Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.01.15 0 0 89
Köszi közben mástól is hallottam a dolgot (mármint hogy 15-20 perc busszal, Lappi Linja) :)

Nekem eddigi életem legszebb 10 napja lesz ez a 10 nap amit ott töltök! :)

zsosz Creative Commons License 2002.01.15 0 0 88
ezzel én is így vagyok... eddigi életem legszebb éve volt, amit kint töltöttem...

zsosz

Előzmény: dqg (48)
blackman Creative Commons License 2002.01.15 0 0 87
opsz, ha a megallo nevet kerdezed, akkor ki kell abranditsalak: nem tudom.....
Viszont el tevedni nem nagyon lehet, olyat amit a megfelelo helyen latsz majd az ablakbol, mashol nem latsz. Utkozben nyaralok, fahazak, szaunak az erdoben. Ahol le kell szallni ott a kovetkezo a latvany: japan turistak nagy surusegben, videokameraval, supercammal, amerikaiak, hatalmas tablak, csicsas szuvenir fahazak, ettermek, mindenfele fenyek.
Tenyleg csak 15 perc Rov-bol. Ha ezt kerdezted.
Előzmény: Törölt nick (86)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.15 0 0 86
Meg tudnád mondani, meddig kell menni Rovaniemiből?
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.15 0 0 85
Hát naná, hogy más. Silja Line és Viking Line is más más árú... Köszi! :)
blackman Creative Commons License 2002.01.15 0 0 84
hello, en csak 2 busztarsasag nevere emlekszem, de tuti hogy meg van tobb is.
Gold Line - ez az egesz orszagban van
Lapin Linjat - ez meg tobbnyire csak eszakon [Lapp]

az a szep ebben hogy masok a traifak az egyes tarsasagoknal. Ez hulyen hangzik szerintem, de en ezt tapasztaltam.

Törölt nick Creative Commons License 2002.01.15 0 0 83
Mint mondtam a vonatozást EuroDomin-26 al fogom megoldani, mely Finnországra vetítve 16750 HUF 3 napra + 3000 / nap. Nekem ilyen utazásaim lesznek, hogy Helsinki - Turku, Turku - Tampere, Turku Rovaniemi oda vissza is néha. Pl. a Turku - Rovaniemi az valami €74 ha jól emlékszem, ez megspórolható domino val (aminek hál istennek semmi köze a prepaid csomaghoz :)
Nemzetközi diákon gondolkodom, calami 2000 HUFba kerül de nem tudom spórolhatok -e annyit. Youth Hostel kártyát muszáj volt megvenni, mert 1200 Ftért jár €2,5 kedvezmény /éjszaka. 4 éjszakát leszek hostelben, és ez már €10 grátisz :)
Busznak utána kéne járnom, de valahogy nem lelem... nem emlékszel , mi volt a társaság / busz neve??
blackman Creative Commons License 2002.01.15 0 0 82
a dragat ugy erte4m, hogy ha a napi kajat zsemleben tervezed es szamolod, es nem gyertyafenyes vacsival, akkor a 15 marka az mar sok. Egynapi kaja ara.
Előzmény: blackman (81)
blackman Creative Commons License 2002.01.15 0 0 81
nos, hat a busz...
az a baj, hogy arakra mar tisztan nem emlekszem ,mert ketten voltunk es meg nemzetkozi diakkal is kavartunk. Az tuti, hogy ketten fizettunk 30 markat. Szerintem fejenkent 15 marka. Draga am az utazas arrafele, de gondolom ez ez egy alapinfo.

Ja, ha van nemzetkozi diakod, akkor tekintelyes summat takarithatsz meg utazasonkent. Felteve hogy buszra is fogsz majd szallni. Nem tudom.

Előzmény: Törölt nick (80)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.14 0 0 80
Hali!

Néztem dolgokat, nagyjából megvan a programom ; igen feszített lesz. Vicces és meglepő, hogy ilyen előre foglaltak a helyek a MALÉV járatokon... na mindegy.

Szóval lezs ilyen EuroDominom ami kipótolja a €78,70 vonatjegyet (oda vissza az már csaknem €160...) de! A busz onnan télapófalvára mennyit kóstál?

Tudom buta kérdés, de nem találtam erre infót :D
Meg örülnék, ha valaki tudna nekem írni infót arról, hogy ezek a norvégul Nattog-ok milyenek belülről? Gondolom nem MÁV színvonal... de mégis?

Köszi előre is :)

blackman Creative Commons License 2002.01.13 0 0 79
oke, bocsesz, nem ereztem at a pszihologiai felelosseget, azert lelkendeztem olyan nagyon.
No, ha jol ertem a kerdesedet, hogy rovanuiemiben mit merre, akokor a valasz: a palyaudvaron szallsz le rov-ban. Palyaudvar mellett (a sorozo iranyaban) van 20 meterre egy busz palyaudvar szeruseg, megfogod talalni, mert a vonatrol sokan oda mennek, akik ugye meg eszakakbbra laknak szegenyek. Na es ott jol feltuno helyen az aszfalt kozepen lesz az a busz, ami kb 20-25 perc alatt kivisz telapo falvara.

Nem igaz, hogy nincs ott semmi sem. Mindenkeoppen javaslok egy setat a folyoparton, mindket hid erintesevel.

Ha tul szajbarago vagyoka busszal kapcsolatban az csak azert van, hogy ne hogy veletlenul egy varosnezo kisvasutra szallj fel, mert az nem visz ki a sarkkorre. Mi azt hittuk, felultunk, es majd megszakadtunk a rohogestol, hogy ment egy kort velunk a varosban...(jobbra lathato a posta epulete, tervezte Alvar Alto....hehehehe)

"Turkuba hát ők lebeszélnek Rovaniemiről, mondván hogy semmi nincs ott..."
tudnod kell, hogy ez nem igy mukodik. Neha nem az a lenyeg, hogy a vegcelodon van-e valami, hanem hogy utkozben van-e valami latnivalo. En olni tudnek most azert, hogy beulhessek egy vonatba, egy 12 oran keresztul csak bamulhassak kifele.
De okoskodasbol ennyi eleg.

ja, marc22 az meg egesz kemeny tel lehet szerintem ott fenn. Sal sapka kesztyu legyen, szerintem a rovidgatyo es a mehesz kalap nem jatszik esetedben.

Előzmény: Törölt nick (78)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.13 0 0 78
Én is így vagyok ezzel, mint azt észre vehetted ha visszaolvastál néhány sort. Írtam, hogy nekem nagy álmom, az oda való eljutás. Írtam, és éreztem is, azt a fájdalmat ott belül, ami végülis az irígység és az együtt érzés keveréke. Itt most arról beszélek, mikor vki írta, hogy itt járt ott járt és hej de jó volt. Na ekkor szorult az én gyomrom össze. Most a Te hozzászólásod is olvastam. De mostmár izgalmat éreztem - ugyanis radikális változások történtek :)

Megvan a repülőjegy! :) Március 22én repülök Helsinkibe! Helsinki - Turku - Tampere túra lesz on train, és talán Rovaniemi. De akikhez megyek Turkuba hát ők lebeszélnek Rovaniemiről, mondván hogy semmi nincs ott... hát nem tudom én azért elmennék :))

Szóval ha valaki segítene nekem, hogy Rovaniemitől mit merre kell menni, hogy sarkkört lássak, annak örülnék! :) Ezt várnám most. És hát finnek rulz :)

blackman Creative Commons License 2002.01.13 0 0 77
Hello fiuk, lanyok! Sajnalatosan megindult az elmerules utjan ez a topic, ugyhogy feldobom. Nos, az van, hogy en mar ketszer is utazgathattam Finnorszagban. Mindketszer nyaron. A vonatjegy az sajnos minimum, stoppal is lehet probalkozni. Elso nyaron roivaniemiig jutottunk stoppal. Nagy kaland, mondhatom. Viszont a vonatjegyes megoldas azert jo, mert gondolom ugy nem szallodaban alszik egy egyszeru magyar, hanem satorban (anyagi megfontolasok miatt), es akkor nagyon fontos hogy legalabb az utaza kenyelems legyen. Aki megtapasztalta, az tudja mirol beszelek.
EGY tanacs:
sajna rovanieminel (ill. Kemijarvi-nal) veget ernek a sinek, de az erdekes dolgok ott kezdodnek. Nagyon szepek a kozep finno-i tavak is, persze, de magyar agynak az ami a sarkkor folo9tt van, az egyszeruen felfoghatatlanul szep es izgato. Tundra, ugyebar, rohadt nagy tavak, renszarvasok az autopalya kozepen, fenyoerdok, aztan gyerulo novenyzet ha elertek fel egeszen utsjoki fele. Es persze sehol egy civilizalt varos, persze az en fogalmaim szerint. Az idotol nem kell felni, en azt hittem nagy romatikus elrontott agyammal hogy a sarkkor folott 3-400 kmmel mar a jegesmedvek fognak uldozni. Ehhez kepest polo rovidnadrag volt a jellemzo. Meg persze egyik kezben a szunyog spray. Aki arra indul, fogasdja meg amit mondok, es vigyen magaval egy meheszeti sapkat. Tudjatok olyan halos.... Ha egeszen felmentek es van idotok es meg egy kis penzetek, akkor nem szabadna kihagyni norvegiat sem. Mi sem hagytuk ki, hiszen ugy e az ido tellik, ki tuydja mikor lesz megegyszer lehetosegunk arra, hogy fjordokat lassunk Norvegiaban. SZOVAL, nekem sokkal nagyobb elmenyt, es emlekhalmazt adott Finnorszag (es Norvegia) mint a nyugateuropai utazasaim. Eljen Finnorszag.
lollipop Creative Commons License 2001.12.16 0 0 76
Finnország/finnek/finn nyelv bármelyik topicban is írunk, rlz : )
Előzmény: kellarinwelho (73)
szani Creative Commons License 2001.12.15 0 0 75
De igen. Nézz át a Finnül beszélők fórumába!
Előzmény: kellarinwelho (73)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.14 0 0 74
Dehogynem! :)
kellarinwelho Creative Commons License 2001.12.14 0 0 73
Lehet egy topic ennyire halott??? Hol vannak azok a fan club tagok???? Vagy mar Magyarorszagon nem divat Finn-barat lenni??
Előzmény: dqg (72)
dqg Creative Commons License 2001.11.20 0 0 72
Ja, koszi, megneztem. A kaja, szallas meg csak OK is lenne, de a havi szaz-ketszaz markas zsebpenzbol nem igazan lehet csinalni semmit. Mikor egy sor is 25 markkaa (volt majusban utoljara) egy atlagos szorakozohelyen. Marpedig, foleg a teli idoszakban, valamit tenni kell az egesz napos depresszio ellen. Ettol fuggetlenul...minel tobbet gondolkodom rajta, annal jobban megbaratkozom ezzel a lehetoseggel is. :-)) Csak mennek mar vissza!
Előzmény: hirvike (69)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.17 0 0 71
Svédországban én szerencsére nem nagyon akarok utazgatni, csak Finnországban. Svédországban csak mondjuk max. Lulea de oda van járat úgyhogy nincs baj :) Finnországban meg Interrail istencsászár :))
czaby Creative Commons License 2001.11.17 0 0 70
Az Interrail jegyrol csak annyit, hogy azok altalaban az illeto orszagok allami vasuttarsasagaira ervenyesek. Ez nem gond peldaul Finnorszagban, mert itt a VR, az allami vasutceg az egyetlen.
Svedorszagban Stockholmtol lefele szinten mukodik.

Viszont Eszak-Svedorszagban vannak kisebb magan vasuttarsasagok, akik nem fogadjak el az Interrail jegyet.
Ez akkor lehet gond, ha valaki olyan korutazast tervez, hogy pl. Finnorszagban felmegy vonattal a sarkkorig, ott at Svedorszagba es le delnek.

Előzmény: Törölt nick (68)
hirvike Creative Commons License 2001.11.16 0 0 69
A pénz azért fontos valamennyire, mert azért valamibôl meg is kell élni kinn, ami pedig nem egy olcsó mulatság.

Lehet, hogy már meg is nézted az ajánlott oldalakat, akkor már azt is tudod, hogy itt önkéntes munkákra lehet jelentkezni (a nyári pár hetes tábortól az akár egy éves kinttartózkodásig), ahol a szállás, kaja - és általában még zsebpénz is - biztosítva van.

Előzmény: dqg (48)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.16 0 0 68
Hát igen 3000 FIMért nem éri meg, de érdemes venni ilyen InterRailt, 20 (vagy 30?) napos jegy és az elöbb említett ár helyett 129€-ért (most néztem meg , www.interrail.com akit jobban érdekel a dolog :) Szóval kb. 35000 Ftért kapsz egy ilyen jegyet, ezzel annyit utazol SUO-SWE-NOR országokban, amennyit akarsz :) Megéri... ez a kisebbik rossz vagy mi.
czaby Creative Commons License 2001.11.16 0 0 67
Hm, ennyi penzert mar mehetsz repulovel is, es csak 2 ora lesz az ut 12 helyett.
A Finnair minden kedden kinal akcios jegyeket a hetvegere, mindig van benne Helsinki-Lappfold, Lappfoldon belul persze hetente mas-mas varos. Az arak 6-800 FIM kozott vannak (retur).

Akcio itt.

Előzmény: Törölt nick (64)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.15 0 0 66
Szerintem olcsó ;)
Szóval akár egy ilyen oda vissza útra megéri venni egy egy zónás InterRailt 159 €-ért ... Vagy Scanrailt 149 (vagy 199?) €-ért... MErt 120ezer Ft mégsem 50 ezer :))
lollipop Creative Commons License 2001.11.15 0 0 65
Ez aztán a baráti összeg! : ))
Előzmény: Törölt nick (64)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.15 0 0 64
Rájöttem, sőt, a szívemhez is kaptam :))
Turku - Rovaniemi - Turku, 3000 Fim :)))
czaby Creative Commons License 2001.11.15 0 0 63
Van hat darab gomb felul, az egyiket ugy hivjak, hogy "tickets and rates". Es utana is teljesen angolul van.
Előzmény: Törölt nick (62)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.15 0 0 62
Na igen de árakat valahogy nem leltem... Mintahogy a Silja Line oldalán is csak finnül vannak árak, amiről OK, hogy azt gondolom, hogy megértem, de finn tudásom eléggé "bizonytalan" lábakon áll ;) Megnyugtatna, ha angolul is látnám leírva...
czaby Creative Commons License 2001.11.15 0 0 61
itt mindent megtalalsz a finn vasutakrol
Előzmény: Törölt nick (60)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.14 0 0 60
Mennyi a vasutazás országon belül? Turku - Rovaniemi = ? Mert oda úgy lenne érdemes eljutni... Nekem legalábbis, autó nélküli 18 évesnek... :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!