Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Laus baba Creative Commons License 2017.01.13 0 0 90

Igen, én voltam az! :)

Előzmény: Moto76-reloaded (89)
Moto76-reloaded Creative Commons License 2017.01.11 0 0 89

Akkor te az a csaj vagy akit vizsga előtti napon felvettünk az Ady téren és megkértelek bennetek  hogy elvinnétek-e magatokkaL egy kicsit :d

Előzmény: Laus baba (88)
Laus baba Creative Commons License 2017.01.07 0 0 88

Kedves Moto76-reloaded!

 

Teljes mértékben egyetértek a hozzászólásoddal! 

 

Én is a Kerék Dávid Autósiskolába tanultam vezetni, bár én egy másik oktatónál kezdtem aki nekem nem annyira jött be, utána mentem át Dávid Tamáshoz vezetni, akiről csupa jó dolgot tudok csak elmondani! Én szerintem életem legjobb döntése volt, az oktató váltás!

 Mindent elmagyaráz, ha kell többször is, de közben végig nyugodt tud maradni! Én már azelőtt eldöntöttem, hogy többet fogok vezetni, mint a kötelező 30 óra és végül is december 20-án 48 óra vezetés után sikerült első alkalommal a forgalmi vizsga! Nagyon sokat köszönhetek, mind Tamásnak, mind a vizsgabiztosnak is!

 

A vizsgabiztosomról is csak jó dolgokat tudok elmondani, mielőtt elindultunk a tanpályáról úgy nyugtatott meg, hogy ezeket a szavakat mondta: "Én leszek a vezető, Tamás az idegenvezető, Ő pedig az utas, és most elmegyünk várost nézni!" Miután elindultunk, utána egyszer az egyik piros lámpánál lefulladtam, és akkor csak nyugtatott a vizsgabiztos! Amikor a Borostyánkő áruházhoz értünk közölte a velem a vizsgabiztos, hogy úttal párhuzamosan hátramenetbe parkoljak le, el is kezdtem megcsinálni, de aztán túl kicsinek bizonyult a hely, itt az oktatóm rám is szólt, hogy figyeljek! A vizsgabiztos meg közölte velem, hogy jó, akkor menjünk tovább, de nagyon korrekt volt, mert elfogadta a parkolást, mintha tényleg megcsináltam volna! Ezután még következett egy jobbra előre majd egy jobbra hátra 90 fokban parkolás meg egy Y megfordulás! Miután végeztem a visszaértünk a tanpályára közölte velem a vizsgabiztos, hogy megvan, amit elsőre hallásra nem is akartam elhinni!

Nagyon korrekt vizsgabiztost fogtam ki!

 

Ha valaki kérdezi tőlem, hogy hol tanuljon meg vezetni én mindenkinek a Kerék Dávid Autósiskolát fogom ajánlani, és hogy Dávid Tamásnál tanuljon meg vezetni!

Előzmény: Moto76-reloaded (86)
Moto76-reloaded Creative Commons License 2016.12.19 0 0 87

ja nem 20 hanem 30 órát vezettem :) 

Előzmény: Moto76-reloaded (86)
Moto76-reloaded Creative Commons License 2016.12.19 0 1 86

Én 15 év jogsi nélküli vezetés után tettem le ma elsőre a forgalmi vizsgámat egyetlen hibavonallal. Nem, nem vagyok ennyire jó, több volt a hibám de normális oktatót fogtam ki és korrekt vizsgabiztost, meg pár totál brutál forgalmi helyzetet amit szépen lekezeltem, és nem húzkodott hibavonalakat hülyeségekért. Egy oldaltávolság miatt húzott egyetlen hibavonalat. Ez a vizsgabiztos az összképet nézte, pedig már az elején kiszállíthatott volna az autóból, amikor a vizsgabázisról kigurulva az oktatóm szólt rám hogy köd van, kapcsolj lámpát (vizsgadrukk). De nem, ez a vizsgabiztos végignézte az összképet. Országúti vezetés, meg város. 

 

Feladatok: Megfordulás egy ívben, parkolás hátra és előre 90 fokban, majd parkolás hátramenetben járda mellé. Ezek hibátlanok lettek. 

 

NEM FIZETTEM! Eszembe se jutott! Csak igyekeztem! És megfogadtam az oktatóm minden tanácsát!

 

Amit megtehetsz a vizsgád előtt: Nézz a vizsgabiztos szemébe amikor beszélsz hozzá, mutatkozz be, várd míg nyújtja a kezét. Lehetőleg hátranézve de tükörből is jó, ha elindulás előtt amikor beszél hozzád, a szemébe nézel, köszönd meg a bevezető szövegét, hiszen azért mondja, hogy tudd, mihez tartsd magad! Tőlem biztonságos nyugodt vezetést kért. Aztán felejtsd el hogy ott ül, menet közben már ne keresd a szemkontaktust, fejed járjon mindig Bal tükör, szélvédő belső tükör jobb tükör, szélvédő ebben a sorrendben. És hozz ki magadból mindent! 

 

A végén a záróberszédét is megköszöntem, hasznos tanácsokat kaptam tőle. Nem értette hova sietek, és miért. Viszont díjazta hogy olyan szűk helyeken is elfértem ahol 30 óra vezetés után még nem nagyon próbálkoznak és buknak a tanulók. Le is vette hogy ez nem 30 óra eredménye.

 

Város: Szombathely

Iskola Kerék Dávid autósiskola

Oktatóm: Dávid Tamás

 

Az oktatóm nagyon korrekt volt végig, soha nem játszott a plusz lóvéra, mindig időre jött, és ha kellett alaposan de emberi hangon leteremtett úgy, hogy azt soha nem felejtem el! Végigvitt az összes vizsgaútvonalon az órák során. Orrvérzésig gyakoroltatta velem ami nem ment és folyamatosan verte ki belőlem az évek során rosszul rögzült dolgokat (pl állandó kuplungolás a fék mellé).

 

Mindenkinek nagyon köszönöm! A vizsgabiztosnak is!

 

További tanácsom: Mivel nekem volt páreezer kilométer előnyöm egy tanulóval szemben: Ne akarj 30 óra után levizsgázni, ha nincs semmi városi gyakorlatod. Az pedig ugye szabályosan csak tanulóautóba lehetséges. Vegyél plusz órákat és erre ne az oktató kérjen meg hanem a 25-iknél fizess magadtól még 10-et! Az is kevés de mégis valami és a vizsgabiztos is látja az óráid számát. 

 

Hogy ennyi idős fejjel miért mégis? Elegem volt abból, hogy mindig a mögöttem jövő autó tetejét kellett lesnem, keresve a fényhidat. Elég volt abból is, hogy ha rendőrt látok, összerezdülök. Rettegve levezetni ennyi évet, tök hülye voltam. De igazából most volt olcsó a jogsi.

 

Költségeim:

 

Szeptemberi akcióban:

Kresz elmélet + vizsga 13500

Háziorvosi igazolás alkalmasságról 7000

Bukta után (64 pont, egy hülye videós kérdést kétszer megbámultam tök egyértelmű jobbkezes utcás egy autós kérdés volt és nem maradt idő a válaszra) 4600 Ft vizsgadíj

20 óra vezetés óránként akciósan 2900 Ft = 87000

Elsősegély vizsga 6800

Forgalmi viszga 11000

Összesen: 129.900 Forintocska :) 

 

Mindenkinek sikeres vizsgázást :) 

Törölt nick Creative Commons License 2016.11.22 0 0 85

Sziasztok!

Hogy mi megy ebbe az országba? Konkrétan nekem ma volt vizsgám. A vizsgabiztosom egy ekte taj p*raszt! Pécsen vizsgáztam, lelkesen indultam neki, fejben összeszedtem magam, eljátszottam a parkolasokat, stb. De jött ez a nő és lelkileg kicsinált.. Egyetemista létemre találkozom a vizsgadrukkal és igyekeztem leküzdeni. Sajnos túlságosan is nagy volt az elején! Két piros lámpánál lefulladtam, de ez ugyebár nem számít hibának, ha megfelelően lereagálja az ember a lefulladást. Ez meg is történt. Végül lement a stressz és úgy éreztem meg lesz.

 

Csak! Visszaértünk a központba, majd ezzel kezdte a szentem;

 

"Hát a vizsgája első feléről ne is beszeljünk, mert elmegy az életkedvem is."

 

Megkerdezte, hogy miért mentem ilyen rosszul az elején, mire én azzal feleltem, hogy izgultam, a vizsgadrukk miatt lehetett. Mire azt kaptam;

 

"Unom már, hogy mindenki ezzel az izgultammal jön. Ha rendesen felkészült volna nem izgult volna. (Még plusz órákat is vettem, de az oktatóm a 23. óránon mondta, hogy kikérhetjük a vizsga időpontot, jól megyek)Tehát nem készült fel rendesen a vizsgára. Ráadásul az izgulás az intelligencia hiányát jelzi."

 

Megkérdezte, még azt is, hogy egyáltalán van-e olyan vizsga ahol megkérdezi a tanár, hogy jajj maga izgult? Megjegyzem második évem alatt az egyetemen, Igen volt ilyen! Majd a vizsga zárásakénk ezt a mondatot volt képes kimondani:

 

"Na jó, megadom magának, de remélem nem itt Pécsen fog vezetni."

 

Közöltem a nénivel, hogy ne aggódjon, két év van már csak az egyetemből és költözök vissza Pestre. Erre ő;

 

"Az se jó, mert most költözött le a fia Pestre és elszívom majd tőle a levegőt.."

U.I.: Nem adtam kenőpénzt és egy hibával lett meg a forgalmi vizsgám! Ezzel csak azt akartam prezentálni, hogy milyen egy gusztustalan férgek ülnek be mögénk! Tisztelet a kivételnek, természetesen!

rian20 Creative Commons License 2016.10.18 0 0 84

Sziasztok kedves Fórumozók!

 

Olyan oktatót keresek aki hajlandó megoldani 100%-osan "sikeres" vizsgát. :)

Válaszokat előre is köszönöm!

Reniker Creative Commons License 2016.10.17 0 0 83

Hogy

lehet itt privát üzenetet írni?

Reniker Creative Commons License 2016.10.17 0 0 82

Kedves Agica megkereshetnelek én is privátban? Koszonom

Nafthali0416 Creative Commons License 2016.09.15 0 0 81

Ágica 6105!

Szeretnélek privátban megkeresni. Én oktatóváltáson gondolkodom,és érdekelne a fiad sztorija nagyon!

Köszi

Előzmény: Ágica6105 (77)
rroland1982 Creative Commons License 2016.09.15 0 0 80

Sziasztok

 

az a helyzet, hogy sok múlik a szerencsén, de szerintem azért van pár dolog, amivel lehet tenni a sikeres vizsgáért, megosztom Veletek, hátha segít:

 

1. Nekem az oktatóm azt mondta, nagyon sokan buknak meg a különböző parkolásos feladatoknál. Az ember izgul, kapkod, simán el lehet rontani úgy, hogy egyből bukás legyen. Én azt tapasztaltam, hogy a 30 óra elég kevés, olyan nagyon sok parkolásos gyakorlat nem fér bele, nem lehet elég rutint szerezni, ezért otthon a szülők autóját nyüstöltem. Kimentünk vmi elhagyatott parkolóba, vittünk ki üvegpalackokat (mint bólyák), és volt hogy órákon át gyakoroltam a különböző parkolásokat, beállásokat, addig, amíg nem ment tökéletesen. Rengeteg dolgot tanultam meg, rengeteg hibámra ébredtem rá, amiket csak az órák keretein belül nem biztos, hogy észrevettem volna. Ha nincs a családban autó, akkor keress vmi autós ismerőst, akivel vagy olyan viszonyban, hogy szívesen gyakorol veled.

 

2. Az órákon mindig kérdezz! Bármi van, amit látsz, és nem egyértelmű, bármit hibázol, ami nem egyértelmű, mindig kérd az oktatót, magyarázza el, hogy is van ez.

 

3. Vedd elő néha a KRESZ könyvet! Sokan a sikeres KRESZ vizsga után azt gondolják, OK, a KRESZT már tudom, jöhet a forgalom. Ez nem így van. Sok esetben várni kell az oktatóra heteket, hónapokat, és maga a 30 óra is 2-3 hónap, mire lemegy. Ez idő alatt rohadt sokat felejtesz a KRESZ ből, és sok olyan szituáció adódik a városban, amire már nem emlékszel. Nálam is volt jópár hiba, amikor nem tudtam, hogy mit rontottam el, és otthon a KRESZ könyv olvasása után jöttem rá, hogy bizony ez itt egyértelműen le van írva, csak elfelejtettem.

 

4. Kérd az oktatód, hogy amint lehet, menjetek a vizsgaútvonalakon, amin majd vizsgázni fogsz. Ha ezen a vonalon gyakorolsz, akkor már eleve nagyobb eséllyel mész a vizsgán. És ha pontosan tudod már ezeket az útvonalakat, menj egyszer rajtuk végig gyalog, vagy biciklivel, és mérj föl mindent, ami az adott szakaszra jellemző, és amire figyelni kell. Az órákon az autóból nem biztos, hogy minden táblát, útfelfestést észreveszel, lassan haladva viszont látni fogsz mindent, ami fontos. (Nem ciki ez, Ayrton Senna anno gyalog végigment az adott pályán a verseny előtti napokban...)

 

5. Google-ben keresd meg a B jogosítványhoz tartozó vizsga pontozólapot (vagy vizsga minősítő lapot). Ebben láthatod, hogy a vizsgabiztos, milyen szempontok szerint pontoz, mi számít hibapontnak, illetve hogy miért buktatnak azonnal. Olvasd át többször, és válaszd ki azokat a hibákat, amik szerinted leginkább rád jellemzőek. Ne azon lovagolj, hogy "de én tök jól vezetek, meg hogy én milyen jól csinálom, meg hogy az okatató egyik legjobb tanulója vagyok...". Ezeket felejtsd el! Kezdő vagy, nem vezetsz jól, millió hibád van, csak nem tudsz róla. A pontozólap alapján válassz ki minden hibát, ami leginkább rád jellemző, és ezekre folyamatosan figyelj vezetés közben. Nézd meg mindenképp, hogy miért buktatnak azonnal, ezeket különösképp rögzítsd magadban, és rohadtul figyelj rá vezetés közben és a vizsgán is.

 

6. S végül a kenőpénz. Kár emiatt háborogni, ez 30 éve is kellett, és most is kell. Ne bízd a véletlenre, kérdezd meg az oktatód, hogy kell e, mennyi kell stb,  hogy érezze rajtad a hajlandóságot, és hogy nem akarsz még 4 kört futni.

 

De a kenőpénz csak biztosíték legyen. Elsősorban a fenti részt és főleg a pontozólapot nézzétek meg alaposan!

 

Üdv

R

 

 

 

 

Erika0912 Creative Commons License 2016.09.12 0 0 79

Kedves Ágica!

Ez melyik városban történt? Mert hasonló cipőben járunk mi is. A fiamat ma épp 4-szer húzták meg, úgy hogy az oktatója szerint nagyon jól és szépen vezet, az egyik legjobb tanítványa!!! Teljesen ki vagyok már akadva. 

Előzmény: Ágica6105 (77)
dorif Creative Commons License 2016.08.29 0 0 78

Szia!Lenne pár kérdésem, hálás lennék, ha adnál egy e-mail címet, ahol privátban feltehetném őket. Én is hasonló problémával küzdök, mint a fiad. Köszönöm előre is!

Előzmény: Ágica6105 (77)
Ágica6105 Creative Commons License 2016.08.16 0 0 77

huu, ez nagyon durva ami ebben az országban megy!!

Fiam ma végre levizsgázott vezetésből, harmadszor.

Mikor elkedte, mondta nekem hgy fizetni szoktak, én elámultam, és mondtam, hogy szó sem lehet erről, te "rendesen" fogsz levizsgázi.

Kétszer próbálta meg, nem sikerült, teljesen kikészült, szidta magát, hogy milyen béna..stb.

Most harmadszor azt mondta, megpróbálja és fizet, már tul akar lenni az egészen.

Persze ma sikerült, ésd mindenki nagyon kedves volt vele!!

Hányok ettől az országtól!! Már most egy fiatalnak is evvel kell szembesülnie, hogy itt minden csak ugy megy, ha pénzt adsz????

Gusztusztalan!! És senki nem tesz ellene semmit:(

Judit00003 Creative Commons License 2016.07.04 0 0 76

Szőnyeglepke sikerült? 

Judit00003 Creative Commons License 2016.07.02 0 0 75

Szőnyegröpke!Ęn is igy jàrtam.de az izgalomtól.3megyek és szeretném leküzdeni a vizsga izgalmàt.csak még nem tudom.hogy hogyan.Sikerült neked harmadjàra?

szőnyeglepke Creative Commons License 2016.05.31 0 0 74

Sziasztok! Ma buktam meg másodszor forgalmi vizsgán...hát most jól kivagyok,elmúltam 40,  túl vagyok 50 órán, és fáradt vagyok,gyerekek,család 3 műszak....stb van még 3 hetem,mert a kresz vizsgám 2 éve megvan, buktam az egészet ha nem megyek át ez idő alatt.......

John Pine Creative Commons License 2016.05.27 0 1 73

Sajnos kurvára igazad van!!!

Be ugrottam sajnos én is egy iskolànak 5000/óra 2.5 után forgalmi 1 hónap alatt jogsit szerezhetsz.

Ki mondottan külföldön èlőkre szakosodtak.

Az első oktatóm egy rettenetes nő személy volt a hideg ki ràz ha rà gondolok. Mivel előre ne raktam le a 150ezret túl sok köszönet nem volt az órákban. Totál fel készületlenül 3 hónap után és 180ezer ki fizetése után 2x vágtak el. Az első vizsgát el ismerem a 2dik tök egyértelmű volt már az irodában,hogy bukás lesz. Váltottam hál isten egy angyal az uj oktatóm de vozsga biztos is jól tudja,h külföldön élő vagyok és ujabb 2 buláson vagyok màr túl. Korrupt az egész bagázs ahogy van.

 

Előzmény: don-alberto (71)
John Pine Creative Commons License 2016.05.27 0 0 72

Esetleg lenne tipped ezt hol lehet meg tenni?

Előzmény: varadyz (65)
don-alberto Creative Commons License 2016.05.23 0 0 71

                                                                   kedves hozzá szolok

arra akarom föl hivni a figyelmeteket hogy az égész a pénzröl szol.2015 szeptemberben kezdtem a kresz tanfolyamal.hamar sikerült is egy honap mulva vizsgáztam,110000 ft ért volt hirdetve egyben minden.az oktato2 honap elteltével jelentkezet hogy oktato hiány miatt csak most került rám a sor. 30orát ugy vezetetett le velem hogy kormányon kivül semihez nem nyulhatam.család látogatásra stb mentünk.elöre kelet tiz orát fizetnem 32000ft de én negyvenet adtam mindig gondolván hogy valamivel joban fog hozám álni,1 ora az 45 perc mindig 2 orát vezetem de az csak egy ora volt.nem szoltam.türtem mert szükségem volt a jogsira.a kötelezö 580 kilométer levezetés nekem 80 orába került.mert pesten 15 -20 km nél többet nem tudsz vezetni.1 ora alatt.a telezö 580 km után vizsgázni akakrtam ö erösködöt hogy nem jo még vegyek még plusz orákat.vettem még 20 orát.aztán még akart  plusz orákat vetetni.már nem birtam kértem egy másik oktatot, vetem még töle is 20 orát.idös81 egy éves bácsi volt és utána viszgáztam is sikeresen. de elöre meg mondta a oktatom ha veget akarok vetni a szenvedéseimnek hogy biztos sikerüljön pénzt kell adnom. mert ö 55 éve oktato és tudja hogy hiába jol vezetek akkor is direkt meg buktatnak hogy vegyek még plusz orákat meg a vizsga dijt ujbol.a vizsgán egy db hiba pontom nem volt mégis ellöre oda kelet adnom100000 ftot az oktatomnak hogy majd ö intézi hogy sikerüljön, ikerült is kb 500000 ft ba került nekem a jogsi.vigyázatok ne döljetekbe a jol hangzo reklámnak mert 100000ftbol nem lesz senkinek jogsija.és amikormár tudják hogy ár bele fizetél akkor már bele kerültél a mokus kerekbe futz a pénzed után.kimerem jelenteni hogy hivatalos szervezet bünözöi csoport 90 százaléka korupt.

 

Judit00003 Creative Commons License 2016.02.21 0 1 70

Ja.és elsőre àtmentem mindenből.ez karàcsony előtt volt.Olyanról nem hallottam.hogy a vb pénzt adnak.Hogyan tudnám azt kezelni.hogy ne legyek minden vezetés előtt ideges?

Judit00003 Creative Commons License 2016.02.21 0 1 69

Sziasztok!Én 18.-órànàl tartok.Kisebb;nagyobb siker élményekkel.Nekem az oktatóm a 10-11órànàl mondta el.hogy mit csinàljak a stop és az elsőbbség adàs kötelező tàblànàl.12 .órànàl mondta a következő alkalommal màr nem szeretné beszélni.Érdekes ezen elgondolkodtam.Úgy gondoltam első óràkban.folyamatosan mondjàk.hogy mit kell tenni,de nem.Azt mondja.még sokàig leszünk együtt. 40-50 óràt bizti.kell.hogy vegyek.Bàr első pillanattól nem így kellett volna az egészet oktatni.Talàn most làttom rajta.hogy segítőkész.Màsnàl is így müködött?Én úgy ültem be.mint aki soha nem vezetett.mert ez így volt a hàtrànyomra.

Nadj Creative Commons License 2016.01.15 0 1 68

Sziasztok! Immar harmadszor indulok neki a forgalmi vizsganak, lampalazas vagyok, szerintem emiatt is hibaztam ketszer - nem kenem a vizsgabiztosra, viszont arra gondoltam, hogy esetleg a topicban emlitett modon ra lehet segiteni, de erdekes modon az oktatom azt mondta, hogy ott ahol vizsgazunk nem, mert ott nincs olyan emberke, es en sem tapasztaltam ilyet az elozo ket vizsgamnal, amiket a hozzaszolok irnak, hogy varta volna a penzt a vizsgaztato - bar buktatohiba miatt allitottak le mindketszer.

Egy helyet emlitett, ahol lehetne ilyesmit... tehat furcsallom, amit itt valaki irt, hogy barhol ennyiert meg annyiert... megkerdeztem egy masik oktatot - csaladtag - masik megyeben, o is azt mondta, hogy ez a lefizetem modszer ma mar nem megy. tehat hol van az a barhol? Persze alapvetoen azert jo lenne atmenni rendesen, de szerintem nagyon nehez, szinte barmiert megbuktathatnak, nagyon ugy tunik hogy szerencse kerdese ill. penze ha megtalalod a helyet. 

Irjanak mar azok is, akik siman atmentek!!! De ebben a rendszerben!

Szabina222 Creative Commons License 2016.01.12 0 0 67

Figyelj, te kinél vizsgáztál először? Melyik nő? Emlékszel a nevére? Nem egy ilyen szőke hajú, miss .... ? :) Mert engem Ő húzott meg első alkalommal, de olyan indokkal, amire még az oktatóm is azt mondta, hogy ez hülye.. lehet az volt a baja, hogy nem nyújtottam hátra a kezem.. egy unszimpatikus, lenéző, nagyon kedves teremtés! A Vas Gerebenbe óvva intek mindenkit ettől a nőtől.. holnap megyek másodjára, hát kíváncsi vagyok. De azért a 130 órád az nem semmi! 

Előzmény: Törölt nick (62)
varadyz Creative Commons License 2016.01.06 0 0 66

Bocs a hülyézésért.

Előzmény: varadyz (65)
varadyz Creative Commons License 2016.01.06 0 0 65

Szerintem meg hülye vagy és rossz helyre jársz vizsgázni. 

 

20 rugóért bárhol levizsgázol és ha nem sikerülne a vizsga 3000 -be került.

Előzmény: Bence0819 (63)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.27 0 0 64

Szerencsétlen balfaszok vagytok, palimadarak!

Már a vizsgán se tudsz semmit, de a lényeg, hogy legalább agresszív barom vagy! Ti vagytok a minden nap vörös fejjel integető szabálykönyvek, akik szartok mindenre, de fel vagytok háborodva, ha jobbról-balról-előről-hátulról halál nyugodtan kerülgetlek titeket!

Lehet durcáskodni tovább!

:)

 

Előzmény: Törölt nick (62)
Bence0819 Creative Commons License 2015.08.27 0 0 63

szia sajnos a mai világban elkerülhetetlen a kenőpénz másodjára mentem át amikor mindent hibátlanul csináltam és a végén a vizsgabiztos igyszolt: háát nem tökéletes de megtudjukbeszélni erre összedörzsölte a 2 ujját és mivel átszerettem volna menni vettem a lapot és adtam neki 40 ezret erre ő beirta ,hogy a forgalmi vizsgán megfelelt... hát ilyen a mai emberiség gratulálok... egy jótanács ne hagyd ,hogy vizsga közben összezavarjanak mert rajtalesznek.....

Törölt nick Creative Commons License 2015.08.05 0 0 62

Én negyedszer megyek most a Vas-Gereben utcai központba vizsgázni. 13o órát vettem eddig. Teljesen jól vezetek. Balesetet illetve veszélyes helyzetet soha nem okoztam. Első alkalommal egy nő megbuktatott már az első 1o percben, mert a parkolóban nem kapcsoltam be az indexet balra hátra beállásnál. Másodszorra kifogtam egy gyökér faszit, aki végig bunkózott és annyira felidegelt, hogy már az induláskor szép lassan 1o km es sebességgel átgurultam a stop feliraton. Azonnal kivágott. Harmadszorra minden lazán ment, a végén közli a parkolásnál a faszi, hogy álljak félre! Kérdem miért? Azért, mert balra merőlegesen beparkolásnál nem volt elég hely és későn vettem észre hogy hátramenetbe kell javitani. Persze nem értünk össze, mert láttam, hogy nincs több hely, de kihasználta a lehetőséget és beirta, hogy balesetveszélyes manővere miatt az oktatónak be kellett avatkoznia. Persze nem avatkozott be. A vizsgabiztos parancsolta meg az oktatónak, hogy akkor most lépni kéne. Persze utána közölte, hogy beszéljem meg az oktatóval, aki annyit mondott, hogy a vizsgabiztos az Úr, nem tud mit mondani...... Köszönjük. Eldöntöttem, hogy negyedszerre csak akkor vagyok hajlandó vizsgázni, ha bekamerázhatom az autót, ellenkezőleg panaszt fogok tenni. Teljesen nyilvánvaló, hogy az egyetlen balesetveszélyes dolog az volt, hogy a kollégáimhoz hasonlóan nem adtam hátra 3o ooo ft kenőpénzt.

BelaN Creative Commons License 2015.06.15 0 0 61

Egyetértek, nem is kicsi maffia működik. Aki nem fizet azt azonnal megrántják, egyszerű semmitmondó hibákért. Én csakis azt engedném megbuktatni, aki olyan hobát vét, amiért a rendőr jogsit vesz el. A többi csak "szösszenet".

A másik kérdés, hogy iért is engedünk olyan oktatókat oktatni, ahol a bukási arány 80%. Rá kellene mászni az oktatókra is, hogy ne csak a "lenyúlás" legyen az érdekük, hanem az, hogy a diák át is menjen. Annak az oktatónak, ahol a bukás pl 10-15% felett van el kellene venni az engedélyét. Annál a vizsgaközpontnál pedig, ahol a nebulók 10-15-ánál több bukik drasztikus vizsgálatot kellene eszközölni, hogy mi is okozza a tömeget hibát.

De hát ez a vizsgázókon, s családtagjakon kivül nem sok mindenkit érdekel. Föleg nem azokat, akik feladata elvileg a mi érdekeink képviselete lenne....(ombudsman, ellemnörző szervek, fogyasztóvédelem, sőtt akár a parlament is...)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!