Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.01.28 0 0 2177

Szia tejcsike!

Szeretnék érdeklődni, hogy hol tudtad megvenni a  RIO lézeres szőrtelenitőt, melyik van neked a kisebb vagy a nagyobb teljesitményű és hogy mennyibe került. Szeretném, ha leirnád személyes tapasztalataidat.

Előre is köszönöm!

Előzmény: tejcsike (2174)
dcarter4 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 2176
Viszont nekem írhatsz e-mailt, és én tudok neked írni telszámot. :-)
Előzmény: Szasema (2173)
klsderm Creative Commons License 2009.01.25 0 0 2175
Kedves Szamesa!

„Fórum Szabályzat
5. pont
Nem használhatod Fórumainkat reklámtevékenység folytatására….”

Tanácsot adhatok a Fórumon, de nem adhatok elérhetőséget, reklámot, mert kizárhatnak.

Kádárdr
Előzmény: Szasema (2173)
tejcsike Creative Commons License 2009.01.25 0 0 2174

Jo reggelt kedves Mindenki!

 

Most bukkantam ra erre a forumra, es nem tudom, hogy volt-e szo mar az otthoni lezeres szortelenitesrol. Vettem egy Rio Salon Laser (scanning) keszuleket, ma fogom eloszor hasznalni. Probaltam keresni velemenyeket rola a neten, de nem jartam sikerrel. Igazabol nincsen olyan nagy problemam, mint Chuwakkanak, es nem is varok csodat, csak mar szivesen elfelejtenem a lassan 10 eve tarto folyamatos havi epillalast. Ha mar nagy mertekben megritkulnak es a maradek is inkabb csak satnya lenne....elegedett lennek.

 

Szoval ha valakinek szemelyes tapasztalata van ezzel kapcsolatban, vagy hallott valamit a keszulekrol, ossza meg velem kerem....:)

 

Koszonom!

Szasema Creative Commons License 2009.01.23 0 0 2173

Kedves Doktor Úr!

 

Köszönöm szépen válaszát. A "konkrét problémán" azt értettem, hogy  nem tud esetleg a három kezelést jövetően hosszú ideig (kb. fél évig) hazautazi az illető.

 

".A férfi mellkas, hát szőrtelenítésnél sajnos tudni kell, hogy ahogy a fejtetőn a hajzat fokozatosan ritkul, úgy aktiválódnak újabb és újabb szőrbimbók (divatosan mondva őssejtek), és lesz a törzs egyre szőrösebb."

 

Nagyon jól látja a problémát, pontosan ez a helyzet, sajnos. Egy 21 éves fiatalemberről van szó, akinek a háta 3-4 helyen viszonylag nagy foltokban (a nagyobb olyan 10x15 cm) szőrös, és sajnos a haja a halántékon nagymértékben megritkult. Ez rendkívül zavarja és mostanában már kifejezetten önértékelési problémákkal is küszködik. Ezzel egyúttal megválaszoltam arra a kérdésére is, hogy mi van a napozással, nyárral... sanjos az előbbiek miatt már évek óta nemigen veszi le a pólóját.

 

Szeretném megtudni, hogy hol/hogyan tudok neki időpontot kérni úgy, hogy megadnám a tól-ig dátumokat, amikor el tudna menni Önhöz.

Előzmény: klsderm (2167)
laszlo_74 Creative Commons License 2009.01.23 0 0 2172
Tisztelt Kádár doktor!

 

Köszönöm a válaszát !

Már csak  az a kérdésem , hogy kinél kell bejelentkeznem, időpontot egyeztetnem a háton történő próbakezelés miatt ?

 

Köszönettel Laszlo .

Előzmény: klsderm (2171)
klsderm Creative Commons License 2009.01.23 0 0 2171
Kedves László 74!

Mi határozza meg, hogy IPL vagy Lézeres szőrtelenítést válasszak? - kérdezi.

Az lenne a szerencsés, ha nem Önnek kellene választania, hanem szakembernek. Ezért olyan helyet ajánlok, ahol mindkét géppel, kezelési eljárással tisztában vannak és a bőr-, szőrtípusának megfelelő eljárást ajánlják.
Az, hogy valami az egyik géppel 26 ezer, míg a másik géppel 70 ezer Ft, arra gyorsan rájön a páciens a saját bőrén. Más gép, más fényforrás, más kezelőszemélyzet, garancia, stb. Tudom, hogy a mai világban első az ár, ezért azt tanácsolom, hogy próbálja meg a 26 ezer Ft-os árú kezelést, de csak egyszer és várjon utána fél évet és a látható az eredmény birtokában döntsön.

Azt írja, hogy néhány kezelés... Már egy kezelés után elég jól véleményt lehet formálni! Ennél még gazdaságosabb, ha csak egy kisebb (háton 10x10 cm) területen végeztet tesztkezelést.

Én is szívesen adok ingyen a háton próbakezelést, ilyet sokszor végzünk.

Kádárdr

Előzmény: laszlo_74 (2168)
klsderm Creative Commons License 2009.01.23 0 0 2170
Kedves Shara!

A honlapomon feltüntetett árak egy kezelés árai. Egy kezelés egyenlő egy alkalom.

Kádárdr
Előzmény: shara (2169)
shara Creative Commons License 2009.01.22 0 0 2169
Kedves Kádárdr!
Megnéztem a honlapján lévő árlistát, ugye az árak kezelésenként értendők:
tehát 1kezelés=1alkalom?

laszlo_74 Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2168
Tisztelt Kádár doktor!

 

Hát szőrtelenítéssel kapcsolatban volna néhány kérdésem .

Természetesen olvastam az eddigi leveket , de még is tanácstalan vagyok .

Mi határozza meg , hogy IPL vagy Lézeres szőrtelenítést válasszak ?

Már csak az ár miatt is, ugye KB.: IPL 26ezer ; lézer70ezer körül van egy alkalom .  

És ahogy említi egy hát szőrtelenítéséhez 8 alkalom kell . Szóval nem mindegy .

Vagy elég az IPL és néhány kezelés után meglátjuk jó –e ?

 

Válaszát várom és Köszönöm előre is !

 

klsderm Creative Commons License 2009.01.18 0 0 2167
Kedves Szasema!

„Konkrét problémát” ír, de kevés adatot ad meg. Ahogy a leveléből következtetek, valószínű fiatalember hát szőrtelenítéséről van szó.
Férfiaknak általában 8-10 kezelésre vállalom el a törzsszőrtelenítést 90%-os garanciával. De a legtöbbjüknél nem ez a cél! Igazából alig van páciensem, aki ezt a kezelési számot elérte volna, ugyanis már 3-4 kezelés után a szőrzet látványosan megkevesbedik és életszerűen nő vissza. A férfi mellkas, hát szőrtelenítésnél sajnos tudni kell, hogy ahogy a fejtetőn a hajzat fokozatosan ritkul, úgy aktiválódnak újabb és újabb szőrbimbók (divatosan mondva őssejtek), és lesz a törzs egyre szőrösebb. Ebből következik, hogy míg egy női lábszár szőrtelenítésnél a sikeres kúra (4-6 kezelés) után 5-10 évente csak egyszer (vagy egyszer sem), ha kell újból egy fenntartó kezelés, addig a férfi törzsnél biztos, hogy kell egy kezelés. Egy bajusz, áll szőrtelenítésnél pedig a szőrmentesség a cél, és itt évente, kétévente kell egy-egy fenntartó kezelés.
Kérdésére válaszolva, egy lábszár, egy törzsszőrtelenítésnél nem kell szigorúan venni a kezelési leiratot, jöhet úgy, ahogy Ön is írta 2-3 havonta. Van hölgy páciensem, aki most már a harmadik éve jön minden májusban egy lábszárkezelésre. Nem érdekli a garancia, így van pénze a kezelésre, és a dolog szépen működik nála.

És mi van a napozással, a nyárral?

Kádárdr
Előzmény: Szasema (2166)
Szasema Creative Commons License 2009.01.15 0 0 2166

Kedves Kádár doktor!

 

Örülök, hogy ennyire érthetően elmagyarázza a szőrtelenítéssel kapcsolatos tudnivalókat.

 

Amit talán eddig még nem láttam leírva és fontos lenne tudnom: megtehető-e, hogy az első három - 8-10 hetenként -  háton végzett lézeres szőrtelenítőkezelés után hosszabb időt kihagyjon a páciens?

 

Az a konkrét probléma, hogy az érinett külföldön egyetemista, és a tavaszi szünetben egyszer, valamint a nyári szünidő folyamán max. kétszer tudna elmenni, utána azonban csak a következő nyár elején tud megjelenni a kezelésen.

 

Válaszát előre is köszönöm!

Előzmény: klsderm (2153)
dcarter4 Creative Commons License 2009.01.12 0 0 2165
Örülök, hogy neked pozitív tapasztalataid vannak az IPL-lel. Sok sikert kívánok hozzá. Azért szívesen meghallgatnánk a véleményedet kicsit hosszabb idő után is. :-)
Előzmény: avuss (2164)
avuss Creative Commons License 2009.01.11 0 0 2164
Szólnék egy pár jó szót az IPL védelmében. A teljesség kedvéért, fiú vagyok, és évek óta hadilábon szinte mindenféle szőrrel, pl a lábamon is. Pár éve váltogattam trimmelés, borotva, és krém között, több-kevesebb sikerrel. A lábamon a borotvától itt-ott benövő szőrszálak keletkeztek, nem volt annyira vészes, bár akkoriban katasztrófaként éltem meg. Másfél éve rászántam magam gyantáztatásra. Eleinte ok volt, aztán hirtelen elleptek a benövő szőrszálak miatti gyulladások, olyan helyeken is, ahol előtte sosem volt. Pár alkalom után abbahagytam, és elmentem egy magán bőrgyógyászhoz, hogy adjon valamit, amitől ezek gyorsabban elmúlnak.

Addig sosem gondolkodtam semmiféle lézer vagy villanófény kezelésen, mert szőke vagyok. A doktornő ellenben úgy gondolta, érdemes megpróbálnom, mert szerinte van annyi pignemt a szőrszálakban, hogy azt már foghatja a fény. Önmagát ajánlotta, de akkor még nem volt gépe, csak tervezte. Utána nem tudtam kivárni, hogy megjöjjön a gépe, körülnéztem, és elmentem egy "olcsó" helyre, ami konkrétan azt jelenti, hogy egy teljes láb 30 ezer. Egyelőre nem reklámozom, majd esetleg pár hónap múlva. Egy szimpatikus hölgy, nem hitegetett fájdalommentességgel, és tetszett az is, hogy rögtön az első alkalom után írt számlát. Normális esetben ennek nem kéne hírnek lennie, de előtte a gyantáztatások után ilyesmivel nem törték magukat a kozmetikusok...

Hónaljjal kezdtem, mert az csak 6 ezer, de nem tudtam kivárni a másfél hetet, hogy hat-e, ezért megkértem, hogy másnap csináljunk a lábamon egy próbavillantást. Szivesen, és ingyen megcsinálta. De itt volt kis komplikáció, ugyanis amíg a hónaljon a pír másnapra elmúlt, addig a lábamon bizony megégetett, mégha ez Bepanthennel 2 hét alatt el is múlt. Emiatt nem voltam happy, bár ahogy itt visszaolvastam ez "jobb" helyeken is megtörténik...

Az viszont nagyon tetszett, hogy 9-10 nap után mindkét helyen elkezdtek hullani a szőrök, a lábamon pl a teljes felületen teljesen eltűnt minden, és azóta is (ez volt 10 hete) ezen a kis felületen csak pár pihe nőtt vissza. A hónom úgy nézett ki, mint egy falu bombatámadás után: a lakosság fele nem él, a másik fele elő-elő bújik, de csak ímmel-ámmal. A visszanövő szőr sokkal lassabban nő.

Azóta túlvagyunk a teljes lábon, de visszafogott energiával, nem is volt semmilyen égési probléma, bár az is igaz, olyan elsöprő szőrhalál se. De nagyon elégedett vagyok. A hónaljamat azóta kétszer kezeltük, ott még ritkább lett, jövő héten lesz a második láb. És hát nagyon nem mindegy, hogy 30-at hagyok ott, vagy négyszer ennyit. Mindenesetre most már eltökélt vagyok, ha mégsem jönne be az IPL, rászánom a négyszeres árat is. De per pillanat nem úgy tűnik, hogy szükség lesz rá.
Előzmény: dcarter4 (2141)
Minyimonyó Creative Commons License 2009.01.05 0 0 2163

Kedves Kádár Dr!

 

Nagyon köszönöm a válaszát! Borzasztó sokat segített! Tiszta és egyenes választ kaptam végre a kérdéseimre! Eddig csak kozmetikusokkal beszéltem, ezért hezitáltam ennyit.

 

 

klsderm Creative Commons License 2009.01.05 0 0 2162
Kedves Minyimonyó!

1. aggály eloszlatása

A praxisomban pajesz tájék hegesedés még nem fordult elő.
Az, hogy hegesedés következzen be LÉZERES kezelés során, annak szakember kezében az esélye alacsony, 0,5-1%. Ez is főleg az olyan helyeken, ahol a bőr könnyebben nyújtható (kézhát, áll), de még inkább azokon a helyeken, ahol nem egyenletesen fekszik fel és alatta csont, ín (áll, combhajlat, könyök, a nyak hátsó része, váll, bokatájék) található.
A VILLANÓFÉNY (IPL) kezelések során a fény természetéből következően ez az arány megnőhet, különösen – érdekes módon – a kisebb teljesítményű, kozmetikai gépeknél.
A pajesz tájék nem tartozik a lézeres kezeléseknél a problémás területek közé, de a villanófénynél, ha barnább a mesterséges pigment tartalom, ott gond lehet.

2. aggály

Nem azért borotváljuk le a szőrt a kezelések előtt, hogy az erősebb és sötétebb legyen, hanem azért, hogy a fényenergia ne a bőrből kint maradó szőrszálban nyelődjön el, magyarán ne vesszen el az energia.

3. aggály „mi van, ha nem használ a kezelés” pajesznél mindig sikeres a kezelés.

4. mit javasol? Lézer.

5. milyen eredmény várható? 4 kezelésre 90% eredmény, évente, kétévente egy fenntartó kezelés, majd még ritkábban...

Ennyit látatlanban:

Kádárdr
Előzmény: Minyimonyó (2161)
Minyimonyó Creative Commons License 2009.01.04 0 0 2161

Tisztelt Kádár Dr!

 

Már 1 éve gondolkodom a végleges szőrtelenítésen. Ha a bikini vonalról vagy láb szőrtelenítésről lenne szó már belevágtam volna, viszont nekem a pajeszommal van problémám. Attól félek, hogy a kezelés esetleg hegesedést okozhat... (mégiscsak az arcomról van szó) és ahogy olvastam a szőrtelenítés nem végleges csak tartós.

A másik aggályom, hogy állítólag a kezelt felületet le kell borotválni, hogy a szőrszálak erősebbek és sötétebbek legyenek ( erre semmi esetre sem lennék hajlandó, mert mi van, ha nem használ a kezelés... ott maradok még több és vastagabb szőrszállal...)

A kérdésem: ha mégis belevágnék, akkor milyen kezelést javasolna és milyen eredményt hozhat?

 

Válaszát előre is köszönöm!

 

Üdvözlettel:

Minyimonyó

Kobzoska Creative Commons License 2009.01.03 0 0 2160

10 nap után nem korai még ünnepelni?

Esetleg majd 10 hónap múlva...

Előzmény: shara (2159)
shara Creative Commons License 2009.01.02 0 0 2159
Sziasztok!
Nekem elég friss tapasztalatom van, 10 napja csinálták a villanófényes szőrtelenítést a fazon vonalban, és úgy tűnik, hogy nagyon sok helyen nem kezdett el visszanőni a szőr, kiváncsi vagyok, hogy egy hónap múlva milyen lesz...A jelenlegi helyzet szerint 90%-kal ritkásabb a szörzetem mint a kezelés előtt!
greenbio Creative Commons License 2008.12.28 0 0 2158
Sziasztok!

Tudtok Miskolcon vagy annak körkényén végleges szőrtelenítéssel foglalkozó helyet? Esetleg ha valaki már próbálta, megosztaná a tapasztalatokat?

Köszönöm
$ummerGirl Creative Commons License 2008.12.23 0 0 2157
Mindenképpen valami nyugtató hatású krémet. Az aloe vera jó.
Előzmény: shara (2156)
shara Creative Commons License 2008.12.23 0 0 2156
Sziaszto!
Ma voltam ezen villanófényes szőreltávolításon, most még ég egy kicsit a bőröm és gyulladtnak is tűnik, szerintetek ez normális? mit kell rátenn ilyenkor?
aloa verat, vagy neurgranormont?
dcarter4 Creative Commons License 2008.12.12 0 0 2155
Én az első 3 kezelésre kéthavonta mentem, azóta várom, hogy sok szőr legyen, és mehessek a 4.-re.

A fazont és a hónaljat én egyben csináltatom, így kedvezőbb is, és azért nem mindegy, hogy naponta kell borotválni, vagy elég néha-néha. A hónalj már olyan kis terület, amit igazán megéri megcsináltatni, mert ott is nagyon szép eredményeket lehet elérni sötét szőr esetén. Kevesebb kínzás. Azt sem kellemes gyantáztani.
Előzmény: shara (2154)
shara Creative Commons License 2008.12.11 0 0 2154
Hello!
Olvastam a régi hozzászólásokat, de az amit most írt, azt nagyon köszönöm, ez igy nagyon világos és egyértelmű!
Nekem azt javasolta kozmetikusom, hogy a fazonon próbáljam ki a lézert, mert ott nagyobb felület van mint a hónaljon.
Hónaljat egy-egy mozdulattal legyántazza és nincsenek szörtüszőgyulladásaim...
Fazon vonalban is jól el lennék én a gyantával akár életem végéig is, de ott sokat kell bűvészkedni a kozmetikusnak, hogy minden lejöjjön.....és a szörtüszőgyulladások is nagyon kellemetlenek, csúnyák, lassan múlnak el, emiatt gondoltam a végleges szörtelenítésre!!
Előzmény: klsderm (2153)
klsderm Creative Commons License 2008.12.08 0 0 2153
p-pocok-nak és shara-nak

A legjobb az lenne, ha az egész Fórumot szőröstül-bőröstül átolvasná. De a tapasztalat az, hogy senki sem szeret igazából utánanézni a dolgoknak (nyáron lakásfelújítottunk és az egyik boltban elmondták, hogyan fog a parkettás csőbe húzni, és csak mosolyogtam, hogy engem aztán nem, aztán meg mi lett a vége…).
A 2076-os hozzászólásban leírtam néhány általános tanácsot, hogy hogyan válasszon, de ezt most sokkal jobban lerövidíteném:

TÖRZSÖN NE MENJEN HAVONTA KEZELÉSRE!

Ha törzsön szőrtelenítet, és
bárki is kezel majd, akár gyakorlott orvos vagy pár napja kezdő, betanított bérlő,
bármilyen géppel is dolgozik a legmodernebb ELOS lézer géppel vagy pár milliós egyszerű villanófénnyel, és
bármilyen áron is, egy a lényeg, várja meg míg egy (max. két) kezelés után kinő a szőrzet. Ez kb. 8-12 hét. Ha egy hónapon belül hívják vissza, ne menjen. Csak akkor menjen vissza kezelésre, ha már látja az új szőrzetet kinőni. Ebből pontosan, laikus számára is világosan nyomon lehet követni, hogy hatásos volt-e a kezelés. Az első kezelésre 30-50%-ban meg kell ritkulnia a kinövő szőrzetnek (törzsön)! A visszanövő szőrzetnek. Ha valakinek 5 kezelés semmilyen hatással nem volt, akkor még újabb 5 sem fog változást hozni.

A jó minőségű fotó pedig azért kell, mert a szőrmentes pár hét után újranövő szőrzet sok esetben azt a látszatot keltheti, hogy semmi sem történt. Ilyenkor a páciens vegye elő otthon a fotót és ellenőrizzen.

Ha havonta hívják vissza a törzsön lévő szőrrel, akkor ott valami hibázik.

Kádárdr













Előzmény: p_pocok (2139)
shara Creative Commons License 2008.12.08 0 0 2152
Szia!
Köszi a választ!
Igen nekem is ezt mondta a kozmetikusom, hogy 5-6 kezelés kelleni fog, sötét hajam van és világos bőrű viszonylat, úgyhogy remélhetőleg nekem beválik!
Igaz, hogy kéthavonta lehet ismételni kezelést?
Előzmény: dcarter4 (2151)
dcarter4 Creative Commons License 2008.12.07 0 0 2151
Szia!

Ajánlanám, hogy olvass vissza, amennyit tudsz, mert sok fontos infot megtudhatsz.

A lézert nem lehet összehasonlítani a gyantával. A lézer hatására nem lesznek gyulladások, nekem csak 1-2 szál szokott pl. fazonkezelés után begyulladni, de az sem a lézertől, hanem az előtte levő borotválástól.
A kezelések után mivel kevesebb és gyengébb szőr lesz, így kevesebb fog begyulladni.

Általában 6-8 kezelést szoktak mondani, de ez egyénenként eltérő. Ha sötét a szőröd és világos a bőröd, akkor valószínűleg elég lesz a 6 is lézerből.
Minél erősebb a szőr, annál jobb, mert annál könnyebb kiirtani.
Előzmény: shara (2150)
shara Creative Commons License 2008.12.05 0 0 2150
Sziasztok!
Jó, hogy rátaláltam erre a topicra, most készülök, illetve gondolkozom lézeres szőrtelenítésen...idáig gyantázni jártam, amitől néha elő szoktak jönni, szőrtüszőgyulladások, benőtt szőrök.
Szerintetek a lézer hatására előjönnek szőrtüsző gyulladások?
Szerintetek hány kezelés szükséges a végleges szőrtelenítéshez hogyha nincs hormonális eltérésem....
$ummerGirl Creative Commons License 2008.12.01 0 0 2149

Szerintem a szőrtelenítő hely, illetve orvos választása is jobb ha ajánlja valaki, méginkább ha ismerős.

Én így mentem el egy nagyon kicsi kozmetikába, amiről én sem gondoltam, hogy be fog válni, de gondoltam, ha X azt mondja, hogy jó, megér egy próbát.

Alkalmanként kellett fizetni és két hét múlva kaptál egy ingyenes "korrekciót" az első lövésből épen maradt szőrszálakra, és egy kis tégely ilcsi gyógyzselét hogy otthon is tudd ápolni a területet.

Én két kezelésen voltam idáig (ami ugye = 4), azóta kb fél év telt el, nem tudtam eljutni hozzá, de fele annyi a szőr azon a területen. Ja, és eléggé fájt nekem, de szólt előre.

Szerintem nem kell általánosítani. Vagy ő lenne a fehér holló?

Előzmény: zmoni (2144)
klsderm Creative Commons License 2008.11.29 0 0 2148
Sünimüni-nek

Az alexandrit lézeres kezelés a leggyakoribb lézeres szőrtelenítő eljárás, mert hatásos, gyors és biztonságos. Nagyon jól alkalmazható 2. és 3. bőrtípusnál, de nem sokoldalú, nehezen boldogul a világosabb, szőke szőrzettel és alig kezelhető vele a barna bőr. Különböző kezelőfejekkel lehet vele dolgozni, és a törzsre, végtagokra leginkább egy szkenner feltéttel szőrtelenítenek. Ezzel egy comb kezelése fél óra körül van.
Jómagam nem szőrtelenítettem ezzel az eljárással.

Kádárdr
Előzmény: Sünimüni (2145)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!