Keresés

Részletes keresés

phoenix Creative Commons License 2002.12.11 0 0 330
BZ?

Nem hallottal meg a Fertoszentmiklosi bulirol???
Ez errol szol, csak osztrakokkal.

A (repter)tulaj osztrak, cseh berelt L410, jo es nem draga etterem.

Allitolag kicst balfek a tulaj, csak az a 5-8 millat nem tette meg bele a repterbe, amitol beindulna.

phoenix

Előzmény: BZoltan (315)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.11 0 0 329
Köszi!
Nagyon állat képek, mindjárt visszamegyek még tanulmányozni őket, most örömmel nyugtáztam, hogy végül mégis megvannak.

Az előbbi hozzászólásodból nagyon teccett ez a mondat: "Mert egyelore tele van Magyarorszag olyan penzes arcokkal akik hulyesegre kurjak el a zsetont ahelyett, hogy elugranak azt."

Meg kéne kérdezni erről az anyukám véleményét! :-)
Nagyon megmondaná a tutit a pénzköltés helyes módjáról!

Előzmény: BZoltan (328)
BZoltan Creative Commons License 2002.12.11 0 0 328
Na talan most jok a kepek... az elozohoz jelszo kell...

Viper:

Adder:

Stairstep Diamond:

Pillantok mulva megvan az Unipod 2000 nyaran Hanko felett:


de szep is ez sport :) ott fenn nem szamit semmi mas.

z

BZoltan Creative Commons License 2002.12.11 0 0 327
-Nlyál-

"És tisztelem a véleményed"

hat az elozo velemenyedbol nekem nem ez jott att :(

Amugy nem vagyok paranoias... es nem is a hatosagokra mondom amit mondtam, de felejts el. Pontosan tudod, hogy el lehet lehetetleniteni embereket otthon.

Az, meg hogy az en fizetesembol mennyit lehet ugrani, az nem szignifikans. Ha a szemelyem fikazasn tul tudsz lepni akkor nezd meg azt a listat amit leirtam.. nem szentiras, de sokat gondolkoztam rajta es tenyleg ugy erzem, hogy vannak alapok amik nelkul nem letezik ez a sport.

Igenis van Budapesten 200 olyan fiatal (20-50 eves) arc akik mar meg birnak fizetni evi 200 ugrast 4000-rol akkor is ha az 5000 HUF-ba kerul. Csak meg kell talani oket.

Tevedes azt hinni, hogy nyugaton mindenki milliomos.. itt is a jol keresok sportja az ejtoernyozes es nem a csoroke. A kulonbseg az az, hogy itt erre mar rajottek es elfogadjak. Egy tanari fizetesbol itt sem lehet 200-at ugrani evente...Magyarortszagon is keresnek fiatal mernokok netto felmillat havonta... abbol fussa am ugrasra. Csak meg kellene szolitani oket. Mert egyelore tele van Magyarorszag olyan penzes arcokkal akik hulyesegre kurjak el a zsetont ahelyett, hogy elugranak azt :)

"akkor talán hasznos is lehet a tanácsod"

sporttars! nem gyozom hangsulyozni, hogy en nem osztogatok tanacsot, nem vagyok en tanacsado. en csak leirom, hogy mashol hogy megy ez a dolog es mik a kulonbsegek. Leirom, hogy itt mitol megy. leirom, hogy itt mire jottek ra az emberek.

Sokadjara probalom meg leirni azt az egyszeru kepletet, hogy az egesz ejtoernyozesnek az az alapja, hogy egy nagyvaros fizetokepes keresletet meg kell talani es aleheto legdragabban eladni nekik a tandem ugrast es a tanfolyamot. A profitbol pedig lehetove tenni, hogy az aktiv sportolok sokat tudjanak ugrani olcson. Sokat pedig jo gepbol jo repteren szeret ugrani az ember.

Ezt lattam svedorszagban es Finnorszagban klubbrendszerben. Spanyolorszagban es portugaliaban pedig azt lattam, hogy telente az aktiv sportolok gyakorlatilag anyagaron ugranak es nyaron a turistakat leszedik a tandemezessel... Meg a kezdoket oktatassal. De az uzem attol porog, hogy az aktiv ejtoernyos megtolti a gepet, mert a tendem az nem tolt meg egy Twin Ottert.

Ez van...ez nem tanacs. Ez egy megfigyeles... leirtam erre a torkomnak ugrotok es en vagyok a feketeseggu nagypofaju... amibol csak ez az utobbi igaz :)

kek eget,

z

Előzmény: -Nlyál- (326)
-Nlyál- Creative Commons License 2002.12.11 0 0 326
Szerintem BZoli üldözési mániád van. Nem hiszem, hogy ha azt mondom utálom a hatóságot, akkor engem bárki is le fog tiltani. Nem kell az embereket, a kezdőket, a laikusokat ezzel riogatnod. Vannak tulkapások mindenki részéről, de ez nem egy gettó. És tisztelem a véleményed, de lszi mindig tedd hozzá, hogy hol élsz, hányat ugorhatsz a fizetésedből, stb. És ha ez valahol találkozik a itthon élő magyarok helyzetével, akkor talán hasznos is lehet a tanácsod.
Előzmény: BZoltan (324)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.11 0 0 325
Nem szívesen szólok bele a nagyok dolgába (!), de a képeket még mindig nem lehet látni!
Márpedig én szívesen megnézném!
Bocs, kösz, helló.

Előzmény: BZoltan (316)
BZoltan Creative Commons License 2002.12.11 0 0 324
parajesus,

"BZ az egyetlen ember aki a neten bárhol megjelent, eddig kivétel nélkül mindenkivel összeveszett."

Mert vagyok akkora barom, hogy vallalom a virtualis konfrontaciot. Mivel nekem nem kell felnem, hogy az ellenvelemenyem miatt letiltanak, bevonjak a szakszolgalatimat, megfurnak vagy felmelegitik a soromet :)

Vannak meg rajtam kivul meg olyan magyar ejtoernyosk aki hasonlo modon immunisak.. csak ok nem akkora hulyek mint en, hogy megprobaljak megosztani az elmenyeiket es a velemnyuket. Ok okosabbak mint en es szep csondben csinaljak a dolgaikat.

Amugy sem vesztem ossze mindenkivel... esetleg azokkal akiknek faj ha mas velemenyt hallanak mint az ovek vagy azokkal akik megbotrankoznak, ha valaki alapvetesekre is ra mer kerdezni.

na kek eget,

z

Előzmény: parajesus (322)
BZoltan Creative Commons License 2002.12.11 0 0 323
-Nlyál-

"És mint te is tudod, általában nem a magyarok tanultak a világtól, hanem a világ tanult a magyaroktól"

:) hidd igy,

"ne befolyásolj minket egy másvilágból szerzett tapasztalattal"

:) ertem szavad, legyen neked... a jovoben csak mosolyogni fogok.

z

Előzmény: -Nlyál- (321)
parajesus Creative Commons License 2002.12.11 0 0 322
Rájöttem!!!!!!!!!!!! Megvan!!!!!!!!!!!!!
Mint azt mindannyian tudjuk, BZ az egyetlen ember aki a neten bárhol megjelent, eddig kivétel nélkül mindenkivel összeveszett. De már tudom, hogy direkt csinálja és jószándék vezérli! Szinte kézzel tapintható az, mikor egy-egy megszólalása utén a magyar eje élet tagjai jobban összekovácsolódnak. Csodálatos amit csinálsz Zoli, már értelek. Hiszen a haragunk feléd elszáll a tavaszi széllel, míg a kisérleted, hogy az ejéseket egyazon és haladó irányba tereld, még sikerrel is jáhat!!!
Köszönjük. Szívből. Respect.
para
-Nlyál- Creative Commons License 2002.12.11 0 0 321
Helyes. Érezd jól magad kint, mi is megpróbáljuk magunkat itt jól érezni. A magyarok sok szart túléltek már, ezt is túl fogjuk élni. És mint te is tudod, általában nem a magyarok tanultak a világtól, hanem a világ tanult a magyaroktól (csak a tudósain számának arányát kell megnézni a populációnkhoz). Hagyd, hogy kibontakozzunk és ne befolyásolj minket egy másvilágból szerzett tapasztalattal. Itt nem keresnek annyit az emberek, itt nincs jóléti társadalom, itt nincs ejtőernyőzés, itt nincs semmi. Majd lesz, én bízok a magyarokban.
Előzmény: BZoltan (320)
BZoltan Creative Commons License 2002.12.11 0 0 320
-Nlyál- cimbora :)

"gyere haza és tegyél vmit ezért a hulladék magyar ejtőernyőzésért"

Valamit felreertesz te is :) En itthon vagyok. Nekem az ejtoernyos hazam nem Magyarorszag. En hivatalosan meg ugrani sem ugorhatok Magyarorszagon (amint errol Matrai Zoltan ur felvilagositott anno) es korantsem tartom hulladeknak a magyar ejtoernyozest, igenis tudom, hogy igen jo szakemberekkel es igen komoly szintu sportolokkal van tele az orszag, de azt is tudom, hogy nincsenek megbecsulve, meghallgatva es kihasznalva.

Amit pedg meg kell tennem azt megteszem itt ahol elek es ejtoernyozom.
Ugrok a klubbomban a sajat penzembol evente 200-300at.
Relozni tanitom a tanulokat ingyen es bermentve, ugyanigy ingyen tanitom hajtogatni a kezdoket. Festem a klubbepuletet, porszivozom a hajtogatot.
Elmegyek a kozgyulesekre es felszolalok ha kell es szavazok ha kell.
Minden tolem telhetot megteszek, hogy a klubbom egyrol a kettore jusson...En itt megteszem amit elvar tolem a sport.

Lehet hogy nem mindig jo ami a kapitalistaknal van (a boci csokit en is sajnalom) de mit mondjak, ha egyszer ez van. Itt tobbet ugrunk mint ti otthon es kevesebb a baleset mint nalatok otthon. Komolyabb eredmenyeket ernek el az itteni sportolok mint otthon.
Ez az igazsag... es amikor en ezt kozlom veletek akkor lefikaztok engem, hogy Messziről jött ember azt mond amit akar, meg hogy nem szep amit csinalok.
Nem azt mondom, hogy szent az ahogy mashol csinaljak, de talan erdemes lenne neha meghallgatni azt, hogy mashol mik a tapasztaltok es nem sertodotten vagdalkozni.

Szoval engedelmeddel hatarozottan visszautasitom a vadadat, hogy en nem teszek semmit a sportert. Mert teszek.

A Magyar Ejtoernyozesert nem teszek semmit, mert nem ott elek, mert nem ott ugrok, mert nem ott tanitottak meg arra amit tudok.

Indulatos pedig ne legyel, felesleges...es haragudni is felesleges :)

kek eget,
z

Előzmény: -Nlyál- (318)
BZoltan Creative Commons License 2002.12.11 0 0 319
Ja a masodik kepen bezony egy Eszt felsegjellel futo AN-28 as csinos farka latszik... szoval itt is vizzel foznek a szegeny emberek.

Jo ez a gep... 4est leugrani sokkal frankobb mint oldalajtos madarbol. Bar vannak hatranyai... en peldul ket oltessel osszevart es repedt konyekkel toltam le a versenyt, mert egy edzougraskor bekurtam a konyokom a falba es ez nem tett jot :)

z

Előzmény: BZoltan (316)
-Nlyál- Creative Commons License 2002.12.11 0 0 318
Javaslom Zoli, hogy gyere haza és tegyél vmit ezért a hulladék magyar ejtőernyőzésért. Messziről jött ember azt mond amit akar. Nem mindig az a jó ami a kapitalistáknál van. Pl a boci csokimat tönkretették. Én azon az állásponton vagyok, de ezt már tudod, hogy tenni is kell az ejtőernyőzésért, nem csak várni, hogy az tegyen érted. Szerintem önző az aki a szeretett sportjáért egy füszálat se hajlandó megmozdítani. És te ilyen vagy, mint a leveledben emlitetted nekem, amit már nagynyilvánosság előtt nem mertél válalni. Én meg mint netikett ismerő nem idéztelek be, hogy a többiek az utolsó levélváltást is megismerjék.
Indulatos vagyok, igen, haragszom is rád. Nem szép amit csinálsz, szerintem.
Előzmény: BZoltan (313)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.11 0 0 317
Nem mondhatnám, hogy láccik a kép.
Előzmény: BZoltan (316)
BZoltan Creative Commons License 2002.12.11 0 0 316
Na akkor egy kis ejtoernyozes is legyen :) talatam par fotot a tavalyi nemzetirol...

Optiway egy Piver legrasa kozben:

Ez jo ugras volt, egy Stairstep diamond

Torzitott Adder forever :)

kek eget... ugorjunk sokat es jokat :)

z

BZoltan Creative Commons License 2002.12.11 0 0 315
:) html tag elhibazas vagett kajabalok.

A Legugyi Szovetseg-et termeszetsen en nem a jelenlegi ertelmezesben hasznalom. Hiszen nem is ismerem es nem is tudom (nem is akarom) hogyan muxik.

A legugyi szovetseget en absztrakt modon egy olyan interfesznek tudom elkepzelni ami a polgari legkozlekedes es legisportok torvenyi szbalyozasat es a polgari legikozlekedesben es legisportokban erdekelt szervezetek es allampolgarok erdekkepviseletet es szervezett legitimaciojat latja el.

Ugy ertem, hogy peldaul le kellene lenie irva, hogy ejtoernyos ugrast csak legugyi szovetsegi tag hajthat vegre. Oktatast es es tandemugrast ilyen modon csak a szovetseg altal hitelesitett es meghatalmazott kvalifikalt klubb folytathatna.
Persze ez sok sok embernek az erdekeit sertene igy nem is varom ennek a megvalosulasat az elkovetkezendo evekre.

Tudjatok mi lesz szoppancs? Az, hogy ha bejon az EU, akkor egy nemet vagany fogja magat es megvesz kilora egy repeteret, felhuz melle egy kocsmat meg egy motelt es megvesz hitelre egy jo gepet es abbol fogja ugratni osszel es tavasszal a kover nemeteket :) Aki ezt nem hiszi az nezzenutanna, hogy milyen kezben van Empuriobrava es a Portugal DZ :) dajcs mindketto :) oda is jarnak a dajcsok telente seggest ugrani meg occson zabalni es zefrezni

z

Előzmény: Törölt nick (314)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.11 0 0 314
Téllegmán.
De miért kiabálsz? :-)

A Légügyi Szövetség emlegetése amúgy, érzésem szerint rögtön komoly viharokat fog kiváltani, nemtommér, valami ezt súgja.

Amúgy közhírré tétetik, hogy édesdrágajó Lajosunk mégiscsak ráhibázott szerény személyemre, nemhiába, mindig mondtam, hogy okos ember az én főnököm :-)

Előzmény: BZoltan (313)
BZoltan Creative Commons License 2002.12.11 0 0 313
"Gödöllőn vólt L-410"

errol en is tudok. Azt hogy milyen irogyseg meg hogyanolte meg azt nem tudom, nem is igen erdekel.

A Magyar Ejtoernyozes kendozetlen tortene 1990 utan cimu konyv azert erdekelne :) Azt hiszem, hogy fel tucat serlokholmsz is csodot fogna ha ki akarna bogozni, hogy mi miert, hogyan kinek a machinaciojabol tortent es ez szomoru.
De az teny, hogy gyakorlatilag halott a magyar ejtoernyozes es ez gyalazatos.

De hogy ne mondjad, hogy csak fikazok es sirankozok otletet is modnok.

Szabalyzatilag kellene integralni a Budapesti es kornyeki klubbokat es szabalyzatilag kellene tiltani a privat tandemugrast es privat ejtoernyos kepzest es a Legugyi Szovetseg hataskorebe kell adni minden jogosultsagot es a Legugyi szovetsegbe pedig szavazassal olyan arcokat kell beultetni akik valoban a sport erdekeit kepviselik es nem a sajat zsebuket.

Aztan amikor megvan ez a nagy klubb es ki van zarva, hogy barki barhogy ennek a klubbnak konkurenciat teremtsen Pest megyeben akkor felvenni egy bazi nagy bankhitelt es venni egy L410-est vagy egy Cesssna Caravant es nyomni egy brutalis marketingkampanyt Budapesten es begyujteni azt az evi 200-300 tandemugrast amit az egyesult klubb penzebol kikepzett tandempilotak 2-3 ugrojegyert cserebe a klubb tandemcuccaval leugranak. A kikepzest ugyanilyen elven a klubb sajat oktatoi csinalnak ingyen ugrasert cserebe.
Ha jo sok tandem meg tanfolyam van akkor a felnott ejtoernyosoknek lehet olyan aron adni az ugrojegyet, hogy ne kelljen Slavnicaba menniuk.

Ez annyira lehetetlen?

z

Előzmény: incerfa (312)
incerfa Creative Commons License 2002.12.11 0 0 312
Zó!
Gödöllőn vólt L-410, 5 éven át. Klubom bérelte az ugránoktól.(MI KEZELTÜK ÉS REPÜLTÜK)
Szétugráltuk, aztán visszaadtuk.
Akkor ment igazán a DZ, volt olyan nap amikor 21 lift volt csak jött SAN SET.
Ez az 5 év dobta fel a hazai ejtőernyőzés nagy részét.
Szép vót, csodálatos vót, aztán megölte az irigység ! Na ez a helyzet!
Előzmény: incerfa (310)
BZoltan Creative Commons License 2002.12.11 0 0 311
" kár hogy férjnél vagyol !"

:)
Lajos, ejtoernyos korkben ez miota szamit?

z

ps: nem magambol indulok ki, csak a duhroham kerulget amikor arra gondolok, hogy:

1. Budapesten 2.5 millio ember lakik.
2. Budapesten vagy vonzaskoreben van feltucat kivallo repter
3. A karpat medence klimajat az eg is legisportoknak talata ki
4. A magyarok ha ugy hozza a szerencse akkor mindig is a vilag elvonalaba tartoztak legisportokbol

Es akkor mi a relatas???
1. Alig van civil ugras
2. Ejtoernyos nagygep nincs az orszagban
3. Tul sok a baleset
4. Anyazzak egymast az emberek (tenyleg)

:( es meg en vagyok a vezerkocsog ha elmodnom, hogy mi a gaz es mashogy hogy mukodik... Pontosan azert mert ami belulrol nem latszik az kivulrol azonnal feltunik.

z

Előzmény: incerfa (310)
incerfa Creative Commons License 2002.12.11 0 0 310

Aztán a franczba is ! Te is BZ. meg PH, csak azt fujjátok állandóan ha két magyar összejön, akkor mi történik ?
Szülőznek, meg egyebek ! Nagy lof@rkat !
Én péddául, ha összejövök 1 magyarral (és ha nő, akkor azon jár az eszem, hogy hogyan tudnám
"MEG"simogatni a kezét!
Ha fiú az illető, akkor hogyan tudnék köccsönkérni
egy sőrre valót.
Ha nem ad akkor kezdem el szidni, hogy kancsó !
( irigy köcsög!)
Ha a levegőben jövünk össze, akkor még a legnagyobb ellenségemnek is megfogom a kezét és örülök és egymásra mosolygunk !
Ha többen vagyunk, akkor azért anyázok, mert biztosan le akarják nyúlni a csajomat, leri a pofájukról !
Na mindegy finnugorba tévedett ejtőernyőseink !
Azért ne minden esetben MAGATOKBÓL INDULJATOK KI !

Puszillak Dr. Norma ! kár hogy férjnél vagyol !

Előzmény: incerfa (308)
BZoltan Creative Commons License 2002.12.11 0 0 309
Na ennek a finn balladanak utannanezek... :) eloszor is megprobalom rekonstrualni a szoveget a fonetikus lirikadbol :)

a muforditasert elnezest.. de programozo vagyok nem kolto:

Yksi ruusu on kasvanut laaksossa,
ja se kauniisti kukoistaa.
Yksi kulkijapoika on nähnyt sen,
eikä voi sitä unhoittaa.

Ja hän olisi kyllä sen poiminut,
ja sen painanut povelleen.
Mutta köyhänä ei ole tohtinut,
vaan on jättänyt paikoilleen.

Kinynyilt egy rozsa a volgyben
Es olyan szepen viragzott
Egy legeny meglatta
Es soha elefeljetni nem tudta

Bizony leszakitotta volna
Hogy Keblere tuzze
De szegenynek ehez nem volt mersze
Hagyta hat a rozsat ahol volt

"Ott még véresebb a vita a lóvéért !"

ez igy van, ez latszott is... nem ok nelkul mondok klubbot es ha lehet akkor kerulom a DZ kifeleyezest, ugyanis ez utobbi magaban hordoz egy kereskedelmi jelleget. Ami nekem annyira nem jon be mint stilus. Portugaliaban es Empuriobaravan ahol eddig europaban kereskedelmi DZ-n jartam, rengeteget lehet ugrani es nagyon jokat, de este a repter kihalt es nincsen olyan filing mint egy jo kis klubban. Visoznt amit svedorszagban es Finnorszagban lattam e slatok az a klubbrendszer visoznt professzionalis felfogassal.
Itt rajottek, hogy a fovaros vonzaskorzeteben az okattas es a tandem a legfontosabb, ok hozzak a penzt es o miattunk tudink mi aranylag olcson ugrani jo gepbol. A mi klubbunk evente 250 bekotott legcellellas kepzest nyom le 150 ezer HUF-ert es 200 tandemet 80 ezer HUF-ert.
A fovaros vonzaskorzeteben csak nalunk lehet tandemet ugrani es finn tandempilota nem ugrik ebben az orszagban sajat cuccal sajat zsebre...Kesz zart a lanc a Helsinki 1 millios lakossaga le van csapolva. Budapest 2.5 millios lakossag meg nincs. Ott evente szerintem kb 300 legcellas tanulo es 200 tandem utas van realisan. Matekozzatok ki, hogy mi lenne, ha ez egy kasszaba csorogna. :) Ugye abbol mar fenn lehetne tartani egy klubbtuljdonban levol L410-est amibol olcson lehetne sokat ugrani 4000-rol mondjuk Godollon?

De egyeleore a tandempilcsik arhaboruban allnak es viszik ki az utasokat kulfoldre (vagy elev ott dolgoznak) es privat tandem cumokkal ugranak privat zsebre...

A nem egyseges tandem es oktatas miatt nincs egyszeges marketing. Gondolj bele, ha nem a kis 10 fos klubbocskaknak kellene reklamozni a kepzeseiket, hanem egy nagy 100-200 aktiv tagot szamlalo klubb nyomna tele a metrot hirdetessel akkor mennyi jelentkezo lenne.

De ha jol tudom akkor mindenki a sajat pecsenyejet sutogeti.. es ameddig ez igy van addig szerintem sanyesz.

z

Előzmény: incerfa (305)
incerfa Creative Commons License 2002.12.11 0 0 308

Ja persze ! Nem tudom a bunkofonod számát, mert arra a nyt. lapra b@-d ráirni.
Küddel,asztán megy az esemes !
Csók! A papa !
Előzmény: incerfa (307)
incerfa Creative Commons License 2002.12.11 0 0 307
Sorry, még elfelejtém ! asszontam, hogy éjjenek a csajok és éjjen Norma is !
Pontositva a csajok között tudván a Normát is.
Tehát mégegyszer: éjjenek az olyan csinos csajok, mint Norma, de azért a csúnyábbakat sem becsülöm le. legfeljebb vedret, vagy zsákot húzunk a fejükre !
Előzmény: incerfa (305)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.11 0 0 306
Hát ez az :-)
Nem gyütt sms!
Előzmény: incerfa (305)
incerfa Creative Commons License 2002.12.11 0 0 305

Helló B. Zoli ! Mindent vettem, amit irtál és mindent értek !Kell a humor is néha a kemény csatákban amit a szakmáról szoktunk folytani.
( küggyél egy üveg miafenefrancnevű seritalból egy butelkával, kiváncsi vagyok hogy attól lehet e
büfékizni, netán pukizni !
Tévedtél, ha mi magyarok összejövünk nem anyázunk, Te csak hiszed ! A régen vót, remélem talán igaz sem vót!
Egyébként nehogy asszidd, hogy nem jártunk kűföddön DZ-ken !Hogy mongyak valamit? Ott még véresebb a vita a lóvéért !
Akik meg "csak" ugranak mint Te, nyilván azok lesz@rják a felsőbb régiókat, a fejek küzdelmét.
Ti csak aztata látjátok, hogy a lift megy le meg fel.És nektek elég és jó !
(mi úgy mongyuk itten, hogy könnyű a pálya széléről bekiabálni)

Kárpótlásképpen kedvenc finn dalom elmondom magyarositott változatban finnül !
Ükszi ruszú on kászvánu lákszosszá. Jo kákáuniszti kukoisztá, ukszi kulkjá pooykáon neh nütszen, ejke voy szite unhottá.... Stb-stb.
Ha ezt megküldenéd zenével emilen, roppant hálás lennék!
E csodálatos finn népdal után szinte már eszembe sem jut a magyar népi szokás, a társaságban történő pukizás, meg az össze-vissza büfékézés.
Egyébként minden szeretetem és tiszteletem a finn rokonyoké, imádom őket !
T képzeld, eccer már vót dógom finn csajjal is, csodálatos volt. Ő tanitott meg a rózsáról szóló
balladára.(meg másra is, mert kissé öreg vót)
Éjjen a megbonthatatlan FINN-MAGYAR BARÁTSÁG, éjjen B.ZOLI is, kicsiny hazánk ejtőernyős követe.
Éjjenek a csajok, és éjjen NORMA JEAN is, akit majd meg eszik a francz, hogy nem tudom, hogy ki Ő ! Figyeld a bunkofonodat, küddöm rá az esemest, csak annyit, hogy NORMA, asztán küggyed vissza, hogy talált !

Előzmény: BZoltan (303)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.11 0 0 304
Én nem akartam ilyem szavakat használni, te mondád :-)

A globális jellegű észrevételeid biztos, hogy helyesek. Ha megfigyelted, egy helyen explicite kijelentettem, hogy igazad is van (már amennyire én ezt meg tudom ítélni).

Azt meg elhiheted, hogy a magam részéről szívesen gatyába ráznám a magyar ejés társadalmat, csak 1. nekem abban a játszmában nem osztottak lapot, 2. arról nem is beszélve, hogy a rendszer működése és a hibaelhárítás módja számomra egyelőre nem világos, különben is, 3. egy zöldfülű, kicsi és buta majrés kezdő vagyok, ha még netán nem említettem volna :-)

Szóval én csak és kizárólag a stíluson tudok méltatlankodni, és pont ezt tettem. Mert meg tudom különböztetni, hogy valaki jószándékú, építő kritikát gyakorol, tapasztalatot ad át, ami különösen dícséretes lehet abban az esetben, ha TANÁCSOT KÉRTEK TŐLE - attól az esettől, amikor valaki a tapasztalatait összekeveri az ő saját személyes erényeivel, és ezen a téves jogalapon fikázza a másikat.
Én kizárólag ez ellen tiltakoztam.
Semmi mást nem mondok.

Egyébként meg lehet, hogy többször eltévesztettem a házszámot, de ölég sok esetben fordult elő, hogy mindenféle magyarok összejöttünk, aztán söröztünk és kegyetlenül nagyokat röhögtünk, ámbár nem kizárt, hogy egyesek anyja azért fel lett emlegetve. Életemben begörcsölt már egy párszor a rekeszizmom a törvénytelen röhögés következményeképpen, de annyiszor még sose, mint néhány időjárás-alapú kényszerszünetben egyes repülőtereken.
És ha az ugrás netán el is marad ilyenkor, akkor is elkenődött szemfestékkel megyek haza, amit a túlzásba vitt nevetgélésre visszavezethető könnypotyogás okoz.
De biztos én csinálok valamit már megint rosszul :-)

Előzmény: BZoltan (302)
BZoltan Creative Commons License 2002.12.11 0 0 303
phoenix,

csak hogy felreertes ne essek, nagyon kedvelem a kisgepes videki klubbokat. Turku meg Räyskälä szerintem nagyon jo hangulatu helyek es a klubbelet talan emberibb es baratibb mint a fovarosban. De a fovarosnak szerintem mindenhol van egy olyan manifesztuma, hogy le kell tudnia csapolni a nagyobb piac adta lehetosegeket. 1 millio emberbol megtalani azt a 200 tagot aki jo fej is es penze is van es ugrani is akar es azt az evente 500 embert aki csak ki akarja probalni az ejtoernyozest akar tandem akar egy bekotott erejeig joval konnyebb mint egy kissebb varosban.
Egy nagyvarosnak majdhogynem kotelessege egy komoly eje klubbot kitermelni, hogy a nagyobb uzem nagyobb es gyorsabb gepet tudjon fenntartani ahova alkalmankent a videkiek is eljarnak ugrani.

Ha nem lett volna Helsinkiben Pilatos es kesobb Twin Otter akkor a Finn ejtoernyozes sem lenn ott ahol van es ennek a hatasa szerintem meg videken is erezheto.

z

Előzmény: phoenix (298)
BZoltan Creative Commons License 2002.12.11 0 0 302
Norma Jean,

Latod, en mar csak ilyen kocsog bunko paraj nagykepu allat vagyok :) Hogyan is ertenek en barmit, hiszen alapvetoen vagyok surmo. Diszidens hernyo vagyok es csak a pofamat jaratom olyan dologban amihez nem is ertek

:)

mi lenne kedves sporttars, ha nem a stiluson meltatlankodnal, hanem a tartalmat nezned?
Mi lenne, ha a nagyon magas szinvonalon ejtoernyozo es sokat ugro magyar ejtoernyos taborbol egyszer valaki lenezne a galacsinturo kulfoldon sportolo antiemberekhez es meghallgatna, hogy ott a gonosz fertoben a budos kapitalista nyugaton hogyan mukodik ez az egesz jatek?

Mi lenne, ha nem intenetek le a kulfoldi tapasztalatokat annyival, hogy "hat mer ottan gazdagabbak"? Mi lenne ha rajonnel, hogy ez mar egy ideje nem igaz. Nem feltetlenul gazdagabbak az emberek portugaliaban sem pedig Spanyolorszgban es egyebkent is, nem lehetseges, hogy nem lehet mindent a penzzel megmagyarazni???

En nagy segg vagyok ha neked ugy tetszik de csak egyeterteni tudok phoenix kollegaval (aki ugyanugy tudja, hogy egy elviselhetetlen nagypofaju stilustalan barom vagyok) hogy ha finnek osszejonnek valami okbol akkor ott sorozes lesz, ha meg magyarok jonnek ossze ott meg anyazas :)

Na miden jot es kek eget, ugorj jokat :)

z

Előzmény: Törölt nick (301)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.11 0 0 301
Szia BZoltán,
hát körülbelül erre a válaszra számítottam. Hogy nem fogod érteni. Hagyjuk is a fenébe az egészet, pont ezért.

incerfa-Lajos,
Kíváncsi vagyok, tényleg rájöttél-e, ki vagyok :-) Van egy tippem, hogy kire gondolsz, és az nem én lennék :-)
A KKfélegyházi verseny után készült fényképet láttam is... Ott álltál a dobogó legfelső fokán, ha jól emléxem, néhány másik arc társaságában. Gratula.

Előzmény: BZoltan (299)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!