Keresés

Részletes keresés

Catty Creative Commons License 1999.12.29 0 0 405
Hello BIGdaddy!

En tudnam ajanlani a magyar vizslat, igaz, ezt nem soroltad fel azok kozott, amilyen fajtakra gondoltal :) Viszont ebben a fajtaban megvan mindaz, amit szeretnel: kedves, tanulekony, gyermekbarat, rovid szoru, es az ara sem tobb annal, amennyit kiadnal egy kutyaert. En ket es fel eve kaptam egy magyar vizslat, igy tapasztalatbol tudom, hogy milyen jo tulajdonsagai vannak. (azt hiszem rossz nincs neki :) )

Catty

Előzmény: BIGdaddy (400)
hosszu Creative Commons License 1999.12.29 0 0 404
A poraz huzasa nalunk is gyakori. Az az erdekes, hogy nincs is hatarozott "nyom" vagy utirany, amerre huzna, mindig amerre az orra mutat, elore. Igy ha egyik oldalamrol a masikra rancigalom, akkor arra huz az arok fele. Ez addig tart, amig birja szuflaval, utana meg leul, ugy kell noszogatni, hogy megmozduljon. Faterom egyszer eljatszotta, hogy hagyja, had menjen, futott mellette. Kb. masfel kilometer utan lett vege a dolognak, de az eb mar csak a feneken vette a levegot. Csak azert erthetetlen szamomra, mert mar tobb, mint egy eve tudja, mit jelent a poraz es seta, igaz, nem surun van kint az utcan.

Az eb elso szokesi kiserlete egy macskahoz kapcsolodott, utana szaladt, majd miutan bekergette egy keritesen, elolunk futva megtett egy kort a haztomb korul. Kesobb viszont nyitott kapubejaronal egy helyben topogva, sipolva nezte vegig, ahogy egy macska vegigszalad az utcan. Mindezt poraz es parancsszo nelkul, csupan gazdai jelenletenek hatasara.

Előzmény: Csülök (403)
Csülök Creative Commons License 1999.12.29 0 0 403
Szerintem minden kutya húz, ha pórázon van, leszoktatni róla csak "agyonfegyelmezéssel" lehet, ami pedig tönkreteszi a kutyó egyéniségét.
Egy darabig persze nincs más választás, mint a póráz (meg a lebegés a póráz végén!), de ha az eb néhány alapvető dolgot megtanul (ülsz, vársz, ide, ilyesmi...) nyugodtan lehet póráz nélkül sétáltatni (illetve azért lehet, hogy ez "típus" függő?), de mindíg nagyon kell rá figyelni. Nekem például életbevágó, hogy előbb vegyem észre a macskát, mint a kutyám. Ha utána ered, nincs esélyem, de ha előtte szólok, hogy vársz, akkor ugyan gutaütést kap a szerencsétlen, de nem szalad el, amiért persze agyba-főbe dícsérem.
Erről jut eszembe, érdekes, de majdnem mindíg én észlelem először a macs-ot, csak egészen aljas széljárások esetén Viki kutya!
Előzmény: whiterabbit (398)
SasMadár Creative Commons License 1999.12.29 0 0 402
Szóval kuty-nak csak igérve van a kamion sajt, ha nagyon jó napja van max.2-3 jut neki. Ez akkor fordul elő, ha vendég-járás van, s az érkezők sajttal jönnek, mert be akarnak vágódni:))

A ráncigálás-húzás nálunk is gond. Őkelme bő két éves volt, amikor hozzánk került ( sajnos meghalt apám, övé volt a tyutyu), és a pórázt, szájkosarat még hirből sem ismerte. Póráz nélkül sétáltak mindig. Neki szótfogadott, belőlünk hülyét csinál. A hosszú póráz nem megoldás nálunk, mert mindig pont 1 méterrel akar előbbre lenni, mint a póráz hossza. A megrántom, ha indul nálunk nem működik, mert ő az erősebb. De imádni való, és ezt tudja is magáról.

Előzmény: Gorcsev (399)
BIGdaddy Creative Commons License 1999.12.29 0 0 401
Ja még annyit, ha van valamilyen tapasztalat az alább említett kutyákkal, azt is szívesen veszem!
BIGdaddy Creative Commons License 1999.12.29 0 0 400
Tanácsoljatok nekem, milyen kutyát vegyek (még nem aktuális): olyan kellene, amely kedves, közepes, viszonylag rövidszörű, gyermekbarát, tanulékony, alapvető védelemre kiképzehető. Sajnos csak lakásba tudom venni, de én úgy gondolom, hogy ha valaki szereti a kutyáját és biztosítja neki a napi mozgást, az nem árt többet vele, mint egy magányos kutya egy nagy udvarban.

Én labradort szeretnék, de félek, hogy az utolsó pontban említett feltételnek nem felelne meg. Másik ötletem a boxer, az viszont még ha nagyon barátságos is, riadalmat kelt pl. egy játszótéren a külseje miatt. Lehetne esetleg még németjuhász, de az már kicsit hosszú szőrű és félek a diszpláziától (az otthoni ebünk is ilyen, és bár ez sokmindenben nem zavarja, de hidegebb napokon, kiadós mozgás után látszik rajta és nem is képezhető ki őrző-védő munkára, mert nem bírja a lába :( ). Középsnaucert vagy airdale terriert gondoltam még, de ezeket trimmelni kell, és közben nő a szőrük (a terriernek talán nem annyira, ebben nem vagyok egészen kompetens).

Ajánljatok még ilyeneket! Valami ilyesmi kutyákat. Jó, ha nem kerül túl sokba (mondjuk egy labradornyi ár [~40-50e] még elfogadható, de ennél többet nem tudok rászánni és nem baj, ha ennél is olcsóbb).

Vagy a másik ötletem, hogy kettő kisebbet veszek. Pl. két törpesnaucert (istenien néznek ki együtt) vagy valami hasonlót. Tacskónál azért nagyobbak legyenek (ezekkel sincs bajom, nagyon bírom őket, de valami kutyább formát szeretnék :)). Ilyeneket is ajánljatok, ha tudtok! Na rajta!
Köszönöm.

Gorcsev Creative Commons License 1999.12.28 0 0 399
Sas: csak óvatosan a sajttal, ha túleteted vele a kutyát, fehérjemérgezést kaphat. Egy ismerősöm megjárta, mikor kapott valahonnan egy rahedli lejárt kockasajtot... No persze megijedni azé' nem kell, a veszélyes adag imho napi 1 kg-nál kezdődik :))
Fehérnyuszi (Grace Slick rulez :))): azt mongyák az okosok, hogy a húzásról úgy lehet leszoktatni a kutyit, hogy hosszú, lazára engedett pórázzal mentek, és amikor el akar menni a lábad mellől, erősen -de persze nem durván- _megrántod_ a pórázt. Húzni teljesen felesleges, az a kutyának nem inger, hiába fulladozik.
whiterabbit Creative Commons License 1999.12.28 0 0 398
Sziasztok!

Én is egy magatartásproblémás esetben kérném a kedves kutyás tasztaltársak segítségét.

Családunkhoz tartozik egy 5 hónapos pulikutya. Nagyon fiatal korában került hozzánk, így a szokásosnál hamarabb kezdtük el rászoktatni a sétálásra. A pórázzal nem volt semmi gond, viszont egyszerűen nem bír leszokni arról, hogy húzzon, akár egy husky (sokszor már harákol és fulladozik, de egyszerűen nem érti meg, hogy ne húzzon). Sem a szép szó, sem a fenyegetés nem használ. Biztos van a kutyák között is debil, de
nagyon remélem, nem az értelmi szintjével van baj.

Egyébként igen hiperaktív és akarnok. Amellett viszont bűbájos és ártatlan is tud lenni, de sokszor ez csak elterelő hadművelet.

Vajon hogyan lehet rászoktatni a kutyát a szófogadásra?

wr, aki nagyon kezdő az eblélektan és neveléstudomány terén

SasMadár Creative Commons License 1999.12.28 0 0 397
én is szeretlek :)))
Előzmény: hosszu (396)
hosszu Creative Commons License 1999.12.28 0 0 396
SasMadar:
A', ne is kerdezd...

;-))
Eleg gyenge vitz vo't, de nem tudtam kihagyni!

SasMadár Creative Commons License 1999.12.28 0 0 395
Hogy vagy Hosszu?

SasMadár

???

Előzmény: hosszu (394)
hosszu Creative Commons License 1999.12.28 0 0 394
Hali!

Koszi a jotanacsokat a kajaelfogadassal kapcsolatban. Elobb azt hiszem, a csalad notagjait kell kovetkezetesebb magatartasra birnom, aztan johet a kuty megregulazasa. Sajnos minden korlatozo intezkedes csak egy-ket napig ervenyesul.
Korabban volt tema, bar lehet, hogy a KUTYAKAKI-ban, hogyan lehet leszoktatni a blokiket a teruletjelolesrol. Valaki emlitett egy kemiai csapadekot (valami lottybol visszamarado porszeru anyagot), ami elriasztja a nemkivanatos ebeket es a ho alol is kierzik. Aki emlekszik ra, ne kimeljen. A kapunk enyhen szolva magan viseli a vizeletnyomokat, es mivel a mi ebunk odamegy ismerkedni, a kivul levo eb felugral a keritesre es szepen lekaristolja a karmaival a festeket is.

SasMadar:
Kerdezd meg, hogy vagyok! ;-D

SasMadár Creative Commons License 1999.12.28 0 0 393
Sziasztok! A miénk ( 5 éves német juhász) nem eszi a csokit. Ez nem baj. Viszont kockasajt függőségben szenved. Még nem mertem kipróbálni, hányat tudna megenni belőle, de megigértem neki, ha nyerek a lottón, kap egy kamionnal.

A böki nálunk udvari kutya, sózni nem sózunk, a cserépkályhából a fa hamut szórjuk szét. A lábával bármi történik, nem engedi, hogy megnézzük. Ha egészséges, akkor sem nyúlhat senki a lábához, mert azonnal kap. Normális dolog ez?

SasMadár

Venyigeszu Creative Commons License 1999.12.28 0 0 392
Kedves Szezso!

Kösz a felvilágosítást, értesítem a családot, hogy mire számítsanak, ha nem hagyják abba a halálra zabáltatást :-)))

és a Plankton

Előzmény: Szezso (391)
Szezso Creative Commons License 1999.12.27 0 0 391
Mint szakmabeli,bár nem szaloncukorban, megpróbálok válaszolni. Szóval a mérgezés kizárt, max. egy heveny gyomorrontás lehetséges. Rossz közérzet, elesettség (feltűnően nyugodtan fekszik v. pont ellenkezőleg nagyon nyugtalanul jár fel- s alá) és hamarosan erős, néha nem is csillapuló hányás(vagyis nem csak az jön ki, amit bezabált, hanem utána is öklendezik). Azért egy airedale terriernek ehhez kell kb.egy fél kiló(papír nélkül!) és hirtelen bezabálva.
Előzmény: Venyigeszu (390)
Venyigeszu Creative Commons License 1999.12.27 0 0 390
Sziasztok!
Még soha nem írtam errefelé, de ez csak a lassú net eredménye...

Én is kutyabolond vagyok és mint ilyen lenne egy kérdésem.
Szerintetek mi a szaloncukor mérgezés első jele? És mennyi szaloncukortól kap mérgezést egy kifejlett airdale terrier? :-)))

és a Plankton

SaGa Creative Commons License 1999.12.25 0 0 389
Gerry egy Kinder Bueno-t kapott. Imádja a csokoládét, de válogat. Van izlése...

SaGa

Előzmény: Dun Ringill (384)
Bong Creative Commons License 1999.12.24 0 0 388
Én egy komplett bikacsököt fűrészeltem nekik ketté, de még mielőtt észrevették volna, bezabáltak egy tálca habkarikát a cérnákkal együtt, amikre fel voltak kötözve.
Gorcsev Creative Commons License 1999.12.24 0 0 387
Csont rulez. A labdák nálunk csak másodpercekig tartanak :((( (ld. még alant a fundi minősítését...)
Előzmény: Pocak (386)
Pocak Creative Commons License 1999.12.23 0 0 386
Az enyim egy karajcsontot, meg egy SAP-s labdat. A legjobb kezekben lesz!
Gorcsev Creative Commons License 1999.12.23 0 0 385
Az előbb kaptak 1-1 virslit. A hüJe fundi kikapta a kezemből, és szalvétástul nyelte le :)))
Előzmény: Dun Ringill (384)
Dun Ringill Creative Commons License 1999.12.23 0 0 384
Itt van a Karácsony, mit kap(nak) a kutyá(i)tok?
Szimba Creative Commons License 1999.11.22 0 0 383
OK, Robin!
Megígérem, hogy nem fogok havat enni, de nyalogatnom csak szabad, nem?!:-)))

A sózás helyett nagyon jó, ha faforgácsot szórtok ki! Teljesen környezetbarát és nem bántja a kutyák lábát sem.

Szimba

Előzmény: Robin (382)
Robin Creative Commons License 1999.11.21 0 0 382
A szarvasfaggyú még jobb (igaz drágább is jóval), de kevés helyen lehet kapni.
Titi ilyenkor átalakul - újra kölyöknek érzi magát, pedig már komoly 5 és fél éves. Vigyázzatok a hóevéssel, mert könnyű tőle torokgyulladást kapni!
Bong Creative Commons License 1999.11.21 0 0 381
Sziasztok!

A mieink is nagyon csípik a havat, teljesen feldobódnak ilyenkor. Még a hógolyót is vissza akarták hozni. Olyan szépen mutat a két barna állat a szép fehér havon! Kár, hogy egyre több rajta a sárga folt... Most meg vacsora után bejöhettek (jó vizes bundával), és itt a melegen csak reszkettek, mint a kocsonya. Szegénykék, nemsokára ki kell menniük.:-(
A sózás tényleg nem tesz jót a lábaknak, de lehet kapni tappancsvédő krémet, vagy a körömvirág kenőcs is jó, ha esetleg enyhén kimaródik a talp.

Bong

Pocak Creative Commons License 1999.11.21 0 0 380
Luca nyenyi is elvezi a havat, olyan mint egy rossz gyerek, csak akkor jon be teljesen atfagyva, ha mar raszolnak. Akkor viszont remeg mindene (a rengeteg raolvadt hotol).
Jatek utan labmosas jon (kutyaelet!).

Van egy kerdesem:
Ti sozzatok az utakat? Anyu nem hajlando lesozni a jardat a hazuk korul, merthogy kimarja a kutyak labat.
Emlekeim szerint mi soztunk az erdi hazunknal, es semmi baj nem lett. Anyu nem sozott, tavaly el is torte a labat.

SaGa Creative Commons License 1999.11.21 0 0 379
Sziasztok kutyások!

Itt a tél, hó, jég, ami kell. Blökik hogy viselik? A mienk ilyenkor pár napig gondban van, mert a szokott helyeit befedi a hó, szagokat nem érzi, így nem biztos benne, hova is kellene pakolni, ami kikvánkozik. De a friss havat imádja, a hóesést is. A sózott latyakot már nem.

Tegnapelďtt este, volt egy fekete alapon fehér csaunk, séta közben. Eszméletlen látvány. Csak a bunda külsején egy vékony rétegben van rajta hó, szinte minden szďrszálon külön. Az egész rezeg, mozzog, ahogy a blöki megy. A feje hó fehér, csak az orra (az egész kis " ráncos doboz", a szeméig) feketéllik, met azon nem marad meg a hó... Minden évben tervezem, hogy lefotózom így de sose jön össze. Most pl filmem nincs.

SaGa

SaGa Creative Commons License 1999.11.13 0 0 378
Hosszu!

Azt tényleg nem csocsó. Valami félreértés lehet 8-))

Csau kiállításon a legfegyelmezettebbek a bírók, azt hiszem...

kajaelfogadás:

Nálunk egyszerűen ment:
Kutyaiskola, ebek körben ülnek gazdik mellett. Látták egymást. Kiképző körbement és mindegyiknek adott egy falatot a kedvenc kajájából (ezt előre kérte, hogy aznapra mindenki vigyen egy keveset). Az első néhány blöki még el akarta fogadni, de ilyenkor mindig kaptak az orrukra egy pofont. Az ötödiktől fölfele már el sem fogadták. Tanulékonyak. A mienk először odanyúlt érte. A kiképző vigyorgott: na a csau már megint. Rámorrantam a blökire, erre kicsit hátrahúzódott, és onnan morgott nagyon csúnyán a kiképzőre... Ha nem kapja el a kezét, valósznű kevesebb ujja marad...

Arra is figyeljetek, ha vendég van, és kaját próbál adni a blökinek, rögtön rászólni!

Hali SaGa

Előzmény: hosszu (375)
Robin Creative Commons License 1999.11.12 0 0 377
lehet hogy szóba került már. Próbáltad hogy karakán ismerős összetekert újsággal esetleg 'visszakézből' orron csapja a kutyudat, ha a kínált kaját elfogadja?

ha séta közben talál és azt igyekszik eltüntetni, valami csörgős pórázt lehet 'hozzávágni'. A zörgés és a gazdi tiltó szava talán ér valamit

Előzmény: hosszu (375)
Bong Creative Commons License 1999.11.12 0 0 376
Szimba,
köszi a tanácsot. Az az igazság, hogy nálunk a kerítés mellett tavaly még jó dús sövény volt, ami a szomszéd kutyát nem tántorította el az ugatástól, ha mozgást észlelt. Érdekes, hogy már az előző kutyájuknak is ugyanez volt a szenvedélye.
A mi kutyánkat pedig azért sajnálom, mert szegény annyira szeretett mindig focizni, megőrült a labdáért, most meg egyszerűen nem engedi játszani a másik. Hiába van 2 labda... Meg persze nemcsak ez, minden téren el van nyomva.
Biztosan rossz lehet neki, hogy 7 évig ő volt az egykutya, aztán hirtelen jött egy betolakodó. Sajnos, ha nem hoztam volna el, kiirtásra került volna. És annyira hasonlított az eredeti kutyánkhoz. Akkoriban próbáltam neki gazdát keresni, de most már persze nem válnánk meg tőle, annyira ragaszkodik hozzánk.

Bong

Előzmény: Szimba (372)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!