs benne rostos anyag.

Bármilyen ötletnek örülnénk!

Előzmény: ncsk (3494)
ncsk Creative Commons License 2012.11.30 0 0 3494

Óóó, szegénykém! Remélem hat a gyógyszer. Sajnos nekem lövésem sincs, hogy ez okozhat-e étvágytalanságot. Bár a sziveseknek (embernél) van olyan gyógyszere, amire automatikusan írnak fel gyomornyálkahártyavédőt, de nem tudom melyik az (lehet, hogy az a vérhigító aspirin-protekt). Szóval csak találgatok, de doki csak mondd valamit. MIndenesetre jobbulást!!

Előzmény: anyju (3492)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.30 0 0 3493

Üdvözlök mindenkit!

 

Négy gyönyörű tacskó kiskutya eladó. 1 kislány és 3 fiucska.

A kutyusok 8 hetesek. Oltás és törzskönyv nélkül. 5 ezer ft/db.

Budapesten megtekinthetők.                                                                                           

 

istvan.x@freemail.hu

 

                                      

anyju Creative Commons License 2012.11.27 0 0 3492

Sajnos nem túl sok jó. Kierült, hogy Rudinak szívelégtelensége van (köhögéssel kezdődött). Ez még nem lenne baj, mert kapott rá gyógyszert, csakhogy hetek óta alig akar enni. Úgy imádkozunk bele néhány falatot.

Szedett valakinek a tacsija Vetmedint? Lehet hogy az okozza az étvégytalanságot?

Előzmény: ncsk (3491)
ncsk Creative Commons License 2012.11.08 0 0 3491

Örülök, hogy megkerült a kutyusod! :)

 

GPS, mi van veletek?

 

Nálunk ma volt az ivartalanítás... fájt a szivem érte :(

SpinyNorman Creative Commons License 2012.11.05 0 0 3490

Most telefonáltak, megvan a tékozló lány :-)

Előzmény: SpinyNorman (3489)
SpinyNorman Creative Commons License 2012.11.05 0 0 3489

Sziasztok!

 

Elveszett, nagyon keressük...

 

Szadáról a Szőlővirág utcából (otthonából) elveszett Tipli, az 5 hónapos tacskó szuka. Nyakában barna nyakörv, rajta egy fél kapszulás biléta, amiből így sajnos kiesett a papírka. A kutyus nagyon barátságos, minden emberhez, állathoz odamegy. Ezért is féltjük nagyon.
A kutyus chipelve van. Száma: 939000010255316
A becsületes megtaláló jutalom ellenében, kérem jelentkezzen ezen a számon, vagy email
30 332 28 24
fisha kukac fisha hu

 

 

fekun Creative Commons License 2012.10.16 0 0 3488

Sziasztok,

 

Egy 6 hónapos fekete szuka gazdája vagyok, aki új a fórumon. Sajnos a kishölgy szeme tnap estére eléggé becsipásodott. Kamillával tisztítottam párszor neki, de ma reggelre sem lett igazán jobb a helyzet.

 

Tudnátok állatorvost ajánlani Budapest 8, illetve 9. kerületben?

 

Előre is köszönök minden hasznos infót a dokiról, illetva ha már vki járt így, akkor a tapasztalatokról.

 

Üdv, mindenkinek, F

ncsk Creative Commons License 2012.10.12 0 0 3487

Lány, de most fogjuk megműttetni. Kisgyerekkel külföldön... nem tudnék bevállalni sajnos még egyet. Majd egyszer ha öreg leszek, majd lesz egy vagon tacskóm, mint más öreglányoknak a sok macska :)

Előzmény: guriga30 (3486)
guriga30 Creative Commons License 2012.10.12 0 0 3486

Milyen fiú,vagy lány? esetleg egy társat neki :) ..........

Előzmény: ncsk (3485)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!