Keresés

Részletes keresés

kicsilia Creative Commons License 2003.10.15 0 0 2
Kedves Regős Judit!

Aki GYED-en volt, azt is érinti a GYES visszamenőleges kifizetés? Vagy aki csak a harmadik évben volt GYES-en a kérdéses időszakban?

Köszönöm válaszát!

beaamama Creative Commons License 2003.10.15 0 0 1
Kedves Velvet!

Friss kismama vagyok, 2 hónapos babával. A problémám hogy elég sokat híztam a terhesség alatt, és ezt nem igazán tudom leadni. Ez viszont nagyon elveszi az önbizalmamat, szinte az élet minden területén. Nem jön rám semmi, amikor a tükörbe nézek, egy szoptatós tehén néz vissza rám. Persze abbahagyhatnám a szoptatást, de az sem garantálja, hogy lefogynék. Vagy igen? Igy viszont csak egyre rosszabbul érzem magam a bőrömben, és ez senkinek sem jó.

Bea

kiscsibuka Creative Commons License 2003.10.15 0 0 0
Kedves Doktornő!

30 éves vagyok, első terhesség, 22. hét, eddig minden probléma nélkül, (3 kg hízás).

Kérdésem a következő lenne, bár lehet, hogy kicsit butának, vagy inkább túl tágnak tűnik:

Mikor tudom meg, ha úgymond baj van a terhességemmel, mármint a babával? Legszívesebben midnen nap megnézegetném az ultrahangon, hogy lássam minden rendben van. Eddig szépen mocorgott, de van olyan nap, hogy szinte egész nap mocorog, aztán másnap csak éppen hogy. Van úgymond "normális" mozgás? Az normális, ha éjszaka is mocorog? Én ébresztem fel azzal, hogy ki kell mennem pisilni hajnal 3 körül?
Azt tudom, ha erős folyás van, vagy vérzés, magas vérnyomás, amit én is le tudok ellenőrizni, az baj (nekem szerencsére alacsony), de mi a helyzet azokkal a dolgokkal amiket nem "lát, vagy érez" az ember, pl.: fehérje a vizeletben, magas vércukor szint stb. Lehet, hogy vannak ezeknek is jeleik, és leírást róla de én még nem találkoztam vele.
Összefoglalva: "mikor kell azonnal orvoshoz mennem?"

Köszönöm válszát.

kiscsibuka

A Velvet szerk. Creative Commons License 2003.10.13 0 0 topiknyitó
Kedves Olvasók!

Regős Judit, a SOTE 1. számú Nőgyógyászati Klinikáján működő anyaágra felkészítő tanfolyam valamint a krízishelyzetben lévő nőknek szóló tanácsadás vezetője mától várja életvezetéssel, anyasággal, terhességgel kapcsolatos kérdéseiket.

Főbb témakörök:
- terhesség (étkezés, életmód, lelki változások)
- szülés
- anyaság (szoptatás, első nehézségek stb.)
- családjog és támogatások
- krízishelyzetek (sikertelen terhesség, meddőség)
- örökbefogadás

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!