Keresés

Részletes keresés

Mamy3 Creative Commons License 2020.05.10 0 0 5230

Már én is kerestem őt _ remélem jól van

Előzmény: Valéria Heiterné Kódai (5229)
Valéria Heiterné Kódai Creative Commons License 2020.05.10 0 0 5229

mirror joker!!!

 

Hogy vagy??? Règ jelentkeztèl!! Minden rendben van Veled??

Megoldódott a drót kivètel???

 

Üdv. Vali

BMA87 Creative Commons License 2020.05.06 0 0 5228

Ja, és engem ki sem írtak. Csütörtökön műtötték, hétfőn "mentem" szépen dolgozni.

Azt sem mondta a doki, hogy meddig gyógyul, mire figyeljek, mehetek-e dolgozni. Semmiről nem tájékoztatott. Műtét után érdeklődtem az osztályon ezekkel  kapcsolatban, de csak a vállukat rángatták, hogy mit tudják ők.....Csak nagyokat pislogtam.

BMA87 Creative Commons License 2020.05.06 0 0 5227

Reméljük nem lesz semmi gond. Lehet csak lassabban gyógyulsz. 3 hónap után még az én lábam is csúnya volt. 

Előzmény: Mamy3 (5224)
BeresKata Creative Commons License 2020.05.05 0 0 5226

Sziasztok!

 

Eladóvá vált, két műtét után használt kezelő cipő. Mérete: XS, ha jól tudom 37-38-nak felel meg. 

Érdeklődni: 20/534-5574 es számon tudtok. 

Mamy3 Creative Commons License 2020.05.04 0 0 5225

Ilyen most, viszonylag normális kinézetű, de sántikálok erőteljesen

Előzmény: Mamy3 (5224)
Mamy3 Creative Commons License 2020.05.04 0 0 5224

Szia! Még olvasni is borzasztó. Én is hallottam régebben félre sikerült műtétekről, de a Te eseted! Nekem lassan 3 hónapja hogy operáltak, még nekem is duzzadt,fényes és lilás a szine ( már felkeléskor akkora különbség van a két láb szinében ) és nem sok cipőt tudok felhúzni _ bár az igazat megvallva, kerülni is kellene a régi cipőket: azok már ráidomultak a bütykös lábfejre, és ugye nem szerencsés ha emiatt visszaferdülne a lábujj. Engem keresőképtelennek nyilvánított a háziorvos holott május 8-án kell visszamennem a sebészetre és a főorvos azt kérte h.legalább addig tartson táppénzen. A buszmegállótól másfél km t kell a munkahelyemig gyalogolni, és acélbetétes cipőben kell dolgoznom.Na,ez totál képtelenség az állapotomhoz mérve...szóval nem tudom,mi lesz.Azt mondta a háziorvos,hogy amint vége ennek a "cirkusznak ", elküld egy nagylaboros vérvételre, mert nem tudja mi okozza ezt az elváltozást: lehet trombózis, köszvény, legfeljebb leesik bokából a lábam . Hát,nem nyugtatott meg! Mindenkinek kitartást!

Előzmény: BMA87 (5223)
BMA87 Creative Commons License 2020.05.04 0 0 5223

Egy egyszerű hallux valgus műtét volt csak. Semmi extra. Előtte sokáig nagyon fájt a cipőben a lábam, ezért döntöttem a műtét mellett. Egyszerre akarta az orvos műteni mindkét lábam, mivel nem tudtam, hogy mire számíthatok, így mondtam, hogy most csak az egyiket műtse, aztán majd a másikat. Így most már azt mondom szerencsére.....

Többször mentem vissza, mert csak fájt. Nem tudtam semennyire mozdítani az ujjam. RTG, majd mondta a doki, hogy maradt még csont, amit nem faragtak le rendesen. A "nem" mozgatásra terápiás kezelést kaptam. Egy fura gépbe kellett tennem a lábam. Nem használt. Műtét. Amúgy ezt az egészet már egy másik orvos csinálta, aki először műtött, elment másik kórházba, így már nem is tudtam hozzá visszamenni. 

Szóval....megvolt a második műtét. Mondta a doki, hogy a szalagok le voltak tapadva, azért nem tudtam mozgatni és azért fájt annyira minden egyes lépés. (Ezzel amúgy 1 évig kínlódtam, hogy minden lépés kín volt és végig sántikáltam az 1 évet.) 

Hihetetlen öröm, ahogy gyógyultam, egyre jobban tudtam mozgatnia lábujjam. Óriási öröm. 

De.........jött is a következő felismerés........

Miért nem érzem az ujjam???? Ok, tudom mozgatni, de olyan, mintha folyamatosan el lenne zsibbadva. 

Hát nem elvágtak ideget korrekció közben?????

Ennek most volt 1 éve. A lábam továbbra is fáj, normális cipőt abszolút nem tudok felvenni. 

Félek, de szeretném valakivel helyre hozatni, hátha harmadjára sikerül, de nem tudom kihez mehetnék. 

 

 

KamikaH2 Creative Commons License 2020.05.03 0 0 5222

sajnálom ami történt, én az ilyen esetek miatt hezitáltam (hezitálok) annyit a műtéten..Egyébként nálad lehet tudni mit rontottak el? Megmaradt a bütyök az fáj? Vagy ideget vágtak el? Melyik eljárást használták? Előtte mennyire volt súlyos az elváltozás?

Előzmény: BMA87 (5221)
BMA87 Creative Commons License 2020.05.03 0 0 5221

Sziasztok! 2,5 éve műtötték a lábam bütyökkel. Azóta nem tudok csak sportcipőt felvenni. Folyamatosan fáj és nem hajlik az ujjam.

Már korrekciós műtétem is volt. Sokkal rosszabb a lábam, mint műtét előtt. Iszonyatosan megbántam már. Sokszor sántítok, annyira tud fájni még itthon cipő nélkül is. Csinosabb cipőt nem tudok hordani, ha nagyon muszáj, 1 számmal nagyobbat kell felvennem, mert a műtött lábam csak abba megy bele, így viszont a másik lábamra nagyon nagy a cipő. Szeretném valakivel helyrehozhatni, de félek, hogy még rosszabb lesz. 

Mamy3 Creative Commons License 2020.04.27 0 0 5220

Szia! Köszi a tanácsot, igyekszem felpolcolni többször napjában, a jegelésben már profi vagyok...a kezelő cipőre gondoltál? Két hete elraktam a dobozába_ butaság volt ilyen hamar eltenni? 

Előzmény: bütyi21 (5219)
bütyi21 Creative Commons License 2020.04.26 0 0 5219

Kedves Mami3!

Polcold fel a lábadat, és jegeld! Az a duzzanaton segít, és persze lehetőség szerint pihenj még vele. 3 hónapig normális ha dagad.A speciális ortopéd cipő is segít sokat!

Gyors gyógyulást kívánok!

bütyi21 Creative Commons License 2020.04.26 0 0 5218

Sziasztok!

 

Már túl vagyok a csavarkiszedésen, egyáltalán nem volt semmi komplikáció, sem fájdalom, sem műtét közben, azt követően sem. Konkrétan 2 db fájdalomcsillapítót vettem be, azt is csak a biztonság kedvéért. Ez a második nap az eltávolító műtét óta, még két hétig kell a tehermentesítő papucsot hordani, és utána vége!

A kiütések már most szebbek, enyhültek, de gondolom ez még egy kis idő, amíg teljesen elmúlik..

A másik lábamat nem szeretném műttetni, 15 éve más technológiával (ízületből faragtak)operálták, de 100szor jobb, mint volt, az marad így. Mostantól csak kényelmes

papucsokat hordok, mint pl. birkenstock, nem pedig divatcipőket, mert ugye vigyázni kell magunkra!

Szorítok nektek is, hogy minden hamar rendeződjön, és gyorsan el tudjuk felejteni ezt az egész mizériát!

Gyors és fájdalommentes gyógyulást kívánok nektek! Szép napot!

Mamy3 Creative Commons License 2020.04.22 0 0 5217

Szia! Ahogy látom,Neked is rendesen be van dagadva a lábad _ sajnos, nekem is elég durván bevörösödik és duzzadt már délutánra. Arról nem is beszélve hogy sántítok ... erre van valami csodaszered? Nagyon jól jönne.

Előzmény: bütyi21 (5214)
Valéria Heiterné Kódai Creative Commons License 2020.04.18 0 0 5216

Kedden volt 10 hetes a bütyök és kalapács ujjaim műtètje. Sajnos mint látható, a seb gyógyulásaim lassúak...A 2. ujjam mèg dagadt. A 4.ujjamhoz sajnos nem nyult az orvos...most az van kalapács állásban. 

Nem vagyok teljesen elégedett a műtéttel. Ujjaim most is, igaz kisebb mértèkben, de jobbra húznak. 

Már a règi kitaposott cipőimben tudok járni, bár mèg sántítok kicsit, mert nem merek ráállni a bütyök részre.

Ott még csavar bent van. Május elejèn kellene kivenni, de most ez valószínű később fog megtörténni....

Sorstársaim!! Mielőbbi gyógyulást mindenkinek.

Üdv.Vali

Előzmény: bütyi21 (5213)
Mamy3 Creative Commons License 2020.04.17 0 0 5215

Szia! Nagyon szép a műtét helye_ a Cicaplastról nem is hallottam eddig,pedig nekem is jól jött volna. Tényleg úgy néz ki hogy klassz kis allergiás tüneteid vannak. Nekem is most telik le a nyolcadik hét és sajnos nem tudok felvenni se cipőt se szandált eddig.

Fogják a másik lábadat is műteni?

Előzmény: bütyi21 (5213)
bütyi21 Creative Commons License 2020.04.14 0 0 5214

bütyi21 Creative Commons License 2020.04.14 0 0 5213

Kedves sorstársaim!

 

Túl vagyok a bütyök műtéten, a hetedik hétben. Jövőhéten lesz még egy kontroll és elvileg vége. Ausztriában, Bécsben műtöttek, 

titán csavart építettek a csontba. Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy esetleg allergiás reakció valakinél volt e, és ha igen mik voltak a tünetek?

Nekem egy héttel a műtét után először a bal (operált) lábamon csalánkiütés jelentkezett. Ez elmúlt antihisztamin tabletta szedése mellett egy nap alatt.

Ezután tele lett mindkettő lábszáram apró pici kiütésekkel, piros pöttyökkel, amik iszonyatosan viszkettek, és a testemen máshol is itt ott, háton, karon, kezeken, combon, hason, kb mindenhol. Szedem folyamatosan azóta is az antihisztamint, a legtöbb pötty eltűnt, de utánpótlás akad. A hajam hullik, elég extrém módon,

és fáradt vagyok, annak ellenére, hogy sokat alszom. Fém allergiám nikkelre, krómra van, ezekről tudok, de titánra nincs bizonyítva...

Amúgy a seb egész szép már így hét héttel műtét után, a lábam is egész szép volt, de 3 napja nem hordtam a segítő papucsot, és túl terheltem

valószínűleg, ezért most bedagadt, de felpolcolom, hűtöm és holnapra szép lesz. Azt javaslom, hogy 8 hétig érdemes ezt a papucsot hordani, és nem azonnal

sokat terhelni, csak óvatosan!! Tudom, hogy a titán allergia elég ritka, remélem hogy a doki sem fogja elbagatellizálni, arra gondoltam gyorsan elmegyek allergia tesztet csináltatni! Ha kiderül, hogy tényleg ez okozza ezt a sok kellemetlen tünetet, ugye kiszedik ezt a csavart? Elvileg 1 év után szednék ki, de talán most is meg lehet szabadulni ettől! 

Amúgy a hidegfrontra nekem is nyilall.

Ja, ami nagyon jó a műtéti sebre, szépen elhalványítja (én is ezt használom egy egészségügyis barátnőm ajánlotta) CICAPLAST gél, vagy krém! Szuper jó!

Mellékellek képet a most püffedt lábamról, és a vágás helyéről, illetve a kiütésről is, hátha valaki...

De igyekszem a pozitív dolgokra összpontosítani, és vigasztaljuk magunkat azzal, hogy sokkal nagyobb gondokkal élnek sokan sajnos, és ez is mind csak egy emlék lesz hamarosan!!

Kitartást kívánok mindegyikőtöknek, remélhetőleg a nehezén túl vagyunk! Gyors gyógyulást és felépülést nektek! Minden jót!

mirror joker Creative Commons License 2020.04.14 0 0 5212

Szia Mamy3!

 

Szép a lábad. Teljesen egyenes az ujjad. Az enyém teljesen visszagörbült. Már 3 cm-rel szélesebb, mint a bal oldalon. 

 

Üdv. Mirror

Előzmény: Mamy3 (5211)
Mamy3 Creative Commons License 2020.04.13 0 0 5211

Szia!
Tényleg az lenne a legjobb,mielőtt valami komolyabb baja esik a lábadnak - de ki vállal be ilyen körülmények közt műtétet?! Nagyon elcseszték a lábadat. 

A héten próbálok papucsban közlekedni itthon,de elég kevés erő van a lábfejemben és pipiskedni se tudok még.Cipőbe nem tudom egyenlőre bepasszírozni a lábfejem még reggel se,délután meg pláne. Fáj a talpam abban a vonalban,ahol a drót futott. És mintha görbülne a nagyujj... de mindent bevetek. Hamarosan jobb lesz,biztosan.

Remélem,sikerül valamit intézned!Drukkolok Neked!

Előzmény: mirror joker (5210)
mirror joker Creative Commons License 2020.04.10 0 0 5210

Szia Mamy3!

 

Sajnos ugyan úgy. Hőemelkedés, a drót egyre jobban nyomódik kifelé. :( Nem tudom, hogy mi lesz így velem. :( 

Átküldtem egy ismerős orvosnak a képet. Ő Párizsban él már nagyon régóta. Mondta, hogy ezt bizony ki kellene venni. Tehetetlen és elkeseredett vagyok. Már arra gondoltam, hogy írok az Operatív törzs részére, csatolom a felvételeket.

 

Te hogy vagy?

 

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!

 

Mirror

Előzmény: Mamy3 (5209)
Mamy3 Creative Commons License 2020.04.07 0 0 5209

Szia mirror! Hogy vagy? Javul valamelyest a lábad?

Előzmény: mirror joker (5206)
Mamy3 Creative Commons License 2020.04.01 0 0 5208

Sziasztok!
Valaki használ ilyet vagy hasonlót a lábujj tornáztatásához? Segítsetek, adjatok tanácsot ezzel kapcsolatban. Köszi!

Mamy3 Creative Commons License 2020.03.28 0 0 5207

Szia! Valóban szerencsés vagyok, hogy pont az műtött, aki...Nagy tudású orvos és korrekt, barátságos ember. Kellene a másik lábamat is műteni, de amilyen most a helyzet , még csak tervezni sem lehet - eredeti elképzelés az volt, hogy a jobb láb után fél éven belül meglesz. Félő, hogy ez a járvány a közeljövőben fog nagyot robbanni. De majd csak túl jutunk rajta! A munkahelyemről semmi hír nincs, leállt a termelés múlt héten és nem tudni, mikor indul újra. Én még egy ideig úgyse megyek.

Előzmény: mirror joker (5206)
mirror joker Creative Commons License 2020.03.28 0 0 5206

Mamy3, lemaradt, hogy sajnálom, ami történt a munkahelyeden. Sajnos ahogy látom, rossz világ lesz...

Előzmény: Mamy3 (5204)
mirror joker Creative Commons License 2020.03.28 0 0 5205

Szia Mamy3!

 

Akkor Te szerencsés vagy. Jó nagy a drót.

 

Velem nem tudom, hogy így mi lesz..

Azért úgy érzem, hogy annyit megérdemeltem volna az orvostól, hogy legalább telefonon, vagy e-mail útján mondjon valamit. Főleg, hogy voltam olyan balga, hogy hálapénzt adtam. Morbid lesz, ha júliusban is a lakás foglya leszek a kezelő cipőben.

 

További jó javulást kívánok!

 

Üdv. Mirror

Előzmény: Mamy3 (5204)
Mamy3 Creative Commons License 2020.03.27 0 0 5204

Szia!

Na,ekkora volt a drót, átmérője 1,8 mm. Ki is feküdtem,mikor megmutatta a doki. Most vasárnapig rajta lesz a kötés, aztán érheti tiszta víz tusoláskor. Hétfőtől óvatosan lehet tornáztatni az ujjakat. Május 8-ra vagyok kontroll röntgenre visszarendelve (ugye,most azt se lehetett megcsinálni) azt kérte a dokim, hogy addig tartson betegállományba a háziorvos. Na,a napokban sorra küldték el a munkahelyemen a kollégáimat - nekem se lesz állásom,mire ennek vége...

Előzmény: mirror joker (5203)
mirror joker Creative Commons License 2020.03.27 0 0 5203

Szia Mamy3!

 

Akkor szerencséd van. Én adtam varratszedéskor 40 ezret. Már bánom, mert itt maradtam ellátatlanul. Az orvos elérhetetlen. Ha ezt az egészet valóban el akarják húzni júliusig, akkor nem tudom, hogy mi lesz velem. Drótos lábra nem tudok cipőt húzni. 

 

Üdv. Mirror

Előzmény: Mamy3 (5202)
Mamy3 Creative Commons License 2020.03.26 0 0 5202

Szia!Pedig Neked már jócskán letelt a hat hét, mégis dagad...?! Beszéltem a dokimmal,holnap megyek,kiveszi a drótot. Nem tolakodás,de megkérdezhetem,hogy Ti adtatok-e a saját dokinak pénzt? 

Előzmény: mirror joker (5201)
mirror joker Creative Commons License 2020.03.25 0 0 5201

Szia Mamy3!

Nekem még színesedik is. Jegelem, egyenlőre mást nem tehetek, meg bízom benne, hogy nem lesz gond. Nem tudom, hogy ez a vírus dolog meddig húzódik el...A Te lábujjad legalább egyenes. Írd majd meg, hogy fogadott-e az orvos. Aki engem műtött, ő elérhetetlen... Engem másik városban műtöttek, mint ahol élek. Ez is gond a mostani helyzetben. :(

 

Üdv. Mirror

Előzmény: Mamy3 (5199)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!