Keresés

Részletes keresés

Coli-Zsiráf Creative Commons License 2011.03.29 0 0 3637

Nos ezt nem tudjuk überelni :) akkor ez a titok is megoldódott :) 

Előzmény: Zöldharisnya (3636)
Zöldharisnya Creative Commons License 2011.03.28 0 0 3636

Hát persze, hogy okosak -:)))) én pl odamentem és megkérdeztem, így már tudom mi épül....földkábelen viszik tova a nagyfesz vezetéket, hátrafelé, így remélhetőleg jól elmélyülnek a munkálatokkal...üdv 

Előzmény: Tázsika1 (3632)
Tázsika1 Creative Commons License 2011.03.28 0 0 3635

-:))

Ne is menjünk ki a paintball pályára, az ablakokból lövöldözünk kifele egymásra. -:)

 

SRII D, 2. emelet...Ti?

Remélem nálunk több katonalélek lakik, mint nálatok, mert akkor győzni fogunk.

 

Te megjöttél, én lelépek...majd júniusban folytatjuk a szervezkedést! -:)

 

További szép éjszakát mindenkinek!

Előzmény: Coli-Zsiráf (3634)


Coli-Zsiráf Creative Commons License 2011.03.28 0 0 3634

Persze hogy okosak :) mi a fej, ők a nyak tudod:):):):) (ördögi kör)

 

No amúgy nemrégóta vagyok itthon és az az igazság pihenem a melót:):):) ez ilyenkor jó pár nap:)

ha összejönnénk tényleg többen akkor frankó lenne... de gondolom az úgy nem buli ha csak négyen megyünk mert ti hamar leabáltok minket mi meg természetesen titeket:)

te melyik épületben vagy amúgy?! már nem is tudom.... csak hogy tudjam kikkel állunk szemben:) azt is lehetne hogy épületek épületek ellen:) aztán jöhet a mekdan :) megesszük reggelire őket : )

 

üdv és szép estét:)

Előzmény: Tázsika1 (3632)
Egy lakótárs Tolnai 18. Creative Commons License 2011.03.28 0 0 3633

vertigo

 

"1. azt kellene kitalálni, mit szeretnénk kapni kiindulva a jelenlegi szolgáltatásokból ill hiányukból
2. bekérni az ajánlatokat és megoldani, hogy mindenki láthassa őket
3. kiválasztani X versenyzőt
4. hátradőlni a karosszékben és megfuttatni őket
5. aztán jöhet a gengszterváltás"

 

A "mindenki láthassa őket"-ben tudok segíteni. Kell egy honlap, ahova fel tudjátok rakni az ajánlatokat és a pályázati anyagokat, ahol fenn vannak a cégek weboldalai összegyűjtve, árajánlataik, stb. Valamint friss és közhasznú infók. Mint ez:  CCP oldala

 

Ez lesz az első KK váltásotok? Nálunk egy éve volt...

Nagyon igazat írtál, a személyeskedés helyett össze kéne fognotok és közös nevezőre jutni! Szerintem jó a "folyamatábra". Találó! :-)

Lakó City Center Parkból

lakotarsatok@gmail.com

Előzmény: _vertigo_ (3618)
Tázsika1 Creative Commons License 2011.03.28 0 0 3632

Okosak ezek a nők, hallod-e?! -:))

 

Ha közműveznének, akkor szélesebben szedték volna fel, nem?

 

U.i.: nagyon frankón összehoztuk a paintball-t, nem? -:)

Előzmény: Coli-Zsiráf (3631)
Coli-Zsiráf Creative Commons License 2011.03.28 0 0 3631

 Ugyan ezt az infót találta ki a nőnemű nálunk is :):):):):) de én nem hittem neki és megmagyaráztam, hogy ilyen hosszan és szabályosan nem nagyon süllyed meg semmi:):):)

nekem a másik ötlet, hogy vezetnek valami közművet esetleg előre az irodaház helyére:) talán elkezdenke építkezni????

ki tudja de azért jó totózni:):):):)

Tázsika1 Creative Commons License 2011.03.28 0 0 3630

Kiokoskodta Asszony, hogy vlszínűleg azért szedik fel, mert megsüllyedt a talaj....szépnek kell lennie a környéknek, nem? -:)

Előzmény: Coli-Zsiráf (3629)
Coli-Zsiráf Creative Commons License 2011.03.28 0 0 3629

NOS, előferdülhet, hogy azt hallod:) de rendesen kapkodják ám fel a követ:)

Tázsika1 Creative Commons License 2011.03.28 0 0 3628

Ahhá!!

 

Akkor azt hallom én reggel óta....-:)

Előzmény: Coli-Zsiráf (3627)
Coli-Zsiráf Creative Commons License 2011.03.28 0 0 3627

Sziasztok:)

tudja valaki miért bombázzták szét a Rupphegyin  a járdát????

hátha valaki jobban értesült mi folyik itt!!!

 

üdv!!!

Big Show Creative Commons License 2011.03.27 0 0 3626

UI: továbbá kérjük a lakók felé az egyedi kölcség elszámolást és a ház teljes rezsi elszámolását!

 

egy tulaj

_vertigo_ Creative Commons License 2011.03.23 0 0 3625

Szia!

 

Nekem ők szerelték be a redőnyt utólag, a nehéz kezdet után az eredmény jó lett. Egyszer elfelejtettek jönni a megbeszélt időpontra, másodszorra rossz méretű redőnyöket hoztak ki. Emiatt volt egy hevesebb telefonbeszélgetésem a céggel, de sikerült végül emberi módon pontot tenni az ügy végére. Ezután gyors és igényes munkát végeztek a kihivások ellenére is. A lakás építésénél több dolgot is elbarmoltak. Az erkélynél a korlátot túlméretezték és belefeszítették a betonba, ami miatt az ferde lett és nehezebben lehetett beszerelni a redőnyvezető sínt. A másik dolog, hogy a vezetékek helyét befalazták... A redőny csöndes, szerintem jó vétel volt.

 

Üdv

Előzmény: fantomas1 (3621)
Kiki74 Creative Commons License 2011.03.23 0 0 3624

Kedves speeder, sajnálom, hogy ennyire felidegesítetted magad, igazán nem ez volt a cél! Egyszerűen csak változást szeretnénk, olyan változást, ami mindenkinek az érdekeit szolgálja ( már a lakókét). Senki nem vádolt azzal, hogy meghamisítod a számokat, csak szeretnénk biztosak lenni, hogyha odamegyünk az áprilisi közgyűlésre, akkor lesz miről érdemben beszélni és szavazni és nem kell újra egy évet várni, amíg történik valami.  De ha Te biztosítasz erről minket- mint ahogy meg is tetted- akkor hálásak vagyunk a munkádért!!

Előzmény: speeder (3615)
Coli-Zsiráf Creative Commons License 2011.03.23 0 0 3623

Én is hozzá teszek egy picit hogy ne érezzétek egyedül magatokat ebben a témában:)

 

Nos mi nem csináltatunk redönyt mert a grédics egyszerűen irreálisan magas összeget kért :( amit máshol jóval olcsóbban megcsinálnak és nem rosszabb minőségben... szerintem .... no de nekünk van sötétítő függöny így nincsen szükség rá! na de szúnyog hálót majd nemsokára kellene csináltatni! már kértem pár helyről ajánlatokat! 160-80.ig minden van :) és most jön a röhely ugyan az...

nos közéárban megcsináltatjuk:)

a redőnyt meg utólag könnyen be tudják rakni mert a falban ki van építve a kábelcsatorna és ha jól láttam a mienknél be is van húza a vezető kábel a kábeleknek:) plusz van két vak kapcsoló a redönyhöz:)

 

szóval simán tudsz utolag és olcsóbban berakatni redőnyt ha akarsz:) igaz nálunk keleti a lakás talán azért sem kell előnyben részeítenem a redőnyt!!! nem süt ide a napocska:) csak reggel mikor ébredünk az meg olyna jó:)

 

nos remélem azért sikerül majd kihámozni a lényeget:)

Előzmény: Tázsika1 (3622)
Tázsika1 Creative Commons License 2011.03.23 0 0 3622

Mivel senki sem válaszolt neked, én írok.

Nekünk elektromos redőny van az erkélynél, építéskor szerelték be, nem utólag.

Nekünk nagyon tetszik, gyors, nem hangos. Nagyjából 15-20 mp alatt lezáródik, töksötétet csinálva a szobában...filmnézéshez kiváló! -:)

A szél nem csapkodja, stabil, frankó!

 

Az utólagos beépítettről nem tudok véleményt alkotni és arról sem, hogy mennyire tartós, mert csak fél éve költözhettünk be...de eddig jó! -:)

Előzmény: fantomas1 (3621)
fantomas1 Creative Commons License 2011.03.21 0 0 3621

Kedves Sasadosok!

 

Egészen más témában szeretnék hozzászólásokat. ( előre is köszönettel !!!) Tervezzük, hogy külső redőnyt szereltetünk fel az ablakokra. A Grédicstől megkaptuk az ajánlatot. Azon tulajdonosokat szeretném kérdezni, akik már régóta használják a redőnyt, hogy

1. milyen előkészítési munka kellett ahhoz, hogy elektromos változatot szereltethessünk fel, ki kivel csináltatta ezt, kb mennyiért

2. a meglévő redőny hogyan vált be, jól működik, a motoros változat hangos, nem hangos????

3 mik a tapasztalatok , időjárási viszontagságok nem kezdik-e ki

 

Köszönöm a válaszokat!

_vertigo_ Creative Commons License 2011.03.21 0 0 3620

Terszmészetesen:) sőt bízom benne, hogy olyan céget sikerül találnunk, aki minőségi munka mellett elkötelezett híve az egyenes, korrekt partneri viszonynak. Mivel semmi sincs kőbe vésve, mindkét félnek az az érdeke, hogy hosszútávon fenntartható együttműködés alapjait sikerüljön lerakni az első perctől fogva. Nem beszélve arról, hogy ha az I-es ütem meg van elégedve az új partnerrel, talán a többi ütem is mérlegelni fogja a váltást, amennyiben rendelkezésükre áll a szükséges többség és akarat.

Előzmény: VéghAttila (3619)
VéghAttila Creative Commons License 2011.03.20 0 0 3619

Tisztelt Tulajdonosok!

 

Az SZB közreműködésével megkaptuk az un. üzemeltetési ajánlat bekérő lapot, amly tartalmazza a ház üzemeltetéséhez szükséges - Önök által elvárt -  szolgáltatásokat.

Szintén az SZB részvételével tartottunk egy műszaki bejárást is, hogy pontos képet kapjunk a házról, illetve az üzemeltetendő berendezésekről.

Gondolom minden pályázó ezt az anyagot kapja meg, így a beárazását követően kialakul egy objektívan összehasonlítható üzemeltetési ajánlat. Ehhez jön még hozzá a képviseleti tevékenységekre vonatkozó ajánlat.

 

Természetesen ez nem ad ki egy teljeskörű költségvetést, hiszen bizonyos tételeket kívülről nem lehet precízen megítélni (biztosítás, szükséges felújítási alap, javítások, stb.) Ezeket a megválasztott cég a ház megismerése, illetve a tulajdonosi igények alapján határozhatja meg.

Ezért azt várni, hogy a képviseletek határozzanak meg közös költség összegeket - véleményem szerint - ebben a fázisban nem reális elvárás.

 

Fontos lenne, hogy Önök meghatározzák azokat a problémákat, melyek miatt váltani szeretnének, illetve az elvárásaikat egy új képviselet felé.

 

ps. a "gengszterváltás" remélem költői túlzás csak... :)

 

üdv.

 

Végh Attila

MW Investments Kft.

Előzmény: _vertigo_ (3618)
_vertigo_ Creative Commons License 2011.03.20 0 0 3618

Engedélyt kérek beleugatni a kispadról! Először is a válasz nem direkt neked szól, hanem csak bekapcsolódnék az egész vitába. Távol álljon tőlem, hogy egy bölcs szerepét próbáljam eljátszani, de ha javasolhatom egymás sértegetése helyett emelkedjünk ki a ránk erőltetett "magyar valóságból", ugorjunk vissza 100 évet, ahol az emberek megadták egymásnak a kijáró figyelmet és tiszteletet. Kényelmes dolog azokra mutogatni, akik szabadidejüket és energiájukat áldozzák a köz érdekében és ha nem bizonyosodott be, hogy szándékosan hátráltatják a javulást ne vádaskodjunk. Ha kiderül valami turpisság az már más tészta.. A Mekdán és Sasad páros azért van nyerő helyzetben és azért nem kell semmit  javítaniuk, mert arra számítanak, hogy nem jutunk közös nevezőre és addig is csordogál a lé. A lakásátvételnél mindenki önzetlenül megosztotta az észrevételeit így a később érkezőknek már sokkal könnyebb dolga volt, talán most sem lenne hülyeség nem egyszerre minden irányba csapkodni az evezőkkel..

Odáig mindenki egyetért, hogy a Mekdán megérett a cserére és jó lenne látni árajánlatokat. A korábbiakban már elhangzottak a szükséges lépések, így nincs más dolgunk, mint követni őket. Nem vagyok rakétatudós, de ha jól értettem a következő a folyamatábra:):

1. azt kellene kitalálni, mit szeretnénk kapni kiindulva a jelenlegi szolgáltatásokból ill hiányukból

2. bekérni az ajánlatokat és megoldani, hogy mindenki láthassa őket

3. kiválasztani X versenyzőt

4. hátradőlni a karosszékben és megfuttatni őket

5. aztán jöhet a gengszterváltás

 

 

 

 

Előzmény: speeder (3615)
chriscc Creative Commons License 2011.03.19 0 0 3617

Dettó :)

Előzmény: Tázsika1 (3616)
Tázsika1 Creative Commons License 2011.03.19 0 0 3616

Wow...de örülök, hogy ezekből én kimaradok....

speeder Creative Commons License 2011.03.19 0 0 3615

A feltételezést is kikérem magamnak és visszautasítom!!!

Továbbá nem egyedül vagyok, hanem több számvizsgáló bizottság tag is van.

Harmadrészt a közgyűlés dönt!!!

Negyedrészt nincs hatalmam, és nincs is rá szükségem! Max olyan "hatalmam" van, hogy nem hagyok jóvá kifizetéseket, a társasház érdekeit szem előtt tartva, illetve valójában ilyen hatalmam sincs, mert az SZB tagok többségi szavazata számít...

 

Mindenki tudni fogja a részleteket, de annak nem itt a fórumon van a helye, márcsak az ajánlatadó cégek számainak diszkréciójának megtartása miatt is... És nem csak a fórumot olvasók! Vagy szerinted az a szkás, hogy a pályázók ajánlatát elbírálás előtt közhírré teszik?

 

Én meg úgy tudom, hogy azt mondtam neki (miután beszéltem a számszaki dolgokról), hogy egyeztessen az anyukájával, és utána keressük egymást és közösen kérjünk be árajánlatokat, azért is tartottam felháborítónak, amit utána írt itt a fórumon! Vagy ha tényleg úgy jött le ez benne, ahogy, akkor miért nem kérdezett vissza, hogy jól érti-e, hogy nem áll szándékomban, illetve az SZB szándékában árajánlatot bekérni? Mert az lett volna a válaszom, hogy nem jól érti...

 

Melyik rész szól a lebeszélésről, és hogy úgysem lenne jobb? Akkor tényleg nem foglalkoznék az árajánlatokkal időt, energiát nem kímélve! Ez jelenti, hogy nem áll szándékomban tenni a társasházért?

 

Mire alapozod ezt a kijelentésedet, hogy nem áll szándékodban semmit tenni a társasházért?

Talán arra, hogy a számok tekintetében objektív tájkoztatást nyújtok itt? És amikor ezek nincsenek összhangban vkinek az elképzeléseivel, akkor az nemtetszést szül és ítélkezést?

 

Hogy miért beszéljünk telefonon?

Talán hogy az SZB (nem csak én!) meghívjon arra az SZB gyűlésre, ahol a végleges árajánlatokat összehasonlítjuk, megbeszéljük, és eldöntjük, kiket ajánljon az SZB. Ha ekkora a bizalmatlanság felém/felénk, és Te a lakók hiteles képviselőjének tekinted magadat (az SZB-vel ellentében), akkor ez szerintem korrekt ajánlat.

Sőt, tovább megyek, és az árajánlatok egyeztetésben, összesítésében is résztvehetsz, és akkor látni fogod azt is, hogy egy számot sem hamisítok meg, és más sem.

Sőt olyan dolgkról is tudomást szerezhetsz, amikről talán belátod, hogy nem tartozik erre a fórumra, mert ez egy teljesen nyilvános fórum - pusztán a társasház érdekeit szem előtt tartva!

 

"Én nagyon boldog lennék, ha nem nekem kellene ezt a sok időt és energiát belefektetni ebbe a dologba, de mivel a választott képviselők nem tették meg, ezért kénytelenek vagyunk mi "sima lakók"!!"

Ezt a kijelentésedet, mire alapozod? Amiről nem tudsz, az nincs?

 

Vagy szerinted egy SZB tagnak az a dolga, hogy minden szándékot, ami nem az aktuális közös képviselő, hanem a lakók érdekeinek irányába mutat, azt azonnal itt kiteregesse, főleg, hogy a közös képviselő olvashatja azt? Vagy az, hogy fikázza a közös képviselőt, szítva itt az elégedetlenséget?

Vagy megkérdezze, mint én is tettem, hogy a közös költség díján kívül mivel vagytok még elégedetlenek, amire különösen oda kellene figyelni az ajánlatkérések nem számszerűsíthető tényezői folyamán? Az SZB/és mint lakó szempontjából én tudom mivel vagyok elégedetlen (illetve ezt az SZB tagok is tudják), amit figyelembe is veszünk az egyeztetések folyamán, viszont másnak a szempontjait nem tudjuk kitalálni.

De erre úgy tűnik itt a KÖZÉRDEKŰ fórumon hiába várok válaszokat...

 

Előzmény: Kiki74 (3614)
Kiki74 Creative Commons License 2011.03.19 0 0 3614

Speeder, reméljük, hogy a társasház által rádruházott hatalmat nem arra fogod felhasználni, hogy az összes új ajánlatot elkaszáld! Bízunk benne, hogy inkább segíteni fogod őket, hogy jól összehasonlítható és értékelhető ajánlatokat tudjanak a közgyűlés elé vinni:)

Egyébként miről is kellene nekünk telefonon beszélgetni, amiről itt nem lehet? Szerintem ez egy közérdekű ügy, mindenki szeretné tudni a részleteket. És úgy tudom, hogy amikor egy másik lakó, aki a pályáztatást szorgalmazta felhívott téged, te csak lebeszélni próbáltad, elmondtad, hogy mennyire nem érdemes megpróbálni, úgysem lenne jobb...- és most is csak ezt mondod. Miért vállaltad el egyáltalán az SZB elnök posztot, ha nem áll szándékodban semmit tenni a társasházért?

Én nagyon boldog lennék, ha nem nekem kellene ezt a sok időt és energiát belefektetni ebbe a dologba, de mivel a választott képviselők nem tették meg, ezért kénytelenek vagyunk mi "sima lakók"!!

Előzmény: speeder (3604)
speeder Creative Commons License 2011.03.19 0 0 3613

Én meg ha jól tudom pár napja küldtem nekik "bizonyos" adatokat és feltettem kérdéseket. Én meg a válaszukra várok...

 

Nem tervezgettek 10-15%-os áremelést...

 

Jól mondod, UGYANAZ. Az nem UGYANAZ, ha 8 óra gondnoki jelenlét helyett 0 van (illetve 2 órás "sürgősségi" kiszállás), ha heti 3 helyett 2 takarítás van, ha nincs a kertben gyomirtózás és műtrágyázás (nagyon drága a műtrágya és gyomirtó), ha 3.000.000 Ft helyett csak 600.000-et tervez félretenni/fejlesztésre szánni a ház. Ha a Mekdantól is ezt a csökkentett szolgáltatást kérnénk és kevesebb megtakarítást, akkor Ők is tudnának simán 20%-kal olcsóbbak lenni, sőt, akár többel is (mint más is)... Főleg ha nem a tényleges várható közös ktg bevétellel, hanem annál jóval magasabb összeggel kalkulálnának (ami ugyebár valójában önbecsapás)...

 

Én meg nem biztos, hogy olyan céggel szeretnék együtt dolgozni, aki megalapozatlan adatokon alapuló közös költség árajánlatot ad... Ezt egy más cég sem követtel eddig, sőt kifejezetten ódzkodott tőle, illetve nem a közös költség kikalkulálásával kezdték, mert ők is tisztában vannak vele, hogy az a legutolsó lépés, miután minden várható kiadási tétel ismert (a társasház igényeit figyelembe véve!) és reális alapokon nyugszik...

 

Az eddigi ismereteim/árajánlatok alapján egyébként számomra úgy tűnik, hogy a Mekdan üzemeltetési árai nem túlzóak, sőt bizonyos tételknél kedvezőek (kifejezetten a városképpel összehasonlítva), amiben ők drágábbak valójában, az a közös képviselet díja. Ha a közös képviselet díjában ők is piaci árat tudnának ajánlani, akkor nem lennének drágábbak, sőt változatlan üzemeltetési költségekkel, akár még olcsóbbak is lehetnének. De ezek csak a számok.

 

Hozzáteszem, a közös képviselet díja szempontjából a városkép is az átlag felettiek közé tartozik (az üzemeltetési költségekben meg úgy tűnik nagy csodát nem lehet művelni, mert az már könnyen vminek a rovására mehet)...

 

De hát az árajánlatok bekérése, egyeztetése, összesítése folyamatban van, és mire a végére érünk sokkal okosabbak leszünk...

Előzmény: Kiki74 (3611)
montekukk Creative Commons License 2011.03.19 0 0 3612

Közeli barátom a főváros más kerületében lakik, viszonylag új, rendezett társasházban. Náluk már megvolt a közgyűlés, és a közös költség változatlan maradt.

Kiki74 Creative Commons License 2011.03.19 0 0 3611

Speeder, ha jól tudom a Városkép pont arra vár, hogy bizonyos adatokat megkapjon tőled a pontosításhoz. Igazán segíthetnél nekik...

A Mekdanról meg az a véleményem, hogy eddig esküdtek ( pontosabban te), hogy nem lehet olcsóbban kihozni ( sőt az áremelést tervezgették, gondolom minimum 10-15 %-ot), ha most meg esetleg kiderülne, hogy mégis megy ugyanaz 20%-ka olcsóbban is ( mint a többi pályázónak), az a szememben elég nagy hitelvesztés lenne. Nem biztos, hogy ilyen céggel akarok dolgoztatni...

Előzmény: speeder (3604)
Faor Creative Commons License 2011.03.18 0 0 3610

Sasad Resort B épületben kiadó egy 9m2 es tároló. Ár megbeszélés szerint! Valaki vegye már ki:)

Üdv!

speeder Creative Commons License 2011.03.18 0 0 3609

Olyan, mint a mosóporreklám: mindegyik kiválóan és hatékonyan mos, sőt még a csomágolás is vásárlásra gerjeszt, de nem mindig a legolcsóbb a Te igényeidnek megfelelő, sőt nem is a legdrágább, az eddigi "hagyományosnál" mindegyik csak jobb lehet:)

Viszont csak egyet vehetsz meg, nem próbálhatod ki, és lehetőleg olyat, ami hosszútávon is tisztára mos:)

Előzmény: Coli-Zsiráf (3608)
Coli-Zsiráf Creative Commons License 2011.03.18 0 0 3608

Hali,

Ja, hogy ez most mar egy hirdetesi forum lett!!!

 

hoppa :( raharaptak a csalira a sracok:) na most aztan majd gyozzetek valogatni! :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!