Keresés

Részletes keresés

5Speed Creative Commons License 2002.12.04 0 0 240
Marslako:

Eloszor is, ha veszel, mindenkepp meselj a tapasztalatokrol, mert tobbeket is erdekel ebben biztos vagyok! Peldaul engem is. :-)

"Márciusra pedig azt ígérték, hogy több tornyuk lesz, mint a Pannonnak."

Ez jol hangzik, de nem mindegy hogy a tornyok 900 vagy 1800 MHz-esek, (egesz mas teruletet fed le)ugyhogy ez onmagaban nem sokat jelent (bar jol hangzik, vitathatalan). Ez megint csak netmonitorral derul ki, az 1800-as cellak magasabb szamtol kezdodnek.

"A díjszabás miatt mindenképpen érdemes áttárni a Vodára a PGSM-től."

Ez teljesen igy van, es szerintem a pgsm hozzaallasa miatt is. Bar engem kicsit zavar a voda-s tegezes, de hat penz beszel. :-)

Nekem monoron otthon sajna pont annyi lefedettsegem van hogy telefonalni tudok hazon belul (bar neha ki-kihagy), de a GPRS unnep ha megy. :-(

"Az tényleg elgondolkodtató, hogy vállaljam-e az úttörő szerepet, vagy sem!"

Szerintem vallald. :-)))

Előzmény: Marslakó (239)
Marslakó Creative Commons License 2002.11.30 0 0 239
Köszi segítséget!
Az a baj, hogy nincs olyan ismerősöm, akinek lenne Vodanet. Sajna eddig nem volt erre térerő (Tápiószecső)de mostanában állítólag nagyon sok tornyot adtak át. Dec 5, és Jan 5. dátumra mondták, hogy rengeteg torony lesz az országban átadva. Márciusra pedig azt ígérték, hogy több tornyuk lesz, mint a Pannonnak. Na meg az sem mindegy, hogy olyan a díjszabása, hogy olcsóbban tudok vele nappal telefonálni a 29 körzetbe, mint a Monortel vonalát használva. A díjszabás miatt mindenképpen érdemes áttárni a Vodára a PGSM-től.nem mindegy, hogy 129, vagy 54 Ft csúcsidőben. Tehát nem csak az internet miatt írom alá a két évet. Persze én is meditáltam rajta, hogy milyen a szolgáltatás színvonala, a sok rémhír hallatán. Jó lenne minél több infó, hogy tudjak dönteni.
A nagykátai Voda boltban azt mondták, hogy ott már tökéletes a lefedettség. Itt egyenlőre a Voda központban azt mondták, hogy csak kültéri lefedettség van, de hallottam, hogy már itt is lehet vele lakáson belül telefonálni, mert ide is elér valamelyik torony hatósugara.
Na, ha betartják az ígéretüket, akkor legkésőbb Jan 5-től beltéri lefedettség lesz.
Az tényleg elgondolkodtató, hogy vállaljam-e az úttörő szerepet, vagy sem!
DrDexter Creative Commons License 2002.11.30 0 0 238
Nemrég bevezették az én ADSL-emet is.

30-45k között tölt le.

Eddig nincs panaszom.

asdf_ Creative Commons License 2002.11.29 0 0 237
Meg mielott barmit is tennel:
1. Ha tudod mi az a netmonitor, akkor szerezz egy vodas vagy fuggetlen telot, voda kartya bele, es 3-as menuben megnezni hogy hany voda cella van es mekkora tererovel /ez foleg dec asszem 5 utan lesz erdekes, mert ugye pannon felmondta a roamingot/.
2 Egy mar gprs-ezo ismerost megkerni, hogy legyen mar oly draga hetfo-csut kozott este 8 korul atjonni telojaval installcuccokal kabellel egyutt egy probara.

Csak azert mert ha nulla/kozeli/ terero, vagy agyonterhelt cella esete forog fenn, kar lenne ezert 2 evre alairnod magad...
Helyenkent valtozik a szolgaltatas minosege, sz'al proba nelkul bele ne menj. Es ugye olyanokrol se feledkezz meg, hogy ha minden igaz meg mindig nincs smtp szerver...

Előzmény: Marslakó (236)
Marslakó Creative Commons License 2002.11.29 0 0 236
Na engem már nem sokáig szivat a MTT a drága szolgáltatásaival.
Holnap veszem a Vodafon internetes csomagot.
Bár sok rosszat hallottam róla, de kb. háromszor annyi jót is.
Majd írok, hogy milyen a szolgáltatás.
Esetleg van valakinek tapasztalata, vagy híre?
5Speed Creative Commons License 2002.11.28 0 0 235
Waylander:

"@#^%!$@#!"

Kenytelen vagy Windows alol irni, ugye? :-)

"Akár még lehet is belole valami... Azért remélem nekem elobb lesz ethernetes modemem."

Igen, igy vagyok vele en is, pedig ez nem helyes mentalitas... :-(

" Foleg mert az itthon levo gépek közül csak egyben van USB port..."

Igen, pont ez van nalam is, ezert csinalom ezt. USB-s gepen w2k, azon proxy, a tobbi gep ethernet-en ezen keresztul megy ki.

Elvileg a w2k tunna "connection sharing"-et, de nem birom ravenni hogy ne akarja az ethernet kartyat 192.168.x.x -re tenni, pedig az nekem nem jo mert en 10.x.x.x-et hasznalok. Tiszta idiotak, ez is belsohalozati tartomany, es sehol nem lehet allitani... :-( Nalam ez az egesz sulyosbitva van azzol hogy a gepek egy resze UTP-s, masik resze BNC-s. Routerem meg nincs, az obsd route-ol.

Eleg nehez meggyozni a windows-t hogy a 10.0.x.x-et kozvetlenul, a 10.1.x.x-et router-en keresztul erje el, de lehetseges. :-)

En is elobb Linux-al szeretem beuzemelni (az az elterjedtebb), aztan az OpenBSD-t majd osszehozom.

adsl-potlonak meg nem kerdeztem utana :-(

Előzmény: Waylander (230)
Waylander Creative Commons License 2002.11.25 0 0 234
Hali,

Érdemes még várnom, vagy felejtsem el?
Egyáltalán megéri?

Szerintem is megéri. (Én havi 200-300 órát neteztem az átalánnyal, úgyhogy szerintem még a Monortelnek is megérte bevezetni hozzám. :))
Olcsóbb, mint az előfizetés, 7+7-es csomag, és a nappali elkerülhetetlen netezések ára volt nálam, viszont egész nap használható és gyors. A 30G-s korlát nem nagyon tetszik, de jobb mint a 17G-s modemes korlát, és más "szélessávú" net-lehetőség nem hiszem, hogy lesz a közeljövőben.

Visszatérve az USB-modemes feketemágiára:
5speed:
Az úgy tűnik ugye működik, hogy a vonali szinkronizáció létrejön, és zölden világít mindkét lámpa, de bejelentkezni már nekem sem akar. Pedig itt, a fejlesztői oldalon úgy tűnik már megcsinálták az RFC2364 PPPoATM LLC Encapsulation-t, mert egy svájci szolgáltatónál is ez volt használatban (0.6-pre1 verziótól kezdve). A visszajelzések szerint állítólag ott működik a csomag...

Előzmény: Kenderice Ákos (231)
Samott Creative Commons License 2002.11.23 0 0 233
Ullon legalabb ketten mar vagyunk akinek bekotottek :))) szerintem megeri, osszehasonlithatatlan a modemessel... nem kell figyelni az orat, nem kell szamitgatni hogy fellepjek vagy sem... csak egy pelda: ma kitoltottem egy online tesztet egy fejvadasz cegnel... 30 kerdes 10 oldalra bontva... tavasszal meg 56k-s dial up-al legalabb fel oraig tartott: kerdesek kitolt, OK gomb lenyom, es var a kovetkezo oldalra... ma megvoltam vele 5 perc alatt... nem volt technikai varakozas... sokat szamit.

Samott

Előzmény: Kenderice Ákos (231)
asdf_ Creative Commons License 2002.11.23 0 0 232
Igen, ugyfelszolgalat valoban egy 0. De hat a UPC csoport tagja, mi mast varsz? ;)))))
Előzmény: Kenderice Ákos (231)
Kenderice Ákos Creative Commons License 2002.11.23 0 0 231
Sziasztok.

A modemes kapcsolattal nincs semmi problémám, stabil és max sebességgel tudok mindíg netezni.
Engem a 7+7 áremelése ösztönzött az ADSL megrendelésére.
Mivel havi 100-130 órát netezek, nekem ez megérné.
Először mail-el próbálkoztam. Az öszes címükre próbáltam levelet küldeni; mindenhonnan visszajött, hogy a cím nem elérhető.
Ezt telefonon jeleztem nekik. Tudnak róla, estére jó lesz. 1 hét múlva még mindíg ugyanaz volt a felállás.
Végül kb 4 hete küldtem egy faxon szándéknyilatkozatot, amin 4 elérhetőségemet is feltüntettem. Semmi válasz.
Telefonos érdeklődésemre azt válaszolták, hogy köszi, megkaptuk a faxot. Ennyi. Még azt sem mondták, hogy 15 év múlva talán be lesz kötve (Üllő).
Azt igérik, hogy 30 napon belül tájékoztatnak a bekötés várható idejéről. Ebben kételkedni kezdtem.
Összességében a meglévő szolgáltatásokkal meg vagyok elégedve (telefon, net, ktv.), de az ügyfélszolgálat egy nagy 0.
Érdemes még várnom, vagy felejtsem el?
Egyáltalán megéri?

Előzmény: Waylander (230)
Waylander Creative Commons License 2002.11.23 0 0 230
@#^%!$@#!
Nem vagyok én ahhoz szokva, hogy szétfagyjon alattam minden, csak mert egyszerre 3 dolognál többet csinálok, és sok ablak van megnyitva. Na gépeljük be mégegyszer.

Azt a cuccot en is neztem, az a baj hogy az csak PPPoE-t (PPP-over-ethernet) tud, nekunk meg itt PPPaA (PPP-over-ATM) kellene.

A mostani kernelmode CVS-ben már láttam pppoatm.c-t. :)) Nálam ez a verzió most éppen nem fordult le, elkezdtem benne javítgatni a hibákat, de azt hiszem inkább rájuk bízom. :) (Akár még lehet is belole valami... Azért remélem nekem elobb lesz ethernetes modemem.) :)

En is megvaltaskent varom a HM220dp-t (3 honapja igerik...)

Ehhe. Mondjuk ezt már kezdem itt megszokni (még ha nem is a Monortel hibája), de nem lenne baj, ha elobb sikerülne szerezniük. :)

addig meg gagyi windows-os httpproxy-n meg socks5-on futtatom keresztul a Linuxot.

Ez nálam nem lenne túl jó megoldás... Foleg mert az itthon levo gépek közül csak egyben van USB port, csak ezért nem szívesen szereznék be bovítokártyákat egy régebbi gépbe / másik usb-s gépet. Átköltöztetni a dolgaimat oda meg pláne nem. (Persze kénytelen leszek, ha nem lesz modemcsere...)

En felvetettem nekik hogy veszek en egy sajat normalis ADSL modemet es radugom a halozatukra, de nem vertek magukat a foldhoz az otlettol :-)))
Ez már nekem is eszembe jutott, mondjuk még nem vártam annyit a cserére, hogy ezt nekik is megemlítsem... :)

En egyebkent nem is igazan Linux-al szeretnem ezt hanem OpenBSD-vel

Ez nálam is elofordulhat, de pillanatnyilag a desktopom meg a használt dolgaim linuxosak, annak is örülnék, ha már ez menne... (Ill. a HM220dp-vel már menne más is.)

Az ADSL-potlo-dialup-nak azert utanajarok majd a het elejen, ha jutok valamire kozzeteszem itt.

Thx. Ez engem is érdekelne... (Elég gyakorinak tűntek mostanában a szerverleállások, hozzám pl. ezért nem tudták aznap bekötni, amikorra először ígérték...)

Előzmény: 5speed (229)
5speed Creative Commons License 2002.11.23 0 0 229
asdf_: "En a helyedben akkor reklamalnek papiron egy nagyot, ..."

Valoszinuleg megteszem. Ejjel mikor hazaertem ugy 0230 korul akkor sem ment. Hagytam nekik uzenetet. :-))) Most epp megy, de mar nem merek bizni bennuk. :-(

Waylander: Azt a cuccot en is neztem, az a baj hogy az csak PPPoE-t (PPP-over-ethernet) tud, nekunk meg itt PPPaA (PPP-over-ATM) kellene. Az eredmenyek pont azok voltak mint neked. :-( En is megvaltaskent varom a HM220dp-t (3 honapja igerik...), addig meg gagyi windows-os httpproxy-n meg socks5-on futtatom keresztul a Linuxot. Drama.

En felvetettem nekik hogy veszek en egy sajat normalis ADSL modemet es radugom a halozatukra, de nem vertek magukat a foldhoz az otlettol :-)))

En egyebkent nem is igazan Linux-al szeretnem ezt hanem OpenBSD-vel, de ezt mar nemis mondom nekik nehogy feleslegesen stresszeljem oket. Ha lesz ethernet-es modem a tobbit megoldom ugyis. :-)

Az ADSL-potlo-dialup-nak azert utanajarok majd a het elejen, ha jutok valamire kozzeteszem itt.

Orulok viszont hogy sokan vagyunk Linux-osok! :-)

Előzmény: asdf_ (222)
Waylander Creative Commons License 2002.11.23 0 0 228
Én még csak ma szenvedtem vele, de nem sok esélyét látom, hogy menni fog ez a driver, leginkább a modemcsere lesz a megoldás nálam is. :) Én is úgy látom, hogy rendesek, bízom benne, hogy amint lehet sikerül kicserélni linux alatt mûködôre... (Ezt az igényt én is jeleztem nekik párszor... :) Felesleges hálókártyám nekem is van. :)
Előzmény: Samott (227)
Samott Creative Commons License 2002.11.22 0 0 227
En is legalabb fel evig alltam sorba :( nem bantaskent mondtam, de nekem nagyon rendesek voltak (igaz minden erdeklodesemkor hangsulyoztam hogy ha lehet akkor nem USB-s modemet kernek) A regi 56-os modemem USB-s volt es rengeteget szivtam vele... nem csak linux alatt (ott semmire sem jutottam) hanem Win alatt is csak baj volt vele... Megaztan vettem egy 3Com halokartyat (3C905C-TX) nem akartam hogy kihasznalatlanul porosodjon a polcon :)
Előzmény: Waylander (225)
Ariel Creative Commons License 2002.11.22 0 0 226
waylander!

en 2 napig probalkoztam, de nem jott ossze...igaz ez regebben volt. azota akar mar lehet mukodo driver. viszont mivel nincs mivel probalkozni, hasznalom (ha eppen nem all a net) az ethernetes modemet.

Előzmény: Waylander (225)
Waylander Creative Commons License 2002.11.22 0 0 225
Na igen... De ha egyszer már több mint fél éve állok sorban és azt mondják, hogy jönnek kötni, de csak ilyen modem van, akkor gondoltam nem fogom őket elzavarni... :) Nyilván az lenne a legjobb megoldás, ha kicserélnék ethernetesre, amint lesz, de addig is meg akartam nézni, hátha ez is használható...
Előzmény: Samott (224)
Samott Creative Commons License 2002.11.22 0 0 224
USB-s modem? En meg a bekotes elott szoltam nekik hogy linuxot hasznalok es nekem nehogy USB-s modemet adjanak... hoztak is egy HM220dp-t tokeletesen megy linux alatt...

Samott

Előzmény: Waylander (223)
Waylander Creative Commons License 2002.11.22 0 0 223
Egyébként valakinek sikerült beüzemelnie linux alatt az USB-s modemet? Elvileg ugye itt van ez a project: http://eciadsl.flashtux.org
ahol a támogatottsági listán fel van sorolva az Ericsson hm120dp modem.

A project fejlesztése egyébként itt folyik: http://sourceforge.net/projects/eciadsl

Én kipróbálgattam, de nem akarta felismerni a modemet, ami mondjuk nem meglepô. Ahogyan ôk is írják:
"Eci modem connection process can be divided into 3 steps:

Step 1: Upload of firmware
Step 2: Synchronization of the dsl Line
Step 3: ppp connection
...
...
The default file "eci_wan3" is a generic file for having the line synchronized.
It works fine for a lot of users, but not all the time.
...
The solution is to dump all the USB traffic during the Modem initialisation under
Windows, generate a log and use this log to create your own sync file."

Ehhez megadják egy usb-sniffer elérhetôségét, ill. a saját file elkészítésének menetét. Nekem a leírásnak megfelelôen nem sikerült lesniffelni a forgalmat (amikor aktív volt a sniffer, a modem egyszerûen nem végzett semmi kommunikációt). Van valaki, aki ezt a csomagot sikerrel használja?

asdf_ Creative Commons License 2002.11.22 0 0 222
En a helyedben akkor reklamalnek papiron egy nagyot, hogy az o hibajukbol tobbszori bejelentes ellenere, viszahivasok elmaradasaval fuszerezve neked a modemes net miatt ennyi kiadasod votl, legyenek oly dragak elengedni. Masreszt holnap reggel 9 korul ugyfelszolgalatot felhivni, es ismet jelezni a problemat, hangsulyozva, hogy ennyi napja nem tortenik semmi, es tegnap sem hivtak vissza. Es mivel 9-12-ig van ugyfelszoli szombaton /legalabbis szemelyes/, meg 11:50-kor emlekeztetoul megegy phone. ;) Ennyit tudok javasolni.
A regi dialupot nem ertem. Lemondtad, es meg rajta volt a szamlan? Mert akkor szamlareklamacio es ha jol emlekszem annak a befizetessel kapcsolatban halaszto hatalya van. Ha meg mindig fenall, egyszeruen ne fizesd be a kovetkezot. ;)
Előzmény: 5speed (221)
5speed Creative Commons License 2002.11.22 0 0 221
Ariel: "jah..en sem ertem azokat akik reklamalnak ha budos a tej, szog van a kenyerben es kilukad a cipo 2 nap utan.
igyon az ilyen palinkat, egyen kaviart vagy jarjon autoval..jah az draga? :|"

10 pont! :-)

adsf_: "Ha nemmux az adsl, akkor altalaban szokott lenni vmi korlatozott dialup az uzemszunet esetere. Erdemes lenne utanajarni ennek..."

Illene lennie. Meghozza ingyenes behivon, mert az ADSL nem mukodese az O saruk, azert nem lehet az ugyfelet buntetni. Neki eleg baj a lecsokkent sebesseg.

Egyebkent a dolognak nincs vege, ma reggel sem mukodott (tobbszori betelefonalas utan sem). (Bar a hibajelenseg kicsit mas.) Igertek hogy visszahivnak, most 13:00 van es meg nem jelentkeztek. Horror.

Ja es persze a modemet sem csereltek meg ki Linux-kompatibilisre... Hogy arrol hogy meg honapokig szamlaztak a regi dial-up-ot is, ne is beszeljek... :-(((

Előzmény: Ariel (214)
asdf_ Creative Commons License 2002.11.21 0 0 220
Hmmm, erdekes. En 2 oraja fent vagyok. Es amugyis, havonta 0-1 modemkattom szokott lenni (monortel az isp).
Sztem reklamalj ;)
Előzmény: Ariel (219)
Ariel Creative Commons License 2002.11.21 0 0 219
asdf!

ha csak ez a gond, ez mukodik... az adsl acc-hoz van dialup-os eleres is. (legalabbis volt par honapja)

nem tudom mi lehet(jelen ido) a problema..most is le-le dobal es van hogy 5-10 perc mulva enged fel.

Előzmény: asdf_ (218)
asdf_ Creative Commons License 2002.11.21 0 0 218
Az teljesen egyertelmu, hogy kiszamlazzak a percdijat... Bar igazan lehetne az, hogy uzemszunet eseten mittomen 2 ezer forintig atvallaljak a telefondijat. Az a lenyeg, hogy fel tudtal menni dialuprol, igy nem maradtal net nelkul.
De a 2 nap, az tenyleg nagyon durva. Mit meseltek, miert?
Előzmény: Ariel (217)
Ariel Creative Commons License 2002.11.21 0 0 217
asdf!

en is azt hittem :(
aztan ugy kiszamlaztak mint a huszonegy.

Előzmény: asdf_ (215)
asdf_ Creative Commons License 2002.11.21 0 0 216
Nekem csak azon a penteken nem mukodott egy ideig a dialup. Es itt napi 4-5 ora online van /tobben hasznaljuk a csaladban/.
Előzmény: Lujza71 (208)
asdf_ Creative Commons License 2002.11.21 0 0 215
Ha nemmux az adsl, akkor altalaban szokott lenni vmi korlatozott dialup az uzemszunet esetere. Erdemes lenne utanajarni ennek...
Előzmény: 5speed (210)
Ariel Creative Commons License 2002.11.21 0 0 214
infomaker!

jah..en sem ertem azokat akik reklamalnak ha budos a tej, szog van a kenyerben es kilukad a cipo 2 nap utan.
igyon az ilyen palinkat, egyen kaviart vagy jarjon autoval..jah az draga? :|

Előzmény: Infomaker (213)
Infomaker Creative Commons License 2002.11.21 0 0 213
Sosem értettem azokat, akik munkára használják, és elvárják, hogy mindig menjen...

AZ ilyenek vegyenek béreltvonalat, ott garantált a rendelkezésre állás...

Ja, hogy az drágább?

...

Előzmény: 5speed (210)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.21 0 0 212
Írj egy mailt nekem ha nem megy!
Előzmény: 5speed (210)
Lujza71 Creative Commons License 2002.11.21 0 0 211
Már müködik :)
Előzmény: 5speed (210)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!