Keresés

Részletes keresés

Meggymag Creative Commons License 1998.12.02 0 0 54
Moonchild,
hogyhogy találtad?
Thor Creative Commons License 1998.12.02 0 0 53
Jaaaj Moonchild, ez cuki!!!
Láttam egyszer 1 heteseket 5 darabot egy kosárban. Olyanok voltak, mint egy halom apró, rózsaszínű malac. Akkor szerettem meg, és azóta nem hiszem, hogy születetten agresszív állatok.
moonchild Creative Commons License 1998.12.02 0 0 52
Talaltam egy edes bullterrier kolykot, 5 hetes.
Compi Creative Commons License 1998.12.02 0 0 51
Hali Kutyások!

Bocsi, az elobb elcsesztem szóval:

O Plútó kutya

PlutoSmile.JPG (18681 bytes)

O pedig Alíz kutya

AliceHead1.JPG (16982 bytes)


Compi

Compi Creative Commons License 1998.12.02 0 0 50
Hali Kutyások!

Én jelenleg két ír szetter tulajdonában vagyok.

O Plútó kutya

http://compi.musicbox.hu/PlutoSmile.JPG (18681 bytes)

O pedig Alíz kutya

http://compi.musicbox.hu/AliceHead1.JPG (16982 bytes)

Meg tudok mindenkit érteni, aki nem kertes házban lakik, mégsem bírja ki kutya nélkül. Amikor Plútót vettem, velem is ez volt a helyzet. Szegénynek napi 9 órát kellett várnia rám. Azóta tudom, hogy ezt az idoszakot akkor is átalusszák, ha lenne lehetoségük mással elfoglalni magukat. Azóta kertes házba költöztem és megvettem Alízt. Mit ne mondjak, ha nem jó az ido, reggel kimennek a házból a dolgukat elvégezni, és van úgy, hogy este úgy kell oket "kirugdosni" az ajtón, hogy "ugyanmár nem kellene nektek pisilni?" Persze ha jó az ido más a helyzet, akkor bent sem lehet oket tartani.
És most egy sztori, hogy miért is érdemes kutyát tartani:
Plútó kutya fél éves sem volt, amikor Édesanyám felutazott hozzám látogatóba. Plútóval többször találkozott már, sot egyszer náluk is hagytam két hétre az "unokát" annyira imádták. Tudtam mikor kell érkeznie, szépen kiballagtunk a buszmegállóba, és behúzódtunk az épület mögé, hogy ne lásson meg minket amikor leszál a buszról. Meg is érkezett, elindult a lakásom irányába, mi meg szép lassan utána. Amikor már majdnem mögé értünk, Plútó felismerte. Nem tudom láttatok-e már ír szettert örülni. Kb. Vállmagasságtól csóvál az egész kutya. Ez tortént akkor is, hátulról ráugrott anyámra, és majdnem még a bort is lenyalta az arcáról, közben hangosan nyüszített, majd kibújt a borébol. Persze anyám is össze-vissza ölelgette, simogatta. Amikor kb öt perc intenzív örülés után Plútó lecsillapodott, láttam, hogy anyám sír. Kicsit meglepodve kérdeztem, hogy mi a baj. A válasz ennyi volt:
Nekem még az életben nem örült így senki!

Compi

Solya Creative Commons License 1998.12.02 0 0 49
Hosszú kényszerpihenő után újra itt!

Szervusztok Kutyások!

Nekem is van egy egy éves magyar vizsla úrhölgyem, aki a Joy alapnevet kapta, egyébként Joyo, Joyszi, Josh, Josho, Mamlasz, Gyagya, Mami, Dilinyó, Cicus, Dömper, Dömpike, Dózer és egyéb más, rá jellemző nevekre is hallgat.
Egyszerűen imádnivaló, a legjobb barátnője egy vele egy idős cica, akivel akkorákat szoktak bohóckodni, hogy aki látja, minimum sír a röhögéstől. Legkedvesebb játékuk az, hogy Joyó háttal lefekszik a kertemben található farönk elé. Macska a farönk tetején feszülten figyel. Joy egy darabig várja, hogy na, mikor ijesztesz már meg, aztán hátrasandít. Macska teljes passzivitást mutat, mintha ott sem lenne. Kutya kiborul, fenék is lekerül a földre, a fej is, és szomorúan lehunyja a szemét. Macska felhevül, rárepül a kutya hátára, végigvágtat rajta, és mivel a kutyát ily módon az inzultus váratlanul éri és berzenkedése jeléül felemeli a fejét, a macska mintegy röppályáját megkoronázva ráugrik a kobakjára (amitől az koppan a földön), és onnan veszi a lendületet a meneküléshez. Innentől kezdve mi is be vagyunk vonva a játékba, hiszen a fogócskához igénybe veszik a kerti bútorokat, virágtartókat, hintát is, attól függetlenül, hogy azok éppen rendeltetésszerűen használva vannak. Tehát minimum egy pohár felszáll és Föld körüli pályára áll - mi pedig utána. A székek borulnak, a virágtartók nem különben. Ha véletlenül másfél-két óra múlva elfáradnak és abbahagyják, a kert úgy néz ki, mintha harmadik világháborúsdit játszottunk volna atomfegyverekkel. Tehát aki mozgalmas életre vágyik annak melegen és kissé kaján vigyorral ajánlom a magyar vizslát.

Folyt. köv.

Solya

Thor Creative Commons License 1998.12.02 0 0 48
Meggymag, berku, Ray, Robzon, Pocak kösz a tanácsokat a kutyaválasztáshoz!
Rotweiler rajongók, figyelem! Unokatestvéreméknek volt egy, azért vették, mert valami igazán vérszomjasat és marconát akartak. Ehhez képest jámborabbra sikerült, mint egy vizsla. A maga módján azért őrizte a házat, szörnyű morc képe volt és igazán ijesztően nézett ki, ahogy felém hömpölygött, amikor beléptem a kapun. Pánikoltam, ameddig oda nem ért (kaput nem zárták, csengő nem volt, önállóan kellett bemenni). Amikor már épp ájuláshoz készülődtem, nekemesett és boldogan összenyálazott, a lábamra lépett, majdnem feldöntött, ahogy csóválta a nemlétező farkát. Mindenkivel ezt csinálta. Ugatni nem hallottam soha.
Ja, és az volt még egy jelenet, ahogy gondtalan kisbirka módjára ugrált a pöttyös labda mögött (csípőficama volt szegénynek).
Pocak Creative Commons License 1998.12.02 0 0 47
Thor,

Azt kell kitalalnod, hogy mennyi idod lesz a kutyara. Ha keves (mert dolgozol, gyerekeid vannak, stb.) akkor olyat ne vegyel, amit sokat kell nevelni. Azt is gondold meg, hogy a kutya tonkreteszi am a kertet, ha nem is teljesen (o sem tud hibatlanul dolgozni) de azert eleg rendesen. Fu - a pisi kimarja, a kutyagumit allandoan szedegetni kell, ha meg hasmenese van... A bokrokat, viragokat eleg nehez megvedeni, a keriteshez vezeto es amelletti osveny halott terulet. En beultettem az egesz kertet, aztan bosszankodtam, megoldas: szet kell valasztani a kertet es a kutya teruletet, lehetoleg ne egy egy meter szeles csik legyen a haz mellett.

Az ujfundlandi eleg lusta kutya! Egy ismerosomnek volt, hat a nyakanal fogva huzta fel a lepcson, mert a dog nem volt hajlando megmozdulni!

Komondor: ha zavar a szore, le lehet vagni belole (nyilvan nem kiallitasra szanod), semmi baja nem lesz.

*******
A bullterrier tenyleg aranyos, akarki akarmit mond, en Hollandiaban talalkoztam egy palyaudvaron egy nagyon kedves him egyeddel. A gazdaja egy kedves lany volt, es teljesen normalisan nevelte a kutyat.

********
Fingas:
Na keremszepen Lucahoz lehet kuldeni az osszes kis tanulot, o ebben nagymester. Regebben a szuleim mindig megkinaltak egy kis majjal, mert kell az a kutyanak. Hazafele a kocsiban mit alkotott a dog (60 km!)! Apu persze csak rohogott. Most, hogy kint dolgozom, Apueknal van a Luca. A masodik nap utan mar nem adtak neki majat.

Lucanak az a kedvenc jateka, hogy ellop valamit, amirol ugy gondolja, hogy a gazdinak fontos. Ezt a valamit meglobogtatja a gazdi orra elott, majd rohogve galoppozni kezd. A gazdi utana. Persze onagysaga ratesz egy lapattal, peldaul dervistancot jar a furdokopennyel (pedig milyen jo otlet volt a napon megszaritani!), amitol a gazdinak rohogogorcse tamad, es fuldokolva kialtja: Luca, szetteplek! Mire o lelkesen fut meg harom kort.

Robzon Creative Commons License 1998.12.01 0 0 46
Thor!
Békés nagy marha, vizimentő (asszem). De qrva sok gond van a bundájával, (akár csak a komondornak), és beteges(ekcéma, szívproblémák). Viszont nem kell futtatni, mivel örül ha él, és békénhagyod (pláne nyáron). Nagy bundájú kutyát ne vegyél, hacsak nincs átlag napi 20'-ed kutyakefélésre, amellett az élősködök kiirtása is problémás, bizonyos szőrmennyiség fellett a bolhanyakörv kevéssé feszélyezi a balhákat. A boxer, vagy a rottweiler jó döntés lehetne neked, nyugodt, kiegyensúlyozott kutyák. De azért velük is kell törődni. Az ha kicsapod az udira, kaját adsz neki, meg hétvégén sétálsz vele, még egy ilyen nyugodt kutyusnak is kevés.
Thor Creative Commons License 1998.12.01 0 0 45
Mit szóltok az újfundlandihoz? Nekem nagyon teccik, csak nem sokat tudok róla.
Tényleg gond, hogy reggel fél 8-kor megyünk munkába és kb este 7 körülre érünk haza (hiába ezzel jár az, ha ember kiköltöz vidékre, oszt nyugati vállalathoz jár Bépestre dógozzni, hogy tejjék az OTP kölcsönre). Lehet, hogy csak akkor lesz kuttja, amikor itthonmaradok gyerekkel.
Naszal: mittuttok a zújfundlandiról?
Ray Creative Commons License 1998.12.01 0 0 44
Thor!

Batran ajanlom neked a rotweilert.

Nagyon jo hazorzo, onallo, nem szorul a gazdi folyamatos tarsasagara, ugyanakkor nagyon szereti, es ragaszkodik hozza. Egy gazdas kutyanak tartjak, de a gazdaja csaladtagjaiert is mendent megtesz, es hamar eldonti kivel hogyan kell fellepni. Mivel nagytestu, ezert rettenthetetlen, nem ugat feleslegesen, es mar a megjelenesevel, jellegzetesen mackos alakjaval es jarasaval is tiszetletet parancsol. Tulajdonkeppen munkakutya, szereti ha feladata van, es a kritikus helyzetekben konnyen es gyorsan el tudja donteni mi a helyes. A nevelesere azonban nagy gondot kell forditani, ha gyenge kezzel bannak vele kolyok koraban, akkor az ember fejere nohet, fegyelmezetlen lesz, es egy 50 kg-os kutyat utolag mar nehez megnevelni. Megfelelo es kovetkezetes neveles eseten gyorsan tanul, es oromet leli a kozos foglalkozasokban. A gyerekeket nagyon szereti, soha nem bantana oket, es a tobbi kutyaval is turelmes baratsagos; csodalatos kutyak. Kicsit sokat esznek, dehat nem egy tacsik.

Ezekbol kiderulhetett, hogy nekem is volt egy rotim, aki sajnos elpusztult. Most nem tarthatok kutyat, de abban biztos vagyok, hogy a kovetkezo kutyam is rotweiler lesz. Sok ember aki egyszer megismeri ezt a nagyon bator, inteligens, szeretetremelto, baratsagos kutyat nem tart utanna masik fajtat.

Meggymag Creative Commons License 1998.12.01 0 0 43
Zölduborka kedvesem!

Fingós sztori rulez, nálunk is mindig napirenden van!

Másik kedvencem: "a távolba nézô skótjuhász" c. produkció.
Na, ez úgy zajlik, hogy a gazda szól: "Lotti feküdj!", erre Lotti sóhajt, és a vállam fölött távolba néz. Erre gazda berág, és felteszi a Nagy Kérdést: "Lotti cseszdmeg, kell egy büdös nagy pofon??!!" Mire a kutya egy mártír arckifejezését magára öltve lefekszik, feje fölött buborékban a gondolat: "Dögölj meg, te mocsok! Minek az ilyennek kutya?"

Szal nálunk sok ilyen elôadás van. Pl "a gazdáját szégyellô skótjuhász", koplalónapon "az éhezô skótjuhász", esti sétánál a "skótjuhász, mint nyugati szélvész", stb.

Imádom a dögöt...
:o)

elbéjé Creative Commons License 1998.12.01 0 0 42
Jaj,THOR!

Bocsássá' meg, nem akartalak én bántani, kicsit heveskedem csak, amikor olyan témákról van szó, amik nagyon érintenek, plusz tele a fejem a sok előitéletes hülyeséggel, amit nap mint nap hallok ettől ugrom könnyen, mint egy pitbull.
Szerintem - illetve nem csak szerintem, hanem szakemberek szerint is - nincs olyan kutya sajnos, aki kibirja a 12 órás egyedüllétet. Hát bele nem hal, de szenved és lelkisérült lesz. Amit egyébként Budapestről, meg a nyugdijas néniről irtál, tök igazad van, még egyszer bocsika az agressziv hangért.(vau-vau...hrrr.hrrr.)

Zölduborka Creative Commons License 1998.12.01 0 0 41
Na vegre, mar azt hittem, hogy csak a zsoltu-val fogok tudni csevegni!

Szoval kutyak!

Nagyon szeretem oket, sot minden allatot nagyon szeretek, legszivesebben valamilyen nagycicat (fekete parduc, tigris stb.) tartanek, csak hat ugye...
Meg a bogarakat sem taposom el, ha lehet, egy papirzsepiben tovakuldom oket valami zoldterulet fele.
Nekem egy 7 eves magyar vizslam van az Alex.
Miota kint melozok (tobb, mint 2 eve), anyamek (foleg apam) vettek at a falkavezer szerepet.
Hihetetlen erzekeny (lelkileg), okos es szep. Egy kicsit nagyobb az atlagnal, ezert kiallitasra sem lehetne vinni (nem is baj), de szerintem pont ez a szep benne.
Eszmeletlen dolgokat tud muvelni. Ugy meg szokott sertodni, hogy bemaszik a kosaraba es a fal fele fordulva lefekszik, nagyneha felnez es abszolut lebecsmerlo pillantassal nez vegig az emberen. Csucs!
Vagy pl. szokott mosolyogni sot egyenesen rohogni. Kedvence, hogy amikor a csalad egy szobaban van es mondjuk beszelget, akkor odaul a fotelom melle, hogy vakargassam a hasat, majd jol elfingja magat, kiszalad a szobabol es a konyhabol rohogve nezi, ahogy a csalad gazmergezest kap.
Nagyon erzekeny, egy kicsit hangosabb raszolas is tokeletesen megteszi, verve mar vagy 6 eve nem volt es akkor is csak ujsaggal. "Parancsszora" es/vagy kezmozdulatokra ul,all,fekszik,ho vegen kolcsonad :), a jardanal magatol megall es megvarja amig megengedem, hogy atmenjen.
Egyszoval imadom. Ja es panellakasban lakik anyuekkal es naponta 5-6-szor van levive valamint sokszor futtatva es nagyon-nagyon szeretve (imad otthon lenni a lakasban a kosaraban). Sajnos nincs szkennerem pedig a csaladban keszult fotok tobb mint 50%-kan Ö van rajta.

Igazan kedves Meggymag!:))

Komondor Rulez!
En nemreg koltoztem kulon anyamektol egy kerteshazba es valoszinuleg januartol ismet Magyarorszagon fogok elni es szeretnek kutyakat (kettot). Kedvenceim a magyar kutyak es azok kozul is a vizsla valamint a komondor, de en hiaba lakom kertes hazban, szeretem magam mellett tudni a szeretteimet, magyarul bent a hazban, de a komondorral az a baj, hogy egy kiados jatek utan esetleg kicsit nedvesebb, saras idoben, ket napig csak szarad a kutya (a vizsla az hihetetlenul tiszta fajta, csak eppen telen kockara fagy). Ugyhogy meg erosen gondolkodom a dolgon (a vizsla az szinte biztos, csakhat majden az osszes lecsovalja a farkat a helyerol az oromtol, barki is jojjon "vendegsegbe", ugyhogy nem a legjobb hazorzo).

Nem tudom, hogy milyen a felhozatal a menhelyeken, de ha lehet 3-8 honapos majdnem "fajtiszta" blokiket talalni, akkor onnan hoznam Oket. Csak az a baj, ha odamegyek es meglatom a kutyukat, legszivesebben mindet elhoznam.

Udv.

Ubi

berku Creative Commons License 1998.12.01 0 0 40
Thor!

Ajánlom a csau-csaut! Ez a fajta elég jól elvan egyedül, a miénk is kénytelen napi 9 órát, bár én azért nagyon sajnálom szegényt, de hát ez van. Viszont, ha hazamész, igényli, hogy melletted lehessen és foglalkozz vele. Gyönyörű külső, télálló bunda, ritkán ugat, csak ha szükséges, de nagyon éber. Gazdáját nagyon szereti, idegenekkel tartózkodó.
Bár tudod mit, ez a 12 óra mégis elég sok. Szerintem, ha ragaszkodsz a kutyához, kettőt kellene venned, főleg, ha úgyis kertben tartod és akkor napközben sem magányosak. Amíg picikék, akkor viszont mindenképp sok gondoskodást és jelenlétet igényelnek Tőled, szóval ezt meg kellene oldani valahogy.

moonchild Creative Commons License 1998.12.01 0 0 39
Sziasztok kutyasok!
Nekem most egy lassan 6 eves pumi-keverek kutyam van, nagyon jo fej. O a szuleimmel lakik, mert en egy 1,5 szobas lakotelepi lakasba koltoztem, es nem nagyon lenne idom setaltatni. Ugyhogy most Mia, egy bandzsa sziami macska van kutya helyett. Kedvenc kutyafajtam a bullterrier, mert annyira vicces kepe van. Ide is teszem a fenykepet. Tudom, egy csomoan rondanak talaljak. Viszont nem azonos a pitbullal, nem is agressziv. Ugyhogy keretik nem fikazni. :)
Meggymag Creative Commons License 1998.12.01 0 0 38
Thor, de jó neked!
Ajánlom a komondort. Nyugodt, türelmes, kemény, önálló kutya. Ráadásul nem terelô-, hanem juhászkutya ----> ôrzô-védô hajlamai vannak, nagy telekhez pöpec. Plusz még szép is, és magyar fajta.
Thor Creative Commons License 1998.12.01 0 0 37
Aranyos Elbéjé! Mérbáncc, amikor nem adtam rá okot? Szerintem Budapesten elég sok abnormális dolog van, hovatovább nem alkalmas lakni (ezért is költöztm ki belőle, felvállalva az építkezéssel járó szörnyűségeket) Ha pedig figyelmesen elolvasod, amit írtam, láthatod, nem a kutyatartást ellenzem, hanem azt, hogy mennyien tartanak kutyát, akiknek nincsenek meg a körülményei hozzá. Légy őszinte: normális dolog az, hogy 60 éves öregasszony 20 négyzetméteres szuterénben dobermannt tart?
Amúgy én is szeretnék kutyát tartani, életem álma, de sose volt szabad (lakótelepen nőttem fel). Tavasszal be szeretném szerezni az új családtagot, mert alapvetően kinti kutyát szeretnék és kell hogy megnőjön egy kicsit, mire eljön a tél. Örülnék, ha ti hozzáértők segítenétek abban, hogy milyen fajtát kellene tartanom, ha fő gondom az, hogy napközben mintegy 12 órán keresztül nem vagyunk otthon (gondolom a juhászkutya helyből kiesik). Nem ártana, ha lenne némi házőrző hajlama is. Bár időnként úgy gondolom, hogy legjobb lenne a pitbull, vele biztos nem történne olyan mint fczigony kutyájával. Csakhát nem szeretem.
Meggymag Creative Commons License 1998.12.01 0 0 36
Haj-haj, csökken a hozzászólásra érdemes topicok száma.. :o(
Szerencsére ez nem ilyen
:o)

Szal kutyák.
Nektek volt már olyan, hogy a drága egy egész tömeg elôtt égetett le Titeket?
Lotti-öcsém-facsiga ebben király.
Kb másfél-2 éves korában az volt a kedvenc játéka, hogy felszedett apró papírfecni-szemétkéket a Tiszaparton, elkezdett vele szaladgálni, és a játék lényege az volt, hogy amikor mellettem szaladt el, akkor rá kellett csapni a fenekére.
Történt egyszer, hogy találkoztunk egy német turistacsoporttal, akik ugye egybôl elkezdték mondani, hogy "májne klájne hunde", meg ilyenek, na, hadd ne mondjam, hogy _ennyire_ dagadt a mellem a büszkeségtôl.
Kutyám fejében pedig körvonalazódott a nagy 5let: "Ha már ilyen kedves emberekkel hozott minket össze a sors, akkor szórakoztassuk ôket egy kicsit"
Jött a cafatkás játék.
A gond az volt, hogy az elsô papírszemét, ami a szájába akadt, nos, az egy enyhén szólva használt Libresse-betét volt.
Innen a fantáziátokra bízom: képzeljetek el egy gyönyöru skótjuhászt, amint egy megbarnult szárnyasbetéttel rohangál a sikoltozó turistacsoport kellôs közepén.
:o))))
Megragadó...

Na, megyek dolgozni. Maj még benézek.

üdv,
Meggy.

OWO Creative Commons License 1998.12.01 0 0 35
Szevasztok KutyaBarátok !

Hát akkor most én is irnék Csöpikémről. Ő 8 éves, német vizslalány. Előtte volt egy kanadai farkaskutyám, Ő Csilla volt. Sajnos Őt 1974 novemberében, 7. évében súlyos betegség miatt el kellet altatni. Akkor megfogadtam, soha többé állatot, mert az elválást tőlük én egyszerűen nem tudom feldolgozni !
Aztán mégis lett Csöpike. 6 hetesen került hozzánk, még kék volt a szeme. Mondta is a lányom, "jujj, de csúnya kék sszemű kutya !". Azóta már gyönyörű barna szeme van. Lejebb már láthattátok a fényképét.
Nektek vannak-e furcsa evési szokásai kutyáitoknak ? Csöpike mindent eszik, amit mi. Sőtt, az igazi kutyaeledeleket nem is igazán szereti. Eszi a banánt, almát, cseresznyét, szőlőt, körtét, imádja a sült krumplit, pattogatott kukoricát, sajnos a csokiról nem is beszélve. Na ezt csak nagyon ritkán és inkább csak kóstolóba kap. Nem tudom megtenni Vele, hogy nem adok neki. Most jön a Karácsony, tudja, érzi, hogy lesz fenyőfa és azon, az alatt minden jó. A fa alá szokott ülni és vigyáz a szaloncukorra. Ha bárki nyűl a fa felé, Ő morog rá. Persze csak játékból.
Szoktunk verekedni is. Ilyenkor néha erősebben harap és persze mondom neki, Csöpi, ez fáj ! És ilyenkor olyan finoman harapdál utána, hogy csuda !
Lelke is va a drágának, de még mekkora ! Tudjátok, hogy meg szokott sértődni ?! Alig lehet megvígasztalni, de azért hagyja magát. Már-már azt hinné az ember, hogy nem is kutyával van dolga.
Nos egyenlőre ennyit Róla.

A mi családunk kutya-központű család. Aki nem tudja a kutyát társnak, családtagnak tekinteni, az ne is tartson kutyát, mert a kutya tartása nagy felelősség. Ő egy x-edik gyereke a családnak és úgy is kell foglalkozni vele. Lehet, hogy most hülyének fogtok tartani, de mi otthon Csöpikét így szoktuk elküldeni a másikunkhoz: Csöpike menj anyádhoz, menj apádhoz. És, ha kiejtjük az a szót, hogy nagymama, Csöpike teljesen extázisba jön. És, ha tényleg jön a nagymama, nincs olyan gyerek, aki úgy tud örülni neki, mint Ő !

Köszönöm, hogy elolvastatok.

Bye: OWO

Csülök Creative Commons License 1998.12.01 0 0 34
Viki:

Tervueren
Pocak Creative Commons License 1998.12.01 0 0 33
Szal.
Itt vannak:
Pocak Creative Commons License 1998.12.01 0 0 32
Sziasztok Kutyasok,

Orulok, hogy ujra van kutyas tema, mar elvonasi tuneteim voltak.

Itt vannak az en gyermekeim:

A fekete a Luca, pumi, mindent megugat, ami mozog, es mindent ellop, ami nincs lebetonozva.
A masik, a Borsi, 3/4 nemetjuhasz es 1/4 erdelyi kopo, gyonyoru szep. Sajnos ot el kellett ajandekoznunk, amikor eladtuk a hazat. Mar felajanlottak, hogy megnezhetjuk ot, de nem merunk elmenni (meg tudjuk, nem is szabad).

********
Kedves Fczigony,

Szornyu ami veletek tortent, nem egeszen ertem, a tamado kutya gazdatlanul volt?
Szegeny kis agar, a whippet raadasul a legaranyosabb kozottuk (o az a picike, nem?)

Eddig minket ketszer tamadott meg kutya, szerencsere az ijesztgetesnel nem ment tovabb.

Meggymag Creative Commons License 1998.11.30 0 0 31
Robzon!

Ne aggódj! :o)
Talán félrevezetô, hogy skótjuhászom van. Tudod mindig ugráltam otthon, hogy legyen kutyánk, nos lett, de a feltétel anya részérôl úgy szólt, hogy oké, de skótjuhász. Nekem meg akkor már mindegy volt, csak kutya legyen.
Nem szeretem a skótjuhászokat. Ez alól Lotti, mint kutya kivétel, de a keményebb, fogós fajtákra bukok. Pl schnauzer. Ismerem a fajtát, tudom milyen, és ennek tükrében mondom, hogy a következô kutyám snaci, bullmasztiff vagy komondor lesz, helytôl függôen.
Vagy/és egy menhelyes blöki.

A skót is kekeckedik néha. Mellesleg Lotti fura szerzet: ha egy barátnôm pitbullja (a kutya szófogadó, kemény, de nem hülye) meglátja, hason csúszva járul elé. A "falka" pitbullból, dobermanokból, németjuhászból áll, és kutyám a falkavezér, mint rangidôs szuka.
:o)

Robzon Creative Commons License 1998.11.30 0 0 30
Meggymag!
A schnautzer egy rendkívül intelligens, erős, szörnyen makacs és a falkavezérségért keményen küzdő kutya. Az enyém még 3 éves korában is fellázadt néha. Ilyenkor le kell vele játszani a meccset. (Én például megfogom a grabancát, és jó messzire eldobom.) Ez szerintem férfi kezet kíván. Ha ezt te nem bírod megcsinálni egy 40-50 kilós bivalyerős, temperamentumos snacival, akkor inkább válasz valami jobbszándékú kutyulit, szerintem. Azonkívül rendkívül nagy a mozgásigénye is. Ha 1 nap nem futtatom meg, már agresszívvá válik, és öl akit ér.

A kutyatartást én jogosítványhoz kötném. Lenne több kategória (kiskutya, nagykutya, örző-védő, stb…) A kategóriának megfelelő mélységű vizsgát kellene tenni, tartási- és nevelési ismeretekből. Így talán nem szenvedne ennyi kutya a hülye gazditól, meg talán a kutyagyűlölőknek is kevesebb, okuk lenne a háborgásra.

Meggymag Creative Commons License 1998.11.30 0 0 29
OWO segítségével íme Lotti-öcsém-facsiga:

Köszi OWO!
Lütyő Creative Commons License 1998.11.30 0 0 28
berku!

Antikvár. Kb. 6-7 éve adhatták ki.

Kutyás multam alatt azt tapasztaltam, hogy a napi sétáltatásokon kivül igenis szükségük van barátainknak legalább félórás intenziv futásra. Én kerékpárral szokok eztet megejteni, mert kiköpném a tüdőmet. Ha pedig akad ismerős négylábu, /mérettől függetlenül/ az maga a kutyamenyország! Megfigyeltem, hogy ilyen alkalmakkor még az elhizott szobatacskók is rakétákká válnak néhány percre.

Ugy tudom, hogy pár éve iszonyu mennyiségben vettek a pitbull tulajdonosok futtatógépeket, a kutyáikat badiztatni a garázsokban, hátsó udvarokban. No most ezek a futtatógépek jelennek meg mostanában a piacokon a la second hand.

elbéjé Creative Commons License 1998.11.30 0 0 27
Kedves Thor!

És még mi "abnormális" ami Budapesten történik a kutyatartáson kivül?? Kutyát tartani ugyanis szerintem egy cseppet sem abnormális, egyszerűen csak ebben is be kellene tartani a szociális normákat, amiket ugyebár másban sem tartunk be.De akkor hogy jön ide a KUTYA??? (mint abnormális tényező)
Annál is inkább, mert kutyát tartani kimondottan egészséges, nem annyira testi szempontból - bár a jó kis séta sem elhanyagolható - hanem lelkileg,a gyerekeknek személyiségfejlődés szempontjából is.

remixdog Creative Commons License 1998.11.30 0 0 26
helló ebesek!

jó topik,teccik. Szóval:/lakásügy/ elég sok helyen laktam már változó számú kutyával körülöttem /2-11/, és szerintem a dögök elég gazdaságosan működnek. Mikor tanyán éltünk akkor sem rohangáltak egy-másfél óránál naponta többet, ez mindig az aktuális biciklista-lovaskocsi mennyiségtől függött.Egyébként pedig egész nap döglöttek. Úgyhogy szerintem ha naponta megkapják az egy óra körüli idiótázás-hörgés-morgás-macskázás-rohangászás lehetőségét, akkor a többi időben nyugodtan dekkolhatnak a lakásban akár. Fontosabb talán hogy ne legyenek sokat egyedül.
Én most néggyel élek együtt MIXENDREMIXDOGZ

csirkeFEJ!!!!

adog

berku Creative Commons License 1998.11.30 0 0 25
Én elbéjével értek egyet: nem az a baj, ha lakásban tart vki kutyát, hanem ha nem tudja, v. nem akarja megfelelően sétáltatni. A fajta megválaszásánál is figyelembe kell venni mozgásigényét, pl. nem csak azt nézni egy huskynál, hogy milyen szép és divatos,hanem hogy egy ilyen kutyának több km futásra van szüksége. Na a mi kis csaunk nem ilyen sportos, ez is egy szempont volt, bár abban, hogy hozzánk került főleg a "meglátni és megszeretni"-nek volt szerepe.
A környékünkön is van egy pofa, aki időnként leengedi a kutyáját a térre, sétáljon, aztán majd hazamegy jelszóval. Már két másik kutyáját elütötte az autó...
Nem éppen közkedvelt a kutyások körében, már szó volt róla, hogy kellene egy másik gazdit találni a szép kis spánieljének.
A kertben sem tudja magát feltétlenül kimozogni a kutya, főleg, ha kikötve, vagy kennelben tartják. Azt hiszem, még nem köztudott, hogy ezeket a kutyákat is illene naponta legalább egyszer megsétáltatni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!