Keresés

Részletes keresés

phoenix Creative Commons License 2002.12.11 0 0 298
incerfa!

Attol hogy BZt piszkalod semmi sem lesz jobb. Ha foglalkoznal vele, hogy hogyan mondja es elgondolkoznal azon amit mond, akkor mar tettel volna egy lepest azert, hogy megertsd az allaspontjat.

En is Finnorszagban elek egy ideje. Iden kezdtem el itt ejtoernyozni. Nem fenekig tejfel az (eje) elet itt sem. BZ a legnagyobb klubbrol irt, en egy kisebben vagyok. Nekunk csak C182 van, de neha meg ezt sem tudjuk megtolteni. Sokkal tobb novendeket latok itt, mint otthon. Ami megdobbent, hogy olcsobb a repbenzin es az ugras is. Kevesebb az ado a repbenzinen. Miert? Mert itt igy alakult. Ami a legbosszantobb, hogy itt altalaban mindin ugy mukodik, ahogy kell. Minden arrol szol, ami.Itt nem szokas kiskapukat keresgelni.

BZ mar leirta mit kene maskent csinalni.

Ha harom finn osszejon - soroznek.
Ha harom magyar osszejon - civakodnak.

En nem nezem le a magyar ejtoernyozest, mert tudom, hogy ami itt(fo) van nem 5-10 ev alatt alakult ki. Buszke vagyok, hogy Magyarorszagon keztem RS4/Aval.

phoenix

Előzmény: incerfa (297)
incerfa Creative Commons License 2002.12.11 0 0 297

B. Zoli !
Igencsak furcsa érdésedre a válasz, hogy mikor ugrottam utoljára:
ebben az évben egy versenyen KKfélegyházán.
Hogy milyen tipussal: P.Foil (képzeld, nem kürkupolás és nem RS !
Féltem e: igen nagyon ! majdnem besz@rtam és szemem is csukva volt félelmemben. :)
Hogy ugrom e még ebben az évben ?:Igen
És jövőre: akkor is !
Hogy miért ? Hogy másokat boszantsak !
Kiket ? Azokat akik nem ápolják a fizikumukat és hagyják magukat eltespedni !
Elmesélem a leélt éveim számát:négynek a győke X
10x1, majd ez az összeg x 3-al, az igy kapott összegből vonjad ki imételten a 4-es számnak a gyökét. Ekkor magkapod ! És még képzeljed el, lovon is ültem már és nem estem le !
És miért kell ugranom ? mert ugyan pilóta is vagyok, de soha sem hiszik el egyes növendékeim, hogy ugrok is.(meg imádom is, mert ugyanazt az érzést érzem min te, néha jobb mint a magömlés!)
Megaztán nekem nem az a dolgom hogy ugri-bugrizzak, csak amikor felboszanatanak kénytelen vagyok ugrani, hogy elhiggyék hogy valamikor én is activ ugri-bugri voltam, megaztán ha hiszed ha nem, azért láttam és (néha tanitottam) sokmindent.
De most nekem nem az a dolgom, hogy ugri-bugrizzak,erre meg vannak a megfelelő társaim, ha úgy tetszik fizetett alkalmazottaink.
Az egy reptér stb-stb valószinű nem te találtad ki, ezt már leirtam a rendszerváltást követő évben.
Szóval a spanyolviasz nem annyira spanyolviasz mint gondolod, megaztán nehogy azt hidd, hogy itthon csupa hűlye emberek vannak.Igen is nagyon értelmesek, csak Te még mindig nem akarsz valamit megérteni, a messze távolból, azt meg nagyon sajnálom!!!
Megalázó, hogy irod, hogy nem érdekel a C-182 !
Nos Jóbarát ! Most elmesélem Neked ! (nagybetűvel Neked, hogy meg legyen személyed tisztelete !)
hogy a hazai első ejtőernyős kisgépet (C-182) ami teljesen ejtőernyős kézben és üzemeltetésben van, azt szerény személyem hozta be kis hazánkba, az a kis gép valaha egy kissé ismert ejtőernyős tulajdona volt: úgy hivták, hogy P.GAYARDON !
Érzed ennek a mentális és érzelmi oldalát?
És képzeld ! örökösei nekem, illetve klubomnak adták el és örültek, hogy Magyarországra került és EJTŐERNYŐS kézbe !
Mindezt csak azért irtam le, hogy próbáljad tiszteni a "MI 180kettesünket"
Igaz, hogy mi nem járhatunk a fellegegbe, bocs:
herculesekbe, de tudod, ha még emlékszel a magyar mondásra, habár kétlem: szegény ember vizzel főz.... stb-stb.
Örülünk mi, szerencsétlen itthonragadt hazánkfiai, hogy az idegenbe szakadt hazánkfiának
jobb dolga van mint nekünk, de nem irigyelünk !!!
Tudod mi inkább megmaradunk a mi kis szerencétlen libalegelőinket, aztán azokon próbálunk boldogulni és ha kell akkor akár Antonovokkal, vagy Cessnákkal, de itthon !
És fogunk jobban is, mert az idő nekünk IS ! dolgozik.
De azt az élményt, hogy TE a Nagykőrút kellős közepén, nagyot és hangosat és büdöset fingjál
(Sorry, pukizzál)aztán a járókelő megjegyezze, hogy bunkó ! ezt az élményt TE OTT A FRANCZBAN soha sem fogod tudni megtapasztalni és élményének csodálatosságát átérezni!
És ez nem mindegy NEKÜNK !Ezért (is) jó itthon, és ezért ugrunk itthon és pl. én ezért szeretem a "csóró" pénztelen ejtőernyős haverjaimat, mert én is csóróként kezdtem és az ejtőernyőzés és a repülés miatt az is maradtam, amire büszke is vagyok !
És ezzel a csórósággal müveljük az ejtőernyőzést itthon és az adott lehetőségekkel.
Végezetül TE OTT nem ihatsz KÖBÁNYAI VILÁGOST, mert nem kapsz a bótban. És tudod milyen csodálatos a kőbányai világos után büfögni, a reptéri kocsmában. Nem tudod !! Sajnálhatod !
De azért szeretünk, MI, a messzi távolból !

PS: a tökéletes és helyénvaló véleményeket az előttem szólók is megtették. Különösen a Norma J.
akinek a "nem bántó" véleménye hasonló mint a főnökéé, tehát az enyémé és ennek örülök!!
Köszi, hogy azt irtad válaszként, amit egyébként én is leirtam volna a Zolinak, egyáltalán nem volt bántó ! ha a srác megérti még az "itthoni" büszkeségünket, és az általa gerjesztett indulatokat átértékeli és egyszer leereszkedik
hozzánk, hogy abból a C-182-ből is suhintson egyet.(ingyé fogjuk engedni ugrani, hogy elmondhassa aztata, hogy visszatért a komeinizmus!)

Előzmény: phoenix (296)
phoenix Creative Commons License 2002.12.10 0 0 296
széles tamás!

Ne vitazz BZvel, mert teljesen felesleges:
-nagy arca van
-kokemeny feje
-igaza van - meg ha bosszano is

phoenix

Előzmény: széles tamás (293)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.10 0 0 295
Az előbb is írtam egy hosszabb választ Neked, aztán meggondoltam a dolgot, és nem küldtem el. Egy apróságot mégse bírok magamban tartani: nem tetszik a hangneme az írásaidnak.

Anélkül, hogy elkezdenénk firtatni, hogy igazad van-e vagy nincs (szerintem igazad van), egy hasonlat mégis kínálkozik.
Olyan szituációra emlékeztet engem az alább folytatott párbeszéd, mint mikor valaki vidékről, egy istenhátamögötti kis faluból (valamely meg nem érdemelt szerencse folytán) a fővárosba kerül. Eltelik pár hét, aztán az illető úgy kezd beszélni addigi cimboráival, hogy "na mivan büdöslábú parasztok, vidéki suttyók, ha tudni akarjátok a frankót tőlem kérdezzétek".

Szóval valahogy visszatetsző.

Az, hogy ott kint jobban mennek a dolgok, nem meglepő, viszont nem is a te érdemed.
Örülj a szerencsédnek, hogy jobb körülmények közé csöppentél, de próbáld már meg átérezni, hogy amilyen arrogánsan osztod itt az észt, az egyszerűen bántó.
Nekem nincs okom megsértődni, mert a rendszer hibáit nem idéztem elő és nincs is hatalmamban megváltoztatni. Ami van, azzal kell együtt élnem.
Szóval nem személyes okból mondom ezeket. DE! Ha kívülállóként olvasnám, akkor se tudnék szabadulni a benyomástól, hogy tessék, egy külföldre szakadt hazánkfia, aki úgy tesz, mintha elfelejtett volna magyarul, beül a bíemdábljúba oszt lerájdol a rózhillról...
Szóval nem a tény, amit mondasz. Csak a hangnem. Nekem nem tetszik. Most aztán kezeld ezt a nemtetszést belátásod szerint. Lehet ignorálni, és más szinonimákat is használhatunk, én egy kicsit visszavennék az arcból a helyedben.

Szia, és minden jót. És persze kék eget.

Előzmény: BZoltan (294)
BZoltan Creative Commons License 2002.12.10 0 0 294
Tamás,

felreertesz...

en nem tanacsolok senkinek semmit :) ugy csinaljatok ahogy akarjatok.

Hogy ertsed egy hasonlatot mondok...
kepzeld azt, hogy van egy focicsapat.. 11 ember ugyebar. A het minden napjan minden focista elmegy edzeni, de mindegyik masik varosba... az egyik ugy edz, hogy sort iszik, a masik moziban ul es ugy edz, a harmadik, ultizik a haverjaival es igy keszul... esatobbi esatobbi.. egy ketto esetleg dekazik egyedul a haz mogott. Nehanyan meg a beluket kihajtjak, hogy jo klegyenek, de egyut focizni sosem szoktak... na szoval egy ilyen csapattol ne vard el azt, hogy akar egyetlen mecset is megnyernek...

es az nem tanacs, hogy sracok, egyut, egy palyan kellene focizni :) ez alapkovetelmeny

Es azert pofazok kivulrol, mert kivulrol jobban latszik. Az, meg hogy hogyan allitjatok TI es nem en talpra a magyar ejtornyos sportot az a ti dolgotok.

Tolem tisztelhetsz akit akarsz nekem olyan mindegy.. de tudjad, hogy az akit te esetleg nagyon tisztlesz amiatt, hogy minden jot tett a sportert azt mas esetleg mint a sport tonkretevojet tekinti :)

Rizsa lehet sok, meg fel lehet talani a spanyolviaszt hetente es johetnek kismessiasok es hetente tarthat barki ontetemrehivast... a lenyeg az lenyeg

1. repter
2. gep
3. kizarolagos kozponti oktatas es tandem
4. fizetokepes tabor

amig ezek kozul barmelyik hianyzik addig sanyi... addig marad a sztorizas a repteri kantinban de sportenjtoernyozsrol meg beszelni is kar. Jelenleg pedig ha jol tudom akkor ebbol anegybol talan a repter adott a tobbi nem... Szoval hajra sracok :)

kek eget,
z

Előzmény: széles tamás (293)
széles tamás Creative Commons License 2002.12.10 0 0 293
Zoli!

Amit a '90 előtti és utáni idők hasonlatáról írtam, azt elképzelhető, hogy félre értetted. Nem tudtam,(de nem is volt releváns) hogy mikor mentél ki. Mindösszesen csak annyit akartam ezzel mondani, amit le is írtam. Tény - és ezzel nem bantani akarlak - kintről mindíg könnyebb tanácsokat osztogatni, mint bentről ezeket megvalósítani. Ha te kint vagy és a tanácsaiddal tudsz segíteni, akkor tedd azt, szerintem mindenki örülhet, ha olyan információkhoz jut, hogy máshol hogy sikerül életben tartani ezt a sportágat (IS)!

Nem borulok le senki előtt, de azt hiszem vannak a magyar repülés környékén olyan emberek akiknek annyit azért illene mondani, hogy köszönöm! Nem azért mert az ember hajbókol X, vagy Y előtt, hanem azért, mert Ők átlagon felül próbálnak meg valamit tenni az ügyért. Szándékosan kerülöm a neveket, de van olyan szerelő, irányító, pilóta, ballonos stb, aki az életét erre tette fel. Félre ne érts! Magam az átlagon aluliak körébe sorolom, ezért felnézek rájuk. Gyarló módon én egy bizonyos időnél többet nem vagyok hajlandó elvenni abból az időből amit a gyerekeimmel tölthetek, azért, hogy a repülésnek adjam. Ez mindenkinek a saját értékrendjétől függő, amit tiszteletben kell tartani.

Barátsággal üdvözöl:
Sz.T.

Előzmény: BZoltan (292)
BZoltan Creative Commons License 2002.12.10 0 0 292
Tamás,

nem veszem fikazasnak...

azt meg hogy a megyar ejtoernyozes kinek mit koszonhet azt ne jelentsd ki ilyen btran.. sokan mondanak sokfelet... Valaki aldja a Both Lajos nevet es valaki atkozza. En ebben nem nyilatkozok, mert nem ismerem szemelyesen... de alapvetoen nem hiszek abban, hogy barki elott le kellene borulni vagy barki egyeduli rakfenekent megnevezheto lenne.

Ez a ti dolgotok. Amit pedig kovetelmenyeknek irtam az lehet, hogy bosszanto, de akkor is ugy van. Vagy igy, vagy sehogy. A vilagon sehol nem mukodik mashogy, ha tetszik, ha nem.

Az ejtoernyzos sportnak ket fontos alapja van ami magyarorszagon jelen pillanatban teljesenhianyzik. Az egyik az osszehangolt es egyseges okattas es tandemugras a masik pedig az ugrani es a fizetni akaro es tudo emberek.

oktatas es tandem nelkul nincs DZ, nincs klubb, nincs szovetseg nincs semmi. Penzes ugrok nelkul pedig csak a sor mellett sztorizo es arcoskodo eventre 10-et ugro jofejek vannak, de ok nem viszik elore a sportot. Ez szomoru, de ez van.

Menj el hegyet maszni, ott is az elso amivel szembesulsz az a kerdes, hogy rendelkezesedre allnak e a milliok amiket ra kell koltened egy expediciora. Vagy menj el snow-boardozni... kell deszka, kell bakancs... es kell evente 3 het szbadsag amikor elmesz az Alpokba :) penz nelkul nem megy es ezt a penzt nem a szovetsegben vagy a szponzoroknal kell keresni, hanem a sajat zsebunkben... ha meg ott nincs akkor lehet elfelejteni a sportot. Az ejtoernyozes draga sport aki ezt nem fogadja el az homokba dugja strucc modon a fejet :)

"engem kísértetiesen emlékeztet egy-két olyan emberre, akik a kilencvenes évek előtt külföldön éltek, aztán '90 után "hazataláltak" és mondták, mondták a sok okosságot"

En 98-ig Magyarorszagon eltem :) Okossagot pedig nem mondok. Ivesen teszek a magyar ejtoernyozesre ha a privat velemenyemre vagy kivancsi ugyanis jelen pillanatban nem az en problemam, hogy gyakorlatilag nem letezik ez a sportag otthon de lattam, hogy Spanyolorszagban, Portugaliaban, Svedorszagban es Finnorszagban hogyan mukodik ez a sport es neha vagyok akkora barom, hogy ezen elemnyeimet es tapasztalataimat megosztom veletek akik Magyarorszagon vagytok es csodalkoztok hogy miert haldoklik a sport... es ezt a haldoklast mindog az mhsz-re meg a rendszervaltasra fogjatok :)
Persz akarhanyszor leirom vagy elmodnom ezkeet a dolgokat mindig van es lesz is nehany joszandeku es onerzetes sporttars aki szemelyes tamadasnak veszi, hogy igy fogalmazom meg a velemenyemet.
Javaslom, hogy olvasd el megegyszer azt a listat amit irtam. Nem 5 perc alatt es nem is en talatam ki. Gondolkozz el rajta :) hidd el en is orulnek, ha arrol hallanek, hogy ebredezik a magyar ejtoernyos sport :)

kek eget

z

Előzmény: széles tamás (291)
széles tamás Creative Commons License 2002.12.10 0 0 291
Zoli!

Bizonyára igazad van ami az optimális feltételeket illeti. Csak az a baj, hogy ezek maguktól nem fognak megteremtődni, valakiknek ezt meg kell teremteni. Szerintem a magyar ejtőernyős (és repülős) társadalom sokat köszönhet a Both Lajos(ok)nak, mert nélkülük már ennyi sem lenne. Azért írtam a többest, mert ismerek még egy-két olyan embert aki a saját szabadidejét, pénzét, stb. beleadja a közösbe.

Kérlek NE fikázásnak vedd, de a hozzászólásod ("Nekem akkor szoljon valaki, hogy menjek haza ugrani, ha:") engem kísértetiesen emlékeztet egy-két olyan emberre, akik a kilencvenes évek előtt külföldön éltek, aztán '90 után "hazataláltak" és mondták, mondták a sok okosságot. Hidd el, a dolgokat belülről kell építeni és nem kívülről várni a sült galambot. Természetesen Neked szíved joga így tenni, de azt hiszem más az értéke annak amibe te magad is beleadtad, és más amit más csinál meg. Abba ugyanis nem illik beleszólni, lehet elfogadni, vagy nem elfogadni.

Őszinte tisztelettel és üdvözlettel: Sz.T.

Előzmény: BZoltan (289)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.10 0 0 290
Halihó,
Lajos és Széles Tamás,
nem kell megijedni, csak vicceltem azzal a komenista-akasztással. Ha rossz poén volt, elnézést érte, én mindenesetre kiválóan szoktam az ilyen jellegű politikai kabarétréfákon mulatni, amikor I.S. bácsi fő "komenistaverő" bajtárs adja elő (különösen választások magasságában, ugye). De ezt az ügyet talán tényleg zárjuk le, mielőtt valaki nagyon belelovallja magát vagy félreért.

"Bevállaljuk a csicsergő festését! Én a pirosat (hogy eloszlathassam a kommunistákra tett kijelentésem félreérthető részét), worosboros ablakot pucol, bulót varr..." Természetesen, sőt miazhogy. Nem kell majd kétszer mondani.
Nagyon is belefér, különösen (figyelem! megint rossz poénkodás következik!) olyan napokon, amikor az ember ugrás céljából megjelenik, aztán közlik, hogy felszállás is lesz majd "egyszer csak", szóval addig egy kis festéssel kiválóan elüthető az a hat-hét óra :-)

Előzmény: incerfa (287)
BZoltan Creative Commons License 2002.12.10 0 0 289
Godollo bizony nekem is a szivem csucske, de csak azert, mert laktam ott ifjonc koromban 4 evig :) a repterhez pedig annyi kozom van, hogy kivallo gombaszedohely esos ido utan. Ugrani nem voltam ott es feltehetoleg nem is leszek :) Sajnos egy 182-es Cessna nem hoz annyira lazba, hogy miatta utazzak 1500 kilometert :) Inkabb maradok a sajat Twin Otterunknel itt helyben meg ket evente C130-as itt a szomszedban :)
Ha hazamegyek Magyarorszagra akkor inkabb a cimboraimmal ugrok mondjuk Szegeden, de leginkabb nem ugrok otthon.

Amugy Lajos, hiaba vinnek haza tiz zsaknyi penzt is :) az is keves lenne.
Mert nincsen repulo amibol ugrani lehetne Magyarorszagon (Az AN-2, meg a Cessna nalam inkabb bulinak szamit). Nincsenek emberek akik sokat akarnak ugrani (nekem az evi 150-300 ugrasszam jelenti az akti vejtoernyozest es nem az evi 10-20).
Nincsenek emberek akiktol tanulni lehetne, mert akik jok azok vagy uzletbol ugranak vagy nincsenek is Magyarorszagon az ev nagy reszeben, vagy vannak de mar reg nem olyan aktivak mint fenykorukban.
Akarhanyszor olyan helyre fuj a szel ahol mas ejteornyosok is vannak mast sem hallok, mint a veszekedest es a rendszer meg az emberek fikazasat. Oda-vissza lehetoleg... hogy frankobban hanyingerem legyen.
Tul sokan haltak meg es tortek magukat ossze magyarok az elmult evekben ahhoz, hogy elhiggyem, hogy lehet magyarorszagon, magyarokkal biztonsagosan ejtoernyozni.

Gondolom elotted sem titok, hogy sokan teged utalnak okkal vagy ok nelkul, te meg oket utalod, ugyanugy okkal es ok nelkul. Na ez az ami engem nem erdekel es ez az amiben inkabb nem veszek reszt :)

Nekem akkor szoljon valaki, hogy menjek haza ugrani, ha:

1. Budapest vonzaskorzeteben van egy ejtoernyozesre szabadon hasznalhato repter
2. Adott egy 17+ ugrot 30 percen belul 4000 meterre szallitani kepes repulogep ami non profit van uzemeltetve.
3. Adott 1 (azaz egy) darab klubb es nem tobb Budapesten es anak vonzaskorzeteben ami szervezi az uzemeket
4. Kozpontositott oktatas es tandemugras van. Ami azt jelenti, hogy csak olyan ember ugorhat ejtoernyovel aki tagja a magyar legiszovetsegnek.
5. Adott Budapesten es annak vonzaskoreben legalabb 100 ejtoernyos aki akar es kepes is evente 100 ugrast vegrehajtani 4000 meterrol helyben es nem kulfoldon elkoltve a sportra evente 6-700 ezer forintot

Ez az alap lenne :) ameddig ezek a pontok kivetel nelkul nem teljesulnek addig magyar ejtoernyozesrol nem erdemes beszelni, mert nincs.

Az, hogy a magyar katonak vilagszinten celbaznak, kupolaznak es stilusoznak az mas tema, az nem civil.
Az, hogy van 4-5 vilagszinten kompetens magyar relos az ugyancsak nem szamit, mert ok mar regebben besokalltak a magyar rendszertol es kulfoldon ugranak.

Ennyi :) ezek utan beszelgethetunk, hogy ki mennyit ugrott az elmult evekben :)
Tenyleg Lajos, te mikor ugrottal utoljara?

z

széles tamás Creative Commons License 2002.12.09 0 0 288
Lajos!

Nagyon leszóltad az előbb a "társadalmi munkát"

Engedd meg, hogy tisztelettel ugyan, de vitába szálljak veled! Emlékszel hányszor mondtam, hogy mondd meg mit segíthetünk? Te mindannyiszor azt mondtad, ugyan gyerekek hagyjátok! Lehet, azt hitted azért mondjuk, mert kritikának szánjuk feléd. Aztán rájöttél, hogy nem. Nem kritizálni szerettünk volna, csak tenni valamit az asztalra. Végül is engedtél a "túlerőnek". Ma is mondom, azért meszeltük le a hordókat és a küszöböket, mert az úgy szebb. (De szerettem volna fentről is megnézni!) Szerintem mindannyian tehetünk valamit azért, hogy a szívünknek kedves környezet szép legyen, viruljon, pompázzon. Ha valaki nem akar - vagy tud meszelni, akkor ne meszeljen. Elég ha hozzájárul LHGD szépségéhez azzal, hogy nem hagyja szét a szemetét, hanem felemeli és elviszi a szép számmal található kukák egyikéhez.

Ha megengeded, tavasszal ismét ecsetet fognék. Norma! Bevállaljuk a csicsergő festését? Te a pirosat (hogy eloszlathasd a kommonistákra tett kijelentésed félreérthető részét) én a fehéret festem. worosboros ablakot pucol, bulót varr . . .

Tegyünk mindannyian valamit Gödöllőért, hogy a miénk is legyen!

Előzmény: incerfa (287)
incerfa Creative Commons License 2002.12.09 0 0 287
Norma! A ló kapjon a hátára !
A kommunista szokásokat kell elfelejteni, meg a beidegződést!
Az akasztást azért én nem preferálom, aztán meg
ha brahiból is irtad kicsit félreérthető! Nem kellett volna eztete irni.
A repüléshez, a repülőtérre a politikát behozni nem kivánatos dolog, azzal együtt, hogy sajna néha beteszi a lábát és ez szomorú !

Nem kivánom magam kasserolni, de az akasztás helyett - még ha viccből is jött a szösszenet -
én inkább azt mondanám: jutalmazzuk meg őket utólag egy igazi magyar nemzeti zászlóval a (veres helyett) aztán ezt a zászlót kötelező legyen számukra a
A MAGYAR NEMZETI ÜNNEPEKEN használni !
Egyébként nem volt nehéz kitalálni, hogy ki vagy !
A lelketeket is ismerem !

Előzmény: Törölt nick (286)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.09 0 0 286
Halihó Lajos,
persze hogy ismerlek, én is egy vagyok "a 25 fő légcellás növendéke volt a klubomnak" fedőnevű csapatból, éppen ezért Te is ismersz, de az inkognitómat ehelyütt egyelőre megőrizném, ha nem baj. (Majd karácsonykor vagy szilveszterkor felfedem, akkor úgyis találkozunk Gödöllőn, legalábbis qrvára remélem).

Egyelőre némi aggodalommal tekintek a C-182-ből való ugrás elé, mert nekem az AN-2-ből se megy rutinból, idén kezdtem, bekötött, tudod.
Megjegyzem, sokkal több ugrásom lenne, ha Gödöllő működne végre, és nem kéne állandóan a világ végére mászkálni egy-egy ugribugri miatt.

Drukkolok erősen Neked, és ne feledjük, hogy a kommunistákat úgyis mind felakasztjuk :-)

"Lesz nagy összeborulás, meg csók, meg happy érzés" - hát legyen, nosza!
Sőt!
Meg rendezhetnénk egy szilveszteri bulit is az ugrások után ottan, ha már így előjött a szilveszter meg a happiness-téma, mit szólsz?

Előzmény: incerfa (285)
incerfa Creative Commons License 2002.12.09 0 0 285
Szia Norma !
Örülök, hogy ismersz! Ha ismersz, akkor "ismersz"

Amióta az eszemet tudom, egy dolog lebeg előttem.
Repülés-ejtőernyőzés /a ballon is buli, mert lehet belölle ugrani (Balon szakszóm száma B-026)
Az első ejtőernyős csapat voltunk, akik csupán azért műveltük, mert lehet abból jumpingolni is !
A repülésemet minden esetben alárendeltem az ejtőernyőzés alá. Több mint 6-ezer repült órám van. Az ejtőernyős érdekért ölni tudok és tudtam is. Nomeg Gödöllőért.Megteremtettem a szoci világ után olyan ugróhelyet aminek csodájára jártak, még a "nyugatiak" is.
De hát a magyar génjeiben hordozza azt a bizonyos dolgot. (tudod a szomszéd tehene szindróma) És ebből lett elegem ! (egy időre)
De úgy tünik most sikerül felállnom,a C-182 (LILI) új motorral, uj szinnel, és nálam új szivvel talán megint beindulok.
Nomeg egy nagyobb gép is kilátásban van ! (99%)

Szóval vannak elérhető célok(tervek)és Gödöllő újból beindul!
Azzal együtt semmi jajveszékelés nem volt Gödöllőn. Ebben az évben 25 fő légcellás növendéke volt a klubomnak, aranyosak, ugranak
stb. De arról nem én tehetek, hogy rajtunk kivül más itt lévő klub még csak ki sem tette a lábát Gödöllőre.A lehetősége meg volt, nem éltek vele, sajnálom.A RAIR-on kivül még másik 5 klub is létezik. A Malév egyedül akikkel közösen ugrunk.
Nem is volt baj, meg anyázás, meg méltatlankodás, meg irigység meg egyebek, hogy a BL. ebből mennyit kaszál. Ebből soha sem lehetett kaszálni, aki egy kicsit ismeri egy repülőgép üzemeltető és üzemeltetés kürülményeit.
Csak annyit, hogy a RAIR, hogy az új JAR-OPS követelményeknek megfeleljen, mindez 6 hónapjába és közel 1 millió HUF-ba került!És ezzel csak papirja van. A többit jobb ha nem ismeritek, mert elájulnátok.
A csóróság nyilván rá nyomja a bélyegét mindenre,
sz@rból nem lehet várat épiteni, de megpróbáljuk.
Visszatérve B.Zolihoz arany pofa, de még most sem
érti a "lényeget".
Namármost, ha nem akar hazajönni gürczölni, akkor hozzon pénzt meg egyebeket. Olyan centert(DZ) csinálok neki, hogy 7 nyelven fog beszélni.
Mondja az MHSz sirást ! Tudom, ismerem, hiszen a kezem alatt százak (ezrek?) nöttek fel, ingyen.
De ugrottak is !Akkor az volt, az volt a dolgunk, hogy mindenkinek biztositsuk az alanyi jogon való ugri-bugrit !Aztán jött a váltás, amire még valószinűleg még sok régi ember kábulatban van, hogy ezért fizetni kell. Amikor a kommunista ejtőernyőzés megtöréséről beszéltem, akkor nyilván többek között erre gondoltam, csak nem akartam olyan csúnyán kifejezni magam!
Meg nem akarok senkit sem megbántani, aki régi klub góré, de nem minden esetben voltunk egy hullámhosszon.Ha valaki a "kapitalista" ejtőernyőzés működési körülményeivel tisztában volt, az tálán én is voltam.
Csak egy példát mondjak: A rendszerváltással egyidőben azonnal megszüntettem az úgynevezett
"társadalmi munkát" Aztán ebből próbálj következtetni.
Nem tudom mióta ejtőernyőzöl, mert egyenlőre anonym vagy előttem (Norma)de ha ismered a Gödöllői történeteket, a melómat és ahogy olvasom te is "frissen" gondolkodsz. (egyébként B.Zoli is, amiért hálás vagyok neki, mert néha Qrva értelmes dolgokat ir :))akkor nem aggódom, mart valószinűleg azok közé tartozol akik kedvelnek és nem az undoritó irigység vezérli az agyukat, nos ilyenkor lehet igazán feltöltődni, és örülni a jövönek.
Ne aggódjatok, lesz még búza, lesz még lágy kenyér !me a lobogó is fog lobogni, meg a turul madár is vissza fog szállni, meg bércek ormán fog meg fog szólalni a tárogató (alias csicsergő dübörgő hangszórója) meg minden.
Még talán tablettát is lehet vásárolni, klf jelűt!(Ne örülj! csak nyugtató tabl.)
Lesz nagy összeborulás, meg csók, meg happy érzés.

Egyébként mi karácsonykor 26-án ugrunk C-182-ből de egyenlőre 1200-ig mert új a motor.
Szilveszterkor természetesen a hagyományos mindenki a vendégünk ! (ne bánkódj, nem ingyé )
Kék eget Zolika, mőg Norma !
Ugyistuggyátokhogyszeretjükegymást !
Lehet hogy én mást ? Éjjenek a csajok !

Előzmény: Törölt nick (284)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.09 0 0 284
Szia Lajos,
nem akartam beleszólni, mert ez szörnyen ingoványos terület, amire itt tévedni látszunk. Előrebocsátom, hogy fogalmam nincs a hatóságokkal vívott harc lényegéről, és az igazat megvallva, túlságosan nem is érdekel, meg nekem ebben nem is osztottak lapot.

Csak annyit szeretnék mondani, hogy sajnálom Gödöllőt, és nem vagyok egyedül ezzel. A legszebb és legjobb repülőtér ebben az országban (már amennyire tudom), és ha sikerülne végre valami életet lehelni belé, akkor vagyunk egy jópáran, akik ezerrel járnánk ugrálni lelkesen, és senki nem siránkozna hogy így magyar melós meg úgy repülőbenzin. Tudja mindenki, hogy drága, hogy anyagi áldozatokat hozni kell érte, és hoznánk is, csak legyen sok-sok felszállás, hogy a seggünket szétugrálhassuk, és fizetnénk boldogan.
(Mert ha Gödöllő agonizál, akkor is járnak a népek ugrani, csak akkor máshova. Ez nekünk NEM jó. És neked, kedves Lajos?)

A magyar ejtőernyős sportért talán azzal tehetnénk a legtöbbet, ha Gödöllőn nem csak a jajveszékelés meg az egyhelybenjárás folyna, hanem pörögne a motor.
Ugrani akarunk, adjál hozzá repülőt, fizetünk érte. Nehéz elhinni, hogy ez TÉNYLEG bonyolultabb ennél!

Hajrá Gödöllő, hajrá RAIR, hajrá Lajos!
Tényleg szurkolok neked, mert egyben a saját érdekem is lenne, hogy végre működjön már! (az ég szerelmére! Tényleg menjen inkább sakkozni az ember?)

Előzmény: incerfa (282)
BZoltan Creative Commons License 2002.12.09 0 0 283
"Egyébként gyere haza, gürczölj itt és próbáld itt szétugrani a hátsó feledet"

nem megyek... nem vagyok mazohista. En ejtoernyozni szeretek es nem az ejtoernyozesrol beszelgetni :)

amugy nem fogok itt a forumon nagy okossagokat irni, meg olvasni sem...de annyit elarulok, hogy ha nem vennetek otthon eszre, akkor az ejtoernyozes az sehol nem a csoro sracok sportja :) A vilag barmely pontjan megnezheted, hogy bizony a tehetopsebb, jobban kereso arcok ugranak hobbibol 200+ ugrast evente es nem a vekonyabb penztarcaju arcok. Ez szar, de akkor is ez van.

Magyarorszgaon pont az mhsz ido alatt sok arc hozzaszokott, hogy lehet ingyen ugrani, vagy legalabbis szarerhugyer, oszt a csunya kapitalizmusban faj, hogy fizteni kellene erte, akinek meg nem faj, az vagy eloteremti a penzt ra vagy leborit a sportrol. Ez ilyen bringa.

azert kek eget :)

z

Előzmény: incerfa (282)
incerfa Creative Commons License 2002.12.09 0 0 282
Szia B. Zoli !
Sajnálom, valamit nem értesz !Amiről beszélgetünk nincs sok köze a NAGY politikához!
A fejeinkben van a baj, az MHSZ szindrómát nehéz
elfelejteni, amikor minden ingyen volt.
Nagyon is jól értjük és tudjuk, hogy mi a baj.
Az a fránya many !
Mi ebben a sz@r helyzetben próbálnánk az ejtőernyőzést úgy életben tartani, hogy az
"unokáink is látni fogják" vagy nem, hogy
azért itt is csináltak egyesek valamit !
Addig amig a szerencsétlen hazai "melós" aki mellesleg ejtőernyőzik is, egész héten azért gájázik, hogy legalább 1-et, vagyí 2-tőt tudjon ugrani,és happy legyen, mert ehhez neki is van joga ! Mert nem csak a milliomosoké a világ, hogy tudjad! És ezek a "csórok" is magyar srácok és sajnos Ők vannak többen, hogy tudjad!
Azzal együtt örvendek,hogy megteheted, hogy szétugrod a segged !
Remélhetőleg itt is bekövetkezik az, hogy mindenki szétugorja a "seggét", ezért melózunk lés küzdünk 1-páran , talán mondhatom, hogy öregek!
Aztán nefelejtsed el, hogy mi azért egy páran
az igazi ejtőernyős sport szerelmesei vagyunk, és egyenlőre nekünk a MAGYAR EJTŐERNYŐS SPORTOT kell megmenteni és életbentartani, azzal együtt, hogy minden tiszteletem a pénzembereké, de ahhoz, hogy úgy tudják hoznia lóvét, hogy ömöljön, addig hiába van stratégiánk stb. a rendszerváltás talán "nemrégen" volt.
Egyébként gyere haza, gürczölj itt és próbáld itt
szétugrani a hátsó feledet, itteni 360 forintos repülőbenzinnel, meg még sokminden nyüggel, ami terhel minket.
Sorry, mennem kell, de rövidesen még megpróbálom, veled meg még sok más emberrel megértetni a nyűgjeinket. A sok más ember természetesen nem a hazai "csórók" Ök értik !
Szia. Both L.
Előzmény: BZoltan (281)
BZoltan Creative Commons License 2002.12.09 0 0 281
Urak,

mar itt is a magyar eje nagypolitika megy? nem lehetne inkabb az ejtoernyozesrol beszelgetni. Nem csodalom hogy haldoklanak a magyar netes eje forumok, ha allandoan a politikai meg a mahina buhera vera megy.

Egyik anyazza a masikat a masik meg visszaanyazza az egyiket, lehetoleg hat mogott :) Hajra.
En maradok kulfoldon es rizsa heleytt igyeszem szetugrani a seggemet :)

kek eget

z

Both L.RAIRFLY Creative Commons License 2002.12.08 0 0 280
Tisztelt Igazgató úr, Kedves Laci !
Valamit valószinű közösen nem értettünk!
Talán nekem "az eje pálya" nem értését kellett volna jobban körül irni!Nyilván ebből adódóan lett az eje pálya nem értése számunkra ambivalens!
Sorry !Ismételten nem pejorative gondoltam, hanem azokra a körülményekre és állapotokra értettem, amit valóban TI (AZ-BL) sohasem fogtok megismerni. Nem azért, mert erre nem lennétek képesek, hanem azért, mert keveset mozogtok abban a szférában (néha gyilkos mocsárban)ami esetenként jellemző erre a területre.
Az mélyreható információkra, meg valóban nincs is szükségetek, mert egy szakterület mentális állapotának megváltoztatásához nem hatósági jogkör kell.Annak ellenére, nyilván időhiányból adódóan pl. AZ. magas ivben elkerülte az ejtőernyőzést érintő, esetleg panaszos problémák,
"sirások" meghallgatásának lehetőségét!
Igen is meg lett néha vezetve, volt beosztottam által, gusztustalan formában.
Öreg csataló vagyok ebben a szakmában is, fájdalmas leirni az évtizedek számát, amit határtalan örömmel töltöttem el és töltök most is! Góréként élem világomat 1967 óta. Akkor lettem valamilyen vezető.Azóta is művelem aktivan és nem műkedvelőként!!
Gondolhatod ha valaki tapasztalt és látott valamit a hazai ejtőernyőzésben, akkor én eléggé előkelő helyre sorolnám magam !
Tudod nem nagyképűen fogalmazva, nekem szivem is volt a munkához ! Talán túl komolyan gondoltam mindent, mint más és ezt ki is használták egyesek
Lehet hogy emócionális alapon közelitek meg dolgokat, amit nem kellene. Nyilván nem is kerültem volna annyi konfliktus helyzetebe, mint amennyibe kerültem.
A jó pap is holtig tanul, én is tanultam !
Ha megfigyeled láthatod! Az ország ejtőernyős
"szive" Gödöllő szinte eje.kihalt !
Hát ennek is oka van ! (tanultam !)
Visszatérve az eredeti témára gondolhatod, hogy mennyire fájdalmas számomra a megvezetésetek, ebből adódóan az eje pálya néha nem értése!
Nem szeretnék sem veled, sem a leendővel konfliktus helyzetbe kerülni, főleg veled nem, akivel talán nem is volt lehetőségem "veszekedni"
De Laci ! Nem adom fel és küzdök és küzdeni fogok
mert ez is éltet és érzékenyen figyelem az ejtőernyőzést érintő hatósági történéseket.
És mindig is szólni fogok, mint ahogy eddig is tettem.
Más:áttételes információ, irod ! Merem remélni nem úgy gondolod, hogy Te mindent tudsz, mert
Rácz Feri (Ede) barátommal egy padban ültetek.
Az más volt és igencsak régen voltak a gimis évek !A a jó cimboraság, ami esetleg folytatódott
biztosan nem a hazai ejtőernyőzés megváltásáról szólt!
Egyébként fájdalmas számomra,a Rácz Ede és "dereng valami" kapcsolódás!
Ti és sokan mások semmit sem tudnak, csak gondolnak és gondoltak dolgokat. Tudod mikor nem aról szólt a dolog érdemi része, hogy szegény Ede
miért halt meg, hanem csak B.Lajosról és semmi másról, akkor gondolhatod hogy mit és hogyan kellett küzdenem.Ebben a piszkos hadjáratban benne volt A.Zoli is mert megvezették és ezt sohasem fogom elfelejteni, amig élek.
És azt sem, azt a kegyetlen, kegyeletsértő
helyszinelési körülményt amit és ahogy a MAGYAR HATÓSÁG akkor lefolytatott. Gusztustalan volt és undoritó!
Érzékenyen reagálok minden ejtőernyős halála és a személyemmel kapcsolatos megjegyzésekre, melyeket oly örömmel megjegyeznek egyesek, mint pl. a szomszéd topicban tette, az általam már ismert személy, akit ha találkozom vele isten bizony pofán fogom vágni és a "füleit" a kezébe adom !Lehet, hogy nem ez a módszer a célravezető, de teszem mert az ejtőernyőzés során azért vad dolgokkal is néha szembesültünk és rendeztünk le dolgokat.
Laci ! Rácz Feri téma felkavarja érzelmeimet, de elmesélem. Ha valakik igazi barátságban voltak, akkor azok mi ketten voltunk.Hatalmas terveink voltak közösen a hazai ejtőernyős kommunizmus
megtörésére. Nem sikerült, mert sajnálatosan elment. Az eltávozóról vagy jót, vagy semmit !
Ezért hallgatok! Egyszer egy sőr mellett majd mesélek hogy mi is történt valójában !
Ne gondolj semmi bűnös dologra, mert semmi olyan nem történt a körülmények során.
Amit tudok lehet hogy csak ketten tudjuk, Ő meg én.De tudom ! És tiszta az én, és az ügyben érintettek lelkiismerete. És ez a lényeg!!!

A beszélő viszonnyal kapcsolatban pedig az a véleményem, hogy természetsen nem kell egymást szeretnünk és a viszony ne csak addig létezzen, amig szeretjük egymást (nehogy félreértsed a szeretetet, én továbbra is a lányokat szeretem :)
hanem a kultúrált kapcsolat - mint ahogy azok a hülyepolitikusok művelik, a parlamenti iskolapadban a verbális csata során megölik egymást, délután meg együtt kvaterkáznak, meg teniszezgetnek - meg kell hogy maradjon.
Esetleges hatősági döntések során semmi esetre sem lehet motiváló tényező, az illeteő pasas, vagy szervezet körüli +, vagy - legenda !
Tehát a beszélő viszonynak semmi köze a dolgokhoz meg ahhoz, hogy néha szembesitem az illetékes "elvtársakat" az igazsággal.
Tehát summa -summ.Remélem a "jó" beszélő viszony
2-tönk között megmarad ! Hidd el, tudunk még 1 néhányan nektek segiteni!
Lehet, hogy kissé hosszúra sikeredett a reakcióm és talán nem is itt kellett volna megküldenem, hanem saját fiókodba, de úgy gondolom hogy azok akik esetleg olvassák, érzékelhetik a jó kapcsolatrendszer kialakulásának körülményeit, és annak is örülve, hogy a PLH mb. igazgatója belátogatott az ejtőernyőzést érintő topicba is!
Talán bátorságot mernek meriteni, hogy az egyszerű emberek is megszólaljanak, akik semmi mást nem akarnak,"csak örömmel ejtőernyőzni"
Üdvözöllek, meg másokat is !

Előzmény: parajesus (279)
parajesus Creative Commons License 2002.12.07 0 0 279
A múlt hétvégén sikerült eljutnom Svájcba egy kis BodyFlying-ra :))) Remek volt, két fiatal srác volt az instruktor, (26 vagyok de ők még hozzám képest is kölykök) Rendkívül jó dolgokat villantottak és hihetetlen profizmussal kezelték az embereket. Ugyanolyan elbánással kezelték azt aki csak egy kis repkedésre jött fogott párosaban, vagy szélcsatornázni akart hosszútávon, vagy mint én egy kis légbiztonságot akartam összeszedni. Nem kímélnek a hibáiddal de aktívan és passzívan is segítenek korrigálni azokat. Mindössze 34 ugrásom van, de a stabil már megvolt a 6-8. környékén. Hittem én :P Aztán mikor nincs tered és a legkisseb hiba után is a gumiszőnyegen találod magad derül ki, hogy nem eszik olyan forrón a kását. Pl.:
A stabilan kitartott nyitópozíció (hosszan) mindig ment. Itt kidrerült, hogy csak stabilnak tűnt, mert masszívan csúsztatok közben fejre...
Kb. 20 percet szélcsatornáztam, utánna úgy éreztem átment egy úthenger rajtam. A végeredmény stabil dobozt gond nélkül akár percekig is tudnám tartani szinte mozdulatnul. Tudatosan kontrollált süllyedés/szívódás/magasságtartás, kézzel/testtel kontrollált 360-ak (igaz csak lassan de pontosan kivitelezve :P) hosszan kitartott nyitópozíció elmozdulás, csusztatás, "levelezés" nélkül, oldalcsusztatás, előre-hátra csúsztatás, jelentősen megnövekedett szabadságérzet (nem kell görcsösen odafigyelnem, hogy a stabil pozíciót tartsam manőverezés közben)
Összeségében, mint kezdő azt mondhatom nagyon megérte. Remélem ugrani is fogok tudni jövőre... Talán az anyagi helyzetem lehetővé teszi végre (2 éve nem ugrottam!!!) De ehhez találnom kell egy klubbot először, ahol hajlandóak foglalkozni egy kezddő ejéssel anélkül, hogy új tanfolyamot tartanának, tudok tőlük ernyőt bérelni és egy hétvégére nem megy rá a havi fizetésem... Nem lesz könnyű...

Az erő legyen veletek, meg a nyitóernyő!
Áldjon meg a menteszél!
Kék eget!
:)
parajesus

Bátori László Creative Commons License 2002.12.07 0 0 278
"Nagy baj, hogy az Antal Z. most meg a Bátori Lacinak fogalma sincs arról hogy mi az eje. pálya !"

Ejnye Lajos! Pedig már kezdtünk beszélő viszonyba kerülni.
Egyébként az ejézésről tényleg csak áttételes információim vannak. Például anno a középiskolában egy padban ültem egy ejés sráccal akivel igen jó cimboraságba kerültünk. Rácz Edének hívták. Dereng valami?

Előzmény: incerfa (276)
bado Creative Commons License 2002.12.06 0 0 277
Szasz Lajos!

Hát az a helyzet, hogy én nem igazán tudom az ejés topicot felélénkíteni, mert én nem ugrottam (halkan jegyzem meg itt az ejés topicon, hogy nem is tudom, mi tudna rávenni arra, hogy kiszálljak fent a gépből anélkül, hogy végogf@snám a lábam szárát ijedtembe :-)).

Ugyanakkor - anélkül, hogy valamennyure is tisztában lennék az ejtőernyőzésben jelenleg fennálló helyzettel - azt látom, hogy mint minden más repülési ágban - itt is a lóvé erőteljes hiánya az egyik fő probléma.

Tudod, én elég sokat járok ki ezekhez a Dornierokhoz és Finistekhez és látom, hogy az életkörülmények is jobbak, valamint egy sima hétvégi üzemben az ejések (úgy 30-40 esetenként) ki tudják fizetni az ugrásokat úgy, hogy naponta 18-20 lftet csinál a Do28 (15 ugró).

PLH ügyben no comment, minden(szakterületnek)kinek meg van a maga keresztje.

Ja, igen: ha van befektető, én inkább a Turbine Finistet ajánlanám, nem a Do28G92-t. Ugyan csak 10 ugrót visz el, nem 15-öt, de mégis - a Do már öreg gép, két hajtóműves, így drágább az üzemeltetése, stb. Ha érdekel a véleményem, bővebbet majd egyszer személyesen.

Addig is a Finistről:


[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: incerfa (276)
incerfa Creative Commons License 2002.12.06 0 0 276
Assztán még elfelejtettem Badó !
Nézzél néha az eje. ponthura!
Döbbenetes, hogy mennyire leült az eje. világ m.on !Nincs téma, nincs új topic, egyáltalán nem értem, hogy hogyan lehetett ennyire "sűllyedni"
Ja persze a lé a tét !De azért téma születhetne, mé ha csórók is vagyunk mint a templom egere.
Szellemileg azért nem épültünk le, gondolom én.
Fiug! Nézzetek csak a pilótába!
Hogy franczba lehet, hogy ott van miről csevegni!
(és néha eléggé értelmesen!!!)
Egyébként hiányzik az ejében, a karizmatikus vezető, a hajtógép,a húzó ember !
Magyarországon addig nem lesz elfogadható ejézés, amig az MHSz modellt sirják egyesek vissza, és úgy is gondolkodnak Fikáznak és közben semmit sem tesznek, saját imagéjukat próbálják ideológizálni és blokkolják a frissen gondolkodókat.
Addig amig olyan frusztrált és kontraszelektált
személy tölti be a PLH ejés ügyeket intéző?
(lerohasztó)köztisztviselői posztot, mint aki betölti, aki sem beszélni, sem helyesen irni, sem felöltözni, sem megjelenni, sem egyáltalán gondolkodni sem képes, addig semmi sem fog történni, legalább is olyan formában, hogy legalább a PLH igazgatója (volt és jelenleg mb. meg a jövendő)bármilyen képet is kapjon arról, hogy mi is történik az eje. világban.
Egyébként döbbenetes az állóviz, döbbenetes hogy nincs egy értelmes ember a hatóságnál, aki legalább közvetiteni lenne képes a jogalkotó és a szakma között.A jelenleginek az érdeke az, hogy semmi sem történjen, mert ez neki jó.
A kontraszelekció következtében ez az utolsó hely ahol megkapaszkodhat. Namármost: ha elérjük azt, hogy az eje. (meg még más is) kikerüljön a mindenható hatósági fennhatóság alól, akkor ez az állás megszünik. (remélhetőleg minél előbb)
Marad a pasas kocsitakaritó a PLH-nál.Ahhoz ért, máshoz nem! Ez nem személyeskedés, ez az igazság!
Badó! Sehol a világon nincs eje. szakszó (hatósági)Csak nálunk! nem furcsa?
Na mindegy! bepörögtem, majd lehiggadok!
Egyébként ezekért a dolgokért sz@rtam bele a dolgokba, gondolom észrevetted ? LHGD leült,legalább is az eje része. Hála istennek a rep. müködik, ott már nincs szocialista szindróma, megértette mindenki.
Talán 2003-ra ismét beindulok, de nincs sok értelme, mert az irigyek ismét megölnek, mint ahogy tették, illetve a nyakamra tették a kést.
Ebben a fő játékos a PLH-s ember volt, aki a legtöbb szabálytalanságot követte el az országban, legalább is amit lehetett. Ráadásul még korrupt is volt, amit szépen álcázott, és a főnökei megették.
A korábbi PLH igazgató, nagy hibát követett el, amikor ebben a pasasban kezdett bizni, erre qrt rá a szakma !
Na szia Badóka, menjünk csak vissza a mi topicjainkra, ott lehet értelmesen dumálni, meg néha fikázni is, mert az is kell néha, ami előre viszi a dolgot.Nagy baj, hogy az Antal Z. most meg a Bátori Lacinak fogalma sincs arról hogy mi az eje. pálya !
Figyuzd! most megkavartam az állóvizet! :)))
Előzmény: incerfa (275)
incerfa Creative Commons License 2002.12.06 0 0 275
Szia Badó ! Qrva jó a fotó.
2003-ban ugyanez a typ. lesz beállitva Gödöllőn.
Ja, meg a C-182 (LILI)
Üdv: Both L.
Előzmény: bado (274)
bado Creative Commons License 2002.12.05 0 0 274
Ajándék Nektek, ejések:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Badó

BZoltan Creative Commons License 2002.12.04 0 0 273
Nalunk lehetne ugrani. Mindig van egyket olyan klubb amelyik nem teliesit be.
De az idojaras az mindenhol nagy ur, az elmult 8 hetben kb 5 eje kompatibilis nap volt :)

de en nem vagyok mar annyora oda a -30 -40 fokos huvosert ugrasmagassagon :) inkabb majd aprilis tajekatol.

kek eget,

z

Előzmény: Törölt nick (272)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.28 0 0 272
Még mindig lehet ugrani nálatok, Bzoltán? :-)

Nálunk idehaza teljesen döglődik az ügy, ha összejön is néhány ejtőernyős, akkor az időjárás int be, ha meg jó az idő, akkor nem hétvége van.
Pedig ANNYIRA ugranék már...

Előzmény: BZoltan (271)
BZoltan Creative Commons License 2002.10.23 0 0 271
csamcsog rajtad a fene, te mesz neki mindennnek mint a faltoro kos..de nem baj, nem haragszunk rad.

Amugy nincsen ideny vege, ugrani mindig lehet...

z

Előzmény: phoenix (270)
phoenix Creative Commons License 2002.10.22 0 0 270
En csak azt latom, hogy pingvineket kiveve szezon vege van, es nagyon unatkoztok.

Csamcsoghatnatok vmi mason is rajtam kivul.

phoenix

Előzmény: BZoltan (269)
BZoltan Creative Commons License 2002.10.21 0 0 269
phoenix baratunk amugy rendes ember, csak neha hajlamos az agressziv kismalac szerepet felvenni :)

z

Előzmény: dredd24 (268)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!