Keresés

Részletes keresés

Lakki Creative Commons License 1998.10.01 0 0 8
Egyik ismerősöm azt mondta, hogy szerinte kutya macska kérdésben kétfajta ember létezik. Az egyik, amelyik nem szereti a macsekokat, de a kutyákat imádja, és fordítva. Van benne valami, csak én ennyire nem általánosítanék.
Régen egyformán szerettem a kutyákat és a macskákat, mígnem egy általam csodált kutyafajta-egyed (nagy fehér puha kuvasz) alattomos módon, minden előzetes figyelmeztetés nélkül odajött és belémharapott. Ez nekem akkora árulás és csalódás volt, hogy átbillent a mérleg a macskák felé.
Minden ha megfigyeled minden macska egy betörhetetlen egyéniség. Nem, nem 'hízeleg' amikor dörgölőzik, hanem megjelöl a kis illatanyagával. Ezzel a ténnyel nálam megszűnt az az előítélet, ami miatt más a macskákat nem szereti. A macska egy magának való állat, és nem fejezi ki olyan egyértelműen a szeretetét, mint egy kutyus. Sokkal nehezebb megszelídíteni. A szeretét pl. az megfogott egerek konyhába hordásával fejezi ki.
Nekünk van egy szörnyeteg öreg kandúrunk, olyan jóféle falusi szürke, úgy jött hozzánk, hogy egyszer adtunk neki enni, és ott maradt. Szemtelen, olyan mint egy házsártos vénember, de mindig muszáj vagyok neki megbocsátani.
A macskáknak van még egy előnyük. Nem hagynak maguk után kutyagumit, amitől, ha belelépek, elromlik a kedvem.
Pintyő Creative Commons License 1998.10.01 0 0 7
Nekem is perzsa cicám van és előszeretettel ugrik bele a tele kádba, felmosóvízbe stb. Eddig azt hittem, hogy csak az én cicám ilyen lökött.
Pintyő Creative Commons License 1998.10.01 0 0 6
Maminti!

Nekem is ezért lett cicám, mivel miután Pestre költöztem, nem hozhattam a kutyáimat. Azért döntöttem a cica mellett, mert én is azt hallottam, hogy a cica jobban bírja a magányt (napi 9-10 órát dolgozom).

Pár hónapja én is majdnem elcsábultam egy másik cicának, de féltem, hogy ketten már teljesen szétszedik a lakást. Te hogy állsz ezzel a kérdéssel?

Maminti Creative Commons License 1998.10.01 0 0 5
A perzsacicód belement a vízbe?! :) Én eddig csak a török macskánál hallottam vízimádatot...
MadroC Creative Commons License 1998.10.01 0 0 4
dorka minősíthetetlen(így hívják a szomszéd kutyáját is:-)

a mi perzsa macsekunk állandóan horgászik a kertitóban. aztán mindig beleesik. de halat még nem fogott:-)))))
Elég mókásan néz ki a nagy bundájában csurom vizesen. Hatalmas bánatos szemekkel néz olyankor az emberre.

Maminti Creative Commons License 1998.10.01 0 0 3
Egyébként nekem két cicám van, noha világéletemben a kutyákért lelkesedtem. De mivel a kutyus egész nap bezárva egyedül lett volna otthon, a macska mellett döntöttem, hiszen "ő" jobban bírja a magányt. Mégis úgy döntöttem, hogy szerzek neki egy "kishavert" mert hírükkel ellentétben van bennük szociális igény. S valóban, a kezdtei morgolódások után ma már országos cimborák...
Maminti Creative Commons License 1998.10.01 0 0 2
dorka, minősit minket, hogy hogyan is bánunk az állatokkal.
Pintyő Creative Commons License 1998.10.01 0 0 1
Három kutyám van, köztük egy nyomozóvizsgás, aki én képeztem ki. Esküdtem a kutyákra és a macskákkal nem foglalkoztam.

Egy éve kaptam egy cicát. Kicsit fenntartással voltam vele, de ennyi idő alatt rá kellett jönnöm, hogy a macskáknál aranyosabb, tündérvirágszálat keveset hord a hátán a Föld.

Ha pedig egy 60 kg-os ember abba leli örömét, hogy egy 3 kg-os macskát rugdos, dobál stb., hát az egy igazi szegénységi bizonyítvány. Ezek az emberek sokkal több kárt okaznak, mint a macskák.

dorka Creative Commons License 1998.10.01 0 0 0
utálom a macskákat. Egyszer volt egy földszinti kertes lakásom, egy belso közös kertre nézett, és kövekkel dobáltam a rohadt dögöket
SZOLI Creative Commons License 1998.10.01 0 0 topiknyitó
Pocak után szabadon (ő kutyásat nyitott).
Macskások itt egy topic nektek is.
Osszatok meg masokkal azokat a hetkoznapi torteneteket, amelyeket a macskatartásnak koszonhettek!!

SZOLI

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!