Keresés

Részletes keresés

koppi85 Creative Commons License 2010.08.05 0 0 994
Annyi rosszat hallani manapság de azért érdekelne hogy szerintetek a szines tápokat hanyagoljam a 3 hónapos spánielemnél?
secperc Creative Commons License 2010.08.04 0 0 993

Nagy tévadésben vagy,, ha azt hiszed, hogy a főzött kajától fogköves a kutya foga. Én is főzök Berrynek, de nem péppé:-)))) Egy 2,5 éves kutyának minek? Különben is csirkefarhát+nyak+szárny kombinációt kap. Na és minden nap kap egy Pedigré Dentix fogtisztitót, az a fogkefe:-)))

Gyönyörű hófehér fogai vannak a kutyumnak:-)))

Előzmény: eurázsiai_gazdi (991)
nettomazsola Creative Commons License 2010.08.04 0 0 992
nem kell peppe fözni a kajat! miert ne ehetne csirkenyak + farhatat? soha semmi baja nem volt - a normalis öregedesen kivül - a kutyaim foganak.
söööt egy kutya csontot is raghat. nem müt. igazit!
Előzmény: eurázsiai_gazdi (991)
eurázsiai_gazdi Creative Commons License 2010.08.04 0 0 991
Mi mindig föztünk a kutyánknak, de nagyon borzasztó volt az eredmény, fogköves lett masszívan, mert nem rágott. Eleinte, míg fiatal volt, játszott a rágócsonttal, de késöbb már nem. Én csak száraz kaját adnék, mert az inkább tisztítja a fogakat, mint a pépesre fött kaja, plusz hetente egy-két tojássárgáját.

Esetleg még marhahúst lehet adni, mert azt nem kell megfözni, és azt szét kell rágnia, de kinek van arra pénze, hogy bazi nagy darab marhahúsokat rakjon a kutty elé?
secperc Creative Commons License 2010.07.19 0 0 990
Biztosan igazad van, de ha az allergiateszttel kezdünk és nem a speckó diétával - amibe majdnem belehalt:-((( - akkor rögtön kiderült volna, hogy a csirkehúsra nem allergiás és megúsztam volna 5-6 hónap rémálmot.....
Előzmény: Stokley (987)
gizella30 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 989
elég régen írtad,de hátha...
ha szimmetrikusan hullik a szőre,és nem vakarja,az nagy eséllyel lehet hormon problémaprobléma is.Ezt kivizsgálták már?
Előzmény: Töti77 (973)
secperc Creative Commons License 2010.05.30 0 0 988

 

Amióta Berryt sikerült a nulláról visszahoznom, jól eszik, és minden héten 2x főzött csirkehusit kap rizzsel vagy grétimixszel. Kutya baja hála Istennek.....és nem csirkeallergiás!

Egyébként a Real Nature konzervjei váltak még be nála, amit a köztes napokon kap, meg persze házikosztot is, ha van. Olyan lett őkelme, mint a kismalac:-)))

Akkor eszik a legjobb izűt, ha a konzerv meg van bolonditva egy kis házi kajával, maradékkal és többféle iz is van benne:-)))

 

 

 

Apa, simizz meg lécci:-)))

 

 

 

felfedező út a tanyán....

 

 

 

kukucskálok....

 

 

 

pihenés a kedvenc tuja tövében:-)))

Előzmény: Stokley (987)
Stokley Creative Commons License 2010.05.10 0 0 987
Az allergiateszt fontosságával egyetértek, de azért azt érdemes megjegyezni, hogy a csirke allergia/fehérje érzékenység vizsgálatára a tesztek nem megfelelőek, azt csak a 6-8 hétig tartó speciális, szigorúan betartott diétával lehet igazolni vagy kizárni.
Előzmény: secperc (982)
nettomazsola Creative Commons License 2010.03.24 0 0 986
mi lett velük vegül?
Előzmény: wandy5 (985)
wandy5 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 985

KÉRLEK, SEGÍTSETEK!!!!!!

 

                                              Kedves kutyások!!!!

 

                                         SOS!!!!


Tegnap árván maradt 3 db 10 napos LEONBERGI kiskutya.
Szükségük
lenne egy pótmamára! Ők jelenleg Szombathely mellett laknak TORONYBAN!!!!!

Akár egy keverék kutyus is
fel tudná nevelni a piciket, ha tudtok ilyen kutyáról, kérlek jelentkezzetek a Szombathelyi kutyamentőknél :


Fekete István Állatvédő Egyesület
Cím: 9700 Szombathely, Felsőbüki
Nagy Pál u. 39.
Web: www.kutyamentok.hu
e-mail: kutyamentok.vas@gmail.com

 

Előre is köszönöm a segítségeteket!!!!

 

 

 

onixka Creative Commons License 2010.03.14 0 0 984
nekem ugyanezt az allergia tesztet 43000-ért csinálták budaörsön tavaly júniusban.
Előzmény: secperc (969)
secperc Creative Commons License 2010.02.27 0 0 983

BEIDÉZEM AZ ELSŐT, HOGY NE KELLJEN KERESNED:

 

2009. szept. 28.-i hétvége története és az előzmények:

 

 

"Sajnos ez a hétvégém olyan volt, mint egy rémálom. Megpróbálom leirni, hogy mi miért történt, nem tudom, hogy fog-e sikerülni szabatosan mindent beleirni kronológiai sorrendben, sőt levonni az ok, okozati összefüggéseket.

Már sokszor panaszkodtam, hogy Berry nem eszik. Pénteken lementünk a tanyára és már pénteken este 10-kor Berry kihányta a reggel adott kaját, közötte emésztetlenül!!! (14 órai gyomorban levés után!!!!) - tápot. Na akkor este még nem gondoltam semmi rosszra. Másnap szombaton reggel már nem evett és nem volt a régi. Nem volt vidám, nem játszott, nem apportiroztunk, vagyis igen, de csak egy kicsit, mintha azért hozta volna oda az apportfát, hogy úgy nézzen ki, mintha, de 2-3 kör után már nem hozta vissza kifáradt. Délután 4 óra körül hányt, pedig nem is evett. Utána ivott vizet és azt is kihányta. Akkor már tudtam, hogy nagy baj van, de ott álltunk a semmi közepén. Össze-vissza telefonáltam és végül is megtudtam, hogy na tanáytól nem messze 30 km-re Dunaföldváron van a Dr. Túri Árpád Állatklinika. www.dunafoldvar.net Én még ilyen magas szintűen felszerelt orvosi intézményt nem is láttam. Bevittük Berryt, kb. 3 óra hosszáig vizsgálták, vért vettek kb. 20!!!!!! perc múlva volt lelet!!!! Utána elaltatták és végigröntgenezték a beleit, hogy nincs e bélelzáródása. Nem volt, de 100%-ig ki akarták vizsgálni a dolgot, ezért bent tartották a kutyát éjszakára megfigyelésre. Kapott toxikus anyagokat lekötő gyógyszereket, infúziót, s mindent, amit kellett. A baj a következő volt: amikor Berryről kiderült, hogy allergiás, a körzeti doki leállittatta az eddigi kajáját, mivel ő úgy gondolta, hogy próbálkozzunk és szürjük ki a csirkeallergiát. Igenám, de nem lett volna szabad egy késvágással ezt megtenni, hogy egyik nap még főtt kaja, a másikon meg már hypoallergén táp:-((( Fokozatosan kellett volna, ugyanis a kuyta szervezete, bélrendszere megszokott egy etetési formát (ez ugyanolyan hiba volt, mintha egyik napról a másikra másik tápra állunk át) - és ha ezt a megszokott formát minden átmenet nélkül lecseréljük, akkor a belei megrenyhülnek, a perisztaltika nem megfelelő és a vastagbél rácsúszik a vékonyra!!!! A két bélfal között pedig pang a kaja, és toxinokat termel. Ha nem viszik idejében orvoshoz a kutyát még bele is pusztulhat, vagy pedig azonnali műtéttel ki kell vágni a fertőzött bélszakaszt!!! Azért is került Berry éjszaki őrizetbe, hogy lássák nem kell-e másnap megmüteni!!!! Szerencsére azt megúsztuk. Kapott gyógyszert és egy gyógykonzervet - amit naponta 5x-i étkezéssel 2 kanál konzerv + 2 kanál főtt rizs adagokban kell etetni a kutyával. Még tegnap is hányt. Közben vasárnapról hétfőre virradó éjszaka sem aludtunk, mert mint utóbb kiderült még kötőhártya gyulladást is kapott. Még jó, hogy az ottani dokinak van itt pesthez közeli testvérklinikája, és tegnap pedig oda vittük ki Berryt, de már akkor láza is volt, igy antibiotikumos injekciót is kapott, meg kinyomták a bűzmirigyét újra (kb. 1 hónapja volt kinyomva) + kapott a szemére kenőcsöt is, ma már a napi 5x-i etetéssel elértem azt, hogy nem hányt. Sajnos most 34,5 kg, ami az aug. 14-i állapothoz képest 6 kg-os fogyást mutat:-((((((

Szóval 100 szónak is egy a vége, ha akkor nem hallgatok a dokira és rögtön megcsináltatom az allergológiai vizsgálatot - nem az én ötletem volt, hogy várjunk , és nem akartam megspórolni az árát,  mert már a vizsgálat árát + még egy kicsit többet is kifizettem eddig a tápokért és a kezelésekért, szóval mindezt megúszhattam volna, ha a sarkamra állok és megcsináltatom a tesztet, netán elmegyek másik orvoshoz - akkor nem tettem volna ki Berryt ezeknek a megpróbáltatásoknak, hanem már régen célirányosan kezelnék, mig igy most meg kell várni, hogy rendben legye az emésztőrendszere, a szeme, és ne legyen lázas, hogy vért tudjanak venni az allergiateszthez, ami max. 50.000 forint még az amerikába való kiküldéssel együtt is. Tanuljatok az én esetemből, több orvos is lássa a kutyát.....

secperc Creative Commons License 2010.02.27 0 0 982

Szia!

 

Kérlek olvasd vissza a hozzászólásaimat. Mi már végigjártuk a poklokat azzal, hogy nem csináltattunk allergiatesztet, és csak ismételném magam, hogy mit kinlódtunk, amikor a doki a hasára csapott és kitalálta, hogy csirkeallergiája va a kutyámnak:-(((

Az allergiateszt IGENIS 100%-osan kimutatja, hogy mire allergiás a kutyád, mert én is megcsináltattam Berrynek, bár előbb tettem volna, sok kinlódástól megmenthettem volna magamt is + a kutyámat is. Kérlek ne próbálkozzatok hasraütésszerűen találgatni!!! Nagyon káros, sőt Bery majdnem belepusztult:-(((( Az allertgiateszt 50.000 forint és 10 nap múlva - célirányosan lehet a kutyát kezelnbi!!!

 

KÉRLEK NE ESS AZ ÉN HIBÁMBA, ÉS CSINÁLTASS TESZTET!!!

 

 

Előzmény: .Kicsi. (981)
.Kicsi. Creative Commons License 2010.02.21 0 0 981

Sziasztok!

 

Hátha tudtok Nekem segíteni.

Egy törpe uszkárom van.Tavaly kezdődött júliusban,hogy elkezdte vakarni az arcát,mind a két oldalon.Kaptunk rá szteroidos sprayt.Szeptemberre teljesen elmúlt a vakarózása.Gondoltuk,hogy pollen,parlagfű vagy ilyesmi lehetett.

Most januárba újra elkezdett ugyan ott vakarózni.Dörzsölte a szemét.Elvittem orvoshoz.Szemgyulladás,plusz száraz a szeme.Kapott rá kenőcst meg,csöppet.

A mai napig kell neki kennem mert kevés a könnye.Szemét már egyre ritkábban dörzsöli.De még mindig vakarózik.Van,hogy naponta 2-szer.De van,hogy szinte egész nap.Most azon gondolkozom,hogy lehet csirkeallergiája van?Vagy annak mik a tünetei?Az arcán semmi nem látszik,se nem húllott ki a szőre,se nem sebes.Nekünk a doki azt mondta,hogy ne csináltassunk allergiatesztet,mert nem mindig mutatja ki,hogy mi a baj,és felesleges.

Bocsi,hogy ilyen hosszúra sikeredett.

Köszi midnenkinek aki próbál segíteni.

nettomazsola Creative Commons License 2010.01.25 0 0 980
Előzmény: nettomazsola (979)
nettomazsola Creative Commons License 2010.01.25 0 0 979
secperc Creative Commons License 2010.01.12 0 0 978

 

 

Sziasztok!

 

Ma vagyunk éppen 2 évesek:-)))

Bár a szülinapi fotókat baromira unjuk - olyan szinten, hogy még a telefont is kivertük anya kezéből:-)))) - jelentjük jól vagyunk.

Egészségünk, jókedvünk a régi.

 

Mindenkinek csók & mancs:-))))

Előzmény: nettomazsola (976)
nettomazsola Creative Commons License 2010.01.12 0 0 977
nettomazsola Creative Commons License 2010.01.07 0 0 976
es most mi van Berryvel?
Előzmény: secperc (975)
secperc Creative Commons License 2010.01.05 0 0 975
MEGKÖSZÖNVE AZ ELMÚLT ÉV DRUKKOLÁSAIT, SZORITÁSAIT, ÉRTÜNK VALÓ AGGÓDÁSAIT, KIVÁNUNK MINDEN KÉTLÁBÚ ÉS NÉGYLÁBÚ TOPIKLAKÓNAK NAGYON BÉKÉS,  STRESSZMENTES, EGÉSZSÉGES ÚJ ESZTENDŐT!!!

 

MARCSI & BERRY

 

leokuty Creative Commons License 2010.01.02 0 0 974
KIÁLLTVÁNY A KUTYÁKÉRT!

2009. karácsonya táján minden magyar emberhez elérkezett a változás szele! A gleccserek, jégmezők olvadása már nem színes dokumentumfilm többé. Emlékezünk az egész napos hóviharra, a mínusz 18 fokra. Majd a négy nappal későbbi plussz 20 fokos nyárelőre.

Ideje felismernünk, hogy a közös jövőnkért itt kell tenni a mában, most. A környezettudatosságot nem lehet levenni a polcról, betenni a kosárba és kifizetni. Azt magunkban kell kialakítani!

Most nem szólunk a madarakról, az erdőkről, a kipufogó gázokról, az elpocsékolt energiafelhasználásunkról, a csomagolóanyagokról, a kommunális hulladékainkról, a felesleges vásárlásainkról.

Most a kutyákról szólunk!
Több tízezrük él menhelyeken, ketrecben, a szerencsésebbje némi jó szóval, némi törődéssel.
Több ezrük él utcákon, az éhhalál küszöbén, autók, kamionok, vonatok között állandó életveszélyben.
Több tízezren élnek láncon, udvari portákon, elhanyagolva, élelem, orvosi ellátás, szeretet szűkében. Rettegésben, félelemben, bizonytalanságban, agresszivitásban, vagy teljes közönyben, méltatlan szerepben.

Ma elérkezett az idő, hogy észrevegyük, erről nem mások tehetnek, hanem mi magunk.
Itt az ideje, hogy ma, gondolkodást váltsunk.
Képesek legyünk egymással beszélni és megvizsgálni, én mit tehetek értük.

Be kell látnunk, hogy a kutyák tenyésztése tanulmányokat, pénzt, időt, szelektálást és minőségi követelményeket igényel. Meg kell értsük, hogy ők érző lények, akik ki vannak szolgáltatva nekünk embereknek. Mi hoztuk létre őket, nekünk is kell értük felelősséget vállalni.

Itt az ideje, hogy elfogadjuk a problémát és kitaláljunk különböző megoldásokat. A törvények, rendeletek és szabályok csupán időt húznak és altatnak.
Eljött az idő, hogy felébredjünk mély álmunkból és megoldásokat keressünk, tettekkel!
Ideje, hogy megvizsgáljuk mivel tudunk tenni itt a mában, hogy a sok problémára megoldások szülessenek.

Néhány maroknyi csapat igyekszik erőn felül tenni a kutyákért. Mentik őket, élelemhez, gyógyuláshoz és otthonhoz juttatni őket. Mind emellett szükség lenne tájékoztatásra, megelőzésre, és mindenek előtt gondolkodásmód váltásra.
Ideje, hogy valami picit tegyünk értük is, csatlakozzunk hozzájuk. Éppen annyira ami nem erőn felüli, hanem ami jól esik. Nem várhatjuk egymástól, hogy megszakadjon, de jólesően adhatunk bele egy apró dolgot, hogy megszülethessenek a megoldások!

Van, akinek pénze van. Van, akinek ideje. Van, akinek szállítóeszköze, valaki jól tud kommunikálni, valaki ért a számítógéphez, valaki az internetet bújja, valaki szívesen ápol, valaki szívesen gyógyít, sétáltat, nevel. Valaki csak a másik emberhez szól, de a lényeg, hogy tehetünk valamit értük.
El kell jutni az állatvédelemmel minden emberhez, hogy megelőzzük a felesleges szaporulatokat, a kóborlást, az utcára dobást, a kutyák ezreinek felesleges létét és halálát.

Szükségünk van nevelőkre, akik a gyerekeknek mutatják a jövő kutyatartásának elveit. Türelmes emberekre akik elmagyarázzák a chipeztetés és az ivartalanítás jelentőségét.
Tettre kész emberekre, akik elhárítják a bajt, akik kimentik a rászoruló kutyát a legsanyarúbb körülményből, legnagyobb veszélyből. Szükségünk van egymásra, hogy meghalljuk egymás gondolatait.
Még az is segítség, hogy meghallgatjuk az állatvédőket. Kezdetnek elég nézni és hagyni őket ahogyan teszik a dolgukat. Majd meglátva tettük jelentőségét, elismerve munkájukat, jó ha magunkénak érezzük már nézeteiket. A többi jön magától.
Lassan megszületnek a cselekedetek, a tettek, a megoldások.
Mi emberek, tudunk tenni a kutyákért, jobb sorsukért, európai körülményeikért!

Itt az ideje, hogy változzon a gondolkodásmódunk!
A kutyákért, a környezetünkért, az emberiségért és egy új földért!

Sztrucska Ildikó
Töti77 Creative Commons License 2009.11.10 0 0 973
Szia, köszi a választ.
Az az igazság, hogy én a dokinkkal nagyon meg vagyok elégedve, lelkiismeretes, és mindenről alaposan tájékoztat. Pont ezért választottam őt.
A baj Bambinál az, hogy alig vakarózik. Volt már allergiás kutyám, és ahhoz képest szinte semmit, ráadásul a kopaszodása szimetrikus, és ezek más betegségre utalnak. De mivel csináltunk már pár vizsgálatot negatív eredménnyel, ezért allergiára is megnézzük, sose lehet tudni... A klinikával meg még ma beszélek.
Megkérdeztem időközben más orvos véleményét is, ő is inkább hormonális problémára gyanakszik, szóval szegény kiskutyám nagyon meg lesz kínozva a sok vérvétellel :( De kell, mert egyre kopaszabb :(
Előzmény: secperc (969)
secperc Creative Commons License 2009.11.09 0 0 972

:-))))))))))))

 

Helyetted is adtam neki:-))))))))

 

Előzmény: nettomazsola (971)
nettomazsola Creative Commons License 2009.11.09 0 0 971
de meg birnam razni a pofajat! meg egy puszit is kapna ...
Előzmény: secperc (970)
secperc Creative Commons License 2009.11.09 0 0 970

Mazsikám:-))))))))

 

Berryrről "berrymagasságban" fotót késziteni az olyan, mintha a holdra akarnék gombot varrni:-)))))))))))))

Ugyanis ha vele egyvonalba kerülök és látja a kezemben a telefont, vagy a fényképezőgépet, akkor nemhogy nyugton maradna, hanem jön felém és dönt fel:-))

Nagyon útálja ha fotózzák, hiszen eddigi rövidke életében több ezer kép készült már róla, s a vaku villanását nagy útálja:-))))))))

Szóval lehetetlen kérsz, de ma egy közeli pofafotót sikerült késziteni, remélem ez tetszeni fog:-))))))))))

 

 

Előzmény: nettomazsola (965)
secperc Creative Commons License 2009.11.09 0 0 969

Szia!

 

Ugyanaz tudom mondani neked is, mint Tücsinek!!!

 

Csak semmi házi kisérletezés, allergia esetén, és lássa több orvos is a kutyát!!!

Én nagyon megtanultam sajnos a leckét, tanuljatok az én hibámból.....

 

Namármost ha hullik a szőre, méghozzá szimmetrikusan és vakar, akkor biztosan allergia:-(((((((((

De biztosan és hogy mire azt csak az allergiateszt mutaja ki.

Berry allergiatesztje 91 fajta dologra telrjedt ki (minden benne van, amit leirtál) - ha van mailcimed, akkor add meg az itteni mailcimemre és szivesen átküldöm a speckóját. A HUF 50.000-be benne van, hogy a vizsgálandó vért leveszik és kiküldik az USA-ba, ott állapitják meg, hogy mire reagál a kutya. Nem biztos, hogy a táppal van baj, hiszen nálunk is az első doki esküdött a csirkére, azután a tesztből kiderült, hogy arra pont NEM allergiás!!!!

Szóval nem tudom hol laktok, az én tesztemhez a vért Vecsésen vették le az alábbi klinikán www.sahinklinika.hu , de tudok ajánlani másik kórházat is www.dunafoldvár.net itt is remekül ellátták a kutyumat és ők is készitenek allergiatesztet.

 

Mindenképpen a tesztet ajánlom, mindenféle házi vagy orvosi próbababázás helyett, nehogy úgy járj, mint én a kutyámmal......

Előzmény: Töti77 (966)
secperc Creative Commons License 2009.11.09 0 0 968

Szia Tücsi!

 

Na végre most már én is megnyugodtam. Ha a klinikán is azt mondták, mint amit az itteni doki, akkor rendben van. Örülök, hogy még időben elcsiptétek a dolgot.

Az ivartalanitást milyen előjellel fontoljátok meg?

Azaz ivartalanittatok vagy sem? Én az előbbit javasolnám mindenképpen. Sokkal nyugodtabb, kiegyensulyozottab lesz a kutya.

Ami a kutyatársat illeti: mindenképpen jobb neki, mint egyedül. De Téged nem pótol semmi!!!! Én ezt magamról tudom, mert Berry állandóan velem van már 2 éves lesz januárban és 8 hetes kora óta nevelem. Én itthon dolgozom, igy szerencsésen egybeesik a munka és az otthon:-))) Annyira ragaszkodik hozzám, hogy ha már reggel nem kelek fel, amikor jön kelteni, szabályosan kétségbe esik, hogy mi lehet velem:-)))))))

Reggel, amikor itt az idő - ébresztőórát már 2 éve nem használunk:-)))) - jön és kapok 1000 puszit. Akkor még az ágyból megkapja a reggeli simijét - ez kb. 10 perces - és még mindig nem keltem fel, mert lusta vagyok:-))) - akkor bebújik az orrával a takaró alá és addig bökdösi a talpam, amig fel nem kelek.

Hát igen. Ha kicsi kora óa Veled volt és most napokig nem vagy otthon és egyedül van, mindenféle baja lehet.

 

LELKILEG!!!

 

Ugyanis a kuytának is van lelke nem is akármilyen. Hiszen nem véletlen, hogyha egy gazda meghal, a kutyája utánahal.....

Ha tudod oldd meg, hogy bevidd magaddal a munkahelyre, ugyanis neki már megmagyarázni - ennyi együtt töltött idő után - hogy eddig miért és most meg miért nem - már nem fogod tudni. Lehet, hogy egy kutyatárssal nem olyan unalmas a nap, de aki gazdihoz szokott - nem is tudom Bodza milyen fajta, Berry retriever/labrador keverék és amolyan "seggbekutya" :-))) nagyon édes kifejezés :-)))))))))

Állandóan a nyomomban van, kisér minden hová, még a W.C.re is jönne utánam ha engedném:-))))

Szóval én már nem tudok változtatni a dolgon, de nem is akarok, hiszen amikor bevállaltam Őt, tudtam, hogy mit vállalok, milyen fajtasematikus dolgai vannak. A tanyára visszük magunkkal, kocsihoz szoktattuk már kicsi kora óta. Máshová meg nem igen megyünk. Ha néha egy-egy esti program, vagy a tanyán egyedül hagyjuk akkor nincs gond, de még soha egy éjszakára nem maradt egyedül...akkor vagyok nyugodt, ha hallom a szuszogását a szobaajtó előtt letett pokrócán.... szóval lett egy kisgyerekem:-))))))))) 

Előzmény: _tücsi_ (967)
_tücsi_ Creative Commons License 2009.11.09 0 0 967

Sziasztok!

 

Mi most lekopogom úgy tűnik, hogy jól vagyunk, voltunk a dunaföldvári rendelőben azt mondta az orvos, hogí ahogy és amivel eddig kezelték Bodzát az rendben van, most várjunk egy kicsit, hogy hogy alakul a dolog a továbbiakban. A táplálására nagyon oda kell figyelni, úgyhogy nyulat kap, marhát rizzsel, reggel már megette a beáztatott kicsi hills tápot is. Nagyon bízom benne, hogy a végére érünk már ennek a dolognak.

A másik, hogy a depressziója az álvemhesség miatt volt, illetve van még egy kicsit, így megfontoljuk az ivartalanítást. A másik probléma vele kapcsolatban, hogy nagyon hozzám van nőve, és nagyon nezezen viseli az egyedüllétet, mert kiskorától, egészen sokáig be tudtam magammal hordani a munkahelyemre, aztán egyik pillanatról a másikra nem, és elég nehezen viseli, ha egyedül kell otthon lennie.

Nem tudom, hogy egy kutyatárs esetleg segítene -e ebben. Ti mit gondoltok?

Töti77 Creative Commons License 2009.11.07 0 0 966

Szia,

 

Örülök, hogy már jól van Berry :)

 

Én is a segítségedet szeretném kérni. Úgy néz ki, hogy az én kicsikém is allergiás. :(

 

Röviden: nem vakarózik, csak keveset, de hullik a szőre (szimetrikusan), és lassan teljesen lekopaszodik. Mivel teli volt a bűzmirigye, ezért arra gyanakodott első körben a doki. Nem múlt el a probléma, ezért csináltunk vérvételt, a vérképe jó volt, a pajzsmirigye rendben, ez is kizárva. Tápváltást beszéltünk meg, mert lehet, hogy túl erős neki (persze szigorúan fokozatosan), illetve még a cisztás problémát is ki szeretném zárni (ösztogén), ezért még egy ultrahang hátra van. Ha ott sincs semmi, akkor két lehetőség marad: túl erős táp, ezt orvosolnánk a tápváltással, vagy az allergia. Sajnos félek, ez utóbbi. :(((

 

Abban szeretném a segítségedet kérni, hogy írd meg légyszi, milyen anyagokra vonatkozott az allergiateszt. Én mindenképp olyat szeretnék, ami teljes körü, és olyanokra is meg tudják nézni, amik pl. a tápjában vannak, vagy amiket főzni szoktam neki. De megnézném atkára, hámra, bolhára, mosószerre, fémre stb. is. Ezért lenne jó olyan teszt, aminél a lehető legtöbb anyagra vizsgálják. Én úgy tudom, ilyen csak külföldön létezik, de ha ott is csinálnak ilyen tesztet, ahol ti voltatok Berryvel, akkor oda mennék én is.

Előzmény: secperc (955)
nettomazsola Creative Commons License 2009.11.07 0 0 965
gyönyörü!

( de egyszer majd csinaljatok rola "Berrymagassagbol" is kepet, ne csak felülröl)
Előzmény: secperc (962)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!