Keresés

Részletes keresés

sanyooo Creative Commons License 2010.09.09 0 0 4106
Tudod milyen sok hazug statisztikát olvastam én már??? És mindet el kellett hinni, parancsra! Legalább engem ne etess ezzel, légy szíves! Köszönöm!

Előzmény: Törölt nick (4105)
sanyooo Creative Commons License 2010.09.09 0 0 4103
Ha már moderátor vagy, kérlek hass oda, hogy ne tűnjenek el hozzászólások! Köszönöm!
Előzmény: Törölt nick (4101)
sanyooo Creative Commons License 2010.09.09 0 0 4102
"Csak annak a statisztikának hiszek, amit magam hamisitokl!" Ki is mondta? :)

Szépen fejlett ego-val rendelkezel barátom, talán a vadászati törvény világra jötténél is bábáskodtál, azért sikerült ilyen katasztrofálisra? :(
Valószínűleg sokkal öregebb vagyok nálad, ami nem érdem, csak állapot, tudom :) , talán azért emlékszem jobban a régi időkre, sokkal több apróvad volt, többszöröse a mainak! Az őz állomány drasztikus csökkenése pedig neked is fel kellett volna tűnjön!
Tudod én, bár nem annyit, mint szeretnék, de sokat járok a területen, így nem is tudok moderátori hivatalt vállalni az index-nél! :)
Ugye nem haragszol? :)
Előzmény: Törölt nick (4101)
baksus Creative Commons License 2010.09.09 0 0 4099
a menhelyen mennyi ideig maradhat a kutya? az örökkévalóságig? amíg el nem pusztul öregségében?
vagy pár hét után elaltatják? ha igen, mi értelme a felesleges tortúrának? és valóban, ki fog kint kutyát befogni? és ki téríti meg a vadásztársaság kárát addig, amíg a dúvad kint pusztít? a vadász gyorsan, fájdalommentesen kilövi a kóbor jószágot, az állatvédő-befogó pedig hetekig szöszmötöl 1 jószággal, beviszi a telepre, és egy idő után elaltatja. ez miért jobb? lehet nézni a dolgot többféleképpen, de be kell látni, M.O.-n nincs helye a lakott területen kivül a kutyának-macskának. bárki mást mond, hazudik.
nézdd meg, mondjuk afrikában meddig él meg a kutya az ember nélkül? idehaza nincs más szelekció csak az ember. és hogy ez kinek a hibája? a legkönnyebb ráfogni a vadászokra. de a dolog ennél árnyaltabb. ha valaki tanult erről, az tudja. ma a vadászok törödnek a vaddal, a védelmével, a szelektálássa, mindennel. vadászat nélkül a földmüvesek vennék kezükbe a vadállomány ritkitását, és az még sokkal rosszabb volna. ez miatt sokkalta több álatfaj pusztul ki, tünt el mint a valodi vadászat miatt.
sajnos ma már érzelmi dolgot csinálnak egy valodi szakma kérdésből. ez hasonló a négy mancs libatöméses paródiájához. az állatvédők ott végleg leszerepeltek a szememben, mert bemutatták, csak pénzügyi indittatásra müködnek.
ha mindenki maradna a saját feladatánál, valóban kevesebb kóbor joszág lenne. a városon kivül a vadász a felelős, a lakott területeken az állatvédő. de sajna, még ott sem tüdja ellátni a feladatát. igy akkor mit akar kint a területen? elöbb a városok-falvak kóbor joszágait szedje össze, és utánna verje a mellét, hogy tud jobb módszert a kilövésnél. nem tud, nem is akarja ellátni a feladatát, csak a szöveg megy, minél több pénzt összeszedni. ez is üzlet. csak az a baj, hogy egy jól müködö rendszert is tönkre tesznek.
pont ugy mint az EU a magyar mezőgazdaságot. a nyugati hatások itthon pont a szétzüllést erősitik.
üdv.
sanyooo Creative Commons License 2010.09.09 0 0 4098
Szia!
"Tekintettel arra, hogy a kutyák szelekciójára van más lehetőség, mint a kilövés, mérgezés, így csupán lustaságból és haszonlesésből ezt a módszert választani barbárság. "
Nincs igazad! Amíg törvény nem tiltotta (hülyék hülye törvényeket hoznak) a vadászok évente 30.000 kóbor kutyát és 30.000 kóbor macskát lőttek ki a vadászterületeken! Ez a mennyiség a törvény hatályba lépése óta kint marad! Nincs is fácán-fogoly-nyúl-őz! De ez kit érdekel???
60.000 altatólövedék??? És hogy cserkeled be őket 20-30 méterre, mert csak akkora a hatótávolsága az altató puskának! És mit csinálsz még 60.000 gazdátlan jószággal? Van erre pénzed, vagy az államnak van, mikor hajléktalanok és nyugdíjasok fagynak meg télen, vagy halnak éhen a nyögdíjből???
De nem folytatom, mert belefáradtam már! :(((
Előzmény: Törölt nick (4084)
T. Thick Creative Commons License 2010.09.08 0 0 4097
Neked is. Egyszer majd dumálhatnánk másról is, régen hallottam felőled. :-)
Előzmény: Törölt nick (4095)
T. Thick Creative Commons License 2010.09.08 0 0 4096
Ez mind szép, de mi köze ennek ahhoz, hogy a kóbor kutyákt kilőjük-e, vagy hetekig hagyjuk pusztítani, közben észleljük, jelentjük, értesítjük az állatvédőt, aki cserkészi és piszmog a befogásával (ami a legtöbb esetben lehetetlen)?
Előzmény: Törölt nick (4094)
T. Thick Creative Commons License 2010.09.07 0 0 4093
A századokkal ezelőtti színvonal sokkal jobb volt, és épp az ilyen "újító" rendelkezések tették tönkre.

Gazdagabb országokkal pedig felesleges példálózni, majd lehet hozzájuk hasonlítani magunkat, ha ugyanott tartunk.
Előzmény: Törölt nick (4092)
T. Thick Creative Commons License 2010.09.07 0 0 4091
Igen sajnálatos, hogy az állatvédők lobbijának hatására ilyen értelmetlen törvények születnek. Nem is lesznek hosszú életűek azok a gazdaságok, ahol még a kártevőket is kímélik.

De hát a nyugati elnyomó hatalomnak pont ez a célja, hogy szétessenek nálunk a dolgok, úgy a kultúra, mint a gazdaság és a többi.
Előzmény: Törölt nick (4090)
T. Thick Creative Commons License 2010.09.07 0 0 4089
Nézz körül, minden szakember ilyen elveket vall. Persze ha te csak az állatvédőt és a kutyatenyésztőt tartod szakembernek, akkor nem ugyanarról beszélünk.
Előzmény: Törölt nick (4087)
T. Thick Creative Commons License 2010.09.07 0 0 4088
Nam "hülye kutyaellenes", hanem hülyekutya-ellenes, miként az egyik általam kedvelt portál tartja.

Nem vagyok kutyaellenes, szeretem a kutyákat a maguk helyén. A természet nem az ő helyük. Kóbor kutyák jogaiért harcolni merő kapálózásnak érzem. A menhelyek tele vannak, és így is sok százezerrel több a kutya, mint a gazda vagy gazdajelölt. Minek hát "megmenteni" őket, az életükért aggódni? Hová tennéd mindet, ha sikerülne is befognod? A dugig töltött menhelyekre? Az első jöttmentnek, aki elviszi őket, hogy aztán jó eséllyel újra kóborrá váljanak? Ezek általam már sokszor feltett kérdések, érdemi választ sosem kaptam rájuk.

Nem szeretem, ha valaki olyasmit véd, aminek sem eszmei, sem gazdasági értéke nincs, sőt, épp e kettőben tesz kárt. Nem természetes dolog. A természet nem érzelgősködik, nem akar életet menteni csupán azért, mert az élet szerinte szép.

Csőlátásod inkább neked van, mert te csak a kutyát látod, a "szent állatot", amit mindenáron menteni kell, mert a kutya számodra kedves. Én pedig az egészet nézem, a teljes rendszert, hogy minek van helye ott és minek nincs. Ha hirtelen minden kóbor kutya elpusztulna, akkor is maradna nektek, kutyabolondoknak épp elég belőlük.
Előzmény: Törölt nick (4086)
T. Thick Creative Commons License 2010.09.07 0 0 4085
"Ahogyan pl. az üregi nyúl túlszaporodása ellen is lehet védekezni úgy, hogy az állatok a lehető legkevesebbet kínlódjanak, és úgy is, hogy elég sokat. Ha már feltétlenül szükség van rá, akkor ugye nem kéne az utóbbit választani."

Pont ezért jó a kilövés, ott aztán nem kínlódik az állat. A lövés hangját már nem is hallja.

Nem ismerek más hatékony módszert, és aki szakemberek vannak az ismeretségi körömben, ők sem veszik komolyan az állatvédők "vadkutya-befogási" humbugjait. Számottevő eredményt - a kóbor kutyák lényeges ritkulását - eddig csak kilövéssel értek el.

Nem fosztogatom vadmadarak fészkeit. Frissítsd a velem kapcsolatos információidat. Ami vadmadár hozzám kerül, az mind rászorul a nevelésre, a végén pedig vagy szabadon lesznek eresztve, vagy valamely vadaspark állománya gazdagodik velük. Három éve amúgy is a halakra nyergeltem át, idén január 1. óta a Magyar Haltani Társaság tagja vagyok.

És ismét nem én vagyok, aki személyeskedni kezdett.
Előzmény: Törölt nick (4084)
T. Thick Creative Commons License 2010.09.07 0 0 4083
1. A vetőháló, csapda körülményes, és mást is megfoghat, az altatólövedék a hozzá való fegyverrel és szakképzett lövésszel + az állatorvossal, aki a szert és a dózist megállapítja, igen drága, egy kóbor kutya nem ér meg ennyit.

2. Meg pénzé. Te fizeted? Ha a kutya gazdájával meg lehetne fizettetni, akkor felőlem oké.

Érdekes, hogy pont a kutyák "érzései" mellett emeled fel a szavad, amikor például az őzből, szarvasból és a többi vadból sem csapdával vagy altatólövedékkel szokás szelektálni a felesleget. Ha tetszik, ha nem, a vadgazdaság egy gazdaság, ahol nincs helye mindenféle érzelgősségnek. Más gazdaságokban is a legegyszerűbb és legolcsóbb módszerrel irtják a kártevőket. A búzaföldi pocok vagy a gabonaraktári patkány érzéseivel sem törődik senki (te sem), pedig az is gerinces állat, és az sem "tehet" róla, hogy kárt csinál.
Előzmény: Törölt nick (4082)
T. Thick Creative Commons License 2010.09.07 0 0 4081
1. És hogyan fogják be?

2. Ezt minden egyes kóbor kutyával eljátszani nagyon körülményes volna. Több százezer van belőlük.

Be kellene látni, hogy felelseges ennyi kutya, és nem lehet, nem érdemes vesződni azzal, hogy mindegyiket élve befogják (sokukat nem is lehet) és gazdát keressenek neki. A gazdátlan, elvadult kutya senkinek sem hiányzik, ha egyszer kilőtték.

Persze tudom, veled vigyázni kell, mert moderátor vagy itt, és sokszor moderáltál már érzelmi alapon. Úgyhogy nem is kívánok a témában hosszú vitába bocsátkozni. Hagyjuk a vadőröket végezni a dolgukat, a kutyát pedig otthon szeressük a kandalló mellett vagy az udvarban, ez a rövid véleményem.
Előzmény: Törölt nick (4080)
sanyooo Creative Commons License 2010.08.04 0 0 4078
Mert sajnáljuk.
Előzmény: T. Thick (4077)
T. Thick Creative Commons License 2010.08.02 0 0 4077
Miért nem tiltatjátok már ki innen ezt a szerencsétlent?
sanyooo Creative Commons License 2010.07.22 0 0 4076
Látod ez így, ebben a formában igaz! :-)))))))))))))
Előzmény: oncogito (4069)
sanyooo Creative Commons License 2010.07.21 0 0 4075
???
Előzmény: oncogito (4074)
oncogito Creative Commons License 2010.07.21 0 0 4074
Nem csak neked szabad...
Előzmény: sanyooo (4073)
sanyooo Creative Commons License 2010.07.21 0 0 4073
Ne ismételd magad!
Előzmény: oncogito (4072)
oncogito Creative Commons License 2010.07.21 0 0 4072
Előzmény: sanyooo (4071)
sanyooo Creative Commons License 2010.07.21 0 0 4071
Haragszol??? :)))
Előzmény: oncogito (4069)
orpheline Creative Commons License 2010.07.21 0 0 4070
Ekkora baromságot farkasról még nem hallottam......:P
Előzmény: oncogito (4065)
oncogito Creative Commons License 2010.07.21 0 0 4069
Drága csillagod a vadászpuskád!
Előzmény: sanyooo (4068)
sanyooo Creative Commons License 2010.07.21 0 0 4068
Drága Csillagom! Igazad van! :)))
Előzmény: oncogito (4064)
oncogito Creative Commons License 2010.07.21 0 0 4067
Öröm a vadásznak a gyilkolás:

" Az eltelt néhány hónap alatt naponta többször is megköszöntem magamban vadászbarátaimnak az örök élményt, hiszen a trófea dolgozó szobám falát díszíti, s ha ránézek újra, meg újra átélem a gulácsi vadászat minden pillanatát."


oncogito Creative Commons License 2010.07.21 0 0 4066
A vadász öröme:





oncogito Creative Commons License 2010.07.21 0 0 4065
Inkább pénzért lövöldözzék szórakozásból.
Vajon miért irtották ki a farkasokat, mint természetes szelekciót?
Hogy a helyére lépjen a vadász, mint természetellenes szelekció.
A farkas az öreg, beteg egyedet szelektálja, hogy életben maradjon.
A vadász a legszebb őzet lövi le, hogy legyen trófeája és élvezkedjen.
Előzmény: sanyooo (4044)
oncogito Creative Commons License 2010.07.21 0 0 4064
A vadász sem különb.
Legfeljebb azért haragszik az orvvadászra, mert kevesebb marad puskavégre.
Előzmény: sanyooo (4047)
oncogito Creative Commons License 2010.07.21 0 0 4063
Bizony, akkor ölj, ha enned kell!
És ne kínozz, ne foszd meg az állatot az alapvető szükségleteitől és ne szórakozásból ölj!
Előzmény: sanyooo (4059)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!