Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Lente Creative Commons License 2019.09.15 0 0 44438

Azért ez mégiscsak jó hír.

Mire végez, villany nélkül már semmi nem fog működni. :-)

 

Ha egyszer elkészülünk itthon az épületek renoválásával ( minden 60 plusszos), jöhet a napelem, meg a hőszivattyús kazán, meg az elektromos autó. Vagy egyik sem, és megalkotjuk ezek helyett, amire igazán vágyunk :-)

Előzmény: GRoman (44437)
GRoman Creative Commons License 2019.09.14 0 0 44437

Lente:

 

Sajnos előző hsz-om fake news volt, de én is azt adtam tovább, amit hallottam.

Másnap aztán meglett az igazi csoport, nem kell átmenni sehova. Meg a többi szükséges erőforrás is meglett apránként. (Bár végleges órarend még mindig nincs a Neptunban, így a szükséges tananyagot sem tudja letölteni, mert a rendszer szerint neki ugyebár nincs olyan órája...)

Angolul tud azért, nyelvvizsgája is van.

 

Alább linkelt Tool lemez meg első lett a Billboard lemezeladási listáján, lenyomták Taylor Swiftet is. (Fúj, mainstream, akkor már nem is kell... :-))

Előzmény: Lente (44436)
Lente Creative Commons License 2019.09.10 0 0 44436

Balázs remélem az angol nyelvűn fogja tudni csinálni!

 

Én csak azért nem tudok multinál dolgozni, mert pont angolul nem tudok.

Előzmény: GRoman (44435)
GRoman Creative Commons License 2019.09.10 0 0 44435

Lente:

 

Pedig van igény a németre, Lillát elhalmozzák munkával a nyelviskolában, még szombaton is dolgoznia kell. (Mondjuk teljesen vegyes csoportot kapott, korra még hagyján, de tudásszintre is...)

 

Felsőoktatas: tegnap derült ki, hogy Balázzsal együtt összesen három embert vettek fel arra a szakra, vagy évfolyamra, vagy mire. Amiből az egyik kapott munkát, és átment levelezőre. Szóval Balázsnak most minden órán másik csoporthoz kéne csapódnia, hogy látogatni tudja az óráit. Amit még talán meg is lehetne oldani, ha a Kandó is nagyjából egy kupacban lenne, mint a BME. De van neki egy része a Tavaszmező utcában is, ahová tegnap egy óra alatt sikerült átérni kocsival, a dugóban araszolva. Tömegközlekedéssel meg állítólag másfél. 40 perc alatt kellett volna...

A kocsit meg nem tudja hova letenni, mert a III. kerületben még a Spar meg a Praktiker parkolója is fizetős.

Annyit tud csinálni, hogy megpróbál átmenni angol nyelvű oktatásra, ott nagyobb a csoport. Vagy levelezőre, csak annak meg nem sok értelme lenne...

 

Ja, kellemes meleg van a padláson (bár télen oda is kell egy dzseki, annyi hő azért nem szökik át a födémen szerencsére), csak hely nincs... A bicikli is azért eladó (még mindig) hogy egy kicsivel több hely legyen.

Előzmény: Lente (44434)
Lente Creative Commons License 2019.09.09 0 0 44434

Padláson most is bütykölhetsz, le van hőszigetelve :-)

 

Az oktatás látom, hogy nem olyan mint kb. 20 éve, mikor 3-ad éves voltam a BME-n. Meg már az a hely is sokat változott.

Kollégával megcsináltattam az MSC építészt. És szinte nepítészként se kem volt vizsgájuk! 1-2 talán. Nekünk volt 9-10, amiből szigorlat is akadt. Nekik semmi. Nem voltak megfingatva. Ki is hulltak volna...

 

Amúgy szerintem  a nyelvtudás már kb. 20-25 éve is létkérdés volt sok szakmában. Aki meg jóképességű, kéttannyelvűbe felvették. 

Sajnos nekünk a német kéttannyelvűben az angol kimaradt. Ma a némettel meg pont kitörölhetem... meg az elmúlt 16 évben is.

Persze nyilván a kisgyerekem azért tanítom, hátha egyszer jól jön neki :-)

Előzmény: GRoman (44433)
GRoman Creative Commons License 2019.09.08 0 0 44433

Lente:

 

Anno az ilyen temperálást sörkollektorral igyekeztek megoldani. (Mármint légkolektorral, aminek a lgcsatornái sörösdobozból készültek.) Ahonnan vettem a kollektoros rendszert, a Permanentnél kísérleteztek ilyen 20 m3-es hőtároló pufferrel, és ott is az jött ki, hogy nem éri meg... Ma már gondolkodni sem érdemes ilyenen, mióta elérhető árúak a napelemes rendszerek, ÉS szaldós rendszerű az elszámolás.

 

Azért nálunk a kis garzon is valósulhatott volna meg, hogy leszedjük az egész tetőszerkezetet, és aláfalazunk 120 centit... Annyi pénzünk meg nem volt, és azóta sincs.

Most már ez is mindegy, Balázs éppen ma rongyolt el a kollégiumba. Ő meg is mondta, hogy ha bejön neki Pest(en valami jó állás), akkor nem fog visszaköltözni Fehérvárra. Haza persze még nyilván hazajár, Lilla is haza szokott jönni néha pár napra. De ehhez elegek a meglévő szobák. A padláson legfeljebb redukálni kéne a lomot, és kialakítani egy olyan helyet, ahol télen is tudnék bütykölni valamit. (Bár olvasnivalóban meg néznivalóban is annyi a lemaradásom, hogy nem ragaszkodnék a bütyköléshez...)

 

Még egy dologra nem reagáltam, pedig fontos: a felsőoktatás elérhetősége. Egyik dolog ugye az elszállt albérleti árak egyes egyetemvárosokban. A másik meg az, hogy azért vannak tele a nyelviskolák, mert most már a felvételihez is kell valamiféle nyelvvizsga. Több hallgatóhoz persze több tanár is kell, nem sok frissen végzett nyelvtanár van, aki állami oltatásban kíván elhelyezkedni. Lilla is azt fontolgatja, hogy inkább visszafizeti e Klebersberg ösztöndíjat, mert még úgy is jobban jár.

Igen ám, de mi legyen azokkal a szülőkkel, akik nem tudják kifizetni a maszek nyelviskolában a tanfolyamot? Meg az albérletet? Hiába demokratikus elvileg az oktatás, sokan kiszorulhatnak belőle pusztán anyagi okok miatt, még akkor is, ha maga a képzés nem fizetős. Olyanok is, akiknek egyébként meglenne a tehetsége meg a szorgalma hozzá. (Meg aztán már diplomával a zsebükben nem úgy néznének a szakmára, mint a sült hal, mert láttam már olyat is.)

Ez nem egy jó dolog. Ezt pedzegette (sok más mellett) az Index Tech & Tudomány podcast 5. részében Csányi Vilmos is. (Nagyon jó az a rész, de tegnap, amikor megnéztem, hogy jelent-e már meg új rész, az 5. hiányzott a listáról. Lehet, hogy valakinek nagyon betaláltak az öreg beszólásai, és muszáj volt levenni? Mindenesetre én most jól learchiválom az offline példányomat...)

 

Apropó, olvasnivaló és néznivaló mellett hallgatnivaló: Akinek még nincs meg, csekkolja az új Tool lemezt. Ez a kritika ugyan nem teljesen pozitív, de a cikk végére be van linkelve a teljes lemez, juhtyúk reklámok nélkül:

https://langologitarok.blog.hu/2019/08/30/ilyen_az_uj_tool-lemez

 

Azt nem igérem, hogy mindenkinek tetszeni fog (ez nem is volt cél), de akinek igen, annak nagyon... Jó hangcucc meg némi odafigyelés szükséges.

Előzmény: Lente (44432)
Lente Creative Commons License 2019.09.02 0 0 44432

A nyaralón akartam kollektorral téli temperáló fűtést. Gépész kolléga szerint föld alá tett tartállyal esetleg, de inkább nem sikerülne. Megy 1 gázkonvektor 0-áson, 5-7 fok van a házban,  évi 30 ezerért. A nem érné meg nem kifejezés :-)

 

Külön ajtóval külön élet járna elméletben. Külön háztartással 😁

Egyik barátoméknál így van nagyon rég, a tetőtér egy olcsón összerakott külön tetőtéri lakás. Először a bátya a családdal lakott ott, aztán főiskola alatt meg már ő. Kicsit csinosította, és most családostul él ott. Mondjuk a tiétekbél 2x nagyobb. Nektek egy klassz garzon fért volna el. De mind1, már nem lesz.

 

 

Előzmény: GRoman (44430)
bombahoppa Creative Commons License 2019.08.28 0 0 44431
GRoman Creative Commons License 2019.08.26 0 0 44430

Lente:

 

Kollektorral ma már nem érdemes foglalkozni, napelem a menő. A napkoli ugye pont akkor nem termel energiát, amikor a legjobban kéne, a hőt meg nem tudod eltárolni 1-2 napnál tovább. A napelemre viszont egyelőre olyan elszámolás vonatkozik (magánszemélynek egy bizonyos határig), hogy ugyanazon az áron veszik át tőled nyáron a betermelt energiát, mint amennyiért télen visszaveszed. Meg tudod úgy méretezni a rendszert, hogy átlagban az éves energiaigényedet fedezze.

 

Hobbiszobának még csak-csak jó lenne, csak előbb egy nagyot kéne lomtalanítani. Először is a felesleges bicikliktől kéne megszabadulni. Tegnap is elvittek egyet kölcsönbe / ajéndékba / 1000 Ft-ert tökmindegy, de ma visszahozták...

A külön ajtó eddig se nagyon érdekelte a gyerekeket. Mi sem voltunk túl szigorúak ez ügyben. Basszus, már Balázs is idősebb, mint én voltam, amikor összejöttem az anyjával, akkor most hova álszenteskedjünk?

Előzmény: Lente (44429)
Lente Creative Commons License 2019.08.25 0 0 44429

A lomis a velencefürdői Spar mellett van, Velence felé.

 

Napkollektorról mi már lecsúsztunk, majd egyszer napelem lesz, aminnyi csak felfér. Aztán jöhet a villanyjárgány.

Fűtés kiegészítésre van két nagy rakott tégla tömegkályhánk.

Itt valamennyi fa amúgyis keletkezik.

Viszont mióta leszigeteltük ezt a régi házat, túl sok a kályha teljeyítménye. A gáz elég keveset megy.

 

A tetőt csak azért kérdeztem, mert tök jó hobbiszobának az ilyen hely. Vagy az egyik gyerek felköltözik mikor nagyobb. Ő csak örül a külön bejáratnak :-)

Előzmény: GRoman (44428)
GRoman Creative Commons License 2019.08.25 0 0 44428

Persze, hogy nem. Maradt a padlás, tele lommal. A héjazatot azért hőszigeteltettük. A te tanácsodra a hátoldalra is rakattam egy kis tetőablakot, ami nagyon jól jött aztán, abból lett a kijárat kéménykarbantartáshoz.

 

Nem tudom, meddig követted az it folyó eseményeket. Csináltunk ablakcserét, hőszigetelést, meg napkollektort. Mindezt CHF hitelből, szóval sosem fog megtérülni... A kollektor azért jól jött, amikor egyik évben (talán 2016?) a kéményseprő kitiltotta a kazánunkat CO2 miatt. Akkor a kollektor vizével húztuk ki a nyarat, ősszel aztán berakattunk egy kondenzációsat. Most a kollektor tartályának a felső hőcserélője is be van kötve, azt fűti a kazán, ha kell. Tehát most nem átfolyós rendszerben kapom a melegvizet, hanem tartályból akkor is, ha nincs elég napenergia. Kényelmesebb, és működik frankón.

Előzmény: Lente (44427)
Lente Creative Commons License 2019.08.25 0 0 44427

Tetőteret végül megcsináltátok?

Előzmény: GRoman (44425)
Lente Creative Commons License 2019.08.23 0 0 44426

A 4 hónapos Rapidunk 10e km-el eladó. De ez nem ellenállhatatlan ajánlat :-)

Előzmény: bojo (44424)
GRoman Creative Commons License 2019.08.23 0 0 44425

Lente:

 

Hát ja. Ezen igazából én is bukok (csak az új hátsó gumi volt 5e), de nem annyira az ára kell, hanem a helye...

Egy Puchot már eladtam 5000-ért úgy, hogy házhoz is szállítottam Sukoróra. (Hogy ne bukjak annyira rajta, vittem magamnak is egy bringát, aztán mentem egy kis túrát az új kerékpárúton Nadap felé, át a kilátóhoz, aztán le a partra...)

 

Bojo:

 

OK, te nyertél :-) (Egyelőre.)

((Az én apukámnak meg bemutatták a színdarabját, bi-bí. (Tényleg.)))

Előzmény: Lente (44423)
bojo Creative Commons License 2019.08.23 0 0 44424

A fiam most keres autót. Tudsz valami visszautasítatlan vételt? :)

Előzmény: Lente (44423)
Lente Creative Commons License 2019.08.23 0 0 44423

Tőled megéri biciklit venni, az biztos :-)

...tőlem meg autót...

Előzmény: GRoman (44419)
bojo Creative Commons License 2019.08.23 0 0 44422

A parlagfűre meg pálinkát kell inni. Mert ugye tudjuk, hogy kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben meg orvosság. :)

Előzmény: GRoman (44419)
bojo Creative Commons License 2019.08.23 0 0 44421

Az én lányom is német szakos. :)

Igaz a másik szakja az a könyvtárostanár, így bölcsész. Abból akar majd PHD-zni. Az angolt ő is magáévá tette, autodidakta módon tanulta meg. Rá volt kényszerítve, mert HÖK-ös Debrecenben, a Külügyi bizottság alelnöke és a külföldi diákokkal tartani kel a kapcsolatot. Na meg a kutató munkáját idegen nyelven is elő kell adnia.

És már a google is jegyzi a dolgozatát: 

http://www.ropteto.hu/magasles/szovegkozles/21-magasles/szovegkozles/145-infokommunikacios-technikak-az-oktatasban.html  

Előzmény: GRoman (44417)
GRoman Creative Commons License 2019.08.22 0 0 44420

Lente:

 

Tudom, hogy a gyerek nem befektetés, azért tettem idézőjelbe. (Bár vannak még olyan vidékek, ahol annak tartják...)

Pusztán arra szerettem volna utalni, hogy csak a támogatások kedvéért ne vállaljon még egy gyereket az, aki egyébként nem vállalna. A végén úgyis "többe lesz", mint bármilyen támogatás...

 

Ami meg a mestereket illeti, én már meg sem próbálok keresni... Tavaly én festettem ki a spájzot, az elég jól sikerült. Meg a konyhát is, az már nem annyira... (Ebbe belejátszik az is, hogy ugyanazt a bevált anyagot már nem kapod meg, ha fél év múlva visszamész ugyanabba a festékboltba...)

Burkolni meg kádat cserélni viszont sajnos nem tudok, pedig erősen kéne azt is...

 

Az imént meg akció volt. Sógornőmet kellett menteni, nem indult a Seicentoja a munkahelyétől. Nekem elindult, igaz, csak másodikra. Önindító lehet, vagy esetleg gyújtáskapcsoló, mert elsőre a bendixet sem hallottam kattani... Vagy testkábel/testpont. Az az autó egy kupac testhiba, ahogy ment előttem és fékezett, a jobb oldali féklámpa világított, de a bal oldali helyett elaludt a helyzetjelző és kigyulladt az index... Jobb is, hogy szerelőhöz vitte egyből.

Előzmény: Lente (44405)
GRoman Creative Commons License 2019.08.22 0 0 44419

Lente:

Elárulom neked a nagy titkot: lehet kapni olyan bowdenakasztókat, amiket fel lehet csavarozni a vázváltókar helyére... Aztán fel lehet tenni fékváltókarokat, vagy sima váltókarokat, attól függően, hogy szarvkormányod van-e, vagy egyenes. (Csak lehet, hogy ez többe fog kerülni, mint amennyiért azt a bringát annak idején vetted, mert a fékváltókar nem olcsó alkatrész.)
Igazából a vázváltókarral sincs semmi baj, ha nem versenyző vagy, és nem kell a mezőnyben tizedmásodperc alatt reagálnod minden megmozdulásra... Nekem is van még vázváltókaros bringám, de már nem használom. Amit használok helyette, az is kék, de váltó egyáltalán nincs rajta... Taposás meg pörgetés van helyette. A Balaton-felvidéknek persze nem indulnék neki azzal.

De kölcsön is tudok adni egyet, mondjuk azt a Konát, amivel SN nyomult... Hány éve is volt az? Azóta kapott egy kényelmesebb nyerget.

Hol van Velencefürdőn lomis? Én a legutóbb az ország túlsó végéről hozattam lomis bringákat... Az a Kettler nem lehet rossz, bár nekem már nem gyűjtenem kéne a bringákat, hanem szabadulni tőlük... Arulok is egy Kettlert, de az női vázas és láncváltós:

https://apro.bikemag.hu/apro/kettler-paramount-noi-city-trekking-27241

Még Hollandiában vettem a feleségemnek, de aztán anyós használta... Az utolsó csavarig rendbe van téve.

A tókör/Petrocelli viszont most már nekem nem aktuális egy darabig. Az utóbbi napokban nagyon kiütött a parlagfű... Nem tudom, szedjek dupla adag antihisztamint?

Előzmény: Lente (44416)
GRoman Creative Commons License 2019.08.22 0 0 44418

50 év felett meg én így bringatúrázok, hogy elcsalom a nem jelentéktelen szintkülönbséget Veszprém és a Balaton-part között...
Én is le szoktam feküdni kb tízkor, de 20-án este volt egy pillanatnyi áramszünet. A lámpák ugyan egyből visszagyulladtak, de a net elment. (Meg a TV és a telefon is. UPC.) Még másnap reggelre sem jött helyre, csak délutánra.

Előzmény: bojo (44412)
GRoman Creative Commons License 2019.08.22 0 0 44417

bojo:

Érdekes, az én lányom is most fogja kezdeni a gyakorlati évét a Pannonon... (De azt nem mondanám, hogy egyidősek, mert az én lányom "duplán évvesztes" Belgium miatt. Ami rá is fért, mert különben pont a legbolondabb kamaszkorra esett volna nála az érettségi-felvételi időszaka.)
Vele annyival vagyunk előrébb, hogy neki már nem albérletet fizetek, hanem lakástörlesztést. Szerencsésen vettek Veszprémben egy tetőtéri lakást, persze vastag hitellel... Neki is volt/van önálló jövedelme, eddig mindeféle diákmunkát elvállalt. (Mindenhol be is vált, mindenhol megszerették, mindenhol be tudott illeszkedni, tolmácsolástól a szőlőművelésig. Kivéve a McDonald's-t...) Most meg már felvették Veszprémben egy nyelviskolába, abba, ahol ő is tanult az angol felsőfokúra. (Magyar-német szakon tanul, de mivel megcsinálta a felsőfokút egy másik nyelvből is, a tanári diploma birtokában azt is taníthatja. Igen, én most dicsekszem...)
A gyakorlatot nyilván állami fenntartású iskolában fogja csinálni, de alighanem csak addig fog dolgozni állami intézményben, amíg a Klebersberg ösztöndíj kötelezi erre. (Hacsak nem történik addig valami az állami fenntartású iskolákban is. Már nagyon izzik a parázs, hogy egy utcáról felvett Aldis eladó többet keres, mint az x éve a pályán levő pedagógus... Már ha csak betartanák azt az ígéretet, hogy a közalkalmazotti bértábla a minimálbérrel együtt mozog, az elég lenne... Akkor a feleségem is másfélszer annyit keresne.)

A fiam elvégezte az alapképzést az Óbudain (leánykori nevén: Kandó), most fogja kezdeni a mestert Pesten. Felvették kollégiumba (némi meglepetésre). Nomeg szerencsére is, mert ott nem tudnánk fizetni neki az albérletet. (Még egy lakás beugróját kinyögni meg pláne nem.) Érdekes tapasztalat lesz majd neki annyi év mamahotel után...
Számítógépes hálózatok irányába kíván menni, a programozás őt nem annyira érdekli. Cisco Academy megvan neki, asszem, a 4. szintig. (2 félév, 2*2 témakör, az iskola keretében kedvezményesen meg lehetett csinálni.) Álommunkahely a British Telecom (bár akiről tudom, hogy ott dolgozik, annak sincs Porscheja). Szóval valszeg ő sem fog hosszú távon hazaköltözni.
Neki is van valamennyi zsebpénze, airsoft fegyvereket javít meg tuningol autodidakta módon a haveroknak, de azt mind vissza is forgatja a hobbyjába... Az ellátást meg elvárja tőlünk. Még a kocsijának a biztosítását és az adóját is mi fizetjük (rá irattuk apám Suzukiját a hagyatéki tárgyaláson) amíg nincs önálló jövedelme.

Előzmény: bojo (44407)
Lente Creative Commons License 2019.08.21 0 0 44416

Petrochellizés nagyon rámférne.

Az esték sajnos neccesek, minden nap.

Talán a jövő héten egy tókör beleférhet. Viszem az örökölt, 1989-ben újonan vásárolt Alpine tipusú kék versenybringámat :-)

Amit mellesleg a szétszedés nélkül nyel el a Vitara, meg annó a Captur is.

Csak kéne egy másik bicaj, nem bírom megszokni a vázra letett váltókat.

A múltkor láttam a Velencefürdői lomisnál egy alu Ketlert potom áron, de csak 3 sebességes, agyváltós, és kontrás, aminek én kifejezetten örülnék.

Előzmény: GRoman (44395)
Lente Creative Commons License 2019.08.21 0 0 44415

És ez jó is így. Menjen mindenki, lásson világot fiatalon, dolgozzon/éljen ahol szeretne, ne legyen hozzákötve egy helyhez. Haza mindig mindenki mehet, meg ha úgy adódik vissza is lehet később költözni a szülők közelébe, de semmiképp sem a nyakukra.

(Anyámék elbökték nagyon, hogy megengedték tesómnak, hogy a tetőtérbe költözzenek, azt átalakítsák, most ott laknak 2 gyerekkel már és eszük ágában nincs elmenni, így hogy van két házi cselédjük)

Előzmény: bojo (44414)
bojo Creative Commons License 2019.08.21 0 0 44414

Az ország keleti felén is ez a helyzet. Szakembert alig lehet találni. Legfeljebb eljön megnézni a munkát, látja hogy nem lehet nagyot szakítani vele és elköszön. Ahol lakom olyan tendencia alakult ki, hogy a lakásokért többet lehet kérni, mint a családi házakért. Ezt a lakást már vénségemre vettük az asszonnyal. Az eddig lakott családi ház meg ott áll berendezve. Nekünk elég ez a lakás is, a két nagyobb gyerek csak nyáron tartózkodik huzamosabb ideig otthon. A nagylány meg ha végez, akkor nem valószínű, hogy visszajön a szülővárosába. A kutatós mentor tanára mindenképp azt akarja, hogy PHD-zon, az meg úgy megy, ha bennmarad a debreceni egyetemen. A fiú meg most kezdi a 2 évet gépészmérnök szakon, neki van még egy kevés ideje velünk. Bár úgy nyilatkozott, hogy ő sem akar visszajönni. 

Előzmény: Lente (44413)
Lente Creative Commons License 2019.08.21 0 0 44413

Jaja :-)

 

A valóságban azért a 67 m2-es új lakás meglehetősen kicsi élettér 5 embernek. Az árak irreálisak már. Itt Fehérváron is majdnem Pesti árak vannak.

Ennek most persze az a hozadéka, hogy a chf hitellel megspékelt martonvásári lakásom jelenleg kétszer annyit ér, amint amiért vettem újonan 12 éve :-)

Viszont ha eladjuk, kifizetem a felét a hitelre, a maradékból kb. semmit nem lehet venni, esetleg egy bontandó nyaralót Agárdon egy 300 m2-es telken. Vagy még azt sem.

Mi tervezési díjaink természetesen ezt a kivitelezési drágulást semennyire nem követik, pedig itt a környéken erősen hiányszakma lett a bármilyen tervező, mindegy hogy építész/statikus/géppész, villamos meg egy van akivel tudunk dolgozni.

Ha akarsz itt egy festőt/kőművest/burkolót a körzetüónkben, többet kell fizetni neki, mint Pesten, különben felmegy oda dolgozni...

7. éve othon felújítunk / építkezünk. Akikkel csináltuk mind kint vannak már külföldön. Még jó hogy már csak a melléképületek maradtak, a ház kész.

Előzmény: bojo (44412)
bojo Creative Commons License 2019.08.21 0 0 44412

50 felett már az este 10 utáni kommentekre csak másnap reggel válaszolok. :)

Előzmény: Lente (44410)
bojo Creative Commons License 2019.08.21 0 0 44411

Hamarabb írtam, mint gondolkodtam. Igaz más a lakás/ház m2-re. :)

Előzmény: Lente (44409)
Lente Creative Commons License 2019.08.21 0 0 44410

Nem dicsekvés :-)

 

Nekünk ez még nagyon messzi jövő. 

 

Előzmény: bojo (44407)
Lente Creative Commons License 2019.08.21 0 0 44409

Igen, lakásnál 60 m2 a minimum

Előzmény: bojo (44408)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!