Keresés

Részletes keresés

Zacccné Creative Commons License 2015.03.10 0 0 705205

Sziasztok,

 

ma voltam Lizát oltani és megkéreztem a dokit, hogy megy ez. Azt mondta, hogy az önkormányzat fizet a gyepinek az ott eltöltött napokért, de 14 nap a max. Milyen érdekes! Nem az állatok "egészségügyi karanténja" miatt van ez, ahogy mondták, meg hogy megvizsgálják, van-e valami baja a befogott állatnak, hanem a pénz miatt. És ezért bent is tartják 14 napig. És azt is mondta, hogy 14 nap után, ha nincs meg a gazda és nem tudják menhelyre adni, mert valami okból nem fogadják, akkor altatás :(

Nyilván a címek kiadása csak egy gyenge próbálkozás volt, sejtettem, hogy nem adhatják ki, max talán a rendőrség kérésére. Meg azt is értem, hogy törvényesen jártak el, csak ezt így nehéz elhinni, hogy az állatok érdekében történik.

De az nem rossz ötlet, hogy járjak utána, hogy a mostani gazda nem akar-e lemondani róla.

 

Köszönöm a segítséget, reakciókat!

 

És megtudtam, hogy a kutyákat havonta kéne féreghajtani! Van egy élősködő, ami 109 millió petét rak évente (brit tudósok kimutatták...), és még a 3 havi féreghajtással is 67 milliót. Havi kezelés mellett tűnik csak el a szervezetből, illetve el nem tűnik, de nem szaporodik.

Előzmény: Nyafkamacska (705204)
Nyafkamacska Creative Commons License 2015.03.10 0 0 705204

Lehet hogy a gazdinak is kapóra jönne. Ebben van valami. Így esetleg kihozná a kutyát aztán átadná az új gazdának. Nem kéne kibekkelnie csórinak a 14 napot. Bár ha bemegy az oltási könyvvel és lemond róla akkor se kell asszem.  Viszont sok gyepin elég keményen kasszíroznak.

Előzmény: iiko46 (705203)
iiko46 Creative Commons License 2015.03.10 0 0 705203

Sejtettem, hogy közvetlenül az önkormányzt sem adhatja ki, ezért gondoltam a közvetítésre. Ha a gazdi nem akarja a kutyát, tudjon róla, hogy van befogadó gazdi és akkor talán ő is segítene.

Előzmény: Nyafkamacska (705202)
Nyafkamacska Creative Commons License 2015.03.10 0 0 705202

Nem adhatja ki.

A gyepi és az önkormányzat teljesen törvényesen jártak el. Ezt KELLETT tenniük.
Maximum ha a gyepin az illetékesre sikerül hatni azt lehet elérni, hogy 14 nap után ne adják ki másnak. Esetleg ha a helyi állatvédő szervezetnek jó a kapcsolata a gyepivel, ebben segíthetnek.

 

Előzmény: iiko46 (705201)
iiko46 Creative Commons License 2015.03.10 0 0 705201

Esetleg az önkormányzattól nem lehetne megtudni a gazdi elérhetőségét, vagy a közvetítésükkel fölvenni vele a kapcsolatot? A gyepi biztosan nem adhatja ki a gazdi adatait, de ha az onkormányzat tudta, hogy hová kell a levelet küldenie, talán közvetíthetne.

Előzmény: Zacccné (705199)
szévike Creative Commons License 2015.03.09 0 0 705200

Amit a gyepin mondott a nő, az komoly. Igy szól a jogszabály. A konkrét ügytől elvonatkoztatva teljesen jogos, ha valami szerencsétlen körülmény folytán egy kutyus elveszik, és bekerül a gyepire, akkor ez a két hét szolgál arra, hogy a gazdának lehetősége legyen hazavinni.

Abból, amit irtál arra következtetek, hogy a kutyusban lehetett chip és igy a gazdát tudták azonositani. 

 

Most ebben a pillanatban nem tudsz semmit tenni, max figyelni, hogy ha lejár az idő, és örökbefogadható lesz, akkor tudjatok lépni a gazdijelölttel. /én megpróbálnék valami barátságosabb kapcsolatba keveredni a gyepisekkel, mert ugyan meg van kötve a kezük a szabályozással, de utána nem mindegy, hogy hogyan viszonyulnak hozzátok, s akkor nem fog "esetleg' más jelentkezőhöz kerülni a kutyus.

 

Egyébként, ha megpróbálod külső szemlélőként végiggondolni jók, hogy  vannak ezek a szabályok, mert elég sok visszaélésről, bizniszelésről lehetett hallani.

 

Előzmény: Zacccné (705199)
Zacccné Creative Commons License 2015.03.09 0 0 705199

Hát, sajnos nagyon naiv voltam :(

Ma felhívtam a gyepit, ott a kutya, de amikor mondtam, hogy lenne gazdája, elhozhatjuk-e, akkor elég lekezelő stílusban válaszolt a nő, hogy "ez nem annak a kérdése, hogy gazdához tudjuk-e adni, hanem

s e n k i nem viheti el a kutyát 14 napig, csak az eredeti gazdája". Mintha egy hülyével beszélne. Mondom, és ha megint kirakja? Ez a törvény- volt a válasz. Most megbüntetik, és ha mégegyszer előfordul (mármint hogy "elkeveredik" a kutya), akkor másképp járnak el. Gondoltam magamban, ő is biztos máshogy jár el, ha meg akar szabadulni tőle, pl. félholtra verheti, megkínozza, éhezteti, kiteheti egy erdő szélén, ahol meghal- gratulálok.. 

Azt mondták, hogy kiment az önkormányzattól a hivatalos levél.. hát akkor az önkormányzat marha gyorsan dolgozik, mert pénteken délelőtt vitték el, (bár pontosan nem tudom, lehet, hogy délután) ma meg már kiment a levél a "gazdának"..

Azt már nem is kérdeztem, hogy megkaphatom-e a gazda címét.. gondolom, kioktatott volna, hogy mit képzelek..

Nem tudom, mit tehetnék még érte :(

Előzmény: Zacccné (705197)
Zacccné Creative Commons License 2015.03.08 0 0 705198

Hát igen, kertes házas környék, nagy esély van kóbor, kirakott állatokra :(

Előzmény: szévike (705196)
Zacccné Creative Commons License 2015.03.08 0 0 705197

Új. Egy barátunk megláta őt pénteken és felkeltette az érdeklődését. Amúgy is szerettek volna kutyát, hát most itt a lehetőség.

Kiderítem, tudnak-e már valami közelebbit róla, pl. chip-es-e, egészséges-e, egyáltalán látta-e már orvos. Kisgyerekek vannak a családban, így fontos, hogy jól kijöjjön velük is.

Remélem, nem gondolják meg magukat.

 

Előzmény: CBNora (705195)
szévike Creative Commons License 2015.03.08 0 0 705196

Úristen! Mind a hatan? Még emlékszem, amikor Lucy megérkezett hozzátok. Azóta szépen felfejlődtetek.

Gyere nyugodtan a másik topikba, ott is ilyen "őrültek" vannak jobbára.

Előzmény: Zacccné (705194)
CBNora Creative Commons License 2015.03.08 0 0 705195

Szorítok!

A régi gazdi lesz, vagy új?

Előzmény: Zacccné (705194)
Zacccné Creative Commons License 2015.03.08 0 0 705194

Sziasztok!

 

Szia Szévike és mindenki!

 

Szorítsatok nagyon, hogy minden simán menjen és holnap már gazdinál legyen a kutyus! Most csak annyit súgok, hogy eddig jól alakulnak a dolgok.

 

Nagyon fura lenne más topiknak tagja lenni. Nem írtam soha sehova, csak ide, mármint ez volt az egyetlen hely, amit néztem, amikor Lucy hozzánk került. Kellett segítség és ezt találtam és nem is néztem más fórumot.

De majd benézek oda is. Köszönöm az invitálást.

 

Én is nagyon szeretem, amikor mind a hatan bent vannak és mind minket néznek, hogy jön-e már a kaja :-) Mindenki leül a helyére és várnak és figyelnek. Aztán mennek pihenni, szintén a saját helyükre :)

 

Előzmény: szévike (705191)
CBNora Creative Commons License 2015.03.05 0 0 705193

Még emésztem a történteket.

Az ólfejlesztés még nem indult el. Nem tudtunk még beszélni a megszokott kőművesünkkel. Neki kellene megmondani, lehet-e ablakot vágni az ólba, és aztán jó lenne, ha meg is csinálná. Mással nem szeretnénk dolgoztatni, az bizonytalan, és őt nyugodtan magára lehet hagyni, míg mi dolgozunk.

Előzmény: Zacccné (705190)
CBNora Creative Commons License 2015.03.05 0 0 705192

Én is átköltöztem oda.

Előzmény: szévike (705191)
szévike Creative Commons License 2015.03.04 0 1 705191

Úgy tünik, ez a topik is olyan mint az a ház az utcátokban. Elhagyták.

De szerintem, gyere át a másik topikba /Matskák2/, ott még van élet és ugyanolyan "őrültek" járnak arra is mint mi.

 

A kutyusról csak remélni tudom, ha jönnek az állatvédők, találnak benne chipet, s esetleg kiderül, hogy elveszett és keresik. Persze ennél valószinűbb, hogy megszabadultak tőle.

 

Én mindig figyelem, jár-e erre valaki, de hát ma már "trendibb" a Fbon nyomulni.

Kár.

 

Mi megvagyunk, jól vagyunk. Piciló, Zsazsika és Töpsi lassan kiesznek a vagyonomból. De boldog vagyok velük.

Előzmény: Zacccné (705190)
Zacccné Creative Commons License 2015.03.04 0 0 705190

Szia Nóra,

 

hogy vagy?

Remélem, az eltelt két hónapban sikerült "rendezni magadban a dolgokat"!

Szerintem vársz abba az ólba valakit, ha ennyi mindent szeretnél megcsinálni rajta. :-) Tudtál már haladni vele?

Ma láttunk az utcánkban egy német juhászkutyát. Ott téblábolt egy ház előtt és többen is mondták, hogy délután óta ott van. Nem tudjuk, kié lehet, mert eddig nem láttuk ott, nem is ismerős a kutyus. Persze egyből elkezdtünk töprengeni, mit csináljunk. Hívtuk a fajtamentő egyesületet, nem tudnak segíteni, de FB-ra feltette a hölgy, akivel beszéltem. Hívtunk egy állatmentő egyesületet, ott azt mondták, hogy úgyis holnap jön erre autójuk, be kell jelenteni az önkormányzatnál és akkor befogják. Mondom, ha még itt lesz, mert nem tudjuk, honnan jött, mi lesz vele éjjel, stb. Az állatorvost is hívtuk, de ő is az önkorm.-hoz irányított.

Adtunk neki enni-inni, szegény annyira éhes volt, mindent befalt, pedig 3 adag kaját adtam neki. Nem néz ki rosszul, jó állapotban van. Nincs rajta nyakörv. Lehet, hogy valaki kitette :-(((((( Olyan szép, tényleg! Sajnos nem tudtunk többet megállapítani, pl. hogy fiú vagy lány, vagy fáj-e valamije, öreg-e vagy fiatal, mert nem mert nagyon közel jönni. Bezzeg amikor a kaját vittük! Elsőre a férjem ment, akkor még nem tudta, mit akar ez az ember, de amikor megérezte az ételt, közelebb ment. Másodszor én mentem, akkor már érdeklődött, harmadszor pedig - szintén én mentem - már meg sem akarta várni, míg minden kaját kiborítok elé, túrta félre a kezemet és falt. Ivott is sokat. Sajnos éjjelre nem tudjuk itt elhelyezni, akár az udvaron is, mert azért nem akarjuk , hogy Némónak vagy a cicáknak baja legyen, végülis nem ismerjük, nem tudjuk, mennyire kiszámíthatatlan. De barátságosnak tűnik , a harmadik etetés után már a kezemet is nyalogatta. Meg egy ideig jött is utánam, na mondom, megvan a második kutya.. de visszament. Nem értjük: fel-alá sétál egy bizonyos ház előtt, ahol nem is laknak. Vajon mit akarhat ott? Olyan, mintha meg lenne zavarodva, úgy rója az utat fel-le.. Úgy vettem észre, hogy fél is azért, mert a farkát behúzta a lába közé. Amikor etettük, akkor már volt farokcsóva. 

Mindenesetre holnap bejelentem. Nagyon remélem, hogy nem döntök rosszul és nem teszek rosszat neki.

A cicák olyan aranyosak voltak! Amikor ott voltam a kutyával, akkor ők is odajöttek ahhoz a házhoz és nézték, mi történik. Zsiga a kerítésoszlopon dekkolt, Maugli a kukán, Lucy meg a kapu előtt, persze a kerítésen belül (egyszer kint volt és a kutya utánairamodott, de vissza lehetett hívni). Vigyáztak rám :)

 

Nem tudom, mi lesz a sorsa ennek a kutyának, de nagyon fogok érte szorítani!!!

 

Saját állatkák megvannak, minden változatlan.

 

Ha jár erre még valaki, adjon hírt magáról! :)

 

Előzmény: CBNora (705189)
CBNora Creative Commons License 2015.01.06 0 0 705189

Drága Hugyosom nagyon hiányzik, és sokszor eszembe jutnak dolgok, amiket talán másképp kellett volna csinálni. Legjobban azt sajnálom, pont a halálakor nem voltam mellette, krumplit pucoltam a konyhában. Ezeket a dolgokat először el kell magamban rendezni.

Másrészt arra is vágyom, hogy legalább egy darabig ne legyek felelős senkiért.

Ettől függetlenül további ólfejlesztést tervezek. A házban egy ablakot ki kell cserélni, akkor egyúttal az ólajtót is ki szeretném cseréltetni hőszigetelt üvegre, beépített macskaajtóval. Egy ablakot is jó lenne beépíteni. VHO biztosan szívebben tartózkodott volna bent, ha kilát, de ezt eddig nem volt lehetőség megcsináltatni, mert a tetőjavítás sürgősebb volt. Mindez még nem jár semmilyen kötelezettséggel, legföljebb használom én az ólat, ha félre akarok volnulni, és ha mégis úgy adódik, egy macskának is jobb lenne. A házba sajnos a férjem nem enged be állatot.

Előzmény: Zacccné (705188)
Zacccné Creative Commons License 2015.01.05 0 0 705188

Jól tetted, hogy a bajusz szállal ugrottál :)

Ha ott lesz, már akarni fogod- mindig van egy élet, amit meg kell menteni, legalább egynek legyen jobb sora :-)

Mi sem akartunk ötöt, csak jöttek sorban és nem kergettük el őket :)

Előzmény: CBNora (705185)
VBL Creative Commons License 2015.01.01 0 0 705187

Ha Facebook ... Aki akar a Vázsonyi Béla László, Vác adatok alapján megtalál ... Mindig is vállaltam önmagam.

iiko46 Creative Commons License 2015.01.01 0 0 705186

Boldog Új Esztendőt, sok sikert és jó egészséget kívánok mindenkinek!

CBNora Creative Commons License 2015.01.01 0 0 705185

Ugrottunk. Pénzzel, papírelefánttal és én titokban VHO egy hosszú bajusz szálával, hátha az is hoz valamit... Hátha jön valaki, mint Szuszmókhoz Cicelle.

Nem tudom, akarom-e igazán, de ennyi nem árthat.

Előzmény: Zacccné (705184)
Zacccné Creative Commons License 2015.01.01 0 0 705184

Sziasztok!

 

Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!

Ugrottatok végül? :-) Mi bebódultunk olyan 11 körül, de ébresztőt azért állítottunk be, nehogy lekéssük az éjfélt :)

Remélem, jólt telt a karácsony mindenkinek!

Mi megvagyunk, kutyalábak száma 4, matskalábaké 19 még mindig :)

 

 

raccoons Creative Commons License 2015.01.01 0 0 705183

Boldog Új Évet kívánok Mindenkinek!

CBNora Creative Commons License 2014.12.31 0 0 705182

Mindenki a Facebookra költözött, de remélem, most néhányan benéznek, ha másért nem is, miattad. Már én is vártam a szokásos szilveszteri jelentkezésed.

Legalább olyan jó évet kívánok Neked, mint az idei volt, magamnak pedig jobbat.

Előzmény: VBL (705181)
VBL Creative Commons License 2014.12.31 0 0 705181

Én vagyok az a macskaimádó, aki csak Szilveszterkor ír. Tavaly mintha pörgősebb lett volna a topic. Szuszmok ?

 

Ami engem illet, minden rendben, a cicámmal harmonikus a viszonyom. Egy esemény azonban történt. Cilindert olyan szerencsésen ütötte el (vagy inkább lökte el nagy erővel) autó, hogy nem pusztán túlélte, de a sérüléséből annak ellenére gyógyult fel 100 százalékosan, hogy az állatorvos nem ezt "prognosztizálta". Az esetet persze nem láttam, a doki valószínűsítette ezt. Szumma szummárum jó évem volt, köszönet Istennek !

 

Rövidesen kikapcsolom a gépet. Minden kedves cicabarátnak nagyon boldog, cicás örömökkel teli Új Évet kívánok !

CBNora Creative Commons License 2014.12.31 0 0 705180

Üdv Cilindernek is!

Most éppen itt kell hagynom a számítógépet, de talán még jövök.

Előzmény: VBL (705178)
CBNora Creative Commons License 2014.12.31 0 0 705179

Végül ez lett a nyerő elefánt, ezzel fogunk ugrani:

https://www.youtube.com/watch?v=InIpbaPdA54

 

Előzmény: CBNora (705176)
VBL Creative Commons License 2014.12.31 0 0 705178

Tisztelettel üdvözlöm a topicot, a szilveszteri VBL, Cilinder tulajdonos:

 

Magdi60 Creative Commons License 2014.12.31 0 0 705177

Ugrunk hát!

Előzmény: CBNora (705176)
CBNora Creative Commons License 2014.12.31 0 0 705176

Topikugrás lesz?

Origami elephant kulcsszóval keresek a google képek között legyártható elefántot. Ha rákerestek, hatalmas kínálat tárul fel, nem linkelem be. Eddig ebből van próbadarab:

https://www.youtube.com/watch?v=1OP0acU2bD4

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!