Keresés

Részletes keresés

pataporc Creative Commons License 2009.12.11 0 0 1913
Igen, jól látod. :)
Megmutatod a rongybabát, hogy némi ON is legyen? :)
És köszi a válaszokat mindenkinek. Még rágódom rajta egy sort. :)
Előzmény: Törölt nick (1909)
4Hópihe Creative Commons License 2009.12.11 0 0 1912

van aki ezt a tipusu kézimunkát nem tudja értékelni, magyarul neki az szar,és ezért filléresre árazza hátha valakinek ugy megéri,mert zazt gondolja másnak sem érték,meg válság is van sabada...hogy aztán kidobhassa a kukába.gyanitom a felárazó sohasem kézmüveskedett, vagy ha igen akkor egyforma szintünek látja a kézmüves felnött munkáját egy ovodai kézmüvesfolalkozásra tervezett 3éves korosztályi munkával.ami számára tulképpen csakértéktelen gesztus-csináljunk pénzt a papirhulladékból stb.stb.

van aki nem is látja át,hogy ezzel célirányosan segit,mert a bevétel az alapitványba vag y az adott csoportpénze lenne.

az biztos,hogy az ilyen vásárokra alul kell árazni elég rendesen,és olyanból készitgetni, ami nem annyira idöigényes darabonként.és valóban fel kell mérni az igényt nagyjából mire van igény. a spatula keretben valszeg azt látták,hogy fából van és filléres tétel és lehet,hogy még otthon is kezdhetnek vele valamit...

és igen van olyan is aki elájul attól ha ha ingyen kapja, de pénzért nem kéne neki.

megmondom öszintén én is vagyok ezzel igy természetesen ez nem az iskolai vásárokra vonatkozik,mert oda én magam is késüzülök ,söt foglakozást is tartok évek óta kölyköknek, de van amire azt mondom,hogy nagyon csábitó, de ennyi pénzt nem tudok kiadni érte, és inkább legyártom magamnak

 a képeslapokkal most nehéz versenyezni,mert sokan tudják,hogy egy gesztus söt az internet világában egy ecard benne van a szolgáltatói árban.és megjelentek a 20ft-os képeslapok is a forgalomban.mivel a többség az ünnep elmultával kikukázza, igy nem kellenek tulzottan az extra kézmüves képeslapok..

kell ehhez egyfajta szemlélet,hogy a vásári gyerekmunka és felnött besegitése  elkeljen....

nálunk a suliban  alapból müködik az,hogy a saját gyerekem munkáját megveszem-söt a pedagogus hangolja is ez irányban a gyerekeket,hogy mikor lesz a vásári cucc kirakva a templomba és majd gyere az anyukáddal és vegyétek meg, és ez spontán motiváció,mert a gyerek alkot, és azt ugye haza akarná vinni...

mondjuk sokkal szimpatikusabb az a megoldás ahol ott a vásári cucc amikor megyek a gyerekemért, mindenki lót fut nem kell még külön átmenetelni érte a templomba, de ez is ugy van kitalálva,hogy aznap ott a korus énekel, és a kórustagokért ugyis odamennek a szülök...

Előzmény: pataporc (1907)
pataporc Creative Commons License 2009.12.11 0 0 1911
Köszi a válaszokat, látom, picit félre vagyok értve. :)

Evicke, nem csillagászati áron (azaz nem vásáráron :)) szerettünk volna eladni bármit is, sőt nem is akarok ebből "megélni" (az alapanyagot saját pénzből vettem és minden bevétel a csoportnak ment az utolsó fillérig, egy forintot sem kértem vissza), nem is selejtet vittünk, minden darab technikailag hibátlan volt. Pont a csuhéra visszatérve, ott pl. újra megcsináltam Jézust, mert méretarányban nem stimmelt :) Azaz a készítői oldal tisztességes volt szerintem, a másik oldal motivációja az, amit kevésbé értek (pont az, amit leírsz és amit Iokaste is említ - na az itt most nem működött, hogy a vásárlók is jótékony alapon működjenek - "hozzájárulás az ovi kasszájához").

Ezzel az árképzéssel viszont az a baj, hogy gagyivásárra degradáljuk az egészet, így értelmét veszíti az egész, mert akkor inkább adjon be mindenki 300 Ft-tal több csoportpénzt... ugyanott vagyunk és nem dobunk ki X munkaórát az ablakon, van annak helye másutt.

Iokaste, köszi, cakkra pontosan ez volt az árkalkulációnk alapja, amit írsz, a vásári árak felével számoltunk, ezt felezték le (ami szerintem irreális már, a miénk egy kompromisszum szeretett volna lenni, azaz "jótékonysági ár"). Nálatok átment az üzenet?

Franciacsibe, először is gratulálok :)))), és köszi, érdekes volt olvasni, hogy felétek hogy megy - a korábban kirakás és szemrevételezés például valószínűleg hasznos lehet (az utódoknak, mi már megyünk elfelé :)).
Előzmény: Evicke (1910)
Evicke Creative Commons License 2009.12.11 0 0 1910
lehet, hogy el vagyok tévedve, meg nem is volt részem iskolai vásárokban, de azért ezt nem olyan szemmel kell nézni és nem úgy odavinni a portékát, mintha a város főterén akarnánk eladni. az ilyen iskolai vásároknál nem annyira a művészeti érték, hanem a saját, amatőr, sokszor gyakorlatlan kéz munkája a lényeg. a vevő pedig tudja, nem művészeknek fizet és nem is feltétlenül elajándékozás a célja, hanem hogy ezzel is hozzájáruljon az iskola kasszájához.
és ha jól emlékszem, te is azt írtad a betlehem talpára, hogy az iskolai vásárba az is jó lesz...
ha azt a pénzt akarod kapni, amennyi ezeknek a kézzel készített dolgoknak az ára, máshol kell próbálkoznod. persze annyit csak a legritkább esetben kapsz értük, amennyit alapanyagban, időben, kreativitásban valóban ráfordítottál. mert akinek el akarod adni, a széles közönség ugye nem készít ilyesmit, tehát nem is tudhatja, mi munka van benne. ez egy ilyen biznisz, "megélni" nem lehet belőle. :-)
Előzmény: pataporc (1907)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.11 0 0 1909
A jótékonysági vásárokra eleve úgy kell felkészülni, hogy mind a két fél enged: a készítő olcsóbban adja, hogy jobban fogyjon, a vevő meg kicsit többet vesz annál, amire szüksége van, hogy többet adjon. Ha így állsz neki, az angyal és a pompon többnyire reális árnak tűnik. (A vásáron meg persze, mindenki annyit kér, amennyit akar, kérdés, hogy megveszik-e tőle..) Sajnálom a barátnőd csalódottságát, valóban lassú munka a pomponkészítés, de sajna, ezt senki nem fogja figyelembe venni. A csuhébetlehetmért a 500 ft nevetségesen alacsony összeg, a képeslapokért a minimum 100 ft alatti ár szintén. Mert itt enm azt nézed, hogy milyen szép, hanem hogy jótékony céllal veszed. Én varrtam angyalt (rongybaba) jótékonysági vásárra, 1500 ft-ért, most nem jótékonykodva 3ezret kérek érte. Mégsem sajnáltam annyiért adni.. (Vagyis ingyen, mert az a pénz sem hozzám jött..)

Rosszul gondolom, hogy akik áraztak, azok nem csináltak semmit? :D
Előzmény: pataporc (1907)
franciacsibe Creative Commons License 2009.12.11 0 0 1908
ez eleg gaz szerintem is.
Mondjuk nem osszehasonlithato, de nalunk az iskolaban (itt ugye egyben van az ovoda-iskola 10 eves korig) tegnap volt karacsonyi vasar. A cuccok egy reszet a gyerekek csinaltak, a masik reszet az onkentes szulok. Sok mindent eladtak (mar elotte a heten is, minden reggel-este ki voltak teve a csoportszoba ele egy asztalra a mecsesek meg a kepeslapok, 2 mecses 2 euro (gyerekek altal uvegfestekkel osszemazgalt uveg joghurtospoharak, tehat nem disztargy jellegu, hanem a gyerek keze munkaja benne van-kategoria), az 5 kepeslap 3 euro volt.)
A tegnap vasaron ilyen szpsegeket mint az angyalkaid nem lattam, de ami felnott munka volt, pl gyongybol fuzott csillagok, az darabja 5 euro, a gyerekek altal keszitettek meg 1 es 5 euro kozott, persze ez is kulonbozo a kiscsoportosok nem olyan szinvonalu dolgokat csinalnak, de a 4-esek, 5-esek munkai kozott mar akadtak szepek, ajandekozhatok is.
Ahogy neztem mindenki vett valamit amit a gyereke csinalt + a nagyobbak munkaibol parat. En 12 eurot hagytam ott, amit egyaltalan nem sajnalok, az osztalykirandulasokra megy a penz, ennyivel kevesebbe kerul majd nekunk ev vegen.
Ebben az iskolaban amugy is szerveznek rendszeresen ilyesmit, szeptemberben viraghagymat arulnak, novemberben a megunt jatekaikat adjak el, januarban kalacsot lehet rendelni, stb. Es minden penteken croissant-t lehet venni uzsonnara az utolso kicsengetes utan. Ez a penz mind a felszerelesekre megy, pl az osztalyok karacsonyi ajandekara (minden osztaly kap minden evben egy uj jatekot / fejleszto eszkozt a telapotol) vagy a kirandulasokra.
Előzmény: pataporc (1907)
pataporc Creative Commons License 2009.12.11 0 0 1907
Ez jópofa ötlet, és ezekkel a figurákkal jól is mutat, sajnos az én "anyagomhoz" nem passzol, okoz is mostanában gondterhelt perceket a fedél, mint olyan. :)

Írtam, hogy a mostanában belinkelt dolgokat az ovis vásárra csináltam(-tuk), kiváncsi volnék az _őszinte_ véleményetekre, mivel a vásár kisebb botrányba fulladt.
A csuhébetlehemet eleve el sem adtuk, mivel kb. 500 Ft-ra akarták beárazni, amire én egy tompa hörgés keretében kivettem a dobozból és az csoportnak ajándékoztam (anyagár se).

Az angyalkákat 400Ft-ra értékelték (vásárban 850-ért láttam), a pompomállatokat 300-ra (!). Ezzel elérték azt, hogy a barátnőm fél órán keresztül zokogott (az egyik pompomállattal például 4 óra munkája volt), mert úgy érezte, hogy ezzel azt üzenték a lelkes önkénteseknek, hogy gyakorlatilag értéktelen a munkánk.
De a legmegdöbbentőbb, hogy az angyalkák el se fogytak, miközben a 50-150 Ft (!!!!) közötti cuccokat, ami tényleg a "babakreatív" kategória (spatulából összeragasztott képkeret pl.) vitték, mint a cukrot.
Képeslapokat 10 Ft-ért árultak (!!!!), amire adtam 50 Ft-ot, mert szégyenletesnek tartottam a kért összeget. És én is rászántam 1500Ft-ot a vásárra, mert tudom, hogy a csoportpénzbe megy, tehát végeredményben a saját gyerekemet támogatom vele.

Miért, miért?

A kérdésem az, hogy valaki próbálkozott-e eladással (akár ilyen önkéntes keretek között akár komolyabb formában), és milyen tapasztalatokat gyűjtött, mert bevallom, hogy nagyon mellbevágtak a tegnapi történések. :) Létezik az, hogy valaki sajnál pénzt kiadni olyanért, amitől elalél, ha ajándékba kapja? Ti hogy vagytok vele, szoktatok vásárolni mondjuk adventi vásárokon? Hogy szerveznétek meg egy ilyen ovis vásárt?

(van munkateóriánk, de nem akarok befolyásolni senkit :))

Nagyon köszi a válaszokat, és ha segítetek eloszlatni a homályt.



Előzmény: caffi (1905)
caffi Creative Commons License 2009.12.09 0 0 1906
Egy másik fórumon kaptam,hátha érdekel valakit itt is!
http://kreativkozpont.hu/
caffi Creative Commons License 2009.12.09 0 0 1905
Sziasztok!
Vissza olvasva láttam h a betlehem volt a téma...Bár évekkel ez előtt csináltam,sógyurmából a barlangot,de azóta is minden évben a fa alatt a helye:)....lett rá fúrva egy apró lyuk,azon az izzósor egy égőjét beleszoktuk dugni,és ak olyan mintha fáklya világítaná be őket:)........
TTNora Creative Commons License 2009.12.08 0 0 1904

:-) Köszi!

 

Nagyon helyesek, főleg az a glória tetszik a feje felett. :-)

Előzmény: pataporc (1902)
TTNora Creative Commons License 2009.12.08 0 0 1903
Szerintem nagyon jó ötlet!! És nagyon mutatós.
Előzmény: caffi (1901)
pataporc Creative Commons License 2009.12.08 0 0 1902
:)) Ez aztán a vérprofi előkészítés! Elhiszem, hogy oda-vissza voltak a gyönyörűségtől, volt is miért. :))

Valimami, köszönöm a történeti felvilágosítást! Fogalmam sincs, mi zavarodott össze az agyamban. :)

Caffi, szép munka, de a kutyák mit szóltak hozzá? :)

Befejeztem az ovis vásárra az angyalgyárat :), még kiesett két új példány, egy kényes úrinő és egy hálóinges. A hálóinges tök jó lett. Mutatom az alapot is, egy kicsit újra lettek értelmezve :) a a sablonhoz képest (az alapja gyűrt papír vagy csuhé).



Bocsánat, hogy így elöntöm a topikot. :)
Előzmény: TTNora (1896)
caffi Creative Commons License 2009.12.08 0 0 1901
1,A pufi toll....állítólag ha a visszáján megvasaljuk,ak olyan lesz mint a baby zoknik talpán a szívecskék h ne csusszon!
2,Ez is textil toll....csak csillógós!
3,Kiszabott csizma
4,A pufi toll használat közben.....aztán hagytam száradni!
5,Csillógóssal díszítés....és ismét száradás!
caffi Creative Commons License 2009.12.08 0 0 1900
:)A kis csizmák a család kis kedvenceinek(2db yorki),a nagyok a családnak!
Nem hímeztem....pufi tollal csináltam....mindjárt felteszek képet,h hogyan:)
Előzmény: Cserge. (1894)
caffi Creative Commons License 2009.12.08 0 0 1899
Jaaaaj nem hímeztem....ahoz nincs türelmem:).....pufi tollal írtam....és felturbóztam egy kis csillogó tesztil filcel:)
Előzmény: valimami (1892)
caffi Creative Commons License 2009.12.08 0 0 1898
Köszönöm....aranyos vagy:)!
Előzmény: TTNora (1890)
Vinilka Creative Commons License 2009.12.08 0 0 1897
Megkaptam, köszönöm szépen:-)
Előzmény: valimami (1891)
TTNora Creative Commons License 2009.12.08 0 0 1896

Csodálkozott, honnan tudtuk a méreteket ilyen jól. Nem árultuk el, hogy amíg ők egyik hétvégén kirándultak, mi beosontunk méretet venni. :-)

 

Az anyagokat, szalagokat Bp. Király utcai röltexben kaptam, ott elég nagy választék van mindig rövidáruból és most karácsonyi anyagokból is.

Előzmény: Cserge. (1895)
Cserge. Creative Commons License 2009.12.07 0 0 1895
Csoda lenne, ha nem látszott volna.
Hol veszed az alapanyagokat?
Előzmény: TTNora (1887)
Cserge. Creative Commons License 2009.12.07 0 0 1894
Kicsinek kiscsizma, nagynak nagy csizma? :))
Nagyon édesek! Hímzésnek külön ámulat! :)
Előzmény: caffi (1889)
Cserge. Creative Commons License 2009.12.07 0 0 1893
Köszönöm, megjött a gondos leírás! :)
Előzmény: valimami (1886)
valimami Creative Commons License 2009.12.07 0 0 1892
Hímzett nevekkel!!! Nagyon ügyes!
Előzmény: caffi (1889)
valimami Creative Commons License 2009.12.07 0 0 1891
Elküldve!
Előzmény: Vinilka (1888)
TTNora Creative Commons License 2009.12.07 0 0 1890
De szépek! Érdemes volt feltenni!
Előzmény: caffi (1889)
caffi Creative Commons License 2009.12.07 0 0 1889

Sziasztok!!
Köszönöm a segítséget.....talán most sikerül:)
Előzmény: TTNora (1874)
Vinilka Creative Commons License 2009.12.07 0 0 1888
Csodaszépek az angyalkáid, én is szívesen készítenék ilyen meglepit a családnak. Megtennéd, hogy elküldöd a leírást? Előre is hálásan köszönöm.
Előzmény: valimami (1876)
TTNora Creative Commons License 2009.12.07 0 0 1887
Nagyon örült a megajándékozott! Láttam a szemében a meghatottságot. :-)
Előzmény: Cserge. (1879)
valimami Creative Commons License 2009.12.07 0 0 1886
Melyiket gondoltad? Ezeket a kis angyalkákat? Küldöm.
Előzmény: Cserge. (1877)
valimami Creative Commons License 2009.12.07 0 0 1885

2005-ben ez egy karácsonyi topiknak indult. 2006-ra egy jó kis társaság verődött össze, akik 2007 elején hozták a farsangi jelmezeket, a húsvéti kreációkat, így közfelkiáltással átneveztük a karácsonyt kreatív ünnepekké, hogy mások is megtaláljanak minket, ne csak a karácsonyi érdeklődők.

Örülök, hogy több új nevet is látok itt, és több új témát is.

Előzmény: pataporc (1881)
pataporc Creative Commons License 2009.12.07 0 0 1884
Képzeld, a lányom pont ilyet csinált a hétvégén a Millenárison. Azt mondja, nagyon megizzadt (6 éves). :)
Előzmény: Laurendilla (1831)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!