Keresés

Részletes keresés

Lizike83 Creative Commons License 2015.02.22 0 0 62836

Szia!

Köszönöm,h leírtad a tapasztalataidat! Tegnap elkeseredtem,mert voltunk orvosnál és a röntgen alapján nem sok javulás látszódott. :( Kapott megint gyógyszert ami már egy kicsit erősebb,mint az előző meg vérnyomáscsökkentőt.Egy hét múlva kell visszavinni.Az már biztos,h élete végéig gyógyszert kell szednie. :( Bízom benne,h ettől függetlenül még sokáig velünk lehet.A speciális tápot megkérdezzük az állatpatikában hátha tudnak ajánlani vmit.

 

Orsi! Örülök,h a

Előzmény: Dewey Readmore Books (62832)
adamnia Creative Commons License 2015.02.22 0 0 62835

Sziasztok!

 

Köszönöm az érdeklődést Lollyval kapcsolatba. :) Jövő héten lesz a varratszedés, szépen gyógyul a vágása, van még egy két kisebb varr rajta, de kenegetjuk neki. Az étvágya nagyon jó, csak néha még mindig előfordul hogy néha hány. Nem tudom, hogy ez még a műtét utóhatása? Olyan mintha valami néha irritálná a nyelőcsövét, olyankor krágok kicsit és akkor szokott visszajönni az étel. Láza nem volt a műtét óta, a kedve is jó. :) Pénteken fogytak el a gyógyszerei, remélem a kontroll után sem kell már adni neki, mert kész tortúra volt neki mindig beadni. :)

 

Üdv.

 

Ui.: Tényleg tök jó, hogy újra pörög a fórum. :)

 

Szép mopszos délutánt mindenkinek!

 

 

mopszimado Creative Commons License 2015.02.21 0 0 62834

Sziasztok. Ma eloszor voltunk dokinal es nem vedooltasert, Zsofinak begyulladt a fule, 2 szurit kapott es cseppeket a fulbe:(, ugy nez ki min. 2-szer meg meg kell ismetelni a szurikat :(, egyik a antibiotikum, masik a vakarozas elleni. Amugy nagyon orulok hogy felpezsdult itt az elet. Jo ejt mindenkinek es gyogyulast a beteg mopsziknak.

mopszimado Creative Commons License 2015.02.21 0 0 62833

Koszi szepen Sorsi 86, viszont kivanom en is nektek es kedvenceiteknek :)

Előzmény: Sorsi86 (62830)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2015.02.20 0 0 62832

Sziasztok - nagyon pörög a fórum, mennyi új hozzászólás!

 

Adamnia, nagy megkönnyebbüléssel olvasom, hogy Lolly már otthon van! Mi újság azóta, jobb már az étvágya? További javulást neki! Örülök, hogy a legnehezebbjén túlvagytok! 

 

Lizike83, a cicámnak volt szívnagyobbodása. Tudom, nem ugyanaz, de azért leírom a tapasztalataimat. 2002-ben diagnosztizálták, amikor 12 éves volt, mert elkezdett fulladni, préselni a levegőt (ez egy mopsznál még nagyobb probléma lehet, sajnos). Nagyon elkeseredtünk, amikor kiderült a diagnózis, de végül szépen szinten lehetett tartani az állapotát, vízhajtót adtunk neki minden nap, és időnként kapott szurit is. Utána még hét évig élt, boldog és viszonylag egészséges cicaélete volt (máig nagyon hiányzik! nagyon szerettük). Kíméltük hidegtől-melegtől, speciális tápot evett, és a gyógyszerekkel szépen be lehetett állítani az állapotát. Kívánom, hogy Kittinél is sikeres legyen a kezelés, és még rengeteg boldog éve legyen veletek! Nagyon aranyosak a lányaid! Igen, az állatok megérzik, ha a másik beteg, hát még a szuperszenzitív mopszok! Nagyon kis drágák, ahogy Lizi vigasztalja Kittit...

 

Sorsi86, nagyon jó rólatok is új híreket olvasni - tényleg hihetetlen, hogy Borisz is hatéves lesz már! Képek? :)

 

Mopszimádó: az állatorvosok, akikkel beszéltem az ivartalanítás témájáról, egyetértettek abban, hogy érdemes kivárni, amíg eléri a felnőtt méretet a kutya/cica, főleg kistestű állat esetében, mert esetleg egy túl korai műtét után vizeletcsepegés is felléphet a későbbiekben. És igen, az altatásra nagyon oda kell figyelni, pont ezért körültekintően kell megválasztani az állatorvos/-kórházat. Zsófi továbbra is nagyon cuki! :)) és tudja is magáról - az a nézés!

 

petya091, a My Little Giant kennelt (Nagy Anikó) vagy Vágó Mariann Little Heart kenneljét (Tata környéke) tudom ajánlani. A facebookon is rajta vannak, sok képpel, szűrési papírokkal, de általában van várólista is. Sajnos északkeletről senkit sem ismerek, aki mopszot tenyésztene. Esetleg, ha nem ragaszkodsz fiatal kutyushoz, tudsz örökbe is fogadni a Hungarian Pug Rescue-n keresztül, ahol mentett (rendszerint szaporító által az utcára dobott), idős, de ugyanolyan aranyos mopik keresnek új otthont. Sok sikert!

 

Mi szerencsére jól vagyunk, most, hogy enyhül az idő, kezdünk újra sokat sétálni, a tavaszt Sammy is ugyanúgy szereti, mint én :) Nem is írtam, hogy télen egy hetet Zsazskáék panziójában töltött, ahol remekül érezte magát, rengeteget játszott, utána majdnem egy hétig csak aludt, pedig igazi örökmozgó :)

 

Jó hétvégét mindenkinek!

 

petya091 Creative Commons License 2015.02.19 0 0 62831

Sziasztok! Tudnátok segíteni abban, hogy valakinek nincs-e eladó mopsz kiskutyája? Lehetőleg tenyésztőtől, törzskönyvezett kutyust szeretnék vásárolni. Ha esetleg tudnátok adni néhány elérhetőséget(e-mail, telefon,stb), ahol tudnék beszélni tenyésztőkkel, megköszönném. Keleti/északkeleti tenyésztők előnyben, de ha távolabbra kell menni, az sem akadály. 

Sorsi86 Creative Commons License 2015.02.18 0 0 62830

Ohh, egy baba mopszli!!! :)

Szia mopszimádó, édi a kis Zsófi! Nagyon sok boldog együtt töltött évet kívánok nektek!!!

Előzmény: mopszimado (62827)
Sorsi86 Creative Commons License 2015.02.18 0 0 62829

Kis drágák!!! "Átjött" amit a képpel akartál érzékeltetni :) Csók a kis töpszli orrukra....

Előzmény: Lizike83 (62825)
Sorsi86 Creative Commons License 2015.02.18 0 0 62828

Szia Edit,

 

Ezek nem valami jó hírek :((( Melyik dokinál voltatok? Gondolom felkészült helyen, ha röntgen felvételt is tudnak készíteni.

Emlékszem még anno amikor összejártunk, akkor is olyan nehezen vette már a levegőt....beszéltük is a légcsőszűkületet is. Hát egy mopsznál nem a legegyszerűbb dolog elérni, hogy ne izgassa fel magát :), Kitti meg főleg a kis szeleburdi csapatba tartozik. Kitartás, nagyon remélem, hogy jó híreket kaptok!!!

Mennyi idős már, 4 év körül lehet....? Borisz is szeptemberbe lesz 6 éves, olyan hihetetlen, hogy már ennyi idős, repül az idő. A betegségéhez képest Borki "jól van", a frontoknál látni változást... de elfogadtam, hogy ő ilyen, amikor nem úgy mozog segítünk neki, pl.: nem lépcsőztetjük, a kert végéből felhozzuk meg ilyenek...

Ja decemberben ismét volt szemproblémánk, 2 évre rá ismét, most időben észrevettük és nem kellett műteni, hála égnek.

Azóta stabil mindkettő :)))

Egyébként megérzik, ha a másik beteg, nálunk is, sőt azt is, ha velünk nincs vmi rendbe.... nálunk inkább Iron az empatikusabb :) nagy mamlasz, ki gondolná... ha viszont Iron lázas, akkor Borki tutujgatja.

 

Várom majd a JÓ HÍREKET!!!!!

Előzmény: Lizike83 (62824)
mopszimado Creative Commons License 2015.02.17 0 0 62827

Itt egy friss kep Zsofirol :), imadom :)

mopszimado Creative Commons License 2015.02.17 0 0 62826

sziasztok. Sajnalattal olvastam Lollyrol, mielobbi gyogyulast kivanok neki, na meg Kittinek is. Zsofi meg kicsi, nem szaporitas celjabol vettuk hanem csaladi kedvencnek es erdekelne, hogy ajanlanatoke nekem az ivartalanitast? Ha igen akkor milyen idosen? meg csak 3 honaposak leszunk 20-an, tehat ertesuleseim szerint majd az osszel lessz az elso tuzelese,varjunk mig felnottkorba kerul? termeszetesen nem ugy ertem,hogy mostanaba-e, de az osszel mar lehetne?

Lizike83 Creative Commons License 2015.02.17 0 0 62825

 

 

Előzmény: Sorsi86 (62823)
Lizike83 Creative Commons License 2015.02.17 0 0 62824

Szia Orsi!

Kittiről egy hete derűlt ki,h szívbeteg és tüdőödémája is van.Kapott gyógyszert+vitamint  a szivére meg vízhajtót.Vasárnap megint rájött egy roham.Olyan volt,mintha nem kapna rendesen levegőt.Tegnap visszavittük az orvoshoz és azt mondta légcsőszűkülete is van.Azt mondta próbáljuk elkerülni,h felizgassa magát.Kapott megint vízhajtót meg gyógyszert.Kímélni kell.Szombaton kell visszavinni.Akkor megint megröntgenezik ha nem húzódik összébb a szive akkor szívgyógyszert kell szednie élete végéig.Reméljük a legjobbakat.

Lizi szerencsére jól van,de érzi,h Kitti beteg.

Előzmény: Sorsi86 (62823)
Sorsi86 Creative Commons License 2015.02.17 0 0 62823

Sziasztok!

 

Edit mi a baj, melyik lányodnak van ilyen szív problémája???? :( Rég hallottam felőletek.

 

Adamnia olvastam, hogy jártatok. :(

Rossz diagnózis miatt már mi is majdnem megjártuk, azóta már a környező orvosokhoz nem is viszem Boriszt, csak a legjobb dokikhoz! bosszantó, hogy hány ilyen orvos praktizál, mint a tiétek is....

 

Mi újság veletek???

Lizike83 Creative Commons License 2015.02.16 0 0 62822

Sziasztok!Érdeklődni szeretnék,hogy volt-e vagy van-e vkinek szívnagyobbodással való tapasztalata,tanácsa.

adamnia Creative Commons License 2015.02.16 0 0 62821

Lehet a facebookon is rólunk olvastatok, mert a párom a Mopszegyletbe írta le a történteket meg képeket is töltött fel Lollyról (Nagy János).

Előzmény: Dewey Readmore Books (62818)
adamnia Creative Commons License 2015.02.15 0 0 62820

Sziasztok!

 

Pénteken voltunk látogatóba Lollynál a kórházba, nekünk szépen eszegetett és ivott. Szombaton délben hozhattuk haza. Most már itthon lábadozik. A gyógyszerek beadása kissé nehézkes. A varratokat se nagyon hagyja, hogy kezeljem a Betadine oldattal. A hasán a borotválás miatt kipirosodott itt-ott a bőre, arra Bepanthen kenőcsöt használok. Minden művelet kész tortúra. :) A körülményekhez képest jól van azért szerencsére, azt étvágya még nem az igazi. DE a lényeg, hogy itthon van velünk és minden nap szépen gyógyulgat. :)

Boerdy Creative Commons License 2015.02.13 0 0 62819

Huhh, ez nagyon szörnyű... :( Még jó, hogy elvittétek és nem bíztátok rá tovább erre a "kókler" orvosra. Sajnálom, hogy ilyen bottal-ütött doki miatt kellett feleslegesen szenvednie. 

Várjuk a további (minél jobb) híreket Lollyról :) 

Kívánom, hogy mielőbb épüljön fel és huncutkodjon még nagyon sokáig! :) 

 

Boerdy

Előzmény: adamnia (62817)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2015.02.12 0 0 62818

Adamnia, sokat gondoltam ma ratok! Pont az elobb olvastam a facebookon egy mehgyulladasos esetrol, ott is utolso pillanatban tortent az eletmento mutet..nagyon szoritok, hogy Lolly minel elobb felepuljon!! kivanom, hogy mihamarabb hazavihessetek es otthon szuszogjon ujra, gyogyultan! legyszi jelentkezz majd es tudosits az allapotarol!

Előzmény: adamnia (62817)
adamnia Creative Commons License 2015.02.12 0 0 62817

Sziasztok!

 

Reggel elvittük Nyíregyházára Lollyt az állatkórház, haza se engedték, azt mondták még ma meg kell műteni. Most már látszott az ultrahangon, hogy a méhbe is folyadék (genny/vér) van. Délután meg is műtötték, nemrég hívtuk őket. Azt mondták szépen ébredezik, de komplikáció volt a műtét során, már az egyik méh szarv ki volt fakadva, genny volt a hasüregbe is már. Azt mondták az utolsó percbe vittük. Holnap se engedik még haza, megfigyelés alatt tartják és gyógyszeres kezelés alatt, be ne lázasodjon. Nem értem, hogy az itteni dokink ezt miért nem vette észre, hisz szombaton és hétfőn is elvittük, sőt tegnap délután fel is hívtam telefonon, de azt mondta ne aggódjak, nem baj ha több a vérzés, a lényeg, hogy örül. Ha nem visszük ma el, akkor már valószinüleg nem élne a mi kis drágánk. :( És amikor most felhívtam, hogy mi a helyzet, nemhogy elismerte volna a hibáját, még azt mondta nem hiszi el hogy ki volt fakadva, meg hogy a hasüregbe is volt....Azt mondta akkor pár óra alatt elvitte volna. Mondtam neki, hogy nem hiszem, hogy csak kitalálták, hogy így volt és hogy Nyíregyen is azt mondták nemsok idő volt hátra... :( Kész örület. Reggel hívom majd őket, hogy telt az éjszaka. Mostmár ott jó kezekbe is, várjuk nagyon, hogy haza hozhassuk. Nagyon hiányzik!!

Dewey Readmore Books Creative Commons License 2015.02.11 0 0 62816

szia mopszimado, igen, Sammy is szeretett ragcsalni kiskoraban, a kezem mindig ossze volt karistolva... egyreszt jott a foga es jolesett neki ragcsalni, masreszt igy kommunikal :). jo minosegu ragojatekkal (a mucsonttal ovatosan, nekunk rossz tapasztalataink voltak vele) es eros, strapabiro, gombszemek es mas leraghato reszek nelkuli plussallatokkal vettuk ra, hogy ne tegyen ilyet velunk :)

persze az almot is ette, meg belenyomta a fejet...a szemere is raragadt...szoval aztan tobb kiserlet utan abbol is talaltunk olyat, ami termeszetes, emesztheto, nem mergezo... (a Fressnapfban sokat segitettek az eladok, tok jo tanacsokat adtak ok is). igy is mintha egy hatalmas madarral eltunk volna egyutt, olyan volt a szoba, ahol az almostalcat tartottuk, de legalabb az alom biztonsagos volt Sammyre nezve :) 

talan Sammy szeme feherjeben is van nemi piros/erezet, de nem szamottevo... mas mopszot meg nem figyeltem meg ilyen kozelrol, hatha valaki mas tud valaszolni erre a kerdesedre! egyebkent ez a forum igazi kincsesbanya, sok hasznos tippet kapsz, ha visszaolvasod! :)

majd ha elkezdtek setalni, a serulekeny szem miatt hamot hasznaljatok inkabb, ne nyakorvet, nekunk ez valt be. 

 

Előzmény: mopszimado (62811)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2015.02.11 0 0 62815

sziasztok, csatlakozom, Lollyt vigyetek minel elobb orvoshoz, jol felszerelt korhazba. a nyiregyhazi allatkorhaz (nem a Barzo klinika, arrol nincs infom, hanem az igazi allatkorhaz) nagyon jo, szuper orvosai vannak. vegyetek fel veluk a kapcsolatot minel hamarabb, akar eloszor telefonon is, nagyon profik es odafigyelnek, megmondjak, mit tegyetek. mielobbi jobbulast!! jelentkezz majd a hirekkel!

Előzmény: adamnia (62813)
Boerdy Creative Commons License 2015.02.11 0 0 62814

Kedves adamnia!

 

Én közvetlenül nem találkoztam gennyes méhgyulladással, csak hallomásból, de az is elég.

Zsazska erről biztosan többet tud. :) 

Az én véleményem az, hogy nem kéne várnotok, a helyetekben felkeresnék egy másik állatorvost is minél előbb, mondjuk pl. ahol műttetni akarjátok. Rákerestem a neten, és szinte mindenhol azt írják, hogy egyből ivartalanítják a kutyát, megelőzve ezzel az esetleges szövődményeket is. 

Itt egy cikk a Nyíregyházi Állatkórház tollából: http://www.allatkorhaznyiregyhaza.hu/romania/171-gennyes-mehgyulladas-pyometra.html

Ez is jó írás: http://hungaropet.com/gazditudasbazis/2009/04/11/gennyes-mehgyulladas-pyometra-kutyakban/

Elnézést, ha nincs igazam, nem szeretnélek potyára idegesíteni, de én ilyenkor inkább félek, mint megijedek...

Ha műtétre kerül a sor, ne adjátok alább a gázos altatásnál.

Mielőbbi gyógyulást Lollynak!

 

Boerdy

Előzmény: adamnia (62813)
adamnia Creative Commons License 2015.02.11 0 0 62813

Sziasztok!

 

Lolly nevű mopsz kutyulimnak (májusba lesz 7 éves) nyitott méhgyulladása van. Tüzelés után nem akart elmúlni a pecsételés, egyik péntek éjjel elkezdett remegni, hajnalba hányt, szombat reggelre gennyes váladék kezdett folyni belőle, azonnal elvittük még aznap délelőtt az állatorvosunkhoz, megultrahangozta, azt mondta nem méh gyulladás, csak bakteriális fetőzést kapott a tüzelés után. Kapott antibiotikum, gyulladáscsökkentő és b-vitamin injekciót. Azt mondta vasárnaptól szedjünk még 5 napig antibiotikumot (Noroclav 250 mg). Vasárnap elkezdtem neki adni, szilárd formában nem tudtam semmivel beadni neki, ezért kávé darálóval összetörtem és vizzel hígítva műanyag fecskendővel szájon át adtam/adom be azóta is. Máshogy nem megy. Hétfőre már nem genny, hanem vér jött belelő. Megint visszamentünk, akkor azt modta, hogy akkor ez mégiscsak a méh gyulladása, jó, hogy kifolyik, jobb mintha bent gyűlne össze. Kaptunk az antibiotikum mellé gyulladáscsökkentő tablettát. Ma szerda van és nemhogy csökkenne a vérzés, erősödik. Eldöntöttük ha jobban lesz mindenképpen ivartanítatjuk (nem is szült még, nem szaporítás céljából vettük).

Mikor lehet ilyen esetben az ivartalanítást elvégeztetni? Úgy tudjuk vérzés esetén veszélyesebb, meg kellene várni hogy elmúljon, csak félek nehogy akkor késő legyen.

Nyíregyházán akarjuk elvégeztetni, mert ott van altató gép. Ugye mopszoknak az ajánlott? Veszélyebb az injeciós altatás sokkal nekik?

Köszi a válaszokat előre is.

mopszimado Creative Commons License 2015.02.09 0 0 62812

meg van egy kerdesem :), lehet hujesegnek tunik, de tenyleg nemtudom, a szem feherje voroses, ez normalis mopszoknal?

mopszimado Creative Commons License 2015.02.09 0 0 62811

Miden vedooltasa megvan, meg csak a veszettseg elleni oltast kell majd, de azt csak majus vegen. Van egy gumiszonyeg, racsos, arra pisikalik mar ha epp abba a szobaba tartozkodik, hanem nem :), a kakit semmikepp nem tudom ravenni,hogy oda engedje :), azthiszem beszerzunk mi is almot mert kitudja mikor lessz eleg meleg ahoz hogy kimehessunk setalni. (itt meg most is havazik). Erdekelne,hogy harapott-e a tietek mikor kicsi volt, a mienk bizony jol megharapdal minket jatek kozben, igaz aztmondtak hogy az osszes kolyok (a tesok) kozul Zsofi volt a legrosszabb, legelevenebb :). Nagyon halas vagyok neked,hogy tanacsokkal latsz el:). Jo ejt nektek !!!

Előzmény: Dewey Readmore Books (62810)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2015.02.09 0 0 62810

A szobatisztasag kulcsa a turelem! Ha Zsofinak nincs meg minden oltasa, meg ugysem igazan szabad kivinni, es hideg is lenne neki. Amint elkezdtek setalni, szep lassan rajon, hogy mit hogy kell. nekunk is telen lett kutyusunk annak idejen, es eloszor alomba vegezte a dolgat, fokozatosan szokott at. utana nyar kozepeig naponta negyszer kellett kimennie, vagyis ebedidoben valakinek haza kellett jonnie, neha a szomszed setaltatta meg. ja es kicsikent fel hatkor ebresztett, most pedig egy-egy farasztobb nap utan masnap keso delelottig durmol :)))

Előzmény: mopszimado (62807)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2015.02.09 0 0 62809

Nagyon cuki! es nagyon hatarozottan all a billentyun :))

Előzmény: mopszimado (62808)
mopszimado Creative Commons License 2015.02.08 0 0 62808

na ez a kep mar tisztabb :), 2 es fel honaposak vagyunk mar, ez a kedvenc kepem igy atalakitottuk kissebbre hogy feltehessem ide :). IMADOOOOOOOOOOOM :)

mopszimado Creative Commons License 2015.02.08 0 0 62807

szia! koszi az infokat, pl a sajt az ujdonsag volt nekem, a krumplit,csokit es a csirkes tapot tudtam hogy nem jok, de volt amit nem :). Zsofi is Pro plan puppyt kap, de mostanaban nemigazan akarja megenni, joghurtot egyfolytaba enne, na meg a banant is :). A tavasz meg sajnos varat magara nalunkfele bar mar nagyon varjuk. Kicsit levittuk a hoba, de 2 perc mulva mar reszketett es fel kellett hozzuk. Valami jotanacsot tudsz-e adni a szobatisztasagra nevelesrol? Zsofi a pisikat mar oda vegzi, ahol ki van neki jelolve, de a kakit csak a nagyszoba kozepebe hajlando elvegezni:). Azt meg hozzatennem ,hogy panellbe lakunk a 3-ik emeleten :). sok puszi nektek

Előzmény: Dewey Readmore Books (62806)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!