Keresés

Részletes keresés

drast Creative Commons License 2001.09.24 0 0 214
Jaj,sziasztok.Képzeljétek, 2 hete hajkurészok már egy kóbor kutyust (keverék,nagy,fekete,és sovány). Sajnos saját kutyám+szüleim miatt nem tudtam hazavinni (I.) és barátom szüleihez sem tudtam (II). Amikor nem kerestem ,ott ült a házunk előtt,most meg napi2-3 órát kóválygunk, és sehol nincs. Pedig már helyet is találtunk neki. (de megvan,mert délelőtt mindenki látja,meg öcsém is,amikor hazajön a suliból, de akkor még melózok)

Hol keressem?
Hogy keressem?
Jaj,jaj, elegem van,hogy kolbászokkal a zsebemben mászkálok minden délután. :-(

Szemétség: 6-8 állatmenhelyet hívtam kb 2 hete, egyik sem elérhető. És kb 50 embert felhívtam, senki sem fogadta volna be, még 2 napra se. Mindenki olyan bunkó,ugyanis főleg olyanokat hívtam,akiknek kertjük van,kutyájuk meg nincs.

Remélem nem lett beteg a kutya ebben a nagy esőben. ha nem lesz meg,2shake-be esek!!!
Alig tudtam aludni az aggodalomtól. Pláne azért, mert volt már a lakótelepünkön (Óbuda,zöldövezet) kóbor kutya, de valami elmebeteg lelőtte.

oncogito Creative Commons License 2001.09.03 0 0 211
Kedves feri60!

Én sajnos konkrét segítséget adni nem tudok örkbefogadást illetően.
Azonban az átmeneti időre is mindenképpen azt ajánlanám, hogy a gyerekek ne játszanak olyan játékokkal, amik magas, éles hangot adnak. Pl. bármiféle pisztoly, de akár trombita sem. Egyedül hagyni pedig valóban nem szerencsés a gyerekekkel. Hirtelen mozdulatra, amit a gyerek észre sem vesz, a kutya azonnal negatív módon reagálhat, akár félelemből is.
Mindenképpen ajánlanám, hogy ha egyedül kell hagyni őket, a kutyán legyen szájkosár.

oncogito

Előzmény: feri60 (208)
oncogito Creative Commons License 2001.09.03 0 0 210
Kedves Brunhilda!

Nem vitatom, hogy többféle kutyaiskola létezik. Én egy párat végigjártam, hogy rátaláljak a legoptimálisabbra, ahol nemcsak a csibészelés és a hergelés az egyetlen fő attrakció.
Ismétlem, ahol a gazdi maga képzi a kutyát, ott kifejezetten tananyag, hogy csak a gazdinak fogadjon szót a vezényszót illetően.
Konkrétum egy fegyelmező oktatásból: hármasával, vagy négyesésvel felosztják az egymás melletti gazdikat, akik szembeállnak a kutyákkal. Az első pl. ülj-t a második feküdj-t, a harmadik előreküldi a kutyát. És amikor az oktató elkiáltja magát, hogy: vezényszó!, akkor az egymás mellett álló gazdik különböző vezényszavakat mondanak. Az igen nagy hangzavarból a kutyának csak a saját gazdira kell tudni figyelni és neki engedelmeskedni. Ez fontos része az oktatásnak. Azon kívül a gazdi vezényszavára sokszor beleszól mást is az oktató, és a kutyának a gazdi vezényszavára szabad csak figyelni.
Tehát nem valószinü,  hogy a valóságban is mást produkálna. Persze, ismétlem, ahol a fegyelmező gyakorlatok fontosabbak a csibészelésnél, mert ilyen iskolák, ill. oktatók is vannak, bár azokat nem oktatóknak nevezném.

A csibészelésnél pedig, ahol komoly valódi őrző-védő munka folyik, kivétel nélkül a karra való támadást tanítják. Magasabb szinten szájkosaras támadást is, de az is kifejezetten karra.
Hogy esetleg ettől van eltérő oktatás is, az inkább amolyan harci kutya oktatás lehet, arról pedig nem tudok nyilatkozni, csakis az elítélés legfelső fokán.

Egyébként bármikor el lehet menni nézőnek is kutyaiskolákba, ott saját szemeddel is megláthatod az oktatás menetét, ez nem hit dolga.
Címeket mondhatok, ha érdekel.

oncogito

Előzmény: Brunhilda (209)
Brunhilda Creative Commons License 2001.09.02 0 0 209
Kedves Oncogito!

nem hiszem, hogy butaság lenne amit írtam a vezényszavakról. Ugyanis ezt egy olyan tapasztalt embertől (igazság szerint nem csak tőle) hallottam, aki nem csak kiképzett, hanem aktívan is dolgozott a kutyáival. A másik dolog, a karra való csibészeltetés. Ha megfigyelitek a kutyák (akiket erre tanítottak) mindig karra támadnak, pedig a kutyák általában lábra mennek, hiszen az fekszik nekik fogközelre. Azok a kutyák, akik igazi komoly szakembertől kapnak kiképzést a test minden területére támadnak, ezért is kell a "fogd meg" fiúnak az egész testét védnenie. Persze lehet, hogy te ebben nem hiszel, mert a nyolc éved alatt mást tapasztaltál, de attól még lehet igazság alapja. Ahelyett, hogy elveted, inkább gondolkozz el rajta.

B.

Előzmény: oncogito (207)
feri60 Creative Commons License 2001.09.02 0 0 208
Négy és fél éves törzskönyvezetlen, fajtiszta magyar vizsla új gazdit keres. Kis növésű, sötétbarna, selymes szőrű, szobatiszta, nagyon ragaszkodó. A létező összes védőoltást megkapta, rendszeresen féreghajtott. Jól nevelt, "kultúrált" (Nem eszik cipőt, nem kunyerál az asztaltól, stb...), fegyelmezett (kutyaiskolába járt). Kisebb gyerekektől fél.
Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a topicban szereplő vizsla a nyáron megharapta a kisebbik (11 éves) fiamat a kezén. Úgy tűnik, hogy egy kicsit túltenyésztett, rettenetesen ijedős, minden zajra össze rezzen. Egy heréje van, most már én is tudom, hogy ez is a túltenyésztettség egyik jele. A harapás előzmény, figyelmeztetés, morgás nélkül történt. Azóta tartok tőle, nehogy megismétlődjön az eset, esetleg súlyosabb következményekkel.
Most pénteken a fiam egyik barátjába harapott, szintén minden előjel nélkül.
A gyerekek továbbra is imádják, nem érzik veszélyesnek, de én mindenképpen el akarom távolítani a közelükből. Sokszor vannak egyedül itthon a kutyával, és nem szeretném, ha tragédia lenne belőle. Biztos vagyok benne, hogy egy gyerektelen családban jól ellenne, felnőttekkel szemben abszolút tudja a helyét.
Sajnálnám elaltatni, de ha más megoldás nincs, ez fog történni, mert féltem a gyerekeimet. Talán érthető az aggodalmam.
Ha jó gazdia lennél, vagy tudsz valakit aki igen, akkor kérlek sűrgősen írd meg nekem:

feri60@westel900.net

oncogito Creative Commons License 2001.09.02 0 0 207
Üdv Kikki!

Biztos sok tanáccsal leszel ellátva, azért ha nem baj, én is szólnék egy-két gondolat erejéig.
Én két örökbefogadott kutyával élek 12 éve (sajna, az egyiket tavaly kellett elaltatni.) Bár nem menhelyi kutyák voltak, a gazdaváltást mindkettő megsínylette. Legalábbis a kezdet kezdetén teljesen mások voltak mint egy-két év múlva.
Egyetértek azzal, hogy az első idő a játéké és a fizikai összeszokásé kell hogy legyen. Azonban nagyon fontos, hogy az alapvető szabályok már most be legyenek vezetve. Tehát én a pórázt mindenképpen első pillanattól javaslom. Rá fog jönni, hogyha a te kezed adja rá, semmi rossz nem lesz, sőt a várt sétákat jelenti majd. Mig ha később adod rá, nem érti, hogy miért kell valami, ami eddig nem. A bizalom pedig nagyon gyorsan megrendül.Jobb ezen elsŐre túlesni.
Még van mégvalami nagyon fontos, ami látszatra egyszerü, de betartani nem. Sose csapd be. Tehát ha sétálni akartok indulni, ne gondold meg magad menetközben. Ha azt mondod, nem, akkor nem. Ha egyszer megendesz neki valamit, máskor is kiharcolja magának.
Ritkán tilts valamit, de akkor ne legyen kivétel, vagy apelláta. A vezényszavak végrehajtásra valók és nem társalgásra. A kutya nagyon okos ám. Ha 5-6 alkalommal mondasz neki valamit és csak azutan lesz "szankció", akkor mindig ki fogja bekkelni azt az 5-6 alkalmat, neki megvan hozzá a türelme.
Tehát kezdetben minden bizonnyal kevés tiltás lesz számára, de az ténylegesen komoly legyen. A fenyítést mindenképpen mellőzném. A hangosabb szó, vagy kritikus helyzetben egy pohár vízzel való nyakonöntés mindig hatásos. A víz esetében sokszor már elég egy pohár felemelése is.

Azt írod, roti keverék. Akkor nagy valószinüséggel elsősorban személyvédő lesz, mint területvédő.

A kutyaiskolát én is nagyon javaslom, bár minimum fél év azért kell addig.
Irta itt valaki, hogy a vezényszavak azért veszélyesek, mert azt mindenkitől elfogadja. Ez butaság.
A kutyaiskolákban (nyolc évig volt benne részem) külön része az oktatásnak, hogy csak a gazdi vezényszavára engedelmeskedjen. Persze ennek előfeltétele, hogy maga a gazdi vegyen részt az oktatásban, ne másnak adja képzésre.
Aztán még egy jótanács. Sose családtaggal együtt menjetek, csakis ketten. Különben szétoszlik a figyelme és kezelhetetlenebb lesz.

Kiváncsian várom a fejleményeket és a beszámolódat.

oncogito

mokuss Creative Commons License 2001.08.31 0 0 206
:))

Előzmény: Törölt nick (205)
zoozi Creative Commons License 2001.08.31 0 0 204
Előzmény: Kikki (203)
Kikki Creative Commons License 2001.08.31 0 0 203
Ez a betanítás nagyon klassz dolog, különösen, ha már egy kifejlett kutyát kell "továbbfejleszteni". Most elviharzok melózni, de mivel a hétvégén elhozom új családtagot, a jövőhéten beszámolok első élményeinkről, aztán tuti akad egy csomó újabb kérdésem.
Ja, még egy: akkor most szerintetek inkább ne vigyem sétálni az első estéken (ahhoz ugyanis muszáj lenne a póráz)?
Na, ha addig nem kommunikálnánk, mindenkinek nagyon jó "kutyás" hétvégét.
Előzmény: Csülök (202)
Csülök Creative Commons License 2001.08.31 0 0 202
Ez az én egyik kedves intimitásom a kutyámmal. Ugyanis azt tanítottam neki, hogy ha hangos szóval akarom tőle elvenni a játékát az "maga a játék", nem adja tépjük, rángatjuk. Sokan megdöbbentek már akik játszottak vele (mindenkihez viszi a hülye játékait :) ), és hiába kiabáltak vele, hogy "Ide", meg "adod", meg bármit mindíg kiszedte a kezükből. Akkor jött a gazdi (mármint én), és közölte, hogy a kutyának igen finom lelke van, nem bírja a kiabálást, tessék tőle szépen kérni! A halk "kérem"-re azonnal odaadja! :))
Előzmény: Törölt nick (201)
Kikki Creative Commons License 2001.08.31 0 0 199
Hát...fantasztikusak vagytok!
Valójában biztos vagyok benne, hogy ez az egész kutyaprojekt nem egy "akkora" nagy ügy, csak kicsit izgulok, nehogy a végén egy elkényeztetett lüke kutyusum legyen.
A kaját látom nem kell "túlturbózni", majd szem előtt tartom, hogy "ha kutya lennék, vajon megenném-e?".
A kiképzést nem szeretném erőltetni, bár pont arra gondoltam, hogy az elején úgyis sokat foglalkozom vele, a kutyasuli meg talán csak rásegít az összeszokásra: mintegy hétvégi "családi program".
A betörőktől tudom nem véd meg, ha nagyon be akarnak jönni, úgyis becsörtetnek, de talán fel tudja tartóztatni, meg legalább jelzésre jó lesz (azóta úgyis alig alszom, minden hangra figyelek) - lehet, hogy engem kéne a kertbe kiállítani? :))
Ha bármi ötletetek van ami egy első kutya beszerzésénél, betanításánál fontos lehet, légyszi írjátok le, akár korábbi tapaszalatok okulásait is.
Köszi a tanácsokat!
Előzmény: Törölt nick (198)
Brunhilda Creative Commons License 2001.08.30 0 0 197
www.doginfo.hu. A szüleim csinálgatják, már amikor ráérnek. Itt talán találtok jó cikkeket.
Off: valaki árulja már el, hogyan tudok linket beszúrni! Plíz!!

Amúgy nem akarok senkit sem elkeseríteni de egy kutya nem kutya. Mármint ha házörzésről van szó. Ugyanis ha nagyon be akarnak törni, akkor a kutya nem akadály.

Mi tanyán lakunk és 12 kutyánk van. A két kuvasz van kint éjjelente. Ha rajtuk átjutnak, akkor a házban még plusz meglepetésként bent van 3 masztiff. Az egész környéken sorban vannak a betörések, kivéve nálunk. A betörők úgy emlegetnek minket "az a sok kutyás ház".

A másik dolog, hogy csibészeltetni nagyon veszélyes dolog. Főleg a roti féléket. Én meg nem tartom jó ötletnek, hogy a kutya nagyon engedelmes legyen, mert sokszor megtörténik, hogy a kutya nemcsak a gazdájának fogad szót, hanem mindenkinek. Jópofa, megy a betörő, a kutya már harapna bele a nemesebb testrészeibe, amikor a bűvös, feküdj, maradj, nyughass parancsszavakra az eb beengedi a csúnya rossz bácsikat. Nekem volt egy kutyakiképző ismerősöm, aki vállalt örzést meg védést az ebjeivel. Ő úgy tanította be őket, hogy ha egy idegen elkezdett parancsokat osztogatni a kutyáinak, akkor azok automatikusan támadtak. No persze nem torokra először, de nekimentek az illetőnek.

+ fontos, hogy a kapura tegyél ki jelzést: harapós kutya. Ugyanis, ha illetéktelenül bemennek hozzátok és a kutya belekostól valakibe és nincs jól látható helyen figyelmeztető tábla, akkor téged büntetnek meg. Nálunk, mivel a területhez tartozik elkerített erdős rész is, három méterenként van egy ilyen figyelmezetető tábla kiszögelve.

Hirtelen ennyi.

B

Kikki Creative Commons License 2001.08.30 0 0 196
Jó hallani, hogy van már tapasztalatotok. Az a helyzet, hogy miután már 2x is betörtek hozzánk, úgy gondolom, hogy egy kutyus segíthet a helyzeten (ha nem is oldja meg). Ez a Roti keverék, kb 1 éves, nagyon jó fejnek tűnik, csak még egy kicsit kajla. Szerintetek ha rendszeresen járunk suliba (szombaton és vasárnap) még nem túl késő, hogy estleg igazi házőrző legyen? Nagyon szép a kutyus, bár egy picit soványabb a kelleténél, én nagyon remélem, hogy rendes kaján sok sport mellett hamar kikupálódik. Egyébként nagyon eleven, és értelmes, nagyon bízom benne. Mi a véleményetek?
Még egy dolog...milyen kaját szerezzek be? A szokásos konzerv ok, vagy van más tippetek?
Előzmény: nextdoor (195)
nextdoor Creative Commons License 2001.08.29 0 0 195
Szia,jó ötletnek tartom menhelyről hozni kutyát, nekem skótjuhászom van, találták, menhelyre vitték. Sovány volt, kócos, félt, bizalmatlan volt, rosszat álmodott, tuti, hogy verték, mert bizonyos mozdulatokra halálra rémült. Másfél éve van velünk, az első két hónapban be kellett bizonyítanom, hogy nem bántjuk, hogy szeretjük, és mostanra jól van, nagyon okos, jókedvű, rendkívül hálás és ragaszkodó.Amikor hozzánk jött lakni, abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy itthon dolgoztam, így soha nem kellett egyedül hagyni, és figyeltem a kis szokásait, mindig következetesen használtam bizonyos kifejezéseket, és egy idő után komolyan mondom, értjük egymást.
Azt hiszem egy szeretni kell egy kutyát, sokat foglalkozni vele,és akkor minden rendben lesz.
sok sikert-:))
Előzmény: Kikki (193)
Kikki Creative Commons License 2001.08.29 0 0 193
Sziasztok! Most csatlakozom először, mert úgy látom, nagyon jártasak vagytok kutyügyben, én meg a héten cserkészem be életem első kutyáját (egy menhelyről hozom el). Van egy csomó kérdésem, tudtok segíteni?
nextdoor Creative Commons License 2001.08.28 0 0 192
Siver László telefonszáma:06 30 942 88 15
Nagyon jó fej, a csaum tőle volt hosszú életű, és mindig mindent megtesz a kutyákért, macskákért...
Előzmény: Brunhilda (191)
Brunhilda Creative Commons License 2001.08.28 0 0 191
Azt hiszem Siver (t nélkül). Amúgy ez a doki a legjobb a nagytestű kutyáknál gyakran előforduló izomzat nyavalyákban is.

Brunhi

Giovanna Creative Commons License 2001.08.27 0 0 190
Hello! Próbáljátok meg a Taktik nevü lemosóval kezelni. Az állatorvosnál tudod beszerezni. Elég sokáig kell használni ,de megéri. Az első héten minden nap,utána minden másnap, majd értelemszerüen csökkenteni a lemosást. Ezenkívül van mellé egy injekció kúra is,de annak nem tudom a nevét. Egyébként a Dr.Sívert László Érden tudja ezt nagyon hatékonyan kezelni. Az én kutyám már teljesen kopasz volt mire eljutottunk hozzá. De a fent leírt kezeléssel teljesen helyre rakta. jobbulást a kutyusnak!!
Előzmény: eeber (187)
Kalibán az ólommadár Creative Commons License 2001.08.25 0 0 188
én 100 kilós kutyát tartok, és a tolerancia
nálam működik, én nem szórok mérget a lakótelepen
ha egy macska a lábamra szarik, emellett vegetáriánus vagyok, és talán állatvédő. A kutyám
kóbor volt másnapra levadászták volna, megszántam
hazahoztam s azóta a legtöbb lakó vicsorog rám, tisztelet a kivételnek akikben még lakozik emberi nemesség. Sajnos a nagy átlag szólt belőled csávókám. Leegyszerűsítesz, átlagolsz, és előítéleteid lesznek.
Előzmény: fargo (127)
eeber Creative Commons License 2001.08.25 0 0 187
Hello, feleves dobermann kiskutyam szortuszoatkaktol szenved. Kb masfel hete kezelik, cyflee nevu tablettaval es neostomosan lemosoval. Sajnos egyre rosszabb, a feje kezd kisebesedni, es lassan az egesz testen kezd megjelenni a szorhullas. Miutan utananeztem a betegsegnek, kisse remiszto dolgokat tudtam meg rola. Szivesen fogadnek mindenfele jotanacsot, biztatast, otletet. Koszonom elore is.
Brunhilda Creative Commons License 2001.08.25 0 0 186
dr. Szűcs Zsuzsa pasaréti állatklinikán az ország egyik legjobb szemspecialistája. A stílusa állítólag kibirhatatlan, de próba csereszenye.

B.

Előzmény: Rosszcsont (182)
Rosszcsont Creative Commons License 2001.08.09 0 0 185
Szürkehályog. Az illető ismerőst Bécsbe irányították, mert hogy Magyarországon nem műtenek ilyen betegséget. Az infókat előre is köszönöm! R.
Előzmény: mbarbara (184)
mbarbara Creative Commons License 2001.08.09 0 0 184
Többen is, attól függ, hogy mi a baj.
Előzmény: Rosszcsont (182)
nextdoor Creative Commons License 2001.08.08 0 0 183
Csaum volt gyerekkori kutyusom, szerintem egy igazi egyéniség, önálló, viszont nem csinál hülyeséget. Nekiment egyszer egy dobermann, s nagy volt a riadalom, mert a csau nem engedte el, mintha szájzárat kapott volna. Ha nem szólnak hozzá, ő sem válaszol, soha nem volt órázon és hang nélkül ment el pl. a vicsorgó németjuhász mellett. Rendkívül éber, kiszámítható,soha nem okozna neked csalódást, időnként magányra vágyik, simogatás közben arrébb vonul. Játékra kapható, de hamar megunja, egy jellem, ha valakit utál, eltűnik amíg az illető jelen van. Idegeneket ijesztő morgással igyekszik távoltartani, nem lehet átverni, pontosan tudja ki kicsoda.Szeretete, de szerintem általában a kutyáknak, feltétlen. Most skótjuhászom van. Ő beteg ha nem jön vendég, öntisztul ugyan, de fésülni kell, és legszívesebben ágyban aludna. Nem kerti kutya. Sajnos.Viszont szép és az enyém talált kutya, hálás, és véletlenül nem is hülye.
Előzmény: hosszu (52)
Rosszcsont Creative Commons License 2001.08.08 0 0 182
Ki és hol operál ma Magyarországon kutyaszemet? Tudnátok SOS információval szolgálni e kérdésben. Előre is köszönöm szépen! R.
mbarbara Creative Commons License 2001.06.08 0 0 181
Szerintem nyugodtan megpróbálkozhatsz ivartalanítással, ( úgy sejtem fiú kutya az illető), a műtét után kb. 6 hónap alatt elég sokat változik a kutya viselkedése.
Előzmény: snowman (171)
Brunhilda Creative Commons License 2001.06.01 0 0 180
Hello,

Van a kutyusnak tetoválása? Ha igen akkor a Magyar Ebtenyésztők Országos Szövetsége talán tud segíteni a tetováló megkeresésében. A tetoválónak minden számot be kell vezetni pontosan megjelölve, hogy hol és kinek adta a számot.

Tehén tejet ne adj neki a víz tökéletes lesz.

Ha úgy gondoljátok, hogy megtartjátok, akkor sürgősen állatorvos:
- vannak-e oltásai?
- ha az utcán volt akkor egy gyors féreg, és bolha írtás sosem árt.

A junior kaja kiváló, de ha tényleg csak kb. 6 hetes, akkor egy kis valódi hús sosem árt neki.
Minden kutya tökéletes első kutyának, hiszen a lényeg, hogy hogyan nevelitek.
Látogass el a www.doginfo.hu -ra, hátha találsz jó tanácsokat.
Üdv.
B

Előzmény: vadgesztenye (172)
Brunhilda Creative Commons License 2001.06.01 0 0 179
Hát egyiknek sem árt, különösen a szukáknál könnyen kialakulhet gennyes méhgyulladás.
Előzmény: seawing (173)
lmatyas Creative Commons License 2001.03.24 0 0 178
Sziasztok!

Bocs hogy igy berontok, de hátha tud valaki segíteni:

Gazdit keres egy tündéri 2 év körüli ivartalanított keverék szuka kutya. Közepes termetű, vékony testalkatú, fehér alapon fekete-barna rajzos, rövid szőrű. Játékos vidám természetű, más kutyákkal jól megvan.

Ha valakit érdekelnek részletek, akkor keressen bátran: 20 9314-432 vagy mat@dev3.com

Kosz előre is a kutyu nevében!

lordofthechicagoblues Creative Commons License 2001.02.21 0 0 177
Ha nem fontos, hogy marcangoljon is és a kisebb méret előnyös, egyértelmű, hogy a tibet terrier a nyerő.
Jó fajta-előélet, ha nincs viccgyűjtemény a közelben, elég csak ránézni, nyugodt, megbízható jellem, őriz, mindig játékos, tiszta fajú árja, könyörtelen a birodalom ellenségeivel szemben.
De a vége csak vicc.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!