Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.17 0 0 134
Tartok tőle, hogy megszoknák a népek, hogy nincs a parlamentben MDF-es. :-)
Előzmény: sierra (133)
sierra Creative Commons License 2005.03.17 0 0 133
Hát nemtom. Az a 8 képviselő vajh jó-e még bármi másra? Van még egy év hátra, benne egy nyári uborkaszezonnal és a jövő tavaszi háromhónapos kampánnyal, mikor a parlament nem sok vizet fog zavarni. Viszont ha demonstratíve többet nem mennek be Parlamentbe, akkor az már legalább valami. Vagy legalább valaminek a kezdete.
Előzmény: Törölt nick (132)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.17 0 0 132
Igen, valószínűleg igazad van. Ha nem durran, nem is hallik. :-(( Ahhoz meg, hogy benne maradjon a köztudatban, még sok idő van hátra a választásokig. Ennek akkor lenne nagyobb a hangja mint most, ha bejelentené a fórum, hogy a jelenlegi parlament elveszítette emiatt a legitimitását és ennek megfelelő lépéseket is tenne. De ennek sincs létjogosultsága pont azért, mert még túl sok idő van a ciklusból.
Előzmény: sierra (131)
sierra Creative Commons License 2005.03.17 0 0 131

Az MDF szorgalmazza a parlament feloszlatását, mivel márc. 15-ig nem alkottak törvényt a határontúli magyarok státusát rendezendő.

 

Megjegyzésem: ez három hónappal dec. 5 után a világon senkit nem érdekel. És ami nem kelt közérdeklődést (és abból fakadóan nincs hatása a népszerűség alakulására), azt a többi pártok kutyába sem fogják venni, hiába rém következetes, meg szilárd álláspont. Hozzászólásra sem fogják méltatni az ötletet.

karma police Creative Commons License 2005.03.15 0 0 130
Én egyszer rákérdeztem, és azt hiszem, hogy ő írja őket hasból (nem, ezt nem tudom bizonyítani és nem is vallotta be konkrétan).
Előzmény: Alpári Gnác (30)
sierra Creative Commons License 2005.02.26 0 0 129
MDF: Nem meglepő Orbán közeledése a Nemzeti Fórumhoz

február 26. 13:50

[MTI]

A korábbi folyamatok szerves folytatásának nevezte Katona Kálmán, az MDF országos választmányának elnöke szombaton azt, hogy Orbán Viktor részt vett az MDF-ből kizárt és kivált képviselőkből álló Nemzeti Fórum lakiteleki tanácskozásán. "Ebben nekünk semmi meglepő nincs" - mondta Katona Kálmán újságírói kérdésre az MDF megyei elnökökkel kibővített elnökségi ülésének szünetében.

Herényi Károly frakcióvezető azt mondta, a legújabbkori magyar parlamentarizmus történetében új fejezet nyílt: független képviselők bizottsági elnöki és alelnöki pozíciókat tölthetnek be "a Fidesz kontójára". Mint azt az MDF-es politikusok mondták, a Fidesz a saját képviselőcsoportjától megvonta, és az MDF kárára ezeket a pozíciókat odaadta "az MDF-ből önként vagy nem önként eltávozottak számára". Herényi Károly hozzátette: "Ezt nevezhetjük akár júdáspénznek is."

 

-- Nem így kéne ezt, skacok. Nem ennek kéne hírnek lenni rólatok.

Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2005.02.24 0 0 128
No, ennek örülök - és elnézést a gyanúsításért.
Előzmény: Ghí (127)
Ghí Creative Commons License 2005.02.24 0 0 127

.

Rájuk biztos nem!

Talán el sem megyek... :(

 

Előzmény: Kovács Béla Sándor (126)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2005.02.22 0 0 126
De azért az MSZP-SZDSZ-re fogsz szavazni...
Előzmény: Ghí (125)
Ghí Creative Commons License 2005.02.22 0 0 125

.

Ma belehallgattam a TV-ben Dávid Ibolya beszédébe.

 

Egyre szimpatikusabb számomra a csajszi. :)

 

Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2005.01.30 0 0 124
Mondtam én, hogy a szimbolikus lépésnek nem lehet hatása? (Nem rám jellemző a politika szimbolikus mezejének tagadása vagy jelentőségének lekicsinylése. Sőt, éppen az úgymond "túlértékelése" miatt szokott vád érni minket.)
Előzmény: sierra (123)
sierra Creative Commons License 2005.01.30 0 0 123

Igen, ám ugyanúgy, ahogy 98-ban az MDF-Fidesz összefogás 10%-kal volt népszerűbb, mint a két párt külön (ez még a választás előtt volt), úgy itt is keletkezik szinergikus hatás.

Előzmény: Kovács Béla Sándor (122)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2005.01.29 0 0 122
Szimbolikus lépés. Ugyanis MDNP gyakorlatilag már nincs. Aki nem hiszi, az böngéssze a Centrum 2002-es országgyűlési jelöltjeit, különös tekintettel arra, hogy milyen arányban szerepelnek köztük MDNP-sek. (Az elért eredményükről most nem is beszélve.)
Előzmény: sierra (121)
sierra Creative Commons License 2005.01.29 0 0 121

Én is örülnék, ha egy Fideszhez hasonlóan nagy párt képviselné ezt, és amíg többé-kevésbé képviselte, addig a magam részéről nagyon örültem az együttműködésnek.

 

Nem tudom, milyen más formáció képviselhetné ugyanezt, én ilyen szándékot a láthatáron sem vélek felfedezni. Jelenleg. A múltban, mint mondtam az előbb.

 

Némileg frissebb történés:

Az MDF Országos Választmánya támogatja az MDF és az MDNP egyesülését

január 29. 12:55

[MTI]

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) Országos Választmánya szombati budapesti ülésén úgy döntött, hogy támogatja az MDF és a Magyar Demokrata Néppárt (MDNP) egyesülését - jelentette be

 

-- ... Katona Kálmán, de ez valamiért lemaradt.

No, végre valami előremutató jel, hosszú idő után. Mint azt a vélekedésemet párszor már kifejeztem, az emberek értékelik az összefogás ígéretét és látszatát is. Ha ezt az egyesülést sikerül tető alá hozni, az megtámogathatja a párt renoméját.

Előzmény: krz (119)
krz Creative Commons License 2004.11.06 0 0 119

en nem az mdf arulo teoriat tartom a legvaloszinubbnek, bar teljesen kizarni sem tudom.

mint ahogy a titkos david-orban paktumot sem ;)

 

de hogy visszaterjunk on ozemmodra:

 

tovabbra is azt gondolom, hogy az mdf-nek leginkabb gazdpol teren kell elorangatnia uj, hiteles arcokat, mert azert ez a konzlib kombinacio ott fogalmazhato meg visznylag konnyen (na es ott lehet utni a ket nagy partot).

 

azt is be kell azonban vallanom neked, hogy en szivem szerint az mdf helyett vmi mas formaciot latnek inkabb ezzel a programmal - pont e hitelessegi deficit miatt. ilyen szempontbol az ep valasztas eredmenyenek nem igazan orultem.

 

Előzmény: sierra (118)
sierra Creative Commons License 2004.11.06 0 0 118

Eltöprengtem a lelkiállapotomon és arra jutottam, hogy ilyen felállást, hogy Orbán és Dávid működjön együtt, bár szavazatmaximálási megfontolásokból a választásig játsszanak örök haragot, ilyet egyetlen embertől láttam valaha, Mallowtól a Gondolán, de ő sem mint valamilyen mértékben valószínű állapotot vetette ezt fel, hanem mint nem teljesülő óhajt (így kéne legyőzni a vörösöket).

Ellenben tömérdek olyan véleményt olvastam már, hogy globális összeesküvés folyik a Fidesz 2/3-os győzelmének megakadályozására és ebben a törekvésben az MDF a jobboldali áruló, aki szállítja a megtévesztett jobbosok szavazatait. (Meg is voltam lepődve kissé, hogy ez utóbbit te szintén vallod, ezért kérdeztem rá, hogy valóban ez-e a helyzet.)

 

Ha ezt a két tényezőt összeveted, talán megérted miért az a reflex alakult ki bennem, hogy Orbán és Dávid között szavazatmaximálási színjátékról senki sem értekezik. Másként: ez nem az én lelkiállapotom, ez csak a környezet tréningje és egy infoszegény, kissé rejtélyes utalásra adott válasz.

Előzmény: krz (117)
krz Creative Commons License 2004.11.06 0 0 117

hmm, kedves sierra kartacs, azert toprengj el egy kicsit sajat lelkiallapotodon...

 

az eredeti hsz-ban arra utaltam, hogy a mostani szinjatek esetleg a fidex es az mdf kozott van leegyeztetve, szavazatmax celbol (igy lehet minel tobb kormanyvalto, de orban-ellenes szavazatot megfogni). mas ertelmezest nehezen tudok belelatni a kerdesbe, de neked valami miatt sikerult azt gondolnod, hogy en all round orban-ellenes osszeeskuvesrol fantazialok.

 

csupan azert, mert valaki nem tartja tul meggyozonek az mdf mostani produkciojat, meg messze nem automatikus, hogy kizarolag egy fidex-dominalta tombot tud elkepzelni a jobboldalon.

 

 

Előzmény: sierra (114)
krz Creative Commons License 2004.11.06 0 0 116

off

 

a szocik közt sincs ilyen -- de őket nem is tételezted költőknek

 

ez a topic ugyanis nem roluk szol.

 

Előzmény: Pásztörperc (115)
Pásztörperc Creative Commons License 2004.11.05 0 0 115

A költői túlzás — mint neve is mutatja — a költők eszköze. Akként is olvassuk. Nem akar igaznak látszani, csak hangsúlyosabbá teszi a mondanivalót: a költő mondanivalóját, a versben.

 

Nomármost megneveznél nekem egyvalakit a Fidesz-MPSZ-ből, aki tud magyarul? (Félreértés ne essék: a szocik közt sincs ilyen -- de őket nem is tételezted költőknek...)

Előzmény: krz (112)
sierra Creative Commons License 2004.11.05 0 0 114

Jó, akkor vigyázó szemünket Tölgyessyre vessük. :o)

 

Kételyeim azok nekem is vannak.  Csak Dávidékban kevesebb, mint a többiekben, ennyi az egész.

 

"kulonos tekintettel a posztkomancs establishment varatlanul meglelt szimpatiajara a david-kiserlet irant, beleertve a mintegy tiz eve meg fasiszta diktatornak vizionalt hobagoly mediaban yol kovetheto utazasat a felelos allamferfi pozicioba."

 

-- Jó, majd szabad időmben tiltakozom egy kicsit, hogy Boross Pétert pozícionálják vissza fasiszta diktátornak a médiában, mert ez tűrhetetlen, hogy felelős államférfit faragnak belőle. Hazaárulóknak mi csak legyünk fasiszta diktátorok. Az úgy már jó lesz?

 

"egyebkent hogy is van ez? a fidex sotet populista allat, mert rovid tavu nepszeruseghajhaszas mian a koltoi tulzas eszkozevel el, de par sorral lejjebb a fidextol olyannyira, egyebek kozott eppen ebben kulonbozni ohajto ibolykanal mar megertoen kommentalod ugyanazt az eszkozt?"

 

-- Nem, én mindenfajta populista eszközt lehangolónak találok. A Fideszét azért találom lehangolóbbnak, mert nemcsak a lejárató eszközei populisták, de még a hírdetett céljai is azok (petíció, privatizációstop). Ez utóbbival az MDF nem operál, így ők nálam ennyivel jobbak. Jobbak alatt azt értem, hogy mint mindig minden, ez is fokozatok kérdése.

 

Összeesküvés címszó alatt nagyjából a "profi forgatókönyv alapján előadott szavazatmax színjáték"-ot értettem. Ha szerinted nem túl valószínű, akkor e kérdésem megválaszoltatott.

Előzmény: krz (112)
krz Creative Commons License 2004.11.05 0 0 113

ya, egyebkent a mnemzet david-ellenes kampanya telleg eleg undorito - kiveve, ha iboly tenyleg fontolgatja az osszebutorozast a posztkomancsokkal...

 

Előzmény: sierra (111)
krz Creative Commons License 2004.11.05 0 0 112

ha mar igy szoba hoztad: ha mayd tolgyessy tenyleg komolyan veszi a david-platformot, akkor bennem is enyhulni fognak a ketelyek ms d konzlib szosszal leontott megnyilvanulasaival kapcsolatban. addig azert, ha megengeded, maradnak meg ketelyeim, es tudod mit, nem csak nekem, hanem a kinezett celcsoport jelentos reszenek is. kulonos tekintettel a posztkomancs establishment varatlanul meglelt szimpatiajara a david-kiserlet irant, beleertve a mintegy tiz eve meg fasiszta diktatornak vizionalt hobagoly mediaban yol kovetheto utazasat a felelos allamferfi pozicioba.

 

egyebkent hogy is van ez? a fidex sotet populista allat, mert rovid tavu nepszeruseghajhaszas mian a koltoi tulzas eszkozevel el, de par sorral lejjebb a fidextol olyannyira, egyebek kozott eppen ebben kulonbozni ohajto ibolykanal mar megertoen kommentalod ugyanazt az eszkozt?

 

vegul az orban-ellenes osszeeskuves kerdessel kezdeni sem tudok semmit. milyen osszeeskuves, es foleg hogy jovok eppen en ehhez? en csak arra utaltam, hogy nem kizarhato a profi forgatokonyv alapjan eloadott szavazatmax szinjatek sem, csak eppen nem tul valoszinu ;)

 

Előzmény: sierra (111)
sierra Creative Commons License 2004.11.05 0 0 111

"kicsit lusta vagyok visszaolvasni: te azt a nem egeszen 2 millio huf-ot veled komoly bizonyiteknak a fidex beavatkozasara?"

 

-- Igen. Például. A valódi támogatás mértéke nyilván több, más csatornákon keresztül folyik és nem feltétlen mindig pénzben. Ez csak annyi, amennyiről kiderült, hogy volt. Én itt most emiatt veled vitatkozva nem akarok semmiféle pártelkötelezettségi alapú hajcibálást rendezni, mert tisztellek annyira, hogy ilyesmire ne vágyjam. Úgyhogy igyekszem objektíve szemlélni.

Az nem sok jót jelent az álmoskönyvekben, ha valaki egy konkurens párt belső ellenzékét pénzeli, akármennyivel is. Tudniillik az a pénzelés mértékétől függetlenül azt jelenti, hogy (esetünkben a Fidesznek) nem felel meg a párt vezetése és ezt nem a politikai legyőzésével óhajtja kifejezésre juttatni, hanem káderoldalról megoldva a dolgot: a belső ellenfelek "bujtogatásával", támogatásával, pénzelésével, stb. Például el tudom képzelni, hogy mit szólnának a Fideszben, ha kiderülne, hogy Dávid Ibolya platformja pl. Tölgyessy Pétert pénzelné, pláne ha az elhatározná, hogy egy kisebb csoport képviselőt és pártfunkcit magához vonzva ő folyamatosan a pártelnök tevékenységének bírálatával volna elfoglalva a Magyar Nemzetben (feltéve, hogy ott megveszekedett Dávidisták vernék a tamtamot, akik ezt le is hoznák) és a frakcióban rendezne műsoros jeleneteket. Vagy hogy kissé régebbre visszatekintsek, az EP kampány idején nem a Fidesz-petíció aláírásgyűjtésével volna elfoglalva, hanem mondjuk kopogtatócédulákat gyűjtenének az MDF-nek.

Szóval ez rosszul nézne ki, nem?

 

"egyebkent talaltatok mar valami hiteles arcot ennek a konz-lib retorikanak a kepviseletere? mert ibolyka azert nem az a lady t (plane nem mrs t koraban ;)"

 

-- Nem tudom, én szimpatizáns vagyok, nem pártember. Ha az lennék, akkor se tudnék szólni, hogy kollégák, Krz kartács nem elégedett a pártarcok hitelességével, találjatok újakat. Már csak azért sem, mert nem tudom, ki neked a hiteles.

 

"ja, es rendben, joggal lehet a fidexet elvi alapon kritizalni a mostani gazdpol jellegu temak nemelyikeben, fokent, ha az ember partja nem valasztasokat akar nyerni, hanem egy kisebb valasztoi csoporton belul akar az 5 szazalek biztos megugrasahoz elegendo hitelesseget/nepszeruseget epiteni."

 

-- Asszem az már (az irány által) zsebben van, ha nem bakiznak az irányon kívül másban. Most éppen a 10% az új cél, ha jól értesültem.

Ezen kívül nem nagyon tudok mit válaszolni erre. Hát a Fidesz baja, hogy nem akar konzervatív lenni, mert ő egyszerre minden és minden feletti, mivelhogy elavult axiomarendszer ez a konz-lib-szoc. Szerintem ezzel marhaságot csinálnak, de azt sosem az MDF találta ki, hogy ebbe belefogjanak. Most akkor miért ne kritizálhatná?

Ja, hogy az úgy van, hogy elviekben éljen a szabadkereskedelem, meg a magántulajdon, de a sötétbunkó tömegeket csak azzal lehet szerintük megnyerni, ha állambácsi gondoskodó kezét propagálják? Állambácsi garantáltan nem fog senkiről gondoskodni, erről a gondolatról inkább leszoktatni kéne a polgárokat, nem adni a lovat alájuk. Lehet, hogy népszerűtlen, viszont legalább igaz. Népszerűséggel lehet négy év kormányzási (és lopási lehetőséget) nyerni, igazságokkal meg egy jobb Magyarországot, csak kissé hosszabb távon.

 

"nade. nem lehet ezt erdemi, ervelo vita kereteben tenni? nem lehet a munkasparttal torteno, demagog izu, es kizarolag a fidex fikazasat szolgalo osszemosodat a kormanyoldalra hagyni? ha a celcsoportotok tenyleg olyan ajropeer, olyan intelligens, akkor miert gondolja ms d, hogy ilyen ocska populista trukkokkel kell oket gyozkodnie?"

 

-- Mi itt a Klubfórumon érvelhetünk. A sötétbunkó tömeg pedig leginkább a populizmusból ért, mert ahhoz még elég az idegsejtje, hogy felfogja. De ezt a Petíció ügyéből úgy látom a Fidesz is sejti, ugye.

 

"persze ha ez igy van egyeztetve a nagyobb hitelesseg kedveert, akkor nincs kerdesem ;)"

 

-- Te komolyan hiszel benne, hogy ez valami országos összeesküvés Orbán ellen?

Előzmény: krz (106)
Uránusz Creative Commons License 2004.11.05 0 0 110
Már kerestem ezt a topikot.... Azt hittem elveszett. Én örülnék ha "feltámadás" és nem Fel! támadás!!! lenne belőle... (idézet Hofitól) Szüxég lenne egy igazi jó MDF-re! Kell egy normális ellenzék.:)
GLászló Creative Commons License 2004.11.05 0 0 108
Mondd, Geo kartács, te mit gondolsz a kérdésről? Szerinted miért demagóg ízű dolog azt mondani, hogy a Munkáspárt és a Fidesz alapkérdésekben azonos platformon állnak? Hiszen a privatizáció alapkérdés és a két párt egymás után két népszavazás ügyében is azonos álláspontot foglal el. Jó, ebből nem következik, hogy két teljesen azonos pártról lenne szó, de az aligha titkolható, hogy egymáshoz közel álló szervezet a Munkáspárt és a Fidesz. És tény, ez nem jelenti azt, hogy a Fidesz kommunista lenne, lehet, hogy a Munkáspárt képvisel konzervatív, jobboldali eszméket, vagy egyenlő módon mozdultak el egymás felé. Ugye?
Előzmény: Törölt nick (107)
krz Creative Commons License 2004.11.05 0 0 106

kicsit lusta vagyok visszaolvasni: te azt a nem egeszen 2 millio huf-ot veled komoly bizonyiteknak a fidex beavatkozasara?

 

egyebkent talaltatok mar valami hiteles arcot ennek a konz-lib retorikanak a kepviseletere? mert ibolyka azert nem az a lady t (plane nem mrs t koraban ;)

 

ja, es rendben, joggal lehet a fidexet elvi alapon kritizalni a mostani gazdpol jellegu temak nemelyikeben, fokent, ha az ember partja nem valasztasokat akar nyerni, hanem egy kisebb valasztoi csoporton belul akar az 5 szazalek biztos megugrasahoz elegendo hitelesseget/nepszeruseget epiteni.

 

nade. nem lehet ezt erdemi, ervelo vita kereteben tenni? nem lehet a munkasparttal torteno, demagog izu, es kizarolag a fidex fikazasat szolgalo osszemosodat a kormanyoldalra hagyni? ha a celcsoportotok tenyleg olyan ajropeer, olyan intelligens, akkor miert gondolja ms d, hogy ilyen ocska populista trukkokkel kell oket gyozkodnie?

 

persze ha ez igy van egyeztetve a nagyobb hitelesseg kedveert, akkor nincs kerdesem ;)

 

Előzmény: sierra (105)
sierra Creative Commons License 2004.11.05 0 0 105

Olvass lejjebb egy kicsit a Lakitelek-alapítvány finanszírozásának kérdéséről szóló hozzászólásig.

 

A tengelyedet pl. az árfolyam-nyereségadó nem támasztja alá.

Előzmény: Törölt nick (102)
Alpári Gnác Creative Commons License 2004.11.04 0 0 103

Milyen bizonyítékra gondolsz?

Nyilván nem fog senki kiállni a Fideszből, hogy én márpedig beavatkoztam az MDF belügyeibe. Tehát csak következtethetünk.

 

Herényi kicsit más tészta, bár bizonyíték nyilván itt sem lehet, de ugye senki sem hiszi el a könnyes történetet a betegen szavazni visszahozott Suchman-ról, meg Herényi lekiismeretéről.

De hogy ellentétesek lennének az MDF álláspontjával? Legfeljebb a most kommunikálttal. Meg hogy Dávid erről ne tudna? Na ne!

 

Az MDF nyitva hagyja az ajtót az MSZP felé, és bizony mondom, jól teszi.

 

Mert a nagyobb, ha nem az egyetlen veszély számukra a Fidesz.

Előzmény: Törölt nick (102)
GLászló Creative Commons License 2004.11.03 0 0 101

A kossuth-téri kétmillió. Viccet félretéve: persze, hogy van. Nem nagy kunszt, a politika erről szól: minél több síkhülyét tudsz magad mellé állítani, annál nagyobb az esélyed. Márpedig nekem ma is a fülembe cseng egyik amerikai rokonom mondata, amit igen régen mondott. Carter és Reagen küzdöttek az elnöki székért, és én azt kérdeztem kire szavaz, majd pedig azt, hogy jó, de miért pont Reagen? mire ezt válaszolta: "ő egy csaknem hetvenéves ember és ma is olyan fessen ül a lovon, mint egy fiatal."

Nem a szó a fontos, hanem a száj, amelyik mondja. Ha az szépen mozog, a többi jön magától.

Előzmény: Törölt nick (100)
GLászló Creative Commons License 2004.11.03 0 0 99

Miért, ehhez mit szólsz?

"A Fidesz eddig sem avatkozott, és ezután sem avatkozik más pártok belügyeibe"

 

Ez szerintem olyan mondat, ami mélyen kifejezi Orbán és a Fidesz világnézetét. Ha valamiben tehetségesek, hát ebben feltétlenül: arcizmuk nem rándul össze, amikor olyan mondat hagyja el a szájukat, amitől mások sikítva fetrengenek a földön a röhögéstől.

Előzmény: Törölt nick (97)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!